|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
BAN stały
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
To mam dwa bardzo ważne pytania:
- czy są jakieś przeciwwskazania do zabiegu (także dla osoby która go wykonuje na moich włosach), typu ciąża, jakieś cuś? Szczególnie chodzi mi o tę ciąże, bo osoba która mnie ma robić zabieg stara się powoli o dzidziusia. -Czy stosowanie szamponów przeciwłupieżowych może zniszczyć efekt? Szczególnie chodzi mi o Nizoral. A jeszcze bym zapomniała, a jak zamawiacie na allegro od użytkownika J4YsoN to dostajecie też jakieś polskie tłumaczenie ulotki? Lub w ogóle gdzieś takie można znaleźć? Nie chodzi nawet o samą instrukcję obsługi tylko kompletną ulotkę. |
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez imago84 Czas edycji: 2010-07-25 o 20:53 |
|
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj zrobiłam ten męczący zabieg trwał ok. 4 godziny
zapach bardzo ostry, piekły mnie oczy i dusiło w gardle ale jakos przeżyłam nakładala mi mama ten prostujący preparat, reszte sama moje wrazenia są bardzo pozytywne, juz po wysuszeniu włosów przed nalozeniem odżywki widzialam ze zabieg się udał, ciekawe jak się będą włosy zachowywać w deszczowe dni czy się spuszą lub powykręcają, mam nadzieje ze nie wklejam foty:
Edytowane przez imago84 Czas edycji: 2010-07-25 o 20:55 |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: EFEKTY keratynowego prostowania (zdjęcia)
2 i 3 załącznik to 3 miesiące od prostowania.
Po zabiegu z jednej strony na tyle głowy włosy troszkę się odkręcały, winię za to długość, bo wszystko inne zostało poprawnie wykonane. W ciągu tych trzech miesięcy 2 razy podcinałam włosy i farbowałam. Także przez to też keratyna szybciej się zmywa. |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nizoral to złooo Gdy zamawiałam keratyne na allegro od użytkownika adamrpl dostałam ulotkę w j.polskim. imago84 Super wyszło Pokaż później zdjęcia po umyciu.Na długich włosach zawsze wyjdzie ładnie
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nizoral
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie odnośnie tego prostowania. Wydaje mi się, że śledziłam od początku wątek i nie było o tym mowy, jeśli się mylę to wybaczcie
![]() Czy jeśli chodzi o trwałość zabiegu ma znaczenie np. kąpanie sie w jeziorze itd? czy moze to wplynac negatywnie? uwielbiam plywac i siedze w wodzie godzinami dlatego sie zastanawiam czy moze lepiej zrobic to po wakacjach. |
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio powstał wątek ze zdjęciami po encanto. mogłabyś się wkleić też tam? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post20920631 |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy regularne stosowanie olei (np. kokosowy) nie zaszkodzi włosom po keratynie?
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Właśnie dostałam smsa z jednego Rossmana, że czeka tam na mnie BabyDream szampon Może u Was też się już pojawiły
|
|
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Przyznam, że "czaję się" na tym wątku od pierwszych stron, preparaty już dawno kupiłam, stoją sobie grzecznie w szafce i czekają. Na razie, w przyszłym tygodniu, chcę pójść na farbę, więc zabieg pewnie wykonam tak za trzy tygodnie. Ktoś niedawno wspominał coś o Nizoralu, to pozwolę sobie na małą dygresję... U mnie samej Nizoral (zresztą Head&Shoulders również) spowodowały, że na głowie pojawił mi się łupież A myłam nimi włosy, bo po prostu nie miałam żadnych innych szamponów na zbyciu, więc to przez lenistwo Co do Encanto, to mam do Was pytanie; czy włosy po zabiegu, jeśli je zakręcę na lokówce, czy wałkach, to będą kręcone przez, powiedzmy, cały dzień? Czy raczej szybko powrócą do narzuconej im przez preparat formy "prosty jak drut"? ![]() Pozdrawiam
|
#2865 | |
|
BAN stały
|
Się śmiejecie, ale muszę was zdziwić bo mnie jedynej chyba Nizoral złego nie zrobił a tylko pomógł. Ale jeżeli ma mi zmyć keratynę to go oleję i będę po prostu myć włosy dwa razy w tygodniu zamiast raz na półtorej to może mi się poprawi. ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Również dokładam się do pytania bo czuję, że gdy już przestanę mieć szopę i afro przerzucę się na fale a la Kim Kardashian (od święta oczywiście). |
|
|
|
|
#2866 |
|
BAN stały
|
Wiem, że zbytnio tu komentować nie można, ale jak tak patrzę na te wszystkie zdjęcia TU i Tam, to chyba żadna z was nie prostowała PRAWDZIWYCH loków. A czekam właśnie na porównanie bo nadal się boję , że mnie zabieg nie wyjdzie.
|
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2869 |
|
Raczkowanie
|
Hej, przyznaję, że nie przczytałam wszystkich stron, trochę ich dużo
Ale mam pytanie... To prostowanie tak ślicznie wygładza włosy, czy można je zastosować na proste włosy, które takiego wygładzenia potrzebują ? Próbawała tak któraś w Was ?
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie odnośnie keratyny hydrolizowanej którą dodajecie do odżywek, szamponów i właśnie mam takie pytanie czy dodajecie do każdego mycia czy jednorazowo do szamponu ?
|
|
|
|
#2871 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym z tego co dziewczyny piszą to, to ile trzyma się zabieg i jak wyjdzie jest kwestią indywidualną i kosmetyki jakich używamy nie mają aż takiego znaczenia. są takie które robiły wszystko zgodnie z instrukcją a im po prostu nie wyszło, bo takie mają włosy, a są takie które np. prostowały na mniejszej temperaturze, po zabiegu używały odżywek z silikonami i są bardzo zadowolone. skoro nizoral ci pomaga to nie rezygnuj od razu tylko zobacz jak się włosy zachowują. jeżeli zabieg ci wyjdzie, a co mycie włosów będziesz widziała znaczną różnice w stanie włosów to wtedy odstawiaj. jeżeli pomoże to znaczy,że winowajcą był nizoral, jeżeli nie, to że tak ci schodzi keratyna. nie wiem czy pomogłam i jasno wytłumaczyłam o co mi chodzi, ale starałam się ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez suspense Czas edycji: 2010-07-26 o 18:07 |
|||
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki oblookalam caly watek
zakochalam sie w waszych wloskach tylko gdzie to kupic? na alllegro nie ma na polskim ebayu tez nie... na swatowym znalazlam taka oto aukcje dobrze trafilam? moge kupowac? placi sie za to jakies clo czy cos w tym stylu?http://cgi.ebay.com/Brazilian-Kerati...item3ef99df5a9 |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktualnie widze, ze nie ma, ale co chwile wystawiaja.
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
Prześledziłam chyba wszystkie strony tego wątku i MUSZĘ mieć to cudo
ale też czekam aż ktoś wystawi na allegro.
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
to ja też czekam w takim razie ;D
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lutka21, zamawiaj z powodzeniem na ebayu - ja kupowałam u tego sprzedawcy i wszystko było w porządku, żadnego cła nie płacisz
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, proszę Was, nie twórzcie nowych Dziadów
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Pokaż później zdjęcia po umyciu.

A myłam nimi włosy, bo po prostu nie miałam żadnych innych szamponów na zbyciu, więc to przez lenistwo 
Ale jeżeli ma mi zmyć keratynę to go oleję i będę po prostu myć włosy dwa razy w tygodniu zamiast raz na półtorej to może mi się poprawi.