Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 08:22   #2431
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

megi wpadłam do albumu twojego i powiem jak reszta
blond,blond,blond i jeszcze raz blond
Bardzo korzystnie tobie w tym kolorku.

Do oka stawiam na fiolety,bakłażany i złoto.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:32   #2432
skierka1981
BAN stały

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

hej mamusie Amelka juz buszuje - jakos kolo polnocy spac nie mogla przewracala sie i ja sie obudzilam. ta poszla spac a ja 2 godz sie meczylam i zasnac nie moglam a dzis rano pobudka po 7.... Amelce spuchly dziasla teraz na dole, jakby na czworki tez takie ale az ma... to samo gora - chyba tak jak mowilam wychodzi kilka naraz

Svi wspolczuje bolu - jak dzis z palcem?a za zachowanie tz to mu
Kasiu, domek super
megi dla mnie tez blond
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 09:40   #2433
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Svi, biedaku, współczuję bólu i problemów z palcem
A Tz....masakra...Dlaczego On dalej brnie z takim zachowaniem, o co mu chodzi....Ma jakiś problem, coś się w pracy pierniczy czy co, ze tak na Tobie się wyżywa i jeszcze bardziej podkręca niemiłą atmosferę???

Dzięki za odpowiedzi w sprawie zębów , całe szczęście znalazły się mamusie, które myją jak ja

To z albumami robimy tak: Do roczku co miesiąc, a teraz następne zdjęcie będzie na 18 miesięcy. Nawet jak któraś z Was ma/będzie miała 13, 14 mies. w albumie, nie będę na pierwszej stronie wklejała linków.
I prośba do Mamuś, które np skończyły aktualizację na 5 /6 miesiącu. Dajcie znać, czy będziecie aktualizowały czy np. w ogóel nie chcecie być na pierwszej stronie

Buziaki zaległe dla Kubaska i Naszej Rocznej Anulki

I da dzisiejszych Solenizantów również po wielkim buziaku; Antosiu , Tomusiu

i dla Roczniaków: Adasiu , Córo Groszka i Bartusiu

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A w ogóle jaki ja miałam dzisiaj za***isty sen....
Śniła mi się moja wielka miłość (przed moim mężem, byliśmy 4 lata ze sobą).
Śniło mi się, że wychowywałam sama dzieci i spotkałam go gdzieś przypadkiem, zaczęliśmy się spotykać tak luźno, bez zobowiązań, a on mnie zaskoczył któregoś dnia i zrobił mi wielką niespodziankę. Przywiózł mnie przed dom, krtóry jak się okazało, wybudowałam dla nas (i dzieci), wyposażył wszystko, umebował pokoje dla dzieci, no bajka
Jest architektem, więc stąd pewnie ten dom w śnie
Czułam się fantastycznie, że komuś tak zależy. Szkoda, że się obudziłam Tzn. nie chodzi nawet o Małża, czy coś, ze chciałabym z tamtym być, tylko o samą sytuację, że tak ktoś się postarał
Stary 2010-08-29, 10:11   #2434
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
ale sie nie wyspalam, maly buszowal juz o 5 i nie chcial spac
a wczesniej ok 2 w nocy sie obudzil i akurat TZ przyjechal przywiezc mi tabletki
takze nocka srednia

dzis przyjezdza rodzina i zostaja do jutra

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też nie uznaje takiego obrażania się, ale z drugiej strony dlaczego nie mógł sobie odgrzać - było przygotowane przecież
no ale ok, każdy ma swoje zwyczaje i zasady i jestem bardzo daleka od buntowania kogokolwiek, ale ja takiego modelu rodziny bym nie zaakceptowała niezależność przede wszystkim

to jest oczywiście tylko pozorne wszystko, bo prawda jest taka, ze sama bym sobie nie poradziła, ale czysto teoretycznie ...

a tak na marginesie - powiedz TZ, ze na dziecko bardzo wpływa spokój i atmosfera w rodzinie - jeśli Ty jesteś zdenerwowana z jakiegokolwiek powodu (w domyśle wiadomo co i kto ), tata nie zachowuje rytuałów i ogólnie nie ma jako takiej stałości to potem są takie cyrki z zasypianiem - możesz mu wyłożyć jakie są jego zasługo w usypianiu małego (poza Twoim rzekomym brakiem podejścia) - oboje rodzice wychowują dziecko, a nie tylko Ty, pomijając funkcje wszystkich członków rodziny (on pracuje Ty prowadzisz dom) to albo jest tatą, albo nie i niech nie umywa rączek bo potem takie są tego efekty
hmmm no nie mogl bo widzisz moj TZ jest tak wychowany przez matke, ze ona cale zycie mu pod nos podawala, ja tak sie z nim nie cackam ale jedzenie zawsze ma podane, tak juz jest i bedzie i tak u nas to wyglada - kiedys zostawilam go samego i mial sobie podgrzac zupe i spalil mi garnek dlatego zawsze podaje mu pod nos
on umie zrobic tylko herbate i jajecznice
pogdzilam sie z tym faktem i nie wymagam od niego, robi inne rzeczy
moj byly swietnie gotowal i co z tego jak inne rzeczy zawiodly

co do usypiania...ten temat juz walkowalismy, wszystko juz mu tlumaczylam nieraz, nawet jego mama na niego krzyczy dlaczego tak robi, dziecko sie przez to meczy, przez to ona tez ostatnio miala prblem jak maly spal u nich

ale z drugiej strony mowi, ze go troche rozumie bo on jest rzadko w domu, rzadziej przebywa z malym, teskni za nim i potrzebuje bliskosci
no ale cholerka czemu takim kosztem

a w ogole to ciekawe kiedy ma zamiar sie zjawic gnom
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Svi wspolczuje bolu - jak dzis z palcem?a za zachowanie tz to mu
chyba nie bedzie tak zle
co prawda boli mnie, mam juz wszystkie kolory teczy na stopie a palec sinoczarny ale moge ruszac wiec chyba nie jest zlamany
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Svi, biedaku, współczuję bólu i problemów z palcem
A Tz....masakra...Dlaczego On dalej brnie z takim zachowaniem, o co mu chodzi....Ma jakiś problem, coś się w pracy pierniczy czy co, ze tak na Tobie się wyżywa i jeszcze bardziej podkręca niemiłą atmosferę???

hmmm problemy w pracy to on ma caly czas i od zawsze
ale mysle, ze to nie to.....nie wiem, moze on mnie przestaje kochac
wszystko na to wskazuje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:11   #2435
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

u nas nocka taka sobie, bylo wiercenie i poplakiwanie ale teraz mala pelna sil sie ladnie bawi

dzisiaj caly dzien sama jestem bo malz pojechal do pracy juz i wroci dopiero wieczorem,mama tez w pracy i jeszcze ta pogoda -zimno strasznie

Megi jestem za blondem

Svi jak palec?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:04   #2436
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pisalysmy ostatnio o "place z allegro"
i wlasnie robie zakupy dla kota i sprzedawca ma napisane na aukcji:
UWAGA !!!!!!!!!!

W ZWIĄZKU Z COFANIEM WPŁAT PRZEZ SERWIS Z ALLEGRO PRZY FORMIE PŁATNOŚCI PŁACE Z ALLEGRO - ZAKUPY OPŁACONE W TEN SPOSÓB BĘDĄ WYSYŁANE DOPIERO PO 100 % WERYFIKACJI WPŁYNIĘCIA NA NASZE KONTO CZAS TAKI MOŻE TRWAĆ OD 7-14 DNI + WYSYŁKA.

DLATEGO PROSIMY O WPŁATĘ BEZPOŚREDNIO NA NASZE KONTO LUB WYBÓR WYSYŁEK ZA POBRANIEM.
Stary 2010-08-29, 11:19   #2437
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
pisalysmy ostatnio o "place z allegro"
i wlasnie robie zakupy dla kota i sprzedawca ma napisane na aukcji:
UWAGA !!!!!!!!!!

W ZWIĄZKU Z COFANIEM WPŁAT PRZEZ SERWIS Z ALLEGRO PRZY FORMIE PŁATNOŚCI PŁACE Z ALLEGRO - ZAKUPY OPŁACONE W TEN SPOSÓB BĘDĄ WYSYŁANE DOPIERO PO 100 % WERYFIKACJI WPŁYNIĘCIA NA NASZE KONTO CZAS TAKI MOŻE TRWAĆ OD 7-14 DNI + WYSYŁKA.

DLATEGO PROSIMY O WPŁATĘ BEZPOŚREDNIO NA NASZE KONTO LUB WYBÓR WYSYŁEK ZA POBRANIEM.
To serwis Allegro cofa...głupota...

No nic, ja i tak płacę ostatnio tylko bezpośrednio.

Mamusie:
Cass,
marica,
megi_b
gorgulek,
Texasik,
Svinecka,
agga,
skierka,
chryzolit,
kasiuuulka,

Proszone są o aktualizację albumów do 12 miesiąca włącznie
Stary 2010-08-29, 11:25   #2438
skierka1981
BAN stały

Cytat:
To serwis Allegro cofa...głupota...

No nic, ja i tak płacę ostatnio tylko bezpośrednio.

Mamusie:
Cass,
marica,
megi_b
gorgulek,
Texasik,
Svinecka,
agga,
skierka,
chryzolit,
kasiuuulka,

Proszone są o aktualizację albumów do 12 miesiąca włącznie

jutro to zrobie co?
Stary 2010-08-29, 11:26   #2439
Wojtusia
Zakorzenienie

hej mamuśki. U mnie poranek taki sobie, alergie mam, chodze i się drapie. musze sie wybrac do alergologa. tyle ze mialam zacząć ten kurs na prawko w poniedziałek i czasu nie bede miała juz na nic sama nie wiem czy teraz go robić.

Svi, przykro mi z powodu palca, sama nie raz tak sie walnełam, ale nigdy aż tak mocno. A TZ, sama nie wiem, a nie możesz z nim usiąść i porozmawiać normalnie, zapytac o co chodzi?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:27   #2440
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
jutro to zrobie co?
ok
Stary 2010-08-29, 11:31   #2441
skierka1981
BAN stały

Cytat:
ok

tadam juz tylko jednego brakowalo to uzupelnilam
Stary 2010-08-29, 11:39   #2442
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy jak bede miala chwile to sie tym zajme w tygodniu

wlasnie TZ przyjechal i mowi "kupilem Ci kwiatki"
spojrzalam na niego i poszlam do pokoju, polozyl obok mnie bukiecik a ja nic
podszedl i wzial je i chyba do wody wstawil

co on sobie mysli? ze da mi po dwoch dniach jakies wyliniale kwiaty i rzuce mu sie na szyje? mam w nosie jego kwiaty, za pozno
poza tym nawet nie przeprosil
Stary 2010-08-29, 11:45   #2443
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

co on sobie mysli? ze da mi po dwoch dniach jakies wyliniale kwiaty i rzuce mu sie na szyje? mam w nosie jego kwiaty, za pozno
no właśnie... to magiczne słówko
a w ramach skruchy mozesz mu napomknąć, ze w Sephorze jest -20 % na pielęgnację i makijaż (ja służę sms'em jakby co )

mój już mi coś kupił (wskazałam palcem, ale zawsze ) - nie na przeprosiny, ale właśnie tak jak lubię - bez okazji pięknie zapakowane cienie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:47   #2444
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

moze idz porozmawiac z nim, zapytaj co sie dzieje itd.
Stary 2010-08-29, 11:52   #2445
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no właśnie... to magiczne słówko
a w ramach skruchy mozesz mu napomknąć, ze w Sephorze jest -20 % na pielęgnację i makijaż (ja służę sms'em jakby co )

mój już mi coś kupił (wskazałam palcem, ale zawsze ) - nie na przeprosiny, ale właśnie tak jak lubię - bez okazji pięknie zapakowane cienie
tusz mi sie konczy
hmmm jakies cienie tez by sie przydaly fajne
a jakie cienie kupilas?
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
moze idz porozmawiac z nim, zapytaj co sie dzieje itd.
na chwile obecna nie mam najmniejszej ochoty z nim rozmawiac
Stary 2010-08-29, 11:57   #2446
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
tusz mi sie konczy
hmmm jakies cienie tez by sie przydaly fajne
a jakie cienie kupilas?

na chwile obecna nie mam najmniejszej ochoty z nim rozmawiac
takie
http://www.makeupandbeautyblog.com/p...c-satin-taupe/

z tuszy dających teatralny efekt to chyba ostatnio nic nie wyszło nowego ew coś z ciągłej sprzedaży albo klasyczny i niezastąpiony Max Factor

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-29, 11:57   #2447
katarzynka00
Zakorzenienie

Svi weż sprawy w swoje ręce.Skoro jest teraz w domu to może sam by powiedział co mu leży na sercu.
Może chodzi o bzdurę a dla niego to kolosalny fant.

Szwagier ostatnio sporo się boczył, co chwilę spięcia jakieś były, i nie robił tego co zwykle, a on dzieciakami baaardzo dużo się zajmuje po pracy i siostrze pomaga w domu- co dzień myje podłogi itp i po czasie okazało się, że ma focha bo w luźnej rozmowie siostra powiedziała że nie zgodzi się na wyjazd jego z synkiem do jego matki.
Ja bym się też nie zgodziła, bo to bardzo daleko, a on świeży kierowca i w 1 dzień tyle km z małym dzieckiem.
Ale już sobie wyjaśnili.Sis mówi że w życiu by na to nie wpadła że o to takie fochy.

A ja zrobiłam sobie kawkę i zasiadam z gazetą.Małż mi kupił
W ogóle rano podreptał do sklepu po świeże bułeczki,pastę jajeczną,paróweczki i mieliśmy smaczne,niedzielne śniadanko, a potem wspólna kąpiel

Stary 2010-08-29, 12:01   #2448
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hej mamuśki. U mnie poranek taki sobie, alergie mam, chodze i się drapie. musze sie wybrac do alergologa. tyle ze mialam zacząć ten kurs na prawko w poniedziałek i czasu nie bede miała juz na nic sama nie wiem czy teraz go robić.
a na co masz alergie?

Cytat:

bo facet mysli ze prezent wszystko zalatwi, to tak samo jak "najlepsza metoda na pogodzenie to sex" a gowno prawda bo tylko na chwile tlumi.....i co z tego ze prezent kupil jak atmosfera nadal ta sama
zamiast porozmawiac- moze spytaj go o co mu chodzi ze jest taki , powiedz ze jak ma jakis problem to zeby chociaz nie odreagowywal na tobie, bo dzieci widza ze cos sie dzieje
ach te chlopy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-08-29, 12:11   #2449
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
18? nie - 25 dlatego przefarbowałam na ciemniejsze żeby starzej wyglądać

ale wszyscy mnie brali za małolatę

....

Amelka sama usnęła w 3 min oby ta noc była lepsza od poprzedniej dałam jej nurofen bo zębole jej dokuczały. No i znów coś 2x miała biegunkę
No ja bym chciała, żeby mnie brali za małolatę

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
niestety nie Martynka jest chyba najbardziej po tyłach ze wszystkich wątkowych maluchów
...
Martynka mnie dzisiaj wymęczyła...ale byłam dzielna
W tyłach? Czyżby?

Cytat:
mnie to jakis pech przesladuje ostatnio
bieglam dzis za malym i wyrznelam stopa w sciane przy wyjsciu z kuchni, ale tak mocno, ze padlam na ziemie i lezalam i wylam, jeszcze nigdy tak sie nie udezylam, teraz maly palec i pol stopy spuchlo mi jak balon, nie moge ruszyc, nie moge chodzic, a maly palec zrobil mi sie tak siny, ze az fioletowy nie wiem czy nie zlamany

Cytat:
To z albumami robimy tak: Do roczku co miesiąc, a teraz następne zdjęcie będzie na 18 miesięcy. Nawet jak któraś z Was ma/będzie miała 13, 14 mies. w albumie, nie będę na pierwszej stronie wklejała linków.
I prośba do Mamuś, które np skończyły aktualizację na 5 /6 miesiącu. Dajcie znać, czy będziecie aktualizowały czy np. w ogóel nie chcecie być na pierwszej stronie
...
Śniło mi się, że wychowywałam sama dzieci i spotkałam go gdzieś przypadkiem, zaczęliśmy się spotykać tak luźno, bez zobowiązań, a on mnie zaskoczył któregoś dnia i zrobił mi wielką niespodziankę. Przywiózł mnie przed dom, krtóry jak się okazało, wybudowałam dla nas (i dzieci), wyposażył wszystko, umebował pokoje dla dzieci, no bajka
Czułam się fantastycznie, że komuś tak zależy. Szkoda, że się obudziłam Tzn. nie chodzi nawet o Małża, czy coś, ze chciałabym z tamtym być, tylko o samą sytuację, że tak ktoś się postarał
To niby do mnie?

Cytat:
hmmm no nie mogl bo widzisz moj TZ jest tak wychowany przez matke, ze ona cale zycie mu pod nos podawala, ja tak sie z nim nie cackam ale jedzenie zawsze ma podane, tak juz jest i bedzie i tak u nas to wyglada - kiedys zostawilam go samego i mial sobie podgrzac zupe i spalil mi garnek dlatego zawsze podaje mu pod nos
on umie zrobic tylko herbate i jajecznice
pogdzilam sie z tym faktem i nie wymagam od niego, robi inne rzeczy
moj byly swietnie gotowal i co z tego jak inne rzeczy zawiodly

...

wszystko na to wskazuje
Mojemu teściowa też wszystko pod nos podstawiała, prała, gotowała. A ja mu nie usługuje. I też nie pracuję teraz i mnie małż utrzymuje. Ja nie uważam, że to mój obowiązek.

No coś Ty Na pewno to nie to.

Ale mieliśmy koszmarną noc Mała płakała strasznie. Ok 3.30 zrobiła pobudkę nam i nie spała prawie godz. Dałam syrop przeciwgorączkowy i mleko i dopiero usnęła. Na szczęście rano wstała dopiero o 9.40 to w miarę się wyspałam.

U nas lało rano, teraz się przejaśnia i słońce wychodzi.

Idę do małża i Zuzki trochę poszalec
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 12:21   #2450
katarzynka00
Zakorzenienie

U mnie też brzydko.Byłam z nią na spacerze i musiałam ją ubrać w kurteczkę, czapkę i chustkę na szyje.Szkoda że to już lepiej nie będzie

Stary 2010-08-29, 12:27   #2451
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Domek w Leroy Merlin za 114zł Uważam że to nie dużo bo jak szukałam na alle to ceny były kosmicznie
dobra cena
pokaze małzowi moze kupimy
Cytat:
K
Oliwka zasneła. Teraz jak już ładnie sama chodzi to wszędzie mnie ciągnie. W domu podchodzi do mnie z czapeczką albo z bluzą i pokazuje ze chce iść na dwór. A tam wszystko ją ciekawi, trawa, kamyczki, gówienka na drodze
A jak zobaczy kotka albo pieska to wpatruje się jak zaczarowana.
Zuza tak samo robi, mało tego jeszcze klucze bierze i próbuje do zamka włozyc
A kotek czy piesek to jeszcze nic, jak traktor zobaczy to az cos jej dzieje mała wiesniara mi rośnie

Cytat:

O o takich kaloszach myślę, kaczorki albo krokodyle:
http://allegro.pl/show_user_auctions...84&gr_id=83661
fajne te kalosze
ja mam bo resciowa kupiła (nie wiem gdzie ale nówki) tyle ze nie ocieplane rozm 20 (Zuza teraz 19 nosi) ale moze jej tez takie ocieplane jeszcze kupie tyle ze wieksze

A kozaczki kupujecie? Pewnie znów bedzie trzeba wybulic troche grosza. Zuza miała (tez od tesciowej chyba na szmatkach kupiła) tyle ze rozm 18 (ja jej mowilam ze po kupiła jak moga sie okazac niedobre no i wykrakalam bo 18 to ona na wakcjach miała) musze jej oddac..........
Cytat:
mnie to jakis pech przesladuje ostatnio
bieglam dzis za malym i wyrznelam stopa w sciane przy wyjsciu z kuchni, ale tak mocno, ze padlam na ziemie i lezalam i wylam, jeszcze nigdy tak sie nie udezylam, teraz maly palec i pol stopy spuchlo mi jak balon, nie moge ruszyc, nie moge chodzic, a maly palec zrobil mi sie tak siny, ze az fioletowy nie wiem czy nie zlamany
faktycznie masz pecha
ale ja bym ci jednak radzila w pon pojsc do lekarza i zrobic przeswietlenie (moja ciocia tak miała z noga, tez nie poszła choc bolało ale ze mogła chodzic to olała sprawe i teraz ma jakies problemy o chyba kosc peknieta była, niewiem dokladnie)

A z TZ nie rozmawiałas? Skoro te kwiatki ci przyniosł to chyba cos zaczeło do niego docierac.......
Ja widze ze jemu honor nie pozwala na pełne przeprosiny. Głupio mu ale chce na swoim postawic..... i ewidentnie o cos mu chodzi
Moze ktos mu cos powiedział/podpuścił, sama niewiem

Cytat:

sen pierwsza klasa, uwielbiam takie
mi tes sie ostatnio mój były śnił.......
Cytat:
witam

wszystko na to wskazuje
naprawde tak myślisz?
to sie go zapytaj..... wtedy bedzie ci musiał cos powiedziec
mi sie wydaje ze to jakis "pikuś" jest

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

bo facet mysli ze prezent wszystko zalatwi, to tak samo jak "najlepsza metoda na pogodzenie to sex" a gowno prawda bo tylko na chwile tlumi(...)
skad ja to znam
Stary 2010-08-29, 12:31   #2452
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
a na co masz alergie?
kiedys miałam na wiele rzeczy, ale pozniej się uspokoiło. podejrzewam, ze przyczyna leży gdzie indziej, ale to jakies kompleksowe badania musze zrobic.

Cytat:
U mnie też brzydko.Byłam z nią na spacerze i musiałam ją ubrać w kurteczkę, czapkę i chustkę na szyje.Szkoda że to już lepiej nie będzie
u nas to samo, przestało padac i swieci słoneczko, ale zimno ze szok. Mi tam nie przeszkadza, ale Oliwke cieplo musze ubierać.

p4w dostałam w drogerii dwie próbki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...wietlajacy.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...keup-SPF15.htm

miałas te podkłady?

pomalowałam sie dzisiaj tym parure gold i pytam meża jak wygląda na twarzy, stwierdził, ze ładnie, nie widac go w zasadzie, nie błyszczy się, to ja mu na to, że to podkład za 300 zł, a on do mnie z uśmiechem "spadaj, nawet sie nie przymilaj " hehe chyba musze sama na niego nazbierac.
Wypróbuje jeszcze ten lancome.
Stary 2010-08-29, 12:40   #2453
katarzynka00
Zakorzenienie

no i się obudziła
coraz mniej śpi
nie dość że zwykle raz, to jeszcze mało
Pół kawy mi zostało i cała gazeta, bo ledwo 1 artykuł przeczytałam

Stary 2010-08-29, 12:40   #2454
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
takie
http://www.makeupandbeautyblog.com/p...c-satin-taupe/

z tuszy dających teatralny efekt to chyba ostatnio nic nie wyszło nowego ew coś z ciągłej sprzedaży albo klasyczny i niezastąpiony Max Factor
sliczne
ile?
Cytat:
Svi weż sprawy w swoje ręce.Skoro jest teraz w domu to może sam by powiedział co mu leży na sercu.
Może chodzi o bzdurę a dla niego to kolosalny fant.

Szwagier ostatnio sporo się boczył, co chwilę spięcia jakieś były, i nie robił tego co zwykle, a on dzieciakami baaardzo dużo się zajmuje po pracy i siostrze pomaga w domu- co dzień myje podłogi itp i po czasie okazało się, że ma focha bo w luźnej rozmowie siostra powiedziała że nie zgodzi się na wyjazd jego z synkiem do jego matki.
Ja bym się też nie zgodziła, bo to bardzo daleko, a on świeży kierowca i w 1 dzień tyle km z małym dzieckiem.
Ale już sobie wyjaśnili.Sis mówi że w życiu by na to nie wpadła że o to takie fochy.
ale to nie jest tak, ze jemu cos lezy, ze sie boczy czy cos

po prostu nic mu nie pasuje, typu te obiadki, moje metody wychowawcze itp...ale juz o tym pisalam
i teraz obraca kota ogonem jeszcze

taka syt juz byla wczesniej, to sie juz ciagnie, pare razy z nim rozmiawialam, zapewnial, ze mnie kocha a potemw klotni znowu wykrzykiwal jaka jestem zla

ooo znow pretensje.....nie przewinelam dziecka od razu powstaniu i maly zaczyna kaszlec bo oczywiscie zarazil sie od Eryka bo nie przypilnowalam kuzwa mam ochote go udusic
Cytat:
bo facet mysli ze prezent wszystko zalatwi, to tak samo jak "najlepsza metoda na pogodzenie to sex" a gowno prawda bo tylko na chwile tlumi.....i co z tego ze prezent kupil jak atmosfera nadal ta sama
zamiast porozmawiac- moze spytaj go o co mu chodzi ze jest taki , powiedz ze jak ma jakis problem to zeby chociaz nie odreagowywal na tobie, bo dzieci widza ze cos sie dzieje
ach te chlopy
juz mi sie nic nie chce
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mojemu teściowa też wszystko pod nos podstawiała, prała, gotowała. A ja mu nie usługuje. I też nie pracuję teraz i mnie małż utrzymuje. Ja nie uważam, że to mój obowiązek.

No coś Ty Na pewno to nie to.

ale ja mu nie usluguje podaje mu obiad, tak samo jak dzieciom rowniez - nie widze w tym nic dziwnego ani zebym mu uslugiwala, a sniadanie i kolacje robi sobie sam

ja juz sama nie wiem ostatnio ma takie wyrzuty i pretensje do mnie jkby naprawde tak bylo
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
faktycznie masz pecha
ale ja bym ci jednak radzila w pon pojsc do lekarza i zrobic przeswietlenie (moja ciocia tak miała z noga, tez nie poszła choc bolało ale ze mogła chodzic to olała sprawe i teraz ma jakies problemy o chyba kosc peknieta była, niewiem dokladnie)

A z TZ nie rozmawiałas? Skoro te kwiatki ci przyniosł to chyba cos zaczeło do niego docierac.......
Ja widze ze jemu honor nie pozwala na pełne przeprosiny. Głupio mu ale chce na swoim postawic..... i ewidentnie o cos mu chodzi
Moze ktos mu cos powiedział/podpuścił, sama niewiem

zobacze jak bedzie jutro, moze pojde

ehh szkoda slow
Stary 2010-08-29, 12:42   #2455
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys miałam na wiele rzeczy, ale pozniej się uspokoiło. podejrzewam, ze przyczyna leży gdzie indziej, ale to jakies kompleksowe badania musze zrobic.

u nas to samo, przestało padac i swieci słoneczko, ale zimno ze szok. Mi tam nie przeszkadza, ale Oliwke cieplo musze ubierać.

p4w dostałam w drogerii dwie próbki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...wietlajacy.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...keup-SPF15.htm

miałas te podkłady?

pomalowałam sie dzisiaj tym parure gold i pytam meża jak wygląda na twarzy, stwierdził, ze ładnie, nie widac go w zasadzie, nie błyszczy się, to ja mu na to, że to podkład za 300 zł, a on do mnie z uśmiechem "spadaj, nawet sie nie przymilaj " hehe chyba musze sama na niego nazbierac.
Wypróbuje jeszcze ten lancome.
na wątku guerlain był swego czasu bum na ten podkład - same ochy i achy, ale to chyba dość kremowy i treściwy podkład, więc ja się nim nie interesowałam (może poszperać w wątku Guerlain w wolnej chwili) ja mam Parure Extreme i Aqua i jestem z obu zadowolona
teraz ma wejść nowy podkład Guerlain (jakoś we wrześniu) po opisach w sieci zapowiada się obiecująco Lingerie się nazywa chyba

podkładu Lancome nigdy nie miałam pełnowymiarowego tylko próbki, ale jakoś nigdy kolorystycznie mi nie podeszły i nie skupiałam się na nich - ogólnie nie lubię kolorówki ani pielęgnacji Lancome tylko ich błyszczyki lubię

więc nie pomogę, ale moze wstrzymaj się jeszcze do tej nowości Guerlain, bo wg wstępnych opinii jest świetny

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-29, 13:29   #2456
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz sama nie wiem ostatnio ma takie wyrzuty i pretensje do mnie jkby naprawde tak bylo
Svi myślę, że nałożyło się na to kilka jakiś kłopotów i odreagowuje to w ten sposób, że się wszystkiego czepia. Może dotarło do Niego, że źle robił i nie powinien a teraz nie umie się przyznać do tego. Ale to nie oznacza, że Ciebie nie kocha.

Sama czepiam się ostatnio Tż i sama nie wiem o co, po prostu Ja sama mam dość moich humorów ale jakoś to samo wychodzi ze mnie. Wiem, że nie powinnam a tak robię
Muszę to z siebie wyrzucić ale nie umiem wszystkiego zebrać do kupy bo tego jest tyle. Chyba przydałaby mi się jakaś wizyta u psychologa może terapia bo niektóre sprawy ciągną się za mną zbyt długo i nie potrafię się z nimi sama uporać...

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:49   #2457
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki p4w, jak znajde chwile to poprzeglądam ten wątek.

robiłam kotlety, ale zobaczylam przez okno, ze małz robi sobie sesje zdjeciową z Oliwką na dworze i poleciałam do nich. nacykalismy fotek ze szok. zaraz cos wrzuce jak zgram na kompa.
Stary 2010-08-29, 13:51   #2458
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Wykorzystuje sytuacje kiedy małz oglada cos na TVN Turbo i nadrabiam zaległosci. Zaraz musze zrobic pulpety bo ziemniaki mam juz obrane.
Kuba dzisiaj pieknie przespał nocke, wstał o 7 i ładnie sie bawił. Pozniej z tŻ poszli na dlugi spacerek. Mielismy dzisiaj jechac do zoo ale pogoda nie dopisała, co prawda nie pada ale jest taki zimny, nieprzyjemny wiatr.

Cytat:
Ja kupiłam dla dziewczyn.Przeczytałam skład.Woda,cukier trzcinowy i sok cytrynowy.Bez konserwantów.
Ja nie jestem mega ortodoksyjną matką.
Pytałam Karo czy Zu pije takie rzeczy, a że Zu żłobkowa to Karo też nie przesadza i nie miała nic przeciwko.
Nie rozumiem, co złego jest w tej wodzie ?

Kupiłam dziś taki domek dla L.
Kompletuje już na przyszłe lato.
Chwilowo złożyłam go i wstawiłam do pokoju
Koniec sezonu i cena baaaardzo atrakcyjna.
Kasiu, fajny ten domek kupilas naprawde mi sie podoba i cena super. Tylko u nas nie ma tego sklepu
Ogladałam fotki Laury i Zu. Zazdroszcze Wam tego spotkania, ze mogłyscie pogadac Super, jest spotkac sie w realu.
Czy ktos jest z Lubelskiego? Jestem chetna na spotkanie

Kuba jeszcze tego nie pił ale 2 razy TŻ kupił mu Jupika i oczywiscie bardzomu smakował.

Cytat:
Ale mieliśmy koszmarną noc Mała płakała strasznie. Ok 3.30 zrobiła pobudkę nam i nie spała prawie godz. Dałam syrop przeciwgorączkowy i mleko i dopiero usnęła. Na szczęście rano wstała dopiero o 9.40 to w miarę się wyspałam.
Wspólczuje nocki

Cytat:
Niestety, zaraz bedziemy miec jesien
Musze kupic kilka body bo ze wszystkich juz powyrastał a teraz jak jest w ciagłym ruchu to czesto jak kuca to ma plecki gołe.
I jeszcze ze 2 ciepłe czapki by sie przydały
Ah chyba musze wybrac sie na zakupy.

Spacjalnie na prosbe Czekusia i Megi, dodałam kilka aktualnych fotek Kubusia. Zapraszam do oglądania

Unholy, postaram sie jak najszybciej uzupełnic album

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
robiłam kotlety, ale zobaczylam przez okno, ze małz robi sobie sesje zdjeciową z Oliwką na dworze i poleciałam do nich. nacykalismy fotek ze szok. zaraz cos wrzuce jak zgram na kompa.
Czekamy na zdjęcia
Ja chce małemu zdrobic sesje w plenerze na tle złotej jesieni
Tylko czekam na piekna pogode i wiecej spadających liści

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:42   #2459
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Megi jestem za blondem

Jak tam wczorajszy seans filmowy? owocny?
UnholyOne obiecuję nadrobić zaległości w albumie w najbliższym czasie

Cytat:
A na co masz alergię ?

Cytat:
chyba chce się poprawić, ale jakoś mu to nie wychodzi

Cytat:
Piękne

Cytat:
A ja zrobiłam sobie kawkę i zasiadam z gazetą.Małż mi kupił
W ogóle rano podreptał do sklepu po świeże bułeczki,pastę jajeczną,paróweczki i mieliśmy smaczne,niedzielne śniadanko, a potem wspólna kąpiel
Mmmmmm najs

Cytat:
No ja bym chciała, żeby mnie brali za małolatę

Kobiecie nie dogodzisz

Ale Zuzia się męczy a Ty z nią. I to pewnie też wpływa niekorzystnie na relacje z Tż.

Cytat:
no i się obudziła
coraz mniej śpi
nie dość że zwykle raz, to jeszcze mało
Widać tyle potrzebuje Moja jako noworodek przez cały dzień pospała może ze 45 min a teraz 3,5 godz, tak że może i Laurze się odmieni

Wojtusia
czekamy na fotki

Na porannej wizycie okazało się, że w moczu Amelki wyszły wysokie leukocyty i białko zleciła badanie na posiew i tak czekaliśmy na siku 2 godziny Ja małą trzymałam na kolanach, tż czytał "Czerwonego kapturka" (ulubiona książeczka) a pielęgniarka z pojemniczkiem między nogami małej polowała Znów się pewnie skończy na antybiotyku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 15:50   #2460
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

bylam z mala na dworku, ale zimno normalnie jak jesien, mala ubrana w grubych spodniach , sweterku i kurtke jej zalozylam a ja tylko sweter i zmarzlampotem poszlam z nia do mojej babci ale mala walnela kupsko i musialam wracac do domu(mam blisko), wypila mleko i spi druga drzemka dzis

Cytat:

U nas lało rano, teraz się przejaśnia i słońce wychodzi.

Idę do małża i Zuzki trochę poszalec
wspolczuje nocki

Cytat:

a co podejrzewasz?
Cytat:
dzieki p4w, jak znajde chwile to poprzeglądam ten wątek.

czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Spacjalnie na prosbe Czekusia i Megi, dodałam kilka aktualnych fotek Kubusia. Zapraszam do oglądania
juz pedze
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć

Jak tam wczorajszy seans filmowy? owocny?

Na porannej wizycie okazało się, że w moczu Amelki wyszły wysokie leukocyty i białko zleciła badanie na posiew i tak czekaliśmy na siku 2 godziny Ja małą trzymałam na kolanach, tż czytał "Czerwonego kapturka" (ulubiona książeczka) a pielęgniarka z pojemniczkiem między nogami małej polowała Znów się pewnie skończy na antybiotyku
ogladalismy "2012" i zasnelam w polowie filmu

kurcze cos chorowitka z naszej Amelki.....biedna co chwila antybiotyki ma ucaluj mala od cioci Czekoladki i zycze duzo zdrowka

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości