|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
aniu--super, ze tak w domku sie uklada, jest mama ---to wazne, piesek tez juz oswojony...moje trzy kuzynki odrazu butlą karmiły---dzieci im porosły, że hoho.....
farminko--moja koleżanka nie uzywala wit K przy butli...bo nawet jak u mnie byla ostatnio to mi opakowanie przyniosła bo nawet 1 listka do konca nie wykorzystala.... |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
tak samo mam chustawke, uzywalam raz ale wydaje mi sie ze jest jeszcze do niej za maly. Cytat:
![]() juz niendlugo bedziesz tulic swoje malenstwo w ramionach!! juz blizej niz dalej ![]() farminko ja jak karmilam piersia to podawalam modyfikowane 1-2 razy na dobe i lekarka powiedziala ze w takim razie nie podaje sie witamin. tylko jesli karmisz wylacznie piersia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
basiu--dziękuję za odpowiedź--lubię jak sie wtrącasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Aniu, ale sliczny Twoj synek, wlosy ma przepiekne.
My caly czas walczymy z kolkami, od wczoraj zaczelismy uzywac infakol, i nawet spal w nocy, ale chyba za wczesnie jeszcze powiedziec, czy to dzieki temu, czy przypadek. Mam nadzieje, ze to pomaga i ze bedzie coraz lepiej. Amelka potrzebuje coraz wiecej uwagi, szczegolnie jak karmie Alexa, czasem jest mi ciezko. I w ogole to chyba moje malzenstwo zakonczy sie rozwodem nie dlugo przez te nieprzespane noce... A jeszcze w dodatku dzisiaj popsula sie nam pralka. Zeby bylo smiesznie, to 4-go mipca skonczyla sie gwarancja. Przysylali nam listy, zeby przedluzyc, ja stweirdzilam, ze sie nie oplaca. Na szczescie, w jednym z tych listow przedluzyli nam czas, ze mozemy wykupic gwarancje do 11-go lipca, wiec maz zadzwonil i wykupil. Teraz tylko odczekamy pare dni i zadzwonimy, mam tylko nadzsieje, ze uznaja to w ramach gwarancji, a nie powiedza, ze zle ja uzytkowalam czy cos. Tylko jak ja bez pralki wytrzymam tyle dni, z dwutygodniowym dzidziusiem i prawie dwuroczna dziewczynka? A w ogole to dziwnie sie zepsula ta pralka, bo przy odwirowaniu potrzaskalo sie to szklo na drzwiczkach. Co do lezaczka, to posadzilismy Alexa jak plakal, wlaczylismy wibracje, i nawet go to uspokaja, wiec moge polecic. Dla Amelki tez go uzywalam i podobalo jej sie. W naszym, te zabaweczki mozna zdjac, takze, gdyby przeszkadzaly to nie widze problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Basia aha,właśnie o takie 1-2 na dobę mi chodziło.Dzięki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jaki jeszcze witaminy podajecie? moj dostal wit K w zastrzyku i juz zadnych innych nie daje
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A tutaj witaminy D nie zalecaja, ale mysle, ze jak sie lato skonczy, to chcialabym podawac. Teraz chyba nie trzeba, jak jest slonce, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
scoobs
![]() ![]() napewno Amelka musi sie przyzwyczaic ze juz nie masz czasu tylko dla niej, napewno bedzie ci ciezko ale z czasem zaakceptuje w pelni brata. tylko nie popelnij tego bledu co moja znajoma. urodzila 2 dni przedemna a ma jeszcze coreczke (21 miesiecy) od samego poczatku nie dali jej nawet dotknac malego, wogole ma zakaz podchodzenia no i zaczal sie bunt. jak przychodzi pora karmienia malego to rzuca zabawkami, sama sie rzuca z lozka, krzyki, wrzaski. kubus jest teraz w centrum uwagi a Karolinke odrzucili calkiem na drugi plan, nawet z nia juz do parku nikt nie wyjdzie. zal mi jej strasznie. daj jej do zrozumienia ze teraz jest czas dla Alexa a jak on bedzie spal poswiec jej cala uwage. z czasem zrozumie. zycze wytrwalosci ![]() farminka tutaj nie podaja, ale moze polskie mleko modyfikowane roznie sie od naszego, nie wiem.
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
ale tu dzis cisza... no ale rozpakowywanie ruszylo pelna para wiec zaraz nam sie watek ruszy.
my dzis bylismy na krotkim pierwszym spacerku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja juz sie nie moge doczekać aż ten wątek nabierze takiego tempa jak nasza poczekalnia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiscie cisza tutaj, ale to dlatego chyba, ze malo nas jeszcze
![]() My ostatnio zabiegani bylismy, wiec i mniej czasu na wizaz. Ale wszystko w porzadku u nas i za 2 tygodnie juz bedziemy w Polsce ![]() ![]() farminka a moze Lenka myli dzien z noca? jesli robisz wszystko w ciagu dnia normalnie (nie chodzisz kolo dziecka na palcach), a w nocy utrzymujesz cisze i zgaszone/przycmione swiatlo, to powinna zalapac, kiedy sie spi. Ma takie zle noce codziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Tak mi się własnie wydaje,że jej sie pomyliło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
farminka to moze probuj ja wybudzac w dzien, przetrzymywac, zeby sie zmeczyla, a wtedy sama padnie w nocy? Wspolczuje, bo dlugo tak nie pociagniesz z takimi nieprzespanymi nockami. Wiadomo, ze w dzien to nie ten sam sen...
A jak karmienie? Jak czesto je, jak w ogole Wam idzie? ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- A co do dyskusji nt lezaczkow. U nas sprawdza sie rewelacyjnie. Wydaje mi sie, ze kazda mama musi sama spraktykowac, co u niej sie sprawdza, a co nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Augulentin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Michal tez w dzien spi a w nocy dokazuje. dzisiaj taki grzeczny jak anioleczek. az sie boje co nas czeka w nocy
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Basiu dzieki za link do bloga bardzo ciekawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Lezaczek dostalam akurat - firmy Sassy - cos takiego:
http://www.amazon.com/Sassy-794-Zani.../dp/B00284ALB4 Sama kupilabym inny, ale skoro juz jest, to nie bede wybrzydzac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karmie nadal tylko piersią.To chyba był faktycznie ten kryzys laktacyjny,bo teraz juz nawet jedna pierś jej wystarcza i je co 2,3 albo 4 godziny.No z wyjątkiem wczoraj kiedy przespała 5 godzin.To jej rekord ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
BAN stały
|
Dziewczyny czy pokarmieniu w nocy czekacie aż się odbije dzidzi?
I kiedy na pierwszy spacerek od porodu? Wmawiają mi że 3 tyg mam czekać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sie martwie troche bo maly caly dzien nie zrobil kupki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
aniaa22 z tego co pamiętam to przy karmieniu butla kupki sa rzadziej.moga byc nawet co 2 dzień i to normalne
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ania czasem 2-3 dni bez kupki sa normalne, szykuj sie na meega kupe ![]() ![]() farminka no to wkoncu sie wyspalas ![]() bylismy wczoraj na wizycie, maly dostal szczpionke w nozke, strasznie byl marudny ![]() ![]() ![]() ![]() a co sie dzieje ze scoobs??? ciekawe kiedy nowo rozpakowane mamuski do nas dolacza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Basia to super juz Oscar przybral na wadze
![]() aniaa Twoj synus to kopia meza doslownie ![]() Usmialam sie z mojej pociechy. Kiedys zasnela z nozkami uniesionymi do gory, a dzisiaj z raczkami w gorze. Tak jakby mnie obejmowala przez sen ![]() Czekamy tu na reszte mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ratować dzieciaki przed tymi morderczymi upałami? Ja lada chwila (mam nadzieję) rodzę a w domu skwar i zaduch niemiłosierny mimo wentylatora :/ kursuję wanna-wiatrak non stop, ale jak urodzi się maluszek to wentylatora nie odpalę przecież a i okna chyba powinny być zamknięte
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Siala u nas nie da rady bez klimatyzacji, wiec chodzi non stop. Wlaczaj normalnie wentylator, tylko zeby podmuch powietrza nie lecial na dzieciatko. I nie przegrzewaj synka, bo tylko sie umeczy. A zmarznac raczej nie zmarznie w takie upaly. Ja ubieram w domu samo body z krotkim rekawkiem i skarpetki
![]() Pokaze Wam nasza ostatnia fotke ze spaceru ![]() edit: zdj usuniete, bo nawet nikt nie zauwazyl ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-07-13 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Siala co ty chcesz zaparzyc dziecko? jak bedziesz je trzymac pod kloszem i nawet okna w lecie nie otworzysz to bedzie co chwile chore. wiadomo nie mozesz dac dziecka tam gdzie jest przeciag albo zeby bezposrednio na nie wialo ale okna spokojnie mozesz otwierac i na pole tez wychodzic. ja nie wychodze tylko jak jest bardzo goraco wiec zwlekam sie z lozka wczesnie i o 8-9 rano juz gdzies lazimy a pozniej druga runda kolo 6 wieczorem zeby sie dziecko przewietrzylo. a klimatyzacja u nas hula non stop. w dzien mamy ustawiona na 20C a w nocy ciutke nizsza. ja tez ubieram w samo body bez skarpetek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o okna to zapytałam tylko, nie stwierdziłam, ze ich nie otworzę. Tylko nie byłam pewna czy można już w pierwszych dniach po powrocie ze szpitala. Nie wiem też kiedy można na pierwszy spacer wyjść.. może jak jest taka pogoda to można już drugiego dnia.. ![]() A u nas niestety klimatyzacji nie uświadczysz.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my sie rozplywamy normalnie. wiatrak caly dzien chodzi i marzymy o klimatyzacji. malemu tez upal doskwiera strasznie. nie chce spac i marudzi. lezy w bodziaku bez rekawow i bez skarpetek ale przykryty pieluszka na nozkach. no i przepajam go woda bo pic mu sie chce czesto. a wczoraj odpad pepuszek ![]() Siala my w szpitalu lezelismy przy oknie ktore bylo otwarte 24h na dobe. maly lezal w bodziaku z dlugim przez pierwszy dzien a potem z krotkim i przykryty pielucha tylko. w domu spokojnie okno mozesz otworzyc byle nie bylo przeciagu. a wiatrak nie ma blokady zeby sie nie krecil? ja moj blokuje ze wieje w jedna strone tylko zeby malego nie owialo. tez myslalam zeby go polozyc w pampersie tylko ale mama mowi ze lepiej nie. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- a co do spaceru to bylismy 3 dni po powrocie ze szpitala ale chwilke bo upal straszny. teraz nie wychodzimy bo skwar jest do 21 a o tej porze to syncio juz wykapany jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
a dobrze, powiem ci ze nawet fenomenalnie
![]() ![]() ![]() Mi zostało 6kg po porodzie ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-11 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Hej, moj Aleks przt piersi wisi przez wiekszosc czasu dzisiaj. Ale mnocke przespal, kupilismy mu taki jakby kokon i bardzo mu sie spodobalo. Obdzil sie 2 razy na karmienie i to tylko ze 3 razy pociagnal i znowu spac. Ciekawe jak bedzie dzisiaj.
Ja starm sie czekac, az malemu sie odbije, ale nie zawsze to sie udaje. Nie raz jak go poloze i potem za pare minut podniose, to mu sie szybciej odbija Z Amelka nie zawsze sie odbijalo i dobrze spala, ale Alex ma te kolki, wiec bardziej sie staram o odbicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
ja na koniec ciazy mialam +12 a zostalo mi z tego 4 jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.