Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 09:42   #301
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

gospellcia moja kochana,a ja tak juz byłam pewna,że ci tez sie udało,przykro mi,ale zobaczysz,ze sie wreszcie uda i dowiedz się moze jak to jest dokł z tymi tabsami na kregosłup.bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez rudziutka87 Pokaż wiadomość
przykro mi... domyslamy sie co czujesz
nie bede tutaj pisac zadnych pocieszaczy, bo mysle, ze latwo jest komus mowic, radzic, a jak ja sama dostane @, to sie zalamie chyba..

!!
dzięki dziewczyny za wsparcie, wczoraj jakos się zasmuciłam z rana, ale potem miałam pracowite popołudnie i nabrałam werwy więc jest ok, ponadto wyczytałam, że w moim wieku to kobieta jest o ok 80% mniej płodna niz 10 lat wcześniej więc cudownie
Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
drink na rozluznienie, tak moja znajoma zaszła po 3 nieowocnych cyklach
no to super sprawa, tylko codzien ten drink?
Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny ? z moich obliczeń wynika że dni płodne mam od 3 września, chyba się zaczniemy porządnie starać. Niby miesiąc po odstawieniu minął więc jak twierdził lekarz na wizycie największa szansa na blizniaki mineła można działać
no ja podobnie, ale nie wiem, czy wierzyć tym netowym kalkulatorom...

u mnie ładna pogoda, siedze w robocie, i czas się nia zając
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:50   #302
kruczaa
Rozeznanie

Dziewczyny ja się dzis jakoś dziwnie czuje, boli mnie podbrzusze, jajniki, śluz mam troszkę zabarwiony na różowo no i mokro mi , a to jest dopiero 12 dc, a cykl mam zazwyczaj 28-29.Przez 10 dni cyklu brałam wiesiołek, może to on przyspieszył owulację. Jak myslicie. Mama się już starać czy jeszcze dać troszkę czasu żołnierzykom??
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:57   #303
Lils121
Rozeznanie

Cześć Kobietki

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się dzis jakoś dziwnie czuje, boli mnie podbrzusze, jajniki, śluz mam troszkę zabarwiony na różowo no i mokro mi , a to jest dopiero 12 dc, a cykl mam zazwyczaj 28-29.Przez 10 dni cyklu brałam wiesiołek, może to on przyspieszył owulację. Jak myslicie. Mama się już starać czy jeszcze dać troszkę czasu żołnierzykom??
wygląda na to że zaczęły Ci się dni płodne skoro masz mokro, ale ja ekspertem nie jestem, ale starać się mozesz
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 10:07   #304
violisia
Zadomowienie

[QUOTE=katarzynka00;215782 50]ło matko....ciuch?nowy? a co to takiego?
nie pamiętam kiedy coś nowego na tyłek sobie kupiłam.Przykre a jakie prawdziwie.
Za to u fryzjera byłam

ja przed 1 ciążą miałam ponad rok przerwy

ło matko jak dla mnie czysta rozpusta w biały dzień.
Teraz troszkę nasilona częstotliwość u nas,ale przed starankami to dość rzadko były przytulańce
A w ciągu całej ciąży mogliśmy zaledwie 2x [
/QUOTE]
no a coz poradzic jak sie chce dzidzie, to trzeba sie mocniej starac..:P

co do fryzjera tez chcialam dac taka propozycje, zeby troszke sobie tu "po offtopowac" bo zwaiujemy jak tylko o kluciu, sluzie, i przytulancach bedziemy gadac

ja bylam w czwartek u fryzjera poprawic mojego "boba" hehe i grzywke skrocic teraz pije sobie kawusie i zjadlam sniadanko pogoda u mnie beznadziejna bo pada juz pd noc, cale szczescie narazie nie ma burzy, w planach mam posprzatanie mieszkania dzisiaj, coprawda w sobote sprzatalam, a juz od wczoraj wszedzie pelno jest mojego krolika masakra jakas, tyle syfu robi ze szok

Cytat:
Napisane przez rudziutka87 Pokaż wiadomość
hej dziewczeta ja teoretycznie dzisiaj powinnam dostac @, na razie cisza. od wczoraj bolay, mnie piersi, wiec ciezko stwierdzic czy to na @ czy na fasolke..
z jednej strony bede bardzo niepocieszona, jesli @ nadejdzie, z II obawiam sie, ze nie dbam o siebie an tych wczasach tak, jak powinnam.. ale z jeszcze innej strony nie mozna tez popadac w paranoje, wiec stwierdzilam, ze poki nie widze 2 kreseczek, to bede sie zachowywac jakbym w ciazy nie byla i korzystam z wakacji, w koncu to moja podroz poslubna

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

3maj, 3maj kciuki, moze sie uda

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

w sumie moglabym zrobic test, zawsze robilam test jeszcze przed @ ( ale to bylo ze strachu, a nie tak jak teraz), ale po I, jestem w tej chwili za granica, co wiaze sie z tym, ze nie wiem czy sie dogadam z paniami w aptece i z tym, ze moze @ spozni mi sie przez zmiane klimatu... => tego sie wlasnie boje, wiec wole poczekac z testowaniem, bo przynajmniej z wiekszym spoznieniem @, test bedzie wiarygodny... I hope..
dokladnie nei ma co popadac w paranoje ja wyczytalam ze pierwsze dwa tygodnie czyli te od owulacji, do okresu nastepnego , nawet jak sie zajdzie w ciaze to sa bezpieczne dla dziecka, bo komorki te slabe sa wymieniane na nowe niewiem jak to fachowo wytlumaczyc ale organizm sam chroni fasolke

ja tez w poprzednim cyklu jak juz postanowilismy ze sie niezabezpieczamy bylam na wczasach , i nie myslalam o tym ze bedzie dziecko, nie pilam alkoholu litrami,ale zdarzylo mi sie wypic kilka drinkow, zjesc fastfooda, czy sie poopalac wiec ty tez sie nei boj kochana

Cytat:
Dziewczyny wklejam wam link do kalendarzyka wyliczajacego dni płodne. Warto tam zajrzeć.
Pokazuje też w których dniach jest większe prawdobpodobieństwo spłodzenia dziewczynki a w kórym chłopca.
http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=29&josML=5
heheh to ja zeswirowalam, bo kochalam sie chyba w kazdy z tych dni :ha haha: jak tak patrze na ten kalendarzyk
violisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 10:21   #305
Lils121
Rozeznanie

Dobra, dziewczyny, ja wiem ale potrzebuję tego usłyszeć od kogoś innego, jeśli @ miałam 8.08 a potem przytulańce były w 5, 7, 8, 13, 14, 15 d.c. przy czym mam cykle 30 - 32 dniowe to jaka jest szansa?
Stary 2010-08-24, 10:27   #306
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Dobra, dziewczyny, ja wiem ale potrzebuję tego usłyszeć od kogoś innego, jeśli @ miałam 8.08 a potem przytulańce były w 5, 7, 8, 13, 14, 15 d.c. przy czym mam cykle 30 - 32 dniowe to jaka jest szansa?
z tego co piszesz biorac ze cykle masz 30-32 dniowe to w najwieksze szanse z dni ktorych podalas to 14- 15, bo najblizej owulacji,ale tego ci nie podamy bo same dokladnie tego nie mozemy poobliczac, ale szanse masz wiec teraz musisz byc dobrej mysli,
Stary 2010-08-24, 10:30   #307
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
z tego co piszesz biorac ze cykle masz 30-32 dniowe to w najwieksze szanse z dni ktorych podalas to 14- 15, bo najblizej owulacji,ale tego ci nie podamy bo same dokladnie tego nie mozemy poobliczac, ale szanse masz wiec teraz musisz byc dobrej mysli,
No właśnie jestem ale z drugiej strony nie bardzo w to wierze że się uda już za drugim razem, ale naprawdę ie rozumiem tego. Skoro warunkiem do zapłodnienia jest komórka, plemnik i śluz to dlaczego tyle osób spełniających je i tak nie może sobie dać rady. w ogóle dziwne to wszystko i za trudne chyba jeszcze dla mnie.
Stary 2010-08-24, 10:38   #308
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
heheh to ja zeswirowalam, bo kochalam sie chyba w kazdy z tych dni :ha haha: jak tak patrze na ten kalendarzyk
Starania muszą być My w tym cyklu troszkę oszczedzamy żołnierzyki, poprzednie 2 cykle bardzo staraliśmy się z męzem. od 10 do 20 cyklu codziennie. I chyba zan bardzo mczyliśmy zołnierzyki. Teraz pilnuje owulacji i chce zeby była przed nią przerwa tak 2-3 dni. Wydaje mi się żę to dobry pomysł. Jak myślicie??

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Lils z tego co wiem 14 dni przed miesiączką jestesmy bezpłodne i to jest okess stały. więc jak masz 30-32 dniowe cykle to mnie się wydaje że 16-18 dc będzie najbardziej owocny. Tylko że natura jest nie przewidywalne. Widzisz ja mam 12dc i czuje że owulka jest teraz. Więc już nic nie wiem.
Stary 2010-08-24, 10:44   #309
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Starania muszą być My w tym cyklu troszkę oszczedzamy żołnierzyki, poprzednie 2 cykle bardzo staraliśmy się z męzem. od 10 do 20 cyklu codziennie. I chyba zan bardzo mczyliśmy zołnierzyki. Teraz pilnuje owulacji i chce zeby była przed nią przerwa tak 2-3 dni. Wydaje mi się żę to dobry pomysł. Jak myślicie??
No podobno najlepiej atakować co drugi dzień bo nie są wtedy za słabe. Mają czas do regeneracji, chociaż jak widać w moim wcześniejszym poscie my się do tego nie stosowaliśmy bo było dni pod rząd, chociaż nawet nie wiem czy to było koło owulacji.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

Lils z tego co wiem 14 dni przed miesiączką jestesmy bezpłodne i to jest okess stały. więc jak masz 30-32 dniowe cykle to mnie się wydaje że 16-18 dc będzie najbardziej owocny. Tylko że natura jest nie przewidywalne. Widzisz ja mam 12dc i czuje że owulka jest teraz. Więc już nic nie wiem.
Ja o owulacji wiem tak pi razy drzwi kiedy jest - tylko z obliczeń, bo nie mierzę temperatury, ani nic mnie nie boli jakoś żebym ją zauważała.
Kurcze, 16d.c. się nic nie..., a 17(czyli dziś, no trudno przewidzieć co będzie wieczorem.. ale jeszcze jest szansa, że tamte z tych wcześniejszych przetrwały we mnie i czekają sobie
Stary 2010-08-24, 10:46   #310
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
No podobno najlepiej atakować co drugi dzień bo nie są wtedy za słabe. Mają czas do regeneracji, chociaż jak widać w moim wcześniejszym poscie my się do tego nie stosowaliśmy bo było dni pod rząd, chociaż nawet nie wiem czy to było koło owulacji.
Ja też tak uważam i mam nadzieję że teraz stosując tą metodę że co 2 dzień już się teraz uda. No i mąż zażywa od tego cyklu też witaminki wspomagające żołnierzyki
Lils a ty który masz teraz dzień cyklu??

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ja o owulacji wiem tak pi razy drzwi kiedy jest - tylko z obliczeń, bo nie mierzę temperatury, ani nic mnie nie boli jakoś żebym ją zauważała.
Kurcze, 16d.c. się nic nie..., a 17(czyli dziś, no trudno przewidzieć co będzie wieczorem.. ale jeszcze jest szansa, że tamte z tych wcześniejszych przetrwały we mnie i czekają sobie
No pewnie po to masz ten sluz, żeby mogły sobie spokojnie poczekać. Trzeba być dobrej mysli. Trzymam kciuki
Stary 2010-08-24, 10:51   #311
gospella
Wtajemniczenie

ja po wnikliwym przeczytaniu jak dochodzi i kiedy do zapłodnienia jestem w głębokim szoku, że tyle wpadek jest
ale stwierdziłam, że nie wyczuje się, ale jedna dziewczyna gdzieś pisała, że robiła testy owu i dopiero pocelowali
ja tez robiłam i nic
i w ogóle to wyluzowałam, nic nie zrobie więcej jak tylko miłe chwilki z mężem i już.
Ale różnie tez może być- mam koleżankę, która ma już 1 dziecko a od 1,5 roku nie może zajść z następnym. więc tak naprawdę nie wie o co w tym wszystkim chodzi chyba nikt
Stary 2010-08-24, 10:53   #312
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Ja też tak uważam i mam nadzieję że teraz stosując tą metodę że co 2 dzień już się teraz uda. No i mąż zażywa od tego cyklu też witaminki wspomagające żołnierzyki
Lils a ty który masz teraz dzień cyklu??

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

No pewnie po to masz ten sluz, żeby mogły sobie spokojnie poczekać. Trzeba być dobrej mysli. Trzymam kciuki
No właśnie 17d.c. Zobaczymy co to bedzie, ja też trzymam za Was kciuki, bo takie duższe staranie się musi być strasznie frustrujące, także żeby nam się udało w miarę szybko - najlepiej już w tym cyklu

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja po wnikliwym przeczytaniu jak dochodzi i kiedy do zapłodnienia jestem w głębokim szoku, że tyle wpadek jest
ale stwierdziłam, że nie wyczuje się, ale jedna dziewczyna gdzieś pisała, że robiła testy owu i dopiero pocelowali
ja tez robiłam i nic
i w ogóle to wyluzowałam, nic nie zrobie więcej jak tylko miłe chwilki z mężem i już.
Ale różnie tez może być- mam koleżankę, która ma już 1 dziecko a od 1,5 roku nie może zajść z następnym. więc tak naprawdę nie wie o co w tym wszystkim chodzi chyba nikt
O tym mówię cały czas i również dla mnie jest to nie pojęte.
Stary 2010-08-24, 10:58   #313
violisia
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie jestem ale z drugiej strony nie bardzo w to wierze że się uda już za drugim razem, ale naprawdę ie rozumiem tego. Skoro warunkiem do zapłodnienia jest komórka, plemnik i śluz to dlaczego tyle osób spełniających je i tak nie może sobie dać rady. w ogóle dziwne to wszystko i za trudne chyba jeszcze dla mnie.
Chwilami mnie tez ogarnia przerazenie jak sobie pomysle ze tyle osob chce i wylicza i sie stara, a czasami ktos raz se pofolguje i juz jest ciaza

Cytat:

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ja tez mialam tak w weekend tzn w piatek, sobote nic, a w niedziele przytulanko, i czulam ze mne brzucholek boli, ale sama juz zeswirowalam, wiec przestalam liczyc te dni
Stary 2010-08-24, 11:06   #314
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Chwilami mnie tez ogarnia przerazenie jak sobie pomysle ze tyle osob chce i wylicza i sie stara, a czasami ktos raz se pofolguje i juz jest ciaza

ja tez mialam tak w weekend tzn w piatek, sobote nic, a w niedziele przytulanko, i czulam ze mne brzucholek boli, ale sama juz zeswirowalam, wiec przestalam liczyc te dni
Kurcze, kiedyś było inaczej, może jeszcze parędziesiąt lat temu ludzie mniej wiedzieli, ale nie było tak masowego porozumiewania się na forum i nikt sobie nie mówił ile kto juz się stara i z czym nie moze sobie dać rady.
Oczywiście cieszę się jak dziewczyny szybko zachodzą w ciażę(oczywiście mówie o was i starających się, a nie o wpadkach) i to dje mi nadzieję, że i nam się uda szybko, a zaraz potem są wątki że ludzie latami się starają i wcale nie jest tak łatwo mieć dziecko i to jest dobijające.
Stąd te moje mieszane uczucia, chcę mieć nadzieję, ale boję się rozczarowania.
Stary 2010-08-24, 11:24   #315
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, kiedyś było inaczej, może jeszcze parędziesiąt lat temu ludzie mniej wiedzieli, ale nie było tak masowego porozumiewania się na forum i nikt sobie nie mówił ile kto juz się stara i z czym nie moze sobie dać rady.
Oczywiście cieszę się jak dziewczyny szybko zachodzą w ciażę(oczywiście mówie o was i starających się, a nie o wpadkach) i to dje mi nadzieję, że i nam się uda szybko, a zaraz potem są wątki że ludzie latami się starają i wcale nie jest tak łatwo mieć dziecko i to jest dobijające.
Stąd te moje mieszane uczucia, chcę mieć nadzieję, ale boję się rozczarowania.
popatrz na to z innej strony: uda się szybciej lub później, i czy to sprawi że będziesz mniej szczęśliwa? jak będziesz w ciązy po porostu będziesz mega szczęsliwa niezależnie ile to trwało ,mi sie wydaje, że najgorsze to zafiksowac się na maksa na dziecko i liczyć te dni w kółko, poza tym nie życzę nikomu, ale może się nidgy nie udac zajśc i co wtedy? koniec życia? hmm trudny to temat, ale wg mnie nie koniec, oczywiście chce się być w ciąży, mieć własne dziecko, ale sa różne sytuacje i czasem po prostu pozostaje in vitro lub adopcja lub bezdzietność, i tez trzeba w tym wszystkich znaleźć plusy, bo nie tak naprawdę nie od nas zależy czy bedziemy rodzicami..

to się rozpisałam, ale takie mam właśnie myśli, po takim miesiącu liczenia stwierdzam, że to bez sensu...i przytulanki jakieś inne były, mniej fajne..

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-08-24 o 11:25
Stary 2010-08-24, 11:36   #316
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
popatrz na to z innej strony: uda się szybciej lub później, i czy to sprawi że będziesz mniej szczęśliwa? jak będziesz w ciązy po porostu będziesz mega szczęsliwa niezależnie ile to trwało ,mi sie wydaje, że najgorsze to zafiksowac się na maksa na dziecko i liczyć te dni w kółko, poza tym nie życzę nikomu, ale może się nidgy nie udac zajśc i co wtedy? koniec życia? hmm trudny to temat, ale wg mnie nie koniec, oczywiście chce się być w ciąży, mieć własne dziecko, ale sa różne sytuacje i czasem po prostu pozostaje in vitro lub adopcja lub bezdzietność, i tez trzeba w tym wszystkich znaleźć plusy, bo nie tak naprawdę nie od nas zależy czy bedziemy rodzicami..

to się rozpisałam, ale takie mam właśnie myśli, po takim miesiącu liczenia stwierdzam, że to bez sensu...i przytulanki jakieś inne były, mniej fajne..
No wiesz, z jednej strony nie lubię czekać, jestem niecierpliwa i chciałabym wszystko już, a z drugiej strony myślę że jak będziemy dłużej się starać to będziemy jeszcze bardziej szcześliwi bo dziecko będzie naprawdę wyczekane.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi do końca, ale jednak mam nadzieję że tak
Stary 2010-08-24, 11:38   #317
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiesz, z jednej strony nie lubię czekać, jestem niecierpliwa i chciałabym wszystko już, a z drugiej strony myślę że jak będziemy dłużej się starać to będziemy jeszcze bardziej szcześliwi bo dziecko będzie naprawdę wyczekane.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi do końca, ale jednak mam nadzieję że tak
powiem ci, ze ja też nie lubie czekac, uwielbiam planowac a tu sie nie da i co i stwierdziłam, że mimo planowania, wylicznania nic sie nie zorbiło to bez sensu to
Stary 2010-08-24, 11:44   #318
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
O jerzuuuuuuuu to już taką długa listę staraczek mamy?
Ja oczywiście nie wytrzymałam i testowalam dzis rano, niestety nawet cienia cienia nie zobaczyłam co trochę ochłodziło moją pewność siebie, no ale nic. Czekam na okres i wtedy zatestuję
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mam takie niedyskretne pytanie, nie musisz odpowiadać jak nie chcesz.
Czy drugi synek był planowany tak szybko?

A jak często się będziesz przytulać to nawet co dzień możesz testować
oczywiście, że nie był planowany! Miałam za sobą jeden poród, prawie odchowane dziecko, zaczęłam przesypiać noce, a tu bach! znowu to samo w tak krótkim czasie! Płakałam jak głupia, mąż się cieszył bardzo, pocieszał mnie, a ja dłuuugo nie mogłam w to uwierzyć, ale na dzień dzisiejszy stwierdzam, że to hormony działały, bo dziś nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci i każdemu będę doradzać, że dzieci rok po roku to jest to!

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
W goracej wodzie kapana

Wiecie co jak tak będziemy duzo testować to złożmy jakieś grupowe zamówienie na testy Może dostaniemy jakiś upust

A żeby nie zwariowac to może napiszmy coś o sobie, o tym jaka pogoda za oknem, o tym jakieog nowa ciucha kupiłyśmy Musimy przecież też zadbać o swoje zdrowie psychiczne
No właśnie, przecież nie powiedziane, że mamy tu tylko o śluzach, kłuciach i mdłościach pisać

Cytat:
Ty się nie zastanawiaj tylko działaj!

ALe produkujecie tych postów! Co zajrzę, to muszę tyle nadrabiać, że szok!
Ale dobrze, dobrze
Idę jakiś obiad sklecić

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 11:44   #319
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
powiem ci, ze ja też nie lubie czekac, uwielbiam planowac a tu sie nie da i co i stwierdziłam, że mimo planowania, wylicznania nic sie nie zorbiło to bez sensu to
Znacie przysłowie:
Chcesz rozśmieszyć Boga? - opowiedz mu o swoich planach.
Fasolka sama zadecyduje kiedy w nas zacznie się rozwijać, my jej to tylko ułatwiliśmy nie stawiając zadnych "barier"
Stary 2010-08-24, 11:46   #320
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Znacie przysłowie:
Chcesz rozśmieszyć Boga? - opowiedz mu o swoich planach.
Fasolka sama zadecyduje kiedy w nas zacznie się rozwijać, my jej to tylko ułatwiliśmy nie stawiając zadnych "barier"
dokłądnie
tylko ja bym chciała urodzic na wiosnę ew wczesne lato
Stary 2010-08-24, 11:51   #321
violisia
Zadomowienie

Cytat:

zgadzam sie z toba, w pewnym momencie zycie toczy sie tylko wokół dziecka i checi tego by juz bylo, az zapominasz o sobie i swoich potrzebach, a tak naprawde nei wiesz jak dlugo potrwa staranie, a jak to mowia im mocniej tego pragniesz tym bardziej sie stresujesz,a stres nie jest sprzymierzencem, ja ostatnio powiedzialam tz ze czuje ze niema jeszcze fasolki a on i tak niewierzyl, wkolko powtarza ze trzeba probowac,a z drugiej strony jest zly jak ja siedze i ogladam wozeczki ubranka itp..bo wie ze sie mocno nakrecam

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
dokłądnie
heheh no tak niby nie planujemy i juz wrzucamy na luz aaleee... heheh wiadomo
Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
No właśnie, przecież nie powiedziane, że mamy tu tylko o śluzach, kłuciach i mdłościach pisać
dokladnie o tym juz wczesniej wspominalam
Stary 2010-08-24, 11:52   #322
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
dokłądnie
Prawda? Ja też już widzę cieplutko, lato i dzidzi w wózeczku z gołymi nóżkami wierzgające ehh.
Stary 2010-08-24, 12:21   #323
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Prawda? Ja też już widzę cieplutko, lato i dzidzi w wózeczku z gołymi nóżkami wierzgające ehh.
super perspektywa...az się rozczuliłam. Mam nadzieję że tak właśnie będzie
Stary 2010-08-24, 12:34   #324
gospella
Wtajemniczenie

ja o tej wiosnie z bardziej praktycznych wzgledów myslalam
Stary 2010-08-24, 12:40   #325
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
ja o tej wiosnie z bardziej praktycznych wzgledów myslalam
No tak, dla kobiety w ciąży upał napwno nie jest dobry. Ale ze względu na dzidzi to wiosna też jest bardziej odpowiednia. Od razu bez obaw można wyjśc na spacerek, do lekarza na bilans czy szczepienie, tak jak pisała Lils.
Stary 2010-08-24, 12:47   #326
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
No tak, dla kobiety w ciąży upał napwno nie jest dobry. Ale ze względu na dzidzi to wiosna też jest bardziej odpowiednia. Od razu bez obaw można wyjśc na spacerek, do lekarza na bilans czy szczepienie, tak jak pisała Lils.
A widzicie, bardziej widziłam obrazek ślicznego dzidziusia, a nie pod tym kątem że kobietom w ciąży w upały jest naprawdę ciężko.
Stary 2010-08-24, 12:52   #327
kruczaa
Rozeznanie

Farahh pochwal się co robisz dobrego na obiadek... ja nie mam pomysłu na dziś.
Stary 2010-08-24, 13:15   #328
violisia
Zadomowienie

ja mam dzisiaj schabowego na obiadek i ziemniaczki w podwójnej panierce mniammm uwielbiam:
Stary 2010-08-24, 13:22   #329
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dzisiaj schabowego na obiadek i ziemniaczki w podwójnej panierce mniammm uwielbiam:
Pewnie., pewnie mówcie o pysznych rzeczach a ja siedzę w pracy i jeszcze nie wiem co bedzie na obiad
Stary 2010-08-24, 13:44   #330
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie., pewnie mówcie o pysznych rzeczach a ja siedzę w pracy i jeszcze nie wiem co bedzie na obiad
u mnie to chyba obiadu w ogole nie będzie, bo mam robote popołudniowa...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości