|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Właśnie dlatego wole takie neutralne bardziej, zwyczajne luźne tuniki, spodnie z gumką. Na codzień bardzo wygodne, bo w spodniach z guzikiem żal się ściskać. Portek jakoś się boje kupować na allegro, a w sklepach ciążowe są megadrogie
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, w tej ciąży na razie nie i mam nadzieję, że tak zostanie. Natomiast w poprzedniej tak i to bardzo, okazało się, że mam niedobór żelaza. Wtedy żadne pasty i płyny nie pomogą, tylko lekarz powinien przepisać żelazo.
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zamierzam kupić sobie tuniki, bo lubię takie ciuchy, i będę je nosić także po ciąży ale spodni z gumką bym jednak nie kupiła, bo by mnie ściskały, nawet getry, które mam na gumce nie noszę już, bo gumka się kończy w połowie macicy A gdzie się kończy gumka w twoich spodniach? Ale z ciuchów typowo ciążowych kupiłam sobie 2 pary rajstop ciązowych, 1 pare legginsów ciążowych, i zamierzam kupić 1 parę dżinsów ciążowych i nic więcej.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-16 o 19:09 |
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
bardzo elegancka ta pościel, taka inna niż typowe dziecięce
|
#4326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i gumkę można sobie dowolnie układać, wyżej lub niżej. Sa różne rodzaje gumek, takie wąskie, bardziej uciskające, i szerokie, takie jak w moich granatowych spodniach, ich w ogóle nie czuć, naprawdę. Siedzę w nich w pracy 8 godzin dziennie, do tego dojazdy i jest mi wygodnie, a w spodniach z guzikiem to była masakra jakaś. |
|
|
|
|
#4327 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie trzeba w sumie,można bez tego żyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a znajduje się prezenty tam gdzie po lewej stronie w tych ikonkach menu jest kwiatek - to klikamy na niego i tam klikamy na druga ikonke - zapomnialam co na niej jest ![]() i mamy wszystkie otrzymane prezenty tam ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już mężulo wie gdzie ma mnie zabrać ![]() Cytat:
ale wiadomo co kto lubi ![]() o a tego nie wiedziałam zapytam następnym razem go
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
mnie dziasla puchna sobie niestety, ale ząbki mam w super stanie.
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
ja choruję na fiolet oraz róż
link do tej pościeli http://allegro.pl/joko-design-5-cz-p...276395601.html
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe moja siostra ma skrętne, jak kiedyś prowadziłam to jej powiedziałam - prowadzę się jaki pijany rolnik ciągnik po polu, masakra. Jakoś zablokowała i było ok.
|
|
|
|
#4332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeeenyyyy ale ta niebiesko-beżowo-brązowa śliczna!!zakochałam się w niej |
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co się orientuje to niedrogo, i można pod kolor dokupić rożek i np. ręczniczek jestem prawie zdecydowana, tylko, że muszę poczekać do 2 listopada, żeby płeć potwierdzić ![]() niby pisze 100% bawełna i sprzedający ma same pozytywy, więc zaryzykuję ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
kolorki są boskie ale ja mam szaro-fioletową sypialnię
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
to koniecznie potem daj znać jak z jakością. Może też się skusimy z tżtem. Narazie będziemy kupować wózek na początku listopada, więc w połowie może pościel i płeć już myśle że będę znać. Bo narazie zaszalałam z ciuszkami, bo znowu kupiłam...
http://allegro.pl/firmowa-corcia-0-6...260844360.html ale już obiecałam mężowi że więcej nie kupie w tym roku a łóżeczko może w grudniu/styczniu kupimy. a dzisiaj poczuł pukania maluszka, ale miał radoche |
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia mi nie weszły z tej Twojej wygranej aukcji :/
|
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o posciel to sauper miekka jest z flaneli, lub z domieszka flaneli, bo 100% bawelna to wlasnie taka sztywna bedzie na poczatku. Tak mi powiedziala pewna Pani w exluzywnym sklepie z posciela.
Co do wozkow to ja jestem zdecydowana na Tako Warrior, bo sporo dobrych opinii zebral ten wozek, parktycznie w kazdym sklepie mi go bardzo zachwalano, ma wszystko to czego chce i cena jest ok. Jesli zamowie ze strony producenta to mam przesylke gratis, a kolory sa dokladnie takie jak na zdjeciach, bo rozmawialam z konsultantem. |
|
|
|
#4338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj i dziś tylko podczytywałam i już nie pamiętam co komu chciałam odpisać
![]() Więc tylko odnośnie do ostatnich postów: Cytat:
To jest mój typ nr jeden u dziewczynki, taka Zuzka, ale nie spodziewałam się że jest tak popularna. Jak wymyśliłam Franka, stwierdziłam super, bo ludzie tak nie nazywają dzieci, będzie się mały czuł indywidualnie, a tu w jednym rankingu jest na 10 miejscu. Moja mama mówi, że jej koleżanka poszła rodzić i miał być Franek, ale jak się okazało, że dwie kobitki z pokoju też dały Franek, to ona w końcu dała Tomek no ale jak ja się czuję na Franka, to przecież tego nie zmienię? chyba że mały się rozmyśli.![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
ja na problem z dziąsłami używam pasty paradontax, i jest super, naprawde pomaga. do tego też płyn do jamy ustnej i jakoś jest nieżle, a z natury zę by mam słabe
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym widziałam ten wózek na zywo w sklepie i jest bardzo porządny, dobra jakość materiałów z którego jest wykonany ( nie tylko tapicerka, ale w ogóle) Ponad to ludzie na allegro sprzedają te wózki po około 2 latach uzytkowania za cenę w sumie nie tak duzo mniejszą i znajduja nabywców, co swiadczy o dobrej marce i renomie produktu. Skrętne koła są bardzo fajne np na zakupach, czy np w ciasnych pomieszczeniach, bo wtedy jest łatwo manewrowac wózkiem, nie trzeba go podbijać, a zablokowac koła ( np na wycieczce w lesie) zawsze można. Cytat:
) pastę meridol i wydaje mi sie, że działa
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że krwawiące dziąsła w ciąży to częste zjawisko, za to odpowiedzialne są hormony. Te pasty są super, ale jeszcze miękka szczoteczka, ja sobie kupiłam CuraProx soft i mycie zębów nią to pieszczota. ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Poza tym kupiłam sobie 2pary spodni ciążowych miesiąc temu kiedy mi się brzuch tkliwy zrobił i okazało się, że teraz są za cienkie . Latam w normalnych dżinsach.A co Dziewczęta myślicie o chustach do noszenia dzieci?
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak
Miękka szczoteczka to podstawa. Ja kupuję już od jakiegoś czasy Sensodyne taką seledynową. Ale to dlatego, że przed ciążą miałam problem z dziąsłami i jak wracam do średniej szczoteczki to wszystko wraca.Lopezka znam osobę co jest maniaczką chust. Niby pozwalaja na fizjologiczne ułożenie dziecka, ale jak sobie pomyślę, że właściwie w większość miejsc będę jeździć samochodem i za każdym wsiadaniem i wysiadaniem będę musiała to wiązać to mi się odechciewa. Na spacer to co innego i być może z jedną kupimy, ale nie wiem czy takiego nosidełka po prostu nie kupię. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-10-17 o 08:32 |
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja właśnie lubię bardzo po lesie chodzić.
A mam prawie przez ulicę. I tutaj wózek się chyba nie sprawdzi? Tylko mnie cena tej chusty odstrasza. A trochę się boję kupować bez atestu, bo nuż mi dziecko wypadnie?..
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba by samemu kupic i sprobowac.....sprawdz na allegro moze tansze sa i z atestem
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Wygodne w noszeniu pewnie tak, ale w zakładaniu już raczej nie
![]() A ja znalazłam taką pościel. Zakochałam się we wzorze ostatnim, ale nie będę kupować takiej za 500 zł tylko dlatego, że ma firankę i obrazki na ścianę... http://allegro.pl/luksusowa-geenny-p...265457700.html |
|
|
|
#4346 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi na razie się podoba wózek w cenie ok 1400 ale czekam do stycznia bo liczę na promocje chociaż obserwuje też aukcje na allegro bo jak mi się uda kupić taniej używany to będę przeszczęśliwa jeżeli chodzi o linki z wózkami które wkleiłaś to bardziej podoba mi się ten ostatni bo te pozostałe wydają się jakieś ogromne i na pierwszy rzut oka myślałam że to jeden i ten sam wózek w różnych kolorach : Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj mialam gości i przegapilam dwie super aukcje na które się napaliłam jedna skończyła się na 20,50 a druga na 22,25 strasznie żałuję że nie brałam udziału bo rzeczy wyglądały jak nowe |
||||
|
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
Tity, pościel szałowa , ale czy ktoś nie przegiął z tymi motywami w całym pokoju?
![]() Co do zasłonek, to wystarczy trochę materiału (chyba flaneli?) i maszyna do szycia. I mamy cudny komplecik.
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
No szkoda, że nie można kupić takiej pościeli w wersji normalnej, bez tych pierdół niepotrzebnych
Cena zabójcza. Przesadzili z lekka.A nie chcę kupować takiej z baldachimem. W przyszłym tygodniu będę w dużym Tesco to może coś znajdę ciekawego
|
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam chustę polekont na allegro. "Jedyne" 129zł...
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowe, ładne dżinsy można 2 razy taniej kupić na allegro ![]() ja sobie spodnie dresowe kupiłam, rozmiar dobry, ok 30 zł z przesyłką dałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

) dlaczego wybieracie wózki x-landery itp które są powyżej 1000 albo i 1500? Mam nadzieje że nikogo jakoś nie uraże, ale jestem ciekawa co Was kieruje albo czym się różnią od tych tańszych. Bo my zdecydujemy się za wózek w cenie 600zł a wg mnie jest bardzo wypasiony.
ale nie trzeba w sumie,można bez tego żyć 

jeeeenyyyy ale ta niebiesko-beżowo-brązowa śliczna!!
Te pasty są super, ale jeszcze miękka szczoteczka, ja sobie kupiłam CuraProx soft i mycie zębów nią to pieszczota.