Ciąża? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 18:00   #31
sandrunia1511
Raczkowanie

Dot.: Ciąża?

te pytania po to, bo chyba od tego jest te forum . ; ]

jak Ci się nie podoba odpowiadać na pytania albo coś to po co piszesz ?
nie rozumiem .

nie wiedziałam co o tym myśleć, więc pytam, bogiem nie jestem .

a co to testu to zrobię go dzisiaj, bo zaraz się wybieram do apteki i zobaczymy, a jeśli wyjdzie negatywny to w poniedziałek pójdę do ginekologa.

bez zabezpieczenia się kochałam i chciałam zajść w ciążę, dlatego
bez i pytam czy to są objawy ciąży, bo nigdy nie byłam w ciąży i chciałam wiedzieć, takie to trudne, że taki robicie z tego problem ?
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 18:03   #32
Neciak89
Zakorzenienie

Bo zachowujesz się jakbyś właśnie nie chciała tej ciąży.

Nigdy nie zrozumiem kobiet, które najpierw pół roku się zastanawiają, siedzą na forum a później dopiero robią test. Myślałam, że test jest po to żeby rozwiać wątpliwości.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 18:04   #33
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość

jak Ci się nie podoba odpowiadać na pytania albo coś to po co piszesz ?
nie rozumiem .

nie wiedziałam co o tym myśleć, więc pytam, bogiem nie jestem .

a co to testu to zrobię go dzisiaj, bo zaraz się wybieram do apteki i zobaczymy, a jeśli wyjdzie negatywny to w poniedziałek pójdę do ginekologa.

bez zabezpieczenia się kochałam i chciałam zajść w ciążę, dlatego
bez i pytam czy to są objawy ciąży, bo nigdy nie byłam w ciąży i chciałam wiedzieć, takie to trudne, że taki robicie z tego problem ?
Jak wyjdzie pozytywny, to też idź.
Stary 2010-10-02, 18:06   #34
sandrunia1511
Raczkowanie

napisałam tylko, że męczy mnie to, bo naprawdę bardzo źle się czuję ..

już się nie umiem doczekać tego testu i tej wizyty u ginekologa..
mam nadzieję, że będzie
bo jak nie to bede bardzo zawidziona !
Stary 2010-10-02, 18:10   #35
Neciak89
Zakorzenienie

No mówisz, że bardzo źle się czujesz, ale okres powinien być 16-go sierpinia (półtora miesiąca temu!) więc test powinnaś zrobić max na początku września, a zamiast tego jojczysz na forum i dzisiaj się obudziłaś, że może jednak test zrobisz.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-10-02, 18:17   #36
paolyn
Rozeznanie

Cytat:
zgadzam sie- jezeli dziecko traktujesz na rowni z pytaniem co jest modne w tym sezonie. miesiaczka byla 1,5 miesiaca temu, Ty sie dziwisz skad te objawu, tzreba bylo zrobic test zeby rozwiewac pytania dot. ciazy jest ginekolog/test a nie forum

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 20:16   #37
martynika1516
Przyczajenie

Hej dziewczyny !
Ja mam takie małe pytanko. Dziś robiłam test ciążowy - wyszedł negatywny. Okres dostałam 22 września (nie miałam żadnych objawów przed tj. ból piersi, powiększenie itp jednak w czasie okresu bolało mnie podbrzusze oraz jajniki. Miesiączka była dość obfita). Jednak od jakiegoś czasu mam pewnie objawy które przypominają objawy ciąży np: miałam zgagę, jak poruszam się samochodem lub autobusem robi mi się niedobrze (to jakoś występuje od sierpnia), mam wzdęcia. Byłam u lekarza ten przepisał mi tablety na żołądek na wrzody. A objawy przy wrzodach są podobne. W tym samym czasie miałam robione USG jamy brzusznej na którym nic nie wykazało (chodzi tu o ciąże). Z chłopakiem kochamy się od prawie roku, zabezpieczamy się, choć pod koniec lipca jak to robiliśmy tylko przez chwilkę nie używał prezerwatywy. Do wytrysku we mnie nie doszlo. Ponadto zawsze jak to robimy z gumką on przed wytryskiem wyjmuje członka. I oto pytanie: Czy przez tą chwilę, która robilismy to bez gumki mogło dojść do zapłodnienia? Chciałam dodać, że wtedy okres dostałam bodajże 22-23 lipca (nie pamiętam dokładnie mam słabą pamięć ) a robiliśmy to 31 lipca. Czas trwania okresu u mnie to zazwyczaj 5-6 dni. Czy to były wtedy dni płodne? Czy można wierzyć w 100% takiemu testowi? Czy mam powtórzyć raz jeszcze ten test?? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
martynika1516 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 23:23   #38
paolyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynika1516 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
Ja mam takie małe pytanko. Dziś robiłam test ciążowy - wyszedł negatywny. Okres dostałam 22 września (nie miałam żadnych objawów przed tj. ból piersi, powiększenie itp jednak w czasie okresu bolało mnie podbrzusze oraz jajniki. Miesiączka była dość obfita). Jednak od jakiegoś czasu mam pewnie objawy które przypominają objawy ciąży np: miałam zgagę, jak poruszam się samochodem lub autobusem robi mi się niedobrze (to jakoś występuje od sierpnia), mam wzdęcia. Byłam u lekarza ten przepisał mi tablety na żołądek na wrzody. A objawy przy wrzodach są podobne. W tym samym czasie miałam robione USG jamy brzusznej na którym nic nie wykazało (chodzi tu o ciąże). Z chłopakiem kochamy się od prawie roku, zabezpieczamy się, choć pod koniec lipca jak to robiliśmy tylko przez chwilkę nie używał prezerwatywy. Do wytrysku we mnie nie doszlo. Ponadto zawsze jak to robimy z gumką on przed wytryskiem wyjmuje członka. I oto pytanie: Czy przez tą chwilę, która robilismy to bez gumki mogło dojść do zapłodnienia? Chciałam dodać, że wtedy okres dostałam bodajże 22-23 lipca (nie pamiętam dokładnie mam słabą pamięć ) a robiliśmy to 31 lipca. Czas trwania okresu u mnie to zazwyczaj 5-6 dni. Czy to były wtedy dni płodne? Czy można wierzyć w 100% takiemu testowi? Czy mam powtórzyć raz jeszcze ten test?? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
stosunek byl pod koniec lipca, mialas po tym miesiaczke, test byl robiony wiecej niz 2 tyg. po stosunku- w ciazy byc nie powinnas
ale! chwilka nie chwilka- po co ryzykujesz? albo sie zabezpieczaj porzadnie albo wcale a potem sie ludzie dziwia ze sa wpadki, ojej to byla chwila, a mowil,z e przed wytryskiem wyjął po co kusic los? jezeli nie jestes gotowa na dziecko to zachowuj sie odpowiedzialnie

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 10:54   #39
martynika1516
Przyczajenie

Tylko te dolegliwości mnie troche denerwują bo prędzej nie miałam ani zgagi ani nudności do tego schudłam Zastanawiam się czy to przez szkołę, przez nerwy może tak być. Bo w szkole czuje się jednym słowem źle a w domu dobrze i nic mi nie jest. Z jednej strony te objawy wyglądają tak jak lekarz stwierdził na problemy z żołądkiem a z drugiej strony na ciąże.. Trochę przeraziłam się tym wszystkim i dało mi to trochę do myślenia i doszłam do wniosku, że muszę trochę przystopować. Najpierw muszę zdać maturę, dostać się na studia a potem myśleć o dziecku . Żebym była całkiem spokojna w dzień, w którym miałabym dostać miesiączkę zrobię jeszcze jeden test by dał mi 200% pewność

Mam takie pytanko jeszcze. Czy jak wykonywałam badanie USG w środku września to mogłoby ono wykryć ciąże??
Stary 2010-10-03, 14:26   #40
Hellooshitty
Przyczajenie

Witam Was dziewuchy
Tak sobie czytam i czytam te Wasze wypowiedzi no i doszłam do wniosku, że robi się tutaj jakaś jadka heh...
Wydaje mi się, że forum jest po to, żeby wyjaśniać sobie nawzajem nurtujące nas pytania, a nie rżnąć mądrych filozofów skoro się nie wie dokońca co i jak i w ogóle. Ja też nie mówię, że jestem jakaś tam najmądrzejsza na świecie, ale spróbuje pomóc, coś wytłumaczyć, a jak nie będę wiedziała co napisać to poprostu się zdam na inne dziewczyny albo razem będziemy szukać gdzieś odpowiedzi. Oczywiście nie zamierzam się z nikim kłócić i sprzeczać :P

Zacznijmy od tego, że skoro był stosunek z partnerem, bez prezerwatywy, to mogło się zdażyć tak, że gdzieś tam jakaś mała kropelka poleciała z nasieniem, nazywa się to wytrysk przedwczesny.

Wytrysk przedwczesny (łac. eiaculatio praecox) to wytrysk występujący szybciej niż pragnie tego mężczyzna. Może do niego dochodzić w następujących wypadkach:
u młodocianych;
-nadmierne podniecenie;
-lęk przed chorobami przenoszonymi drogą płciową lub ciążą;
-poczucie winy w związku ze stosunkiem płciowym;
-problemy między partnerami (problemy emocjonalne, oziębłość seksualna partnera);
-brak intymności podczas stosunku seksualnego.

Na to musisz sobie odpowiedzieć już sama, bo wiesz najlepiej jak było.
Aczkolwiek nie mówię, że to musiało akurat być to.
Co do twojego zdrowia i stanów jakie przechodzisz to też może być tak, że jesteś przemęczona, zestresowana itd. W moim przypadku jest tak, że jesli wbijam sobie paranoje, że jestem w ciąży, to jak na złość mi się spóźnia i właśnie to jest przyczyną... NERWY I STRES.
Wiem, że możnaby było kupić test, ale dzień czy dwa po stosunku i tak nic nie wykryje, więc darujmy sobie :P
Co do okresu w ciąży - TAK TO JEST MOŻLIWE! Słyszałam, że do 3 miesiąca można mieć okres, czy tam do któregoś, ale wiem, że to prawda. Moja dobra znajoma była w ciąży ( czego nie była świadoma, ponieważ miała przez 3 miesiące okres ) No i później wyszło, że będzie mamusią, też była zdziwiona

MARTYNIKA1516 pytasz o usg. Wiem że w pierwszym miesiącu może nie być widoczne, ale po 4 tygodniach mozna zauważyć jakąś małą fasolkę :P

W wieku dwóch tygodni od zapłodnienia (czyli właśnie w 4. tygodniu) Twoje dziecko zyskuje oficjalne miano zarodka. Zaczyna tworzyć się łożysko, dzięki któremu dziecko będzie się odżywiać. 21 dnia po poczęciu rozpocznie pracę malutkie serduszko, które będzie rytmicznie pompować krew.

Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę buziaki

Edytowane przez Hellooshitty
Czas edycji: 2010-10-03 o 14:28
Hellooshitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 15:45   #41
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hellooshitty Pokaż wiadomość
Witam Was dziewuchy
Tak sobie czytam i czytam te Wasze wypowiedzi no i doszłam do wniosku, że robi się tutaj jakaś jadka heh...
Wydaje mi się, że forum jest po to, żeby wyjaśniać sobie nawzajem nurtujące nas pytania, a nie rżnąć mądrych filozofów skoro się nie wie dokońca co i jak i w ogóle.
A Skąd wiesz, że nie wiemy? Ileż można na forum pisać to samo?

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-10-03, 20:05   #42
martynika1516
Przyczajenie

No ja byłam 7 września na tym badaniu no to 5 tygodni mineło by od tego lipca. Nic nie wspomniał to chyba dobrze Ehh no to będę musiała czekać te kilkanaście dni do tego okresu i wtedy będę wiedziała wszystko na milion procent Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam
Stary 2010-10-03, 20:07   #43
justlikeheaven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paolyn Pokaż wiadomość
zacznij dbac o dziecko

Gratulacje!

Wszyscy jesteśmy szaleni.
Niektórzy tylko ukrywają się lepiej niż inni.

justlikeheaven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 07:49   #44
sandrunia1511
Raczkowanie

to znowu ja ..

zrobiłam ten test i od razu wyszły 2 kreski .. (nawet nie musiałam czekać )
))

jutro idę do ginekologa dowiedzieć się co i jak i potwierdzić czy jestem w ciązy, ale powiem wam, że mam troche wątpliwości, że powie mi, że jednak nie jestem w ciąży że test się pomylił czy coś takiego ..
Stary 2010-10-04, 09:30   #45
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
to znowu ja ..

zrobiłam ten test i od razu wyszły 2 kreski .. (nawet nie musiałam czekać )
))

jutro idę do ginekologa dowiedzieć się co i jak i potwierdzić czy jestem w ciązy, ale powiem wam, że mam troche wątpliwości, że powie mi, że jednak nie jestem w ciąży że test się pomylił czy coś takiego ..
Trzymam kciuki
Stary 2010-10-04, 13:38   #46
coko
Przyczajenie

Czesc

U mnie tez problem ze spozniajaca sie miesiaczka, robilam dwa testy oby dwa negatywne, a miesiaczki jak nie ma tak nie ma. W srode ide do gina, zobaczymy co mi powie. Jak myslicie skoro testy wyszly negatywne a czekam na @ juz 60 dni (od ostatniej) to moge byc w ciazy?
Wczesniej mialam regularnie @, w lipcu moglo dojsc do zaplodnienia (choc byly to dni nieplodne), w sierpniu byl okres ale wydawal mi sie ciut skapszy. Zero objawow ciazy, oprocz braku @. No i w sierpniu bylam na wakacjach w Chorwacji. Co o tym myslicie?
coko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 13:46   #47
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coko Pokaż wiadomość
Czesc
Jak myslicie skoro testy wyszly negatywne a czekam na @ juz 60 dni (od ostatniej) to moge byc w ciazy?
Zrobiłabym test z krwi.
Cytat:
Wczesniej mialam regularnie @, w lipcu moglo dojsc do zaplodnienia (choc byly to dni nieplodne),
Na jakiej podstawie uważasz, że były niepłodne? Badasz śluz, szyjke macicy i mierzysz temperaturę?
Cytat:
w sierpniu byl okres ale wydawal mi sie ciut skapszy. Zero objawow ciazy, oprocz braku @.
Brak okresu to jest objaw ciąży.
Cytat:
No i w sierpniu bylam na wakacjach w Chorwacji.
Zmiana klimatu może wpłynąć na cykl.

Skoro idziesz do ginekologa, to nie ma co gdybać. Dowiesz się wszystkiego u niego.
Stary 2010-10-04, 13:53   #48
coko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Zrobiłabym test z krwi.

Na jakiej podstawie uważasz, że były niepłodne? Badasz śluz, szyjke macicy i mierzysz temperaturę?

Brak okresu to jest objaw ciąży.

Zmiana klimatu może wpłynąć na cykl.

Skoro idziesz do ginekologa, to nie ma co gdybać. Dowiesz się wszystkiego u niego.
Myslisz ze jest sens robic test z krwii skoro ide do gina?

No masz racje nie badam, ale to bylo zaraz po okresie stad tak mysle. A sluzu jeszcze nie bylo.

Wiem, pisalam ze oprocz braku @

Wiem, ale nie ukrywam ze sie boje
Stary 2010-10-04, 13:59   #49
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coko Pokaż wiadomość
Myslisz ze jest sens robic test z krwii skoro ide do gina?
Powiem Ci szczerze, że nie wiem od którego tygodnia ginekolog jest w stanie wykryć ciążę. Ale jeśli powiesz mu o swoich podejrzeniach, pewnie sam zaleci Ci takie badanie.
Cytat:
No masz racje nie badam, ale to bylo zaraz po okresie stad tak mysle. A sluzu jeszcze nie bylo.
Jak długie masz cykle?
Takie myślenie, że zaraz po @ są dni niepłodne, jest błędne. Bez wnikliwej obserwacji swojego organizmu nie da się "na oko" tego stwierdzić.
Cytat:
Wiem, ale nie ukrywam ze sie boje
Nic na to nie poradzę, niestety.
Jeśli nie jesteś w ciąży, masz nauczkę na drugi raz żeby nie zapominać o zabezpieczeniu.
Ale trzymam kciuki żeby było ok.
Stary 2010-10-04, 14:06   #50
coko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, że nie wiem od którego tygodnia ginekolog jest w stanie wykryć ciążę. Ale jeśli powiesz mu o swoich podejrzeniach, pewnie sam zaleci Ci takie badanie.
Jak długie masz cykle?
Takie myślenie, że zaraz po @ są dni niepłodne, jest błędne. Bez wnikliwej obserwacji swojego organizmu nie da się "na oko" tego stwierdzić.
Nic na to nie poradzę, niestety.
Jeśli nie jesteś w ciąży, masz nauczkę na drugi raz żeby nie zapominać o zabezpieczeniu.
Ale trzymam kciuki żeby było ok.
Cykle mam ok 30 dni, ale ten mialam 27 dni, okres zaczal sie 10 lipca, zazwyczaj trwa 6-7 dni a wspolzylismy 17 lipca (6sierpnia byla kolejna @). Troche to skaplikowane, ale na bank poprosze o tabletki jesli nie bede w ciazy! Zobaczymy co powie ginekolog. Dzieki za odpowiedzi

Edytowane przez coko
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:07
Stary 2010-10-04, 14:23   #51
schiele
Przyczajenie

Dot.: Ciąża? co z tym zrobic???

czesc, nie wiem od czego zaczac...wiec moze zaczne od poczatku.. bo moze ktoras z was miala podobny przypadek do mojego. ostatni okres mialam 30 sierpnia trwal do 3 września....i od tamtej pory nic a nic sie ze mna nie dzieje...a okresu a ni widu ani slychu....
mam pytanie w zwiazku z tym....w tych dniach kiedy mialam okres ( sierpnien) bylam w Portugalii...czy to mozliwe ze zmiana klimatu az tak mi sie udzielila?? bylam tam tylko 3 tygodnie...w sumie i tam okres przesunąl mi sie chyba o 3-4 dni...ogolnie mam bardzo regularna miesiaczke...zawsze mam..i zdarzylo mi sie teraz pierwszy raz...ze we wrzesniu jej nie dostalam....pazdziernik sie zaczal...i mam juz 31 dzien bez okresu...sluz u mnie wystepuje jednego dnia gesty bialy a nastepnego dnia jest jak woda.... nie wiem co w tej sutuacji zrobic..... ciaza to to chyba nie jest.... mialam 2 stosunki z moim chlopakiem...ale wszystko bylo pod kontrola.... piersi mnie nie bola....nie sa powiekszone,temperature ciala mam w normie....troche krostek mi wyskoczylo...nudnosci nie mam....kurcze nie wiem co zrobnic. Moze mialyscie cos podobnego?? a jak nie- co radzicie??
Stary 2010-10-04, 14:35   #52
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schiele Pokaż wiadomość
ostatni okres mialam 30 sierpnia trwal do 3 września....i od tamtej pory nic a nic sie ze mna nie dzieje...a okresu a ni widu ani slychu....
Jak długie masz cykle?
Cytat:
w tych dniach kiedy mialam okres ( sierpnien) bylam w Portugalii...czy to mozliwe ze zmiana klimatu az tak mi sie udzielila??
Jest to możliwe.
Cytat:
ciaza to to chyba nie jest.... mialam 2 stosunki z moim chlopakiem...ale wszystko bylo pod kontrola....
Co to znaczy "pod kontrolą"? Zabezpieczaliście się? Jeśli nie, to oczywiście możesz być w ciąży.
Cytat:
a jak nie- co radzicie??
Jeśli się nie zabezpieczałaś - zrób test.
Stary 2010-10-04, 14:54   #53
schiele
Przyczajenie

Cykle trwaja 26 dni....mhmm...bosze aby to bylo przez ta portugalie;/ kurde pod kontrola...tzn....ehem... niom zabezpieczenia nie bylo;/ wiem ze totalna glupota, a teraz ,,sram ,, pod siebie...kurde;/ myslisz ze moge zrobic test teraz;> tzn o tej porze;> wiem ze najlepiej robic go rano....ale jak wyjdzie mi np negatywnie to bede mogla z rana biec do lekarza i powiedziec ze cos ejst nie tak....i zeby mi cos przepisal...zeby wywolac okres....
kurde mam nadzieje ze bedzie negatyw;/ ale tez wiem ze wlasna glupote trzeba bedzie zaplacic;/ fuck;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 15:03   #54
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Cykle trwaja 26 dni....mhmm...bosze aby to bylo przez ta portugalie;/ kurde pod kontrola...tzn....ehem... niom zabezpieczenia nie bylo;/ wiem ze totalna glupota, a teraz ,,sram ,, pod siebie...kurde;/ myslisz ze moge zrobic test teraz;> tzn o tej porze;> wiem ze najlepiej robic go rano....ale jak wyjdzie mi np negatywnie to bede mogla z rana biec do lekarza i powiedziec ze cos ejst nie tak....i zeby mi cos przepisal...zeby wywolac okres....
kurde mam nadzieje ze bedzie negatyw;/ ale tez wiem ze wlasna glupote trzeba bedzie zaplacic;/ fuck;/
Zabezpieczenia nie było, to o jakiej kontroli Ty mówisz?
Pewnie, że możesz być w ciąży!
Dzień spodziewanej miesiączki minął, więc możesz zrobić test nawet teraz.
Stary 2010-10-04, 15:07   #55
coko
Przyczajenie

Cytat:
czesc, nie wiem od czego zaczac...wiec moze zaczne od poczatku.. bo moze ktoras z was miala podobny przypadek do mojego. ostatni okres mialam 30 sierpnia trwal do 3 września....i od tamtej pory nic a nic sie ze mna nie dzieje...a okresu a ni widu ani slychu....
mam pytanie w zwiazku z tym....w tych dniach kiedy mialam okres ( sierpnien) bylam w Portugalii...czy to mozliwe ze zmiana klimatu az tak mi sie udzielila?? bylam tam tylko 3 tygodnie...w sumie i tam okres przesunąl mi sie chyba o 3-4 dni...ogolnie mam bardzo regularna miesiaczke...zawsze mam..i zdarzylo mi sie teraz pierwszy raz...ze we wrzesniu jej nie dostalam....pazdziernik sie zaczal...i mam juz 31 dzien bez okresu...sluz u mnie wystepuje jednego dnia gesty bialy a nastepnego dnia jest jak woda.... nie wiem co w tej sutuacji zrobic..... ciaza to to chyba nie jest.... mialam 2 stosunki z moim chlopakiem...ale wszystko bylo pod kontrola.... piersi mnie nie bola....nie sa powiekszone,temperature ciala mam w normie....troche krostek mi wyskoczylo...nudnosci nie mam....kurcze nie wiem co zrobnic. Moze mialyscie cos podobnego?? a jak nie- co radzicie??
mam tak samo, wogole bardzo podobna sytuacja jak u mnie Tylko ze ja dluzej nie mam @

Zrob test
Stary 2010-10-04, 15:07   #56
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ile Ty masz lat? Bo piszesz jak gimnazjalistka "niom", wielokropki, masa niepotrzebnych emotek.
Nie było zapezpieczenia =nie było kontroli. Ciąża możliwa, tym bardziej, że przez wyjazd mógł Ci się cykl rozregulować.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-10-04, 16:16   #57
schiele
Przyczajenie

lat mam duzo
styl gimnazjalistki- super, podoba mi sie to okreslenie jestem poprostu bardzo ekspresyjna osoba..kazdy ma swoj styl pisania, wyrazania ect... ale nie o tym na tym forum
powiem tyle-ehem napisze-test zrobiony- jest negatyw

eeee-> Coko dziek
Stary 2010-10-04, 17:09   #58
Hellooshitty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
A Skąd wiesz, że nie wiemy? Ileż można na forum pisać to samo?
Spoko czoko - nie musisz czytać kilka razy tego samego, skoro wiesz jaka to historia. Jeżeli uważasz, że każda indywidualna historia czyjejś osoby jest taka sama niż poprzednia to gratuluje oceny. Skąd wiem? Bo chyba raczej tam nie byłaś między nimi ;] Nie widziałaś, nie czujesz tego, o czym piszą dziewczyny.. Więc raczej WSZYSTKIEGO nie wiesz. A tak w ogóle to dlaczego jesteś taka arogancka i chamska? Skrzywdził Cię ktoś, że się tak bulwersujesz na wszystkich? Jak napisałam wcześniej kłócić z nikim się nie zamierzam, ale dmuchać w kasze sobie też nie dam ;]
Stary 2010-10-04, 17:14   #59
Neciak89
Zakorzenienie

Ach typowy tekst "skrzywdził cie ktoś" "masz kompleksy". Żal.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-10-04, 17:21   #60
Hellooshitty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ach typowy tekst "skrzywdził cie ktoś" "masz kompleksy". Żal.
Dziękuję za współczucie
A tak w ogóle to masz może coś innego do roboty niż siedzenie na forum? Bo widzę, że nie bardzo... Przestań każdemu dosrywać i się tu panoszyc, bo właśnie rżniesz filozofa o którym pisałam wcześniej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości