metamorfoza do nowego roku 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 15:44   #481
janewyclif
Przyczajenie

Dot.: metamorfoza do nowego roku 2011

ajj mnie tez pochlonelo na trochee.... tak mi sennie, ze mam ochote siedziec tylko w lozkuu pod kocykiemm od piatkuu tak mni brakuje ruchuuu ( moj kochany aerobic) ze az sie przejde za chwile do sklepu po jedzonkoo. serek wiejski bedzie najlepsza opcja;P

kochane tez tak macie? ja juz umieram z nudow i nie moge sie doczekac roku akademickiegoo, a to dziwnee u mnie:P potrzebuje chyba powrotu do kiepsko zorganizowanego ale zawsze napietego grafika zajec. bozeee ;D chce juz pazdziernik! ;D a co do grzeszkow. murzynek mamy kilka kawalkow;p no coz;p

65kg---->63klask i:--->60--->58 I etap

Bo to ja kreuję swoją rzeczywistość i mam wpływ na dedecyzje
janewyclif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 16:23   #482
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez honeyasik86 Pokaż wiadomość
ahhh zeby wynaleźli taką dietę, dzieki której jedząc kebeby, hamburgery,pizze, słodycze, ciastka się chudnie.... ahhh
Mogę Ci taką wymyślić
poniedziałek - 1 kebab
wtorek - 1 hamburger
środa - 1 kawałek pizzy
czwartek - ciastko

deficyt jak w mordę strzelił

Cytat:
Napisane przez janewyclif Pokaż wiadomość
ajj mnie tez pochlonelo na trochee.... tak mi sennie, ze mam ochote siedziec tylko w lozkuu pod kocykiemm od piatkuu tak mni brakuje ruchuuu ( moj kochany aerobic) ze az sie przejde za chwile do sklepu po jedzonkoo. serek wiejski bedzie najlepsza opcja;P

kochane tez tak macie? ja juz umieram z nudow i nie moge sie doczekac roku akademickiegoo, a to dziwnee u mnie:P potrzebuje chyba powrotu do kiepsko zorganizowanego ale zawsze napietego grafika zajec. bozeee ;D chce juz pazdziernik! ;D a co do grzeszkow. murzynek mamy kilka kawalkow;p no coz;p
Też mi tego brakuje, mimo że czasem jest ciężko

ojj długo będziesz odpracowywać tego murzynka, baaardzo długo ja mam w piekarniku 2 ciasta, ale nawet nie tknęłam

W ogóle to przypomniałam sobie wczoraj o mozarelli dzisiaj będzie na kolację z pomidorkiem i bazylią

SALSA na wymianę

-0,5/12
Amelia_bm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 17:48   #483
honeyasik86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia_bm Pokaż wiadomość
Mogę Ci taką wymyślić
poniedziałek - 1 kebab
wtorek - 1 hamburger
środa - 1 kawałek pizzy
czwartek - ciastko

deficyt jak w mordę strzelił
no dieta super hiper wypasiona, z moim metabolizmem slimaka to 3 kilo jak nic z nawiązką

Cytat:
W ogóle to przypomniałam sobie wczoraj o mozarelli dzisiaj będzie na kolację z pomidorkiem i bazylią
ja juz po kolacji : wieśniak z kawałkami wedliny z piersi z kurczaka, kawałkami pomidora, cebulki pokrojonej i łyżeczki chrzanu pyychaaa
Stary 2010-08-29, 18:49   #484
sylllvia89
Wtajemniczenie

jejku ale piszecie duzo

super

mnie czeka caly dzien cwiczen

a teraz bede miec szarlotke, nie zaluje bo mam robi smaczna
od czasu do czasu maly grzeszek moze byc
przybajmniej ja sobie wybaczam
nie wiem jak wy

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 20:59   #485
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
jejku ale piszecie duzo

super

mnie czeka caly dzien cwiczen

a teraz bede miec szarlotke, nie zaluje bo mam robi smaczna
od czasu do czasu maly grzeszek moze byc
przybajmniej ja sobie wybaczam
nie wiem jak wy
co takiego ćwiczysz cały dzień?

też Ci moge wybaczyć tą szarlotkę, bo sobie wybaczam, że dzisiaj jednak nie będzie kolacji wcale

SALSA na wymianę

-0,5/12
Stary 2010-08-29, 21:01   #486
kolorowatecza
Zakorzenienie

Witam
Mam w planach zrzucić 10 kg do Nowego Roku, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie

No i strasznie bym nie chciała, żeby wątek upadł

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 21:09   #487
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Witam
Mam w planach zrzucić 10 kg do Nowego Roku, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie

oczywiście zapraszamy
ja na pewno nie opuszczę wątku dopóki nie zrzucę swoich kilosów

dodam tylko, że nie wiem co jest, ale na wieczór notuję spadek kolejnych 100g

SALSA na wymianę

-0,5/12
Stary 2010-08-29, 21:22   #488
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ja zaczynam od 2. września
Chciałam iść na Dukana, ale widzę, że ja muszę ciało wyrzeźbić, bo gdy leci waga to po prostu staję się nieproporcjonalna :/
Amelio, a co do Twojego spadku 100 g, to wiesz zapewne, że to są dobowe wahania wagi i jutro rano możesz być cięższa nawet o 300?

Stary 2010-08-29, 21:56   #489
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaczynam od 2. września
Chciałam iść na Dukana, ale widzę, że ja muszę ciało wyrzeźbić, bo gdy leci waga to po prostu staję się nieproporcjonalna :/
Amelio, a co do Twojego spadku 100 g, to wiesz zapewne, że to są dobowe wahania wagi i jutro rano możesz być cięższa nawet o 300?
Wiem, wiem, ale to moja najniższa waga w ciągu ostatnich dwóch miesięcy więc się cieszę z każdego grama

A dlaczego nie zaczniesz już dzisiaj?
Rzeźba to nic innego jak odchudzanie co konkretnie chcesz osiągnąć?

SALSA na wymianę

-0,5/12
Stary 2010-08-29, 22:02   #490
kolorowatecza
Zakorzenienie

Nie, nie.
Rzeźba to pracowanie nad konkretnymi elementami figury, odchudzanie to tylko spadek masy ciała.
Mi masa spada, ale figura nie zmienia się na lepsze.

Marzę o tym, aby mieć w końcu talię - piękną, wąską talię, na której każda bluzka i sukienka będą wyglądały obłędnie
Brzuszek, żeby był płaski, no a z czasem marzę chociaż o delikatnym zarysie kaloryfera, ale na to daję sobie najwięcej czasu.
Moim problemem są nogi One są strasznie rozbudowane. Mam nadzieję, że schodząc z wagi, zapisując się na basen albo uprawiając biegi będę mogła jakoś je ukształtować, aby były choć troszkę zadowalające.
No i pupa mogłaby być twardsza, jędrniejsza i podniesiona, ale to też schodzi na dalszy plan

edit. Nie od dziś, bo ja zawsze muszę się psychicznie przygotować do takich przedsięwzięć
Poza tym jeszcze ostatnie piwko mnie czeka rozpoczynające rok szkolny i jakieś chińskie czy pizza z przyjacielem, a czas rozpoczęcia diety już od dawna mam zaplanowany

Edytowane przez kolorowatecza
Czas edycji: 2010-08-29 o 22:03
Stary 2010-08-29, 22:08   #491
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie.
Rzeźba to pracowanie nad konkretnymi elementami figury, odchudzanie to tylko spadek masy ciała.
Mi masa spada, ale figura nie zmienia się na lepsze.

Marzę o tym, aby mieć w końcu talię - piękną, wąską talię, na której każda bluzka i sukienka będą wyglądały obłędnie
Brzuszek, żeby był płaski, no a z czasem marzę chociaż o delikatnym zarysie kaloryfera, ale na to daję sobie najwięcej czasu.
Moim problemem są nogi One są strasznie rozbudowane. Mam nadzieję, że schodząc z wagi, zapisując się na basen albo uprawiając biegi będę mogła jakoś je ukształtować, aby były choć troszkę zadowalające.
No i pupa mogłaby być twardsza, jędrniejsza i podniesiona, ale to też schodzi na dalszy plan

edit. Nie od dziś, bo ja zawsze muszę się psychicznie przygotować do takich przedsięwzięć
Poza tym jeszcze ostatnie piwko mnie czeka rozpoczynające rok szkolny i jakieś chińskie czy pizza z przyjacielem, a czas rozpoczęcia diety już od dawna mam zaplanowany
Dalej będę się upierać, że rzeźba to redukcja tłuszczu Poprzez spadek %bf uwidaczniają się mięśnie - to jest właśnie rzeźba.
A dlaczego chcesz zrzucić 10kg, skoro spadek wagi źle wpływa na Twoją figurę?

SALSA na wymianę

-0,5/12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 07:10   #492
Kahve19
Raczkowanie

Amelio- gratulacje spadku
Ja spędziłam weekend na oglądaniu wyborów miss w piatek miss nastolatek,w sobote miss supranational, a wczoraj miss polski. Nie wiem gdzie takie ideały chodzą po świecie I te figury...Ehh,no nic

Wczoraj w ramach akcji grzeszenia zjadłam 2 kawałki szartlotki na 2sn i podw,i nic wiecej nie wpadlo,pomimo tego ze jadlam "cos zakazanegp" co mnie bardzo cieszy,bo to krok w strone normalnosci do ktorej dąże:tak:
I tak sobie postanowiłam ze jem 1700kcal,cwicze,aeroby tez, zwracam uwage na zdrowe i pełnowartościowe jadło ale nie odchudzam sie juz,moze cos spadnie dzieki cwiczeniom,a nawet jesli nie to ciało napewno sie zmieni na lepsze
Zjadłam własnie owsianke,wypiłam kawe,ogarne troche dom,a potem biore sie za cwiczenia,dzis mam w planie absy,rowerek stacjonarny i tabate. I wieczorem pokręce sie 15min na twisterze :tak:

Miłego Dnia

Kahve19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 07:42   #493
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Witajcie, u mnie na wadze 72,9kg, po obżarstwie sobotnim na chrzcinach ( gdzie trzymałam się jak tylko mogłam), w dodatku jestem przed okresem, więc waga może być większa.

Na śniadanko była jajecznica z papryką i zielona herbata
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 08:49   #494
honeyasik86
Wtajemniczenie

witajcie lachonki u mnie na wadze 200 gram mniej. Mało to, ale zawsze coś

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Witam

witamy witamy przyjmujemy i dostajesz plakietkę: metamorfoza do 2011 inaczej nie ma zmiłuj ja tylko czekam, aż kogoś tu zleje
Stary 2010-08-30, 09:03   #495
aam
Zadomowienie

Witajcie
Czy mogę się do was przyłączyć?

Wróciłam niedawno z wakacji i co dziś widzę - kilogram więcej na wadze
Poratujcie mnie tu jakoś
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 09:11   #496
Konto usunięte

Witamy I bierzemy się za siebie, teraz musi byc już tylko mniej!!!!
Kto będzie grzeszył będzie
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 10:32   #497
ewcia392
Rozeznanie

Cytat:

witamy witamy przyjmujemy i dostajesz plakietkę: metamorfoza do 2011 inaczej nie ma zmiłuj ja tylko czekam, aż kogoś tu zleje

Ty to bys tylko baty dawała

OD wczoraj miałam okropny bół zeba, dzis byłam u dentysty i leczenie kanałowe - dziś 1 etap był. Więc i też mniej zjadłam. No a przez te leczenie kanałowe upewniłam się, że słodyczą mówię stanowcze DOSC

Ja dziewczęta będę ważyła się jutro rano, bo dziś rano szzcerze powiedziawszy zapomniałam - trochę tym zębem byłam przejęta.

Dziś rano owsianka, na obiad w planach rolada mięsna i warzywka
Stary 2010-08-30, 12:06   #498
Amelia_bm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kahve19 Pokaż wiadomość
Amelio- gratulacje spadku
Ja spędziłam weekend na oglądaniu wyborów miss w piatek miss nastolatek,w sobote miss supranational, a wczoraj miss polski. Nie wiem gdzie takie ideały chodzą po świecie I te figury...Ehh,no nic

Wczoraj w ramach akcji grzeszenia zjadłam 2 kawałki szartlotki na 2sn i podw,i nic wiecej nie wpadlo,pomimo tego ze jadlam "cos zakazanegp" co mnie bardzo cieszy,bo to krok w strone normalnosci do ktorej dąże:tak:
I tak sobie postanowiłam ze jem 1700kcal,cwicze,aeroby tez, zwracam uwage na zdrowe i pełnowartościowe jadło ale nie odchudzam sie juz,moze cos spadnie dzieki cwiczeniom,a nawet jesli nie to ciało napewno sie zmieni na lepsze
Zjadłam własnie owsianke,wypiłam kawe,ogarne troche dom,a potem biore sie za cwiczenia,dzis mam w planie absy,rowerek stacjonarny i tabate. I wieczorem pokręce sie 15min na twisterze :tak:

Miłego Dnia
dzięki

Nie traktuj tej szarlotki jako grzechu, tylko jako małą przyjemność wszystko jest dla ludzi

Cytat:
witajcie lachonki u mnie na wadze 200 gram mniej. Mało to, ale zawsze coś
Lepiej 200g mniej, niż więcej

Ja dopiero jem śniadanie, bo miałam egzamin, który myślałam że będzie jutro i taki stres przeżyłam że szok. Później w planach mam wielki come back do biegania (dzisiaj 6km) i tabate, bo mi się spodobało (a jeszcze zakwasy po ostatniej nie przeszły

reasumując, od początku wątku zrzuciłam ok. 1kg, bo zaczęłam kilka dni wcześniej w talii dalej -3cm i w łydkach -0,5cm

SALSA na wymianę

-0,5/12
Stary 2010-08-30, 12:06   #499
asiuniaa1987
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczynki,u Mnie dzis waga pokazala 57,4 wiec malymi kroczkami do celu ja zjadlam przed chwila serek wiejski i wypilam caly kubek soku warzywnego pychota mniam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 12:15   #500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewcia392 Pokaż wiadomość
Ty to bys tylko baty dawała

OD wczoraj miałam okropny bół zeba, dzis byłam u dentysty i leczenie kanałowe - dziś 1 etap był. Więc i też mniej zjadłam. No a przez te leczenie kanałowe upewniłam się, że słodyczą mówię stanowcze DOSC

U mnie też przymusowa dieta, ale to może i lepiej, odezwała się moja prawa górna ósemka, ból jest nie do wytrzymania jesli chodzi o jedzenie, boli gardło, ust nie bardzo mogę otwierać, nie wiem jak to będzie, boje się, że trzeba będzie usuwać

Ale póki co to zrobiłam sobie sałatkę, ogórek, pomidor i pół persi z kurczka
Stary 2010-08-30, 12:22   #501
kolorowatecza
Zakorzenienie

Amelio chodzi o to, że chciałam pozwolić sobie tylko na dietę redukcyjną bez ćwiczeń. Nie znoszę tego. Jednak ostatnio schudłąm 2 kilogramy i widzę, że np. leci mi z bioder, więc zmniejsza się różnica cm między pasem a biodrami i talia wydaje się jeszcze mniejsza. Więc muszę tak czy owak ćwiczyć. A żeby mięśnie zaczęły być widoczne poprzez spadek %bf to najpierw muszą być w ogóle jakieś

A w ogóle to Dzień Dobry wszystkim
Kahve - szarlotka to same pyszności - niech Ci pójdzie na zdrowie Poza tym tam też są witaminki, więc to nie jest tak, że wcinasz same niezdrowe rzeczy
traxx - mam nadzieję, że zęba da się jednak wyleczyć i usuwanie nie będzie koniecznie

Stary 2010-08-30, 13:31   #502
ewcia392
Rozeznanie

Cytat:
Amelio chodzi o to, że chciałam pozwolić sobie tylko na dietę redukcyjną bez ćwiczeń. Nie znoszę tego. Jednak ostatnio schudłąm 2 kilogramy i widzę, że np. leci mi z bioder, więc zmniejsza się różnica cm między pasem a biodrami i talia wydaje się jeszcze mniejsza. Więc muszę tak czy owak ćwiczyć. A żeby mięśnie zaczęły być widoczne poprzez spadek %bf to najpierw muszą być w ogóle jakieś

Zazdroszczę, mi zawsze z tali i brzucha leci a z bioder i tyłka to nie chcę !!!
Stary 2010-08-30, 14:20   #503
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ale nawet jeśli, to talię i tak masz super widoczną - ja natomiast nie bardzo, a wręcz ona mi zanika

Stary 2010-08-30, 16:27   #504
reminiscence
Raczkowanie

Wróciłam do Was dziewczęta, stęskniłam się bardzo ale nie wiem czy bardziej za zdrowym jedzeniem czy za wami od jutra dietkuję znów na 100% bo jednak poza domem to ciężko

reminiscence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 19:23   #505
carolas
Raczkowanie

o matko, umieram.

Wczoraj poszlam sobie pobiegac, niecale 45 minut na biezni 400 metrow, roznym tempem. Zaczelo mocno padac, wrocilam wiec do domu i wlaczylam sobie cwiczenia na plycie DVD z shape no i - przyznaje sie - wymieklam!!! Kiedy osobiscie uwazam, ze mam super kondycje i sporo miesni pod warstwa tluszczyku, przez te kolejne 40 minut zmeczylam sie jak po polmaratonie!

A dzisiaj od 8 rano na nogach. Szybki obrzadek zwierzat i smigam do pracy, dzisiaj sesja zdjeciowa w dwoch miejsach. Jedna trwala od 9 do 15 i przebieglam chyba z 20 km w kaloszach, z aparatem w reku i po jakis podmoklych pastwiskach, na dodatek w gorach, wiec troche to dalo w kosc. Potm kolejna sesja od 16 do 18, ale na szczescie juz stylizowana, to biegac nie trzeba bylo az tak duzo :P

wlasnie wrocilam do domu i padlam. Chyba ide spac...
carolas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 19:34   #506
franczesqua
Raczkowanie

U mnie dzien (chyba) udany

Choc rano wstalam to mialam jakis wywalony brzuch... Bo niedziela leniwa, a jedzenie takie jak zawsze

A dzis były cwiczenia z tasmą rano, trochę podskoków, potem skręcalam meble w moim pokoju Zjadlam troche za duzo avokado i tlustego twarogu

Wieczorkiem było też 1,5 h na silowni, najpierw zestaw na ręce, potem 45 min spinning- PADŁAM. Do teraz jest mi gorąco

Aha, ulozylam sobie plan 'treningow'... 6 razy w tygodniu. Co 2-gi dzien spinning, co 2-gi obwody + stretching.

Im dalej w las, tym mniej sie sobie podobam i wiecej wymagam
franczesqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 19:37   #507
Amelia_bm
Rozeznanie

ehh skąd ja to znam. Dzisiaj też biegałam 45 minut, ale po drodze z 10 razy musiałam się zatrzymać. W sumie wyszło 5 km, normalnie załamka. A to tylko niecałe 3 tyg. przerwy
z czym ja pójdę na te zawody

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

reminiscence, chcesz powiedzieć że masz coś na sumieniu?

SALSA na wymianę

-0,5/12
Stary 2010-08-30, 19:46   #508
Kahve19
Raczkowanie

Dobry wieczor Dziewczynki
Kolorowa Tecza- a ile wazysz i mierzysz? kiedys Cie podczytywalam w watku o utrzymaniu chyba,jak dobrze pamietam.
Dzis jeszcze szarlotka kusila,ale nie bylo kiedy nawet zjesc bo pol dnia poza domem,wiec nie zjadlam

teraz zjadam kolacja,twaróg półtłusty z pomidorem i pieprzem,umyje sie,wetre balsamy i ide spac,bo ledwo zyje.
cwiczenia rano zaliczone,wiec dzien bardzo udany

Dobranoc

Kahve19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 19:55   #509
kolorowatecza
Zakorzenienie

Mam 160 cm i 56 kg.
Ale było kiedyś już 67, więc jestem z siebie bardzo dumna

franczesqua - 1,5 h na siłowni? Brawo Należy się podziw.
Amelio - dasz radę na zawodach

Stary 2010-08-30, 20:04   #510
carolas
Raczkowanie

to zawody w biegach? Jaki dystans? Czasem lepiej sobie odpuscic, bo jak sie slabiej wypadnie i nie ma sie odpwiedniego trenera, to potem sie nie chce zaczynac... A z kolei innym porazka daje kopa do walki. Zawody powinny byc przyjemnoscia, takie moje zdanie.

A ja za pare dni wyjezdzam na ponad 10 dni i moge zapomniec o przestrzeganiu diety...
carolas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości