|
|
#241 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy
Cytat:
Na you tube można obejrzeć wszystkie odcinki
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
film amerykański, horror o takiej kukiełce (jak z teatru lalkowego), z wypiekami na twarzy takimi czerwonymi i garniaczku czarnym, pamiętam tylko końcową scenę w jakimś amfiteatrze albo czymś takim na wodzie. ta kukiełka oczywiście ma mordercze zamiary :P coś mi się kojarzy, że to dosyć znany film- może któraś wie?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
laleczka Chucky?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
niee, ale chyba udało mi się znaleźć- Dead Silence (jednak coś mi się pomyliło z tymi czerwonymi policzkami, ech)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję polskiego film bodajże z 1987 roku.Pewna nie jestem, ale na pewno kręcony był w latach 80.
Jeśli chodzi o fabułę to film opowiada historię młodego mężczyzny, wiem, że interesował się polityką.W pewnym domu, w którym mieszkał, uczy takiego chłopaka, typowe korki i zakochuje się w jego matce.Kobieta, która gra tę matkę to znana aktorka, ale nie pamiętam nazwiska.Gdybym pamiętała, pewnie już bym ten film znalazła. ![]() I między nimi dochodzi do zbliżeń, są tam sceny łóżkowe, ona pokazała całe ciało, kochają się zwykle w nocy, często chodzi do niej po drabinie, bo to jest wielka tajemnica, gdyż ta Pani ma męża. Po ostatniej nocy wyjeżdza pociągiem i zaczyna mieszkac u innej rodziny.Tam tłumaczy czy przepisuje dla jakiegoś profesora kartki, to jego praca. Ten profesor ma córkę i ta córka też zaczyna do Niego startować.Chociaż nie wiem czy ten wątek ma jakieś zakończenie, bo zasnęłam. Leciał kilka tygodni temu, po 23 na tvp Kultura. Szukałam już w google, wpisywałam tam różne hasła, zaczynając od polskich filmów z tego okresu a kończąc na najgorszych/ najlepszych aktorkach, rezyserach itd. W tytule filmu było chyba słowo "wieś".To był dłuższy tytuł, bo wiem, że miałam go na oku i zapomniałam wpisać w wyszukiwarkę.A później program został wyrzucony a ja wspomniałam sobie o tym filmie dzisiaj. Zaznaczam, że główny aktor był bardzo przystojny i to głównie przez niego poluję na ten film. pOzdrawiam!
|
|
|
#246 | |
|
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Psim+trop...domu-1995-5650
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Szukam tytułu filmu, pamiętam go jak przez mgłę, ale może ktoś pozna. Film czarno biały, dramat, wyświetlany w tvp kilka lat temu w wakacje, kiedy praktycznie każdego dnia puszczali stare kino; klimatem chyba przypominał mi "Tramwaj zwany pożądaniem" główny bohater też taki furiat. Żona/dziewczyna go zostawiła, pamiętam, że miał złamaną nogę, zajęła się nim pielęgniarka i na końcu ta żona/dziewczyna wróciła. Gnębi mnie to strasznie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam prośbę, bardzo zależy mi na tym filmie. Dodam jeszcze, że widziałam go na Canal+.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Szukam tytulu filmow
1. Bardzo stary, prawdopodnie polski [w kazdym nie jakas mega produkcja]. Horror. Pamietam ze doszlo do jakis morderstw i okazalo sie ze facet ktory ma taka piekna duza makiete kolejki je poplenie i ciala sa w tej makiecie ( to bylo b. charakterystyczne, te kolejki, pociagi). Ogladalam to jako dzieciak i tyle mi w glowie utkiwlo. 2. Film widzialam calkiem niedawno. Bohaterka jest Francuzka albo Holenderka ktora pracuje w Japonii w jakies korporacji. Miala ambicje zstac tlumaczem ale z powodu roznic kulturowych/ uprzedzen zostala stopniowo zdegradowana do roli babki klozetowej. Ogolnie film b. dobry, z humorem. 3.Film stary, amerykanski - akcja rozgrywa sie na jakies prowincji. Nie ogladalam poczatku. Rodzina podrozujaca gdzies zatrzymuje sie gdzies w jakies retauracji i doczepia sie do nich jakas grupka mlodocianych (ich lider ma dlugie wlosy, jest podobny do Bon Joviego w mlodosci). Tamci wchodza mi w droge i zaczyna sie dramat . Ginie ojciec chlopca, po tym jak ich auto wypada z drogi za przyczyna tamtych ludzi. Ta grupka znajomych porywa jeszcze reszte rodziny. Film z jednej strony dramat z drugiej sensacyjny. Duzo sie dzialo w tym filmie, niesposob wszystkiego strescic. Ponawiam Prosbe. Moze ktos skojarzy
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję polskiego film bodajże z 1987 roku.Pewna nie jestem, ale na pewno kręcony był w latach 80.
Jeśli chodzi o fabułę to film opowiada historię młodego mężczyzny, wiem, że interesował się polityką.W pewnym domu, w którym mieszkał, uczy takiego chłopaka, typowe korki i zakochuje się w jego matce.Kobieta, która gra tę matkę to znana aktorka, ale nie pamiętam nazwiska.Gdybym pamiętała, pewnie już bym ten film znalazła. I między nimi dochodzi do zbliżeń, są tam sceny łóżkowe, ona pokazała całe ciało, kochają się zwykle w nocy, często chodzi do niej po drabinie, bo to jest wielka tajemnica, gdyż ta Pani ma męża. Po ostatniej nocy wyjeżdza pociągiem i zaczyna mieszkac u innej rodziny.Tam tłumaczy czy przepisuje dla jakiegoś profesora kartki, to jego praca. Ten profesor ma córkę i ta córka też zaczyna do Niego startować.Chociaż nie wiem czy ten wątek ma jakieś zakończenie, bo zasnęłam. Leciał kilka tygodni temu, po 23 na tvp Kultura. Szukałam już w google, wpisywałam tam różne hasła, zaczynając od polskich filmów z tego okresu a kończąc na najgorszych/ najlepszych aktorkach, rezyserach itd. W tytule filmu było chyba słowo "wieś".To był dłuższy tytuł, bo wiem, że miałam go na oku i zapomniałam wpisać w wyszukiwarkę.A później program został wyrzucony a ja wspomniałam sobie o tym filmie dzisiaj. Zaznaczam, że główny aktor był bardzo przystojny i to głównie przez niego poluję na ten film. pOzdrawiam! Ponawiam posuzkiwania, proszę
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to o ten film chodzi?http://www.canalplus.pl/program/full?26883
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięęękuję!!
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że mogłam pomóc
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponawiam moje pytanie, może akurat ktoś będzie znał.
Film pamiętam bardzo słabo. To było o młodej dziewczynie/kobiecie porwanej chyba dla okupu. A potem ta ofiara zakochała się w porywaczu. Albo on w niej? Nie wiem, strasznie kiepsko to pamiętam. Proszę o pomoc. Aha, to nie są "Ziemskie namiętności". Tak w ogóle gdy próbuję przypomnieć sobie ten film, to mi "Leon Zawodowiec" pojawia się przed oczami. |
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Karaluszysko coś mi świta w głowie.
To może było tak, że porwali ich w nocy, tę dziewczynę i jej chlopaka, który później okazał się gejem? I ona zakochała się w jednym z porywaczy, ale zawsze po tym momencie zasypiałam i nie pamietam jak dalej potoczyła sie akcja.Leciał kiedyś na tvp2 już bodajże dwa razy.
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
poszukuję filmu (pewnie teraz wyszedł.)
opis: dziewczyna wyławia pieniądze z sadzawki i od tego momentu różni faceci się w niej zakochują. Co to jest za film? Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Pewnego+r...ie-2010-473122 http://www.youtube.com/watch?v=Sn7APGua70U
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
W filmie w wypadku samochodowym ginie dziewczyna, jej chłopak przeżywa. Później on spotyka dziewczynę strasznie podobną do tej zmarłej... Kojarzycie coś? Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Od pewnego czasu szukam tytułu filmu o dwóch dziewczynach (bliźniaczkach). Jedyne co z niego kojarzę to to, że jak jedną coś bolało (tam był jakiś wątek o narkotykach chyba, że jednej z nich coś wstrzyknęli) to ta druga tez to poczuł. Oglądałam go kilka dobrych lat temu na HBO.
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kiedyś na tvnie leciał taki program, było to chyba z 5 lat temu, coś związanego z randkami, to było chyba tak, że dziewczyna zapraszała dwóch chłopaków i z każdym szła na randkę, potem wybierała tego, ktory jej się bardziej podobał. Wiecie jaką nazwę miał ten program?
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że może to być otwórz oczy lub remake tegoż - vanilla sky.
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, o to mi chodziło. Dziękuję bardzo
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
hymn, to była seria odcinków gęsiej skórki (albo czy boisz się ciemności - filmy dzieciństwa
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
a może pamiętasz coś więcej? kraj, w którym umiejscowiona była akcja/kiedy mniej więcej został zrobiony/w jakich realiach/etc. ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

, bo ciągle chodzi mi ten film po głowie

(Wito, 22.01.2020 

.
tamta dziewczyna na pewno umiera...