|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
De, daj spokój, cały chleb???
![]()
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Kotek81, tz jak sie zapytał ojca czy kupi cos dla wnuczki odpowiedział ze nie ma pieniedzy a jakby mial to po co kupowac jak wszystko moge miec po pierwszej wnuczce!
Olajka, ja tez nie znam wagi. Wogole jakbym nie poszla na 3d to bym nie wiedziała ile waży a wyszlo okolo 810 gram w 25 lub 26 tygodniu. Ona, 3mam kciuki! Ciekawe jak to jest bo naturalnie nie wiadomo kiedy a tutaj zaplanowane. Ja bym sie chyba denerwowała, z drugiej strony raz dwa i po wszystkim. ![]() Czas wstac, zjem cos i musze wyjsc.a pogoda nie zachęca.
#2133 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wagę określa się orientacyjnie na podstawie pomiarów malucha - jak ci poda wymiary malca to sama możesz sobie sprawdzić np. na tej stronce: http://mediweb.pl/interactive/calc24.php Cytat:
![]() Co do tego nocowania - to niestety faceci czasami nie zdają sobie sprawy z tego, że takie niby drobne rzeczy jak dodatkowy obiad czy kolacja sporo kosztuje i w momencie kiedy z kasą jest krucho raczej takich rzeczy lepiej unikać - no ale to tylko facet - jak ja zawsze mówię - od faceta nie można za wiele wymagać bo się człowiek mocno rozczaruje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jak ja do kogos przyjezdzam na nocleg do daje kase na zarcie, albo sama kupuje pewne produkty. Bez przesady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
No tak, tylko on ma żal, że przy jego ojcu zwróciłam na to uwagę...
Ech, nie wiem, kiedy się atmosfera poprawi... Raczej obawiam się, że po remoncie dopiero (jak już będzie wszystko wykończone). A do tego jeszcze dłuuugo ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Teść przywiózł nam 600zł ich wkładu w wózek. Nie wypada już faktycznie prosić o oddanie za chleb ![]() Zresztą mnie nie o teścia chodziło, zapytałam męża, czy możemy kolegę przenocować. I mąż uznał, że teść mógł się poczuć urażony. Może i mógł, ale nie jest małym dzieckiem, sam by się obronił jakby chciał. A mąż by go chciał ochronić przed każdym nieprzyjemnym zdarzeniem chyba, oni takie podejście mają...
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-15 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Mama mi mówiła, że jej jakaś tam znajoma gadała, że to na podstawie kości sprawdzają wagę.
Jak bym poszła na to usg dokładniejsze to u swojego gina juz nie będę robiła, jak dopiero przed samym porodem w szpitalu, ale trochę boję się jechać 1,5 godz do innego miasta jak mogą mnie jakie bóle złapać i dlatego też nie wiem ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Wtajemniczenie
|
Kretencja, tak, caly bochenek, potem na objad wieeeelki talerz, koniecznie musza byc ziemniaki i miecho, a na kolacje pol bochenka
![]() ![]() No jak ojciec faktycznie przyjechal do pomocy, to ja rozumiem, ze swojego jedzenia nie bedzie przynosil.W koncu cos mu sie za pomoc nalezy.Jezeli faktycznie bedzie pomagal ![]() U nas czesto goscie sa po 2-3 dni i to rodzinami.No coz, nie zabronie przeciez mezowi spotykania sie z jego przyjaciolmi.W koncu jak my kiedys do nich pojedziemy,to tez zostaniemy ugoszczeni. A ze przy ojcu zwrocilas uwage-faktycznie troche niesmacznie.W koncu to rodzina i jeszcze wam pomaga. Nie dziwie sie reakcji twojego meza.Jakbys sie poczula jakby on w obecnosci twoich rodzicow z takim tekstem wyszedl?Mi by bylo troche glupio. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-15 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
waga dziecka na podstawie długosci kosci udowej jest ustalana. przy czym noga moze bycdługaichuda a moze byc krótka i gruba stad roznice
#2140 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, może i tak. Ale nie widzę powodu dla którego miałby być na mnie obrażony śmiertelnie i wyzywać mnie od skąpych zołz... Tłumaczę sobie tym, że jest zestresowany też i zmęczony pracą.
#2141 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za mile słowka i trzymanie kciuk
![]() cala noc jakies dziwne rzeczy mi sie snily i bez przerwy sie budzilam, z jednej strony ciesze sie bardzo, ze to juz w poniedzialek i malenstwo bedzie ze mna, ale z drugiej strony panika i jeszcze na dodatek tydzien pobytu w szpitalu ![]() musze jesscze tyle w domku zrobic, zanim tam wyladuje, sprzatanie, prasowanie, pranie i musze cos dla Tz ugotowac, bo on tylko herbatke potrafi zrobic ![]() A wogole gdzie mozna zdobyc numer telefonu ktores z Was zeby napisac smska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
wstałam i nie mam ochoty ani siły się ubrać czekam na drugie śniadanie tż pojechał do sklepu po taką pyszną domową kiełbaskę-mam nadzieję, że jeszcze wszystkiej nie wykupili bo aż mi ślinka na nią cieknie a ja oprócz cytryny to jeszcze chrzanu nie mogę jeść a przed ciążą go uwielbiałam -chyba Jaś nie lubi po tatusiu Cytat:
Ona ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj nie tylko Ty ja jeszcze ani raz nie usłyszałam ile mój synuś waży ![]() Olajka nie zamartwiaj się tak bo to i tak w niczym nie pomoże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a że nie masz objawów żadnych negatywnych to lepiej dla ciebie - są kobiety, które tak dobrze czują się w ciąży, że twierdzą, że całe życie mogły by być ciężarne ![]() mały brzuch-bratowej tż nikt nie wierzył, że ma już rodzić taki brzuszek malutki miała, ledwo go było widać a dzidzia całkiem zdrowa ładny wygląd - jak byłam kiedyś u koleżanki to jej starsza babcia strzeliła mi taki komplement "jak ty ładnie wyglądasz wcale szpetna nie jesteś" ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Ona, podaj mallince na prv swój numer, a ona poda Ci swój
![]() Kularek, mnie moja ciotka, też już starsza pani, powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam jak na ciężarną ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-15 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Wtajemniczenie
|
ona, na poczatku watku jest lista dyzurnych
![]() A ja mam coraz glupsze sny.Wczoraj naczytalam sie o porodach i dzis snil mi sie moj wlasny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też często liczę pieniądze, ale są sytuację kiedy trzeba przymknąć oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Nie wypomniałam mu nic
![]() Bez sensu zapytałam męża w jego obecności, czy stać nas na przenocowanie przyjaciela, to wszystko. Mój błąd, ale mąż chyba wyolbrzymił reakcję ![]()
#2147 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki... U mnie noc mineła okropnie, obudziłam sie juz o 3 i po spaniu... Nad ranem dopiero usnełam na jakąś godzinke... Non stop mysle o tym moim pieczeniu...
![]() Ale w nocy jak spac nie mogłam to wydaje mi sie ze moze tez miec to związek z ułożeniem małego bo czułam tez kłucie na jajniki jak się kręcił i dodatkowo na pecherz... I jak mały sie zaczyna wiercić to mocniej odczuwam to pieczenie w cewce moczowej... No ale juz sama nie wiem co mam myslec... Modle sie tylko aby to nie było nic powaznego bo juz schizuje... ![]() Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-15 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
kularek
![]() ![]() De ojj mnie też takie nawiedzają czasem sny teraz.. ![]() rptrbj1978właśnie o to mi chodziło z tą kością ![]() Niebawem będzie kurier ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Kurczę to chyba już na to usg pójdę do mojego, na zwykłe, a potem i tak mają robić jeszcze w szpitalu przed porodem, żeby sprawdzić min ułożenie. Do tej pory cały czas główką w dół leżała. Zjem sobie Prince Polo bo kusi jak tak leży samotne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
ja ma na plusie 1 kg więcej niż przed ciążą, tzn. w sumie przytyłam 4kg bo na początku schudłam 3
![]() zaraz biorę 1 dawkę cordafenu, mam nadzieję ze skutki uboczne nie będą drastyczne, bo wybieram się do firmy zawieźć zwolnienie i przy okazji wstąpię do lumpka popatrzeć za jakimś kombinezonem dla małej. Zrobię też ostatnie zakupy w aptece. Ona trzymam kciuki za poniedziałek, ale super że już będziesz tulić swoje maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny! A ja postanowilam ostatecznie skompletowac wyprawke dla malej i dla mnie zostaly mi wprawdzie duperele ale sie zastanawiam jakie chusteczki nawilzone kupic
![]() Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme. Anankee 1kg na plusie ![]() ![]() Edytowane przez agas Czas edycji: 2010-10-15 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Agas ja kupuję to co jest w promocji-na razie mam same pampers sensitive (5paczek) i jedne zwykłe pampers
![]() ![]()
#2156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co dokupilyście do aspiratora? Ja chciałam kupićm ostatnio Marimar w ampułkach, ale nie było akurat. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- To ja mam jedną paczkę narazie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Znacie jakieś fajne linki do stron z fryzurkami, bo zastanawiam się czy obciąć włosy po porodzie, a tak jak szukam to sama kicha jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Żadna nie odpowiada to pewnie nikt nie miał takiego przypadku????
![]() Najbardziej mnie interesuje czy do poniedziałku moge z tym zaczekać czy to może miec jakiś zły wpływ na dzidzie??? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-15 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
To pewnie jakaś infekcja, którą koniecznie trzeba wyleczyć. Nawet zwykłym grzybkiem, można dziecko przy porodzie zarazić. Ja właśnie biorę Clotrimazolum, choć mam same upławy biało-przezroczysto-żółtawe, a nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Za to po zaaplikowaniu globulki piecze, na początku zawsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
Olajka- ja tez nie znam wagi swojego dzieciąka ale w poniedziałek mam wizyte więc przycisne gina zeby mi zrobił usg- w końcu nie zapominajcie, że ja tez jestem w kolejce- termin mam na 27.10...
ONA- jestem w szoku, że tak szybciutko u Ciebie pójdzie, nie stresuj sie tylko (wiem wiem- łatwo powiedzieć, sama mam pełne gacie ze strachu ze poród tuz tuż) Chusteczki ja kupiłam huggies pure bo były w promocji 7 zł za 2 paczki i babydream rózowe (nie polecam- uzywam do hig intym ale strasznie suche są) A ja dzisiaj farbuje włoski, zaraz idę zmyć, straszne odrosty juz miałam. Wczoraj mąż załozył karnisz w przedpokoju i powiesił firankę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
Badanie moczu wskazane.
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Beata też myślałam nad zmianą koloru może potem, a włosy już chce ściąć, bo dawno nie zrobiłam z nimi radykalnej zmiany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.