|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
dzień dobry w ten deszczowy dzień!
my wczoraj na grzybach byliśmy, przepiękna pogoda i jak pachniało w lesie!! kilka sznurków się suszy ![]() trzymam dziś kciuki za wszystkie dziewczyny, które idą na usg ![]() ![]() ![]() ![]() ja wczoraj zaczęłam 18 tydzień - aaale to leci za 3 tygodnie będzie połowa ciąży ![]() muszę zadzwonić i zapisać się na fitnesik dla ciężarnych bo podobno od 20tygodnia idealnie zacząć ćwiczyć - obaczym ![]() castia - to Ty dałaś te przepis na ciasto czekoladowe z serem? ośliniłam monitor i dziś lecę po ser i zrobię z tymi wózkami to ja mam straszny mętlik w głowie ale najpierw muszę pojechać z TŻ i mamą do jakiegoś wielkiego sklepu i pomacać na żywo jednak |
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś zaczynam 16
![]() i siedzie własnie od godzinki w pracy mam czy kilo papierzysk na biurku
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja Ci podpowiem co: http://www.origami.edu.pl/ ![]()
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz daaawno się nie goliłam (chyba z 2 miesiące i...nic nie widać aż tak mają może z 3mm ![]() gratulacje ja jutro zaczynam 14 czyli II trymestr
|
|
#2465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj w południe już nie było do kawy a miał być na niedzielę choć mi troszkę nie wyszedł, nie wiem czy ser nie był za cięzki bo poszedł na dno, a mama mi powiedziała że był za mokry i zamiast jednego budyniu powinnam dać 2, następnym razem tak zrobię![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 m-ce i 3 mm?? Kobieto, daj mi 3 tygodnie i będzie tyle samo... Zazdroszczę
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa dziewczynki od dziś w Lidlu są akcesoria dla niemowląt i dzieci
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=13156 chyba przejadę się i zobaczę co mają ciekawego |
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
U mnie weekend cały był do d***
TŻ cały weekend był w pracy, a ja siedziałam w domu. Wczoraj mieliśmy iść wieczorem do aquaparku odpocząć trochę, ale wrócił o 21.00 i już nie było gdzie iść i ja przez te hormony w ciąży zaczęłam płakać i żalić się,że cały weekend sama siedziałam,że mi tak smutno i nagle zaczęła mi krew lecieć z nosa pierwszy raz w życiu. Oczywiście jako córeczka zadzwoniłam od razu do Mamusi , ona kazała mi się uspokoić, położyć się na łóżku położyć sobie zimny kompres na głowę, złożyć do nosa płatki kosmetyczne i poleżeć i się przede wszystkim uspokoić. Oczywiście TŻ nie pozwoliłam nawet podejść do siebie, bo taka byłam zła,że to wszystko przez niego. Później Mama do mnie zadzwoniła i mnie opitoliła, że mam do niej nie dzwonić i nie mówić,że krew mi leci, bo ona pomyślała,że poroniłam, bo na samym końcu powiedziałam,że to z nosa mi leci. Ahhhh te hormonki ciążowe takiej aferki wczoraj narobiły;p Oczywiście jak już pozwoliłam do siebie podejść to TŻ mnie mocno przytulał i głaskał i mówił do brzuszka, że jest wszystko dobrze tylko Mamusia się zdenerwowała troszkę, ale jest bardzo szczęśliwa i już się nie denerwuje i jest spokojna i Tatuś kocha bardzo swoje dzieciątko i Mamusie![]() Ot taka niefajna przygoda na koniec weekendu;/ Słyszałam,że to częsta przypadłość ta krew z nosa w ciąży. |
|
|
|
#2470 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
śliczny
Cytat:
wydaje mi się że wy macie takie ładne zgrabne brzuszki a ja obrastam tłuszczem ![]() bosti trzymam kciuki żeby maleństwo się ujawniło i nie przejmuj się snem przecież czasami nam się śnią takie głupoty że szkoda gadać, mi się dziś śniło że mnie mąż zdradzał obudziłam się z wielkim fochem a on biedaczek nawet nie wiedział dlaczego tak na niego burczę z rana Cytat:
iza zobaczysz będzie dobrze aż się rodzina o nią martwiła że sobie coś biedaczka zrobi, teraz mówi że oddała by za niego życie bo to jej największy skarb na świecie i głupio jej że tak negatywnie zareagowała na wiadomość o synuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jeszcze nie dawno zasypiałam o 21 i spałam do 8 blackrose trzymam kciuki za usg ja też zauważyłam że mi się brzuch jakoś dziwnie owłosił ja mam wrażenie że mi włosy wszędzie szybciej rosną, muszę się częściej golić przez co mam podrażnienia Cytat:
castia Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-09-27 o 10:05 |
|||||||||||
|
|
|
#2471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taką standardową ja mam, taką prostokątną tak myślę, innej nie miałam więc wzięłam tą co miałam![]() a mi mama przyniosła kawał 3bita od cioci,podzielę się z wami ![]() mniammmm uwielbiam go ![]() Stysia71 ja też nie znoszę jak TZ nie ma i to w weekend ale nie denerwuj się, w przyszły weekend na pewno będzie lepiej mi też krewka leciała z nosa ostatnio, tylko nie wiem cyz nie od kataru bo już taki miałam podrażniony nos że hej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narobiłaś nam smaka kochana ładnie to tak? a tak poradzi sobie jak będzie miała kinderka hehe ![]() Cytat:
hehe wcześniej też tak miałam powiem ci teraz jakoś tak wolno rosną faktycznie to chyba przez ciążę![]() Stysia71 no nie dziwię się że mamę przestraszyłaś ale kobicie w ciąży można wybaczyć tak krew z nosa leci w ciąży to normalne ponoć
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze to lepiej jak się samemu zrobitylko żeby nie było na mnie jak wam smakować nie bedzie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekoladowy smak plus ser = pyszne zestawienie nie ma szans żeby nie smakowało
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
castia ten 3 bit wygląda bosko
![]()
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, bo ja siedzę w pracy i już całe biurko mam zaślinione no, znęcacie się nade mną
|
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewcznyki
mnie od wczorja glowa boli - co bralyscie i pomagalo na takei bole?? a i wszystkim dizeczywnom co ida dizs na usg zycze zeby zobaczyly sliczne zdrowe dzidziolki i wymarzone plcie ;p mielgo dzionka |
|
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a na połówkowym usg to oprócz narządów wew, które lekarz sprawdza jest jeszcze coś co sprawdza? chodzi mi o wady genetyczne?
Castia a mogłabyś wrzucić przepis na tego 3Bita, czy już wstawiałaś a ja przegapiłam?? mhniaaam ale bym zjadła takie domowe ciasto, ale ja mało co umiem upiec... Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2010-09-27 o 11:36 |
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do cen to niby tam kolezanka z siostrą kupily najtaniej, ale nie orientuje sie co i jak w kazdym badz razie jak jest duzo wozkow to sobie zobacze wszystko w jednym miejscu my jedziemy jutro w gory bo raz,ze pada a dwa to robią nam okno w pokoju malucha..eh
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
ja pewnie kupie na allegro tylko najpierw muszę na niego nazbierać
castia ja też poproszę o przepis na 3bita, może uda ci się załatwić ? |
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
i jak tu nie jeść słodyczy kiedy wy o 3bitach od rana
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
hehehe
ja to jestem przerażona jaką ostatnio mam ochotę na słodkie dziewczyny tak pada że mi się z domu nie chce wyjść a na obiad nic nie mam, niech mnie któraś w tyłek kopnie to się może zmotywuję a do lidla to nawet dziś nie idę chyba że przestanie padać bo mam z 20 min spacerkiem a w taki deszcz to mi się zwyczajnie nie chce |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ale nie mogę już jeść bo robie się coraz większa
u mnie też leje, koleś okno robi, pozniej obiad i na basen jedziemy chyba..
|
#2486 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem załamana swoją wagą, zaczełam 15 tydz a brzuch mam ogromny i cały czas jem, jem, jem :| Tylko, że ja w przeciwieństwie do Was jem tylko konkrety i najlepiej na kwaśno. Kapuśniaczek, ogórkowa albo żurek
) Słodycze od święta i to w małych ilościach, także mój mąż przeszczęśliwy bo uważa, że bedzie chłopak, a poza tym włosy na nogach mi szybko rosną, a mąż wyczytał, że to znak na chłopczyka w jakichś przesądach ludowych
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
kruszka to ciekawe co będzie u mnie bo ja jem słodkie na przemian z ogórkową
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odziedziczyłam jednak po mamie "miłość" do ogórków
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() u mnie tez pogoda straszna cały czas pada jejku już mi się nudzi w domku dosłownie nie mam co robić ... już dziś mija miesiąc od 1 zwolnienia i jak siedzę /lezę w domku by potrzymać ciąże . ale na szczęście wszystko jest ok w środę zaczyna się nasz 12 tc ale brzuszek już mam duzy ... wydaje mi sie az za duzy ;p ze ledwo dopinam sie w moje ciuszki .
|
|
|
|
#2490 | |
|
Przyczajenie
|
hmmm
![]() Montii w takim razie wszystko zależy od włosów na nogach ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
To super, w takim razie mogę jeszcze mieć nadzieję, że będzie dziewczynka ) na przekór mężowi ![]() Najważniejsze żeby tylko Dzidzia była zdrowa. Ja wizytę dopiero mam 05.10.2010 i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo im bliżej wizyty tym bardziej się martwię.. zawsze tak mam :| |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

ja Ci podpowiem co:
wczoraj w południe już nie było do kawy

TŻ cały weekend był w pracy, a ja siedziałam w domu. Wczoraj mieliśmy iść wieczorem do aquaparku odpocząć trochę, ale wrócił o 21.00 i już nie było gdzie iść i ja przez te hormony w ciąży zaczęłam płakać i żalić się,że cały weekend sama siedziałam,że mi tak smutno i nagle zaczęła mi krew lecieć z nosa pierwszy raz w życiu. Oczywiście jako córeczka zadzwoniłam od razu do Mamusi
obudziłam się z wielkim fochem a on biedaczek nawet nie wiedział dlaczego tak na niego burczę z rana
aż się rodzina o nią martwiła że sobie coś biedaczka zrobi, teraz mówi że oddała by za niego życie bo to jej największy skarb na świecie i głupio jej że tak negatywnie zareagowała na wiadomość o synu
a jeszcze nie dawno zasypiałam o 21 i spałam do 8
taką standardową ja mam, taką prostokątną