|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ja chyba oszaleje :(
Jedne krople przepisała mi alergolog i okazało się później to to jest antybiotyk.Sama zapewne nie znasz wszytskich tabletek ani leków antybiotyków.
#1022 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Pytanie:
Stosunek (dni płodne) prezerwatywa, brak zsuniecia, brak pekniecia (próba wodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak tak..zabawny jak nie...poczytaj forum bo to zaczyna być denerwujące..albo po prostu na drugi raz napij się zimnej wody zanim zaczniesz współżyć...i polecam tabletki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Side85- krótko, zwięźle i na temat
![]()
#1026 |
Przyczajenie
|
OK, ok wybaczcie jak to bedzie pytanie rodem z bravo girl czy cos, ale musze sie kogos zapytac...
Uprawialam seks pierwszy raz, z zabezpieczeniem (prezerwatywa). Ale miedzy stosunkami (byly dwa) kiedy hmmm lezelismy blisko i wiadomo co jeszcze, to moj tz nie mial na sobie zabezpieczenia no wiec moje pytanie jest takie.. Czy jest jakas mozliwosc dostania sie jego nasienia do pochwy w takich okolicznosciach? I oczywiscie zajscia w ciaze.. Troche malo odpowiedzialnie postapilam, bo moze mala wiedze mialam na ten temat, ale stalo sie i juz.. Prosze o odpowiedzi, i blagam nie naskakujcie na mnie, jezeli cos jest nie tak z tym postem to poprostu nie odpowiadajcie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Na to pytanie odpowiedz sobie sama. Czy twoj chłopak miał wytrysk i czy była sytuacja w której sperma lub wydzielina z penisa mogła się przenieść do pochwy lub w okolice (niekoniecznie bezpośrednio). Jeśli tak, to szansa jest mała, ale jest. Szansa na ciąże w takich okolicznościach jest zawsze, ale nie stresuj się nie potrzebnie, bo częsciej od stresu, a nie od ciązy przedłuża się cykl. I koniecznie uzupełnij swoją wiedzę na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...
a ja strasznie mocno chciałabym zostac już mamą, myslę o tym codziennie. Strasznie się jednak tego boję nie chodzi tu o poród ale o macierzyństwo nie mam pojęcia czy dam sobie radę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
no na twoim miejscu bardziej bym się bała porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
![]()
[nie martw sie nawet jak czegos nie bedziesz wiedziała to zawsze mozesz spytać mamę, teściową czy jakąś kolezanke
bo widzisz jakiś czs temu wyprowadzilam się i całą rodzinę znajomych mam 300-400 km więc nie mam za bardzo kogoś przy sobie kto mógłby mi doradzić a rozmowa przez tel to nie to samo. Wczoraj pokłuciłam się zmoim pieknym o dzidzie, bo on chce zrealizować jeszcze kilka planów i gdzieś za rok możemy pomysleć o potomstwie. A ja chce teraz i już, nie chce rodzić po trzydziestce. Beznadziejnie się z tym się czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
Przeszukalam i nie widze odpowiedzi... mam pytanie- jak sadzicie, jak duze jest prawdopodobienstwo ciazy, gdy: pominieta zostala tabletka z pierwszego opakowania(tzn. Przyjeta po 2 godzinach od „bezpiecznych” 12), minelo 5 dni(6 tabletek z „zapomniana”) doszlo do stosunku bez zabezpieczenia, jednak nie zakonczyl sie on wytryskiem... obawiam sie jednak co z wydzielina w miedzyczasie- bo jej nikt gwarantowac nie moze... z gory dzieki za odpowiedz....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Przyczajenie
|
Chciałabym wiedziec jak to jest z tym całym cyklem bo już mi się wszystko myli... Czy jak uprawiałam petting w 4 dniu po zakończeniu okresu to czy jestem całkowicie bezpieczna? Czy może nie? I to tylko petting...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
sama sobie odpowiedziałas, że to tylko petting. kobiety naprawde nie są wiatropylne, choć wiele nastolatek tak myśli. ale nie, nie są! uwierz mi
![]() przy regularnych cyklach dni płodne ZAZWYCZAJ są 14 dni przed okresem. ale gdy cykle są krótkie to nawet w 4 dniu po okresie istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. dlatego nigdy nie mozna stwierdzić, że ktos jest całkowicie bezpieczny w któryśtam dniu cyklu. ale ten temat pojawiał się tu już z kilkanaście razy. wystarczy dobrze poszukać ![]()
#1034 |
Przyczajenie
|
Szukałam, ale zawsze trafiałam na jakieś skomplikowane definicje...z góry dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
a ja mam taką malutką prośbę o przypomnienie. Poniewaz nie dawno urodziłam dzidziusia okresu jeszcze nie mam i pewnie jeszcze długo go nie bedzie, chodzi o to, ze przez ostatnie 9 miesięcy nie musiałam myślec o zabezpieczeniu ani o cyklach i tych innych sprawach więc moja wiedza teoretyczna poszła troche w zapomnienie. W związku z tym mam pytanie jak to jest z seksem bez zabezpieczenia tuz przez okresem albo w trakcie. Wiem,ze plemniki mogą w sprzyjających warunkach żyć....no właśnie? jak długo? Z góry przepraszam za to, ze się powtarzam (bo pewnie tak jest) ale ten wątek jest taki długi, a ja mam tylko chwilkę zeby wskoczyć na to forum.....
pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Widze, że się nikomu nie chce. No dobra juz sobie sama poszukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Dziubka- w sprzyjajacych warunkach ok 5 dni (niektóre źródła podają, że nawet do 7 dni).
Pamiętaj, że przed okresem zazwyczaj wystepuje owulacja - a wtedy jest szansa na ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
Z tego co ja pamiętam to plemniki mogą żyć nawet do 6 -7 dni przy baaardzo sprzyjających warunkach, ale są różne teorie na ten temat. Nie ma chyba reguły, wszystko zależy od żywotności plemników i od długości cyklu kobiety (wiadomo im dłużczy cykl tym teoretycznie jajeczkowanie jest później, więc seks zaraz po okresie jest raczej bezpieczny, a zaraz przed okresem to już na pewno
![]()
#1039 |
Raczkowanie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku a mam pytanie. Z niedzieli na poniedziałek (późne godziny nocne) w każdym razie,
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
Ważniejsze od tego kiedy było współżycie jest to, kiedy jest owulacja. Jeżeli współżycie było mniej więcej w pierwszej połowie cyklu to jakieś prawdopodobieństo na dzidziusia jest. Nie wydaje mi się żeby można było wykryć ciąże zaraz po współżyciu, bo ciąża zaczyna się dopiero jak zapłodniona komórka jajowa zagnieździ się w macicy, a to trwa od kilku godzin do kilku dni. Najlepiej poczekać na okres
![]()
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Przyczajenie
|
Witam!!!
Mam pytanie! Chodzi o to, ze zapomnialam zazyc tabletki (a wlasciwie zazylam, ale 17h pozniej:|). Niestety bylo to w 1 tygodniu po 7 dniowej przerwie, a dokladnie byla to 3 tabletka. Problem w tym, ze w tygodniu poprzedzajacym i pierwszego dnia brania tabletek kochalam sie ze swoim partnerem. No i moje pytanie (pewnie standardowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
każdy lekarz powie ci że szansa zajście w ciąże jest i dlatego powinnaś dodatkowo się zabezpieczać. Ja w 60% (bo tak powiedział mi genekolog) przez zapomniencie jednej tabletki zaszłam w ciążę. Niestety nie wiedziałam ze doszło do zapłodnienia i brałam tabletki jak gdyby nigdy nic i niestety poroniłam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Wtajemniczenie
|
POMOCY!!!! BŁAGAM!!!! Ah te tabletki:((
Biore tabletki Yasmin. Miałam biegunke, a pózniej Zapomniałam o tabletce pierwszej z 3 tygodnia. wziełam po jakiś 20 godzinach. Reszte brałam regularnie. zapomniałam o incydencie i współżyłam( z prezerwatywą) niestety pekła (szczeście w nieszcześciu polega na tym że nie zdąrzył sie spuścić)ale nie doczytałam że nalezy nie robić 7 dniowej przerwy. Zrobiłam ją, teraz nie mam okresu... jakie jest prawdobodobienstwo ze one nie dziąłają. Przepraszam za błędy ale strasznie płacze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: POMOCY!!!! BŁAGAM!!!! Ah te tabletki:((
Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Chyba Umre Tu!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
ee mysle ze skoro nie skonczyl w srodku to nie zajdziesz.co do biegunki i wymiotow to czesto dziewczyny maja takiego stracha przy pigulkach.Przez te cale 7 dni nie mialas zadnego plamienia?hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Wtajemniczenie
|
nie nie miałam ale jeszcze sie nie skonczyła przerwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
aaa no to nie panikuj czekaj cierpliwie na pewno dostaniesz.nie wiem ile juz je bierzesz ale przy pigulach nie dostaje sie tak od razu po skonczeniu opakowania.ja przynajmniej nie dostawalam.najwazniejsze ze nie bylo do srodka.bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.