|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
czarownica3006 a można wiedzieć jaką miałaś wagę początkową ? Też mam coś koło 20 kg do zrzucenia , chociaż po zrzuceniu 10 będę zaczynać wyglądać jak człowiek dopiero
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2013 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki sama nie wierze ze dalam rade ![]() Cytat:
tyle sie tutaj ostatnio dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
sniadanie zawsze proteinowe nawet na PW na kolacje najlepiej nabial w postaci twarogu chudego, bron boze ryby, bo zatrzymuja wode w organizmie bialko 2-2,5 g na 1 kg masy ciala weglowodany max 1 g na 1 kg masy ciala kalorie ok 1500 dziennie, wszystko mozna policzyc tutaj www.exerceo.pl i tutaj www.tabele-kalorii.pl dobrze jest sobie je liczyc na poczatku codziennie, a jak juz w trybiki wejdziecie to potem co jakis czas a to moj pan sernik ananasowo-grejfrutowy
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
to wysoka jesteś , ja jestem znowu ubita , powiem Ci , że ja nie wiem w sumie jak mogłam doprawadzic się do takiego stanu , raz schudłam 10 kg a potem przybywało i mówiłam sobie jeszcze kg i zacznę się odchudzać i tak przybyło mi ponad 10 kg chociaż nigdy nie należałam do osób szczupłych , zawsze byłam gruba , mam nadzieje że dieta coś mi da . Na razie mam @ to i tak waga stoi
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie bede drobna i chuda ale chce byc normalna.....a sama zapuscilam sie masakrycznie, najpierw powoli 10kg, które olałam a przez ostatnią zimę kolejne 10 i zostałam wielorybem
|
|
#2018 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() tez mam nadbagaz w postaci 22 kg! I bardzo podobnie jak Ty jestem zdania ze zaczne wkoncu normalnie wygladac dopiero po zrzuceniu conajmniej 10kg. 30 pazdziernika mam urodziny byloby rewelacyjnie jakbym sprawila sobie taki prezent i schudla te ok 20kg do tego czasu! Cytat:
Natomiast do ciala tak, tutaj juz jest wieksze pole do eksperymentów, bo i skora jest grubsza i mamy wiecej tego zrogowacialego naskorka. |
||
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś śliczna nawet na tamtych starych zdjęciach, a co nowsze, tym piękniejsza. Jesteś już w połowie drogi, a to naprawdę ogrooomny sukces. Szczerze mówiąc mogę podpisać się pod którąś z dziewczyn, że jestem twoją dukanowską fanką i motywujesz, naprawdę, motywujesz! ![]() Co do tej stronki z dżinem - hah, mi nie zgadł 2 razy Ale podałam Eldo i Pono, a ich nie każdy może znać ![]() Co do tego, że na kolację najlepiej nabiał - u mnie jest odwrotnie, jak zjem na kolację ser (albo otręby) to rano spadków brak. A na kolację wcięłam pół sernika, więc wiem co będzie jutro. Ale dla sernika warto przeczekać jeden dzień
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dość podobnie, dążę do mojego ideału który dla wielu jest początkiem dukanowej drogi ale w takiej wadze czułam się jak człowiek i tak chcę by było
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co czujesz i nie przejmuj sie tym... mam podobnie.... to normalne ze kolezanki nizsze o 10-15 cm od nas, wazac tyle co my mamy wymarzone wygladaja troche zbyt okragle (o jak ladnie mi sie napisalo:P) taka natura....
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj poczytałam Dukana,i gdyby nie to,że już jestem na III,to na dłużej na II,bym wolała jednak 1/1(on dobrze o tym rytmie się wypowiada)...,by nie męczyć siebie i ciałka brakiem warzywek. (Rytm naprzemienny-str.64,on tam też pisze,o tym,z czego chcemy schudnąć i proponuje do tego rytmy...może warto doczytać...). Ale też trzeba zaobserwować,co nam lepiej służy,ja widziałam efekty na PW,a są dziewczyny,które na PW mają "doliny",to lepiej wybrać ten rytm,na którym chudniemy .Ale zastoje(jak czytam,są na różnych rytmach)-to trzeba przetrwać po prostu...Ponoć niezbyt wskazana jest częsta zmiana rytmu,zatem jak już chcesz zmnienić,to ustal konkretnie i się tego trzymaj .Powodzenia ).Dzięki za uwagę o otrębach w dużych paczkach,faktycznie raz "w zdrowej żywności",chyba się natknęłam,tylko tam nieco drożej wychodzi....,ale jak zliczyć malutkie paczuszki,to pewnie sie wyrówna...
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-07-28 o 21:01 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Opatrzność chyba nade mna czuwa
Chciałam zgrzeszyć . i zrobić sobie nutelle z podwójnej, a może nawet potrójnej porcji Wsypałam juz mleko (całe jakie mialam) do kubka, schylałam się po kakao i zrzuciłam kubek potłukł się ![]()
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Jak widzicie u mnie juz 5 z przodu
jestem szczęśliwa wlasnie mi sie skonczył więc szukam nastepnych przepisów na czekoladowe ciasta może macie jakies propozycje?
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to niesamowite i ciezko mi uwierzyc, ze ja moge kogos motywowac. Jestem przeciez taka slaba... czuje sie teraz przegrana bo nie do konca trzymam diete, na wlasne zyczenie coprawda ale mam uczucie, ze jednak przegrywam z apetytem.... na owoce ale jednak.....ale z drugiej strony... dzieki Wam i tylko dzieki Wam udalo mi sie zrzucic ten balast i wiem, ze zrzucę kolejną jego część ![]() Obiecuję to Wam wszystkim tu obecnym, ze niedlugo bedzie mnie mniej o 20kg - w sumie ![]() A to, że moje zdjęcia mogę kogos motywować jest dla mnie nieprawdopodobne i niesamowite... bo ja siebie ciągle widzę bardzo niefajnie... no i to jak ja wyglądam po schudnięciu tych 10kg to przeciez dla wielu z Was jest pewnie największy otyłościowy koszmar i nawet przed dietą tak nie wyglądałyście... ale dziekuję Wam wszystkim za takie miłe słowa
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
czarownica3006 naprawdę jest duża różnica
to powinno Cię motywować do dalszej walki ![]() A tak w ogóle laseczki, to w nowej gazetce rossmanna (ważna od jutra) są silikonowe foremki na muffinki 12 sztuk za 13zł! Ja mam 6 z allegro, ale jak uda mi się te upolować to sobie dokupię ![]() Zjadłam dukplacki i to była dziś moja ostatnia wieczerza wody...
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem , że to mało cczasu za późno się zabrałam ale przed dukanem zaczęłam ćwiczyć i trochę boczki zgubiłam już . Moja idręka to w sumie brzuch , boczki i uda mam nadzieje , że po @ ruszy mi się trochę waga ![]() Cytat:
na razie nie mam motywacji ponieważ waga nie ruszyła się . Ale czuje się dobrze na diecie , nie chodze głodna więc myślę , że wytrzymam wzięłam się ostro za dietę . Pewnie przeczekałabym okres i może zebrałabym się po . Ale wesela zbliżają się i miałam nadzieje , że chodz troszkę schudnę ![]() chociaż brzuch mam troszkę mniejszy może i nie jest taki wydęty . |
||
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i moze nie patrz na to pod katem zastoju, sprobuj spojrzec z drugiej strony.... zrobilas "przerwe", zjadlas troszke owocow, odpoczelas, a teraz czas sie wziac w garsc, zebrac do kupy i ostro podukac, a zleci te kolejne dziesiec i bedziesz nasza miss
|
|
#2032 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje obecne 80 to jest dla mnie istna niedowaga i chyba tyle to w podstawówce ważylam wiec prosze sie tu do mnie nie porównywać bo Ty jesteś przy mnie chucherko---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Napewno dasz rade![]() Cytat:
![]() boje sie tylko jednego.... ze po tej mojej przerwie ciezko bedzie mi wrocic do tak namietnego i zaslepionego dukania jak to bylo do tej pory... kurde... po cholere byly mi te owocki... chociaz i tak zupelnie inaczej patrze na jedzenie... kurde. nie ma co sie zastanawiac tylko DAM RADĘ i KONIEC!!!! ![]() tylko najgorsze, ze czeka mnie tydzien w krakowie u cioci i wujka, dla których jedzenie jest wazniejsze niz cokolwiek innego na swiecie i milosc tez okazują jedzeniem... wiedza, ze sie odchudzam, nawet juz maja ksiazke i sie do niej po czesci stosują. ale... wczoraj np ciocia podczas rozmowy ze mna smażyla placki ziemniaczane ![]() hehe ciekawe jak to przezyję....
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-28 o 20:48 |
|||
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mamy rozne budowy ciala i dlatego ta roznica... ja mam lekkie kosci (tak mi wmawiaja od kiedy mam nadwage) i te kilogramy to czysty smalec!! ale poczekaj, poczekaj... ja zrobilam zdjecia przed dieta..... jak tylko zrzuce te 7-8kg.... to ci pokaze... to sie zdziwisz jaki wieloryb jestem
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Duk duk dziewczyny
Ja 10 stron w tyle wciaz nadrabiam. W ciagu ostatnich 3 dni mialam spadek 200 , wzorst 500 i dzis spadek 200. Wkurza mnie to ale sama sobie jestem winna bo za malo jem. Jutro ostatni dzien PW, wolne mam i z Tesciowa na zakupy jade, lunch juz gotowy zeby mozna bylo odrazu zjesc jak wroce a od piatku PP i chyba zastosuje sie do planu twinplus1 ![]() W zalaczniku Quorn na jutrzejszy lunch i dzisiejsza kolacja (w miseczce wedlina z piersi kurczaka z korniszonem i lyzka majonezu extra light)
|
#2035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś na półmetku, zrzuciłaś bardzo dużo, nie dziwne, że tak zatęskniłaś za owocami. A przez ten okres nabrałaś sił i po weekendzie będziesz jak nowo narodzona. Także nie smucimy, wykorzystaj dobrze ten weekend i wracaj do dietki z nowym zapałem ![]() Dziewczyny jakie cwiczenia polecacie na oponkę na brzuchu? Bo wiem, że któraś nie zalecała a6w, bo tylko wzmacnia mięśnie, a nie spala tłuszczu. Brzuszki odpadają, bo mam ostatnio problemy z kręgosłupem (nic poważnego, ale wieczorem boli), bieganie też, bo do tego się już chyba z rok zabieram i nie wychodzi. Kiedyś już nawet poszłam, po 15 minutach musiałam wracać, bo dostałam... przeciwności zaparcia Może któraś kręci hula-hop i wie, czy są efekty?
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
mi dukan odpowiada i to bardzo , muszę dopiero przejrzeć fazę II co jest dozwolone przepisy bo jeszcze nie miałam dokładnie czasu a od soboty zaczynam .
A ćwiczycie coś przy diecie , czy nic ? i jakieś wspomagacze bierzecie ? |
|
|
|
#2037 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
I tez mam wlasnie weselicho 28 sierpnia tez przydaloby sie do tego czasu nabrac ksztaltu bo poki co to jestem taka kuleczka ze szok! Aj mysle ze damy rade, wspolnie z naszymi dziewczynkami ktore codziennie uswiadamiaja nam ze jednak SIE DA!
Edytowane przez mirkaaa Czas edycji: 2010-07-28 o 20:56 |
||
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Czarownico!!
Dasz rade, musisz! bedziemy Cie wspierac i pilnowac. ja tez sie boje urodzin tescia (22sierpnia.....) przez weekend bede patrzec jak beda wcinac pysznosci (ble... ociekajace tluszczem kotlety, salatki z tluuuustym majonezem, okropny chleb.... nie dziala to obrzydzanie.....) wezme 20jaj, kilo cyca z koguta i jakos przezyje
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
suushi89 ja zakupiłam hula hop i nie potrafię nim już kręcić
może jestem za gruba ale nie chce mi sie utrzymać a jak byłam mała kręciłam po kilka minut spokojnie |
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
No i to jest odpowiednie podejście!!!
, wrócisz do sekty i będziesz dukać z nabożeństwem ![]() ![]() ![]() Ja trzymam mocno kciuki za Twoje kolejne -10kg!!!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

ja zjadłam 100 g suszonych śliwek... po nocach mi sie śnia... moze teraz bede spokojniejsza hihii
dzieki sama nie wierze ze dalam rade 

.Doradzcie kochane co moge zjesc na kolacyjke,bo kompletnie nie mam pomyslu,a chyba powinnam wciac troszke wiecej mieska.
.

wlasnie mi sie skonczył więc szukam nastepnych przepisów na czekoladowe ciasta 
wody...