|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D
Cytat:
![]() No ja jak wychodzę z domu to na 95% w rozpuszczonych ![]() a kiedyś nigdy... zaczęłam rozpuszczać na 2 sem studiów Kiedys lubiłam czerń
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja najlepiej wyglądam w chabrowym, amarantowym
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz tak Ci zaczęły wyskakiwać? czy kiedyś też?? Bo ja mam teraz gorszą cerę, gorszy tradzik niż jak byłam nastolatką i dla mnie to jest problem...![]() Na brodzie i na czole szczególnie, w okolicach żuchwy mam teraz taki czerwony obszar na którym jest całe skupisko syfków... jedne nie zdąrzą zniknac to inne się pojawiają, w tym miejscu, obok, na policzku, na szyi też Obawiam sie, że nie pomoże dermatolog, picie drożdży itp... To chyba hormony... jedynie jak brałam tabl. anty to miałam ładna buźkę a teraz... ![]() ![]() Ja musze się zawziąć, bo dłonie mam fatalne a jeszcze mrozów nie ma. Ogarnijmy się przed mrozami jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- ja własnie nie wiem w jakich dobrze wyglądam... mam swoje ulubione kolory ubrań ale nawet nie wiem czy mi w nich do twarzy. Jedynie wiem że żółty do mnie bankowo nie pasuje
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie pasuje czerwony, czarny, zielony i fiolet. W szarym wyglądam mdło, w żółtym dziwnie, chociaż taki cytrynowy kolor to może być na lato jako dodatki ale nie przepadam, mogę też biel nosić. Chabrowy mi się podoba ale nie pasuje do mnie.
Poza tym też przeszłam jako tako metamorfozę. Kiedyś miałam z 10 par spodni, a teraz tylko jedne, za to kilka sukienek, spódnic, długich swetrów, tunik, do tego buty na wysokim obcasie I dobry make up do tego to podstawa Jak pomaluję powieki na jakieś kolory żywe (zazwyczaj zielony albo fiolet) to od razu atrakcyjniej się czuję
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesuszona a do tego świecąca i te krostki Dziwne są, małe, czerwone, nie nadające się do wyciśnięcia. Coś takiego jak tutaj na policzku https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=76961
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja to rozszerzone pory, zaczerwieniona, świecąca i ogólnie fu. Rzadko kiedy jestem z niej zadowolona, chyba tylko zaraz po nałożeniu podkładu
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś tylko płaskie,a terazja nadal mam spodnie jako podstawę ubioru ale z obcasem wyglądają bardziej kobieco niż na płaskim obuwiu![]() a zamierzam kupić sobie siwe legginsy, jakiś dłuższy sweterek... w ogóle musze pokombinować z ubiorem, z tym co mam - najpierw. A Wy m doradzicie jak cos, mam nadzieję ![]() jak nie to będe Was gnębić aż do skutku ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
nie będę wstawiać zdjęcia, bo nie będę obrzydzać, nie ma sensu ![]() A co do włosów, w domu mam zawsze ukręcone i spięte spinką i grzywka też. Wyglądam znacznie gorzej i inaczej ale.. wygodnie mi tak
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chodzę w rozpuszczonych. Związuję tylko jak sprzątam, nałożę na nie kokosa/maski itd, albo jak idę na siłownię.
Zauważyłam, że jak często związuję to mnie głowa częściej boli, więc wolę nie ![]() Poza tym lubię siebie w rozpuszczonych
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
Smerfetko szukam farby która nie zniszczy mi tak bardzo włosów.. dopiero co przycinałam i nie zniosę kolejnych rozdwojonych końcówek.. ładny naturalnie wyglądający jasny blond
marzenie... Widzę że trawicie temat kiepskiej cery ^^ kiedy ja przestanę męczyć się z ''trądzikiem''..
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amazing_Girl oj zfarbami blond żeby nie niszczyły... chyba niemożliwe ![]() ja chce mieć mysi średnio-ciemny blond, takiej farby chyba nie znajdę
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nie dostałam mojego ulubionego szamponu Joanny i będę farbować jutro Venitą z henną
Ja mam cerę nawet do ludzi tylko dzięki tabletkom anty i ciągłym atredermowaniu się. Skóra jest podrażniona, złazi, ma inny kolor niż reszta ciała, ale przynajmniej bliznowaciejące gule wyskakują mi średnio raz na miesiąc i skóra po roku jest sporo gładsza. Ale jeszcze z 2 lata mnie czekają Jak będę mogła zrobić sobie tydzień wolnego, to sobie jakimiś kwasami w gabinecie dermy estetycznej pomogę.
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio farbowalam garnierem 100% nutrise czy jakos tak. wyszedl bardzo naturalny kolor i ale na poczatku byl wlasnie taki mysi blond... nie podobal mi sie bo chcialam jasny... zmyl sie i po 3-4tygodniach byl juz tak jaki chcialam...
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
podoba mi sie kolor promienny blond z loreala ale boje sie ze wyjdzie zbyt ciemny;/
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie dzięki tabl. anty miałam ładną cerę, ale teraz nie biorę... bo nie mam po co...
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
A propos blondów, to chcę mamie rozjaśnić delikatnie włosy
Cały czas narzeka na nie, bo ma czarne, że aż granatowe, ale już siwieją, więc farbuje, a KAŻDY kolor zawsze wychodzi czarny Teraz i tak nie da się już nic zrobić zwykłą farbą, za dużo farbowań na ciemno. Chcemy zrobić 5-, góra 10-minutowy eksperyment na pasemku. Może się rozjaśni chociaż do ciemnego brązu, to mama będzie wniebowzięta ![]() Chociaż u niej i 40 minut z rozjaśniaczem nic złego by nie zrobiło, takie ma mocne włosy. Raz jej tylko fryzjerka spaliła, ale niektóre są po prostu zdolne
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę iść do jakiegoś gabinetu na oczyszczanie twarzy. Na pewno nie zaszkodzi a może akurat pomoże
![]() I chyba zamówię sobie z BU tonik z kwasami AHA/BHA. Albo może znowu atrederm, ale to do dermy musiałabym iść a tu nie znam żadnej dobrej, nawet prywatnie :/ ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Poza tym to ja też myślę, żeby wrócić do jakiegoś blondu :d Naszło mnie tak
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
mam ten sam problem z cera;/ dermatolog leczy mi to typowymi badziewiami na trądzik które i tak nic nie dają.. dla mnie to nie trądzik skoro jeden pryszcz schodzi conajmniej miesiąc a drugi miesiąc schodzi blizna;/
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż te czerwone też parę razy miałam, to jest straszne, jak one się paskudzą miesiącami![]() Ja biorę właśnie tylko ze względu na cerę Też możesz sobie zbadać, tylko, że to niestety dużo kosztuje... Ale czasem lekarze zlecają te badania![]() Cytat:
).W każdym razie moja koleżanka, która wszystkim i sobie robi świetne pasemka we wszystkich kolorach, farbuje tylko Joanną, a i u mnie brązy zawsze wychodziły identyczne jak na opakowaniu
|
||
|
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a farbować chciałam tą farbą: http://www.kosmetykionline.pl/produc...lny-blond.html Bardzo mi się podoba...
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
za pierwszym razem malowałam Joanną i przeraziłam się kolorem bo wyglądałam jakbym miała jajecznice na głowie... Podobno niszczy włosy, to prawda?
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Na moje gojenie to chyba nic już nie pomoże niestety. Nawet głupiego kolczyka wygoić nie mogę;/
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do niszczenia, to w moim odczuciu najmniej inwazyjna farba. Moja mama farbuje nią od lat i tylko na nią nie ma uczulenia, a na dodatek po niej ma (i ja w sumie też jak sobie walnę od czasu do czasu ) lśniące, lejące włosyCytat:
Też potrzebuję kogoś do farbowania ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
(nie, żebym myślała, ale kto wie, co będzie za 10 lat? )---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ale mi się dziś włączyło "dobroradowe" gadanie |
|||
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
Pod koniec lipca zrobiłam kolczyk w pępku. U koleżanek po miesiącu był wygojony bez problemu. Jest już prawie listopad, a ja się dalej męczę z ropieniem i czerwonymi dziurkami. Masakra. Chciałam w prezencie na urodziny zrobić industrial lub tragus (czy jak to tam;p) ale chyba zrezygnuję..
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na rutinoscorbin nie wpadłam... ogólnie nie lubię brać tabletek bo zapominam... juz łatwiej mi jest np pametać o tym żeby wypić drożdże ![]() Siostra może mi w Stanach kupi biotynę ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10900
dodałam zdjęcie z przed około dwóch tygodni taki kolor mi się nawet podoba, ale nie wiem czy znajdę dobrą farbę o takim odcieniu---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- od dłuższego czasu marzy mi się dodatkowy kolczyk w uchu, chociaż pojedynczy w chrząstce ale właśnie to gojenie
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na urodziny sobie zrobię kolczyk w pępku
A po nowym roku - tatuaż na nadgarstku
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biotynę rzeczywiście bardziej opłaca się w Stanach kupić, fajnie, gdyby Ci przywiozła
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Co można nałożyć do teatru? ;o
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Mam dwa kremy ale ciągle o nich zapominam 
i dla mnie to jest problem...

I dobry make up do tego to podstawa 

Chociaż te czerwone też parę razy miałam, to jest straszne, jak one się paskudzą miesiącami