|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
Cytat:
Cassie dobrze, że się zdecydowali na podanie antybiotyku, bo mojej kumpeli w ciąży nikt jej nie chciał przyjąć. W końcu na pogotowiu powiedzieli, że "ma się obserwować" ![]() Ola na antybiotyku. Poszło na oskrzela. 2 tygodnie opieki ). Mam skierowanie do gastrologa ..... znowu. W piątek mam iść na kontrolę i wtedy dostanę skierowania na badania (alergolog na pewno i krew). Ja chce zrobić wymaz z gardła i nosa. Ale muszę odczekać tydzień od antybiotyku. Co do pasożytów to powiedziała, że mam z gastrologiem o tym porozmawiać.
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
dzikazaba nie byłam u lekarza bo po nocnym wygrzewaniu maścią ślinianki się obkurczyły
Przypuszczam że to jednak od kolczyków ![]() tunia jak oskrzela będą czyste poproś lekarza a lek antyalergiczny który regeneruje oskrzela i zapobiega kolejnym chorobom. Mój Kevin brał ten lek przez pół roku bo jak złapał jedno zapalenie oskrzeli tak co miesiąc był chory na to samo. Bardzo współćzuję. Mój teść ma boreliozę. Zrobiło mu się ognisko zapalne i wycinali mu woreczek żółciowy. Non stop leki, badania. Koszmar. Ja się serio boję z domu wychodzić. Dlaczego w PL nie spryskują na komary i kleszcze? Bo szkoda im kasy, lepiej jak służba zdrowia na ludziach zarabia Mój D tam gdzie pracuje komara jeszcze nie widział a u Nas nie da się wyjść po godz. 17 na ogród. Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-06-29 o 20:04 |
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
a my byliśmy nad rzeką....wiele nie wchodziłam bo poszliśmy pierwszy raz więc w spódnicy wlazłam i tylko do kolan do wody....młodemu tak się podobało, że wyjść nie chciał i jak wracaliśmy było trochę płaczu
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze wiesz co, moze zrob jeszcze badanie kalu na pasozyty?
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
dziecko wykapane, najedzone i oczywiscie spac nie chce
bedzie nosil czerwona kropke przez 2 tygodnieZmeczona juz jestem a Piotrek jeszcze na nogach, sterta naczyn do pozmywania, T oczywiscie nie ma
Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-29 o 21:33 |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
No wszystkie mecz oglądają czy co?
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzieci dzisiaj padły ze zmęczenia.
buziak niestety i takie wypadki się zdarzają
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niedawno byl wypadek gdzie zginelo 2-letnie dzieciatko. bylo to kilka metrow od miejsca gdzie pracuje moj T, przez kilka godzin nie mogli wyjsc z firmy. Potem okazalo sie ze to wina matki dziecka bo wymusila pierszenstwo i jechala za szybko.
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Hiszpania czy Portugalia? Bo ja za Hiszpanami od początku jestem
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
nie doczekam do końca. Pobudka o 4 mnie wyautowała. Dla mnie Hiszpanie też bardziej spożywczy
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj i dziś miałam dni sprzątania
wczoraj pomyłam okna, wyprałam i wyprasowałam firany a mąż zawiesił a dziś odkurzałam, myłam i pastowałam podłogo itp. dom lśni, a ja mam aż lepszy humor zmęczona jestem i zaraz zmykam spać wczoraj Filip wył pół nocy, ostatnio znowu jest nieznośny, chyba zęby mu dokuczają ale dziwi mnie to, że ostatnia czwórka się przebiła już a nadal cierpi, a nie wierzę, że trójki by szły
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Kolejny dzien z rzedu nie mam nic do powiedzenia ![]() Mam nadzieje, ze z waszymi dzieciaczkami wszystko w porzadku, Tun1a trzymam kciuki za Olcie, kurcze ale sie biedactwo meczy. Do jutra ! |
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Tun1a- daj znac co z Ola, A moj maz wczoraj mnie zaskoczyl, zrobil pranie, odkurzyl i pozmywal naczynia. Jednak mozna sie domyslec. Piekny, sloneczny i goracy dzien sie zapowiada a ja w pracy .
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Xavierowi trójki się przebijają dwie dolne, strasznie się męczy. Plan na dziś: -odkryć basen -zjeść śniadanie-wstawić pranie -nakarmić rybki -poodkurzać i zetrzeć z mebli kurz -uspać dzieci -iść pobiegać (33*C może tłuszcz wypoce) -iść na pocztę -poopalać się -zjeść obiad z dziećmi -iść na basen -iść na spacer -kolacja -ćwiczonka -spanko ![]() Ciekawe ile z tego dzisiaj zrobię
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mati
dla Tż za przebłyskCassie ambitny plan A ja zdycham bo @ dostałam
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapraszam teraz do mnie! A czemu nie wierzysz ze trojki by szly? My juz chyba mamy wszystkie zeby a jesli nie to nie mamy tylko tych ostatnich ale nie wiem jak to sprawdzic bo Dawid nie otworzy tak szeroko ust i nie da sobie zajrzec a palcem boje sie ryzykowac ![]() Dawid jeszcze spi a ja korzystam z okazji i na spokojnie wcinam sniadanie i przed chwila sie dowiedzialam ze moja kolezanka jest w ciazy w 9 tyg napisala mi to bo ostatnio sie przyznala ze w wakacje biora cywilny i patrzac na nia, na jej zycie to mi ten cywilny sie podejrzany wydawal i pytalam dlaczego? ze mi takie sluby na ciaze bardziej wygladaja to sciemniala ze chcieli i takie tam...potem nie odzywala sie kilka dni a dzis sie przyznala ze jest w ciazy ale nie chciala mi o tym mowic wczesniej bo dopiero wczoraj byla u lekarza...w kazdym razie strasznie sie ciesze Dzis sie zwazylam porzadnie bez objadania sie na wieczor i bez zaparc i przytylam 1 kg ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
dobra jestes! jaki plan a mnie z wczorajszego planu nic nie wyszlo a nawet wiekszy bajzel narobilam....takie przeboje jak mialam wczoraj z obiadem to chyba nie mial jeszcze nikt a jaka radocha! jeszcze nigdy tak szczesliwego dziecka nie widzialam i dopiero jutro bedzie sie kapal znowuWczoraj wylicytowalam Dawidowi SANDALKI tak strasznie mi sie podobaja, ze juz kilka razy je licytowalam ale zawsze mnie przebijali albo juz nie licytowalam dalej bo za wysoka cena byla a wczoraj mi sie udalo Te ktore mu kupilam w CCC zrobily sie jakies takie brzydkie i bedzie je mial do chodzenia po dworze a te nowe na lepsze wyjscia ![]() A nie wiecie przypadkiem gdzie moge kupic takie butki do wody dla Dawida? bo w basenie strasznie sie slizga i co chwile wywraca Jak sie ksieciunio nie obudzi za 6 minut czyli o 10 to ide go budzic
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-30 o 09:54 |
||
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
buziak dobrze że mi przypomniałaś bo ja Xavierowi kupiłam takie butki i kompletnie o nich zapomniałam ale chyba kupiłam je większe. Możesz je kupić w Deichmanie za 19zł
![]() Sandałki bardzo łądne ale ja osobiście nie kupuję z zamkniętymi przodami ![]() Xavi strasznie się boi wody w wannie się pluska na całego w basenie nie chce
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-06-30 o 09:56 |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
To musze sie przejechac do Daichmana ale u mnie chyba nie ma....do Katowic bym musiala pojechac.
A ja wlasnie nie chce butow z otwartymi palcami bo jak dla mnie Dawid za slabo jeszcze chodzi zeby miec takie buty na naszych drogach...gdzie sa same wystajace kamienie, patyki, żwirek, kupa kurzu itp a on ostatnio zaczal sie wyrywac z reki i chce chodzic sam...i nie patrzy pod nogi tylko idzie gdzie go nogi niosa Ja myslalam ze Dawid bedzie sie bal basenu z woda bo np basenu z pilkami sie bardzo boi...a tu szok! On by w tej wodzie w basenie mogl cale dnie siedziec i jest ryk jak sie go wyciaga! A jak ma towarzystwo Julki to szaleja juz na calego Ide budzic ksecia bo sie mu chyba za dobrze spi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-30 o 10:05 |
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry!
Kupilam Piotrkowi buty wlasnie w Deichmanie za 39.90. na rzepy z odkrytymi palcami, na upaly. Ma tez bardziej zakryte ale stopka mu sie w nich poci. Z reszta on i tak butow nie znosi i jak tylko sie da to je sciaga, wiec jak jade wozkiem to siedzi z gola stopa.
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak robie Dawida obudzilam....mial lekkie "pretensje" o to Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-30 o 10:24 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Ja już90% dzisiejszego planu wykonałam, teraz kładę maluchy spać i idę pobiegać
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
mi zostalo tylko doprawic zupe, pozmywac i spacer z malym, ale nie w ten skwar. Pewnie wyjdziemy po 17
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczekk już tłumaczę
pierwszy ząbek wyszedł jak Filip miał 8,5 miesiąca i przez miesiąc wyszło 6 ząbków potem była dłuuuuga przerwa i miesiąc temu wyszła pierwsza czwórka, w ciągu tego miesiąca znowu wyszło w sumie 6 ząbków czyli wychodzą po 6 w długich odstępach czasu limit wyczerpany w takim razie dziś Filip wstał o 6,30 co do niego nie podobne ostatni zawsze wstaje dość wcześnie, po 7.00 najczęściej, a normalnie spał prawie do 9.00 ale nadal jest marudny, ma ataki płaczu takie typowe do bolących dziąseł, źle sypia no i nie wiem co się dzieje
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to przeciez nie jest powiedziane ze skoro tamte wyszly w takim odstepie to i te tak samo musza wyjsc ![]() kwestia przypadku co nie oznacza, ze teraz bedzie tak samo...Dawid od jakichs 3 tyg wstaje o 8 a dzis zaszalal i o 10 go musialam budzic Ja juz pranie na dworze rozwiesilam, musialam wziac druga suszarke od mamy bo jednej mi braklo i zastanawiam sie czy dac Dawida do basenu o godzinie 12 na niecala godzinke a potem dac obiad i polozyc na godzinke spac....bedzie godzina 12, samo poludnie, slonce mocne wiec nie wiem czy ryzykowac....moze jak go mocno wysmaruje i dam czapke bo potem sie juz kapal nie bedzie bo bedzie za pozno jak wrocimy a on bardzo chce isc sie kapac i nie wiem co zrobic
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-30 o 11:31 |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
a w skarpetkach chodzą Wasze dzieciaki czy boso (w butach bez skarpet)???
ps. Buziak, Mati czytacie wątki "ciążowe" Wasze też taka żenada jak na styczniówkach? w sensie że laski strasznie drażliwe są??? |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi jak jest cieplutko to bez skarpetek Filip chodzi w sandałkach, jak ostatnio zrobiło się chłodno tak to ubierałam mu skarpetki żeby nóżki nie zmarzły
w sumie nie wiem jak to z tymi sandałkami bo niby skarpetek się nie nosi ale z drugiej strony bałam się, że jeśli dziecku wpadłyby ziarenka piasku do buta to nóżka będzie obtarta
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja o 9 bylam na spacerze ze szwagrostwem, odebralam karte informacyjna ze szpitala, przynajmniej sie dowiedzialam jaka Klaudia ma morfologie i mocz. wyniki wrecz rewelacyjne!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

). Mam skierowanie do gastrologa ..... znowu. W piątek mam iść na kontrolę i wtedy dostanę skierowania na badania (alergolog na pewno i krew). Ja chce zrobić wymaz z gardła i nosa. Ale muszę odczekać tydzień od antybiotyku. Co do pasożytów to powiedziała, że mam z gastrologiem o tym porozmawiać.

Przypuszczam że to jednak od kolczyków 

dla Tż za przebłysk
a jesli nie to nie mamy tylko tych ostatnich ale nie wiem jak to sprawdzic bo Dawid nie otworzy tak szeroko ust i nie da sobie zajrzec a palcem boje sie ryzykowac
a ja korzystam z okazji i na spokojnie wcinam sniadanie 
na niecala godzinke a potem dac obiad i polozyc na godzinke spac....bedzie godzina 12, samo poludnie, slonce mocne wiec nie wiem czy ryzykowac....moze jak go mocno wysmaruje i dam czapke