czy gruba kobieta może być sexy? - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 16:01   #451
Luba
Zakorzenienie

Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
A w ogóle fajna rzecz tutaj:
http://serenka.pinger.pl/m/1852539

Dwa pierwsze zdjęcia, wg mnie to jest taka fajna, przeciętna budowa, jaką pewnie ma większość kobiet. Smukła, ale bez idealnie płaskiego brzuszka, ale tez bez pączkowych policzków, podoba mi się
Ona nie ma oponki tłuszczowej, to jest zwisający fałd skóry.
Na pierwszym i drugim zdjęciu jest ta sama kobieta? Normalnie dla mnie jakby dwie rózne.
Jeśli to ta sama, to pierwsze zdjęcie jest fest z fotoszopa.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:16   #452
201803080934
Konto usunięte

lopez jest za masywna, jak dla mnie to samo co kim - za grube uda i za duża pupa. beyonce to samo.
a ta amerika jak dla mnie to absolutnie odpada, za gruba cała.

Cytat:
Ona nie ma oponki tłuszczowej, to jest zwisający fałd skóry.
dla mnie to wszystko jedno, ja też tak mam jak w ten sposób siedzę i właśnie dlatego tak do zdjęć nie siadam po co eksponować swoje wady?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:33   #453
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość

dla mnie to wszystko jedno, ja też tak mam jak w ten sposób siedzę i właśnie dlatego tak do zdjęć nie siadam po co eksponować swoje wady?
to nie są wady jak się tak siedzi to się nie da inaczej wyglądać, inaczej nie moglibyśmy się w ogóle zginać, tak skóra by nas ograniczała.
tylko tak jesteśmy wycackani, że wszystko co nawet w 100% normalne, ale nieestetyczne jest bardzo fe.

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:36   #454
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
to nie są wady jak się tak siedzi to się nie da inaczej wyglądać, inaczej nie moglibyśmy się w ogóle zginać, tak skóra by nas ograniczała.
tylko tak jesteśmy wycackani, że wszystko co nawet w 100% normalne, ale nieestetyczne jest bardzo fe.
pff, no proszę cię, znam niejedną dziewczynę, której nic tak nie odstaje jak siedzi w tej pozycji mają po prostu płaskie brzuszki i żadnej wiszącej skóry.
to SĄ wady. a powinniśmy eksponować swoje zalety, pokazywać to, co mamy ładne.
Stary 2010-08-19, 16:42   #455
fido1983
Przyczajenie

To nie są wady, kobiety mające oponki są naturalne a przez to seksowne. To trochę tak jak dziewczyna z piegami - po prostu faceci uwielbiają naturalne kobiety (wbrew temu co próbują Wam wcisnąć mass media)
fido1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:44   #456
muszynianka
Zakorzenienie

Tak, jaram się http://kolumber.pl/upload/photos/000...6a77_small.jpg
a
tak serio piegi są obrzydliwe, mam je sama i pod koniec lata wyglądają jak plamy i przebarwienia.
wybacz, ale to po prostu uszkodzenie skóry spowodowane słońcem, nie wiem co w tym może być ładnego
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:48   #457
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fido1983 Pokaż wiadomość
To nie są wady, kobiety mające oponki są naturalne a przez to seksowne.
blee nie mogę czytać takich bzdetów...

jestem nienaturalna i nieseksowna
Stary 2010-08-19, 17:18   #458
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a
tak serio piegi są obrzydliwe, mam je sama i pod koniec lata wyglądają jak plamy i przebarwienia.
wybacz, ale to po prostu uszkodzenie skóry spowodowane słońcem, nie wiem co w tym może być ładnego
hehehe
Też mam piegi i nie uważam ich za ozdobę aczkolwiek mój ex twierdził, że " dziewczyna bez piegów to jak niebo bez gwiazd"

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 17:22   #459
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
pff, no proszę cię, znam niejedną dziewczynę, której nic tak nie odstaje jak siedzi w tej pozycji mają po prostu płaskie brzuszki i żadnej wiszącej skóry.
mi żadna skóra nie wisi i mam w talii 63 cm mimo wszystko jak siedzę zgarbiona to skóra napięta nie jest
aa.. i nie tak, że tak sobie tłumaczę swoje wady ja raczej z tych dziewczyn, które rozmiar M uważają za większy, a na pewno zbyt duży dla mnie

chyba zacznę gasić światło przy TŻ

Stary 2010-08-19, 17:28   #460
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
mi żadna skóra nie wisi i mam w talii 63 cm mimo wszystko jak siedzę zgarbiona to skóra napięta nie jest
nie wiem jak u ciebie, bo nie widziałam, ale u tych co znam i widziałam to napięta też nie jest, ale nie wisi i nie odstaje tak jak na tamtym zdjęciu
Stary 2010-08-19, 17:37   #461
Stookrotka
Raczkowanie

A czy szczupła/chuda osoba może być sexy?
Mi coś sexi kojarzy się z pełnymi piersiami, ładnymi udami i pupą, nawet jak zbędne kg są to można to fajnie zatuszować...
Ja sama jestem chuda po prostu, mam figurę kobiecą, ale bez takowych kształtów zbytnio... chuda chuda chuda.
http://www.plotek.pl/plotek/1,79592,...ziewczyny.html
czy to jest sexy?
ehh, kompleksy

A co do tamtej oponki, to zależy czy ma sie wyćwiczony brzuszek, może robić się oponka nawet jak jest się szczupłym.
Stookrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 17:46   #462
Aivilo
Wtajemniczenie

Ej, dziewczyny, piegi są urocze! Sama je mam i bardzo bardzo lubię, mój TŻ i poprzedni panowie zawsze je chwalili

Co do zwisającego fałdu skórnego, wydaje mi się, że jego istnienie zależy od jędrności i elastyczności skóry a nie od tego, czy dana osoba jest gruba czy nie, bo i chudym taka potrafi zwisać

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 17:57   #463
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Stookrotka Pokaż wiadomość
dla mnie jest bardzo sexy. szczupłe, bez tłuszczu, ale również bez wystających kości [chociaż trochę wystające też mi się podobają]. tż powiedział, że trochę za chude, ale wiem, że i tak woli takie niż za grube [czyt. np lopez albo beyonce]
Stary 2010-08-19, 18:27   #464
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Mi coś sexi kojarzy się z pełnymi piersiami, ładnymi udami i pupą, nawet jak zbędne kg są to można to fajnie zatuszować...
Ja sama jestem chuda po prostu, mam figurę kobiecą, ale bez takowych kształtów zbytnio... chuda chuda chuda.
czy to jest sexy?
ehh, kompleksy

A co do tamtej oponki, to zależy czy ma sie wyćwiczony brzuszek, może robić się oponka nawet jak jest się szczupłym.
wg mnie te dziewczyny są chude.
przykłady szczupłych, seksownych sylwetek wklejałam już w tym wątku.
nowe dla porównania Aniston wg mnie bardzo dobrze, a Jolie chudo.
i Fox - wg mnie seksownie (chociaż tiszert podkradła synkowi męża)

a te panny z linka (Elite Model look) już mają taką drobną budowę, nie odchudzają się na siłę.
przede wszystkim widzę chudziutkie uda.
na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że z ud chyba w życiu nie zrzucę nawet gdy ważyłam 46kg, bo w szpitalu nafaszerowali mnie lekami, żyłam na kroplówkach a po wyjściu ze szpitala potrafiłam zemdleć w pokoju w drodze do łazienki i żebra mi wystawały, łydki chudziutkie, a uda jakie były takie nadal + cellulit

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-08-19 o 18:28
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 18:37   #465
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze zdjęcie jest ok, trochę za chude ale ok, jak tak stoją w ładnej pozie.
Ale kolejne zdjęcia, w ruchu, jak skaczą... jejku, jednej tak koszmarnie żebra wystają, drugiej niemal piszczele w nodze widać... w ruchu wyglądają zdecydowanie nie sexy.

Tak więc wszystko zależy nie tylko od samej sylwetki ale tez od zdjęcia

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 18:46   #466
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak u ciebie, bo nie widziałam, ale u tych co znam i widziałam to napięta też nie jest, ale nie wisi i nie odstaje tak jak na tamtym zdjęciu
ja mówię o fałdce, nie o skórze bo ta pani ma skórę trochę obwisłą, to fakt ale nie róbmy ze zwykłych fałdek mega problemów, no chyba, że są w pozycji w pełno wyprostowanej, ale o to chyba trudno

Stary 2010-08-19, 19:09   #467
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
ja mówię o fałdce, nie o skórze bo ta pani ma skórę trochę obwisłą, to fakt ale nie róbmy ze zwykłych fałdek mega problemów, no chyba, że są w pozycji w pełno wyprostowanej, ale o to chyba trudno
napisałaś, że `jak się tak siedzi to się nie da inaczej wyglądać`, to ci powiedziałam, że się da dla mnie fałdki nie są mega problemem, ale nie są też zaletą, żeby je eksponować i utrwalać na zdjęciach. tak samo jak zwisy skórne, które zostały wyeksponowane na tamtym zdjęciu... dla mnie to jest, mówiąc trywialnie, blee.
Stary 2010-08-19, 19:21   #468
Hultaj
BAN stały

no nie wiem, plotki o implantach w tyłku J.Lo to słyszałam ładny x-lat wstecz, ale to tylko plotki, gdy, że tak powiem, była bardziej na fali czy raczej, ogólnie wtedy to się może niezbyt wiele mówiło czy wiedziało o możliwości wpakowania sobie implantu do tyłka; nie tyle, co odnośnie piersi. Nie wnikam. Mi się jej figura specjalnie nie podoba, pewnie jak wiele kobiet miewa lepsze gorsze okresy, jak ją czasem widziałam w jakimś filmie, to było ok, np. w tym o latynoskiej piosenkarce (Selena chyba), o teledyskach to w ogóle nie mówię, bo w tych potrafiła wyglądać w ogóle świetnie, ale widziałam ją kiedyś na jakimś rozdaniu nagród, w staniku czy małym topie i białych spodniach, miałam wrażenie, że biodra to ma naaaprawdę niezłe i jak płynęła przejściem to przyciągały mój wzrok tylko te biodra .

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-08-19 o 19:40
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:52   #469
rapifen
Zakorzenienie

J.Lo. ubezpieczyła pupsko na milion dollarów / albo na 15 milionów aktualnie nie pamiętam fałdami skóry też się nie jaram

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:07   #470
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość
Jennifer jest super Jest w sam raz

America Ferrera - na pierwszym linku fajnie, na drugim widać już brzuszek niespecjalny, ale to może być kwestia postawy, jaką przyjęła. Ale na nadwagę znaczną to na pewno nie wygląda.

Beyonce mi się nie podoba, ale to może ze względu na te ciuchy Oo Ale nie jest wg mnie gruba.
hm Beyonce i Jenifer mają bardzo duże pupę i uda ale uważam ,ze sa seksowne. America Ferrara wydaje mi się gruba.

Cytat:
hmm jasne, że taka oponka jak na zdjęciu to wada ale jak można mieć brzuch bez żadnej fałdki jak się siedzi?. mam w tali 59 cm i naprawdę płaski brzuch, bez fałd tłuszczu i wiszącej skóry ale jak siądę to skóra się zgina i jest mini fałdka po pępkiem

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a
piegi są piękne sama ma troszeczkę ale tylko latem i malutko, chciałabym więcej, bo bardzo mi sie podobają piegowate dziewczyny. przykłąd który wkleiłas jest po prostu mało urodziwy

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-08-19 o 20:09
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 20:58   #471
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
hmm jasne, że taka oponka jak na zdjęciu to wada ale jak można mieć brzuch bez żadnej fałdki jak się siedzi?. mam w tali 59 cm i naprawdę płaski brzuch, bez fałd tłuszczu i wiszącej skóry ale jak siądę to skóra się zgina i jest mini fałdka po pępkiem
napisałam, że tak [czyli tak jak tej na zdjęciu] im nic nie odstaje jak siedzą [tym niektórym dziewczynom, które znam]. nie twierdzę, że zginając się skóra znika i mamy brzuch płaski jak w pozycji stojącej. ale inaczej wygląda lekka fałdka od zgięcia, a inaczej wielka fałda/zwis, które są widoczne nawet przy staniu.
i moja główna rozkmina dotyczy tego, po co robić w tej pozycji zdjęcia, skoro wygląda to niekorzystnie? już nie mówiąc o takich kobietach jak ta ze zdjęcia, czemu w ogóle usadzili ją w takiej pozie?
Stary 2010-08-19, 21:05   #472
awia
Zakorzenienie

Tak was czytam i zaczynam sie zastanawiac, czy niektorzy juz naprawde nie maja wiekszych problemow niz zwijająca sie fałdka skóry przy siedzeniu.

Masakra. Photoshop zrobił kobietą ogromną wodę z mózgu, którym sie wydaje, że powinny wyglądac jak plastik elastic w kazdej pozycji, bo skóra nie ma prawa sie zwijac.
Nie sądziłąm że są ludzie, którzy mają TAKIE zyciowe rozkmnki,
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 21:06   #473
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam, że tak [czyli tak jak tej na zdjęciu] im nic nie odstaje jak siedzą [tym niektórym dziewczynom, które znam]. nie twierdzę, że zginając się skóra znika i mamy brzuch płaski jak w pozycji stojącej. ale inaczej wygląda lekka fałdka od zgięcia, a inaczej wielka fałda/zwis, które są widoczne nawet przy staniu.
i moja główna rozkmina dotyczy tego, po co robić w tej pozycji zdjęcia, skoro wygląda to niekorzystnie? już nie mówiąc o takich kobietach jak ta ze zdjęcia, czemu w ogóle usadzili ją w takiej pozie?
z tym akurat się zgadzam
ale może fotograf miał coś na celu

Stary 2010-08-19, 21:15   #474
muszynianka
Zakorzenienie

Toć to temat o ciele o czym mamy gadać jak nie o fałdkach? w temacie o paznokciach nikt nie śmieje się że pani odpryskał się lakier na nowym manicure, w temacie o włosach nikt nie płacze ze śmiechu gdy czyta o tragedii w postaci rozdwajających się końcówek, no błagam awia
Bo łatwo przyjść i ocenić, ale wy puste, no nie? Ale poczytać dyskusję i wymianę zdań na temat własnego ciała, to zajmuje za dużo czasu
Stary 2010-08-19, 21:16   #475
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:
czy to jest sexy?
ehh, kompleksy

Ładne buzie, widać, że są szczupłe naturalnie, ale ja osobiście bym się na ulicy za takimi nie obejrzała (a za niektórymi paniami się oglądam :P). TŻ po zobaczeniu pierwszego zdjęcia stwierdził, że "trochę za chude", ale jak spojrzał na zdjęcia w ruchu to rzekł "o Boże, Oświęcim, żebra jej widać", za co niniejszym go opieprzam, że tak brzydko mówi (bo mi tu czyta co piszę :P). No ale on uważa, że kobieta musi mieć "czym oddychać i na czym siedzieć". Kwestia gustu. Ja bym aż tak szczupła być nie chciała, ale jakbym tak wyglądała naturalnie, to nie martwiłoby mnie to szczególnie. Są ładne, choć nie w moim typie.

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Ej, dziewczyny, piegi są urocze! Sama je mam i bardzo bardzo lubię, mój TŻ i poprzedni panowie zawsze je chwalili
Też mam piegi Ale tylko jak wyjdzie słoneczko i bardzo je sobie cenię

I też mi się robi fałdka jak siedzę zgarbiona, a nadwagi to nie mam, to dosyć naturalne zjawisko. Może nie taka, jak u tej pani, ale to jednak widać, rada jedna - nie garbić się :P
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 21:27   #476
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Tak was czytam i zaczynam sie zastanawiac, czy niektorzy juz naprawde nie maja wiekszych problemow niz zwijająca sie fałdka skóry przy siedzeniu.

Masakra. Photoshop zrobił kobietą ogromną wodę z mózgu, którym sie wydaje, że powinny wyglądac jak plastik elastic w kazdej pozycji, bo skóra nie ma prawa sie zwijac.
Nie sądziłąm że są ludzie, którzy mają TAKIE zyciowe rozkmnki,
Zgadzam się z tą wypowiedzią.
Photoshop zrobił kobietom wodę z mózgu..

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 21:33   #477
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
TŻ po zobaczeniu pierwszego zdjęcia stwierdził, że "trochę za chude", ale jak spojrzał na zdjęcia w ruchu to rzekł "o Boże, Oświęcim, żebra jej widać"
ja jak się tak wyginam też mi żebra widać, a do chudzinki mi daleko. w zasadzie to mi widać nawet jak ręce do góry podnoszę, a co dopiero przy takim wygięciu.
każdej kobiecie z bmi w normie widać w takiej pozycji żebra, więc twój tż mocno przesadza

Cytat:
Nie sądziłąm że są ludzie, którzy mają TAKIE zyciowe rozkmnki
a są, rozkminiam fałdki i ich niekorzystne wychodzenie na zdjęciach właśnie z braku większych problemów i dobrze mi z tym

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2010-08-19 o 21:36

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 21:33   #478
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
hm może po to żeby pokazać, żę kobiety są różne?
powiedzmy sobie szczerze mało która kobieta ma idealne ciało. A to wałeczek na brzuchu, a to trochę cellulitu, a to małe piersi albo trochę kilo za dużo/ za mało.
fajnie jakby zaczęto promować prawdziwą kobiecość i nie mam tu na myśli rozmiarów tylko właśnie to, że mało która z nas jest idealna)
I pokazywać rożne typy kobiet. Kiedyś wiekszość modelek była bardzo chuda, kobiety się zadręczały, że mając rozmiar 38 są grube wiec zaczęła się nagonką pt ,, stop anoreksji, promujmy kobiece kształty". no wiec teraz dla odmiany dziewczyny zaczną wpadać w kompleksy pt ,, o nie mam mały, biust/pupę jestem niekobieca". Fajnie by było jakby w mediach zaczęto ,,promować" rożne modele urody i kobiecości.
Photoshop rzeczywiście troszkę ryje ludziom w głowach

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-08-19 o 21:35
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 22:00   #479
muszynianka
Zakorzenienie

Wypraszam sobie teksty jakobym miała wodę zamiast mózgu

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

maconha89 wybacz ale otwierając jakąś gazetkę o modzie nie mam ochoty oglądać w niej drugiej siebie, albo jakieś kurki domowej. No bo po co powiedz mi, ja to mam na codzień, w lustrze :P więc po co? Jestem bardzo fajna ale gdybym miała więcej czasu i chęci wyglądałabym fajniej, więc jakoś specjalnie mnie te idealne laski w kompleksy nie wprowadzają :P
Stary 2010-08-19, 22:02   #480
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość
Ładne buzie, widać, że są szczupłe naturalnie, ale ja osobiście bym się na ulicy za takimi nie obejrzała (a za niektórymi paniami się oglądam :P)
ja też często oceniam z kumplami poszczególne egzemplarze (ale tylko te, które mi się podobają, tak więc nikt nie ucierpi, nikogo nie obrzucam pogardliwym spojrzeniem ).
ostatnio mówiłam do jednego z 'moich' : ''patrz jaka czikita idzie''
na co on " z tyłu wszystkie wyglądają dobrze''
[chodziło mu o to, że gorzej później z twarzą nie chodziło o biust ]

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości