Największe bzdury przeczytane w czasopismach dla kobiet - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 16:04   #241
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Największe bzdury przeczytane w czasopismach dla kobiet

Fajnie, że wątek został wydłubany bo chciałam założyć podobny.

W Dobrych Radach czy czymś takim przeczytałam, że rolą kobiety nie jest walczyć tylko opiekować się i kobiety nie nadają się do pójścia na wojnę ponieważ nie jest to w ich naturze.
I napisała to jakaś psycholog.

Aż wystosuję do nich eleganckiego maila.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 21:13   #242
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Fajnie, że wątek został wydłubany bo chciałam założyć podobny.

Ogólnie w babskich gazetach zwykle irytują mnie dwie rzeczy:
- pokazują całkiem przeciętne ciuchy za kosmiczną cenę (kogo na to stać?!).
- MUSISZ kupić szpilki z najnowszej kolekcji Prady, MUSISZ mieć najnowszy żakiecik z H&M, MUSISZ mieć w szafie modną spódnicę marmurkową, MUSISZ mieć bransoletkę z ćwiekami.
A jak tego nie masz to zostało Ci tylko zapłakanie się na śmierć, bo jesteś nic nie warta, ponieważ nie jesteś modna (o pardon! trędi).
Strasznie wpieniające to.

Edytowane przez Karaluszysko
Czas edycji: 2010-08-14 o 21:15
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 11:19   #243
dahna1990
Zakorzenienie

Ale się uśmiałam
No to jedna megasuperhiperekstra rada cosmo "pieść go pod stołem podczas kolacji z przyjaciółmi"
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 21:52   #244
201607231707
Konto usunięte

Talking Dot.: Największe bzdury przeczytane w czasopismach dla kobiet

Zaraz po zobaczeniu tego tematu rzuciłam się do szafy w poszukiwaniu starych pisemek. Bravo oczywiście powalające: "SZOK! Bill Kaulitz na koncercie w JakieśTamGłupieMiastoDale koStąd założył tą samą koszulkę, którą nosił dwa lata temu w Warszawie! Czyżby zakupił dwie takie same?" No chyba zdążył ją wyprać?! Chociaż... kto wie.
Temat z okładki innego numeru: LADY GAGA UKRADŁA MAJTKI! <gleba>
I Twist z 2006: w dziale HOT & NOT napisano:
"UWAGA! Tokio Hotel rządzi już długo, więc może warto rozejrzeć się za nowym bandem? Finowie z Sunrise Avenue są nieźli..."
Długo w sensie około dwa lata? Aha, ok...
"Warto sprawić sobie jakiś T-shircik z logo legendy rocka lub punka. Nawet jeśli nie jesteś fanką zespołu. To jest trendy!"

Dodam, że jak znalazłam w domu na strychu stare numery Filipinki mojej mamy, to prawie się popłakałam nad poziomem dzisiejszej prasy.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:07   #245
stefania_r
Raczkowanie

Wracając do seksporad z cosmo : artykuł w stylu wypowiedzi rożnych kolesi, co by niby chcieli zrobić w łózku, czy co masz robić z ich sprzętem, już nie pamietam. I wypowiada się Staszek, lat 32: Zrób mojemu drągowi "pokrzywkę" Nie bój się, on uwielbia ostrzejsze zabawy
Tak i przynieś potem chłopu kwiaty do szpitala
I z zupełnie innej beczki - kilka lat temu jakaś gazeta w stylu Pani Domu wydrukowała przepis na faworki ze spirytusem. Wszyskto fajnie, tylko że zapomnieli napisać że spirytus dodaje się do płynnego ciasta, przed rozpoczęciem smażenia. W związku z tym, wielu mniej doświadczonych kucharzy walnęło szczodrze tego spirytusu do rozgrzanego oleju, co zaskutkowało ścianą ognia do sufitu
stefania_r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:11   #246
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
"Warto sprawić sobie jakiś T-shircik z logo legendy rocka lub punka. Nawet jeśli nie jesteś fanką zespołu. To jest trendy!"
Matulu... Co za cepy to pisały?
Potem są panienki z koszulkami z wizerunkiem Beatlesów. A kiedy mówisz "O, nie wiedziałam, że lubisz the Beatles", to te pytają, a kto to jest. Pozery...

stefania_r Twój avatar!
Stary 2010-08-19, 17:11   #247
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Potem są panienki z koszulkami z wizerunkiem Beatlesów. A kiedy mówisz "O, nie wiedziałam, że lubisz the Beatles", to te pytają, a kto to jest. Pozery...
stefania_r Twój avatar!
Raz miałam taka sytuację. Pytam się laski w koszulce The Roling Stones, czy słucha Stonesów, a ona do mnie "Kogo?".

Co do avatara -
Stary 2010-08-19, 18:42   #248
dotka128
Raczkowanie

hahah ale się uśmiałam śmigło rządzi!
Ja jak jeszcze czasem kupowałam Cosmo najbardziej się śmiałam z artykułów typu "100 spobów na.." i z tego co tam wypisywali.

Obecnie raczej skłaniam się ku gazetkom o zdrowiu typu Vita i strasznie mnie irytuje jak w jednej piszą że coś jest zdrowe a w drugiej jest napisane że ten sam produkt nie powinien się znaleźć w kuchni.

Np kiedyś przeczytałam artykuł o szpinaku jaki to jest boski, że ma ogromne ilości żelaza przez co dobrze wpływa na to, na tamto.. A na drugi dzień przeczytałam w innej gazecie że szpinak to ma mało żelaza, inne warzywa mają go znacznie więcej.... i komu tu ufać??
Stary 2010-08-19, 19:27   #249
studi
Zakorzenienie

W pewnym zananym czasopiśmie zawsze daja rady jak "zadziałać" na faceta, że szpilki i mini, to jeszcze zrozumiałam, ale jak doczytałam,że grając w pokera rozbieranego w gronie przyjaciół mam sobie piersi wysmarować czerwoną pomadką do ust, padłam;>
Stary 2010-08-19, 20:10   #250
Hultaj
BAN stały

parę lat temu przeczytałam gdzieś, że jak nie masz jędrnych piersi i wstydzisz się tego w łóżku przed facetem to popracuj nad pozycjami - zalecili (przy seksie oczywiście) w czasie leżenia a może nie tylko , kto ich tam wie ;-), trzymanie ramion za głową (zakładanie rąk do góry, pod głową ;-)). To tak a propos oswietlenia anytcell, jak widać, nie brakuje nie mniej barwnych pomysłów. A prasy kobiecej szczerze mówiąc nie czytam od jakiegoś czasu wcale, kiedyś to chociaż sięgnęłam po pismo, jak leżało , ale teraz nie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-08-19 o 20:11
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 09:55   #251
koperek1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam
No to jedna megasuperhiperekstra rada cosmo "pieść go pod stołem podczas kolacji z przyjaciółmi"
Właśnie oplułam monitor Zawsze mnie zastanawia kto pisze artykuły z tymi wszystkimi mądrymi poradami
Stary 2010-08-20, 22:17   #252
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

http://www.papilot.pl/article/9611/C...wskazowek.html Artykuł pisany jak do upośledzonej osoby
Takie banały palnęli, że

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 22:26   #253
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Strasznie stereotypowo napisały.
Papilot to strasznie infantylny portal.
Porady i artykuły jak w "Przyjaciółce"
Stary 2010-08-20, 22:31   #254
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Cosmo przoduje chyba w pisaniu takich głupot.
CZytałam kiedy też z serii: jak go poderwać i było napisane ile minut wlepiać w niego gały, w jakiej kolejności oblizać swoje usta i bawić się słomką w drinku.

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 23:22   #255
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
W pewnym zananym czasopiśmie zawsze daja rady jak "zadziałać" na faceta, że szpilki i mini, to jeszcze zrozumiałam, ale jak doczytałam,że grając w pokera rozbieranego w gronie przyjaciół mam sobie piersi wysmarować czerwoną pomadką do ust, padłam;>
Czyżby Cosmo i porady dla tych, które mają blade sutki? no przecież takich nie można światu pokazać,co z tego że zanim sie zdejmie bluzke to szminka se rozmaże że hej
Cosmo jest ekstra, praktycznie cała treść jest mega bzdurna, czasem kupuję żeby sie pośmiać

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 00:10   #256
stefania_r
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
http://www.papilot.pl/article/9611/C...wskazowek.html Artykuł pisany jak do upośledzonej osoby
Takie banały palnęli, że
No tak dziewczynki, zwrócmy uwage czy chłopak który wam sie podoba nie jest przypadkiem brzydkim leserem chlejacym codziennie, plujacym na waszą matkę i lejącym was po ryju co wieczór
stefania_r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 00:23   #257
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stefania_r Pokaż wiadomość
No tak dziewczynki, zwrócmy uwage czy chłopak który wam sie podoba nie jest przypadkiem brzydkim leserem chlejacym codziennie, plujacym na waszą matkę i lejącym was po ryju co wieczór
rozwaliłaś mnie

ale tak właśnie można w jednym zdaniu streścić ten "artykuł"

Mother
Stary 2010-08-21, 08:51   #258
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Dodam, że jak znalazłam w domu na strychu stare numery Filipinki mojej mamy, to prawie się popłakałam nad poziomem dzisiejszej prasy.
Ja jeszcze pamiętam "Filipinkę", która potem zeszla na psy, bo zaczęła prezentować poziom Twista. Jak można było zamordować takie pismi, ktos powinien za to odpowiedzieć przed sądem
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 10:10   #259
kalina121
Wtajemniczenie

Ja ostatnio prawie padłam ,jak wyczytałam w "Glamour"że się pojawił nowy trend: filmowanie nocy poślubnej,i to nie na zasadzie" postawimy sobie kamerkę i coś tam się nagra",tylko przychodzi pan i ustala czy kamerujecie wszystko,czy tylko konkretne sceny,a może wszystko,a pożniej wspólnie wybieracie,co zostawić a co wyciąć.Jak już się z panem dogadacie i zapłacicie 300-400 zł.(taniocha!!!) jedziecie...
Podobno nowy trend robi w Polsce furorę
Ja chyba mam zacofanych znajomych,o ile mi wiadomo ani jedno z małżeństw nie nagrało nocy poślubnej,pewnie nie czytują Clamoura
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 13:14   #260
gabs
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do gabs

Hmmm, parę lat temu w ktoryms pismie, tytułu nie pomnę, nastapił przegląd dziwnych akcesoriów erotycznych. Generalnie OK, zabawki jak każde inne, ale ostatni punkt wraca przed moje oczy zawsze jak myje zęby:

Nakładka na elektryczną szczoteczkę do zębów zmieniająca ją w wibrator. Według zdjęcia (zamieszczono takowe) owa nakładka wielkością nie odbiegała specjalnie od końcówki z tradycyjną szczoteczką. I w tym momencie pytanie - czy JA naprawdę CHCĘ używać jednego urządzenia do 2 tak skrajnie różnych czynności?

Szkoda kasy na te gazety. Wolę kupic kolejny cien do powiek, przynajmniej nie ogłupia.

/Girigiri de itsumo ikite itai kara.../
/Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../

<Real Face by KAT-TUN>

1. Oszczędzam
2. Nie wydaję
3. Odkładam
4. I pojadę, zobaczycie!
gabs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 14:22   #261
karl
Raczkowanie

Ze wspaniałych porad urodowych, tylko niestety nie pamiętam w jakiej gazecie: jeśli masz jakieś ważne wyjście, a nie masz czasu, aby umyć włosy, wetrzyj w nie kurze białko i dokładnie wysusz...to je odświeży. no litości... mycie głowy nie zajęłoby dużo więcej czasu, a jak sadzę zapach jajek z włosów, szczególnie w ciepły dzień ma zachęcać potencjalnych absztyfikantów....:confus ed:
karl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 17:54   #262
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Takie banały palnęli, że
Haha Wiem,że nie bardzo na temat,ale...

To zdjecie w artykule jest tez na opakowaniu gulaszu sojowego firmy Orico
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 18:46   #263
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.kominek.tv/tt.bravo.ich.p...tykuly,133.htm

ciekawa retrospekcja
Stary 2010-08-21, 20:17   #264
invisible_01
Zakorzeniona

To akurat nie było czasopismo dla kobiet, tylko jakieś męskie, ale tekst mnie rozwalił. Była to rubryka, w której faceci pytali jakiegoś tam "guru podrywu", co mają zrobić w danej sytuacji. Jeden z listów: "Czy wypada na samym początku pierwszej randki spytać ją, czy będziemy uprawiać dzisiaj seks? Bo jeśli nie, to wolałbym wiedzieć od razu, żeby nie tracić bez sensu kasy, płacąc za kolację" Odpowiedź guru: "Jasne! Masz prawo od samego początku wiedzieć, na czym stoisz"
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 20:22   #265
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Bardzo fajny artykuł

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
To akurat nie było czasopismo dla kobiet, tylko jakieś męskie, ale tekst mnie rozwalił. Była to rubryka, w której faceci pytali jakiegoś tam "guru podrywu", co mają zrobić w danej sytuacji. Jeden z listów: "Czy wypada na samym początku pierwszej randki spytać ją, czy będziemy uprawiać dzisiaj seks? Bo jeśli nie, to wolałbym wiedzieć od razu, żeby nie tracić bez sensu kasy, płacąc za kolację" Odpowiedź guru: "Jasne! Masz prawo od samego początku wiedzieć, na czym stoisz"
Może to miała być ironia? Tylko im się nie udała?
Stary 2010-08-21, 20:56   #266
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez stefania_r Pokaż wiadomość
Ja bym dodała jeszcze: lansującym się na koszt rodziców A pozatym kwintesencja artykułu
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze pamiętam "Filipinkę", która potem zeszla na psy, bo zaczęła prezentować poziom Twista. Jak można było zamordować takie pismi, ktos powinien za to odpowiedzieć przed sądem
Pamiętam tą Filipinkę, w której było więcej tekstu niż zdjęć, ciekawe porady i artykuły. Później faktycznie zrobił się z niej klon twista i od tego momentu nie tknęłam Filipinki. Szkoda mi było kasy na makulaturę pełną zdjęć i reklam z banalnymi artykulikami (za krótkimi i zbyt banalnymi, aby nazwac je artykułem).
Teraz z kobiecych pism czytam tylko Wysokie Obcasy. Przy tej lekturze analfabetyzm wtórny nie grozi

Cytat:
Napisane przez karl Pokaż wiadomość
Ze wspaniałych porad urodowych, tylko niestety nie pamiętam w jakiej gazecie: jeśli masz jakieś ważne wyjście, a nie masz czasu, aby umyć włosy, wetrzyj w nie kurze białko i dokładnie wysusz...to je odświeży. no litości... mycie głowy nie zajęłoby dużo więcej czasu, a jak sadzę zapach jajek z włosów, szczególnie w ciepły dzień ma zachęcać potencjalnych absztyfikantów....:confus ed:
To się nazywa droga na skróty
A biało jajka jeśli dobrze pamiętam, to chyba służyło do modelowania włosów w czasach, kiedy półki nie uginały się od lakierów i pianek do włosów. Pewnie napisała to jakaś "trędi" gazeta, a taki archaiczny sposób na włosy... heloł, to nie stan wojenny szampon każdy ma, więc może należałoby wytłumaczyć redakcji, że babcine sposoby nie zawsze są konieczne.
Zaproponowanie suchego szamponu do odświeżenia włosów nie zdziwiłoby mnie, ale białko? Redakcja najwyraźniej sobie jaja robiła z czytelniczek i to niemal dosłownie:brzydal :
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 21:09   #267
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Haha Wiem,że nie bardzo na temat,ale...

To zdjecie w artykule jest tez na opakowaniu gulaszu sojowego firmy Orico

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Mother
Stary 2010-08-21, 21:46   #268
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Może to miała być ironia? Tylko im się nie udała?
Może i miało być fajnie i dowcipnie, ale coś nie wyszło... Inne genialne rady były na podobnym poziomie.

I jeszcze coś z Cosmopolitana - Co znaczy, kiedy facet po seksie przytula Cię czule w pozycji na łyżeczki? Odpowiedź: on jeszcze nie zapomniał o swojej byłej. TŻ padł, kiedy mu to przeczytałam, bo my właśnie tulimy się na łyżeczki
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 21:30   #269
201607231707
Konto usunięte

Talking Dot.: Największe bzdury przeczytane w czasopismach dla kobiet

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio prawie padłam ,jak wyczytałam w "Glamour"że się pojawił nowy trend: filmowanie nocy poślubnej,i to nie na zasadzie" postawimy sobie kamerkę i coś tam się nagra",tylko przychodzi pan i ustala czy kamerujecie wszystko,czy tylko konkretne sceny,a może wszystko,a pożniej wspólnie wybieracie,co zostawić a co wyciąć.Jak już się z panem dogadacie i zapłacicie 300-400 zł.(taniocha!!!) jedziecie...
Podobno nowy trend robi w Polsce furorę
Ja chyba mam zacofanych znajomych,o ile mi wiadomo ani jedno z małżeństw nie nagrało nocy poślubnej,pewnie nie czytują Clamoura
Widocznie twoi znajomi nie są trędi .

Pamiętam jeszcze artykuł z gazety podobnej do Cosmo o masturbacji. Było tam napisane, że zamiast wibratora można użyć... elektrycznej szczoteczki do zębów.
Stary 2010-08-23, 22:25   #270
drusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
I tu się zgadzam w stu procentach, kiedy mama zaczynała mi je kupować było rewelacyjne, później zeszło na psy, mimo to mam sentyment do tej gazetki.

A co do tematu, dziś w jakiś starym numerze Świata Kobiety przeczytałam, że każda kobieta powinna raz w miesiącu udać się na weekend do spa.
Ciekawe kogo na to stać

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości