|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. II
Cytat:
![]() Dziewczyny z wątku się lepiej na tym znają, więc bardziej Ci pomogą
zapuszczam włosy ♥ Edytowane przez Czekoladowa1 Czas edycji: 2010-08-09 o 22:57 |
|
|
|
|
#4262 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kusisz, oj kusisz tym serum... No właśnie czytałam ostatnio, że retinol dobrze działa na trądzik i blizny, prawda to? Ja myślałam o zakupie tego kremu z retinolem i przy okazji jest matujący, ale mam dopiero 20 lat i chyba to za wcześnie na taki krem. Co o tym myślicie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-retinolem.htm Kochana powiedz mi jeszcze czy uzywałaś innych serum do biustu czy tylko to Eveline? Bo wiem, że Dax i Bielenda jeszcze posiadają je w asortymencie. |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do kremow z retinoidami - naprawde dobre sa tylko te apteczne. Reszta zawiera tyle co kot naplakal. Retinoidy mozna spokojnie stosowac majac 20 lat. Np Diacneal - z tego co sie orientuje ma najwieksza zawartosc na rynku retinaldehydu a przez firme jest polecany do cery mlodzienczej z zaskornikami. Ale posiada tez kwasy. Typowe p/zmarszczkowe polecane jednak juz po 30/40 to eulage (retinaldehyd i kw hialuronowy) oraz ystheal (retinaldehyd i pre-tokoferol). Ale tak naprawde krem sie dobiera do cery a nie wieku poniewaz wiek metrykalny a wiek skory moze sie duzo roznic - ja badalam sobie skore i mam podobno jak 19/20 latka Mam kolezanke 27 lat ktora zrobila sobie kuracje retinoidami bo miala bardzo widoczne zmarszczki pod oczami i nie czula sie z tym komfortowo - bez sensu gdyby miala czekac do 30 a one by sie poglebilmy jeszcze bardziej Aha, kolezanka miala juz takie naprawde silne retinoidy tylko na recepte, nawet nie te apteczne kremy. I wygladzila jej sie cera. Ale filtr minimum 50 obowiazkowo.Dziewczyny, blagam, nie bijcie mnie za dlugie posty, ja gadula jestem ![]() Jak cos to piszcie jezeli to przeszkadza, postaram sie streszczac. Jeszcze cos dopisze: krem ktory pokazalas nie podoba mi sie bo - po pierwsze mozna go uzywac na dzien - a kremy z retinoidami stosuje sie wieczorem bo skora jest bardzo narazona na promienie sloneczne w czasie kuracji i moze dojsc do jeszcze wiekszych przebarwien. Po drugie - pisze ze zawiera filtr ale jaki? Na bank nie 50. A mniejszy nie podziala dobrze bo przeciez w ciagu dnia i tak sie to zciera z buzi wiec z mneijszego filtru nic nam nie zostanie a skora jest tak uwrazliwiona przez retinoidy ze moze jej zaszkodzic nawet slonko za chmurami. Owszem, nie widac tego od razu ale wyjdzie za kilka lat. Ja jestem na nie
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-08-09 o 23:53 |
|
|
|
|
#4264 |
|
Przyczajenie
|
Skoro już o kremach z retinoidami, może mogłybyście coś polecić na pierwsze zmarszczki mimiczne, głównie przy ustach, chyba zbyt dużo się śmieję
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdzałam i ołówek spadł czuję się pocieszona Czaję się do masażu bańką, ale strasznie się boję, że mi zeszczupleją po tym pośladki... Dziewczyny, oświećcie mnie, czy to jest możliwe?... |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu tak jest. Raczej nie złapie mnie wilczy głód, chyba że złapię doła, wtedy jem więcej niż zwykle. A w ferie ćwiczyłam i jadłam jak zwykle a schudłam 4 kg Jedyne racjonalne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy to ćwiczenia na TŻcie
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie dziewczyny ze tescik sie podoba
I on przy wiekszym biuscie dziala, naprawde no bo maly to wiadomo ze sterczy ![]() Ja zmykam z forum, wam mowie dobranoc ale pewnie jeszcze cos poogladam i jutro wstane o 11 ![]() Dobranoc
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-08-10 o 00:12 |
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech mi któraś doradzi w sprawie baniek, proooooooszę ![]()
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ja tez idę spać, dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#4273 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie Twoje długie posty wcale, a wcale nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie - są kopalnią wiedzy Czytam właśnie o tym Diacnealu. Na początku na po nim jest wysyp tak? Już niby używałam epiduo i niby ta skóra mi się trochę oczyściła, ale pewnie nie do końca. Muszę sie wybrać do dermatologa i zobaczymy co mi powie. Wyskakują mi jeszcze raz na jakiś czas ropne pryszcze, ale bardziej męczę się z bliznami. Nie wiem co by było lepsze - ten krem czy mikrodermabrazja... Co do serum do biustu - namówiłaś mnie Powiedz mi jeszcze (jeśli oczywiście możesz ) jaki masz rozmiar biustu?Bo nie wiem czy na małych biustach to też się sprawdza
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy się nie odchudzałam, więc trudno mi cokolwiek powiedzieć, ale wiem na 10000%, że ograniczając się do jedzenia jednego marnego posiłku dziennie na dłuższą metę może być gorzej. trochę cierpliwości, wytrwałości i będzie ok. trzymam kciuki |
|
|
|
|
#4275 |
|
Przyczajenie
|
Tallulah dziękuję za wskazówkę, poczytam więcej o Diacnealu (znalazłam wątek)
najwyżej będę używać miejscowo
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
tylko się witam
|
|
|
|
#4277 |
|
Konto usunięte
|
Kto normalny je o tej porze sałatkę z pomidora, kurzego cycka, oliwek, sera i kapusty pekińskiej z wieeeelką ilością sosu czosnkowego
Za jakieś 6 godzin powinnam wstać i nie mam pojęcia jak to zrobię
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie, ale to jest ok. 8 dzień. Zazwyczaj jem 2 posiłki dziennie (więc jest w porządku, bo wg specjalistów śniadanie i obiad, a kolację można sobie odpuścić). Ale dzisiaj jakoś nie miałam ochoty.... Słodycze to moja słabość.... Niestety
Mogłabym nic nie zjeść, ale ciacho... :P Nie myślcie, że się jakoś głodzę, bo tak nie jest Staram się nie napychać. A jak jestem głodna to staram się zjeść coś lekkiego.
|
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, jeszcze chwile zostalam, wizaz wciaga
Ja niestety nie pomoge bo na tym sie kompletnie nie znam. Tez bym chciala wiedziec bo czaje sie na masaz banka Oczywiscie przez was ![]() Tez bym nie chciala zeby mi pupa zmalala i tak mysle ze moze bym tylko uda masowala i ramiona ![]() Dobranoc ![]() Cytat:
Czy jest wysyp. Hmm to roznie bywa, ze tak powiem zmienne osobniczo. Ja dopiero zaczne wiec nie wiem, ale stosowalam kiedys Lysanel Active SVR (juz go nie produkuja niestety chyba od roku, jest jakas nowsza wersja ale skladowo gorsza nad czym ubolewam) i nie mialam wysypu. Nie mialam tez wysypu po skrzypie i przede wszystkim pokrzywie a pilam regulanie 2 kubki dziennie dosc dlugo - wiem ze niektore osoby tak reaguja ze maja po tym wysyp przez bodajze pierwsze 2 tyg. Za to niesamowity wysyp mialam po Effaclar M LRP - to byla masakra, mimo ze nie ma w sobie nic drazniacego, mial byc nawilzajaco - matujacy, doskonale dobrany do mojej cery i robilam do niego 3 podejscia i po 3 zrezygnowalam. Niesamowity ropny wysyp. Chyba trzeba sprawdzic na sobie ![]() Polecam probki bo ja wydalam na ten LRP 54 zl i teraz stoi nieuzywany a moglam wczesniej przetestowac Biust - hmm staniki kupuje taka typowa rozmiarowke - 75C. Ale mam wrazenie ze powinnam miec ciasniejszy pod biustem a ciezko mi trafic na 70C a w B z kolei biust mi uciska i wyplywa i nie czuje sie komfortowo ![]() A eveline kupilam pod wplywem KWC wizazu bo bielende wczesniej wzielam w drogerii na chybil trafil ![]() Jeszcze raz dobranoc
|
|
|
|
|
#4280 |
|
BAN stały
|
Kurde dziewczyny wygrałam w konkursie na Polki.pl
![]() Nie zaglądałam na konto od lipca, a tam w skrzynce wiadomość o wygranej ![]() A w ogóle w konkursie było opisać swój sposób na walkę z cellulitem. I wygrałam Pomarańczowy peeling antycellulitowy do ciała i Pomarańczowy chłodzący żel antycellulitowy marki Clarena ![]() I teraz nie usnę z podniety W załączniku Wam wstawiłam zdjęcie nagrody
|
|
|
|
#4281 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Lubię otrzymywać cenne wskazówki, ale rady dawać też lubię ![]() O to biuścik masz faaajny... ![]() A miałaś effaclar K może? Bo ja mam i lezy nieużywany... Miałaś w ogóle kłopoty z trądzikiem? |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na badanie krwi. Mam nadzieje, że nie zemdleje
![]() Wrócę i z powrotem do pracy
|
|
|
|
#4286 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś muszę zdjęcie do dowodu iść zrobić więc jakiś makijaż trzeba wykombinować Miłego dnia;*
|
||||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Wczoraj udało mi się kupić paletkę do stylizacji brwi z essence poza tym aplikatory do cieni, maskarę z rimmela, eyeliner. Co do baniek, to rzeczywiście pupa może trochę stracić w objętości ale za to się ujędrni. Może masujcie sobie nóżki bez pupy? Zależy co chcecie osiągnąć. Ja walczę z C i ostro masuję uda i tyłek też. Dzisiaj pedicure obowiązkowo, bo kupiłam tez nowy zestaw do frencza
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie zjadasz tej kolacji,to śniadanie CI się odłoży w formie sadełka. radzę poczytać trochę o odchudzaniu,a specjaliści na pewno nie radzą 2 posiłków dziennie!LadyBird gratuluję i zazdroszczę,bo ja jeszcze nic nigdy nie wygrałam
Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2010-08-10 o 09:40 |
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez magne Czas edycji: 2010-08-10 o 10:49 |
|||
|
|
|
#4290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ! Rzucam zatem bańki w kąt. A tak się na nie napaliłam okropnie |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Stosuję MŻ. Dzisiaj zjadłam 3 ziemniaki i surówkę przez cały dzień
Nie byłam wcale głodna. A biegać nienawidzę
Podobno na oponkę dobre jest złapać się jakiegoś drążka, żeby nogi wisiały i unosić je do góry 

).

jak nie zjadasz tej kolacji,to śniadanie CI się odłoży w formie sadełka. radzę poczytać trochę o odchudzaniu,a specjaliści na pewno nie radzą 2 posiłków dziennie!