|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
hej
![]() ja dzis pozniej bo sie w koncu za jakies sprzatanie wzielam ![]() dzis jestem dzien i noc sama bo TZ na sluzbie ![]() a tesciowa powiedziala zebym pozniej podrzucila jej malego jak bede szla z Erykiem na rower wiec troche odetchne ![]() hehe mi tez sie podoba ![]() wylicytowalam za 50 euro - nowka oczywiscie u nas jakies 5 razy drozej ![]() co do objawow........nawet jezeli bedziesz w ciazy to jeszcze za wczesnie, pisze bedziesz bo z tego co pamietam to jestes swierzo po owu i wtedy byl seks tak? wiec spokojnie to troche trwa zanim dojdzie do zaplodnienia i jajeczko sie zagniezdzi Miramej
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Svi sex był przed owu.
Mam też wrażenie że ciut źle mnie rozumiecie.Ja nie odbieram mojego innego samopoczucia jako ciążowe mdłości, że zaraz będą wymioty i zgagi itp, tylko że inaczej się czuje, że być może coś się dzieje i stąd odczuwam różnice samopoczucia.A może mi się tylko wydaję. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Svi a drapak to nowy? to regularna cena?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#483 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też taka akcja była Tylko pani powiedziała, że mój "chłopczyk" jest śliczny. Też nie komentowałam.Cytat:
Chyba, że Karolinka się pofatyguje bo Ona ma zniżki tam ![]() Pochwalisz się? P4w możesz mi powiedzieć czy jesteś zadowolona z encanto? Jak wyglądają włosy? Cytat:
![]() Ucałuj Kubaska ![]() Wiem jak to boli bo też mam tak co jakiś czas, tylko ja mogę maścią się wysmarować i przechodzi powoli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja się witam z drugą kawką ![]() Posprzątaliśmy wczoraj. Dziś mam labę bo nawet obiadu nie gotuję, idę do mamy
|
|||||||||
|
|
|
#484 |
|
BAN stały
|
hej laseczki
maz od wczoraj przez cala noc i dzisiejszy dzien w pracy - wpadl tylko zjesc i dalej... ekipa sie posypala i musial dzis po nocce sam jechac i robic (w nocy pod poznaniem byl) wrocil dzis o 9 sniadanie, kawa i dalej... mam nadzieje ze po niedzieli syt w firmie sie wyjasni bo powoli mam dosc ![]() Amela maruda, nic mi nie daje zrobic, ze sprzataniem jestem daleko w lesie....a o obiedzie juz nie mowie - mialam zaplanowane golabki, ale czy cos dam rade zrobic - ktoz to wie... i ogolnie do bani, wiec nie smece i wezme sie lepiej za sprzatanie |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, chętnie oblookałabym aukcje ale nim mi się to foty załadują to wąsów dostane
![]() ja obiadu nie robię.Mąż na weselu się naje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#486 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do drapaka.....pisalam, ze nowy slepotku ![]() nieee ja go wygralam przez licytajce, w kup teraz to jakies 100euro - w ogole jest brdzo duzo tych drapakow, innym udalo sie wygrac nawet po 30-40 euro (przelicytowywali mnie ost sekundzie o pol euro np )a co chcesz kupic? ![]() spojrz tu: http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trks...All-Categories widze, ze jest znow wystawiony ten co ja kupilam, za godzine z hakiem sie konczy ale juz jest ok 45euro nabite
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
ale okazje
przyglądnę się dokładniej jak sianko będę mieć
|
|
|
#488 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
noo okazje okazje
![]() u nas na allegro nie ma takich fajnych w tej cenie, sa brzydsze a takie bardziej fantazyjne to np u rufiego - a tam juz za taki duzy to trzeba dac grubo ponad 1000zl jedynie w zooplusie znalazlam sufitowy, za ok 300zl ale nie byl tak rozbudowany jak ten a ten z przesylka wyjdzie mnie jakies 270zl
|
|
#489 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie burza... i mega ulewa. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dziś spaceru ![]() Cytat:
![]() Edit: Doczytałam teraz, że z mlekiem nie wychodzi taka glutowata, tylko bardziej puszysta A to ci z nas kucharki ![]() Cytat:
Dałam tyle, ile trzeba ![]() Nabieram palcem, ale strasznie malutko (tyle, żeby tylko była plamka na palcu) i wklepuję. Na początku nie umiałam go używać, nabierałam za dużo i rozcierałam, i nie wyglądało to dobrze, ale metodą prób i błędów opracowałam jakiś sposób i jest lepiej. Bardzo się cieszę ![]() Cytat:
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-07 o 14:25 |
|||||
|
|
|
#490 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ta pierwsza rzeczywiście za bardzo letnia, przecież niedługo już zima..... ![]() Cytat:
![]() Na all jest xs za 69 (licytacja, ale może się opłaci) Ja teraz mam drugą kawkę
|
|
#491 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak a'propos to dzisiaj na śniadanie wypróbowałam taki przepis i wyszła pychotka "KLEIK KUKURYDZIANY Z MUSEM JABŁKOWYM od 8. miesiąca 4 łyżki kleiku kukurydzianego, jabłko, łyżka rodzynek, 1-2 daktyle Jabłko umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, włóż do rondelka, podlej łyżką wody i upraż, mieszając, aż zmieni się w mus z przyjemnymi kawałkami do rozgniatania w buzi. Rodzynki i daktyle bez pestek opłucz, zalej wrzątkiem i odstaw, aż rozmiękną. Odcedź, posiekaj. Kaszkę rozprowadź przegotowaną letnią wodą (ok. 200 ml). Zmieszaj z przestudzonym jabłkiem, rodzynkami i daktylami. Do popicia podaj kubek mleka." (z edziecko.pl) Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jaki dajesz groszek? Mrożony?
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I tak do 2 w nocy. Bałam się, że Zuzka obudzi mi się z płaczem. Ja sama schowałam się pod kołdrę i do małża przytuliłam tak się bałam ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Ja już wypiłam. Teraz z wodą siedzę hehehe ![]() I Zuzka mi się obudziła ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dostała smoka i zamknęła oczy, ciekawe na jak długo. W sumie śpi od 2 godz to i tak nieźle. Jak wstanie to wybieramy się na obiadek do mojej mamy
|
||
|
|
|
#493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie masz z tą zniżką ![]() Też mnie czasem łapie.. Smaruję VapoRubem, bo lepsze to niż nic, zawsze trochę rozgrzeje
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-07 o 14:30 |
|||
|
|
|
#494 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razyMoże samo przejdzie? ![]() Cytat:
Ja mam ostatnio wszystko w lesie, trudno ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
, zapiszę sobie na przyszłość ![]() I za ten też dzięki , wypróbuję jak kupię rodzynki, które nie są konserwowane dwutlenkiem siarki.---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Kupię przy okazji, tylko mnie się ten ból przemieszcza, od szyi do kręgów piersiowych ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Dziewczyny, jedzą Wasze dzieciaki płatki z mlekiem? Jeśli tak, to jakie polecacie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-08-07 o 14:54 |
|||||
|
|
|
#495 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ola
Cytat:
wszys tko mi się podoba![]() No to Ci pomogłam ![]() Cytat:
ale ten wick to chyba też niezły pomysł ![]() Cytat:
dla Kubusia,dobrze że tym się zadowoli![]() Cytat:
nie czułam nic,nawet jak zrobiłam test to niedowierzałam![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
popytam dla Tymonka,widać mu smakowało![]() ![]() Tak daję mrożony z Hortexu Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-08-07 o 17:10 |
||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 |
|
Ola-Unhola
|
Antoś jeszcze nie jadł płatków na mleku
skierko, a co to za podły humor? Mam nadzieję, ze gorący okres w pracy Małża się niedługo skończy ![]() morska, fajny ten przepis tylko rodzynki muszę zakupić A przepis z rybką tez poproszę ![]() Dzisiaj robiłam pomidorówkę z makaronem, chciałam z ryzem, ale mole się zalęgły i całe pudło wyrzuciłam.... Na drugie mielone z parowara ![]() Bartek jedzie dzisiaj wieczorem do moich Rodziców na kilka dni, troszkę sobie odpocznę
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to miło się było przynajmniej słyszeć![]() Wróciłam od mamy,Bartosz padł ,Damian hasa po dworze no i czekam na siostrę z mężem i córeczką,bo się zapowiedzieli![]() Mama jak zwykle zresztą dała mi ziemnaczków,buraczkówi fasolki szparagowej,także jest co jeść
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Ola-Unhola
|
A apropos butów, to na flequ sa wyprzedaże i nawet fajne butki można kupić (na all też sa)
http://fleq.pl/sklep/fleq ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Pyta się wścibska Ola ![]() Licytuj, licytuj. Do 80 zł się opłaca
|
|
#499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kiedyś robiłam ćwiczenia, a teraz mi się nie chciało i mam ![]() On, całe szczęście, nigdy nie domagał się noszenia na rękach, bliskości owszem, ale niekoniecznie na rękach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poczekam na Mariolkę, bo wiem, że Antonio jada
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy dzień z komunikatorami i już takie akcje ![]() Cytat:
![]() poczekam jeszcze na Karolinkę - może będzie mogła kupić ze zniżką, a jak nie to będę się martwić jak zdobyć tą sukienkę póki co mam zaklepaną jedną u nas w Szczecinie, ale na razie nie ma w magazynach jak będę miała fotki to na pewno się pochwalę sesyjką jestem zadowolona z zabiegu - nie są takie drutowato proste, ale ogólnie proste i nie napuszone z czego jestem najbardziej zadowolona nie przetłuszczają mi się bardziej niż do tej pory, więc w sumie minusów nie widzę dostałam już mleczko jedwabne z keratyną, ale dopiero dziś będę próbować i zobaczę czy nadal jest ok Cytat:
ja to siebie nie śmiem nazywać kucharką ![]() dziś na szkoleniu był w przerwach pokaz takiego urządzenia - ekspres do kawy, blender, mikser, wyrabiacz do ciasta, do gotowania na parze w jednym w kolejnych przerwach babeczka przy nas robiła kawę, serek fromage i smalec na chlebek, który też podobno wyrobiła w tym urządzeniu i upiekła w piekarniku (piszę podobno, bo resztę robiła przy nas, więc widziałam) potem robiła soki i zupę podobno bardzo proste w obsłudze tylko dość duże i drogie - ok 4000 zł kilka osób ma takie i podobno fajny, więc moze jest dla mnie nadzieja... choć nie - nie ma bo nie mam 4000 Cytat:
współczuję problemów z kręgosłupem Mariolka daje chyba zwykłe kukurydziane z mlekiem modyfikowanym
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Majko, normalnie rece opadaja na takich gosci
, jakby nie mozna bylo dac znac kilka dni wczesniej ![]() Antonio przewaznie je takie, takie i takie platki. Na mleku modyfikowanym,czasami daje jakies owoce, ale generalnie szalu nie ma. To platki meza, jak je skonsumuja, to poszukam jakis innych, smaczniejszych . Ja nie lubie takich sniadan,czasami jem granole, czasami jakies musli z orzechami.
|
#503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złoto już przyznane daaaawno temu Cytat:
wszystkich już skosztowała.Kukurydzianyc h, cheeriosów,cini minis,nesquików Cytat:
Aż udałam się dziś na poczekalnie.Pochłonęłam 17stron na raz. Cytat:
oooo, fajnie i będziesz spokojna o niego. Babcia jak mama z wnukiem wygląda hm? Cytat:
co ta za firma ma taki sprzęt? Idę spać ![]() Pogoda nie nastraja do niczego. Przesiedziałyśmy 90%dnia w domu.Co prawda miałyśmy odwiedziny "koleżanki", ale rad złotych tyle dostałam Wstawię jeszcze pranie.Może rozwieszę jak mąż wróci po północy.
|||||
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.vorwerk.com/pl/html/*********
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-07 o 20:07 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w h&m i kupiłam żakiet, taki jak unholy tylko kolor inny
|
|
|
|
#506 |
|
Ola-Unhola
|
O moja teściowa ma taki Termomix, tylko starsza wersję. Stoi i się kurzy
![]() Kasiu, ja robię mielone jak na patelnie, tylko wkładam do parowaru Ja jestem z Mamą na zakupach, to babki w sklepach np jak coś mierzymy mówią na nas siostry lub koleżanki ![]() Olu, cały czas mam przed oczami tego balaska... O Bożym świecie zapomniałam jak zasiadłam przed tym gg ![]() Mariolu, Antoś gryzie te płatki, daje radę, czy jakoś je rozdziabujesz? Antoś śpi, czekamy na moich Rodziców, bo są w realu i jak będą wracać zabiorą Bartusia. A ja jestem cała mokra. Tak dzisiaj duszno jest, a jak jeszcze parowar chodził, ziemniaki i march z gr parowały to już w ogóle....
|
#507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ![]() Zuzka jadła raz kukurydziane nestle corn flakes, szału nie było ale zjadła trochę a później dopiła samo mleczko ![]() Cytat:
Z sigmy buty mają ![]() Smakował Rosół a na drugie, hmmm takie bitki wieprzowe (rozbite trochę, podsmażone w panierce a później duszone z cebulką - pyszności. Do tego mizeria i ogórki małosolne. A na deser przepyszny sernik, taka pianka że w ustach się rozpływała ![]() Kasy nie mam ale może coś ukręcę ![]() Cytat:
Ciągle jeszcze myślę czy robić ten zabieg Nie ma kto mi zrobić a samej nie wiem czy wyjdzie.Jak wypróbujesz mleczko to napisz czy warto je kupić. Unholy pytałaś o te płatki Mariolę. One miękną pod wpływem mleka i nie ma problemu z pogryzieniem
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To pyszny obiadek ![]() No ja wiem, bo Bartuś jada płatki kukur, ale wydaje mi się, ze mimo wszystko nie poradziłby sobie z takim daniem. No nie wiem, moze spróbuję na poczatek tak kilka ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- http://allegro.pl/item1178775492_sza..._37_10647.html Podobają się Wam? W Venezi widziałam takie za 300 zł A takie: http://allegro.pl/item1176012781_mod...r_38_nowe.html http://allegro.pl/item1163452852_55_...ieki_r_38.html http://allegro.pl/item1169428908_car..._baleriny.html http://allegro.pl/item1179589352_sza..._37_10213.html http://allegro.pl/item1179589840_bra...z_37_8984.html http://allegro.pl/item1178458691_kha...z_37_9312.html http://allegro.pl/item1171856228_bal...n_tu_r_38.html http://allegro.pl/item1177136628_bal...antofelki.html http://allegro.pl/item1170485868_sli..._bc24_r38.html http://allegro.pl/item1170487608_sli...bc33_r_39.html http://allegro.pl/item1174600326_bal...od_trytex.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-08-07 o 21:11 |
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie sobie... |
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie zauważyłam, ze Cię wciągnęło ![]() Cytat:
a jakie masz włosy? jutro rano umyję włosy to wypróbuję to mleczko - mam nadzieję, ze nie obciąży zbytnio włosów i nie przetłuści ![]() oczywiście dam znać chętnie bym Ci pomogła w zabiegu, zapraszam do mnie ![]() a tak poważnie to moze mama Ci pomoże, bo w sumie to oprócz prostowania prostownicą cienkich pasm to z resztą mozesz sama sobie poradzić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nawet nie tłumaczyłam bo i po co...pierwszy i pewnie ostatni raz je widziałam
a jak z rabatem to byłabym przeszczęśliwa 

mocno mocno
maz od wczoraj przez cala noc i dzisiejszy dzien w pracy - wpadl tylko zjesc i dalej... ekipa sie posypala i musial dzis po nocce sam jechac i robic (w nocy pod poznaniem byl) wrocil dzis o 9 sniadanie, kawa i dalej... mam nadzieje ze po niedzieli syt w firmie sie wyjasni bo powoli mam dosc 

i mega ulewa. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dziś spaceru
A to ci z nas kucharki
Boziu mam wyrzuty sumienia, że sporo mi oddałaś 

, kiedyś robiłam ćwiczenia, a teraz mi się nie chciało i mam