Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 15:15   #1291
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Cytat:
Napisane przez EarlGrey Pokaż wiadomość
A ja wolałabym w państwowym, fakt część ludzi wysyła do prywatnych, ale są jeszcze ludzie których na to nie stać, poza tym w państwowym to praca chyba pewniejsza, do prywatnego można sie w każdej chwili dostać, ale i w każdej wylecieć, poza tym należą się wszystkie świadczenia itd. Ale dobrze jest zdobyć doświadczenie powiedzmy 1-2 lata w prywatnych i startować do państwowego, przynajmniej ja mam taki zamiar.
Prywatne powstają teraz jak grzyby po deszczu, więc zawsze można założyć swoje dziewczyny odważyłybyście się?
Oj nie wiem, za dużo papierkowych formalności z tym jest, a poza tym trzeba by mieć gdzie otworzyć te przedszkole, jakieś fundusze mieć na start, a skąd to wszystko wziąść? Sama raczej bym się tego nie podjeła, ale np z przyjaciólką tez pedagożką to kto wie
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 15:21   #1292
nellady
Zakorzenienie

a ja mam znów dylemat co robić a czas mam do jutra...

ja gdybym miała fundusze...odważyłabym się chyba

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:02   #1293
kasiuletka
Rozeznanie

Dziewczyny, taj jak pisałam mam licencjat z op- wych, na mgr chce iść na edukacje wczesnoszkolną i przedszkolną z terapią, myślę nad zrobieniem rocznego kursu z oligofrenopedagogiki. Czy po uzyskaniu mgr mam sznse na prace w szkole specjalnej? Czy większe pole do popisu mają nauczyciele polskiego, matematyki itd? Może lepszy byłby kurs z bibliotekoznawstwa?Co o tym myślicie?
kasiuletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:02   #1294
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to samo miałam w dzienniku praktyk, tyle że u mnei to wyglądało tak, ze miałam do "wyrobienia" 80 godzin a byłam może ze 30-40... i większośc rzeczy które pisałam były przepisane z dziennika koleżanki z resocjalizacji, która była w tej samej szkole na praktykach
kurcze, aż tak źle jest po OW?
No tak, ja mam 40 godzin w szkole w klasie 1 i 40 godzin w przedszkolu w 6 latkach Jutro już będę pisała sprawozdanie z rozpoczęcia roku szkolnego, chciałabym się załapać na pasowanie na ucznia myślę że to będzie ciekawe doświadczenie, zobaczę jak nauczyciel rozpoczyna ze świeżymi dzieciaczkami, będą się przyzwyczajać zarówno do niej jak i do mnie mam nadzieję że to będzie dobra współpraca. Teraz gryzie mnie tylko to co napisałaś że możliwe że trzeba będzie kontynuować magistra na tym samym kierunku Proszę, jak czegokolwiek się dowiesz, daj znać
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:20   #1295
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, taj jak pisałam mam licencjat z op- wych, na mgr chce iść na edukacje wczesnoszkolną i przedszkolną z terapią, myślę nad zrobieniem rocznego kursu z oligofrenopedagogiki. Czy po uzyskaniu mgr mam sznse na prace w szkole specjalnej? Czy większe pole do popisu mają nauczyciele polskiego, matematyki itd? Może lepszy byłby kurs z bibliotekoznawstwa?Co o tym myślicie?
Ja bym się zdecydowała na kurs z oligo.

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
No tak, ja mam 40 godzin w szkole w klasie 1 i 40 godzin w przedszkolu w 6 latkach Jutro już będę pisała sprawozdanie z rozpoczęcia roku szkolnego, chciałabym się załapać na pasowanie na ucznia myślę że to będzie ciekawe doświadczenie, zobaczę jak nauczyciel rozpoczyna ze świeżymi dzieciaczkami, będą się przyzwyczajać zarówno do niej jak i do mnie mam nadzieję że to będzie dobra współpraca. Teraz gryzie mnie tylko to co napisałaś że możliwe że trzeba będzie kontynuować magistra na tym samym kierunku Proszę, jak czegokolwiek się dowiesz, daj znać
Mi to nawet odpowiada, tez jestem za tym, żeby trzymać się jednej konkretnej specjalizacji i być na prwdę dobrze przygotowanym, ale to tylko moje zdanie
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2010-08-31, 18:34   #1296
nellady
Zakorzenienie

a na przedszkolnej na zajęciach z rysowania i śpiewu jest to kwestią zaliczenia czy ocena też z tego jest? jak to w ogóle wygląda

Stary 2010-08-31, 18:38   #1297
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
a na przedszkolnej na zajęciach z rysowania i śpiewu jest to kwestią zaliczenia czy ocena też z tego jest? jak to w ogóle wygląda
Takie kwestie zależą od danej uczelni i wykładowcy.

Stary 2010-08-31, 18:42   #1298
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Takie kwestie zależą od danej uczelni i wykładowcy.
a jak to u Was wyglądało?

Stary 2010-08-31, 18:45   #1299
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
napisałaś że możliwe że trzeba będzie kontynuować magistra na tym samym kierunku Proszę, jak czegokolwiek się dowiesz, daj znać
  • 15/02/2009 17:28

"(...)To może sprecyzuje kwestie studiów magisterskich. Mianowicie jeśli licencjat zrobie z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej to czy koniecznie musze robić z niej magisterkę? Czy bez problemu mogę zrobić np. pedagogikę ogólną lub resocjalizacyjną? (Bez problemów w sensie późniejszej pracy w szkole i przedszkolu) I ewentualnie jak to wygląda w praktyce (czyli czy np. osoba z licencjatem z pwip i uzupełniającymi z pedagogiki resocjalizacyjnej jest mniej ceniona niż po 5-letniej pwip itp.?)"

• 15/02/2009 17:48

"Nie musisz. Właśnie po to wprowadzono podział. Kończysz trzyletnie studia licencjackie i później możesz, ale nie musisz iść na magisterskie z tego samego kierunku. Np. ja byłam na pedagogice opiekuńczo - wychowawczej, skończyłam trzy lata i teraz jestem na wczesnoszkolnej i przedszkolnej. Inną sprawą są różnice programowe, które muszę odrobić, żeby mieć pełne uprawnienia"*

* Źródło: http://http://grono.net/pedagogika-czyli-ars-educandi/topic/17039823/sl/licencjat-a-magisterka/

Ale oczywiście jeszcze to potwierdzę w październiku u kobitki z prawa oświatowego

Miejmy nadzieję, że to co dziewczyny napisały to jest prawda...bo nieźle wkurzyłabym się gdybym nie poszła na swoją wymarzoną terapię...
Fakt mam pół roku na wybranie specjalizacji...,ale na wczesnoszkolnej bym się tylko w szczególności, że 60% przedmiotów jest tych samych i z tymi samymi wykładowcami, z którymi miałam w koledżu...

Cytat:
To zależy od uczelni, ale są to zazwyczaj zajęcia ćwiczeniowe więc jest zaliczenie z oceną.

Edit: U mnie na kształceniu słuchu najpierw uczyłyśmy się nutek i samych podstaw muzycznych, co jakiś czas był z tego np. z przewrotów, itd.
Później zaczęła się jazda, której chyba do końca życia nie zapomnę
Dostałyśmy x piosenek i musiałyśmy się ich nauczyć i zaliczać oczywiście na ocenę.
Nie zapomnę tego... jak pani kazała mi zaliczać i musiałam śpiewać z zapaleniem strun głosowych...
To była jakaś masakra! Zaśpiewałam jedną piosenkę i traciłam głos - to milion-dwieście inhalatorów i dalej jazda i następna piosenka...
Uwaliła wtedy połowę mojej grupy...(oczywiście ze mną na czele ) brałyśmy warunek o przedłużenie sesji, egzaminy miałyśmy wszystkie zdane...,a kształcenia nie... Z koleżanką byłam nawet na korkach ze śpiewu...
Pamiętam, że to horror był - całe ferie zimowe do bo jeździłyśmy i zdawałyśmy...
Och... od tej pory mam awersję do śpiewu ciekawe czemu??
A z plastyką było spoko - robiłyśmy wiele fajnych i ciekawych rzeczy, uczyłyśmy się nowych technik. Bardzo miło wspominam te zajęcia. Natomiast kształcenie...

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho

Edytowane przez anulcia_88
Czas edycji: 2010-08-31 o 18:59 Powód: dopisek
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 18:47   #1300
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to u Was wyglądało?
Nie studiuję przedszkolnej tylko terapeutyczną z rehabilitacją Ale skoro mowa o praktycznych zajęciach to ja np masaż miałam na ocenę

Stary 2010-08-31, 19:02   #1301
Liama
Zadomowienie

hej czy ktoś moze mi dokładnie wyjaśnić na czym polega przedmiot matematyka z metodyka???

Brzmi bardzo groźnie, dla kogoś kto matmy nie lubi;/
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 19:11   #1302
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
hej czy ktoś moze mi dokładnie wyjaśnić na czym polega przedmiot matematyka z metodyka???

to sposób nauczania matematyki, metodyka daje po prostu wachlarz metod, środków, technik do tego aby sprawnie i dobrze jakościowo uczyć danego przedmiotu.
Stary 2010-08-31, 19:12   #1303
Liama
Zadomowienie

Cytat:
to sposób nauczania matematyki, metodyka daje po prostu wachlarz metod, środków, technik do tego aby sprawnie i dobrze jakościowo uczyć danego przedmiotu.
Czyli to będzie teoria poprostu?? nie będę musiała ponownie przedzierać się przez wykresy, funkcje i sinusy??
Zapraszam
Stary 2010-08-31, 19:13   #1304
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:

Nic strasznego...ak jak EarlGrey napisała. Heh nie będzie żadnych sinusów, tangesów itd.

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-31, 19:15   #1305
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Nic strasznego...ak jak EarlGrey napisała. Heh nie będzie żadnych sinusów, tangesów itd.
ufff czyli nie będzie powrotu do przeszłości i liczenia na palcach
Mam nadzieję, bo przeraziło mnie to...
Zapraszam
Stary 2010-08-31, 19:17   #1306
anulcia_88
Rozeznanie

Heh poznasz środki, techniki i metody nauczania matematyki na POZIOMIE KL.I-III. My tam troszkę liczyłyśmy...,ale bardziej uczyłyśmy się jak "sprzedać" uczniom wiedzę

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-31, 19:19   #1307
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Heh poznasz środki, techniki i metody nauczania matematyki na POZIOMIE KL.I-III. My tam troszkę liczyłyśmy...,ale bardziej uczyłyśmy się jak "sprzedać" uczniom wiedzę
jak na poziomie I-III to takie matematyczne antytalencie chyba da radę
Zapraszam
Stary 2010-08-31, 19:22   #1308
anulcia_88
Rozeznanie

da, da

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-31, 19:34   #1309
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie jeszcze sie dorobisz logopedii Dziewczyny bądźmy dobrej myśli, ja tam nie doszukuje sie minusów tylko plusów, chociaż ciężko bo rzeczywistość stawia na nogi, ale nie zapominajmy dlaczego wybrałyśmy ten kierunek !
jestem tego samego zdania! na razie skupiam się na nauce, potem jak już zakończę ten etap to zacznę się zastanawiać że z praca może być ciężko
Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Generalnie jest tak,że z samym licencjatem mamy malutko do wyboru jeżeli chodzi o prace i na pewno nie mamy możliwości pracować jeszcze w np poradni, sama jestem na ped. terapeutycznej z rehabilitacją i wiem, że dopiero po zdobyciu tytułu mgr bede miała większe pole do popisu.
sam licencjat za przeproszeniem gówno daje
Cytat:
gdzieś czytałam, że można pracować w prywatnym przedszkolu po innej pedagogice, a w państwowym można być w trakcie przedszkolnej...ale ile w tym prawdy to nie wiem...
w prywatnym przedszkolu może pracować nawet ktoś kto nie studiował pedagogiki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 20:10   #1310
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
ufff czyli nie będzie powrotu do przeszłości i liczenia na palcach
Mam nadzieję, bo przeraziło mnie to...
No raczej to będzie powrót do liczenia na palcach ale nie martw się ja także jestem matematycznym antytalentem więc mnie to nie przeraża, co więcej ułatwia!

A z tą pracą w prywatnym bez pedagogiki, masz rację to jest beznadzieja, ostatnio jak szłam na mieście przeczytałam ogłoszenie o naborze do przedszkola prywatnego i jedną z "atrakcji" która miała zwabić potencjalnych chętnych była możliwość KONSULTACJI z pedagogiem to ja dziękuję i więcej pytań nie mam. Swojego dziecka nie posłałabym do przedszkola gdzie kadra nie ma wykształcenia w tym kierunku, no kurczę, ja rozumie, że profesura nie jest do tego potrzebna ale jakiś nadzór powinien być. Moim zdaniem nie wystarczy samo dobre podejście do dzieci (cokolwiek to znaczy), ani praktyka w postaci wychowywania własnych, tudzież częstego zajmowania się dziećmi znajomych. Tak samo jak idziemy do lekarza, racja powinien mieć podejście do pacjenta ale wiedzę teoretyczna także.

Edytowane przez EarlGrey
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:17
EarlGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:37   #1311
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Nie chcę nic mówić..ale moje koleżanki z roku (i to duża ich część) do tej pory nie rozumie zadań na porównywanie ilorazowe czy różnicowe.. nie potrafi ich rozwiązywać.. ba! mają nawet problemy z zadaniami tekstowymi złożonymi.. nie wspominając o umiejętności metodyki..

Wybaczcie, ale jakoś mnie strasznie irytuję, że ktoś kto nie lubi matematyki bądź jest "nogą" z tego przedmiotu pcha się na studia pedagogiczne (tutaj głównie mam na myśli pedagogikę wczesnoszkolną, bo na innych te braki jeszcze jakoś przejdą).

Co do kształcenia muzycznego, miałam je chyba 2 albo nawet 3 lata.
Najpierw były to same ćwiczenia na zaliczenie bez oceny - poznawanie solmizacji, podstaw muzyki, itd.
Później muzykę wraz z grą na instrumencie - na 2 roku był to flet.. Tutaj pojawił się egzamin, oczywiście na ocenę. Było to połączenie metodyki z grą na instrumencie właśnie.
W między czasie pojawiała się emisja głosu, na której ćwiczyłyśmy oddechy, teksty, wymowę, a także śpiewałyśmy.
Na ostatnim roku znów miałam grę na instrumencie tym razem na keybordzie. Jednak z tym wykładowcą było to na innej zasadzie.. nie uczył nas jako tak grać, a jedynie zarażać uczniów pasją do muzyki i rozbudzać w nich zainteresowanie np. instrumentami. Dawał nam się bawić keybordami jak dzieciom i troszkę podstaw zdobyłyśmy: jak uderzać w klawisze itp.. Nawet ćwiczyłyśmy granie na dwie ręce i nauczyłyśmy się odczytywać nuty te keybordowe... Muszę jednak powiedzieć, że wykładowca ten był specyficzny.. koleżanki go nie trawiły, bo się stresowały, niektórym zdarzyło się nawet popłakać (miał w zwyczaju dogadywać i nie wiadomo było o co mu tak naprawdę chodzi). Trzeba było do niego podchodzić z dużym dystansem.. Nigdy nie miałam z nim na szczęście problemów.. ba nawet go lubiłam

Ale napiszę Wam, że co wykładowca to inne zdanie..
najpierw przez 2 lata nasłuchałyśmy się o wspaniałości solmizacji, by na 3 roku zostać przez kogoś innego uświadomionymi jakie to jest "bee".

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:42
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:45   #1312
weronika_91
Zakorzenienie

hej dołączam do Was jeśli mogę oczywiście od pażdziernika zaczynam studia na kierunku pedagogika specjalna a jeśli chodzi o specjalizację to logopedia z kinezjologią edukacyjną o ile będę miała dobre wyniki z badania foniatrycznego. Może ktoś wie dokładnie jak takie badanie wygląda? jeśli było już podobne pytanie to sorki ale nie doczytałam
Stary 2010-08-31, 21:19   #1313
lineczka1989
Zakorzenienie

o emisje głosu to i ja będę mieć i jestem tych zajęć bardzo ciekawa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2010-08-31, 21:25   #1314
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
o emisje głosu to i ja będę mieć i jestem tych zajęć bardzo ciekawa
Już wiecie jakie przedmioty będziecie miały od paź dziernika? Ja co rusz wchodzę na stronkę mojej uczelni, bo także jestem ciekawa jakie zajęcia mnie czekają na drugim roku, ale niestety jeszcze nic nie ma
Stary 2010-09-01, 09:18   #1315
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
Nie chcę nic mówić..ale moje koleżanki z roku (i to duża ich część) do tej pory nie rozumie zadań na porównywanie ilorazowe czy różnicowe.. nie potrafi ich rozwiązywać.. ba! mają nawet problemy z zadaniami tekstowymi złożonymi.. nie wspominając o umiejętności metodyki..

Wybaczcie, ale jakoś mnie strasznie irytuję, że ktoś kto nie lubi matematyki bądź jest "nogą" z tego przedmiotu pcha się na studia pedagogiczne (tutaj głównie mam na myśli pedagogikę wczesnoszkolną, bo na innych te braki jeszcze jakoś przejdą).

Co do kształcenia muzycznego, miałam je chyba 2 albo nawet 3 lata.
Najpierw były to same ćwiczenia na zaliczenie bez oceny - poznawanie solmizacji, podstaw muzyki, itd.
Później muzykę wraz z grą na instrumencie - na 2 roku był to flet.. Tutaj pojawił się egzamin, oczywiście na ocenę. Było to połączenie metodyki z grą na instrumencie właśnie.
W między czasie pojawiała się emisja głosu, na której ćwiczyłyśmy oddechy, teksty, wymowę, a także śpiewałyśmy.
Na ostatnim roku znów miałam grę na instrumencie tym razem na keybordzie. Jednak z tym wykładowcą było to na innej zasadzie.. nie uczył nas jako tak grać, a jedynie zarażać uczniów pasją do muzyki i rozbudzać w nich zainteresowanie np. instrumentami. Dawał nam się bawić keybordami jak dzieciom i troszkę podstaw zdobyłyśmy: jak uderzać w klawisze itp.. Nawet ćwiczyłyśmy granie na dwie ręce i nauczyłyśmy się odczytywać nuty te keybordowe... Muszę jednak powiedzieć, że wykładowca ten był specyficzny.. koleżanki go nie trawiły, bo się stresowały, niektórym zdarzyło się nawet popłakać (miał w zwyczaju dogadywać i nie wiadomo było o co mu tak naprawdę chodzi). Trzeba było do niego podchodzić z dużym dystansem.. Nigdy nie miałam z nim na szczęście problemów.. ba nawet go lubiłam

Ale napiszę Wam, że co wykładowca to inne zdanie..
najpierw przez 2 lata nasłuchałyśmy się o wspaniałości solmizacji, by na 3 roku zostać przez kogoś innego uświadomionymi jakie to jest "bee".
W związku z ped. opiekuńczo wych matma mi sie nie przyda, zresztą na poziomie klas I-III mam opanowaną gorzej jakies tam funkcje, sinusy, cosinusy brrrr
Zapraszam
Stary 2010-09-01, 09:33   #1316
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiecie jakie przedmioty będziecie miały od paź dziernika? Ja co rusz wchodzę na stronkę mojej uczelni, bo także jestem ciekawa jakie zajęcia mnie czekają na drugim roku, ale niestety jeszcze nic nie ma
na początku dostałam "plan studiów" i mam wypisane wszystkie zajęcia jakie będę miała, z czego egzamin, a z czego zaliczenie na ocenę, ilość ćwiczeń, wykładów i laborek i ilość punktów ECTS
poza tym na usosie też mam rozpisane co i jak
a emisję głosu będę miała dopiero w semestrze letnim

Cytat:
W związku z ped. opiekuńczo wych matma mi sie nie przyda
mi na szczęście też nie bo bym wcale nie poszła na taki kierunek gdzie muszę mieć do czynienia z matmą

Nela 5/11/13
Stary 2010-09-01, 09:46   #1317
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
na początku dostałam "plan studiów" i mam wypisane wszystkie zajęcia jakie będę miała, z czego egzamin, a z czego zaliczenie na ocenę, ilość ćwiczeń, wykładów i laborek i ilość punktów ECTS
poza tym na usosie też mam rozpisane co i jak
a emisję głosu będę miała dopiero w semestrze letnim

mi na szczęście też nie bo bym wcale nie poszła na taki kierunek gdzie muszę mieć do czynienia z matmą
No to fajnie masz, ja swój plan na pierwszy rok poznałam po rozpoczęciu semestru, a teraz na drugi jeszcze nie ma. Dzisiaj byłam w przedszkolu i praktyki mam od 13 na 8 rano w grupie 3 latków...Fajnie będzie, musi być fajnie, innej opcji nie dopuszczam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 10:02   #1318
anlejka
Zakorzenienie

Łohoł! Ja wyruszam za jakieś pół godziny i też się dowiem wszystkiego :X Nie ukrywam, że wolę mieć rano niż po południu :X
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 10:05   #1319
lineczka1989
Zakorzenienie

EarlGrey, ale tak na poszczególne semestry planu nie mam, zamieszczają na stronie parę dni przed rozpoczęciem zajęć

ja w piątek zaczynam praktyki

Nela 5/11/13
Stary 2010-09-01, 10:32   #1320
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
wiem, że po tym drugim mogę pracować w poradni tylko właśnie chodzi mi o to kiedy to się wybiera, czy będę mogła pracować po licencjacie w poradni;p bo ja nie wiem kiedy wybiera się to drugie-czyli tą terapię właśnie
Ja specjalizację wybierałam na drugim roku.

Cytat:
Czyli to będzie teoria poprostu?? nie będę musiała ponownie przedzierać się przez wykresy, funkcje i sinusy??
Wykresy, funkcje, sinusy, całki i macierze. Chyba logiczne, że na pedagogice nie ma takich rzeczy?

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości