|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
ja mam zmywarke i ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kancia a jak robisz jajecznice?z samego żółtka?na maśle?oliwce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
akurat dziś dostał normalną na odrobinie masła, przewaznie robie na masle ale z zółtek samych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
Coś Ty Bydgosia ja się stąd nigdzie nie ruszam. Ja żem tu wrosła jak ten stary baobab.
Kancia - a nie lubiłaś tych pomarszczonych paluszków po zmywaniu ![]() ![]() ![]() Kamyk - mój też odkurza. Czasami. Swój samochód. I to by było na tyle. Straszny nierób mi się trafił. Dobrze, że w innych dziedzinach jest bardziej pracowity ![]() Aha, i ostatnio zostawiłam włączonego lapka i przeczytał mój tekst odnośnie dosypania mu saletry do żarcia (w klubie). I jadł ten obiad i kręcił nosem, że jakoś dziwnie smakuje, a ja cała przerażona (bo był to odmrażany obiadek), że się coś popsuło i pytam się w kółko ale jak smakuje, że niby źle? A on mi na to, że niby jak z saletrą. No to wtedy zakumałam, zwłaszcza jak zerknęłam na kompa. No i focha wieczornego strzelił. Teraz ma zakaz zbliżania się do mojego lapka na mniej niż 2 m. Ja zrobiłam Adikowi jajecznicę z całego jajca na maśle. I mu smakowała. A tak na marginesie zauważyłam, że moja fantazja odnośnie zdrabniania synusiowego imienia sięgnęła szczytu głupoty. Więc tak: Adaś - Adik - Dikuś -a najlepiej reaguje na Diku Diku Fiku Miku. Od dzisiaj będę mówić: Adamie
Edytowane przez karola_sz Czas edycji: 2010-10-28 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Karola dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
karola małz zmywał bo ja nienawidze
![]() co do czytania to mój czyta ale za moim pozwoleniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
ja mojemu nie pozwalam czytać, poprostu nie lubię, wcześniej zaglądał mi przez ramię, a teraz dał sobie spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to dzisiaj tak długo szukałam skrobaczki, która rzekomo znajduje się w bagażniku, że mi szyby przez ten czas odmarzły... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Poza tym żółtko to chyba jednak porażka... Plam suchych brak... Po pierwszym dniu było ok, ale po 2 i 3 było ![]() Zobaczymy jak dzisiaj, mamy dzień czwarty...
![]() |
#4749 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
mam dzis marude
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale sie rozpisałyscie ![]() Na temat zmywania...nie mam zmywarki, nigdy nie mialam, nie lubie zmywac naczyc, ale po nas 2 nie ma za bardzo co zmywac ![]() ![]() ![]() Co do podczytywania mój jest bardzo ciekawy, czesto pyta co tam tak pisze, z zczego sie smieje ![]() ![]() ![]() Co do jedzonka tez mnie kusi jajecznica i musze spróbowac, jak narazie co 2,3 dzien daje sebusiowi ode mnie troche zoltka na sniadanie, bo ja lubie jaja gotowane ![]() Sebus lubi papki, ale grudkami tez nie pogardzi ![]() ![]() Pysiam Julka przesliczna ![]() ![]() Bydgosia ![]() ![]() Sebus sobie spi, obiad juz zrobiony, potem idziemy do sklepu ![]() Pogoda dzis deszczowa, nie na spacer ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-10-28 o 11:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
blonde u Nas też jest nas dwoje plus Amelka a naczyń tyle jakby była rodzina sześcioosobowa
![]() ![]() kancia a ja rozdarciucha :/ Dziewczyny ratunku!! Jaką dobrą maść możecie polecić na odparzenie?? Amelce się zrobiło na pupce i nie wiem od czego. Chusteczki używamy te co zawsze, pampersy Dady też a mimo to pupka cała czerwona... Zmieniłam pampki na pampersa i przemywam ją przegotowaną wodą. Linomag nie pomagał, sudocrem średnio, teraz mam Alantan plus ale tez średnio schodzi... Ma taką czerwoną pupkę i krosteczki, że az mi się serce kraje, że dopuściłam, żeby jej się tak stało i nie wiem jak jej pomóc ![]()
#4753 |
Zakorzenienie
|
nam odparzenie uczulenie od pieluch zeszło po kapieli w nadmanaganianie potasu i fenistil w kroplach.
cdn pozniej bo oszaleje |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
hej laski ja tylko na chwile nocka u nas koszmarnie jestem padnieta na maxa to juz 6 z kolei jak wczoraj policzylam a myslalam ze 3 nie mam sily na nic maly nie spal mi 3 godz w nocy do tego budzil sie co chwila i wstal o 6,30 juz ide soebie zrobic kawe bo padam na twarz,pozniej was nadrobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
kancia jak nie oszalejesz to napisz jak to robić. Plizzz to skocze do apteki.
Oho, a teraz mój wyjec się obudził
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
Witam!
Na poczatku od razu bardzo dziekuje wszystkim Wam kobitki, ktore sie o mnie dopytywaly ![]() Faktycznie malo mnie na forum, a powodow jest kilka. Pierwszy to taki, ze po tamtych zawirowaniach na temat moich postow po prostu stwierdzilam, ze sobie odpuszcze bo nie mam ochoty sie denerwowac i stresowac (i tak mam dosc nerwow i stresu w zyciu prywatnym). Drugi powod jest prozaiczny, po prostu Olek jest znacznie bardziej aktywny i podobnie jak Szymus Madziulki malutko spi w ciagu dnia bo tylko dwa razy po 45 minut wiec naprawde mam strasznie malo czasu. Dodatkowo ostatnio wole tez czasem sobie pokraftowac w wolnym czasie bo teskno mi za moimi papierkami i innymi przydasiami (efekty sa na blogu jesli ktos ma ochote poogladac). Co do nas to od powrotu z Turcji wytrwale cwiczymy stanie i przemieszczanie sie po calym mieszkaniu. Mamy dwa zabki na dole i przeczucie ze chyba ida gorne jedynki bo slina cieknie nam potokami. Spimy bardzo roznie w nocy. Czasem z jedna pobudka a czasem z 5-cioma. Ot tak nam uplywa czas. Jeszcze raz bardzo dziekuje za pamiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
A moj wlasnie zasnal! A ja gotuje obiadek!
A glowa mnie boli jak 150!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- castilia jak milo Cie widziec na forum ![]() Ale w przeciwienstwie do Szymcia to Olus potrafi przynajmniej 5 sekund w jednym miejscu usiedziec, hehehe ![]() Cudne te Twoje karteczki ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-10-28 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wpadaj jednak do nas częściej...
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Madzia niom ja mam to samo od 3 dni tak mi glowa napinkala, ze ledwo dysze... Lece na aspirynie, ale malo co mi to pomaga. Od wczoraj jestem sama bo TZ polecial wczoraj raniutko do Holandii. Dziekuje za komplement co do karteczek
![]() ![]() Jak bedziesz miala chwile to poslij mi fotki z naszej soboty, albo wstaw tu na forum. Boze, mam tyle sprzatania. Jutro przyjada rodzice i brat z zona.. Nie wiem jak sie wyrobie ze sprzataniem i jeszcze by cos trzeba ugotowac, a jasnie ksieciunio nawet nie wybiera sie do spania. Rano spal na spacerze od 10:10 do 10:48 dokladnie i ani chwili dluzej ![]() Kamyk - dzieki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj mama siedzi z Emilkiem-dzwoniłam-podobno wszystko w porządku....uf....
ja zmywarki nie mam, ale Tż myje jeśli już....ja za to przygotowuje posiłki-najczęściej:P nie lubię jak Tż zagląda mi przez ramię na Wiżu...ale wiele rzeczy wie, bo mu opowiadam-a że ten pełza, a ten chodzi...a ten ma tyle zębów..itd ![]() a apropos zębów wczoraj przy tym darciu Emilowym widziałam 'coś' białego i trójkątnego na dziąśle, tak jakby jakis boczny ząb...dzisiaj jak dzwoniłam to mama sama mi powiedziała,że coś widzi u niego z boku...hm..jak przyjdę po pracy to popukam łyżką-jak mi da...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-10-28 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No widzisz, umie sie zachowac w gosciach ![]() Postaram sie dzis zgrac wieczorem zdjecka i posle Ci ![]() No to masz niezly nalot, a ja myslalm, ze tylko rodzice przyjezdzaja...
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehehehehe no ladnie tosmy sie rzeczywiscie zsynchronizowaly z tymi okresami ![]() ![]() Co do nalotu to i owszem, ale ja sie ciesze ![]() Kamyczku dodalam Twojego bloga do odwiedzanych ![]() Musimy sie kiedys spotkac jak bede w pl bo przeciez my z tych samych okolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
castilia tez bym sie cieszyla
![]() No to sobie Szymek pospal, z godzinke chyba. I pewnie do wieczora nie bedzie juz spac!!! Zwariowac mozna!! A jeszcze mnie cholercia to gardziolo boli ![]()
#4764 |
Zakorzenienie
|
zasłona idz do apteki i kup kryształki nadmanaganianiu potasu (koszt okolo 4 zł) do kapieli wsyp kilka tak zeby woda była lekko rozowa i wykąp małą
![]() reszta pozniej bo nie moge odejsc od cholery bo wstaje gdzie popadnie a spada tez gdzie bądz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Castilia witamy i w miare mozliwosci do nas zagladaj
![]() ![]() Madziulka ![]() Patinka ![]() A ja przed chwila odkryłam, ze wychodzi górna 2. 3 zabek ![]() Sebus cos marudny po krotkim spacerku ![]() ![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
witaj Castilla.wpadaj częściej.
![]() my byliśmy na spacerku z pół h bo kawaler się darł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Zaslona a dokładniej jak to wygląda? Robi się krwistoczerone jakby skóra schodziła czy same krostki i zaczerwieninie? óra mojego ojca miała masakre i pomogł dopiero pediatra i maść na recepte, bo to było zapalenie skórne jakieś. W tym wypadku domowe sposoby więcej szkodziły niż pomagały.
Castillia fajnie, że wakacje udane. Ale mnie czerep nawala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
udalo mi się wylicytowac panel od pchacza i sorter biedrne
![]() ![]() http://allegro.pl/vtech-interaktywny...280585319.html http://allegro.pl/vtech-sorter-biedr...280585318.html mam namiar na rózowego pchacza za 65 zł z przesyłką chce ktos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Zebra a może spacer pomoże?
znowu Ulci nie ma... ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No musimy się spotkać ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Porwałąm się z motyka na słońce i będę dla dziadków pod choinkę robić albumy ze zdjęciami Paulinki... Sama... Podobne jak ten ślubny... Mam nadzieję, że szybciej mi pójdzie niż ostatnio...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.