|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
no to szybko, rutyna, powiem ci ze czasem wole isc do mniej znane bo sie bardziej stara...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Misiulka
jak twoje samopoczucie? bo widze ze u ciebie blizsko terminu
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś znów w UWADZE o fotelikach
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
itakasia no właśnie termin blisko a tu cisza czop nie odchodzi, ja dalej na chodzię, tylko czasami brzuch jak na @ zaboli i twardnieje dosyć czesto ale właściwie bezboleśnie i nic poza tym, a meczę się juz strasznie wczoraj poszliśmy z M na spacer w dół było jeszcze spoko ale z powrotem pod górkę M chciał iść po samochód bo nie mogłam już iść
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- tak, tak właśnie też widziałam
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co u oli i basienki po wizycie
![]() Misiulka czyli bedzie total surprise
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
matko dziewczyny, jak fatalnie sie czulam dopiero...mowie Wam masakra...nie potrafilam okreslic co mnie boli, a bolalo doslownie wszystko...nie wiem czy cos zjadlam czy co... masakra
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobiłam co pisałyście, nadrobię wieczorem albo jutro... byłam na wizycie u Pani doktor, kolejna za 3 tygodnie - wierzę, że nie dotrwam do tej wizyty... że najpóźniej 24 lipca urodzę... wszystko wporządku, zero rozwarcia, szyjka w porządku, wszystko ok. Nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, w poprzedniej ciąży też nic nie wskazywało. Zrobiła mi wymaz z pochwy, jutro muszę podrzucić próbkę do szpitala do badania... i w sumie tyle
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
no to super basienka ze wszystko ok
|
#3939 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Słyszałam już takie opinie, ale to głupota wg mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Btw. uwielbiam pierogi z makiem - szczególnie smażone na głębokim tłuszczu
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
No i jestem !!!
Dziękuję Wam za kciuki! Ja już po wizycie, rzeczywiście moja lekarka zdziwiła się jak mnie zobaczyła, śmiała się bo mówi - ..."dobra skoro nie urodziłam do dziś to teraz mam się wstrzymać bo od jutra jest na urlopie i wraca ok.17-ego a 18-ego ma dyżur w szpitalu i będzie na mnie czekała,mam 17-ego umyć podłogi i okna a 18-ego przyjść na porodówkę ."Wyniki wyszły mi super, wreszcie od niepamiętnych czasów Hgb mam 12,1 ale żelazo dalej łykam-tak dla zasady Rozwarcie się powiększyło do 2 cm, dzidzia ok, serduszko też.No i waga mi spadła z 81kg do 80,5- jak to pani doktor powiedziała- typowy objaw przed porodem,zwykle wtedy waga spada Ogólnie dziś miałam zabiegany dzień, ciągle brzuch mi twardniał i łapały mnie takie skurcze że musiałam stanąć bo kroku zrobić nie mogłam. Pierwszy raz dziś skorzystałam z przywileju swojego stanu: byłam na zakupach w Kauflandzie i kolejki były strasznie długie, wtedy pani która stała przede mną podbiegła do pani która miała być akurat jako następna kasowana i poprosiła żeby mnie przepuściła ...aż się zawstydziłam.Podziękowała m i jednej i drugiej i skorzystałam bo strasznie się spieszyłam.Szkoda że tak mało takich ludzi, pewnie wie co to znaczy być w ciąży i że człowiekowi może być ciężko.Linka co do przenoszenia ciąży to nie wiem jak jest teraz ale 6 lat temu nie brali mnie na oddział, chyba że zależy to od decyzji lekarza prowadzącego, kiedy minęła data porodu to chodziłam na oddział co 2 - gi dzień, wtedy mnie na miejscu badali, robili KTG i badali wody płodowe i tak prawie do 42 tyg Mi to było na rękę bo nie chciałam leżeć na oddziale.Słyszałam dziś w poczekalni u lekarza że u nas w Żarach w szpitalu przeludnienie, strasznie dużo kobitek teraz rodzi. Vette jako ciekawą nadmorską miejscowość, gdzie nie ma dużo ludzi, blisko do plaży i jest gdzie wieczorkiem posiedzieć polecam Dziwnów!!! ![]() niezawsze Oj no to miałaś dzień pełen wrażeń, ale by było gdyby ci zrobili tą cesarkę Badź dobrej myśli, może córcia jednak sama szybko wyjdzie Z drugiej strony dobrze że jesteś w domku, nie ma to jak u siebie.Pozostaje ci dalsze molestowanie M ![]() anoxa słyszałam już o tym podejsciu lekarzy do witamin, że niby potem się duże dzieci rodzą ale ja uważam że mimo wszystko waga i wzrost dziecka to sprawa genów, zwykle dzieci są wagowo proporcjonalne do rodzących je mam.Ja brałam witaminy przy Martynie i choć była przenoszona do 42 tyg. to i tak urodziła się z wagą 3200g i 54 cm.Wiadomo są wyjątki ale wtedy juz można wcześniej to określić i ew. zlecić cc. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-05 o 19:59 |
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan
no to dobre wiescie
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() a na TVN to jest powtórka chyba tego programu o tych fotelikach. Ja mam ten fotelik emmaljunga ale bez tej bazy co to sie z niej wypina on bedzie montowany bezpośrednio do fotela za pomocą pasów. jusdan super widomości, trzymam kciuki żebyś wytrzymała do 18.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-07-05 o 19:59 |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile z tego kupisz i co wyda ci się potrzebne to proszę bardzo: gaziki jałowe spirytus do pępka woda utleniona maść „bepanthen” na brodawki wkładki laktacyjne herbatka koperkowa herbatka laktacyjna kropelki esputicon na wzdęcia maść majerankowa na katarek sól fizjologiczna tantum rosa dla mamy majtki jedno/wielorazowe - siateczka! podkłady poporodowe Bella lub Tena Lady podkłady - ceratkowe, duże kwadratowe, na łóżko SENI lewatywa czopki glicerynowe krem z filtrem ochronny +50 - na słoneczko, spacer osłonki silikonowe na piersi maść alantan plus - na odparzenia Aftin - do pędzlowania, na pleśniawki Przejrzałam ją jeszcze i mam chyba nakupione jeszcze więcej rzeczy ![]() A za jednym zamachem zostawiłam grubo ponad 200zł w aptece
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
itakasia, Misiulka powiem Wam szczerze, że jeśli nie urodzę teraz do piątku to potem chcę dotrwać do tego 18-ego
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wierzę, że uda się w miarę szybko urodzić... i że następnej wizyty nie dotrwam, nie chcę dotrwać! Chcę urodzić wcześniej. I to, że szyjka ok, że rozwarcia brak... nie przejmuje się, bo w poprzedniej ciąży też tak było, a poszło eksrepsem
Ale mnie żebra bolą!!!! Dziewczyny ile płaciłyście za wymaz z pochwy? |
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
papeteria no to faktycznie troszke temu
a ja uważam, że dentyści powinni dawać gwarancje na swoją prace ![]() niezawsze ehhh jacy ludzie :/ ale lepiej, że w domu będziesz czekac na poród niż jakbyś miała tak leżeć i czekać w szpitalu. lazurowa Cytat:
ola_k11 super zdjęcie ![]() muminek88 no to dobrze,że to tylko jednodzienna choroba była. może faktycznie przez upały jusdan to kiedy "planujesz " rodzić ? dopiero po urlopie gina ? ![]() o już doczytałam
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Allegro nie odda Ci pieniędzy i nie ma możliwości wyciągnięcia ich od sprzedawcy. Możesz pójść na policje i sama założyć sprawę ale w większości przypadków się to nie opłaca (mała szkodliwość czynu, niska kwota). W wielu przypadkach jest to ułatwienie dla allegro bo nikt im doopy nie zawraca, czas płynie, spór trwa a potem dostajesz maila, ze spór nie został rozstrzygnięty i tyle... |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
bassienkaw śliczna fotka na nk
sexy sukienka!!!Ładnie ci w czerwonym.A co do następnej wizyty to ja też mam nadzieję że nie dotrwam bo mam umówioną po tp czyli 19.07 ale pierwsze przenoszone to już zaczynam sobie wkręcać że drugie też przenoszę
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałaś przygody
od samych atrakcji można urodzić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa ja mam prośbę. Napisz nam co Ci się przydało w szpitalu, co nie. Czego nie warto zabierać, w co malutki był ubrany i ile kompletów ciuszków Wam się przydało, i w co ubraliście go na wycieczkę do domu
Ja nie wiem co dla siebie pokupować do szpitala. Niby mam te wszystkie listy, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. To samo z apteką.
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
bassienkaw ja płaciłam 20zł
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj paskudny nastój.
Kilka razy płakałam - nie wiem dlaczego. Tak po prostu zrobiło mi się smutno.... Aż strach pomyśleć co będzie po porodzie gdy złapie mnie ten gorszy nastrój. |
|
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Siala, ciekawe ile u mnie zapragną. Cytat:
Cytat:
Mi się w szpitalu przydały takie rzeczy jak: ręczniki co najmniej 2 szt, tak samo koszulki do spania też co najmniej 2szt, bo przy dużym krwawieniu na pewno jedna się zabrudzi i zawsze można ją przeprać, na pewno szklanka, jakieś swoje sztućce, dobrze jest mieć gąbeczkę do przemycia tego... klapki pod prysznic, ja w zimę rodziłam, to miałam też zwykle klapki do latania i szlafroczek... ale taki cieńszy wziąć jest najlepiej, bo w szpitalu skwar i duchota... w pierwszej ciąży miałam majtki siateczkowe, teraz będę miała zwykle majtole, takie starsze czarne ze 3 pary... szczoteczka do zębów, środki higieniczne wiadomo, jakaś kulka pod pachę, gumka do włosów, na pewno do porodu woda się przydaje mineralna i mi strasznie zimno po porodzie było... HD co do płakania... to już pewnie hormony, u mnie też dają w kość, zresztą ta ciąża daje mi już w kość... a po porodzie dopadają zmienne nastroje większość kobiet... choć znam kilka dziewczyn co ani żadnych kryzysów, ani depresji, ani nic... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-07-05 o 20:24 |
|||
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
basienka
ja placilam 50 zl justynacz mi wody przebijali szpitalu i za drugim razem to byl moment i pojawila sie Agatka, nie wiecej niz 10-15 min
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan - to fajnie ze wszystko oki
![]() Ja jestem ciekawa co mi jutro powie... U mnie właśnie pada, w końcu jest czym oddychać ![]() Ach...jutro zaczynam będę mieć pełne 37tc i zacznę 38tc...więc mogę już rodzić
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia sporo u Ciebie wymaz kosztuje, w porównaniu do tego co dziewczyny pisały...
Karolcia, u mnie niby chłodniej,ale i tak parówa, a padało wtedy ok 15 jak pisałam, i potem ok 17... mogłoby jeszcze popadać, ale nic nie zapowiada |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować.
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie zaczęły plecy boleć chyba znów się zaczyna...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Rozwarcie się powiększyło do 2 cm, dzidzia ok, serduszko też.No i waga mi spadła z 81kg do 80,5- jak to pani doktor powiedziała- typowy objaw przed porodem,zwykle wtedy waga spada

współczuje!
chyba znów się zaczyna...