![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lakiery Bell
To zaraz dodam odpowiednie linki i wyślę.
Przy okazji, na stronie Bell jest lista przedstawicielei na dany region lub miasto. Jeśli ktoś chce wiedzieć, gdzie w okolicy jest np. najbliższa szafa Bell, może dzwonić do przedstawiciela i uzyskać informację.
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Aggie
![]() Jesteś niesamowita! Kawał świetnej roboty ![]() Super, że wiemy jak sprawa wygląda, już się bałam, że nasza akcja zaginęła ![]() Mail wyszedł bardzo dobrze ![]() Teraz trzymajmy kciuki za rozwój sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Może spóbujmy zrobic małe podsumowanie: Moim zdaniem Polki malują się nadal dość ostrożnie. Popularne są lakiery jasne, do frencha, czerwienie, brązy. Z drugiej strony rośnie grupa odważniejszych osób, które nie chcą nosić tego, co wszyscy i poszukują czegoś innego. Zieleni w różnych odcieniach, szarości, niebieskości. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie, chwytliwe zaprezentowanie produktu. A wizażanki i Klub Lakierowy oraz szereg blogerek z pewnością zadba o to, aby każda nowość Bell została odpowiednio rozreklamowana. Pamiętajmy też o tym, co oficjalnie nazywa się "marketingiem szeptanym", a na Wizażu nosi nazwę "kusicielstwa". O ile pamiętam, w ten sposób dość dużą popularność zyskał Fashion Colour nr 307 (amarant, polecany rownież jako zamiennik dla Miami Beet OPI) oraz kobaltowy niebieski Glam Wear, ochrzczony uroczo "chaberkiem". Świetny sposób na sprzedaż ma moim zdaniem firma Essence. Szał, jaki panuje na Wizazu, oczekiwanie na limitowanki, a potem gremialny atak na Natury, gdy ktora szczęściara da znać, żę "już rzucili", powoduje, że w ten sposob kupuje się więćej, niżby się kupiło, wchodząc do drogerii i widząc szereg kosmetyków. Kolorowy stand, chwytliwa nazwa kolekcji i to, że każda z nich jest tak odmienna od poprzedniej - to wg mnie główne powody sukcesu Essence w Polsce. No i dostępność. Nie każdy ma Naturę pod nosem, ale i tak łatwiej jest trafić na Essence w Naturze, niż na coś z Bell. Wcześniej rzuciłam taką propozycję: Mała seria w rodzaju "Dziewczyna Quentina", czyli wzorowana na bohaterkach filmów Tarantino. Metaliczna czerwień, metaliczny brąz, klasyczna czerń? Takie małe trio? Do tego stand z młodą modelką o typie urody zbuntowanej nastolatki i krotkich paznokciach (żadne wymanikiurowane cudeńka, ot, taka zbuntowana, niegrzeczna nastolatka). Wg mnie młode dziewczyny, trafiające na taki standzik prędzej skuszą się na któryś z lakierów, niż gdyby miały wybierać z całego szeregu innych. Bo to nie tak łatwo, wybrać lakier spośrod dziesiątek innych. Istotne jest, aby klientka doszła do wniosku, patrząc na stand, że właśnie TAKIEGO lakieru potrzebuje.
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Maluje paznokcie i czytam co piszesz
![]() Owszem - do francuskiego są popularne, ale też i ogólnodostępne. Biały to biały, mleczny i różowy dostaniemy wszędzie. Wg mnie trzeba postawić na coś mocniejszego - "Dziewczyna Quentina" jest super! No i ta sprzedaż... Muszą zrobić coś z tym, by każdy mógł kupić Bellki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Aggie, świetna robota
![]() mój mail był bardzo podobnej treści ale go zignorowali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
na hali mirowskiej, ale nie w samym budynku hali (chociaz też tam są, tylko kiepski wybór), tylko w tych ciągach stoisk dobudowanych obok hali. A Ty gdzie ?
Co do Bella, to jeśli mają dobry dział marketingu, to na pewno przeanalizowali rynek i wiedzą, co to essence i opi ![]() ![]() W każdym razie list mi się bardzo podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę w takim razie na Mirowską zajrzeć któregoś dnia ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie - w końcu iluś użytkownikow czyta Wizaż bez zakładania tutaj konta
![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Ekhem... cóż, po prostu każda Wizażanka ma wartość taką, jak trzy nie-Wizażanki
![]() ![]() A teraz na poważnie. Cóż, pozostaje mi tylko podpisać się pod tym, co już zostało napisane, czyli - dostępność! - nowe, nietypowe kolorki - no i podział na kolekcje, jeżeli by była taka możliwość Co do "Dziewczyny Quentina"- jeżeli się pojawi taka kolekcja i któraś z nazw będzie nawiązywać do filmu "Kill Bill" to biorę nie patrząc na odcień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Super pomysl z tym Quentinem, fajnie jakby cos takiego powstalo.
Mi sie jeszcze marzy taki brudny, golebi blekit, nie taki baby blue...mozna by zrobic cala kolekcje z niebieskim...aaaAaa.. :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bell-kosmetyki.pl/ Cytat:
![]() Mnie się marzą szarości i jasny brudny fiolet ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
wiecie, jaki jest koszt dostawy w tym sklepie ? Bo nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Za list polecony zaplacilam chyba 7.9. Paczka około 15 chyba.
Zamowilam dzisiaj 11 lakierów Bell, w nagrodę za w miarę dobre świadectwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Paczka priorytetowa - 18,50zł (Poczta Polska) List polecony (priorytetowy w bąbelkowej kopercie) - 7,70zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdajesz sobie sprawę, że będziesz musiała się pochwalić całą kolekcją, jak już przyjdzie? ![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Wiem, żeszalsństwo
![]() ![]() (TŻ obiecał mnie zabrać na zakupy lakierowe do Natury- essence ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jakie pędzelki ma Bell? Sprężyste, okrągłe, plaskie, równo przycięte? Pędzelek to dla mnie, nie ukrywam, bardzo ważny element lakieru, i tak np. Joko, choć czasem fajne kolory ma, to pędzelek dla mnie osobiście do bani jest...
Mogłaby któraś z Was strzelić fotkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
|
Ja mogę zrobić fotkę, ale tylko Fashion Colour.
![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Em, jak najbardziej może być
![]() ![]() dziękuję za odzew! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
|
Lepiej zrobię zdjęcie, bo dawno nie malowałam nimi paznokci, no i dla mnie pędzelki mają niewielkie znaczenie.
![]()
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-06-26 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Basiu, pędzelki są bdb, nie ma się czego obawiać ![]() I wszystkie, które do tej pory testowałam, były równo przycięte - a w OPI wcale nie zawsze tak jest, samej trafił mi się lakier z wystającymi włoskami w pędzelku, dziewczyny na blogach też się na to skarżą.
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Rayne, to nr 424
![]() ![]() Co do pędzelków to zgadzam się z Rayne ![]() ![]()
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
ja akurat trafiłam na dosyc kiepskie pędzelki w glam wearach- jeden był rozczapierzony, drugi miał nieprzycięty włosek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki! Zawsze można na Was liczyć
![]() Widzę, że dałabym radę obsługiwać się tymi pędzelkami. Szczególnie GW (cudny fiolet Moniu!) Jeśli chodzi o moje doswiadczenia z OPI, to miałam sytuację, że w którymś jakis włosek odstawał (przycięłam i jest OK), a w jednym lakierze mam nierówno przycięte, ale da się nim ładnie obsługiwać mimo to. W OPI pędzelki sa bardzo sprężyste, nie za twarde, ładnie rozprowadzają lakier. Mam nadzieję, że osławione Bell mnie nie zawiedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę wypróbować ten sklep internetowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
co do reklamowania na blogach, ja chętnie pokuszę bellem na blogasku tylko niech w końcu dadzą coś ciekawszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od środy w SCC mieli nowe serie z Bell, zarówno GW jak i FC. Przy stoisku zgłupiałam i już nie wiedziałam co brać... (ekhem...cięcia w budżecie...). W końcu padło na GW#405 i FC#434. Ten ostatni- mocna czerwień z mikrodrobinkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to jad ena wycieczke do SCC... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.