|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX
Scio no nie wiem czy takie smieszne , zapraszam do mnie ,schyliłabyś się nad wózkiem i odjazd jak po LSD
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekaj az bedzie wiecej jadła ![]() ![]() scio u mnie też gin tabsami anty chciał "wylączyć" jajniki ale jakoś nie wyszlo... ![]() ![]() no niestety wlasnie plemniczków nie da sie jakoś "podrasowac" ale ja i malutka trzymamy mocno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
sanderinka odpowiem ci na tym forum jesli moge, skonczony 26tc to juz zaczety 3trymestr
![]()
#2675 |
Wtajemniczenie
|
SANDERINKA
bedziesz miec mleczko jak wogule bedziesz duzo pic obojetnie czego sokow ,no wszystkiego,ja karmilam inez a w drugiej rece trzymalam sok i pilam tak ciagle mi sie chcialo pic i naprawde wypijalam po kilka litrow dziennie,nimusi to byc mleko,ani bawarka,w nl polecaja kompoty z owocow,i soki,i duzo owocow,jablka kiwi banany,ja z inez mialam duzo mleczka wiecej niz inez potrzebowala bo az mnie zalewalo,a bawarki niecierpie nienapilabym sie,mleka tez za duzo niepilam,bo ile mozna ale soczki wszelakiego rodzaju
#2676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Podziwiam Was, że Wam się chce tak mnie do pionu ustawiać, ja tu marudzę, a Wy nie pozwalacie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nie było mnie trochę, bo urlopowałam nad morzem, nawet trafiłam na pogodę ![]() Trochę odpoczynku faktycznie mi się przydało. U nas trwa 19 tydzień, jutro idę na wizytę. Nie stresuję się już tak bardzo bo cały czas czuję jak mi się "coś" w brzuszku wierci ![]() Trochę Wam się wyżalę, bo nie wiem co zrobić. Otóż chodzę do podobno świetnego lekarza. Faktycznie jest miły i w ogóle. Tylko że jak na razie jest jedynym lekarzem w szpitalu w którym przyjmuje, któremu byłabym w stanie zaufać. Tym bardziej, że naczytałam się opinii na internecie na temat pracujących tam ginekologów, i włos się na głowie jeży. Już jakiś czas temu postanowiłam, że jeżeli zdarzy się tak, że jak ja będę rodzić, a mój lekarz będzie na urlopie (w tym roku w okolicach II połowy lutego był na nartach na 3 tyg) to po prostu pojadę do innego szpitala i tyle. Tym bardziej że 3 szpitale są w promieniu 15 km ode mnie. No i dowiedziałam się ostatnio, że pacjentki mojego lekarza są w tych właśnie innych szpitalach traktowane skandalicznie, olewająco i ogólnie bardzo źle. I co ja mam robić? Postanowiłam jutro z nim na ten temat pogadać. W końcu mu płacę, więc chyba mam prawo pytać czy mogę liczyć na to że będzie przy mnie albo chociaż na planowany poród (czy cesarka czy sn to już obojętnie, oba można zaplanować przecież tak, by był na oddziale). Strasznie się boję tego szpitala w którym on przyjmuje ![]() No a z innej beczki, to zapisałam się jakiś czas temu na usg połówkowe w Genomie, ale zapisałam się też do Żor, bo mają tam 3D i 4D, fakt, że drożej, ale skoro już i tak się krocie płaci to co zrobić. I mam badanie na 18 października. To będzie 22 tc. Dziewczyny przejrzałam tylko Wasze wpisy, nie wiem czy dam radę nadrobić. Tęskniłam za Wami dziewczynki ![]() Teraz już postaram się być na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Emigra co tam u Ciebie??? jak w pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to wam powiem ze jestem w III trymestrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sanderinka Czas edycji: 2010-09-28 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
A dziekuje, jakos leci
![]() Ostatnio bylam w pracy 17 wrzesnia ![]() Czuje sie troche wyrolowana, ale coz... a co u Ciebie?
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Spadam już laseczki strefa gazy mineła a TŻ wrócił z basenu do juterka i wszystkim spokojnej nocki
#2683 |
Zakorzenienie
|
black angel skoro szpital nie cieszy sie dobra opinia, to nie rozwazalabym rodzenia w nim. A lekarz moze raz czy dwa do Ciebie przyjdzie przez caly porod, no chyba ze cesarka... Twoj wybor. Moja ginka w szpitalu tez nie pracuje. I jakos sie tym nie przejmuje, bo bede miec orzy sobie meza, wiec nie bede sama sobie zostawiona.
sanderinka mleka pic nie musisz. ![]() pamela ja mam: oliwke [kupilam dla siebie to i dziecko wrazie co mozna posmarowac], krem do pupy, krem do buzi, plyn do mycia, loton do ciala, sol fizjologiczna w apulkach kupie i marimer [ale marimer chyba przy powaznym katarze dopiero kupie], i sudokrem posiadam bo byl mi kiedys potrzebny ![]() Gazikow jalowych kilka - przydadza sie do pepka. A do pepka kupuje Octenisept. I wsio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie hmm po staremu zcekam na przedłużenie umowy ![]() i wkur...ludzi chyba przez to wszystko co mnie w zyciu pospotykało jestem wredna i co mysle to mówie he he lasce ostatnio wygarnełam ze nie zasługuje na um owe na czas okreslony i sie chyba na mnie obraziła no ale cóż jestem szczera czuje sie poszkodowana bo mi przedłużają tylko na rok a uwazam ze zasłuzyłam tez na nieokreslony no ale życie-sprawiedliwośc jej trzeba było nie pytać co u mnei bo zas sie rozpisałam ale musiałam sie wyżalić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- CUDOWNA ![]() ![]() ![]() ![]() też chce córeczke ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Basimko ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Pamelko brzuszek piękny ![]() ![]() ![]() Motylku sypialnia 1 klasa, też taką chce !!!!! Marlenko sprytna z Ciebie bestia z tym nagraniem ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi szefowa powiedziala w tamtym tygodniu otwarcie ze na etat ja nie stac .... ale rownoczesnie obiecywala ze bede pracowac a tu siedze w domu jak wczesniej.... Maz tez wsciekly jak mnie widzi, bo ja sie oczywiscie przejmuje, zamiast powiedziec co mysle i trzasnac drzwiami .... Ale znalazlam ogloszenie do opieki nad 2.5 rocznym chlopcem- 4 h dziennie, dziecko dwujezyczne, po szczegoly musze pisac po 1.10, bo jego mama ma stresy przez egzamin ![]() ![]() ![]() Basima, Pola bardzo juz urosla- widac na pierwszy rzut oka! Sliczna jest ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
emigro moze powinnas tez rozejrzec sie za praca w innym zakladzie ,bo tu rzeczywiscie chyba zostalas wyrolowana lekko
aa2 lepjej mowic co sie mysli ,a wiesz niewszyscy musza cie lubic nie na tym zycie polega zeby byc lubianym,a za prawde szacunek bedziesz miec zawsze wiec uwazam ze plus dla ciebie
#2688 |
Zadomowienie
|
hejka po urlopie
![]() u mnie nic nie wyszlo ze staranek.. byla na usg i okazalo sie ze mam torbielke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Niuniu, rozgladam sie ... chcialabym pracowac w zawodzie, ale roznie to bywa.
Aniaxxx, jesli masz dobrego lekarza to wszystko bedzie ok, zobaczysz!
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Dzień dober w ogóle! ![]() Uh... Ale pogoda, co? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Pięknie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Śliczności! ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Będzie dobrze, tylko musisz myśleć pozytywnie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Aaa, no i byłam w poniedziałek na morfologii i tej glukozie - nie było aż tak źle, gdyby nie to, że mogłam ją sobie zrobić i wypić w domu i dopiero pójść na pobranie, a tak musiałam godzinę siedzieć i myślałam, że z głodu padnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro sobie z mężem wyjeżdżamy do szwagierki, bo men będzie pomagał przy budowie domu, a ja sobie posiedzę ze szwagierką, bo stale w tych 4rech ścianach można ocipieć ![]() Mam nadzieję, że wyniki będą dobre uhhh ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
magneska nie moglas napic sie w domu i pojsc na badanie, bo najpierw pobieraja krew na czczo przeciez.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
Dodawałyście brzuszki to ja też się pochwalę
![]() To My w 25 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
magneska ale powiedz mi jak teraz oni sprawdza czy na czczo wynik byl prawidlowy?
Picie gluzkoy zawsze jest najpierw krew na czcco jak wynik ok to pijesz i czekaszgodzine, jak wynik na czcczo za wysoki to juz nie pijesz. i konsultujesz z ginekologiem. ![]() dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
kliwia dzieki za rozpiskę
![]() myszko magneska dzieki za komplement ![]() black angel fajnie ze wypad nad morze sie udał ![]() magneska to beda 2 Oliwki na wąteczku ![]() trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() a ja dopiero wrocilam z zakupów i zjadlam sniadanko, ale pogoda do d... wieje leje okropność ![]() zaraz biore sie za robienie mielonych do tego ziemniaczki z maślakami i brukselka ![]()
#2698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy." Zatem jest i takie badanie poziomu glukozy, kiedy nie trzeba najpierw pobierać krwi. O jeszcze znalazłam, że "Nie potrzeba pobierania krwi przed jak miałaś określony poziom cukru we krwi na czczo na początku ciąży", a ja miałam, więc może dlatego. Edytowane przez magnesska Czas edycji: 2010-09-29 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zahipnotyzowana siedzialam przed TV i ogladalam miejsce wypadku .... a teraz jak przeczytalam o tej dziewczynce to .... nie umiem sie od placzu powstrzymac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mniam, mielone ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.