|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
szybko ufam ludziom ..
Chciałam napisać do was wizazanki bo może mi coś poradzicie ...
Jestem osoba z reguły bardzo gadatliwą i otwartą i tu jest mój problem ... bo potrafie w ciagu godziny zaufac poznanej przeze mnie osobie ... zacząć opowiadać o moim życiu ( wiem , ze źle robie bo to powinnam zostawić dla siebie!) a później dostaje kopa ... bo czasem się okazuje , że ta osoba nie była godna zaufania . Moja przyjaciółka się często mi dziwi i twierdzi , że ona nie potrafiła by tak szybko komuś zaufać .. I wiem , że to jest straszna cecha we mnie ;/ . I tu jest moje pytanie , czy da się nad tym pracować?A jeśli tak , to w jaki sposob mam trzymać język za zębami ![]() Tak sobie myślę , że mam coś po mamie ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: szybko ufam ludziom ..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skoro wiesz, ze zle robiesz i wiesz co z tego moze wyniknac, to nie rozumiem, co Cie wstrzymuje od samodzielnego zmienienia tego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Gdy zaczynasz rozmawiać z kimś to czujesz taką potrzebe opowiedzenia mu czegoś zwiazanego z rozmową ( a to coś wiąże się z twoimi prywatnymi sprawami) ...
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O to ja mam zupełnie odwrotnie. Mogę niektóre osoby znać wiele lat a tak naprawdę nic o mnie nie wiedzą choć gadam non-stop. Lubie tematy które nie dotyczą mnie konkretnie. Z ludźmi ze szkoły gadam o szkole z ludźmi z pracy gadam o pracy. Bardzo rzadko mówię o swoich problemach osobistych wolę tematy bardziej powierzchowne. Właśnie takie które raczej nie obrócą się przeciwko mnie. Powiem wprost - jestem mistrzem gadania o niczym :P
Myślę że są wady i zalety takiego podejścia(twojego też). Ty zawsze możesz się naciąć ale też wiele razy stworzysz więzi z ludźmi ja natomiast bardzo rzadko trafiałam na sytuację gdy ktoś obracał przeciwko mnie to co mu o sobie powiedziałam ale też większość moich znajomości to znajomości powierzchowne. Najlepiej byłoby nauczyć się otwierać przed ludźmi stopniowo. Może najpierw staraj się właśnie trzymać tematów bardziej ogólnych - szkoła, zainteresowania a dopiero po jakimś czasie bardziej się otworzyć. Ale to wszystko pewnie jest bardzo trudne (takie kontrolowanie się) przy konkretnym charakterze.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej to mi głupio jest później , że ktoś zna jakiś szczegół z mojego życia... a to powinno być moje , bądź podzielone z przyjaciółką ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja mam to samo, co Ty... Niestety nie jest tak łatwo nad tym zapanować mimo, że się staram i jest teraz trochę lepiej, jednak zawsze palnę coś więcej niż powinnam i dopiero potem orientuję się, że to było nie na miejscu... Po prostu dużo mówię, bardzo dużo i czasem gadam z rozpędu bardziej niż z chęci uzewnętrznienia się i opowiedzenia o swoim życiu. Wiele rzeczy opowiadam też w ramach ciekawostek/anegdotek/żartów a potem orientuję się, że weszłam na grunt tematów rodzinnych czy w jakikolwiek inny sposób osobistych i trochę przegięłam.
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisze sobie chyba o czym moge rozmawiać a na jakie tematy nie wchodzić xD . ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jeśli da się leczyć, powiedz jak
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia czy to da się leczyć :P
Pewnie można jakoś tę twoją otwartośc wyplenić ale jak to nie wiem :P Ciężka sprawa że informacja ci ucieka nawet jak się kontrolujesz.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że jednak życie Cię nauczy tego, zeby tak nie ufać ludziom, a przynajmniej nie wszystkim i nie tak szybko
![]() Dostaniesz parę razy PORZĄDNEGO kopa, z Twoich zwierzeń wynikną jakieś POWAŻNE problemy i nauczysz się, że tak się nie robi. Brutalna 'terapia' niestety, ale skuteczna. A generalnie to polecam po prostu starać się mocno nie mówić tyle o sobie ![]() Powiedz parę zdań o sobie - co robisz, jaki film ostatnio widziałaś w kinie itp. ale nie opowiadaj o swoim życiu uczuciowym, ani wspomnieniach z dzieciństwa - raz, że nie wiesz, komu to opowiadasz, a dwa, że możesz po prostu zanudzić słuchacza ![]() Ja np. nie lubię, kiedy nowo poznana osoba opowiada mi o swoim życiu z takimi szczegółami, że w jednym zdaniu gubię się ze 4 razy, bo już nie wiem, czy Kuba to jej brat, narzeczony, czy były chłopak, a Kasia to 'ta zdzira, co mi go odbiła', czy jej najlepsza przyjaciółka ![]() To tak obrazowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.