Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 14:42   #1981
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
teraz 23 października będzie pełnia, no to które się szykują?:brzydal :
Ja! Ja chcę!!!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mój mąż to się nawet mnie pyta, czy siedziałam dziś na piłce
Bardzo go ta ciąża interesuje
Mimo iż czasem nie pyta sie o coś konkretnego, ale jest mu czasami 'przykro' że mu czegoś nie powiedziałam dot. ciąży i mnie
Ale masz fajnego zainteresowanego męza no pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas na ctg nmie ma przycisku.Samo rejestruje ruchy malucha.Mamy dwa pasy i dwa czujniki.Jeden na skurcze a drugi na tetno malucha.Oprocz tego kwadracikami przy wykresie skurczy pokazuja sie ruchy malca.
U nas są i takie jak u Ciebie De28 i jak u Irsin, ja w szpitalu miałam takie bez przyciusku, a na badaniu u gina z "pstryczkiem"
Aha i ja chodze do swojego gina tylko i wyłącznie na NFZ, wizyty mam regularnie co dwa tyg, zleca mi wszystkie konieczne badania, informuje, które płatne i ile kosztują, co warto a co nie itp., więc nie wszyscy lekarze są tacy debilni, ale ten przypadek sereniti to masakra jakaś!

Wciągnęłam cały słoik gurszek z kompotu w zalewie waniliowej... jak to się robi nie wiem, ale mama dała słoik i po prostu pyszota!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:42   #1982
dzasta110
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
A na rozstepy to babka z SR mowila ze zaraz po porodzie przeprowadzic kuracje Cepanem(ale ponoc smierdzi cebula) przez trzy miesiace,bo wygladaja potem o 80% lepiej choc nie znikaja.Ja sprobuje,bo mi skora niestety nie wytrzymala
a co to ten Cepan??

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała, żeby odsprzedać bilety na "Śluby panieńskie". Mój mąż dziś był z klasą i jak mu to przeczytałam, to powiedział - bardzo trafna recenzja
a! to moja recenzja - kłania się krytyk filmowy Dzasta

Cytat:
Ja w tę skazę białkową nie wierzę, to nie stąd się bierze, że mama spożywa dużo nabiału. Ja piję mleko, jem dużo białego i żółtego sera, jem jogurty. I nie wyobrażam sobie z tego zrezygnować. A skąd niby brać wapń dla kości i zębów?
ja chyba też w to nie wierzę i "dużo" to pojęcie względne dla mnie dużo mleka to 2 szklanki, a dla innych 2 litry

ja też mam dziś apetyt cały czas bym mogła coś ciamkać

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:43   #1983
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja po wizycie... szyjka się skraca lekarz się pyta czy mam skurcze, ja nic nie czułam mam przyjść za tydzień na kontrolę i zacząć brać cordafen 3 razy dziennie po jednej tabletce.... bierze któraś?
Ja biore cordafen 4 razy dziennie równo co 6 godzin .. A ty je łykasz czy masz pod jezyk ?
Mnie tez pytał czy mam skorcze ale ja tez nie mam a przynajmniej nie czuje.. I ja ide na kontrole za 2 tyg... Biore jeszcze luteine dopochw. i magnez....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:43   #1984
Anecka
Zakorzenienie

juhuu znalazlam swoja liste wyprawkową

dobra pakuje sie dalej

dziewcyzny pralyscie rożek i okrycia kapielowe? w ogole mam takie okrycie i jest strasznie male, niczym scierka.. ze tez nie zauwazylam co mi w sklepie wcisneli

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:47   #1985
Artystka23
Dragonfly

Cepan to masc na blizny,ale widze ze jest inna-zelowa,mniej smierdzi,tez bez recepty, ale niestety drozsza...A ja chce sie spakowac a brakuje mi weny,ciagle cos lepszego mam do roboty
Stary 2010-10-14, 14:48   #1986
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

dziewcyzny pralyscie rożek i okrycia kapielowe? w ogole mam takie okrycie i jest strasznie male, niczym scierka.. ze tez nie zauwazylam co mi w sklepie wcisneli
Ja prałam zarówno rożek jak i okrycia kąpielowe - jak wszystko to wszystko

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:50   #1987
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, ano widzisz. Ja zjadam w ciągu dnia średnio jedną kanapkę z żółtym serem, jedną albo dwie z twarożkiem i jogurt albo miseczkę mleka. I wcale nie uważam, żeby to było za dużo

Anecka, ja wyprałam i rożek i okrycie kąpielowe (mamy jedno takie z kapturkiem, a poza tym przeznaczyłam dla małego dwa nasze ręczniki i też wyprałam w dziecięcym proszku). I też jestem zawiedziona okryciem. Mama mi je kupiła w Smyku za 40zł a jest szorstkie jak ręcznik, co już był z 10 razy prany. Ja tam wolę jak ręcznik jest szorstki, a nie puchaty, ale zastanawiam się, czy dla malucha nie będzie zbyt podrażniający

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 14:53   #1988
Anecka
Zakorzenienie

Ja nie bede prac okrycia ani rozka, bo juz ni mam co prac wiec dwoch rzeczy do pralki nie wloze.

No wlasnie, tez nie lubie puchatych bo one nic nie wchlaniaja, ale zalezy. Mam reczniki takie grube fajne (kiedys dostalam cale opakowanie nowych z hotelu ) takze jeden przeznacze dla dziecka, a te co mam (2 sztuki firmy bobas - 35zl) fajne miekkie, wydaje sie ze wchlaniaja wode, no ale zobaczymy po drugiej stronie nie maja juz takiego miekkiego materialu tylko jakis zwykly, dziwny.

Dobra jeszcze rożek zapakuje i heja moge rodzic

a no i jeszcze laktator musze zalac wrzatkiem coby go wysterylizowac.. pozinej sie go wyciera szmatka czy zostawia do oschniecia?

Jak sie smoczki sterylizuje? tak samo sie nalewa na nie ciepla wode?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-14, 14:54   #1989
KarolinaB
Raczkowanie

hehehe leci u mnie moda na sukces w tle, bo nie chce mi się włączyć innego kanału, i notrmlanie masakra o co tam chodzi... dzieci się rodzą, komuś wszczepiają jajeczka, Brooke i Ridge sa znów razem (po raz który??????) ale to jajeczko wszczepione komuś... no aż mnie zaitrygowało.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:57   #1990
Aliszcze
Zakorzenienie

ja zjadam co najmniej 2 plasterki żółtego sera, bo ma sporo wapnia,a to jest bardzo potrzebne maluszkowi a mleka nie trawię w ogóle, nabiał owszem, ale sam zapach mleka mnie odrzuca (nie tylko w ciąży)

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:00   #1991
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
nie, nie
oni sprawdzaja "dobrostan:" maluszka

zapinaja cie takimi pasami na brzuszku i sprawdzaja bicie serca

zaraz pokaze
no i u mnie wlasnie takie cos jest kobietki przychodzily polezaly troche i do domu

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
i nastepne ktg mam za tydzien.

a co do rozstepow, wydalam kupe hajsu na mustele i du**

mam na brzuchu od dolu po obydwu stronach
sprobuj perfecta mame

Cytat:
A ja zrobiłam na obiad pyszną babę ziemniaczaną (mega-sycące ), na deser zjadłam takie ciepłe lody z Lidla (nie wiem czy znacie - takie piankowe babeczki w czekoladzie ), a teraz wcinam krakersy. Normalnie zaraz pęknę, ale jakoś mam ochotę pojadać...
ooooo lubie te cieple lody

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:04   #1992
kliwia
Zakorzenienie

Anecka sterylizuje sie gotujac 5 minut
To jakiego rozmiaru masz to okrycie? ja mam od siostry i jest kwadratowe, chyba 80x80.
kretencja co do okrycia, Dzieciaka sie nie szoruje recznikiem, tylko tak obklada, nie wiem jak to nazwac No jak sobie nogi wycieram to jade od gory do domu. A do dziecka taki recznik sie przyklada i rozciera reka na zewnatrz recznika jakby. Nie trze sie recznikiem, wiec nie powinno podraznic.
o doroslym reczniku dla dziecka zeby wyprac w dzieciowym nie pomyslalam

Ja w piatek wstawiam pierwsze pranie

Wlasnie mialam 20sek skurcz ech
Teraz to juz czesciej sie beda zdarzac. Za tydzien pelnoprawnie 8my meisiac
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:05   #1993
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
hehehe leci u mnie moda na sukces w tle, bo nie chce mi się włączyć innego kanału, i notrmlanie masakra o co tam chodzi... dzieci się rodzą, komuś wszczepiają jajeczka, Brooke i Ridge sa znów razem (po raz który??????) ale to jajeczko wszczepione komuś... no aż mnie zaitrygowało.

U mnie tez leci MNS Wszystko zostaje w rodzinie, nawet Taylor rodzi dziecko Brooke (z jej jajeczka)..

Jeszcze jedno pytanie: DZIEWCZYNY KTORE MAJA SPIWORKI DO SPANIA DLA DZIECI:
Jaki rozmiar spiworkow macie? bo ja zbyt pochopnie kupilam ten spiwor chyba z 5-10-15 (bez rekawow) na rozmiar 62

Kurde zrobilam zupe, za duzo makaronu dalam i wyszlo w sumie drugie danie syte

kliwia, tzn mam wrzucic plastikowa butelke i ja gotowac 5 minut? jej boje sie a okrycie mam jakies 65 x 7cos.. :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:08
Stary 2010-10-14, 15:07   #1994
kliwia
Zakorzenienie

kretencja te cieple lody mam w sklepiku pod domem Zjadamy czesto po 2 na glowe Zeby opakowanie na 3 dni starczylo

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Anecka a Ty makaron do garnka z zupa wrzucasz?
Czy na talerzu sobie za duzo nalozylas?
Stary 2010-10-14, 15:11   #1995
kretencja
Zakorzenienie

W tych ciepłych lodach to pewno samo świństwo - sorbitole, spulchniacze Ale jakie to mniamuśne

Kliwia, no niby wiem, że się nie szoruje, ale jakoś spodziewałam się, że będzie puchaty A co do naszych ręczników to na SR nam mówili, że można właśnie dla dziecka przeznaczyć jakieś "dorosłe", tylko żeby ciągle to były te same i prać je w proszku dzieciowym

Ja dzisiaj poprałam drugą partię ubranek dzieciowych - kombinezon, bluzę, paputki itp. i już mam w sumie wszystko wyprane, tylko jeszcze muszę ręcznie wyprać dwie czy trzy rzeczy co są na 30 stopni, to nie mam jak dla nich uruchomić pralki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:13
Stary 2010-10-14, 15:12   #1996
Anecka
Zakorzenienie

kliwia, no na rosol osobno gotuje a jak taka zupe byle jaka to wrzucam do garnka bo TZ lubi syte z reszta ja tez wiec mieszam ryz makaron ziemniaki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-14, 15:13   #1997
Weronisia
Zakorzenienie

A moj synek chce tu chyba zostac do sylwestra, bo dzis rano przybylo mu tylko 10g
A wiec juz nie marze o wyjsciu jutro do domu
Pogrążona w smutku, nic już nie piszę.

A tu jest filmik, który nagrałam wczoraj wieczorem:
1. http://www.youtube.com/watch?v=TUZs1kKFB0M
2. http://www.youtube.com/watch?v=N93AugCS5wg
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:13   #1998
sanderinka
Zakorzenienie

dziewczynki co moze mi pomoc na biegunkę ?? od rana mam ... wiem ze nieciekawy temat przy ciepłych lodach ale juz chyba 10 raz latam a nic nowego nie jadlam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-10-14, 15:15   #1999
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, słodziak! Jakie ma rączki słodkie malutkie Tylko całować

Sanderinka, węgiel można. I pij, pij, pij.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 15:16   #2000
kliwia
Zakorzenienie

anecka jesli zjadasz caly ten garnek tej zupki z wrzuconym do srodka makaronem to luzik, ale jak Ci zostaje to ten makaron potem taki fuj sie robi
no i ziemniaki z makaronem to jakas masakra hahahah
Jesli chcesz syte zupy polecam z kasza.

kretencja szorskie lepiej chlona wode no ja planowalam swoje reczniki dla dziecka stosowac, tylko nie wpadlam by je uprac w proszku dzieciowym Musze zdecydowac ktory recznik dla dziecia przeznacze
Ja suzkalam takich recznikow jak te stare szorskie i nie znalazlam jeszcze
Stary 2010-10-14, 15:16   #2001
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do rozstępów to ja od początku ciąży smaruje się oliwką dla kobiet w ciaży taką w różowym opakowaniu, kupilam w rossmanie i powiem wam ze nie wyszedl mi ani jeden rozstęp... Smaruje codziennie całe ciało i po pierwsze super nawilża, ładnie pachnie i skóra tez jest fajna taka delikatniutka. Polecam naprawde bo kosztuje jakos niecałe 15zł...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:29
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:18   #2002
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, słodziak! Jakie ma rączki słodkie malutkie Tylko całować

Sanderinka, węgiel można. I pij, pij, pij.

w aptece się kupi ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-10-14, 15:19   #2003
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Ja biore cordafen 4 razy dziennie równo co 6 godzin .. A ty je łykasz czy masz pod jezyk ?
Mnie tez pytał czy mam skorcze ale ja tez nie mam a przynajmniej nie czuje.. I ja ide na kontrole za 2 tyg... Biore jeszcze luteine dopochw. i magnez....
Wiesz co sama nie wiem, ale chyba do łykania.... zacznę brać od jutra, bo rano pojadę do laboratorium coby jeszcze czyste siuśki oddać
boję się tych skutków ubocznych, właśnie wysokiego pulsu (teraz mam pomiędzy 75-90), duszności, no i spadku ciśnienia, które i tak mam niskie 110/65
Magnez też biorę.
Zobaczymy co bedzie za tydzień na wizycie, mam nadzieję że już więcej się nie będzie szyjka skracała, niech mała posiedzi jeszcze co najmniej miesiąc

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:19   #2004
kliwia
Zakorzenienie

sanderinka tak w aptece. Spytaj sie w aptece czy mozna cos innego, tomoze farmaceutka cos doradzi.
Stary 2010-10-14, 15:21   #2005
Weronisia
Zakorzenienie

Sanderinka na biegunkę możesz Smectę.

Anecka ja wszystkie smoczki i butelki wygotowuję w garnku.
Raz dziennie wrzucam to do garnka i gotuję ok. 5 minut. A w ciągu dnia, gdy smoczek spadnie na podłogę itp, albo po umyciu butelki - tylko wyparzam, czyli wrzucam do wrzątku i zostawiam, nie gotuję.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:23   #2006
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mój mąż też zaczął się bardziej interesować ciążą ale twierdzi, że córeczka złośliwa po mamusi, bo jak przykłada dłoń do brzucha to mała zwykle przestaje kopać, a jak nasza sunia położy się tak, że dotyka np grzbietem mojego brzucha to córka zaczyna się ruszać

U mnie tak samo!

Uporałam się z prasowaniem firany (25 m kw), może nie jest rewelacyjnie ale i tak ma być upięta po bokach więc moze nie będzie tragedii...Kolorowe rzeczy niuni tez się uprały ale muszę poczekać na męża żeby mi przyniósł suszarkę- juz na niej na dworzu powiesiłam białe rzeczy i boję sie że jak ją zacznę taszczyć to połowa tych malutkich body mi pospada i będę bardzo w********.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:24   #2007
Anecka
Zakorzenienie

Jaaaaa Weronisia, lzy mi poplynely podczas filmiku Pascal jakby zafascynowany swoimi dłońmi.. no i ciekawa jestem jak takie dziecię malutkie widzi.. co widzi..

Dzieki za odpowiedz w sprawie sterylizacji

Kliwia, z makaronem nie zostawiamy zupy na drugi dzien, wiem ze sie robi taka nie bardzo
Kaszy nikt nie lubi wiec ryz sobie sypiemy
Kurcze ale sie najadlam

O, taki lezaczek bede kupowac:

http://allegro.pl/borowka-lezaczek-a...258846999.html

Kolezanka ma czerwony/kwiaty a raczej bordo to jest, i jest super! W ogole rozkladany itd, ona zaczepia na raczke zabaweczki..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:25
Stary 2010-10-14, 15:29   #2008
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
W tych ciepłych lodach to pewno samo świństwo - sorbitole, spulchniacze Ale jakie to mniamuśne

Kliwia, no niby wiem, że się nie szoruje, ale jakoś spodziewałam się, że będzie puchaty A co do naszych ręczników to na SR nam mówili, że można właśnie dla dziecka przeznaczyć jakieś "dorosłe", tylko żeby ciągle to były te same i prać je w proszku dzieciowym

Ja dzisiaj poprałam drugą partię ubranek dzieciowych - kombinezon, bluzę, paputki itp. i już mam w sumie wszystko wyprane, tylko jeszcze muszę ręcznie wyprać dwie czy trzy rzeczy co są na 30 stopni, to nie mam jak dla nich uruchomić pralki
To i tak musimy kupic dorosle reczniki,bo mamy tylko sztuk kilka
Stary 2010-10-14, 15:36   #2009
miskowa22
Raczkowanie

Cześć Wszystkim!!
Ja się melduję bo dostałam wiadomość na priv że jestem pierwsza na liście
Ja sobie tutaj troszkę podczytuję ale nie miałam internetu po przeprowadzce a poza tym nie nadążałam z wątkami więc byłam bardziej czytającą forumowiczką.
Ja jeszcze w dwupaku:/ ale już kombinuję jak mogę żeby urodzić ale nic mnie to dziecko nie chce słuchac..
Jak coś się zxacznie to napiszę
pozdrawiam i gratuluję tym które już zostały mamamiDD

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:43   #2010
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim!!
Ja się melduję bo dostałam wiadomość na priv że jestem pierwsza na liście
Ja sobie tutaj troszkę podczytuję ale nie miałam internetu po przeprowadzce a poza tym nie nadążałam z wątkami więc byłam bardziej czytającą forumowiczką.
Ja jeszcze w dwupaku:/ ale już kombinuję jak mogę żeby urodzić ale nic mnie to dziecko nie chce słuchac..
Jak coś się zxacznie to napiszę
pozdrawiam i gratuluję tym które już zostały mamamiDD
W koncu sie odezwalas! My tu sie zastanawialysmy co u Ciebie, nie rób nam takich psikusów tylko sie odzywaj

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości