Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 08:51   #2431
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Kto mi podmienił dziecko!!!!!!! Wczoraj marud od rana, prawie zero snu. Wieczorne karmienie po kąpieli trwało 3 godziny z małymi przerwami Co ją chciałam odłożyć do łóżeczka, to ryk W końcu o 22 zasnęła a ja padłam razem z nią. Dobrze, że nocka była dobra.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:01   #2432
kasiorekzeta
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Witam mamusie

U Nas Majosia wczoraj poszła spać o 18:30, myślałam, że drzemka, a tu sen na nockę
Chciałam ją budzić na kąpiel, ale bałam się, że zabawa się zacznie i tak do 23 nie będzie spała. Zaryzykowałam, niech śpi, miała dzień dziecka bez kąpieli Obudziła się jak zwykle ok 1 i dalej spanie. Dziś wstała o 6:30, jak zawsze Pierwszy raz tak wcześnie usnęła. Zawsze do 20stej usypia

Co do pytań o spacerówkę, to my od jakiegoś 5 miesiąca w niej jeździmy
A butelki to przez cały dzień myję i zalewam gorącą wodą, a jak już Majcia pójdzie spać to wkładam po całym dniu do sterylizatora i mam rano czyste (robię tak bo mamy sterylizator, więc trzeba go jeszcze poużywać ).
Używamy Loveli, bo bardzo ładnie pachnie, a i tak Mai rzeczy zawesz piorę osobno

oliviaoO wspólczuje Kochana nie zadręczaj się czasu nie cofniesz. Ważne, że samochód jeździ i może Wam służyć jako środek lokomocji
My z TŻ 3 lata temu kupiliśmy samochód i po tygodniu padł silnik, koszt 5 tyś, wtedy nie mieliśmy czym jeździć Trzeba było naprawić

za wszystkie przedszkolne dzieciaczki, za pierwszy dzień i za Mamusie nauczycielki
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:05
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:07   #2433
zebra666
Zakorzenienie

Filka, bo ja sypie kaszke miarkami od mleka

Olivia nie zadręczaj się! Stało się i trudno Dobrze, że nic poważniejszego nie zrobiłaś

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:35   #2434
celka2000
Zakorzenienie

dzien doberek. Junior odprowadzony do przedszkola. Pobiegl sam do sali i nie chcial, zeby mu przeszkadzac w zabawie. Ciekawe co teraz robi...
Zuza spi. Tak sie ciszej w domu zrobilo. Szok. Moze nawet cos posprzatam? Bo po tych wakacjach to mieszkanie w stanie chaosu nadal.
Piszecie o planach jedzenia... moje dziecie ma taki: cyc, cyc, cyc, deser owocowy, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc .... i tak razy milion az idzie spac i w nocy: cyc, cyc, cyc, cyc itd...
Najgorzej, ze nie wiem jak jej pic podawac. Z butelki nie umie... Moze jakis kubeczek jej kupie, bo ona praktycznie nic nie pije (tylko cyc).
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:39   #2435
zebra666
Zakorzenienie

Celka faktycznie masz masakre... ciągle cyc w obrocie...

Stary 2010-09-01, 11:14   #2436
kasiorekzeta
Rozeznanie

Celka współczuje takiego cycowania. Ja już miałam dosyć ciągle z wyjętym cycem siedzieć Dlatego jak nagle nie wiadomo z jakiej przyczyny znienawidzona butelka stała się nawet fajna, to poczułam się jak w niebie. Skakałam z radości jak dziecko. Od tamtej pory wprowadziłam kaszkę rano i wieczorem, picie i ogólnie świat bez ciągłego cycowania stał się inny. Cyc jest na usypianie, w nocy i czasami w ciągu dnia jak np jestem u mamy, albo mam nadmiar pokarmu

Ja mam dziś pogodowego doła nic mi się nie chce. Leje, buro i smutno na zewnątrz. Maja też marudna przez pogode. Niedługo siądziemy razem i będziemy płakać Lato wracajjjjj, albo przynajmniej śliczna jesień, ale ja chce słońce
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-09-01 o 11:15
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:40   #2437
filka2
Zadomowienie

olivia o kurczeno ale trudno,przecież autko nadal na chodzie więc nie ma się czym przejmować.
kaziorekzeta no ja też bym chciała lato lub chociaż ciepłą jesien,wczoraj jak Ade ubrałam grubo to biedna przez cały spacer siedziała nieruchomo bo chyba nie wiedziała co sie dziejew lato było fajnie bo jak sie wchodziło do sklepu to temp dla dziecka była taka sama a teraz już w sklepach ciepło sie robi a dziecko poubierane.
zebra no tak ale ja pytałam o miarke mleka bo nie wiem ile to?
a jak pupcia małej taty?może pisałaś ale nie doczytałam.
gosbaj no to mogę ci wysłać tylko daj znać,pudełko chyba kosztuje ok 12-13zł z tego co widziałam a koszt wysyłki nie wiem,powinno sie opłacac myśle ze do 6złby to wyniosło.więc 6zł mniej.
celka o kurcze ale ty cycujeszi tak non stop?ło mamusiu,pewnie Zuzia duza juz?ja juz odstawiłam i poszło gładko,tylko jeszcze musze sciągać co kilka dni żeby zastój sie nie zrobił.

u nas nocka ok,ale znów tż Ade zabrał do nas ok 4.już więcej jej nie wezmiemy bo sie przyzwyczaji i co wtedy
znów mnie głowa boli,mam dośc.od porodu było ok a teraz sie zaczeło.

aha na tej diecie ciągle biegam siiikuuu
Stary 2010-09-01, 11:46   #2438
ula 87
Zadomowienie

ja na chwileczkę bo praca czeka

dziewczyny dziękuję za pochwały mojego wyglądu , aż się zarumieniłam faktycznie wróciłam do swojej wagi , ale roztępy pozostały

Filka oprócz seksu to jeszcze mała dieta : zero pieczywa , słodyczy , pieczonych tłustych rzeczy .
teraz jem już normalnie a waga stoi w miejscu

moja Zuza faktycznie okrąglutka ,ale nie przejadam jej a tuszę ma po mamusi ( jak byłam mała też tak wyglądałam i dopiero po skączeniu dwóch latek tłuszczyk spadł)

nadrobię was wieczorem , bo dziś koleżanki wpadną na kawę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:34   #2439
karola_sz
Rozeznanie

Starsza dziś pierwszy raz po przerwie w przedszkolu. A to oznacza, że już jutro, najpóźniej w piątek się wyśpię na opiece, bo pewnie znów zachoruje . Normalnie idzie to przedszkola, po dwóch dniach gardło i angina. I wielka d..pa. Nie wiem już co robić. Dostawała szczepionkę uodparniającą i nic tzn. nie schodzi już na oskrzela i to jest jedyny plus.
Zastanawiam się, kiedy mnie z roboty wyrąbią....

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:51   #2440
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
poichwalę się fotkami z ostatniego miesiąca:
Ale laski!Ulala masz niezłą figurę!

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Mamuśki nauczycielki powodzenia jutro

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Śmiej się śmiej jakby mi ktoś powiedział, że kocia kupa na ból zęba działa kto wie czy też bym nie wsadziła tam
Biedactwo. Dobrze żę już lepiej

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
ide spac - mialam wyprasowac koszule na jutro ale nie chce mi sie jako ze mam na 11 rozpoczecie to zdaze jutro

dobranoc
Oj, ja tak kiedyś zwlekałam z myciem włosów. Miałam na 10 i rano .... brakło prądu. Można się domyśleć jak wyglądałam! Myślałam nawet o L4

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że teraz się nie odniosę do tego co napisałyście, ale chciałam tylko wyrzucić z siebie, że jestem niesamowicie wku** na samą siebie otóż nasze piękne autko przestało być wczoraj piękne "dzięki" mnie i dzięki mnie już wymaga super wkładu finansowego otóż autko było zostawione na podwórku, gdzie mieszka brat TŻ bo miał jeszcze coś tam rano przy nim zrobić i zrobił.. my z TŻ przyszliśmy po auto koło 16.. lało jak nie wiem co .. nie wiem co mnie podkusiło.. na podwórku stała zaparkowanych masa aut, brama wąska ale ja oczywiście się wzięłam za wyjeżdżanie z tej bramy co mało kto umie zrobić bo stwierdziłam, że jak micrą wyjechałam to co omegą nie wyjadę no i tuż przed bramą stwierdziłam, że włączę wycieraczki bo nic nie widzę, myślałam że dobrze jadę ale otarłam się i zarysowałam prawy bok jedne i drugie drzwi ale nie wygląda to tak strasznie jak kiedyś się tam przejdę to cyknę fotkę bo poki co nie ruszam auta.. jestem zła na siebie niesamowicie , ale w każdym razie poki co na pewno nie bedziemy tego lakierować bo nie ma za co, zrobimy coś tymczasowo żeby nie było tak widać nie mogę sobie tego darować normalnie nooo

a tymczasem szykuję siębo na 9 mam Bhp i muszę babkę od praktyk znaleźć.. zajrzę pozniej..
Dobrze że nic więcej się nie stało. Głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
uff mój przedszkolak odprowadzony o 7 ale mam stracha czy wytrzyma nigdy nie był na żadnych takich spędach

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dzien doberek. Junior odprowadzony do przedszkola. Pobiegl sam do sali i nie chcial, zeby mu przeszkadzac w zabawie. Ciekawe co teraz robi...
Zuza spi. Tak sie ciszej w domu zrobilo. Szok. Moze nawet cos posprzatam? Bo po tych wakacjach to mieszkanie w stanie chaosu nadal.
Piszecie o planach jedzenia... moje dziecie ma taki: cyc, cyc, cyc, deser owocowy, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc, cyc .... i tak razy milion az idzie spac i w nocy: cyc, cyc, cyc, cyc itd...
Najgorzej, ze nie wiem jak jej pic podawac. Z butelki nie umie... Moze jakis kubeczek jej kupie, bo ona praktycznie nic nie pije (tylko cyc).
dobrze że m moja przyjęła butelkę bezproblemowo, bo masakra z tym cycem!

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Starsza dziś pierwszy raz po przerwie w przedszkolu. A to oznacza, że już jutro, najpóźniej w piątek się wyśpię na opiece, bo pewnie znów zachoruje . Normalnie idzie to przedszkola, po dwóch dniach gardło i angina. I wielka d..pa. Nie wiem już co robić. Dostawała szczepionkę uodparniającą i nic tzn. nie schodzi już na oskrzela i to jest jedyny plus.
NMie wyrąbią cię A przedszkola podobno mają takie choroby wpisane w skutki uboczne. Mam nadzijeę ze Mała w tym roku nie bezie chorowała

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:11   #2441
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
dziewczyny czy mogę do Was wrócić ?
a przynajmniej postaram się

nie mam na wizaz czasu , Zuzia , dom i jeszcze w miare wolnego czasu piorę samochody ... wniosek- zero szans na wizaz

strasznie tęsknie za Wami , brakuje mi waszych porad , wiecie jak to jest ... a tutaj się "wejdzie " i już się nie ma wątpliwości

czasami was podczytywałam , ale na odpisywanie to już zabrakło czasu

oooo... widzę Polę jak ja dawno Cię nie widziałam

moja Zuzia nie ma jeszcze ani jednego zębola , ale sama siada i już nawet czasami uda jej się postawić na nogi mówi baba i długie rrrrrrrrrrrrrrrrrrr . słowo mama powiedziała raptem 3 razy . potrafi napić się z kubeczka ( ale jej muszę go mocno trzymać )
czy te umiejętności są na poziomie czy jeszcze coś powinna umieć ???

... całuski
obiecuję poprawę
Witamy Zuzia slodka, a Ty super laseczka

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
uff mój przedszkolak odprowadzony o 7 ale mam stracha czy wytrzyma nigdy nie był na żadnych takich spędach
Wytrzyma, wytrzyma Wpadnie w wir zabawy i nie bedzie chcial isc

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że teraz się nie odniosę do tego co napisałyście, ale chciałam tylko wyrzucić z siebie, że jestem niesamowicie wku** na samą siebie otóż nasze piękne autko przestało być wczoraj piękne "dzięki" mnie i dzięki mnie już wymaga super wkładu finansowego otóż autko było zostawione na podwórku, gdzie mieszka brat TŻ bo miał jeszcze coś tam rano przy nim zrobić i zrobił.. my z TŻ przyszliśmy po auto koło 16.. lało jak nie wiem co .. nie wiem co mnie podkusiło.. na podwórku stała zaparkowanych masa aut, brama wąska ale ja oczywiście się wzięłam za wyjeżdżanie z tej bramy co mało kto umie zrobić bo stwierdziłam, że jak micrą wyjechałam to co omegą nie wyjadę no i tuż przed bramą stwierdziłam, że włączę wycieraczki bo nic nie widzę, myślałam że dobrze jadę ale otarłam się i zarysowałam prawy bok jedne i drugie drzwi ale nie wygląda to tak strasznie jak kiedyś się tam przejdę to cyknę fotkę bo poki co nie ruszam auta.. jestem zła na siebie niesamowicie , ale w każdym razie poki co na pewno nie bedziemy tego lakierować bo nie ma za co, zrobimy coś tymczasowo żeby nie było tak widać nie mogę sobie tego darować normalnie nooo

a tymczasem szykuję siębo na 9 mam Bhp i muszę babkę od praktyk znaleźć.. zajrzę pozniej..
Na pocieszenie, to dobrze, ze tylko tak sie stalo

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
u nas nocka ok,ale znów tż Ade zabrał do nas ok 4.już więcej jej nie wezmiemy bo sie przyzwyczaji i co wtedy
znów mnie głowa boli,mam dośc.od porodu było ok a teraz sie zaczeło.

aha na tej diecie ciągle biegam siiikuuu
A co to za dieta? Nie wiem czy pisalas... Wspolczuje bolu glowy Ja tez mam czesto

Cytat:
Osz kurcze, to rzeczywiscie szybko lapie. A to tylko tak ma jak idzie do przeszkola? bo przez wakacje chyba nie chorowala. A moze to jest alergia na cos co jest w przeszkolu

celka o matko, ale Ty sie nacycujesz

zebcia to dobrze, ze z zebem juz lepiej

Szymkowi sie w nocy cos poprzestawialo, usnal pozno, bo dopiero o 22. Maz przyszedl z pracy dopiero po 20, akurat jak Szymek skonczyl papac. Nooo i jak zobaczyl tate to po spaniu Myslelismy, ze przespi do rana, bo juz taka mial, ze jak pozno szedl spac to przespal do tej 6. A on obudzil sie juz kolo 2, dostal jedzonko. Zasnal. Ale potem obudzil sie z placzem o 5. Wiec stwierdzilam, ze pewnie pieluszka. Wstalam, jak go polozylam na przewijaku to taki ryk jakby go ze skory obdzierali, nie moglam go przebrac. Nie mogl sie uspokoic, dalam piciu, ponosilam i zasnal dopiero o 6. I dospalismy razem do 9!

A do mnie coedziennie kurier stuka W poniedzialek kojec, wczoraj chodzik a dzis krzeselko do karmienia. Jeszcze go nie rozpakowalam. w chodziku trzebabylo zatkac glosnik, bo tak glosno gral, ze mozna bylo ogluchnac

Szymek teraz spi, obiadek sie konczy gotowac a mamusia ma chwile odpoczynku.

Hmmm, chyba musze rozpakowac to pudelko, bo mnie korci
Stary 2010-09-01, 13:15   #2442
zebra666
Zakorzenienie

Filka dostała maść ostatecznie mocną( od 2 rokku życia można stosować) i dopiero przeszło prawie... ważne dojść do tego od czego to żeby nie wróciło. a nie wiem ile to miarka mleka aż potem sprawdze ale chyba łyżka.

Kalka no ba czuje, że żyje choc mały marudzi od rana...

Stary 2010-09-01, 14:03   #2443
azzis
Zakorzenienie

Dziewczyny babka oddała mi kasę za te nieszczęsne ramki

Mój Adaś dzisiaj pierwszy dzień w żłobku...
Ja nie miałam serca go odprowadzić. TŻ go zawiózł. Mówił, że niestety popłakał się jak tylko go babka wzięła na ręce. Ale odebrał go wcześnie, tak, żeby nie był na spaniu. Jak TŻ go odbierał, to kobieta mówiła, że dobrze się zachowywał i nie było problemów Więc może nie płakał bardzo.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:26   #2444
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Ja mam dziś pogodowego doła nic mi się nie chce. Leje, buro i smutno na zewnątrz. Maja też marudna przez pogode. Niedługo siądziemy razem i będziemy płakać Lato wracajjjjj, albo przynajmniej śliczna jesień, ale ja chce słońce
mnie też coś dół łapie , głow mnie boli , katra się pojawił i chyba się włączył PMS
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
jejku ... współczuję z tym cycem
Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
A co to za dieta? Nie wiem czy pisalas... Wspolczuje bolu glowy Ja tez mam czesto

ja też chcę wiedzie co to za dietka

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2010-09-01, 14:28   #2445
zebra666
Zakorzenienie

Azzis napewno się przyzwyczaji

Kobietki co na małe przeziębienie u dziecka można zastosowac? Ma katarek( uzywam fridy i wody morskiej) i psika mi częściej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 14:50   #2446
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Melduje sie po nocy, przejrzałam wszystko, ale nie mam siły odpisywacPadam: brzydal:

Cytat:
Azzis napewno się przyzwyczaji

Kobietki co na małe przeziębienie u dziecka można zastosowac? Ma katarek( uzywam fridy i wody morskiej) i psika mi częściej
a masc majerankowa?

Azzis współczuje, ale bedzie dobrzekilka tygodni i sie przyzwyczai i Wy takze

Wieczorem Was doczytam
Ide sie jeszcze połozyc, bo sebus zasnał
Stary 2010-09-01, 14:59   #2447
fleurdelacour
Rozeznanie

zawzielam sie i od 2 dni jednak trenuje Liwie do spania. przedwczoraj bylo 40 min placzu. wczoraj tylko 5. w dniu 3 ponoc jest duzy bunt, wiec sie szykuje ciezka noc.
na pocieszenie zrobilam corci kilka fot w sukience od chrztu, bo wkrotce idzie na ebay

Edytowane przez fleurdelacour
Czas edycji: 2010-09-01 o 15:00
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:36   #2448
kocurazab
Zadomowienie

Olivia, no to kiszka -ale przynajmniej auto ma chrzest już nie przejmuj się, to tylko rzecz. My też mamy rysę na aucie-i nie wiadomo kto i od czego to zrobił
Kancia, jak synek po dzisiejszym dniu?
Gosbaj, ale to chyba na dyplomow nie trzeba, a na mianowanego trzeba-chyba że zmieniły się przepisy nie wie, bo ostatnio nie jestem na bierząco
Bydgoszczanka, ja Ci podmieniłam bo u nas było dzisiaj ok w nocy
Celka, spróbuj jej dać pić z np niekapka lub takiego kubka, co bodajże Krzyś Gosbaj pije.
Karola_sz, no niestety tak to jest, że dzieci w przedszkolu często chorują-z praktyki powiem Ci, że do półrocza jest zawsze garstka, bo jak jedno wyzdrowieje, to drugie choruje, jak to drugie wyzdrowieje, to to pierwsze choruje i tak wkoło macieju; ale mam nadzieję, że córa w tym roku nie będzie tak często chorowała;
Madziulka, szalejesz z zakupami ale jak fajne, to pewnie, że czasami trzeba poszaleć;
Azzis, super, że oddali Wam kasę za ramki
Ja też bym chyba nie dała rady zostawić osobiście Miłoszka w żłobku-chyba bym się popłakała razem z nim ale cieszę się bardzo, że później Maluszek dobrze się zachowywał będzie dobrze, zobaczysz
Ula, co to jest PSM?
Fleurdelacour, super ta sukieneczka.
Co do spania, to również się zawzięłam i trenuję, aby synek w ciągu dnia zasypiał sam w łóżeczku-tak to zasypiał tylko w wózku, jak go bujłam... No i widzę malutkie postępy z wielkim żalem, ale zasypia i to sam Normalnie jestem dumna Trzymam za Was kciuki, z siebie też
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:09   #2449
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ja dzisiaj też z doskoku

Udało mi się wychwycić tylko te zabawy z niemowlakiem - naprawdę udaje Wam się tak z dziećmi bawić? Moja skończyła 7 miesięcy a nic nie kuma... Gadam z nią, pokazuje... Ale jakbym się zapytała o najprostrzą rzecz to tak jakbym do ściany...

Do raczkowania jej się nie spieszy, o staniu nie wspomnę, nie siedzi sama... Jakoś się przemieszcza, podnosi się na czworaka i kiwa do przodu i tyłu i na tym kończy swoją akcję.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:31   #2450
aldii
Zakorzenienie

Ula na 1 fotce, na czym ona siedzi? Rewelacyjnie wygladasz i widze,ze buzz swietnie sie sprawuje.My tez w koncu kupilismy 3kolowego
Addicted
Zebcia jeszcze bedziesz miala jakies wizyty,czy to juz koniec leczenia?
Euphorbium i masc majerankowa
Ya
Brzoskiwinia
Moze to na zeby ?
Xmila
Mysle,ze budzi sie,bo chce sie zwyczajnie poprzytulac
Olivia,Bydgoszczanka
Kasiorekzeta thx za odp.
Azzis
Myslalam dzis od rana o Was, jak tam z tym zlobkiem.I tak mi smutno bylo Ech...ale musi byc wam ciezko
Fleur

Nauczycielki,maluszki w szkolach i przedszkolach jak minal pierwszy dzien ?

Wy dajecie do mleka,male lyzeczki kaszki ? Ja daje duze

Lu dzisiaj wreszcie zaczela przybierac pozycje jak do raczkowania...moze niedlugo bedzie pomykac
Stary 2010-09-01, 17:38   #2451
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Zuzia na katarek dostała od lekarza NASIVIN i EUPHORBIUM (homeopatyczny areozol)
Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
zawzielam sie i od 2 dni jednak trenuje Liwie do spania. przedwczoraj bylo 40 min placzu. wczoraj tylko 5. w dniu 3 ponoc jest duzy bunt, wiec sie szykuje ciezka noc.
na pocieszenie zrobilam corci kilka fot w sukience od chrztu, bo wkrotce idzie na ebay
śliczna sukienka , co ja piszę ... śliczna córcia

uczysz córe samą zasypiać? może ja też powinnam ale Zuzia nie potrafi sama w łóżeczku , ciągle płacze i marudzi a jak ją wezmę na ręce to zaraz zamyka oczy i zasypia
a ty jak ją uczysz?
Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość

Ula, co to jest PSM?
PMS zespół napięcia przedmiesiączkowego czyli "bez wideł nie podchodz"
u mnie objawem są : napad na słodkości i straszna nerwowość na męża

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ula na 1 fotce, na czym ona siedzi? Rewelacyjnie wygladasz i widze,ze buzz swietnie sie sprawuje.My tez w koncu kupilismy 3kolowego
na topku , poniżej dam zdjęcie . ogólnie top rewelka , ma wyciągany wkład ( jak Zuza zrobi kupe to wygodnie się myje ) i ściany nie są cienkie ( jak dłudo siedzi nie boli ją pupcia bo nie wpada do środka )

a z buzza jestem zadowolona , ale na zimę mam wózek z tako z dużymi kołami

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2010-09-01, 17:43   #2452
ula 87
Zadomowienie

zapomniałam o zdjęciu

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2010-09-01, 17:51   #2453
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
PMS zespół napięcia przedmiesiączkowego czyli "bez wideł nie podchodz"
u mnie objawem są : napad na słodkości i straszna nerwowość na męża
u mnie dokładnie te same

Zapomniałam napisac- swietne zdjecia i pieknie wygladasz

Aldii

OIlivia ale przeboje z tym autem. Niezle musiałas byc zła

Fleur sliczna sukienka
Ja nie mam problemu z zasypianie, bo Sebusia sie odłozy do lozeczka i sam zasypia, oczywiscie najpier pogada i sie po uzala
Trzymam kciuki

Karola mojego brata dzieci tez tak miały, ze kilka dni pochodziły do przedszkola i chore...to minie

Celka współczuje tego cycowania

A Sebus chyba łapie cos z siadaniaNa podlodze nie, ale na łózku sie podnosi i siedzii na foteliku siada- ma taki jak Lu Aldii, bowidziałam na zdjeciach (musze go chyba juz schowac, bo jest do 9 kg, a Sebus juz 10 ma), ale zauwazyłam, ze sie tak wychyla i ostatnio go nakryłam jak miał glowe w podlodze(pewnie by sie nie przekrecił i nie polecial do przodu, ale lepiej dmuchac na zimne), bo on juz wazy wiecej niz powiinien do tego fotelikaA on byl zachwycony, ze moze nosem w podlodze lezec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 18:21   #2454
aldii
Zakorzenienie

Ula thx
Blonde
tez macie fotelik Graco ? on jest do 9 kg ? tak sie wlasnie zastanawialam do ilu.Dobrze,ze o tym napisalas
Stary 2010-09-01, 18:29   #2455
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli juz podawalas szczepionke uodparniajaca to pozostaje codzienne, regularne podawanie: tran, witamina C, czosnek, multiwitamina. Od czasu do czasu jakas kuracje np. Bioaron C przez 14dni lub Immuni Activ lub inny srodek z aloesem lub syrop z cebuli. Ew. jakies homeopatyki (troche sie na tym nie znam, ale podaje: Oscillococinnum, Engystol).
A jaka szczepionke podawalas? My jestesmy po Bronchovaxom. Moze Ribomynyl? (jua wpominam pozytywnie po sobie).

Cytat:
celka o kurcze ale ty cycujeszi tak non stop?ło mamusiu,pewnie Zuzia duza juz?ja juz odstawiłam i poszło gładko,tylko jeszcze musze sciągać co kilka dni żeby zastój sie nie zrobił.
Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Celka współczuje takiego cycowania. Ja już miałam dosyć ciągle z wyjętym cycem siedzieć Dlatego jak nagle nie wiadomo z jakiej przyczyny znienawidzona butelka stała się nawet fajna, to poczułam się jak w niebie. Skakałam z radości jak dziecko. Od tamtej pory wprowadziłam kaszkę rano i wieczorem, picie i ogólnie świat bez ciągłego cycowania stał się inny. Cyc jest na usypianie, w nocy i czasami w ciągu dnia jak np jestem u mamy, albo mam nadmiar pokarmu
Cytat:
Celka faktycznie masz masakre... ciągle cyc w obrocie...
Ja nawet az tak bardzo nie narzekam. Poki siedze z nia w domu to moge karmic. Chodzilo mi tylko, ze nie jestem w stanie jej karmic co jakis czas i zaplanowac posilkow. Bo po pierwsze niewiele jeszcze je (zupkami pluje na odleglosc), a po drugie - cycem sie chyba nie najada, bo moze tak co godzine calego wytrabic. No i problem mam z piciem - musze znalezc na nia sposob. Bo nic mi po tym, ze wcisne jej caly sloiczek, skoro i tak cyc idzie w ruch, bo jej sie pic chce.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

dobrze że m moja przyjęła butelkę bezproblemowo, bo masakra z tym cycem!
moja żuje ten smoczek od butelki i tyle... Nic nie ciagnie, nic nie wypije. Pogryzie smoczek i juz...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Do raczkowania jej się nie spieszy, o staniu nie wspomnę, nie siedzi sama... Jakoś się przemieszcza, podnosi się na czworaka i kiwa do przodu i tyłu i na tym kończy swoją akcję.
To identycznie jak moja Zuzia
...................

a tak w ogole to przymierzam sie do szukania opiekunki. Od listopada wracam do pracy i jestem na etapie szukania... Marnie mi to idzie. Jak sobie pomysle, ze jakas baba sie bedzie wyzywala na moim dziecku to az mi sie wlos na glowie jezy...

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2010-09-01 o 18:31
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:31   #2456
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ula thx
Blonde
tez macie fotelik Graco ? on jest do 9 kg ? tak sie wlasnie zastanawialam do ilu.Dobrze,ze o tym napisalas
nie,(moze nie jasno sie wyraziłam chodzi mi o fotelik bujaczke ten z mamas and papas, bo widziałam, ze tez go maszten jest do 9kg
Stary 2010-09-01, 18:37   #2457
fleurdelacour
Rozeznanie

dotychczas bylo tak ze corcia zasypiala przy cycu ja czekalam az mocna zasnie i ostroznie przenosilam do lozeczka. ona spala przez 40min do godzinki i wrzask i tak przez cala noc.
zeby sobie z tym poradzic najpierw musialam zdiagnozowac mala dlaczego sie budzi tak czesto. a budzi sie z dwoch powodow, po pierwszez glodu, po drugie z nawyku. dlatego probuje jej zwiekszyc ilosc jedzenia w dzien a ograniczyc w nocy, ale to bardzo ciezkie jest, bo w blednym kole jestesmy.
po drugie problemem jest, ze nawet jak sie corcia zbudzi i nie jest glodna, to nie potrafi sama zasnac bez "nawyku zastepczego" jakim jest ssanie piersi. wiec musze ja nauczyc, ze bez cyca tez mozna usnac.
teraz plan wieczorny wyglada tak. rutyna, ostatnie karmienie, kiedy corcia przysypia ale nie mocno przenosze ja do lozeczka, ona sie wybudza i wrzask. metody z wychodzeniem z pokoju, siedzeniem przy lozeczku i stopniowym oddalaniu, albo trzymaniem za raczke, a nawet z lulaniem na reku nie zdaja egzaminu. dlatego po prostu nachylam sie nad lozeczkiem i trzymam dlon na jej brzuszku, zeby nie wstawala i czekam az sie wyplacze i zasnie. jesli sie zbudzi to dokarmiam, do lozeczka i znowu czekam. tak robie do wpol do pierwszej, bo o tej godzinie jest karmienie, ktore chce wyeliminowac, zeby wiecej jadla w dzien. teraz nie karmie o wpol do pierwszej tylko biore ja do swojego lozka (bo w lozeczku bez pelnego brzuszka nie zasnie) i zasypia bez jedzenia. gdy przestanie sie budzic o tej godzinie, bede probowac wyeliminowac karmienie o 3ciej. docelowo chce aby corcia zasypiala o 22giej, budzila sie dopiero o 6tej na mleczko, io 9tej, zeby wstawala.
brzmi to wszystko skomplikowanie, ale to dlatego, ze musze rozwiazac 2 problemy. uffff.

a u nas sliczna pogoda. slonko swieci. na dowod zdjecie z plazy

Edytowane przez fleurdelacour
Czas edycji: 2010-09-01 o 18:39
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:40   #2458
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć kobiki moje kochane

normalnie jak Wam coś powiem to będziecie w ciężkim szoku tak jak ja
Była dzisiaj u mnie tak pielęgnirka do dzieci i niemowląt i pogadałyśmy sobie na temat żywienia dziecka.

W ramach wtępu mojego monologu to Dennis ma 70cm i 9 kg

No więc tak....pytam ją,czemu jest taki mały wybór jedzenia dla dzieci w sklepach? Bo tylko 2 rodzaje jedzenia
A on zdziwiona i mówi,że dziecko 6 miesięczne może jeść już wszystko to co my .
Tzn. co ?? pytam
A ona,że mielone podziubane,ziemniaczki pogniecione widelcem,warzywka itp.
Nie blendować tylko dziabać,bo dziecko szybciej nauczy się mielić językiem i przez to szybciej zacznie mówić.

Pytała czy robię mu już płatki owsiane ?
No nie robię.A na czym mam to robić???
A ona na to,że na mleku 3,5% .
Jak to na mleku krowim ??? Tak

Także jak tylko kupię mleko 3,5% to dam mu płatki owsiane lub kaszkę manną.
A dzisiaj dostał kartoflankę którą zrobiłam.
Zajadał się nieamowicie

Poza tym dowiedziałam się,że jak dziecko ma zatwardzenie (a najczęściej zdarzają się 6-8 m) tzn,że przyjmuje za mało picia.

Dodatkowo powiedziała,że dziecko 6 miesięczne powinno wraz z całą rodziną siedzieć przy stole w swoim foteliku.
Jak nie potrafi samo siedziec to podeprzeć poduszką.
Ma widziec jak jemy i dac mu coś do podgryzania np: chrupka kukurydzianego,marchewkę surową lub ogórka bez skórki .
Dziecku bez zębów dać marchewkę i ogórka .

Także pokazałam Wam kolejne różnice w prowadzeniu dzieci w Danii a w Polsce.
Jak Oskara chowałam w PL to zuuuuupełnie inaczej

I co Wy na to drogie mamusie ???
Stary 2010-09-01, 19:10   #2459
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
gosbaj no to mogę ci wysłać tylko daj znać,pudełko chyba kosztuje ok 12-13zł z tego co widziałam a koszt wysyłki nie wiem,powinno sie opłacac myśle ze do 6złby to wyniosło.więc 6zł mniej.
wlasnie sie teraz zorientowalam ze ty piszesz o NAN zwyklym a KRzys pije NAN Active ale ze mnie gapa

Sensuel tak prawde mowiac to mi tez sie wydaje ze maluch juz moze jesc z nami przy stole i nasze jedzenie, oczywiscie nie doprawione po doroslemu. ja staram sie juz czasem malemu dawac nasze jedzenie. ale jeszcze nie jako jego obiad tylko pomiedzy zeby probowal. daje mu ziemniaczki z obiadu, marchewke z rosolku albo buraczki. Dzisiaj jadl moja potrwake z ryzem i kirczakiem - bardzo mu to wszystko smakuje.

Ja bym moze i dawala mu nasz obiadek na jego obiadek tyle ze z reguly jest tak ze w porze naszego obiadu on zazwyczaj spi wiec jest to niemozliwe.

Ale dzis np sama mu gotowalam. dalam ziemniaki marchewke, pietruszke seler i kurczaka i troche ryzu. potem to podziubalam widelcem i dodalam troszke wody. Zajadal az mu sie uszy trzesly

Pytalyscie jak po pierwszym dniu czuja sie mamusie nauczycielki no coz u mnie dzisiaj bez rewelacji, rozpoczecie trwalo z 15 min i poszlam do domu. Jutro jest prawdziwy pierwszy dzien troche sie stresuje ale nei bedzie zle, mam tylko 3 lekcje i o 12:30 juz koncze
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 19:13   #2460
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Cześć kobiki moje kochane

normalnie jak Wam coś powiem to będziecie w ciężkim szoku tak jak ja
Była dzisiaj u mnie tak pielęgnirka do dzieci i niemowląt i pogadałyśmy sobie na temat żywienia dziecka.

W ramach wtępu mojego monologu to Dennis ma 70cm i 9 kg

No więc tak....pytam ją,czemu jest taki mały wybór jedzenia dla dzieci w sklepach? Bo tylko 2 rodzaje jedzenia
A on zdziwiona i mówi,że dziecko 6 miesięczne może jeść już wszystko to co my .
Tzn. co ?? pytam
A ona,że mielone podziubane,ziemniaczki pogniecione widelcem,warzywka itp.
Nie blendować tylko dziabać,bo dziecko szybciej nauczy się mielić językiem i przez to szybciej zacznie mówić.

Pytała czy robię mu już płatki owsiane ?
No nie robię.A na czym mam to robić???
A ona na to,że na mleku 3,5% .
Jak to na mleku krowim ??? Tak

Także jak tylko kupię mleko 3,5% to dam mu płatki owsiane lub kaszkę manną.
A dzisiaj dostał kartoflankę którą zrobiłam.
Zajadał się nieamowicie

Poza tym dowiedziałam się,że jak dziecko ma zatwardzenie (a najczęściej zdarzają się 6-8 m) tzn,że przyjmuje za mało picia.

Dodatkowo powiedziała,że dziecko 6 miesięczne powinno wraz z całą rodziną siedzieć przy stole w swoim foteliku.
Jak nie potrafi samo siedziec to podeprzeć poduszką.
Ma widziec jak jemy i dac mu coś do podgryzania np: chrupka kukurydzianego,marchewkę surową lub ogórka bez skórki .
Dziecku bez zębów dać marchewkę i ogórka .

Także pokazałam Wam kolejne różnice w prowadzeniu dzieci w Danii a w Polsce.
Jak Oskara chowałam w PL to zuuuuupełnie inaczej

I co Wy na to drogie mamusie ???
wiesz....hmmmm. wcale mnie to nie dziwiw UK pielegniara powiedziała mi dokladnie to samoMam dawac makarony, mieso, ryze, ziemniaki- zupy wszystko co my jemy, bez soli

zdziwiona jestem tym mlekiem 3,2 %
W kazdym badz razie nie podaje naszego jedzeniajeszcze nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości