|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Kitkulka a moze pokazalabys wloski tak kilka dni po farbowaniu?
![]() przepraszam, ze tak mecze ale powaznie nad nia mysle i jestem ciekawa jak sie sprawuje aha chcialam Cie jeszcze zapytac czy jak poloze ja na pasemka to nie wyjda niebieskie? pasemek nie robie rozjasniaczem a farba (natural&easy 522), jest ich niby malo ale z wierzchu i stad moje obawy.Adzi07 jestes wzorem do nasladowania, naszym guru heh ale nie ma sie co dziwic bo kolorek piekny![]() Dziewczynki koniecznie wklejcie zdj po waszych eksperymentach, bo widze, ze duzo sie dzieje
|
#2432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Do tej pory byłam dwukrotnie u fryzjera robić balejaż i teraz już też mam pokaźny odrost a przebywam poza granicami naszego kraju a tu fryzjerzy się cenią..... Tak jak pisałam już wcześniej, teraz zamierzam położyć już farbkę na całość żeby ujednolicić kolor ale sama się boję...Milutko Witamy w klubie
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, i teraz idz i plac grube pieniadze to Ci spieprza...Ciemniejszy blond popielaty - obawiam sie ze taka farba nie istnieje albo potrafia ja tylko stworzyc fryzjerzy... wiesz z takim farbowaniem na blond po calosci to sie umeczysz, tymbardziej jak masz ciemne wlosy.A co do fryzjerek to ja mialam swietna, czytala mi w myslach doslownie, wychodzilam od niej zawsze zachwycona... nie bylo czegos takiego jak u innych, ze wlosy wysusza na szczotce i sie czlowiek wstydzi do domu wracac. No ale gdzies mi uciekla, w zeszlym roku dzwonilam do tamtego salonu i nie pracowala juz, a ja glupia nie zapytalam gdzie ja moge znalezc i zaluje do dzis... tylko podejrzewam ze poszla w jakosc, bo miala pol sciany dyplomow a salon sredni, no a ona byla swietna, brala 60zl za ciecie... no ale ja nie dam wiecej, w gdyni i tak ceny sa zabojcze, w barakach biora 40zl, to juz wole sobie sama podciac jak mam znow ze lzami w oczach wychodzic. To sie wyzalilam
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj otóż mam taki koloreka a przynajmniej całkiem podobny jak mi się wydaje do którego schodziłam z ciemnego brązu... ja też odwieczna blondynka która postanowiła trzasnąć brąz wytrzymałam tak 3 farbowania potem mysle - dość, tesknie blondziku! I walnełam na to najblizszy mojemu naturalnemu odcieniowi kolorek a potem uwaga genialne odkrycie ! Juz nawet nie wiem jak trafiłam na farbe wellaton 12/1 o ile pamiętam. Jeśli jakaś farba ma dać ci taki kolorek to tylko ta!!!! Ja zeszłam dzięki niej z brązu do jasniutkiego blondziku!!! Jeśli chcesz odezwij się na maila destiny6@onet.eu a wyślę Ci fotki moich włosów. Farbuje tylko i wyłącznie tą farbą jest świetna i kosztuje coś koło 11 zł ). Pozdrawiam i powodzenia !!
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tego rozjasniacza to ja wole rozjasnic raz a dobrze niz ciaplac farbami rozjasniajacymi kilka razy (niestety moje wlosy naturalne sa prawie czarne) poniewaz te wszystkie farby superrozjasniajace to miszanina Rozjasniacz + Farba na jedno wychodzi ...a co do twojego odrostu ja ja mam duuuuzo ciemniejsze włosy ... farbujac je na czarno mialam mala widocznosc odrostu hehe Cytat:
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
masz rację... chociaż myślałam nad tym, żeby na odroście potrzymać farbę dłużej (tylko teraz pytanie jaką???) i później przeciągnąć na całość..?!?(nigdy nie wykonywałam sama takich czynności)....... nie wiem co z tymi włosiskmi począć.. będę musiała chyba wydać fortunę i odwiedzić tego fryzjera
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załączam fotki po kilku dniach od farbowania ![]() trochę się namęczyłam, bo światło o tej godzinie jest niezbyt sprzyjające, a nie chciałam używać lampy błyskowej, bo jednak to zawsze troszkę inaczej wychodzi ![]() Co do pasemek - ja miałam robione rozjaśniaczem i kiedy pierwszy raz farbowałam to absolutnie nie wyszły niebieskie ani zielone, ani pomarańczowe ani żadne inne co do farby - nie wiem, ale podejrzewam, że nic się nie będzie działo
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kitkulka, też masz śliczne włosiątka. Adzi, no tak odpoczynek dobrze mi zrobi, szczególnie, że mam milion pomysłów na sekundę :/ Napaliłam się na ten Twój kolorek, już nawet dziś w rossmanie oglądałam farby, ale nie widziałam tego skandynawskiego Dodatkowo, przypomniałam sobie, że ktoś pisał iż rozjaśniane włosy są puste w środku i farba nie łapie. Więc pewnie i tak nie wyszłoby mi tak pięknie jak Tobie, a nawet jeśli to pewnie po krótkim czasie by się wypłukało (bo przecież ja miałam rozjaśniane u fryzjera).Mało tego powiem wam coś Po fryzjerze by wybielić te moje rudo słomkowe końcówki, po przeczytaniu większości wątku zdecydowałam się na wellaton 12/1 bo był zachwalany.. Niestety wyszło mi żółtko.. By się ratować i wybielić końcówki (bo nic ich nie ruszyło) nałożyłam palette 00A - niestety robiłam sama więc zrobiłam końcówki i żółte odrosty tylko z przodu głowy.. ![]() :brzyda l: I powiem wam, zaobserwowałam (bo mam już odrosty) tam gdzie robiłam palette i wyszło mi pieknie jak na pudełku (to bardzo jasny platynowy kolorek) odrostów prawie nie widać, a tam z tyłu gdzie był żółty wellaton strasznie widać odrosty. Ale spoko Zakładam włoski do tyłu na kitkę i nie widać tego
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Adzi07 jestes wzorem do nasladowania, naszym guru heh ale nie ma sie co dziwic bo kolorek piekny![]() Oj ale mi się milusio zrobiło.Dziękuje bardzo kochana
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-10 o 20:05 |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za fotki przypomnij mi tylko bo za duzo postow jest zeby znalezc, trzymasz zawsze 30-40min i nakladasz od razu calosc zaczynajac oczywiscie od odrostow, ale czas liczysz odkad skonczysz nakladac czy jak zaczynasz? pytam bo roznie bywa, ja,np zawsze zaczynam liczyc dopiero gdy juz naloze farbe
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
ok dziekuje, bede musiala sie sprezac
mi zawsze tak mozolnie idzie to malowanie odrostow wrrr
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra za pierwszym razem pomaluje cale wlosy i posiedze te 30-40min ale kolejnym razem wystarczy same odrosty maznac nie?
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byłam teraz u fryzjerki podciąć końcówki to powiedziała mi, że teraz też mogę już tylko odrosty robić, bo poprawiła mi się bardzo kondycja włosów i już kolor dobrze trzyma
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie Kitkulka spadla mi z nieba
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja teraz z niecierpliwoscia czekam na odrost
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-10 o 21:14 |
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kitkulka śliczny ten kolorek
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my blondynki juz tak mamy
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

przepraszam, ze tak mecze ale powaznie nad nia mysle i jestem ciekawa jak sie sprawuje
aha chcialam Cie jeszcze zapytac czy jak poloze ja na pasemka to nie wyjda niebieskie? pasemek nie robie rozjasniaczem a farba (natural&easy 522), jest ich niby malo ale z wierzchu i stad moje obawy.
heh ale nie ma sie co dziwic bo kolorek piekny

. Do tej pory byłam dwukrotnie u fryzjera robić balejaż i teraz już też mam pokaźny odrost a przebywam poza granicami naszego kraju a tu fryzjerzy się cenią..... Tak jak pisałam już wcześniej, teraz zamierzam położyć już farbkę na całość żeby ujednolicić kolor ale sama się boję...
masakra, i teraz idz i plac grube pieniadze to Ci spieprza...
albo potrafia ja tylko stworzyc fryzjerzy... wiesz z takim farbowaniem na blond po calosci to sie umeczysz, tymbardziej jak masz ciemne wlosy.
Dwa miesiące temu podjełam walkę o powrót do ukochanego blondu. Początki oczywiście tragiczne...najpierw fryzjerka zrobiła mi na czarnych włosach pasemka rozjaśniaczem, efekt był tragiczny. Potem już sama z nimi walczyłam, rozjaśniałam i farbowałam. W chwili obecnej mam już blond, jeszcze nie taki jakbym chciała ale już wyglądam przyzwoicie. Żeby się już nie rozpisywać, chciałabym teraz uzyskać odrobine cieplejszy odcień od Stockholmu ale nie zchsznić tego co już osiągnełam

Zakładam włoski do tyłu na kitkę i nie widać tego 

podziwiam