Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 12:01   #2761
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

taka pogoda że mi się też chce spać)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:09   #2762
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
o tak dzisiaj wymarzony dzień na spanie tylko mi szkoda tego dnia przespać jak mam mężusia w domu

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:10   #2763
aniaa22
Zakorzenienie

wstal burmistrz spadam bede potem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:18   #2764
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzidzia jaki to sposób bez ćwiczeń?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:19   #2765
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się chce, ale nie przez pogodę, a przez kiepską noc.
A skoro ciągle mi się ktoś do mieszkania dobija i ledwo zasnę a już mnie budzą, to chyba się wybiorę na zakupy, bo to bez sensu- tylko się męczę chorernie.
Idę dokupić czapeczki i pajacyki. Może upoluję coś dla siebie .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:27   #2766
justynacz80
Rozeznanie

Ja też czasami martwię się kiedy powrócę do formy. Na tę chwilę przytyłam 16 kg, pewnie jeszcze coś dojdzie
Nigdy w życiu się nie odchudzałam, nie wiem jak to jest mieć za dużo kg i próbować je zrzucić.
Ale wiadomo, najwazniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Poza tym nie znam żadnej dziewczyny, która po pierwszej ciąży, by nie wróciła szybciutko do swojej wagi. Karmienie, zmęczenie, emocje- to chyba powoduje takie szybkie chudnięcie.

Jestem już drugi dzień nie do życia. Osłabiona na maxa

Dzidzia, zazdroszcze dzidkowych zakupów. Ja już mam wszystko, a nawet za dużo, a chętnie bym dalej kupowała

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-07-19 o 12:28
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:27   #2767
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
dzidzia jaki to sposób bez ćwiczeń?
Bardzo fajna dietka. Już pisałam - Michel Montignac.
Mogę Ci mailem wysłać foto mojej kumpeli z forum, która z Montim dzielnie walczyła przez 4 miesiące i zrzuciła 20 kilo. Co więcej, Monti pozwala utrzymać wagę . Podaj adres na PW.

A jak Twoje upławy?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:40   #2768
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Na szczęście z mężem wszystko ok. Jest na zwolnieniu do czwartku,więc będziemy go mieć cały czas w domku. Nadal siedzimy na ośrodku. Na szczęście metal nie trafił w oko,tylko zatrzymał się na dolnej powiece. Mnie dziś mała mocno kopie,wogóle to mam non stop parcie na pęcherz i dziś nawet nie ubrałam żadnej wkładki by obserwować co i jak. Mam dziwne wrażenie że cały czas coś ze mnie leci,jakby woda. Nie wiem jak to jest gdy sącza się wody,bo w pierwszej ciąży ze mnie chlusneły i to bardzo. Ciekawa jestem. U mnie zero krwi ani brunatnego śluzu. Nawet gluty się dziś nie pojawiły. Skurczy brak i brzuch nie boli. Więc nic się nie dzieje. DZIDZIA jak tam twój śluz i te wody?opiszesz dokładniej jak to wszystko u Ciebie wygląda? CO DO KG PO CIĄŻY nie ma co się przejmować. Pamiętajcie że nie tyłyscię jeden dzień,a 9miesięcy! Więc nie można od razu ciała doprowadzić do super stanu. CO DO ROZSTĘPÓW to nie wiem czy tak ważne jest to czym się smaruje w trakcie ciąży. Że to jest po prostu genetycznie uwarunkowane.i jak się będzie miało mieć rozstępy to i tak wyjdą. Ja ani w pierwszej,ani w tej ciąży nie smarowałąm się niczym i rozstępy się nie pojawiły. Tzn jedynie na piersiach po porodzie,i pogłębiły te na udach i pupie. ZA TO MIAŁAM PROBLEM Z CELLULITEM i teraz też mam. Jest ogromny. Dupa i uda. Ale wiem że można go pozbyć się praktycznie całkowicie. Po pierwszej ciąży się udało. Teraz też się uda. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SŁOWA WSPARCIA

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:45   #2769
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
ZA TO MIAŁAM PROBLEM Z CELLULITEM i teraz też mam. Jest ogromny. Dupa i uda. Ale wiem że można go pozbyć się praktycznie całkowicie. Po pierwszej ciąży się udało. Teraz też się uda. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SŁOWA WSPARCIA
Cieszę się, że z okiem wszystko dobrze
Mam to samo z cellulitem. Miałam go już przed ciążą, ale teraz rozrósł się strasznie. Rozstępów brak, ale cellulit panoszy się wszędzie.
Basienka, jak z nim walczyłaś?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:47   #2770
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko Ci brzusio przykleili) a tak to pewnie nawet kilograma nie przytyłaś
+16 kg jak nie wiecej
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja też czasami martwię się kiedy powrócę do formy. Na tę chwilę przytyłam 16 kg, pewnie jeszcze coś dojdzie
Nigdy w życiu się nie odchudzałam, nie wiem jak to jest mieć za dużo kg i próbować je zrzucić.
Ale wiadomo, najwazniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Poza tym nie znam żadnej dziewczyny, która po pierwszej ciąży, by nie wróciła szybciutko do swojej wagi. Karmienie, zmęczenie, emocje- to chyba powoduje takie szybkie chudnięcie
Ja tez nigdy sie jakos nie odchudzalam, ale jak chcialam zrzucic 2-3 kg to chodzilam na aerobik, staralam sie nie obzerac i zawsze sie udawalo. Nie ufam dietom, predzej czy pozniej jest efekt jojo, najlepiej zmienic na zawsze niektore nawyki zywieniowe i cwiczyc.
Wiekosc moich kolezanek wrocily do wagi albo sa jeszcze chudsze po urodzeniu dziecka

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-07-19 o 12:48
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:57   #2771
bassienkaw
Zakorzenienie

AKCJA WALKA Z CELLULITEM po pierwszej ciąży. Po pierwsze szło to w parze z zrzucaniem kg,bo przytyłam 35kg,więc bardzo dużo. Dbałam bardzo o systematyczność. Dwa razy dziennie,a jak nie dałam rady to choć raz dziennie smarowałam się balsamami z eveline,z zielonej serii chłodzącej. Najważniejsza była właśnie ta systematyczność. Wcierałam je dość mocno w siebie,przy okazji masując. I przy kąpieli rozcieralam miejsca dotknięte przez cellulit ostrą strona gabki. I tyle!

Stary 2010-07-19, 13:07   #2772
sylviasol
Rozeznanie

ja nigdy nie miała problemów z wagą, jak uważałam że za dużo mi przybyło to po prostu nie jadłam kolacji i po 2 tygodniach był efekt) ewentualnie 2 tyg nerwówy w pracy i 6kg mniej) więc liczę na geny po ciąży. Ale celulitis.......... mam nawet na ramionach i łydkach - że o pośladkach i udach nie wspomnę, moja ginka mówiła że może to być woda którą organizm w ciąży lubi gromadzić więc tym się pocieszam)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:15   #2773
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Bassienkaw Dobrze że z tym okiem to nic poważnego!!! Do kiedy będziesz na Ośrodku?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:39   #2774
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

cześć dziewczyny
nadrabiam was powoli
bo w wekend nie zaglądałam, widze ze dużo sie działo

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Mój mąż jedzie właśnie do szpitala,wpadł mu gorący metal w oko,chyba się wtopił,nie wiem sama. Czekam na jakieś info,mam łzy w oczach. Oby to nie sprawiło za wielkich problemów. Jak nie urok to sraczka
mam nadzieje że wszystko jest dobrze, trzymam kciuki

agavka, itakasia, serduszkoz - gratulacje
tez bym chciała urodzic tak szybko jak itakasia, nawet tak wszystkim mówie że nie zamierzam długo rodzić
hd - trzymam kciuki żeby było wszystko wporządku.
papeteria - trzymam kciuki

[QUOTE=AGAMARCIO;20771953]
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Z moimi było tak samo. Pojawiły się z dnia na dzień i to niedawno, bo jakiś miesiąc temu. Ja się nie martwię swoim ciałem. Albo może inaczej- nie podoba mi się ono, to logiczne, gdy się nadmiernie zmieniasz w stosunku do swojego obrazu z całego życia... Ale wiem, że spokojnie sobie z nim poradzę- nie raz już potrafiłam, więc i tym razem mi się uda.
Bardziej martwi mnie to, w czym wyjdę ze szpitala . No i przecież my w siebie wierzymy . Choć pewnie takie jak przed ciążą już raczej nigdy nie będziemy

ja tez nie jestem zachwycona tym co stało się z moim ciałem no ale cóż to są jak by nie było ,,uroki'' ciąży ja też się nie martwie myślę pozytywnie a póki co najważniejsza jest dla mnie moja Niunia co prawda przez jakiś czas miałam straszną obsesje na punkcie swojego ciała ale mąż mi bardzo pomógł i stopniowo to zwalczyłam ryczałam że już mu się nie podobam że jestem brzydka i wyglądam jak słonica. A on i tak mi powtarzał że teraz to jeszcze bardziej kocha moje kilogramki bo pod nimi kryje się nasz najcenniejszy skarb a właściwie cud na który tak długo czekaliśmy
ja ostatnio jestem załamana nawet nie wiem co wam pisać, swoim wyglądem i samopoczuciem już nie chodzi nawet o te rozstępy tylko mam takie dziwne samopoczucie i miałam tak samo wczoraj wieczorem ryczałam, że jestem brzydka i gruba mój tz przytulam mnie i mówił że to nie prawda, ale mi nic to nie pomaga, chce mi sie tylko płakać, łzy same mi lecą...

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:54   #2775
Basia84
Rozeznanie

Gratulacje dla wszystkich nowych mamus
28 dziewczyn rozpakowanych a w odchowalni pustki, tylko pare dziewczyn udziela sie regularnie, ciekawe co z reszta.....
a ja wam tez wkleje zdjecia Oscara

aniu normalnie nie moge sie napatrzyc na Twojego synka te wloski sa cudne
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 14:02   #2776
bassienkaw
Zakorzenienie

My na ośrodku chyba do końca tygodnia będziemy siedzieć,no chyba że by zaczęło się coś dziać,no to wiadomo kierunek dom,a raczej szpital.

Stary 2010-07-19, 14:12   #2777
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich nowych mamus
28 dziewczyn rozpakowanych a w odchowalni pustki, tylko pare dziewczyn udziela sie regularnie, ciekawe co z reszta.....
to ja poprosze linka to tez do was wpadne...my od dzis w domu...z 11 kg zostalo mi 2,5...maly ładnie pije a ja mam nawal pokarmu,jakos sobie radze. Jak dzis wrocilam do domu mialam wrazenie ze starszego rok nie widzialam i urosnąl o polowę taki m isie dorosly wydaje. Szymek pokochal braciszka, pomalu sie przyzwyczajamy do siebie,fajnie nam we 4
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:19   #2778
vette
Zadomowienie

Cytat:
ja nigdy nie miała problemów z wagą, jak uważałam że za dużo mi przybyło to po prostu nie jadłam kolacji i po 2 tygodniach był efekt
i to chyba najgorszy mit dietetyczny o jakim slyszalam...
Nie jedzenie kolacji zawsze odbija sie szerokim echem czy to w postaci jojo czy rozregulowania metabolizmu.
Bardzo, bardzo zly sposob na odchudznie.

A cellulit to przede wszystkim geny...
na drugim miejscu dieta
Wystarczy odstawic na jakis czas slodycze, kolorowe napoje i przetworzone produkty zeby przekonac sie jak ladnie cialo wyglada bez cell.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Nie ufam dietom, predzej czy pozniej jest efekt jojo, najlepiej zmienic na zawsze niektore nawyki zywieniowe i cwiczyc.
Swiete slowa
bo dieta nie jest na 10 dni, zdrowe odzywianie powinno sie praktykowac cale zycie

Boshe ale sie wymadrzylam ... heh
dopiero wstalam natchniona waszym pomyslami o drzemce przespalabym tak chyba pol dnia ....

Ciekawe co u Hani ?!

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-07-19 o 14:23
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:21   #2779
jaszczka
Zadomowienie

Dzidzia - będę musiała zajrzeć do tego Montignaca, przyznam że słyszałam o tej diecie dużo dobrego, ale nie zagłębialam się w szczegóły...
Jusdan - jak dla mnie Patrycja! uwielbiam to imię, były momenty że żałowałam że rodzice mnie tak nie nazwali... no i dlatego mój synek jest Patryk
Caprica - śliczna piłeczka!! jak doklejona!
Ciekawe jak HD... pewnie już po...
A Papeteria się dziś odzywała? Może wreszcie coś się ruszyło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 14:26   #2780
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
u mnie tak samo
no to kiedy rodzimy?

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
A oto moj brzuchol w 36 tc (dobrze ze nie widac kostek )
ale ładniutki gigant!

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a tu focie Michcia. wrzucalam tez na odchowalnie ale tu was jest wiecej
Aniu nie mogę się napatrzeć jaki On słodki!! Te włoski...

Cytat:
Mam to samo z cellulitem. Miałam go już przed ciążą, ale teraz rozrósł się strasznie. Rozstępów brak, ale cellulit panoszy się wszędzie.
ja mam tak samo niestety

Cytat:
aniołek
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:27   #2781
Basia84
Rozeznanie

muminek prosze bardzo oto link do odchowalni:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442908

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-07-19 o 14:29
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 14:48   #2782
bassienkaw
Zakorzenienie

MARTAD1 jedzie już do domu,ale pisała że nie da rady dziś raczej wejść na forum. Cieszy się ogromnie że wkońcu będzie w domu,nie w szpitalu. Mały śpi jak suseł. Macie od niej pozdrowienia. MISIULKA czuje się nawet nawet,małej się ulewa wodami płodówymi,a tak to dobrze. Też pozdrawia. U PARETERII bez zmian,nic się nie rusza,nic się nie dzieje

Stary 2010-07-19, 14:59   #2783
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

niezawsze szykuj sie, bo nadeszła Twoja kolej hehe
ja juz gotowa od dawna!!!

A oto moj brzuchol w 36 tc (dobrze ze nie widac kostek )[/QUOTE]
jaka laska!!!!
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a tu focie Michcia. wrzucalam tez na odchowalnie ale tu was jest wiecej
slodziaszek maly
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość

Wśród moich znajomych dominuje stwierdzenie, że Moniki to nie są fajne dziewczyny.... ale może coś z tymi Monikami na południu kraju jest nie tak...
Więc jakbym miała doradzać to Patrycja... a sama pewnie się zdecydujesz jak zobaczysz córcie
Cytat:
Cieszę się, że z okiem wszystko dobrze
Ja znam duzo Monik i bez obrazy dla nikog, ale wszystkie to takie wredne zdziry, ze szok, Imie mi sie bardzo podoba, ale kojazy mi sie z samymi obludnymi, podlymi, falszywymi laskami sorki niestety
Cytat:
cudenko i jaki duzak
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
to ja poprosze linka to tez do was wpadne...my od dzis w domu...z 11 kg zostalo mi 2,5...maly ładnie pije a ja mam nawal pokarmu,jakos sobie radze. Jak dzis wrocilam do domu mialam wrazenie ze starszego rok nie widzialam i urosnąl o polowę taki m isie dorosly wydaje. Szymek pokochal braciszka, pomalu sie przyzwyczajamy do siebie,fajnie nam we 4
super, ze w domku juz

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 15:08   #2784
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja znam duzo Monik i bez obrazy dla nikog, ale wszystkie to takie wredne zdziry, ze szok, Imie mi sie bardzo podoba, ale kojazy mi sie z samymi obludnymi, podlymi, falszywymi laskami sorki niestety

Hehe widzę, że mamy podobne skojarzenia może w tym imieniu faktycznie coś jest?? Ja jeszcze nie trafiłam na żadną sympatyczną Monikę... a kilka ich znam

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:19   #2785
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

ola_k11-a co masz jakąś konkretną date na myśli? mnie dziś brzuch boli jak na okres niunia się pręży i kopie a raczej wypycha i kręgosłup też łupie a ja coraz bardziej boję się tej daty 25.07 z mojego snu 2tyg.przed czasem hmmm.... możliwe

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:44   #2786
aniaa22
Zakorzenienie

fajnie ze Marta juz w domku
nie moge sie doczekac na wiesci od HD
ciekawe czy anoxa i Hubcio juz w domu
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:45   #2787
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
ola_k11-a co masz jakąś konkretną date na myśli? mnie dziś brzuch boli jak na okres niunia się pręży i kopie a raczej wypycha i kręgosłup też łupie a ja coraz bardziej boję się tej daty 25.07 z mojego snu 2tyg.przed czasem hmmm.... możliwe
ja bym też chciała 25.07
bo nie musiałabym iść na kolejną wizytę do gina (26.07)
poza tym mi z usg zawsze wychodzi dzidzia rozwinięta 2 tyg wcześniej, więc mam taką nadzieję
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 16:12   #2788
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja też liczę na poród przed 26.07 bo wtedy mam wizytę u lekarza. Wg ruchów dziecka plus 22tygodnie,ze względu że to druga ciąża poród wychodzi 24.07. Ciekawa jestem co i jak w związku z tym. U nas spadek temperatury z 36stopni na 18,całkiem nieźle,ale wkońcu jest czym oddychać,da się żyć

Stary 2010-07-19, 16:13   #2789
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

http://demotywatory.pl/1898387/KARMIENIE-PIERSIA
Stary 2010-07-19, 16:14   #2790
pszczolka87
Zadomowienie

Hej. Jestem na forum na komorce. Podlaczylam sie do sieci bezprzewodowej jakiegos sasiada hehe. Troche tak ciezko pisac na telefonie, ale przynajmniej moge byc w kontakcie z wami gratuluje nowym mamuskom.
Itakasia zazdroszcze szybkiego porodu.
Dzis usg i chwila prawdy czy cc czy sn.. zawsze chcialam urodzic naturalnie bo zawsze uwazalam to jako dopelnienie kobiecosci.. ale nie wiem teraz czy nie wolalabym cc bo... kurcze boje sie no!
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości