e-torebka, część XVI-sta: My nie znamy słowa "basta"! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 20:27   #4441
maggie82
Zakorzenienie

Dot.: e-torebka, część XVI-sta: My nie znamy słowa "basta"!

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
byłam ostro spłukana i miałam inne bardzo wazne wydatki. Miałam cicha nadzieje ze tak szybko one nie znikna:/
A może Kali poratuje ? Wiem, że chciała się pozbyć brązowej Vivienki - no chyba, że zmieniła zdanie
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:27   #4442
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
może nie od samego początku ale na pewno od bardzo dawna

Iduś, na jakie Ty szpile się zapisałaś
To ja opóźniona jestem
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:28   #4443
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MargaritaG Pokaż wiadomość
Emilka jest w solarze ?? [COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez MrsVargas Pokaż wiadomość
Tak, bardzo podobny fason
Mam tą granatową "Emilkę solarową", trochę podobna jest

Cytat:
Napisane przez harajuku-fish Pokaż wiadomość
Witam co tam ciekawego ? musiałabym nadrobić ale tak mi się nie chce
podłączę się .... nadrabiałam dziś, ale wyszłam na zakupy i znów tyle napisałyście
Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Noo Dzisiaj jest ogólnowątkowy

A dziś jest mój wielki dzień bo wreszcie się zdecydowałam co zamówić-z pomocą moich kochanych maniaczek
Stary 2010-10-08, 20:28   #4444
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
byłam ostro spłukana i miałam inne bardzo wazne wydatki. Miałam cicha nadzieje ze tak szybko one nie znikna:/
No tak szybko się rozeszły Tak samo ruda krycha, imogene czarna.....Może jeszcze wrócą

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:29   #4445
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana222 Pokaż wiadomość
Tak to bywa

Mi osobiście bardziej podoba się Sigrid i Emilka, ale to rzecz gustu A jaki kolor Brook, Emilki i Sigrid Ci się podoba ?

A Andi albo Maris Ci się nie podoba ?
z Brook to ta jaśniejsza, z Emili siwa albo granatowa, a Sigrid to oba kolory. W ogóle to one wszystkie są ładne
Andi też ładna, ale bez szału a Maris nie bardzo

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:32   #4446
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
może nie od samego początku ale na pewno od bardzo dawna

Iduś, na jakie Ty szpile się zapisałaś
No właśnie wczoraj kupiłam identycznej wysokości

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:33   #4447
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
z Brook to ta jaśniejsza, z Emili siwa albo granatowa, a Sigrid to oba kolory. W ogóle to one wszystkie są ładne
Emilia jest śliczna, ale szara
Jeśli Sigrid to jaśniejsza - ma wtedy swój urok

To nad czym się zastanawiasz ? Bierz wszystkie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 20:34   #4448
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
no to lipa trochę mi własnie zależy na a4, żeby do szkoły mieć. Ale ta czarna tak mi się podoba, że najwyżej bym książki w rulon zwijała i tak wkładała

w wakacje czaiłam się na imogene, ale oczywiście jak już się zdecydowałam to nie było podoba mi się jeszcze brooklyn, emili i sigrid, ale kristy zdecydowanie prowadzi
Może ktoś niedługo wklei zdjęcia dużej Kristy, z wymiarów wynikałoby że bez problemu pomieści a4.
Właśnie szkoda że nie wróciła ani Imogene ani Vivien...

Cytat:
Ja polecam szarą Emilkę i szarą Andi też Brook jaśniejszą dzisiaj zamówiłam dopiero więc jeszcze nie wiem jak sie prezentuje na żywo

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:38   #4449
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
No właśnie wczoraj kupiłam identycznej wysokości
a ile one mają?

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:41   #4450
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
a ile one mają?
Wydaje mi się, że z 10-11 cm ... ale na platformie tego nie czuć tak bardzo

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:47   #4451
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
.. może się martwią ... o pieszych .. i inych ludzi na drogach
a tak na poważnie to nie martwiaj się .. to drobiazg, kury zaczynają się co chwilę .. więc najwyżej pójdziesz w grudniu jak będziesz miała kasę a prawko na pewno nie jest ci teraz niezbędne przydałoby się ale spokojnie bez niego przeżyjesz

a mi nie wszystko te butki strasznie niekorzystnie na niej wyglądają Załącznik 3459949
ale fakt faktem na tym ostatnim "zbiorczym" zdjęciu dingrid prezentuje się fajnie .. i szara na Leighton i karmelowa na Olsence
A mi się te buty na niej podobają jak widać wszystko kwestia gustu Ale to dobrze, że każdy ma swój dzięki temu jest barwnie i kolorowo

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
zastanawiam się nad zakupem mojej pierwszej etorebki, w związku z czym to mój pierwszy post tutaj (i pewnie nieostatni )
wklejał ktoś zdjęcia tej czarnej dużej Kristy? bo szukam i szukam i nigdzie znaleźć nie mogę :P
Witaj Niestety Jeszcze nie było zdjęć

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Noo Dzisiaj jest ogólnowątkowy

A dziś jest mój wielki dzień bo wreszcie się zdecydowałam co zamówić-z pomocą moich kochanych maniaczek
To stanowczo wielki dzień

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dobra_wróżka Pokaż wiadomość
Witam
Nam poważny problem, moja reklamację dwóch torebek uznali, więc chciałabym wykorzystać jakoś te pieniądze, odesłałam i alice i jesie, i teraz nie wiem jakie torebki wziąć, jesi mi się podobała, bo mogłam nosić ją przez ramię, a to dla mnie wygodnie, i nie wiem jaką tą drugą wziąć, waham się miedzy emilką, flavią i andy, pomóżcie proszę, i tak się zastanawiam, czy zwrócą moje 11 zł, które wydałam na wysyłkę?
11zł jak uznali reklamacje to powinni oddać nie powinno być problemu.
A co do wyboru - dziewczyny bardzo sobie chwalą Flavię, ja sama się na nią czaję jeśli sie jakis rabat uzbiera i dlatego Tobie też bym ją polecała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 20:55   #4452
an.ka
Zadomowienie

Wpadam na chwilkę życzyć Wam miłego wieczoru
Nadrobiłam i widzę, że Kryśka czarna nie mieści swobodnie A4 Kiepsko, bo w tej sytuacji odpada - i teraz już naprawdę nie wiem, co kupić. Chyba nad jakąś czarną torebką ze staroci pomyślę Szkoda, że nie brałam czarnej Emilki, jak była
A teraz uciekam, bo muszę jeszcze popracować trochę dziś i iść w miarę wcześnie spać, bo jutro o 7 wstaję - jak ja nie lubię takiej pory
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:57   #4453
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilkę życzyć Wam miłego wieczoru
Nadrobiłam i widzę, że Kryśka czarna nie mieści swobodnie A4 Kiepsko, bo w tej sytuacji odpada - i teraz już naprawdę nie wiem, co kupić. Chyba nad jakąś czarną torebką ze staroci pomyślę Szkoda, że nie brałam czarnej Emilki, jak była
A teraz uciekam, bo muszę jeszcze popracować trochę dziś i iść w miarę wcześnie spać, bo jutro o 7 wstaję - jak ja nie lubię takiej pory
Andi, Maris, Madara, Brook ... - jest co wybierać

Dobranoc Spokojnej nocy
Stary 2010-10-08, 20:57   #4454
lele
Zakorzenienie

Emilka czerwona

Moim zdaniem wygląda o wiele ładniej od czarnej i szarej ( takie miałam okazję widzieć na żywo). Kolor jest bardzo ładny, czerwień wyrazista w sam raz na rozproszenie ponurej pogody
Łatwo ją wymodelować
Jej wadą jest to, że nie można rozpiąć całej góry ( a byłoby to wygodniejsze do wkładania dużych rzeczy)
Sama Emilki bym nie kupiła ( no podobał mi się kolor, ale Tz wskazał, iż mam ją brać to zamówiłam z myślą, że przecież zawsze mogę odesłać, jednak zostaje ze mną).

Flavia beżowa
Pojemna, nawet mój stary, duży laptop się do niej mieści. Podszewka jest taka hmm, nie szeleści bardzo, ale jest sztywniejsza niż w Anie)

Torebki przyszły zapakowane dwie w jeden karton z etorebki.

A teraz pora na wady:

Emilka ma jedną dużą wystającą nitkę, gdy ją obetnę nie będzie problemu, ale firma przed wysyłką mogłaby zwrócić uwagę na takie niedociągnięcia. Już pisałam o tym zamku, że wolałabym, aby był dłuższy.
Kokardki chętnie usunę, ale nie chcę tracić praw do reklamacji. Te kokardki sa brzydkie i ujmują dużo uroku torebce

Flavia
Bym ją odesłała, gdybym nie potrzebowała jej na wyjazd. Sama w sobie jest bardzo ładna, ale.. No właśnie, jest bardzo niechlujnie wykonana. Z rączki wychodzi czerwone wypełnienie. Z prawej strony torebki przy zamku jest zbyt płytko wszysta i widać żółtą nitkę.
No i środek- podszewka ma ślady rozprutych szwów. Pracownik Torebki zszywając wierzchnią warstwę złapał przypadkowo podszewkę, jednak w ramach poprawki tylko rozpruł szew i zszył na nowo, jednak ślad na dość sztywnej podszewce pozostał.
Jeszcze z boku torebki, nity modelujące kształt torebki wymieniłabym na zatrzaski.

Ogólnie jestem zadowolona, bo torebki są ładne, skórki zewnętrzne też. Ale widzę pogorszenie jakości. A szkoda.

Zdjęcie zbiorowe najlepiej oddaje kolor torebek.

Edytowane przez lele
Czas edycji: 2010-10-08 o 21:00
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:58   #4455
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Emilia jest śliczna, ale szara
Jeśli Sigrid to jaśniejsza - ma wtedy swój urok

To nad czym się zastanawiasz ? Bierz wszystkie
chciałabym i to bardzo, ale niestety fundusze mi na razie na to nie pozwalają

Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
Może ktoś niedługo wklei zdjęcia dużej Kristy, z wymiarów wynikałoby że bez problemu pomieści a4.
Właśnie szkoda że nie wróciła ani Imogene ani Vivien...

Ja polecam szarą Emilkę i szarą Andi też Brook jaśniejszą dzisiaj zamówiłam dopiero więc jeszcze nie wiem jak sie prezentuje na żywo
jakiś czas temu pisałam do nich maila czy będzie jeszcze dostępna imogene to odpisali, że możliwe, że pojawi się z jesienną kolekcją. Ale ja widać nie pojawiła się
Tak oglądam zdjęcia i Brook podoba mi się coraz bardziej, ale i tak na razie zostanę przy czarnej Kristy tylko poczekam najpierw na jakieś zdjęcia i opinie

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:59   #4456
Dotka81
Zakorzenienie

Gościa miałam

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:05   #4457
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Alarm odwołany - popołudniu dostałam w końcu maila z etorebki, przesyłka doszła a przelew podobno od nich wyszedł

Cytat:
Napisane przez Fixi_Pixi Pokaż wiadomość
ja swoją sprzedałam już dawno i poszła za dużo więcej
nie wiem skąd wasze zdziwienie, to najbardziej pożądany Zarowy model

w Zarze kosztowała 299 , ja swoją sporo użytkowałam a dostałam za nią jeszcze raz tyle kupujący sami podbijają cene
Miałam dokładnie tak samo
Sprzedawałam swoją beżową jakieś pół roku temu i poszła w licytacji za 600 zł Oczywiście używana

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Ja Wam chyba Mariski fotografować nie muszę?
A jak bym poprosiła Sama się nad nią zastanawiam a im więcej zdjęć, tym lepiej

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:05   #4458
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobra_wróżka Pokaż wiadomość
... waham się miedzy emilką, flavią i andy, pomóżcie proszę, i tak się zastanawiam, czy zwrócą moje 11 zł, które wydałam na wysyłkę?
Weż Flavię lub Andy, Andy nie mam ale jest ona podobna doa Any a Ane uważam za ulubiona torebkę.. no i Andy jest chyba najbardziej uniwersalna
Stary 2010-10-08, 21:06   #4459
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Emilka czerwona

Moim zdaniem wygląda o wiele ładniej od czarnej i szarej ( takie miałam okazję widzieć na żywo). Kolor jest bardzo ładny, czerwień wyrazista w sam raz na rozproszenie ponurej pogody
Łatwo ją wymodelować
Jej wadą jest to, że nie można rozpiąć całej góry ( a byłoby to wygodniejsze do wkładania dużych rzeczy)
Sama Emilki bym nie kupiła ( no podobał mi się kolor, ale Tz wskazał, iż mam ją brać to zamówiłam z myślą, że przecież zawsze mogę odesłać, jednak zostaje ze mną).

Flavia beżowa
Pojemna, nawet mój stary, duży laptop się do niej mieści. Podszewka jest taka hmm, nie szeleści bardzo, ale jest sztywniejsza niż w Anie)

A teraz pora na wady:

Emilka ma jedną dużą wystającą nitkę, gdy ją obetnę nie będzie problemu, ale firma przed wysyłką mogłaby zwrócić uwagę na takie niedociągnięcia. Już pisałam o tym zamku, że wolałabym, aby był dłuższy.
Kokardki chętnie usunę, ale nie chcę tracić praw do reklamacji. Te kokardki sa brzydkie i ujmują dużo uroku torebce

Flavia
Bym ją odesłała, gdybym nie potrzebowała jej na wyjazd. Sama w sobie jest bardzo ładna, ale.. No właśnie, jest bardzo niechlujnie wykonana. Z rączki wychodzi czerwone wypełnienie. Z prawej strony torebki przy zamku jest zbyt płytko wszysta i widać żółtą nitkę.
No i środek- podszewka ma ślady rozprutych szwów. Pracownik Torebki zszywając wierzchnią warstwę złapał przypadkowo podszewkę, jednak w ramach poprawki tylko rozpruł szew i zszył na nowo, jednak ślad na dość sztywnej podszewce pozostał.
Jeszcze z boku torebki, nity modelujące kształt torebki wymieniłabym na zatrzaski.

Ogólnie jestem zadowolona, bo torebki są ładne, skórki zewnętrzne też. Ale widzę pogorszenie jakości. A szkoda.

A mozesz napisac jak tam jesli chodzi o zapach podszewki we Flavi?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 21:07   #4460
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Emilka czerwona

Łatwo ją wymodelować

Flavia beżowa

A teraz pora na wady:

Flavia

jejku ta Emilka czerwona jest super, jeśli faktycznie zdjęcie zbiorowe najlepiej oddaje jej kolor to jest prześliczna wiem już na pewno że kiedyś ją zamówię. Flavię beżową mam i jestem z niej zadowolona

Cytat:

jakiś czas temu pisałam do nich maila czy będzie jeszcze dostępna imogene to odpisali, że możliwe, że pojawi się z jesienną kolekcją. Ale ja widać nie pojawiła się
Tak oglądam zdjęcia i Brook podoba mi się coraz bardziej, ale i tak na razie zostanę przy czarnej Kristy tylko poczekam najpierw na jakieś zdjęcia i opinie
wow, co za odpowiedź, ja też do nich pisałam, to mi napisali, że niestety nie wróci. oni sami chyba nie wiedzą. no ale byłoby super jakby jednak się pojawiła spowrotem

Stary 2010-10-08, 21:08   #4461
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
Andi, Maris, Madara, Brook ... - jest co wybierać

Dobranoc Spokojnej nocy
Będę myśleć w weekend
Dobranoc
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:08   #4462
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
To tak ja mi
Stary 2010-10-08, 21:10   #4463
lele
Zakorzenienie

żadna z tych torebek nie śmierdzi.. wiadomo mają jakąs tam delikatną woń, ale toc nic nachalnego ( a z reguły jestem bardzo wrażliwa na zapachy.. a bez perfum czuję się naga)
Tż zadecydował, że na wycieczkę zabieramy Flavię, chociaż to Emilka jest jego faworytką

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

a kolor Emilki jest bardzo ładny i to moim zdaniem najładniejsza Emilka, chociaż granatowa na zdjęciu prezentuje się równie ładnie
Stary 2010-10-08, 21:11   #4464
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Alarm odwołany - popołudniu dostałam w końcu maila z etorebki, przesyłka doszła a przelew podobno od nich wyszedł

Miałam dokładnie tak samo
Sprzedawałam swoją beżową jakieś pół roku temu i poszła w licytacji za 600 zł Oczywiście używana

A jak bym poprosiła Sama się nad nią zastanawiam a im więcej zdjęć, tym lepiej
Jutro z rana zrobię

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:15   #4465
kali765
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
A może Kali poratuje ? Wiem, że chciała się pozbyć brązowej Vivienki - no chyba, że zmieniła zdanie
Chyba ją jednak zostawiam

A teraz idę spać - Dobranoc
Stary 2010-10-08, 21:17   #4466
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Chyba ją jednak zostawiam

A teraz idę spać - Dobranoc
Dobranoc
Stary 2010-10-08, 21:26   #4467
moniuleczka
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczyny ja też już zmykam spać. Miłych snów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 21:28   #4468
LikeTheChocolate
BAN stały

GG do LikeTheChocolate

a ja nie mam czasuuu doszło coś nowego?
Dzień dobry za dziś, dobranoc i dzień dobry na jutro bo pewnie nie zajrzę - czeka mnie 11 godzin wykładów
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:30   #4469
roxana222
Zakorzenienie

Ja też zmykam spac

Dobranoc Słodkich snów
Stary 2010-10-08, 21:37   #4470
Marua:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Ale ja im nie każe płacić od razu 1100zł ... a po za tym wiem że mają
Oni mi nie bronią... tylko twierdzą że skoro teraz tż robi prawko to ja mam sobie zrobić po nowym roku ale z całym szacunkiem co mnie obchodzi fakt ze mój tż robi prawko ?

aleś Ty zabawna
Wiem że kurs jest teraz od 11 bo miałyśmy razem z koleżanką iść... i ona idzie a ja? i właśnie przez to mi przykro
Wiem że przeżyję... ale ja mam już dość proszenia się "mógłbyś mnie zawieźć tam i tam.... " i ciągle ta sama odp "taksówką nie jestem!" , "nie nie mogę", "auto mam zepsute" bla bla
A jak zdasz to będziesz miała swój samochód?

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Gościa miałam
Jakiego gościa
Marua:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości