Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 10:12   #1411
Bloou
Rozeznanie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

O EVO! A wiesz coś może na temat Iranu?

Będę musiała tutaj taki wątek założyc, bo chyba nie ma...

Nobody
, not even the rain, has such small hands
- Cummings

JESTEM ZA WPROWADZENIEM WIĘKSZYCH KAR DLA OSÓB, KTÓRE ZNĘCAJĄ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI.

Bloou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 10:15   #1412
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Coś niecoś na temat Iranu wiem, lecz po co wątek o Iranie skoro żadnej Wizażanki stamtąd nie ma? ... a może jest?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 11:35   #1413
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Coś niecoś na temat Iranu wiem, lecz po co wątek o Iranie skoro żadnej Wizażanki stamtąd nie ma? ... a może jest?
A opowiesz, opowiesz?

Ja nie wiem, ale może nóż widelec kogoś odnajdę..

Nobody
- Cummings

JESTEM ZA WPROWADZENIEM WIĘKSZYCH KAR DLA OSÓB, KTÓRE ZNĘCAJĄ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI.

Stary 2010-10-18, 06:58   #1414
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Ciekawostka dla lubiących pływać w morzu, dwa rekiny wielorybie były widziane w portach w Dubaju i Abu Dhabi, dość ładne bo 5-6 metrów długości:

Whale sharks show up in Ghantoot and Deira. <-KLIK

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-10-18 o 07:22
Stary 2010-10-18, 13:10   #1415
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez Bloou Pokaż wiadomość
A wiesz coś może na temat Iranu?

Będę musiała tutaj taki wątek założyc, bo chyba nie ma...
Jest już wątek o Iranie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=176938

55 kg
Stary 2010-10-18, 16:06   #1416
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Tak, tak, EVO, to już czytałam, ale tam za dużo nie ma...

A ja najbardziej lubię takie życiowe opowiastki, informacje, które Ty piszesz.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-10-22, 18:50   #1417
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
jaki to sok z Polskich jablek??
Specjalnie zrobiłam zdjęcie butelki soku jabłkowego Almarai, from Poland

Polecam, naprawdę dobry

55 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 11:33   #1418
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Specjalnie zrobiłam zdjęcie butelki soku jabłkowego Almarai, from Poland
Polecam, naprawdę dobry
Z tej firmy najbardziej lubię sok pomarańczowy z miąższem .
Jabłkowy jest zbyt słodki .
Stary 2010-10-23, 22:29   #1419
BenBai
Przyczajenie

Ja za parę miesięcy zamieszkam już na stałe w Izraelu. Mogę zaznaczyć sondę, że w innym kraju Middle East? :P Uwielbiam Bliski Wschód, klimat, jedzenie, muzykę i wszystko co z nim związane.
BenBai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 05:16   #1420
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez BenBai Pokaż wiadomość
Ja za parę miesięcy zamieszkam już na stałe w Izraelu. Mogę zaznaczyć sondę, że w innym kraju Middle East? :P Uwielbiam Bliski Wschód, klimat, jedzenie, muzykę i wszystko co z nim związane.

Witaj BenBai witamy w Middle East, zaznacz sondę

Dlaczego przenosisz się na stałe do Izraela? Nie jest to tylko wyjazd w celu pracy?

55 kg
Stary 2010-10-24, 14:19   #1421
BenBai
Przyczajenie

Cytat:
Witaj BenBai witamy w Middle East, zaznacz sondę

Dlaczego przenosisz się na stałe do Izraela? Nie jest to tylko wyjazd w celu pracy?
Moj mężczyzna teraz tam przyjechał się uczyć a mi od dawna się marzyło tam zamieszkać. Od paru lat jeździłam do Izraela co jakiś czas do znajomych i jestem zakochana w tym kraju. Moja najlepsza przyjaciółka też tam mieszka. Czyli nie, wyjazd nie tylko w celu pracy Już nie mogę się doczekac!

Edytowane przez BenBai
Czas edycji: 2010-10-24 o 14:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 14:35   #1422
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Moj mężczyzna teraz tam przyjechał się uczyć a mi od dawna się marzyło tam zamieszkać. Od paru lat jeździłam do Izraela co jakiś czas do znajomych i jestem zakochana w tym kraju. Moja najlepsza przyjaciółka też tam mieszka. Czyli nie, wyjazd nie tylko w celu pracy Już nie mogę się doczekac!
I jak tam jest? Opowiedz coś.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-10-24, 14:47   #1423
BenBai
Przyczajenie

Cytat:
I jak tam jest? Opowiedz coś.
hmm pierwsza rzecz jaka mi przychodzi do głowy, to wszystko jest białe . Domy, samochody, osiedla. Oczywiście przez gorąc Zastanawia mnie czy jest podobnie w innych krajach ME? haha to tak wizualnie. Ludzie są bardzo otwarci i pomocni. Mężczyźni potrafią być bardzo nachalni jeśli takiemu się podobasz. nic nie owijają w bawełnę. Podoba mi się to, że tam o 22 na ulicach jest pełno ludzi, na plazy ludzie grilują (nawet dziadki), tez ludzie piją w miejscu publicznym i nie ma żadnych awantur ani nic takiego jak to bywa w Polsce. Jest strasznie dużo pustynii dookoła, Byłam nad trzema morzami w Izraelu i wszystkie byly piękne. To jest taki pusty opis, bo tego co ja naprawde tam widzę nie potrafię opisać.. Pierwszy raz tam byłam jak miałam 14 lat. Sama. Przyjechałam do przyjaciółki i to miejsce jest dla mnie magiczne głównie przez wspomnienia jakie z nim mam. Piekny kraj Po prostu.
Aktualnie jestem w Stanach i jestem w trakcie załatwiania obywatelstwa amerykanskiego. Potem musze załatawić wizę do Izraela, bo żebym mogła dostać obywatelstwo tez tam musiałabym wziąć od razu ślub z moim facetem, a chcemy poczekać jeszcze rok. Na wizie chcę pomieszkać z 6 miesięcy a potem być moze będzie ślub i obywatelstwo. Zastanawia mnie, czy na wizie mozna pracowac? moze to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia :P

a, i jeszcze chciałabym usłyszeć jak to u Was jest. Co się Wam rzuciło w oczy u Was w kraju? I dlaczego akurat tam wylądowałyscie? jestem ciekawa tych historii

Edytowane przez BenBai
Czas edycji: 2010-10-24 o 14:52
Stary 2010-10-24, 15:52   #1424
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
hmm pierwsza rzecz jaka mi przychodzi do głowy, to wszystko jest białe . Domy, samochody, osiedla. Oczywiście przez gorąc Zastanawia mnie czy jest podobnie w innych krajach ME? haha to tak wizualnie. Ludzie są bardzo otwarci i pomocni. Mężczyźni potrafią być bardzo nachalni jeśli takiemu się podobasz. nic nie owijają w bawełnę. Podoba mi się to, że tam o 22 na ulicach jest pełno ludzi, na plazy ludzie grilują (nawet dziadki), tez ludzie piją w miejscu publicznym i nie ma żadnych awantur ani nic takiego jak to bywa w Polsce. Jest strasznie dużo pustynii dookoła, Byłam nad trzema morzami w Izraelu i wszystkie byly piękne. To jest taki pusty opis, bo tego co ja naprawde tam widzę nie potrafię opisać.. Pierwszy raz tam byłam jak miałam 14 lat. Sama. Przyjechałam do przyjaciółki i to miejsce jest dla mnie magiczne głównie przez wspomnienia jakie z nim mam. Piekny kraj Po prostu.
Aktualnie jestem w Stanach i jestem w trakcie załatwiania obywatelstwa amerykanskiego. Potem musze załatawić wizę do Izraela, bo żebym mogła dostać obywatelstwo tez tam musiałabym wziąć od razu ślub z moim facetem, a chcemy poczekać jeszcze rok. Na wizie chcę pomieszkać z 6 miesięcy a potem być moze będzie ślub i obywatelstwo. Zastanawia mnie, czy na wizie mozna pracowac? moze to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia :P

a, i jeszcze chciałabym usłyszeć jak to u Was jest. Co się Wam rzuciło w oczy u Was w kraju? I dlaczego akurat tam wylądowałyscie? jestem ciekawa tych historii
Tak, można chyba na wizie pracowac, ale są różne wymiary godzin, tak mi się wydaje, ale to EVA będzie wiedziec lepiej.

A ja mieszkam póki co w Polsce, ale już planuję powoli [] emigrację do HOBART - Australii. Ludzie są tam po prostu przemili, słoneczko świeci, mm, przepięknie.

No chyba, że obie zarazicie mnie krajami Bliskiego Wschodu, to kto wie...

Nobody
- Cummings

Stary 2010-10-24, 16:16   #1425
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Na wizie chcę pomieszkać z 6 miesięcy a potem być moze będzie ślub i obywatelstwo. Zastanawia mnie, czy na wizie mozna pracowac? moze to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia :P
BenBai, różne są kraje i różne wizy przez nie wydawane, raczej w żadnym kraju nie można pracować będąc na wizie turystycznej.
Rozumiem, że masz w tej chwili obywatelstwo polskie i starasz się o obywatelstwo USA.

Sprawdź strony Ambasady USA w Izraelu: http://usembassy-israel.org.il/

jak i Konsulatu Generalnego Izraela w USA: http://www.israelfm.org/

Cytat:
A ja mieszkam póki co w Polsce, ale już planuję powoli [] emigrację do HOBART - Australii. Ludzie są tam po prostu przemili, słoneczko świeci, mm, przepięknie.
Bloou, byłaś już w Hobart (Australia), że uważasz iż ludzie tam są przemili?

Z moich podróży wynika, że przemiłych jak i nie bardzo miłych, a wręcz przykrych ludzi spotkasz wszędzie... w każdym mieście, miasteczku, wiosce a nawet polu namiotowym na całym świecie. W dodatku słoneczko świeci też wszędzie tylko w różnych porach i różnym natężeniem.

55 kg
Stary 2010-10-24, 16:25   #1426
BenBai
Przyczajenie

Eva ID -Wizę turystyczną już mam, ale chyba jest jeszcze inny rodzaj? Dzięki wielkie za stronki, przejrze napewno. I tak, mam Polskie obywatelstwo i staram się o Amerykańskie.

A co do Australii to poznałam w Izraelu ludzi którzy przeprowadzili się tam własnie z Australii i byli cudowni. Niesamowicie wyluzowani i serdeczni. tak więc mam dobre skojarzenia

Dziewczyny które już przeprowadziły się tak daleko: macie jakieś rady dla tych którzy są dopiero są przed? :P Trochę się stresuję tym wszystkim, mam sporo pomocy od rodziny i znajomych ale jestem tez ciekawa Waszych rad
Stary 2010-10-27, 08:43   #1427
Eva ID

GG do Eva ID

Dzisiaj rano w Środę, 27 Października spadła na nas przykra wiadomość, zmarł władca Ras Al Khaimah, Jego Wysokość Shaikh Saqr Bin Mohammad Al Qasimi.

W całym UAE ogłoszona została żałoba i potrwa od dzisiaj przez tydzień.

Sheikh Saqr urodził się w 1920 roku w mieście Ras Al Khaimah w dynastii potężnej rodziny Al Quasimi.

Objął rządy w RAK w 1948 roku, a w 1972 roku przyłaczył swój emirat do nowopowstałego państwa Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

Pod jego rządami w RAK powstały między innymi: Muzeum Narodowe, Uniwersytet Al Ittihad, RAK Education Company (EDRAK) inwestująca w każde wykształcenie na każdym poziomie, Ras Al Khaimah Charity Organisation prawdziwie pomagająca ludziom, Zakłady Farmaceutyczne Julphar produkujące antybiotyki, linie lotnicze RAK Airways i lotnisko, National Bank of RAK, RAK National Oil Company, Gulf Oil Corporation, Amoco International, International Petroleum Limited, Digdaga nowoczesne farmy rolnicze, Ras Al Khaimah Cement Company, Ras Al Khaimah Port...

Dzięki jego inicjatywie to w RAK w 1963 roku zbudowano drugi po Dubaju szpital w UAE, teraz jest ich kilka, a każdy wyposażony w najlepszy sprzęt medyczny.

Był dobrym i życzliwym władcą bardzo dbającym o swoich poddanych, a szczególnie dbającym o ich wykształcenie i możliwości rozwoju ekonomicznego, nie zapominał też i nie pozwalał zapominać o dziedzictwie kulturowym, prowadzone badania archelogoczne pozwoliły odnaleźć ślady osad na terenie Julfar (dawna nazwa RAK) sprzed 6 tys. lat.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-10-27 o 09:01
Stary 2010-10-27, 15:04   #1428
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Bloou, byłaś już w Hobart (Australia), że uważasz iż ludzie tam są przemili?

Z moich podróży wynika, że przemiłych jak i nie bardzo miłych, a wręcz przykrych ludzi spotkasz wszędzie... w każdym mieście, miasteczku, wiosce a nawet polu namiotowym na całym świecie. W dodatku słoneczko świeci też wszędzie tylko w różnych porach i różnym natężeniem.
Wystarczy, że ma się znajomych, a znajomi mają znajomych.
A i masz rację, wszędzie znajdą się niemili jak i mili ludzie, a słoneczko też wszędzie, ale Australia to jednak wielkie natężenie.

Cytat:

A co do Australii to poznałam w Izraelu ludzi którzy przeprowadzili się tam własnie z Australii i byli cudowni. Niesamowicie wyluzowani i serdeczni. tak więc mam dobre skojarzenia

Dziewczyny które już przeprowadziły się tak daleko: macie jakieś rady dla tych którzy są dopiero są przed? :P Trochę się stresuję tym wszystkim, mam sporo pomocy od rodziny i znajomych ale jestem tez ciekawa Waszych rad
No i dobrze, grunt to się nie uprzedzać.
Moim zdaniem nie ma co się stresować, sama tam nie jedziesz.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-10-27, 16:57   #1429
Wenila
Wtajemniczenie

Taki władca to prawdziwy skarb, jestem pod wrażeniem jego zasług

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 18:17   #1430
A z Z
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj rano w Środę, 27 Października spadła na nas przykra wiadomość, zmarł władca Ras Al Khaimah, Jego Wysokość Shaikh Saqr Bin Mohammad Al Qasimi.

W całym UAE ogłoszona została żałoba i potrwa od dzisiaj przez tydzień.

Sheikh Saqr urodził się w 1920 roku w mieście Ras Al Khaimah w dynastii potężnej rodziny Al Quasimi.

Objął rządy w RAK w 1948 roku, a w 1972 roku przyłaczył swój emirat do nowopowstałego państwa Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

Pod jego rządami w RAK powstały między innymi: Muzeum Narodowe, Uniwersytet Al Ittihad, RAK Education Company (EDRAK) inwestująca w każde wykształcenie na każdym poziomie, Ras Al Khaimah Charity Organisation prawdziwie pomagająca ludziom, Zakłady Farmaceutyczne Julphar produkujące antybiotyki, linie lotnicze RAK Airways i lotnisko, National Bank of RAK, RAK National Oil Company, Gulf Oil Corporation, Amoco International, International Petroleum Limited, Digdaga nowoczesne farmy rolnicze, Ras Al Khaimah Cement Company, Ras Al Khaimah Port...

Dzięki jego inicjatywie to w RAK w 1963 roku zbudowano drugi po Dubaju szpital w UAE, teraz jest ich kilka, a każdy wyposażony w najlepszy sprzęt medyczny.

Był dobrym i życzliwym władcą bardzo dbającym o swoich poddanych, a szczególnie dbającym o ich wykształcenie i możliwości rozwoju ekonomicznego, nie zapominał też i nie pozwalał zapominać o dziedzictwie kulturowym, prowadzone badania archelogoczne pozwoliły odnaleźć ślady osad na terenie Julfar (dawna nazwa RAK) sprzed 6 tys. lat.
Evo, jak zawsze dobre lub złe wiadomości, ale zawsze na czasie, z ręką na pulsie!
Wyczerpująco i dokładnie
Napisz proszę jak wygląda taka tygodniowa żałoba w UAE (w pracy, tv, na ulicach) ? Wiem, że inaczej wygląda "pogrzeb" w krajach arabskich, ale czy oficjele tej rangi też mają tradycyjny islamski pogrzeb bez udziału kobiet i bez miejsca pochówku oznaczonego tablicą upamiętniającą?
Pozdrawiam wszystkich ze słonecznego ale już zaśnieżonego Z.
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 18:30   #1431
Wenila
Wtajemniczenie

Czy to oznacza, że w związku z żałobą otwarcie ferrari World zostało odwołane? z tego co pamiętam miało się odbyć wczoraj
Stary 2010-10-30, 07:12   #1432
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez A z Z Pokaż wiadomość
Napisz proszę jak wygląda taka tygodniowa żałoba w UAE (w pracy, tv, na ulicach) ?
Tygodniowa żałoba ogłoszona w całym państwie UAE różni się troszkę pomiędzy każdym z siedmiu Emiratów.

Oczywiście największą żałobę ogłoszono w Emiracie Ras Al Khaimah, przez cały tydzień wszystkie placówki rządowe będą zamknięte a flagi opuszczone do połowy masztu przez 40 dni.

W Emiracie Abu Dhabi, placówki rządowe zostały zamknięte na trzy dni, natomiast opuszczenie flag ma potrwać tydzień.

W całym kraju zostały odwołane lub przesunięte co większe imprezy ale nie wszystkie, te związane z biznesem, typu Targi i Forum nadal mają miejsce, także mecze futbolowe, rugby i cricket w lidze odbywają się lecz bez muzyki.

Wszelkie Restauracje, Bary i Nightcluby działają i normalnie serwują alkohol, ale nie ma głośnej muzyki na żywo.

Przesunięto między innymi otwarcie Ferrari World na 04 Listopada i The Burjuman Pink Walkathon został przeniesiony na 05 Listopada.

Odwołano koncert charytatywny Salam Ya Quds w Emirates Palace, także Octoberfest Party i Halloween Party w niektórych hotelach, ale nie wszystkich, bo tam, gdzie nie będzie głośnej muzyki imprezy się odbywają.

Abu Dhabi Classic FM Radio, którego ja słucham, przez pierwsze dwa dni nadawało muzykę klasyczną, wczoraj w Piątek już tylko instrumentalną filmową, a dzisiaj jest normalna muzyka lecz nie ma codziennych quizów i konkursów, podobno koło południa ma już być wszystko jak zawsze.

Radia arabskojęzyczne i TV emiracka nadają Koran i pieśni religijne.

Muzułmanie chowają zmarłego jak najszybciej po jego śmierci, najczęściej w tym samym dniu.
W pogrzebie Sheikha Saqr wzięli udział dostojnicy ze wszystkich Emiratów, tylko mężczyźni.

Główne modły odprawiono w Eid Musallah w dzielnicy Khuzam, ciało Sheika Saqr spoczęło na Cmentarzu Al Oraibi, na którym chowani są wszyscy przedstawiciele tej rodziny.

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Czy to oznacza, że w związku z żałobą otwarcie ferrari World zostało odwołane? z tego co pamiętam miało się odbyć wczoraj

Otwarcie zostało przesunięte na 04 Listopada, wyedytowałam post o Ferrari World.

55 kg
Stary 2010-10-30, 19:45   #1433
Bloou
Rozeznanie

A mnie znowu zainteresowało kolejne państwo Zatoki Perskiej... Tym razem Kuwejt!

Nobody
- Cummings

Stary 2010-11-01, 07:58   #1434
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
A mnie znowu zainteresowało kolejne państwo Zatoki Perskiej... Tym razem Kuwejt!
Państw Zatoki Perskiej vel Arabskiej jest 8, nazwa "Zatoka Perska" nie jest lubiana przez państwa GCC czyli pierwszych sześć wymienionych państw.

1. United Arab Emirates
2. Oman
3. Bahrain
4. Qatar
5. Saudi Arabia
6. Kuwait
7. Irak
8. Iran

55 kg
Stary 2010-11-01, 13:52   #1435
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Państw Zatoki Perskiej vel Arabskiej jest 8, nazwa "Zatoka Perska" nie jest lubiana przez państwa GCC czyli pierwszych sześć wymienionych państw.

1. United Arab Emirates
2. Oman
3. Bahrain
4. Qatar
5. Saudi Arabia
6. Kuwait
7. Irak
8. Iran
Podobają mi się wszystkie, tak żeby pojechać, zobaczyć, wszystkie prócz Iraku i Arabii Saudyjskiej.
Może kiedyś uda mi się zrobić taką długą wyprawę... Hehe.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-11-02, 10:26   #1436
selena1616
BAN stały

ja co prawda nie mieszkam w Pl ale mam pytanie,czy nie boicie się tam mieszkać?Może się mylę,ale Arabia kojarzy mi się wyłącznie z Al-Kaidą,i pewnie na waszym miejscu cały czas bym się bała,a bardzo mnie to ciekawi..Proszę odp.
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 10:58   #1437
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez selena1616 Pokaż wiadomość
ja co prawda nie mieszkam w Pl ale mam pytanie,czy nie boicie się tam mieszkać?Może się mylę,ale Arabia kojarzy mi się wyłącznie z Al-Kaidą,i pewnie na waszym miejscu cały czas bym się bała,a bardzo mnie to ciekawi..Proszę odp.
Selena, prosze nie traktuj tego co powiem jako przytyk w Twoja strone, lecz Twoja wypowiedz to typowe nastawienie ludzi przez NIEDOUCZONE MEDIA falszujace kazda, KAZDA rzeczywistosc.

Te same Media ucza Niemcow postrzegac Polakow jako zlodziei i pijakow, te same media ucza Polakow postrzegac samych siebie jako oszolomow, te same Media prowadza sobie tylko znana polityke klamstw, zafalszowan, zlej interpretacji i wysmiewania prawdy.

Al-Kaida to nie domena Arabska lecz frakcja skrajnie fundamentalistycznego islamu, przez samych muzulmanow uwazana jest za niebezpieczna sekte, za przestepczo - terrorystyczna organizacje.

Emiraty Arabskie, to panswo Bliskiego Wschodu i jest w nim bezpieczniej niz w pozornie bezpiecznej Europie.

Pytanie, czego osoby mieszkajace tutaj mialyby sie obawiac?

Atakow Al-Kaidy?

Sprawdz miejsca gdzie Al-Kaida udeza.

Czy boje sie jako Chrzescijanka mieszkac w Islamskim kraju? Nie w czasie pokoju, lecz zdaje sobie sprawe, ze moglabym byc celem czyjejs nienawisci religijnej, powierzam strach Jezusowi i jezeli Jego zyczeniem jest abym tu byla, to bede.
Wiara daje sile, ktorej nie jest w stanie zabrac ludzki strach.

W Emiratach jest blisko 3 tys. Polakow, niektorzy z nich mieszkaja tu nawet 30 lat, wielu nowych Emigrantow z Polski przyjechalo w ciagu ostatnich kliku lat, to mlode pokolenie i w tutejszych szpitalach rodza sie ich dzieci.... czy narazaliby ich zycie gdyby bylo tu niebezpiecznie?

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-11-02 o 13:08
Stary 2010-11-02, 20:27   #1438
BenBai
Przyczajenie

Cześc dziewczyny. Ja ostatnio miałam duzo na głowie z załatwianiem przeprowadzki, tysiąc spraw i doszliśmy z chłopakiem do wniosku, że najłatwiej będzie się pobrać i żebym w ten sposób zrobiła obywatelstwo. Ślub będzie albo cywilny albo żydowski, ale jeszcze nie wiemy. A ja zdaję na prawo jazdy w czwartek i jestem super podekscytowana W piątek wybieram się do synagogi na szabat, nigdy w tej nie byłam więc jestem trochę ciekawa
A co u Was słychać dziewczyny w ME i nie tylko?
Stary 2010-11-03, 01:59   #1439
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

Cytat:
Napisane przez selena1616 Pokaż wiadomość

oj, ode mnie tez odpowiem, ze tez bardzo sie dziwie takiemu nastawieniu- ja se bardziej balam mieszkac w Lodzi i wychodzic z domu po 22 samemu......

i w ogole strasznie szkoda ze pozostala czesc swiata ma takie "oklepane" szkodliwe nastawienie to tej czesci globu.

Ja nie mam telewizora z wyboru juz od kilku lat - wcale nie zartuje - i bardzo sie z tego ciesze - wiekszosc wiadomosci to tylko katastrofy i przestepstwa, moze w wiadomosciach na tydzien znajda sie z 3 pozytywne informacje. obejrzyjcie sobie tak bardzo swiadomie jakies wiadomosci..
wiec zgadzam sie z Eva. ja przyznaje mieszkam tu w porownianiu z innymi dziewczynami chyba najkrocej bo 3 miesiace - ale bac sie nie mam czego.calkiem normalnie dostalam prace - czego nie udalo mi sie zrobic w Niemczech- bo nie mialam stalego pozwolenia - wiec tej pani dziekujemy - a moj maz mial.

oczywiscie ze jak sie ubiore elegancko - ale elegancko a nie wyzywajaco! - to sie mi przygladaja ale nie uslysze wyzwisk i innych "o jaka laska" pod moim adresem i raczej male prawdopodobienstwo ze mnie ktos zaczepi.

bardziej zaczepiaja moje coreczki wiec ich musze pilnowac -o jaka slodka ! itp

przez te trzy miesiace wiem juz rzeczach ktore u nas by nie przeszly i mi sie nie podobaja - ale co z tego nie przyjechalam tu rzeby je wynajdywac.skupiam sie na tym co mi sie podoba i jest fajnie.wreszcie moge chodzic z szalami jako ozdoba a w Europie dziwnie mi sie przygladali.

koncze na razie bo jest 5 w nocy i mi sie dziecko pbudzilo haha
pozdrawiam i przepraszam za literwoki bo ledwo co widze klawiature

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 08:44   #1440
ana_alby
Raczkowanie

Z okazji obchodów 92 rocznicy Święta Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej
Charge d’Affaires Ambasady RP w Abu Zabi
Pan Janusz Byliński
zaprasza Państwa w dniu 10 listopada 2010 r.o godzinie 19:30 na przyjęcie koktajlowe
w hotelu Intercontinental Abu Zabi – „Liwa Majlis”
On the occasion of the 92nd Anniversary of Independence of Poland
Charge d’Affaires a.i. of the Republic of Poland
Mr. Janusz Byliński
requests the honour of your company
at the reception on Wednesday , 10th November 2010
from 7:30 pm to 9:30 pm
at Intercontinental Hotel, „Liva Majlis”, Abu Dhabi
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości