Zgłosiłam sprawę na policję, ale.. boję się! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 19:02   #31
Belldandy1
Rozeznanie

Dot.: Zgłosiłam sprawę na policję, ale.. boję się!

bardzo dobrze zrobiłaś

jesteś przykładem dla innych Wizażanek, że jeśli się chce to można
Belldandy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:41   #32
Estin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
ja osobiscie nabylabym jeszcze wykrywacz dymu i przykleiła przy drzwiach wejsciowych
Nie no, nie sądzę, by on był aż TAKIM idiotą. Nie strasz mnie, plis. Juz i tak dużo strachu się najadłam. Mam nadzieję, że już będzie dobrze...

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ps. Postanowiłam zmienić avatar na.... Avatar
Stary 2010-06-25, 19:52   #33
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Estin Pokaż wiadomość
Witajcie! Ostatnio pisałam o moim problemie - że mój były Tż poharatał mi drzwi wejściowe do domu, i wszystkie, jak jeden mąż, radziłyście mi, aby zgłosić sprawę na policję. Posłuchalam tej mądrej rady. Zresztą, moi przyjaciele radzili mi tak samo, więc myślę, ze to jedyna słuszna decyzja. Dziś byłam na policji. Wczesniej musiałam jeszcze zrobić wycenę szkody, która wyszła na 2000 zł, bo trzeba po prostu wymienić drzwi, a nowe wraz z robotą tyle kosztuja. Wszystko powiedzialam na policji, jak to było, że nie mam dowodów, że to mój byly chłopak, ale wszystko na to wskazuje - jego złosć, mściwość, problemy, ktore miał ze sobą, to, że na mojej klatce schodowej nie ma żadnych dzieci, a więc tego nie mogło zrobić dziecko, że to trzecie piętro, więc raczej malo prawdopodobne, żeby jakiemuś wandalowi z ulicy chcialo się wchodzić aż na 3 piętro i niszczyć tylko jedne drzwi.. i wreszcie obecność mojego ex w moim mieście w dniu zdarzenia. Na policji powiedzieli mi, że dzielnicowy uda się do mojego bylego Tż i przeprowadzi z nim rozmowę ostrzegawczo-dyscyplinarną. Że powie mu, czym grozi takie zachowanie i jakie sa konsekwencje. Wiecie... z jednej strony czuję sie bardzo dzielna. Mam takie poczucie... że nie dałam się zastraszyć. Że pokazałam mojemu ex, że nie ze mną takie numery. Że nie może bezkarnie sobie robić tego co chce. No DUMNA (!!!!!!!!!) jestem po prostu z siebie! Zdrowa Duma mnie rozpiera! I poczucie zadbania o siebie, że naprawdę ze mną nie ma żartów jak się wkurzę! Ha! Czuję bardzo mocno swoją wartość (i nie dam jej sobie nikomu zabrać). A zdrugiej strony.... mój były tż to taki chory i mściwy czlowiek, że, kurczę, boję się, czy jeszcze czegoś nie wymyśli gorszego, jak się dowie, że to ja... Normalnie boję się gdzieś w jakimś zakamarku mojej duszy... Że coś mi teraz dopiero zrobi...! Może to głupie i irracjonalne.. Mogłabym Was prosić o wsparcie? Co myslicie?
Wpieramy Cię z całej siły i nie bój się bo nie jeden już taki bohater był i dali sobie z nim rade i to jeszcze jak

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Pamiętaj aby nie wpadać w paranoje!!!!!Zacznij nowe wspaniałe życie i już bez tego przygłupa.Ciesz się życiem.
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 20:09   #34
stokrotka1404
Zadomowienie

brawo
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 20:23   #35
Estin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubiecukierki Pokaż wiadomość
Pamiętaj aby nie wpadać w paranoje!!!!!Zacznij nowe wspaniałe życie i już bez tego przygłupa.Ciesz się życiem.
Tak tak, paranoja to coś, czego STANOWCZO nie chcemy . Naprawdę jest mi lżej. Zaczynam czuć się normalnie, a to naprawdę niełatwe w tej całej sytuacji. Ale właśnie mam nadzieję, że moje życie niedługo ZNORMALNIEJE . Nie było normalne od jakichs dwóch miesięcy. A ja naprawdę już tęsknię za normalnością.
Stary 2010-06-25, 20:27   #36
lubiecukierki
Rozeznanie

Jesteśmy z Tobą i pomagamyA żeby się rozweselić to pogadajmy na innne tematy jeśli chcesz bo ja się w pracy strasznie nuuuuuuudze
Stary 2010-06-25, 20:41   #37
Estin
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak, paranoja to coś, czego STANOWCZO nie chcemy . Naprawdę jest mi lżej. Zaczynam czuć się normalnie, a to naprawdę niełatwe w tej całej sytuacji. Ale właśnie mam nadzieję, że moje życie niedługo ZNORMALNIEJE . Nie było normalne od jakichs dwóch miesięcy. A ja naprawdę już tęsknię za normalnością.

Ok, nie mam nic przeciwko. A o czym chcesz gadać? Ja tak sobie pomyślałam, że mogłybyśmy powymyślać takie afirmacje dla siebie (to też się może przydać innym dziewczynom, które tkwią w złych związkach), np takie:

1. Najważniejsze, czy w związku jesteśmy szczęsliwe. Nie ważne, że kochamy, nie ważne, że Tż kocha. Jesli brak nam szcześcia i jeśli nie czujmy, że ten związek dodaje nam skrzydeł, to lepiej się rozstać.

2. Jesteśmy cenne, bezcenne. jesteśmy skarbami i nikt nie ma prawa nas lekceważyc, deptać naszej godności i szacunku do siebie.

3. Mężczyzna nie jest całym wiatem kobiety. Ona musi mieć swój niezgłębiony świat, a miłość jest tylko dodatkiem. Jest gratisem. Wisienką na torcie.

....
Stary 2010-06-25, 21:07   #38
lubiecukierki
Rozeznanie

Podoba mi się

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

I pamiętać zawsze trzeba iść do przodu.Sprawdzone.Mój przykład kiedyś byłam z takim idiotą,że jak o tym sobie teraz pomyślę to mnie dreszcze przechodzą.Postanowiłam go zostawić po sześciu latach,bo przyszłość z nim była zerowa.I co? i było mi bardzo ciężko bo mimo wszystko kochałam go ale iedziałam jedno zmarnowane sześć lat,postanowiłam ani dnia dłużej,bolało oj bolało,myślałam,ze świat mi się zawalił .Chociaż jak już wspomniałam to był idiota.
Stary 2010-06-25, 21:08   #39
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy z Tobą i pomagamyA żeby się rozweselić to pogadajmy na innne tematy jeśli chcesz bo ja się w pracy strasznie nuuuuuuudze
a co pracujesz od 18-6 rano????
Stary 2010-06-25, 21:13   #40
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
a co pracujesz od 18-6 rano????
Nie,ale coś koło tego od 8-21
Stary 2010-06-25, 21:16   #41
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Nie,ale coś koło tego od 8-21
ojjjj
ja sie wlasnie zastanawiam nad takimi godzinami pracy Dokladnie 12 godzin
i to nieraz nockia raczej pewnie wiekszosc
A co to za praca jesli mozna wiedziec?
Stary 2010-06-25, 21:17   #42
Estin
Raczkowanie

Cytat:
I pamiętać zawsze trzeba iść do przodu.Sprawdzone.Mój przykład kiedyś byłam z takim idiotą,że jak o tym sobie teraz pomyślę to mnie dreszcze przechodzą.Postanowiłam go zostawić po sześciu latach,bo przyszłość z nim była zerowa.I co? i było mi bardzo ciężko bo mimo wszystko kochałam go ale iedziałam jedno zmarnowane sześć lat,postanowiłam ani dnia dłużej,bolało oj bolało,myślałam,ze świat mi się zawalił .Chociaż jak już wspomniałam to był idiota.
Ojej, 6 lat to faktycznie kawał czasu. Ale lepiej 6 lat niż cierpieć w nieskończoność. Ja właśnie też miałam takie postanowienie: Ani dnia dłużej! Teraz albo nigdy. Bo potem byłoby już tylko gorzej. Mnie też bolało okrutnie. Bądź co bądź kochałam mocno... może nadal nawet gdzieś tam kocham. Ale co z tego, kiedy nie mogłam z nim NORMALNIE ŻYĆ? I spotkałaś kogoś właściwego? A czemu to był idiota, jesli moge zapytać?
Stary 2010-06-25, 22:27   #43
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
ojjjj
ja sie wlasnie zastanawiam nad takimi godzinami pracy Dokladnie 12 godzin
i to nieraz nockia raczej pewnie wiekszosc
A co to za praca jesli mozna wiedziec?
Ja kochanie mieszkam w Irlandii i robię oprogramowania do komputerów.13 godzin 3razy w tygodniu

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Ojej, 6 lat to faktycznie kawał czasu. Ale lepiej 6 lat niż cierpieć w nieskończoność. Ja właśnie też miałam takie postanowienie: Ani dnia dłużej! Teraz albo nigdy. Bo potem byłoby już tylko gorzej. Mnie też bolało okrutnie. Bądź co bądź kochałam mocno... może nadal nawet gdzieś tam kocham. Ale co z tego, kiedy nie mogłam z nim NORMALNIE ŻYĆ? I spotkałaś kogoś właściwego? A czemu to był idiota, jesli moge zapytać?
A to Ci powiem dlaczego idiotado pracy nie,do życia nie, ale za to do picia tak,do zbawy tak,do spania po20godzin tak,i do żerowania na mnie jak najbardziej tak
Stary 2010-06-26, 00:50   #44
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Cytat:
1. Najważniejsze, czy w związku jesteśmy szczęsliwe. Nie ważne, że kochamy, nie ważne, że Tż kocha. Jesli brak nam szcześcia i jeśli nie czujmy, że ten związek dodaje nam skrzydeł, to lepiej się rozstać.

2. Jesteśmy cenne, bezcenne. jesteśmy skarbami i nikt nie ma prawa nas lekceważyc, deptać naszej godności i szacunku do siebie.

3. Mężczyzna nie jest całym wiatem kobiety. Ona musi mieć swój niezgłębiony świat, a miłość jest tylko dodatkiem. Jest gratisem. Wisienką na torcie.
Zgadzam się .

I jeszcze raz piszę: dumna jestem z Ciebie moja Droga : roza:
Wspieram i przytulam wirtualnie
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 08:27   #45
Estin
Raczkowanie

Cytat:
A to Ci powiem dlaczego idiotado pracy nie,do życia nie, ale za to do picia tak,do zbawy tak,do spania po20godzin tak,i do żerowania na mnie jak najbardziej tak
Ojejej. Faktycznie. Tylko zwiewać. Mój były zachowywal się moźe nie w tym tonie, ale generalnie żadnej przyszłości z nim... agresja, zachowanie na etapie pięciolatka, jego ciągłe walczenie ze mną, traktowanie jak wroga, nasza więź ciągle zrywana, i moje poczucie bezpieczeństwa i zaufania - zerowe.

A ten związek najlepiej podsumowuje zdanie, które kiedys napisała Nicka01 w temacie, kiedy uciekać od faceta:

Kiedy jego przyszłość ze mną wygląda różowo, ale moja z nim - nieciekawie... SUUUUUUPER PODSUMOWANIE!

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;20272603]Zgadzam się .

I jeszcze raz piszę: dumna jestem z Ciebie moja Droga : roza:
Wspieram i przytulam wirtualnie [/QUOTE]

Dziękuję ogromnie !!!
Stary 2010-06-26, 10:09   #46
karolynka90
Zakorzenienie

Zgadzam się, że dobrze zrobiłaś.
Skoro masz gaz pieprzowy, pomyśl jeszcze o kursie samoobrony, może się kiedyś przydać (chociaż, oby nie).
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale ja bym chyba dla pewności skontaktowała się z dzielnicowym czy rozmawiał z facetem, tak dla pewności i spokoju.
Stary 2010-06-26, 11:36   #47
stokrotka1404
Zadomowienie

[QUOTE=lubiecukierki;20269 784]Ja kochanie mieszkam w Irlandii i robię oprogramowania do komputerów.13 godzin 3razy w tygodniu

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

NO to super, Gratuluje. Fajne chyba zajęcie,tak według mnie i zarobki ojjjj
mnie to nigdy nie spotka:/Mam od 1 lipca prace po 12 godzin, ale czekam tez na znak od pewnej Pani,tam na pewno po 8 godzin pracy i żadnych nocek. Juz bym chciała dziś 30 czerwca...bo nie wiem co robić.
Stary 2010-06-26, 17:30   #48
lubiecukierki
Rozeznanie

Hej ,jestem dopiero teraz bo w pracy mi gnojki internet zablokowali(że niby nie zajmuję się pracą tylko czym innym)To mógl wymyślić tylko facet

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

[QUOTE=stokrotka1404;20275 888]
Cytat:
Ja kochanie mieszkam w Irlandii i robię oprogramowania do komputerów.13 godzin 3razy w tygodniu

mnie to nigdy nie spotka:/Mam od 1 lipca prace po 12 godzin, ale czekam tez na znak od pewnej Pani,tam na pewno po 8 godzin pracy i żadnych nocek. Juz bym chciała dziś 30 czerwca...bo nie wiem co robić.
Jesteś pewna czy byś tak chciała?Owszem pieniądze mam-nie to co w Polsce,ale mimo wszystko,że jestem tu już kilka lat tęsknie okropnie,do tej pogody to się już chyba nigdy nie przyzwyczaje a o jedzeniu to nawet nie wspomnę!Ja chcę do Poooooooooolskiiiii !!!!!!

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Ojejej. Faktycznie. Tylko zwiewać. Mój były zachowywal się moźe nie w tym tonie, ale generalnie żadnej przyszłości z nim... agresja, zachowanie na etapie pięciolatka, jego ciągłe walczenie ze mną, traktowanie jak wroga, nasza więź ciągle zrywana, i moje poczucie bezpieczeństwa i zaufania - zerowe.

A ten związek najlepiej podsumowuje zdanie, które kiedys napisała Nicka01 w temacie, kiedy uciekać od faceta:

Kiedy jego przyszłość ze mną wygląda różowo, ale moja z nim - nieciekawie... SUUUUUUPER PODSUMOWANIE!

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Dziękuję ogromnie !!!
O to tak kochanie jakbym czytała swoja historię i to jeszcze trzeba dodać parę negatywów!Ale na takich to ja mam sposob

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

[QUOTE=stokrotka1404;20275 888]
Cytat:

A napisz co to za praca(lub dwie) napewno znajdziemy jakieś pozytywne strony
Stary 2010-06-26, 19:49   #49
Estin
Raczkowanie

Cytat:
O to tak kochanie jakbym czytała swoja historię i to jeszcze trzeba dodać parę negatywów!Ale na takich to ja mam sposob
A jaki? Walenie kijem bejsbolowym?
Stary 2010-06-26, 19:59   #50
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
A jaki? Walenie kijem bejsbolowym?
Nie,żartowałam ale takich typów to nie zaszkodziłoby takim kijkiem poczęstować-tak na opamiętanieChociaż głupoty to nikt im już z tych głupich łbów nie wybije!!!
Stary 2010-06-26, 22:03   #51
Estin
Raczkowanie

Cytat:
Nie,żartowałam ale takich typów to nie zaszkodziłoby takim kijkiem poczęstować-tak na opamiętanieChociaż głupoty to nikt im już z tych głupich łbów nie wybije!!!
Ja bym tak przez kolano przełożyła! Biorąc pod uwagę fakt, że tacy faceci zachowują się po prostu jak dzieciaki (trochę wyrośnięte, cóż..), to tak by własnie należało..
Stary 2010-06-26, 22:18   #52
Humooreska
Raczkowanie

GG do Humooreska

Cytat:
Witajcie! Ostatnio pisałam o moim problemie - że mój były Tż poharatał mi drzwi wejściowe do domu, i wszystkie, jak jeden mąż, radziłyście mi, aby zgłosić sprawę na policję. Posłuchalam tej mądrej rady. Zresztą, moi przyjaciele radzili mi tak samo, więc myślę, ze to jedyna słuszna decyzja. Dziś byłam na policji. Wczesniej musiałam jeszcze zrobić wycenę szkody, która wyszła na 2000 zł, bo trzeba po prostu wymienić drzwi, a nowe wraz z robotą tyle kosztuja. Wszystko powiedzialam na policji, jak to było, że nie mam dowodów, że to mój byly chłopak, ale wszystko na to wskazuje - jego złosć, mściwość, problemy, ktore miał ze sobą, to, że na mojej klatce schodowej nie ma żadnych dzieci, a więc tego nie mogło zrobić dziecko, że to trzecie piętro, więc raczej malo prawdopodobne, żeby jakiemuś wandalowi z ulicy chcialo się wchodzić aż na 3 piętro i niszczyć tylko jedne drzwi.. i wreszcie obecność mojego ex w moim mieście w dniu zdarzenia. Na policji powiedzieli mi, że dzielnicowy uda się do mojego bylego Tż i przeprowadzi z nim rozmowę ostrzegawczo-dyscyplinarną. Że powie mu, czym grozi takie zachowanie i jakie sa konsekwencje. Wiecie... z jednej strony czuję sie bardzo dzielna. Mam takie poczucie... że nie dałam się zastraszyć. Że pokazałam mojemu ex, że nie ze mną takie numery. Że nie może bezkarnie sobie robić tego co chce. No DUMNA (!!!!!!!!!) jestem po prostu z siebie! Zdrowa Duma mnie rozpiera! I poczucie zadbania o siebie, że naprawdę ze mną nie ma żartów jak się wkurzę! Ha! Czuję bardzo mocno swoją wartość (i nie dam jej sobie nikomu zabrać). A zdrugiej strony.... mój były tż to taki chory i mściwy czlowiek, że, kurczę, boję się, czy jeszcze czegoś nie wymyśli gorszego, jak się dowie, że to ja... Normalnie boję się gdzieś w jakimś zakamarku mojej duszy... Że coś mi teraz dopiero zrobi...! Może to głupie i irracjonalne.. Mogłabym Was prosić o wsparcie? Co myslicie?

nO i bardzo dobrze zrobiłaś.!!!!
; *
Humooreska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości