Ciaza i porod w UK - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 15:40   #4321
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My się zgodziliśmy na podanie witaminy K-Dorotka dostała zastrzyk (chyba w udo) zaraz po porodzie. Potem przed wypisaniem nas pielęgniarka pytała, czy na pewno podali jej ten zastrzyk. I nie dostałam wytycznych żeby jej jeszcze coś podawać.
my tez dostalismy po urodzeniu, ale w pL tez daja po porodzie i podaje sie wit k do skonczenia 3 miesiecy. Ja podawalam z tej samej firmy co Vita D w kapsułkach. Niewiem jak to sie podaje jak sie karmi sztucznie, bo w mlekach jest witamina zawarta.
Ja teraz karmie juz sztucznie i nadal daje 1 kapsulke dziennie wit d, konsultowalam z pediatra w PL i tak jest ok, bo tu bardzo malo słonca jest.
Stary 2010-07-19, 16:02   #4322
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
a dom sprzatac bede codziennie po jednym pomieszczeniu

wiecie co... bo ja mam wrazenie ze mi brzuch zmalal
pamietacie cos takiego?
Jeny, Tobie sie wydaje, ze brzuch zmalal, a ja mam wrazenie, ze moj sie powieksza z kazdym dniem! Przewracanie sie z boku na bok to juz jakis sport ekstremalny

Tez mialam takie zalozenia odnosnie sprzatania, ale mam za duzo rzeczy do zrobienia na biezaco i nie daje rady - po prostu energia mi sie konczy

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
1) Dziewczyny pod koniec lipca lece do Pl na wakacje i mam pytanko co mi radzicie kupic w PL i przywiesc tutaj dla dzidzi ( jakies przydatne rzeczy których tu nie dostane ) ?
Spioszki i rozek, wiazane czapeczki. Pieluchy tetrowe - bo sa o wiele tansze. I to wlasciwie na tyle.
2) Czy tutaj po porodzie podaja witamine D dziecku ? Bo słyszałam ze nie i wtedy trzeba sobie przywiesc z Pl - nie wiem co o tym myslec Wiem ze witamina ta jest bardzo potrzebna a tu jeszcze słonca takiego nie ma . Kolzanka przywoziła i podawała sama w jakis kroplach- prosze o wasze opinie kochan.
Nie podaja. Mozna przywiezc z PL.
3) Stosujecie talk do pupci? I jakie kosmetyki kupic dla takiego malenstwa ..mydełko , oliwka , jakiej firmy najlepiej?
Talk ostatnio popadl w nielaske, ja nie kupowalam. Kosmetyki mam z Weledy, zamawialam przez ich strone internetowa w UK i jestem bardzo zadowolona - sa delikatne i cudnie pachna. Jedynym minusem jest ich cena.
4) czy któraś kupowała ten zestaw do obcinania paznokci ze szczoteczka Tommee Tippee healthcare ? Czy polecice cos innego
Z tym nie pomoge, bo szczoteczka to akurat ostatnia rzecz, ktorej mi jeszcze brakuje
Cytat:
A w ksiażce mam pytanie o to czy sie zgodzic na podanie witaminy K po porodzie , oczywiscie mam sie zgodzic tak?? Bo ostatnio w Polsce pytałam o to lekarzy i nikt nie umial mi odp na to pytanie ( jedni nie wiedzieli ze jest podawana , a inni nie wiedzieli na co to jest)
Podanie witaminy K po porodzie w zastrzyku, to moim zdaniem bardzo dobry pomysl. Jednorazowa dawka plus pewnosc, ze organizm dziecka mial szanse calosc wchlonac. Niektorzy rodzice wola kropelki doustne, z roznych powodow - nie chca, zeby dziecko bylo klute na przyklad. Ja bardziej bym sie obawiala, ze maluszek, ktoremu sie ulewa, moze nie przyswoic zalecanej dawki wit K, mimo kilkukrotnego podawania. Oczywiscie, jesli zgodzisz sie na zastrzyk, to juz nie podajesz wit K doustnie - mogloby to zadzialac niekorzystnie na watrobe dziecka.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:13   #4323
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry po weekendzie

Hanjah 7 tyg ależ ten czas leci - Przytul niunie

1)
Dziewczyny pod koniec lipca lece do Pl na wakacje i mam pytanko co mi radzicie kupic w PL i przywiesc tutaj dla dzidzi ( jakies przydatne rzeczy których tu nie dostane ) ?

2) Czy tutaj po porodzie podaja witamine D dziecku ? Bo słyszałam ze nie i wtedy trzeba sobie przywiesc z Pl - nie wiem co o tym myslec Wiem ze witamina ta jest bardzo potrzebna a tu jeszcze słonca takiego nie ma . Kolzanka przywoziła i podawała sama w jakis kroplach- prosze o wasze opinie kochan.

3) Stosujecie talk do pupci? I jakie kosmetyki kupic dla takiego malenstwa ..mydełko , oliwka , jakiej firmy najlepiej?

4) czy któraś kupowała ten zestaw do obcinania paznokci ze szczoteczka Tommee Tippee healthcare ? Czy polecice cos innego

To narazie tyle
1. Maść majerankowa

2.Nie podaję

3. Sudokrem,bepanthen. Oliwka wysusza skórę,kąpiemy tylko w Oilatum i jest extra

4. Ja kupowałam wszystko oddzielnie,paznokcie małemu obcinam nożyczkami.

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
kup sobie spioszki sa takie ladne w Polsce , jakies koszulki lub kaftaniki ,
rajsopki sa bardzo tanie i piekne kolory , jak nie mialas chrztu to ładne sukienki sa., jak poszukasz to jest duzo ladnych ciuszkow takich na co dzien bluzeczek , majteczek i koszullki np na ramiczka, ja sobie duzo kupilam ciuszkow dla malej , nawet body sa ładniejsze czy spodenki z zakrytymi stopkami za 6zł , no naprawde duzo fajnych rzeczy, w angli sa tez ladne ale to najlepiej kupic to co sie nie ma .
pozatym wit d+k do 3 miesiecy , potem tylko wit. d
na oparzenia i zaczerwienienia jest dobry tylko 4zl krem AKSODERM, sudokrem mojej niuni wysuszal skore , oliwka np bambino
jeszli dziecko ma duza ciemieniuch to szampon emolium czy cos takiego

mam pytanko czy jak sie dostalo child tax credit to oni wyrownuja za poprzednie miesiace czy to jest od miesiaca w ktorym sie zlozylo o niego ?
Ja mam inne zdanie na temat ubranek z Polski. Tradycyjne śpioszki,kaftaniki są niewygodne. Śpioszki trzeba zdejmować całe,żeby przewinąć dziecko,a kaftaniki podwijają się Do tego jakość ubranek z Polski jest o wiele gorsza od tych tutaj
Ja używam na noc pajacyków. Świetnie się sprawdzają. I polecam body (z długim i krótkim rękawem) nic się nie zawija i nie gniecie dziecka

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:17   #4324
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Podanie witaminy K po porodzie w zastrzyku, to moim zdaniem bardzo dobry pomysl. Jednorazowa dawka plus pewnosc, ze organizm dziecka mial szanse calosc wchlonac. Niektorzy rodzice wola kropelki doustne, z roznych powodow - nie chca, zeby dziecko bylo klute na przyklad. Ja bardziej bym sie obawiala, ze maluszek, ktoremu sie ulewa, moze nie przyswoic zalecanej dawki wit K, mimo kilkukrotnego podawania. Oczywiscie, jesli zgodzisz sie na zastrzyk, to juz nie podajesz wit K doustnie - mogloby to zadzialac niekorzystnie na watrobe dziecka.
tu jest dobra informacja na temat wit.K.
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3913.html
Przy podawaniu tej witaminy wazne jest czy dziecko karmione jest piersia czy sztucznie...

Jola ja tez uzywam pajacykow...sa wygodniejsze w uzyciu
Stary 2010-07-19, 17:16   #4325
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
1)
Dziewczyny pod koniec lipca lece do Pl na wakacje i mam pytanko co mi radzicie kupic w PL i przywiesc tutaj dla dzidzi ( jakies przydatne rzeczy których tu nie dostane ) ?

Tak jak dziewczyny radzą nie kupuj kaftaników i śpioszkow.Drogie to zreszta.Ja przywiozłąm i nie jestem z nich zadowolona jeśli chodzi o strone praktyczną.
Dlamnie jajlepszy zestaw to body +pajacyk.A jak jest teraz ciepło to samo cody+rozek lub sam pajacyk.

Mnie też położna powiedziała, ze wszytkie wit mała ma ode mnie ale zamierzam kupić wit D w pl i podawać od września jak już upałów nie będzie.

Talk z JJ i bepanhen - dobry na odpażenia.Mydełko mam bambino,reszta kosmetyków z Hippa.
Oliwka z JJ małą uczuliła a mam cały zestaw kosmetyków z JJ i teraz się boje użyć.

Ja mam i na razie używam obcinacza i szczotki do włosów.

To narazie tyle

Jeszcze rożek polecam i pościel do łóżeczka wychodzi taniej niż w tutaj a i wzory są piękne.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:25   #4326
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Moja dostala wit K zaraz po porodzie i zadnych innych witamin jej nie podaje nawet nie wiedzialam ze podaje sie cos takiego jak wit D

Aaa Jolaooo spioszkow nie musisz calych zdejmowac zeby przewinac wystarczy je odpiac miedzy nogami i wychodzi na to samo co pajacyk Ale to zalezy co kto lubi

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:36
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:56   #4327
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
U mnie znowu upał.

No właśnie zamówiłam ten SS.Dziś już nie mogłam patrzeć jak się męczy.Pół godziny steka pręzy się a potem wyleci maly pierdek i tyle.Teraz śpi na brzuszku i troche lepiej jej idzie z pierdkami.

Oj jak ja marze o przespanej nocy.Tzn. nie jest tak źle bo Ola budzi się raz lub dwa tylko na jedzenie i dalej idzie spać.Nie marudzi wiec ja też od razu zasypiam.

Natalka ma 11 lat.

UUUU jak duza pannica już.

A my mamy 4 tygodnie już

Mnie dziś sąsiadka przyniosła reklamówke ciuchow po swojej coreczce.Miło z jej strony.Niektóre ciuchy za małe już na Ole.Nie wiem czy jej oddac spowrotem czy zostawić.Ja nie mam komu dać Tzn.bede miala w przyszłosci jak moja bratowa zajdzie w ciążę ale nie wiem kiedy to będzie.

Ja czasami myślę, ze się nigdy nie wyśpię.
Mojemu synkowi nadal zdarzają się pobudki w nocy, a pobutka o 6:30 to normalka. (a ma przecież ponad3 lata)

Bardzo miło ze strony sąsiadki. Jeśli nie masz komu oddać za małych ubranek, możesz oddać do charity shop

Cytat:
kup sobie spioszki sa takie ladne w Polsce , jakies koszulki lub kaftaniki ,
rajsopki sa bardzo tanie i piekne kolory , jak nie mialas chrztu to ładne sukienki sa., jak poszukasz to jest duzo ladnych ciuszkow takich na co dzien bluzeczek , majteczek i koszullki np na ramiczka, ja sobie duzo kupilam ciuszkow dla malej , nawet body sa ładniejsze czy spodenki z zakrytymi stopkami za 6zł , no naprawde duzo fajnych rzeczy, w angli sa tez ladne ale to najlepiej kupic to co sie nie ma .
pozatym wit d+k do 3 miesiecy , potem tylko wit. d
na oparzenia i zaczerwienienia jest dobry tylko 4zl krem AKSODERM, sudokrem mojej niuni wysuszal skore , oliwka np bambino
jeszli dziecko ma duza ciemieniuch to szampon emolium czy cos takiego

mam pytanko czy jak sie dostalo child tax credit to oni wyrownuja za poprzednie miesiace czy to jest od miesiaca w ktorym sie zlozylo o niego ?
Generalnie preferuję ubranka dla dzieci w UK: i jakościowo i cenowo i uważam, ze wybór większy, ale co komu pasuje.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
tu jest dobra informacja na temat wit.K.
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3913.html
Przy podawaniu tej witaminy wazne jest czy dziecko karmione jest piersia czy sztucznie...

Jola ja tez uzywam pajacykow...sa wygodniejsze w uzyciu

Co do witaminy K i artykułu: to nie do końca on się odnosi do rzeczywistości w UK, gdyż jeśli dziecko otrzyma jeden zastrzyk w pierwszej dobie życie, nie dostaje już więcej tej witaminy (znaczy nie ma znaczenia jak jest karmione, w którymś tygodniu życia

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
1. Maść majerankowa

2.Nie podaję

3. Sudokrem,bepanthen. Oliwka wysusza skórę,kąpiemy tylko w Oilatum i jest extra

4. Ja kupowałam wszystko oddzielnie,paznokcie małemu obcinam nożyczkami.

Ja mam inne zdanie na temat ubranek z Polski. Tradycyjne śpioszki,kaftaniki są niewygodne. Śpioszki trzeba zdejmować całe,żeby przewinąć dziecko,a kaftaniki podwijają się Do tego jakość ubranek z Polski jest o wiele gorsza od tych tutaj
Ja używam na noc pajacyków. Świetnie się sprawdzają. I polecam body (z długim i krótkim rękawem) nic się nie zawija i nie gniecie dziecka

Jola zgadzam się w zupełności co do ubranek.Masć majerankowa dla mnie to równiez podstawa.

sysunia ja bym kupiła w Polsce:
maść majerankową
Apthin
aspirator do noska
Tantum rosa (dla ciebie)
Książeczki, bajeczki, słuchowiska po polsku dla dziecka (ale to swobodnie można kupić o wiele później

inne rzeczy myślę można kupić i tu i w Polsce.
Pościel dla pierwszego malucha kupiłam w UK i jestem zadowolona. Dla drugiego maluszka kupiliśmy w Polsce (jakościowo nam się bardzo spodobała) i też dobrze.

A ja w końcu mam datę kolejnego USG: 11 sierpień Mam nadzieję, ze się dowiemy czy będzie chłopiec czy dziewczynka
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 21:10   #4328
koglus
Rozeznanie

Cytat:
oilatum to to samo co emolium i mozna kupic w bootsie, zarówno do kapieli jak i szampon
Ch tax credit nam przyznano od momentu zlozenia(lub narodzenia dziecka) czekalismy na to 2,5 miesiaca... wyrównali ta kwote co sie nalezy...
oilatum mam do kapieli a szamponu nie probowalam jeszcze z tej serii

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Dziekuje wszystko zanotowałam !!!

Rozumiem ze jak sie zgodzi na podanie tej witaminy to i tak sie pozniej samemu ja dalej podaje?? No i w jakich ilosciach sie podaje tą witaminy D i K czy jak sie da za duzo to moze to jakos dziecku zaszkodzic ?

Od razu bym sobie zanotowała jak juz jestem przy tek kwestii zeby do tego nie wracac
witamina k +d jedna kapsulka do otwarcia na dzien

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:17   #4329
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziewczyny Kochane jestescie Uzyskałam wiele cennych wskazówek i rad . Pewnie jeszcze bede zadawac pytania

Dzisiaj udało mi sie załatwic ten formularz MATB1 - wypisała mi go połozna , która miała dyzur w szpitalu Bardzo sympatyczna i dała mi posłuchac serduszka mojego okruszka !
Formularz o to 190 funtów powiedziała ze wypisuja dopiero w 25 tyg tak wiec to juz mi GP wypisze jak wróce z Pl.

Chciałam sie jeszcze pochwalić ze maz mi kupił auto wiec zaczynam nauke jazdy

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:28   #4330
koglus
Rozeznanie

Cytat:

nie take spioszki sie rozpinaja w kroku, nie zdejmuje sie ich calych, jesli chodzi o jakosc zalezy jakiej firmy kupujesz, (ja kupilam rozne kolory body w uk i sie szmaty porobily po 4 praniach i na scierki poszly) kaftaniki sa dobre dla malego dziecka bo nie trzeba wkaldac ich przez główke (do 2 miesiecy dla mnie byly super ), jesli chodzi o body tylko z zatrzaskiem przy szyjce bo te tylko z otworem to sie rozciagaja do wyzucenia bo dziecko ma duzy dekold.
ja tez lubie pajacyki , a i polecam bezuciskowe połspioszki rewelacja dla maluszka np takie :
http://allegro.pl/item1152277645_pol...r.html#gallery

Stary 2010-07-19, 21:37   #4331
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Dziewczyny Kochane jestescie Uzyskałam wiele cennych wskazówek i rad . Pewnie jeszcze bede zadawac pytania

Dzisiaj udało mi sie załatwic ten formularz MATB1 - wypisała mi go połozna , która miała dyzur w szpitalu Bardzo sympatyczna i dała mi posłuchac serduszka mojego okruszka !
Formularz o to 190 funtów powiedziała ze wypisuja dopiero w 25 tyg tak wiec to juz mi GP wypisze jak wróce z Pl.

Noo co za kochany maz a nie masz prawka??
Moj tez mi kupil bzyczka na urodzinki i teraz mala zajmuje honorowe miejsce z przodu razem z mama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 21:43   #4332
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Noo co za kochany maz a nie masz prawka??
Moj tez mi kupil bzyczka na urodzinki i teraz mala zajmuje honorowe miejsce z przodu razem z mama
a ja sie nie moge przemóc jezdzic po ''drugiej stronie''...próbowałam i nie potrafiew Pl bez problemu...
Swoja droga, niezle prezenty Wam faceci sprawiaja

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Sysunia milej nauki
Stary 2010-07-19, 21:46   #4333
koglus
Rozeznanie

ja ktos bedzie w smyku w Polsce to polecam ubranka polskiej firmy coolclub , ja mam z tej firmy fajne komplety na jesien

Stary 2010-07-19, 21:53   #4334
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie nie moge przemóc jezdzic po ''drugiej stronie''...próbowałam i nie potrafiew Pl bez problemu...
Swoja droga, niezle prezenty Wam faceci sprawiaja

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Sysunia milej nauki

O to ja odrtonie. W UK jeżdżę bez problemu, a w Polsce nie czuję się zbyt pewnie.
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-07-19, 21:56   #4335
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
O to ja odrtonie. W UK jeżdżę bez problemu, a w Polsce nie czuję się zbyt pewnie.
mój mąz identycznie...
Stary 2010-07-19, 22:00   #4336
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

No co wy ja uwielbiam jezdzic a najlepiej mi sie jezdzi w Pl autem angielskim
Stary 2010-07-19, 22:00   #4337
koglus
Rozeznanie

a i polecam firme dany http://www.dany.pl/
i kolorino , no dobra jjuz wam nie zawracam ciuszkami glowy

Stary 2010-07-19, 22:39   #4338
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
a i polecam firme dany http://www.dany.pl/
i kolorino , no dobra jjuz wam nie zawracam ciuszkami glowy
Cudne te ciuszki
Sklep jest w moim mieście.Muszę tam zajżeć.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 07:49   #4339
aniaxxxxx
Zadomowienie

mam tu cos dla Was na poczatek dnia

http://demotywatory.pl/1867596/Cicho
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:13   #4340
papadan1
Raczkowanie

Wracam za tydzień do UK ,a tydzień później moja psiapsiółka będzie rodzić.Doradźcie co mam jej kupić w Polsce na prezent/wyprawkę ,rzeczy nie do dostania w UK,praktyczne a koszt około 500-700zł .
papadan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:26   #4341
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

hehe dobre

Papadan pisalysmy pare postow wyzej bo bylo takie pytanie
Stary 2010-07-20, 08:31   #4342
aniaxxxxx
Zadomowienie

a ja sobie czekam na @... to bedzie pierwsza normalna po odstawieniu pigul.. na razie mnie nic nie boli tylko mam wahania nastroju i kilka rzeczy mnie wkurza
Stary 2010-07-20, 08:34   #4343
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
a ja sobie czekam na @... to bedzie pierwsza normalna po odstawieniu pigul.. na razie mnie nic nie boli tylko mam wahania nastroju i kilka rzeczy mnie wkurza
Uuu to lepiej Cie nie wkurzac Jestem ciekawa kiedy ja dostane okres
Stary 2010-07-20, 08:42   #4344
aniaxxxxx
Zadomowienie

nie no panuje nad nerwami ale wczoraj mnie denerwowalo radio i musialam je wylaczyc moze bardziej to mnie wkurza ze musze beznadziejnego szefa widywac czekam z utesknieniem na wolne...
Stary 2010-07-20, 08:45   #4345
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
nie no panuje nad nerwami ale wczoraj mnie denerwowalo radio i musialam je wylaczyc moze bardziej to mnie wkurza ze musze beznadziejnego szefa widywac czekam z utesknieniem na wolne...
nooo takie czekanie jest najgorsze...
a ja poszlabym do pracy :P chociaz na 1 dzien :P
Stary 2010-07-20, 11:39   #4346
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:

dobre

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:11   #4347
Jola00
Zadomowienie

Witam mamuśki

Darianna ja do Ciebie mam pytanko Odebraliście już paszport Oli???
Ciekawi mnie,czy przy odbiorze oddają akt urodzenia dziecka

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 15:40   #4348
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
A ja w końcu mam datę kolejnego USG: 11 sierpień Mam nadzieję, ze się dowiemy czy będzie chłopiec czy dziewczynka
O, to juz niedlugo. Sama jestem ciekawa

Cytat:
O prosze, niezly prezent!
Tylko uwazaj na siebie i pamietaj o zapinaniu pasow!

Cytat:
O to ja odwrtonie. W UK jeżdżę bez problemu, a w Polsce nie czuję się zbyt pewnie.
Kiedys potrafilam sie bez problemu przestawiac z jednej strony na druga, ale odkad przestalam jezdzic regularnie w USA i w PL, to jest mi coraz ciezej. No nic, bede sie musiala przelamac, bo prawdopodobnie we wrzesniu czeka na wycieczka przez cala Europe
W UK jezdze caly czas, ostatnio chyba w sobote czy niedziele, chociaz nie ukrywam, ze brzuch nieco utrudnia sprawe

Cytat:

Cytat:
Ciekawi mnie,czy przy odbiorze oddają akt urodzenia dziecka
No wlasnie, oddaja czy nie? Jola, ty jechalas po paszport do Londynu, prawda?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:04   #4349
thebestme82
Raczkowanie

Czesc kobitki. Nie mialam jakos czasu ostatnio aby pisac wiec tylko was czytalam. Tez musimy jechac do Londynu po paszport. No i mam pytanie czy nie wiecie czy nadal przysyłaja paszport jak ktos mieszka daleko? - bo ja ma do Londynu prawie 300 mil. Wiem ze kiedys tak bylo. A takze czy byla ktoras z was w czwartek i czy duzo bylo ludzi?
Chodzi o to ze chcielismy jechac w czwartek bo jest otwarte od 13 ale obawiam sie ze duzo ludzi tak wlasnie mysli i bedzie tłok
Na szczescie pojedziemy sami a Ola zostanie z babcia ale i tak mi sie odechciewa na sama mysl.

Mam tez pytanie na co jest ta masc majerankowa o ktorej wczesniej pisalyscie?

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:30   #4350
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Czesc kobitki. Nie mialam jakos czasu ostatnio aby pisac wiec tylko was czytalam. Tez musimy jechac do Londynu po paszport. No i mam pytanie czy nie wiecie czy nadal przysyłaja paszport jak ktos mieszka daleko? - bo ja ma do Londynu prawie 300 mil. Wiem ze kiedys tak bylo. A takze czy byla ktoras z was w czwartek i czy duzo bylo ludzi?
Chodzi o to ze chcielismy jechac w czwartek bo jest otwarte od 13 ale obawiam sie ze duzo ludzi tak wlasnie mysli i bedzie tłok
Na szczescie pojedziemy sami a Ola zostanie z babcia ale i tak mi sie odechciewa na sama mysl.

Mam tez pytanie na co jest ta masc majerankowa o ktorej wczesniej pisalyscie?

Maśść majerankowa pomaga na katarek
blogowo:
aktywnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości