|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pies..?
Aaa...Dziekuje za odwiedź
![]() A na dogomanię też zaglądałam w sprawie adopcji itd. ale jak już wspomniałaś jest to dość duże forum i jakoś trudno było mi sie znaleźć,więc byłabym wdzięczna za każdą pomoc ![]() ![]()
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Spaniele z pseudo moga byc agresywne niestety
![]() Jesli spaniela chcesz to pomysl dwa razy,to swietne psy,bardzo przyjazne i oddane ale maja temparament psa mysliwskiego i dla kogos kto nie ma pojecia o szkoleniu i ukladaniu psa moze byc zbyt trodnym psem. No i pielegnacja,to psy dlugowlose i wymagaja dobrych kosmetykow,strzyzenia,try mowania regularnie. Chociaz sa do adopcji naprawde fajne spanielowe psiaki,teraz jest wysyp tej rasy w schronach niestety ![]() http://www.allegro.pl/item1053344582...zytulanka.html http://www.allegro.pl/item1064066496...obre_rece.html http://www.allegro.pl/item1059130876...byt_mocno.html http://www.allegro.pl/item1052916139...zuka_domu.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
jestes z Warszawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
Tak,jak już wspominałam jestem z Warszawy,dokładniej z mokotowa.
Aha i a propos spaniela,miałam zamiar wziąć/kupić psa od kolegi,ale jak zaczelam wypytywac o rodowod itp to sie okazalo,ze to sa mieszance i ze sa agresywne ![]() Więc jeśli o to chodzi,to chyba spaniel odpada.Ogólnie myśle raczej o mniejszym piesku.
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam,poszukuję rasy, która będzie odpowiednia do trzymania w mieszkaniu.
Najlepiej zeby to był mały piesek, który by znosił jakby przez chwile nie było kogoś w domu, żeby nie wymagał szcególnej opieki. Bedę go mogła wyprowadzac rano przd szkołą, a potem dopiero jak wrócę. Mam nadzieję, że mi pomożecie ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepszy pies do trzymania w mieszkaniu
Cytat:
Nie ma psa który nie wymaga opieki. Nie masz czasu na szczeniaka - nie bierz go do domu. ![]()
![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Nie ma psow nie wymagajacych opieki.Pies to wielka odpowiedzialnosc i obowiazek.
Pies moze zostawac sam ale trzeba go tego nauczyc.Mozesz ew pomyslec nad starzym psem lub psem z adopcji,z domu tymczasowego.szczeniak wymaga wieeeele uwagi i zajecia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
CHOMIK
![]() Maly,bezproblemowy,wyspie sie zarcie posprzata i wsio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
czy miałas kiedys psa? rodzice sie zgadzają na niego? ile pieniedzy miesięcznie jestes w stanie przeznaczyć na utrzymanie?
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Pluszowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
paula78-pluszowych to ja mam od metra
motylek1007-nie miałam nigdy psa, rodzice się zgadzają, a kosztami sie nie martwie. I nie mówię o tym ze nie chce się nim zajmowac, bo bardzo chce! To moje marzenie od zawsze-opieka nad psem, tylko ze siły wyższe nie bedą mi na to pzwalały 24h/ dobe. tylko przez ten czas w który jestem w szkole bym nie mogła. a tak to będe się nim zajmowac i opiekowac cały czas. Garadiela -chomików to ja juz miałam nie wiadomo ile, i wogóle miałam baardzo duzo zwierząt, ale to wszytko nie zastapi mi psa ;( chociaż moje zwierzatka kocham bardzo ![]() B-52 a co to za razy mogła byś je wypisac ? ![]() ps. mówiącmały miałam na mysli wielkość a nie wiek, zastanawiam się nad wzieciam psa ze schroniska.
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
to napisalam
![]() Poszukaj psa z domu tymczasowego,taki pies jest zazwyczaj nauczony zostawania samemu,wychowany juz troszke ![]() zajrzyj na dogomanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zły pomysł.
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Tak jak już zostało napisane najlepiej weź pieska z domu tymczasowego adopcje/dogomania. Z jednej strony uratujesz go, a z drugiej będzie już przyzwyczajony do życia w mieszkaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
jestem już zdecydowana ze pieska wezmę takiego który juz został wychowany w domu.
będzie lepiej i dla mnie i dla niego ![]() długi spacer będzie miał zapewniony na pewno ![]() a czy orientujecie się gdzie jest schronisko blisko Krakowa??
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Jest w Krakowie na ul. Rybnej, za Salwatorem w stronę Bielan/Balic/Oświęcimia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
o dziękuje bardzo!
a wiesz moze co tam dojedża jakies tramwaje lub autobusy ? ![]()
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżdżą i skąd, zobacz tutaj http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=154 Kliknij w "przystanki" na górze i wybierz "Glinniki" - będziesz mieć pokazane jakie autobusy się tam zatrzymują.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2010-08-24 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
nie popadajmy w paranoje. jeśli sie psa nauczy do bycia samego NIC mu sie nie stanie. Ważne tylko, że go do tego przyzwyczajać od początku i po trochu.
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Każdy pies może mieszkać w mieszkaniu : mały i duży , z długą sierścią czy krótką.
Wszystko zależy od tego ile czasu właściciel poświęca swojemu pupilowi. To mit, że małe pieski potrzebują mniej ruchu. U mnie na osiedlu dużo ludzi ma Yorki i tego typu małe jazgacze. Nie poświęcają im czasu na spacery i na wychowanie no bo po co przecież takie male kanapowe pieski tego nie potrzebują. Wychodzą z nimi na siuśki przed blok i koniec. Finał jest taki, że te psy na widok innego czworonoga czy człowieka szczekają jak najęte i podbiegają do wszystkich psów dziko jazgocząc ,a przecież mogłyby zostać zjedzone na śniadanko przez większego psa. ![]() Ja mam psa rasy hiper aktywnej , spory i do tego z długą sierścią. Nie mam najmniejszego problemu . po 1 zapewniam odpowiednią dawkę ruchu psu oraz zabaw podczas naszych spacerów: jeździmy sobie na rowerku , spacerujemy podczas gdy on aportuje patyki piłeczki i co się tam jeszcze da, trenujemy rekreacyjnie frisbee. Mam z tego ogromną przyjemność i wychodzenie z nim na takie spacerki to dla mnie ogromna frajda ,a nie kara. Nawet podczas deszczu idę do lasu z uśmiechem na buzi bo wiem, że cały las nasz, a wariat może poszaleć. Z długą sierścią też nie ma problemu. Przy odpowiedniej szczotce i regularnym czesaniu psa co kilka dni chociażby podczas spacerku sierści nie ma w domu dużo. W domu aby psa zająć dostaje do obgryzania kostki i inne bajery wiec zajęcie również ma. I nie widzę nic w tym zlego że pies siedzi pare godzin w domu podczas gdy ja jestem w pracy. Pies zazwyczaj śpi caly czas. Odpowiednio wychowany potrafi spokojnie przesiedzieć tyle godzin , nie robiąc w domu sajgonu ![]() Tak więc proponuje wszystko przemyśleć i zastanowić się dokładnie wybierając rasę psa jeśli się zdecydujesz na rasowego. Ze schroniskowym to jednak różnie bywa. Można trafić na psa który będzie wierną psinką i będzie cię mocno kochał że uratowałaś go ze schroniska, ale mogą być też już takie ze zniszczoną psychiką niestety przez człowieka i mogą być wtedy problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o szczeniaka.
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
mi rownież. Nie mówie od razu zostawić na 8h, ale powoli przyzwyczajać i bedzie ok
![]() |
#986 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
mam akurat blisko do szkoły więc bedę z niej szybko wracać, i nie bede tez musiała robic zakupów ani nic załatwiac
![]() a potem oczywiście długi spacer ![]() na 2 psy nie ma szans, więc pokupie mu jakies zabawki żecy chociaż minimalnie zmniejszyc nudę ![]() własnie zawsze chciałam beagla, może w schronisku jakis się trafi? chociaz tem jest tyle biednych smutno patrzących psiaków, ze wzieło by sie je wszystkie ![]() a jak poznać, jesli się wogole da czy piesek będzie grzeczny w przyszłości i ze człowiek aż tak bardzo nie naruszył jego psychiki? bo jak na poczatek wolała bym łatwiejszego w wychowaniu. Veredise- dzieki za opisanie dojazdu ![]() a i mam pytanie, co to jest ta dogmania? wybaczcie jestem nowa ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-08-24 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
dogomania to takie psie forum. Wpisz w google, to wszystko Ci wyskoczy.
Beagle nie polecam jako psa kanapowca, do mieszkania, to pies myśliwski
![]() |
#989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście jak ktoś mieszka na parterze albo 1 piętrze, albo ma windę to wybór jest znacznie szerszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.