|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Palety cieni Sleek
Przeczytałam cały wątek i już sama nie wiem. Zbliżają się moje urodziny, mam sobie wybrać prezent. Czytałam i słyszałam wiele dobrego na temat tych cieni SLEEK i zastanawiam się nad nimi lub nad paletą 120 cieni, jednak gdzieś przeczytałam, że ta paleta 120 cieni to chiński bubel i troszkę się wystraszyłam, bo nie chcę sobie zrobić krzywdy przez jakieś tam cienie. Zgłupiałam zupełnie :/ Na allegro są dostępne cienie SLEEK'a za ok. 50 zł (z przesyłką, no może pięćdziesiąt parę) a za kilka złotych więcej można mieć 120 a nie 12 cieni i jak zwykle problem nie z tej ziemi... Potrzebuję rady i pomocy
|
|
|
|
#122 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
ojej.... mam wlasnie ten sam problem co Jolcia i już głupieje, bo czytalam ze własnie 88 to chłam... i też nissiax na youtube mowila ze z 88 nie jest zadowolona... a ze 120 chyba jest
![]() Agabil masz wszystkie te paletki? cholera no mialam dzisiaj coś zamowić juz bylam prawie zdecydowana na 120 a teraz nie wiem
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam,że wtrącę się do rozmowy ale jestem posiadaczką palety 120 cieni(rozmawiacie o tej z Allegro,tak?)i jestem z niej bardzo zadowolona.Cienie mają super pigmentację,na bazie utrzymują się cały dzień,nie rolują się w załamaniach powieki,nie uczulają.Ostatnio zaczęłam robić z nich eyelinery(cień + Duraline) i cienie również sprawdzają się rewelacyjnie.To jest tylko moja opinia na temat tej palety.Oczywiście nie używam jej tak profesjonalnie jak agabil1(podziwiam Twój talent i pracę
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to do tej pory malowałam sietylko brązami.. ale juz mi sie tak cholernie znudzilo i mam ochotę na jakies kolory.. tylko wlasnie nie wiem czy bedą sie nadawać na dzień..A moglabyś mi jeszcze powiedzieć czy jakis różowy jest taki mocny ciemny i intensywny?? bo na zdjeciach z all sąwlasnie takie intensywne ciemne ale widzialam w necie jakies zdjecie to byly strasznie rozbielone.. i takie jakies marne..
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
W tej palecie 122 cieni niektóre cienie (zwłaszcza te rażące) są bardzo mocno napigmentowane i tak - znajdziesz rażące pomarańcze i różowości. A niektóre bardzo słabo napigmentowane (żółcie przede wszystkim i parę odcieni zieleni) i niestety niektóre odcienie danego koloru na powiece wyglądają tak samo... Ale za tę cenę na sam początek przygody z bardziej kolorowym makijażem warto.
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym miała jeszcze raz kupić, to bym jej nie kupiła .. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym iż niektóre cienie są słabo napigmentowane ale jest ich mało.Są cienie różowe intensywne.Ja polecam tę paletkę z czystym sumieniem |
|
|
|
|
#129 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ktoś je ze sobą porównał i maty w 120 są słabe, znacznie lepsze w tej 88 która ja posiadam
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#131 |
|
okrutnica jakaś... |
nie pamiętam właśnie tytułu... aa, moja koleżanka ma 120, testowała moją 88 i stwierdziła że moja generalnie lepsza
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy wpisać paleta w All i znajdzie
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
ale mówimy o wątku na wizażu o tych paletach
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa to przepraszam, opacznie zrozumiałam
![]() EDIT: Znalazłam na KWC tylko o perłowych odcieniach: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-po-powiek.htm Ciepłe odcienie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-powiek.htm A wątków poszukam ![]() EDIT2: O i mam wątek! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=coastal
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2010-08-17 o 23:10 |
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam na allegro piękną paletę 88 kolorów neutralnych (brązy, beże, biel, szarości troszkę) bardzo mi się spodobała, ale teraz nie mogę jej znaleźć same kolorowe 120 i 96. Brązów troszkę mam, ale tak naprawdę to najczęściej ich używam, więc nie chcę zbytnio inwestować w paletę z przewagą soczystych czerwieni, żółci, zieleni, itp. bo zwyczajnie mi nie zejdą, tylko się przeterminują i o, tyle z tego będzie. Aczkolwiek jak patrzę na te 120 pięknych kolorów... ehh... czy tylko ja jestem tak cholernie niezdecydowana?? :/
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- O mam znalazłam, co o tym sądzicie?? http://allegro.pl/item1184887960_88_...enie_nowe.html Ma może któraś z was? A co myśleć o tym?? Skąd ta cena??!! http://allegro.onet.pl/item118692730...ijazu_hit.html ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Na KWC jest opinia o cieniach Coastal Scents, a te z allegro nie są tej firmy... więc może nie są dobre, tam z resztą chyba nawet nie ma nazwy firmy, więc ciekawe co to za cuda... Tu znalazłam CS one są sporo droższe, nie wiem co o tym myśleć, pomóżcie dobre duszyczki ![]() http://allegro.pl/item1184332684_pal...al_scents.html Edytowane przez Jolcia88 Czas edycji: 2010-08-18 o 10:34 |
|
|
|
#136 |
|
okrutnica jakaś... |
to sa te same co z CS (mówię o 88 itp) zamawiane na ebay wychodzi znacznie taniej gdyż podczas zakupów na CS płacisz sporo za samą wysyłkę palety. Coastal Scents ich nie produkuje tylko sprzedaje/
Moim zdaniem ta 88 warm stonowana jest trochę bez sensu-sporo kolorów podobnych do siebie, jesli chcesz taką na co dzień stonowaną to weź 28 http://allegro.pl/item1186619100_28_...ie_paleta.html mam i polecam Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-08-18 o 10:50 |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
ja mam i 120 i sleeka kilka paletek i sypkich, sleek jest bez porównania dla mnie lepszy i trwalszy niż 120 i nie ma takich rozbieżności w pigmentacji różnych kolorów jak w 120, że jeden cień na oku widać niesamowicie a drugiego wcale, aha i sleek nie ma takiego dziwnego zapachu jak 120
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładne kolory, ale za te podobne pieniądze już wolę 88 kolorów, chociażby dlatego, że jest sporo jasnych, a jasne kończą mi się najszybciej. Czyli te palety 88 z allegro to nie podróbki CS, bo CS tylko te palety sprzedaje, to nie jest ich wyrób? Mam jeszcze jedną na oku z 88 http://allegro.pl/item1194016640_pal...al_scents.html Pasuje mi to, że to są maty, wolę matowe cienie, tylko ciekawe jak z pigmentacją (a tak w ogóle te ze SLEEK'a są perłowe nie? ) Oh nienawidzę tego mojego niezdecydowania. Tak samo było przy wyborze prostownicy do włosów ghd czy chi kupić, nie kupić.... aż w końcu kupiłam, hehe Edytowane przez Jolcia88 Czas edycji: 2010-08-18 o 12:59 |
|
|
|
|
#139 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
i moim zdaniem jakościowo jeszcze lepsze ale jak chcesz
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, rzeczywiście, nie wzięłam tego pod uwagę
Muszę się zastanowić, popatrzeć, poczytać opinii i w końcu może dostanę jakiegoś olśnienia (hehe, takie przymierzanie się, jakby to była bardzo ważna decyzja życiowa )A tak w ogóle, to kto produkuje te palety 88, 120, itd... orientujecie się? Bo nigdzie nie znalazłam producenta, jakieś no name... Edytowane przez Jolcia88 Czas edycji: 2010-08-18 o 13:53 |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę się wam pochwalić
dzięki koleżance będę miała dwie palety ze sleeka !!
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a jakie cienie ze SLEEK'a są matowe? Może jest jakaś konkretna paletka z matami?
A może któraś z was juz używała tych cieni i może mi powiedzieć czy są mocno perłowe?? Takie wiecie, że bardzo mocno się świecą? Edytowane przez Jolcia88 Czas edycji: 2010-08-18 o 15:57 |
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam nie ma pomaraczy?i żółty to chyba tylko jeden czy dwa są?
|
|
#144 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
mocnej pomarańczy nie mato moje obie palety Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-12-05 o 11:21 |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje agabil
ja zaraz padne z niezdecydowania jest duzo niebieskich cieni za ktorymi nie przepadam.. ale drugiej strony dużo naturalnych kolorów, wiec jakby mi kolorowe makijaże nie wychodzily to paletka bylaby w jakiejś częsci w użyciu Agabil ja rzadko jestem w ten częsci forum, masz jakieś wątki z makijażami zrobionymi za pomocą tej paletki? najlepiej tylko niej... Bo nie chce na darmo szukać
|
#146 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ale chyba nie mam nic zrobionego wyłącznie niąhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=366945 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=390938 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365197 zaraz nas pogonią za te off-topy
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
paletka chaos jest zupełnie matowa, nie ma tam ani jednego perłowego cienia, storm i sunset są już błyszczące. pozostałe nie pamiętam.
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne makijaże!! Czy te kolory są równiez tak "żywe" w rzeczywistości??
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie weszłam w posiadanie Acid i Storm
![]() tata właśnie mi je wyręczył cienie są rzeczywiście malutkie. Jutro je z testuję.
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

bo ja to do tej pory malowałam sietylko brązami.. ale juz mi sie tak cholernie znudzilo i mam ochotę na jakies kolory.. tylko wlasnie nie wiem czy bedą sie nadawać na dzień..

Zgadzam się z tym iż niektóre cienie są słabo napigmentowane ale jest ich mało.Są cienie różowe intensywne.Ja polecam tę paletkę z czystym sumieniem
jest duzo niebieskich cieni za ktorymi nie przepadam.. ale drugiej strony dużo naturalnych kolorów, wiec jakby mi kolorowe makijaże nie wychodzily to paletka bylaby w jakiejś częsci w użyciu