|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Adasko slodziutki ![]() dokladnie I bardzo dobrze, ze sie zmyla...To Twoje dziecko i robisz, jak uwazasz... Cytat:
Cytat:
opowiadaj, co tam, jak tam! wiem, powtarzam sie... ale laska z Ciebie!!! |
||||
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
dobry
Ja z poranna dawka humoru skopiowana z wrzesniowek ![]() U nas dopshe , nie udzielam sie bo wrocilam do pracy , a w weekendy mam zjazdy wiec hmmm troszke czasu brak . Jana chyba lepiej znosi to wszystko niz ja. Alguien gripe water w ktoryms momencie zadzialalo ![]() Wiolek ja tez sie przeprosilam z zabawkowymi zakupami dla malej,za tydzien 2 miesiace wiec zamowie jej cos fajnego z all ![]() Chcialabym wszystkim odpisac ale moja krolewna sie budzi
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej![]() Nocka, oki mala spi, a ja obudzilam sie z bolem glowy...masakra
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no pieknie. juz na fotkach bylo widac jak ladnie przybiera nawet nie wiesz jak sie ciesze z twoich wiadomosci sliczna mamusk z ciebie Cytat:
Cytat:
od paru dni misio ma problemy ze snem. przebudza sie jeczy itp, a dzis to juz byla masakra. obudzil sie po 2 dalam smoka ale krecil sie i wiercil i stekal. przed 3 dostal butle no i wcale nie myslal o spaniu. udalo nam sie go uspic kolo 4 bo tak to byl ryk. a po 5 juz znow stekanie i jeczenie po 6 to juz wogole sie zaczelo. zaczal tak strasznie plakac. nie dalo sie go uspokoic. ja plakalam razem z nim bo nie mialam pojecia co mu jest. uspokoila go dopiero suszarka ale o spaniu nie bylo mowy. o 7 probowalismy dac mu jesc ale nie chcial i dopiero po 8 zjadl. teraz zaczyna ziewac wiec moze sie wreszcie zdrzemnie troche.i tak myslimy ze chyba jednak kaszka mu nie sluzy bo odkad zaczelismy mu dawac to zaczely sie te niespokojne nocki |
||||
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
ania - wspolczuje naprawde
mam nadzieje ze jakos sie to sie ulozy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nie dajemy kaszki. mam nadzieje ze to jest powod i uda nam sie go wyeliminowac. mialam jechac dzis z miskiem do pracy ale nie mam sily ani ochoty
|
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tak samo od 2 dni ale myślę, że to przez brak kupki (ostatnia byla w poniedziałek)...
wczoraj przebudzał się z ogromnym płaczem, nie mogłam Go uspokoić i myślę, że to brzuszek Go bolał... teraz śpi |
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nocka fajna i nawet sie wyspałam. W Carrefourze jest fajna promocja na pampers care. Za kupiona paczkę dostaje sie bon o wartości 20 zł. Tak wiec paczka wychodzi 26zł. Cytat:
Podziwiam Cie, ze juz wróciłas do pracy. Ja pewnie wróce w grudniu. wiolek super, ze synusiowi sie popawiło A Ty wyglądasz przepięknie!!aniu duzo całusków dla Michasia jaszczka witaj kochana |
|
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gdzie mierzycie temperaturę????? można pod pachą???, bo nie wiem czemu wszędzie jest o odbycie, czy to bardziej miarodajne??
I ponawiam pytanie o smoczki z zatyczkami (oprócz aventu), bo chciałabym na wyjścia mieć taki, żeby nie nosić w foliówce. W domu się umyje jak trzeba i cyk, a jak mi wypluje na dworze czy samochodzie to te zatyczki dosyć praktyczne. Pisałyście o rain forest, mój synek na razie się dziwi i chyba boi żyrafy bo jak na nią patrzy to jakoś tak fuczy |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na kawę z expresu i biszkopty, ja wracam do pracy najpóźniej w lutym
po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wiolek kochana jakie cudne wiesci karolcia ja chetnie na kawke Basia pieknie ci rosnie synus my nie mamy takiego przyrostu ale przybieramy prawidlowo wiec ok (tzn Zosia przybiera, mam nadzieje ze ja nie )papi zapelniam koszyk na BU ale najpierw musze wydumac jaki filtr, a niestety mam bbb komadogenna cere
|
#2082 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też już kilka razy się na tym złapałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak jak ty ja wracam w lutym do pracy
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek - mialam napisac ze pieknie wygladacie
wczesniej i zapomnialam Nastka sie bawi i krzyczy przy tym
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
ania22, ola wspolczuje problemow brzuszkowych
marta co do promocji, w intermarche sa pampersy 82szt. z chusteczkami taniej Wrocilam do pracy bo musze, gdyby to zalezalo ode mnie zaszylabym sie z mala w dzungli amazonskiej ![]() Cytat:
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-10-08 o 13:41 |
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
vette
yhm, powiem tak, musicie miecJ gromadke dzieci bo maja po kim dziedziczyc urode i widziek a powrot do pracy - wiem, ze musialas i jestes bardzo dzielna )
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka pięknotka! I te usteczka Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-10-08 o 11:02 |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Mój skarbek. To juz jak sie tak chwalimy
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
dawno go nie widzialam chyba, cuuuuuuuudny
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu widzę, że wasze dzieci tez maja fajne policzki
slodziak![]() vetta - po prostu boska TZ tez niczego sobie a co do pracy jak mus to mus...dacie rade
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
karolci ja tez chetnie bym skorzystala z zaproszenia ale to niestety zadaleko wie musze sie zadowolic kawkom w domku entertete -smoczki z lovel też mają zatyczki i są fajne ja ich używam vette -też cie podziwiam że juz wróciłas do pracy ja jeszcze niewiem kiedy wróce a jania śliczna a my dziś mielismy super nocke wczoraj byłysmy na pierwszym szczepieniu i niestety niunia niezostała zaszczepiona bo znowu wysypka mam znowu zmienic mleko itp... a waży już 4470kgwiec niby dobrze ale potym nutramigenie troche spadła z wagi więc lekarka stwierdziła że trzeba ja troche podtuczyc a potem znowu nutramigen narazie kazała mi wybrac sobie jakies mleko bebilon peti lub jakies sojowe bo ten nutramigen jej chyba nieodpowiadał i mała budziła sie w nocy glodna atego niechciała jeśc potrafiła zjeśc 30 i niejesc nawet przez 4 godziny a potem sie darła i tak w kólko a jeszcze okazało sie że ma sapke i męczy się biedaczka najgożej nad ranem macie może jakięs sposoby aby sie tego pozbyd bo regularne czyszczenie noska i sól morska niepomaga nz zbyt długo dzidzia nasze niunie róznią sie wiekiem o 1 dzien i moja ma to samo jak jej niepołoze w danym momencie to potem jest histeria no to się rozpisałam ide po kawe w koncu bo zaraz muszejechac do szkoły po synka a mała spi ale pewnie zaraz wyczuje ze mama pije kawke więc bedzie po spaniu |
|
|
|
#2092 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Slicznotka
Cytat:
Pieknie Cytat:
![]() Moze anemia? Zrob morfologie. Cytat:
![]() Cytat:
Kochane ponoc jak dzidzia skonczy 3 miesiace to powinna przesypiac juz nocke? U mnie na razie codziennie tak samo, zasypia o 20-20.30, budzi sie kolo 3 na karmienie, potem zasypia i spi do 7. U tych ktore maja juz 3 miesiace przesypiaja? |
||||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to oki...z czasem pewnie sie wydluzy![]() dzieki ja to zostane wizazowa pomylka;dMala ucina kolejna drzemke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-08 o 11:30 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
to tylko ksiazkowa teoria, twoja i tak pieknie spi
|
#2096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- siala juz jakis czas sie zastanawiam jak Twoj Sebek? bo dawno temu mowilas ze strasznie sie zlosci, krzyczy,minelo mu juz to, jak ja to mowie" mordodarcie"? ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ok ide sie ogarniac i na spacerek czas. Mala mi usnela, to ja obudze, dokarmie i fruuu do parku, karmic kaczki piekna pogoda!!!oby taka byla do niedzieli wlacznie, bo mamy chrzciny. A wogle, to dluzszy czas szukam jakies fajnej sukienki na ta okazje. Co prawda kupilam sobie jedna super, ale nie pomyslalam o karmieniu i musialabym cala sukienke sciagnac... wczoraj nabylam spodniczke mini i dzis musze kupic jakas fajna koszule -moze czerwona?
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w odbycie podobno trzeba ileś stopni odejmować bo wlasnie to mniej miarodajne. jedyny minus że pod pachą mały się denerwuje i chce wyrwać łapkę ![]() jeśli chodzi o smoczki, to polecam Nuka i do nich opakowanie na smoczek (koszt ok. 7zł) - ja mam i jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Mały śpi ale jak się przebudzi to nakarmię i na spacerek pójdziemy... wypiłam mojej mamie Figurę 1, bo ona ma senes i liczę na to że pomoże Małemu z tą kupką... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedz, myslalam ze wiekszosc z Was juz przesypia nocki, czyli nie ma co sie stresowac
Zaraz chyba pojdziemy na spacerek, znowu jest niebieskie niebo |
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A musi byc smoczek z zatyczka? Nie moze byc futeral na smoczek lub zawieszka oddzielnie? Vetta Jana sliczna i wspolczuje pojscia do pracy, mi juz smutno na sama mysl o powrocue mimo, ze uwwielbiam swoja prace i wracam dopiero w lipcu, ale boje sie, ze tyle fajnych momentow w zyciu mojej Mai nie zobacze Marta Franiu sliczny i te oczy! |
|
|
|
|
#2100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja zrezygnowałam. Bez sensu męczyć dziecko niepotrzebnie.
Cytat:
Cytat:
Nawet nie bardzo mogę wstać z Małą na rękach do odbicia bo się boję, że się przewrócę i zrobię jej krzywdę. Jak wczoraj po kąpieli rozkładałam łóżko to mi się słabo zrobiło aż się zatoczyłam... Cytat:
Współczuję Ci kochana tych wszystkich problemów. W ogóle wszystkim dziewczynom, które borykają się z problemami swoich Maluszków bardzo współczuję i podziwiam Was za siłę. Ja bym chyba nie miała siły. Jagoda ma zwykły katar a ja panikuję... Po szczepieniu byłam tak roztrzęsiona, że dostanie gorączki, że całą noc przy Niej czuwałam i sprawdzałam czy nie robi się gorąca... Panikara ze mnie wiem. Wszystkie dzieciaczki śliczne Muszę się Wam przyznać, że czuję się coraz gorzej. Psychicznie. Tak bardzo potrzebuję żeby mnie ktoś przytulił, że aż za dużo tulę tą moją Jagódkę. Najchętniej nie wypuszczałabym jej z rąk... I miałam jeszcze tyle napisać, ale jakoś nie mam głowy... Może później...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

)
ale z miesiac juz wogole nic nie podaje bo mialam wrazenie ze wszystko inne nasilalo objawy....musze sprobowac w takim razie choc przyznam ze boje sie troche...zeby nie mial bardziej bolesnych tych pierdków.....

, nie udzielam sie bo wrocilam do pracy , a w weekendy mam zjazdy wiec hmmm troszke czasu brak

no pieknie. juz na fotkach bylo widac jak ladnie przybiera 

)