Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 16:39   #2071
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie, tylko jak byłam mała, to musiałam być zawsze ubrana jak królewna i w balowej sukni wspinałam się potem na kombajn
A teraz ciężko nie być chłopczycą, bo nie otaczają mnie kobiecie kobiety, a bardzo specyficzni ludzie No i wygoda przede wszystkim, dopóki nie zrobię prawka i nie będzie mnie stać na posiadanie i utrzymanie samochodu.

A Tobie bardzo pasuje kobiecy styl, bo jesteś taka delikatna No i włosy masz przeboskie, powinnać chodzić w rozpuszczonych
Ale masz śliczne włosy, długie, ciemne, lśniące - dają po oczach

No ja jak wychodzę z domu to na 95% w rozpuszczonych
a kiedyś nigdy... zaczęłam rozpuszczać na 2 sem studiów
Kiedys lubiłam czerń nadal lubię, ale kiedyś tylko czerń, a teraz... szafiry, turkusy, szarości, czerń. Szukając swojego stylu będę głównie te kolory uwzględniać
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:43   #2072
19agusia91
Zakorzenienie

Ja najlepiej wyglądam w chabrowym, amarantowym
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:46   #2073
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Na dobrej drodze jesteś, bardzo podobają mi się Twoje zestawy które ostatnio pokazywałaś Masz świetną figurę i kobiecy styl jak najbardziej jest dla Ciebie

Też mam brzydkie, przesuszone dłonie Mam dwa kremy ale ciągle o nich zapominam

Nie wiem co z moją cerą, czego używać bo ostatnio ciągle mi coś wyskakuje Teraz mam 6 krostek na jednym policzku
dziękuję

A teraz tak Ci zaczęły wyskakiwać? czy kiedyś też??

Bo ja mam teraz gorszą cerę, gorszy tradzik niż jak byłam nastolatką i dla mnie to jest problem...
Na brodzie i na czole szczególnie, w okolicach żuchwy mam teraz taki czerwony obszar na którym jest całe skupisko syfków... jedne nie zdąrzą zniknac to inne się pojawiają, w tym miejscu, obok, na policzku, na szyi też
Obawiam sie, że nie pomoże dermatolog, picie drożdży itp...
To chyba hormony... jedynie jak brałam tabl. anty to miałam ładna buźkę a teraz...

Ja musze się zawziąć, bo dłonie mam fatalne a jeszcze mrozów nie ma. Ogarnijmy się przed mrozami jeszcze

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja najlepiej wyglądam w chabrowym, amarantowym

ja własnie nie wiem w jakich dobrze wyglądam... mam swoje ulubione kolory ubrań ale nawet nie wiem czy mi w nich do twarzy.

Jedynie wiem że żółty do mnie bankowo nie pasuje
Stary 2010-10-30, 16:50   #2074
saming
Zakorzenienie

Do mnie pasuje czerwony, czarny, zielony i fiolet. W szarym wyglądam mdło, w żółtym dziwnie, chociaż taki cytrynowy kolor to może być na lato jako dodatki ale nie przepadam, mogę też biel nosić. Chabrowy mi się podoba ale nie pasuje do mnie.

Poza tym też przeszłam jako tako metamorfozę. Kiedyś miałam z 10 par spodni, a teraz tylko jedne, za to kilka sukienek, spódnic, długich swetrów, tunik, do tego buty na wysokim obcasie kolorowe rajstopy, kiedyś się bałam tak ubierać, a teraz czuję się w tym tak seksownie, kobieco I dobry make up do tego to podstawa Jak pomaluję powieki na jakieś kolory żywe (zazwyczaj zielony albo fiolet) to od razu atrakcyjniej się czuję

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:55   #2075
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
dziękuję

A teraz tak Ci zaczęły wyskakiwać? czy kiedyś też??

Bo ja mam teraz gorszą cerę, gorszy tradzik niż jak byłam nastolatką i dla mnie to jest problem...
Na brodzie i na czole szczególnie, w okolicach żuchwy mam teraz taki czerwony obszar na którym jest całe skupisko syfków... jedne nie zdąrzą zniknac to inne się pojawiają, w tym miejscu, obok, na policzku, na szyi też
Obawiam sie, że nie pomoże dermatolog, picie drożdży itp...
To chyba hormony... jedynie jak brałam tabl. anty to miałam ładna buźkę a teraz...

Ja musze się zawziąć, bo dłonie mam fatalne a jeszcze mrozów nie ma. Ogarnijmy się przed mrozami jeszcze
Jakichś większych problemów z cerą nigdy nie miałam ale odkąd pamiętam jesienią i zimą z cerą jest najgorzej przesuszona a do tego świecąca i te krostki Dziwne są, małe, czerwone, nie nadające się do wyciśnięcia. Coś takiego jak tutaj na policzku https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=76961

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:04   #2076
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Jakichś większych problemów z cerą nigdy nie miałam ale odkąd pamiętam jesienią i zimą z cerą jest najgorzej przesuszona a do tego świecąca i te krostki Dziwne są, małe, czerwone, nie nadające się do wyciśnięcia. Coś takiego jak tutaj na policzku https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=76961
Miki, Ty i tak masz śliczną cerę.
Moja to rozszerzone pory, zaczerwieniona, świecąca i ogólnie fu. Rzadko kiedy jestem z niej zadowolona, chyba tylko zaraz po nałożeniu podkładu Przez 5 minut.

Stary 2010-10-30, 17:09   #2077
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Do mnie pasuje czerwony, czarny, zielony i fiolet. W szarym wyglądam mdło, w żółtym dziwnie, chociaż taki cytrynowy kolor to może być na lato jako dodatki ale nie przepadam, mogę też biel nosić. Chabrowy mi się podoba ale nie pasuje do mnie.

Poza tym też przeszłam jako tako metamorfozę. Kiedyś miałam z 10 par spodni, a teraz tylko jedne, za to kilka sukienek, spódnic, długich swetrów, tunik, do tego buty na wysokim obcasie kolorowe rajstopy, kiedyś się bałam tak ubierać, a teraz czuję się w tym tak seksownie, kobieco I dobry make up do tego to podstawa Jak pomaluję powieki na jakieś kolory żywe (zazwyczaj zielony albo fiolet) to od razu atrakcyjniej się czuję
oj obcasy to podstawa kiedyś tylko płaskie,a teraz
ja nadal mam spodnie jako podstawę ubioru ale z obcasem wyglądają bardziej kobieco niż na płaskim obuwiu
a zamierzam kupić sobie siwe legginsy, jakiś dłuższy sweterek... w ogóle musze pokombinować z ubiorem, z tym co mam - najpierw. A Wy m doradzicie jak cos, mam nadzieję
jak nie to będe Was gnębić aż do skutku
Cytat:
A moze to od zmiany diety, na bardziej cieżką... latem inaczej w sumie się odżywiamy...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Miki, Ty i tak masz śliczną cerę.
Moja to rozszerzone pory, zaczerwieniona, świecąca i ogólnie fu. Rzadko kiedy jestem z niej zadowolona, chyba tylko zaraz po nałożeniu podkładu Przez 5 minut.
ja nawet po nałożeniu podkładu nie jestem zadowolona ze swojej cery bo mi pryszcze przebijają...
nie będę wstawiać zdjęcia, bo nie będę obrzydzać, nie ma sensu

A co do włosów, w domu mam zawsze ukręcone i spięte spinką i grzywka też. Wyglądam znacznie gorzej i inaczej ale.. wygodnie mi tak
Stary 2010-10-30, 17:14   #2078
saming
Zakorzenienie

A ja chodzę w rozpuszczonych. Związuję tylko jak sprzątam, nałożę na nie kokosa/maski itd, albo jak idę na siłownię.
Zauważyłam, że jak często związuję to mnie głowa częściej boli, więc wolę nie
Poza tym lubię siebie w rozpuszczonych

Stary 2010-10-30, 17:22   #2079
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

Smerfetko szukam farby która nie zniszczy mi tak bardzo włosów.. dopiero co przycinałam i nie zniosę kolejnych rozdwojonych końcówek.. ładny naturalnie wyglądający jasny blond marzenie...

Widzę że trawicie temat kiepskiej cery ^^ kiedy ja przestanę męczyć się z ''trądzikiem''..

Amazing_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:26   #2080
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chodzę w rozpuszczonych. Związuję tylko jak sprzątam, nałożę na nie kokosa/maski itd, albo jak idę na siłownię.
Zauważyłam, że jak często związuję to mnie głowa częściej boli, więc wolę nie
Poza tym lubię siebie w rozpuszczonych
no mnie tak samo, zwłaszcza jak robię wysokiego kucyka, a tylko takie u siebie preferuję - kiedyś wysokich nie robiłam.. w LO

Amazing_Girl oj zfarbami blond żeby nie niszczyły... chyba niemożliwe
ja chce mieć mysi średnio-ciemny blond, takiej farby chyba nie znajdę
Stary 2010-10-30, 17:29   #2081
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja ostatnio nie dostałam mojego ulubionego szamponu Joanny i będę farbować jutro Venitą z henną

Ja mam cerę nawet do ludzi tylko dzięki tabletkom anty i ciągłym atredermowaniu się. Skóra jest podrażniona, złazi, ma inny kolor niż reszta ciała, ale przynajmniej bliznowaciejące gule wyskakują mi średnio raz na miesiąc i skóra po roku jest sporo gładsza. Ale jeszcze z 2 lata mnie czekają Jak będę mogła zrobić sobie tydzień wolnego, to sobie jakimiś kwasami w gabinecie dermy estetycznej pomogę.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:30   #2082
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

ostatnio farbowalam garnierem 100% nutrise czy jakos tak. wyszedl bardzo naturalny kolor i ale na poczatku byl wlasnie taki mysi blond... nie podobal mi sie bo chcialam jasny... zmyl sie i po 3-4tygodniach byl juz tak jaki chcialam...

Stary 2010-10-30, 17:32   #2083
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja się Comię symfonicznie, aż mam łzy w oczach
Świetna jest ta płyta
GrazynkaLubicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:33   #2084
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

podoba mi sie kolor promienny blond z loreala ale boje sie ze wyjdzie zbyt ciemny;/

Stary 2010-10-30, 17:33   #2085
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio nie dostałam mojego ulubionego szamponu Joanny i będę farbować jutro Venitą z henną

Ja mam cerę nawet do ludzi tylko dzięki tabletkom anty i ciągłym atredermowaniu się. Skóra jest podrażniona, złazi, ma inny kolor niż reszta ciała, ale przynajmniej bliznowaciejące gule wyskakują mi średnio raz na miesiąc i skóra po roku jest sporo gładsza. Ale jeszcze z 2 lata mnie czekają Jak będę mogła zrobić sobie tydzień wolnego, to sobie jakimiś kwasami w gabinecie dermy estetycznej pomogę.
bliznowaciejące gule?? chodzi o takie gule co zostawiają czerwone ślady, które są... są ... i są... i przeżywają wiele pokoleń innych pryszczy??

Ja właśnie dzięki tabl. anty miałam ładną cerę, ale teraz nie biorę... bo nie mam po co...
Stary 2010-10-30, 17:33   #2086
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

A propos blondów, to chcę mamie rozjaśnić delikatnie włosy Cały czas narzeka na nie, bo ma czarne, że aż granatowe, ale już siwieją, więc farbuje, a KAŻDY kolor zawsze wychodzi czarny Teraz i tak nie da się już nic zrobić zwykłą farbą, za dużo farbowań na ciemno.
Chcemy zrobić 5-, góra 10-minutowy eksperyment na pasemku. Może się rozjaśni chociaż do ciemnego brązu, to mama będzie wniebowzięta

Chociaż u niej i 40 minut z rozjaśniaczem nic złego by nie zrobiło, takie ma mocne włosy. Raz jej tylko fryzjerka spaliła, ale niektóre są po prostu zdolne

Stary 2010-10-30, 17:36   #2087
saming
Zakorzenienie

Ja mam ochotę iść do jakiegoś gabinetu na oczyszczanie twarzy. Na pewno nie zaszkodzi a może akurat pomoże
I chyba zamówię sobie z BU tonik z kwasami AHA/BHA. Albo może znowu atrederm, ale to do dermy musiałabym iść a tu nie znam żadnej dobrej, nawet prywatnie :/

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Poza tym to ja też myślę, żeby wrócić do jakiegoś blondu :d
Naszło mnie tak

Stary 2010-10-30, 17:37   #2088
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

mam ten sam problem z cera;/ dermatolog leczy mi to typowymi badziewiami na trądzik które i tak nic nie dają.. dla mnie to nie trądzik skoro jeden pryszcz schodzi conajmniej miesiąc a drugi miesiąc schodzi blizna;/

Stary 2010-10-30, 17:38   #2089
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
bliznowaciejące gule?? chodzi o takie gule co zostawiają czerwone ślady, które są... są ... i są... i przeżywają wiele pokoleń innych pryszczy??

Ja właśnie dzięki tabl. anty miałam ładną cerę, ale teraz nie biorę... bo nie mam po co...
U mnie nie zostawiają czerwonych, tylko ciemnofioletowe, które po jakimś czasie zamieniają się we wgłębienia Chociaż te czerwone też parę razy miałam, to jest straszne, jak one się paskudzą miesiącami

Ja biorę właśnie tylko ze względu na cerę Ale też faktem jest, że żadne leczenie nic nie dawało, a Izotek musiałam szybko odstawić. No i hormonów nie miałam w normie.
Też możesz sobie zbadać, tylko, że to niestety dużo kosztuje... Ale czasem lekarze zlecają te badania

Cytat:
Napisane przez Amazing_Girl Pokaż wiadomość
ostatnio farbowalam garnierem 100% nutrise czy jakos tak. wyszedl bardzo naturalny kolor i ale na poczatku byl wlasnie taki mysi blond... nie podobal mi sie bo chcialam jasny... zmyl sie i po 3-4tygodniach byl juz tak jaki chcialam...
Wiem, że Joanna zwykle wychodzi jak na opakowaniu (zawsze tak zachwalam tą firmę, że powinni mi jakiś procent odpalać).
W każdym razie moja koleżanka, która wszystkim i sobie robi świetne pasemka we wszystkich kolorach, farbuje tylko Joanną, a i u mnie brązy zawsze wychodziły identyczne jak na opakowaniu

Stary 2010-10-30, 17:38   #2090
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
podoba mi sie kolor promienny blond z loreala ale boje sie ze wyjdzie zbyt ciemny;/
Ja też mam ostatno problem z farbowaniem, wczoraj chciałam farbować ale nie miał kto tego zrobić, więc odwlekę to do nie wiem do kiedy.

a farbować chciałam tą farbą:
http://www.kosmetykionline.pl/produc...lny-blond.html

Bardzo mi się podoba...
Stary 2010-10-30, 17:40   #2091
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

za pierwszym razem malowałam Joanną i przeraziłam się kolorem bo wyglądałam jakbym miała jajecznice na głowie... Podobno niszczy włosy, to prawda?

Stary 2010-10-30, 17:40   #2092
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
mam ten sam problem z cera;/ dermatolog leczy mi to typowymi badziewiami na trądzik które i tak nic nie dają.. dla mnie to nie trądzik skoro jeden pryszcz schodzi conajmniej miesiąc a drugi miesiąc schodzi blizna;/
Możesz łykać cynk (najlepiej Zincas forte), biotynę (Biotebal, niestety drogi, ale za to dobra dawka) i Rutinoscorbin/Rutinaceę/jakikolwiek inny wynalazek z tym składem. Ja łykałam taki miks dłuższy czas, teraz mam końcówkę biotyny, Rutinaceę dalej łykam i rzeczywiście wszystko się szybciej goi

Stary 2010-10-30, 17:44   #2093
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

Na moje gojenie to chyba nic już nie pomoże niestety. Nawet głupiego kolczyka wygoić nie mogę;/

Stary 2010-10-30, 17:47   #2094
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
za pierwszym razem malowałam Joanną i przeraziłam się kolorem bo wyglądałam jakbym miała jajecznice na głowie... Podobno niszczy włosy, to prawda?
Jajecznica to podobno zmora blondynek. Ale ponoć niebieski/fioletowy szampon/płukanka potrafią to zlikwidować
A co do niszczenia, to w moim odczuciu najmniej inwazyjna farba. Moja mama farbuje nią od lat i tylko na nią nie ma uczulenia, a na dodatek po niej ma (i ja w sumie też jak sobie walnę od czasu do czasu) lśniące, lejące włosy No i co do zniszczeń - jedyne, jakie miała mama, to te spalone przez fryzjerkę

Cytat:
Ja też mam ostatno problem z farbowaniem, wczoraj chciałam farbować ale nie miał kto tego zrobić, więc odwlekę to do nie wiem do kiedy.

a farbować chciałam tą farbą:
http://www.kosmetykionline.pl/produc...lny-blond.html

Bardzo mi się podoba...
Piękny kolor, będzie Ci pasował
Też potrzebuję kogoś do farbowania

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Na moje gojenie to chyba nic już nie pomoże niestety. Nawet głupiego kolczyka wygoić nie mogę;/
To może masz zwyczajnie małe zdolności regeneracyjne. Też tak mam. O jakichkolwiek kolczykach mogę zapomnieć, tak samo o tatuażach czy operacjach plastycznych.
(nie, żebym myślała, ale kto wie, co będzie za 10 lat?)

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Ale mi się dziś włączyło "dobroradowe" gadanie

Stary 2010-10-30, 17:49   #2095
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

Pod koniec lipca zrobiłam kolczyk w pępku. U koleżanek po miesiącu był wygojony bez problemu. Jest już prawie listopad, a ja się dalej męczę z ropieniem i czerwonymi dziurkami. Masakra. Chciałam w prezencie na urodziny zrobić industrial lub tragus (czy jak to tam;p) ale chyba zrezygnuję..

Stary 2010-10-30, 17:53   #2096
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz łykać cynk (najlepiej Zincas forte), biotynę (Biotebal, niestety drogi, ale za to dobra dawka) i Rutinoscorbin/Rutinaceę/jakikolwiek inny wynalazek z tym składem. Ja łykałam taki miks dłuższy czas, teraz mam końcówkę biotyny, Rutinaceę dalej łykam i rzeczywiście wszystko się szybciej goi
Ja łykam (ale niesystematycznie) Zincas Forte, szkoda, że nie bardzo chcą go bez recepty sprzedawać ostatnio

a na rutinoscorbin nie wpadłam... ogólnie nie lubię brać tabletek bo zapominam... juz łatwiej mi jest np pametać o tym żeby wypić drożdże

Siostra może mi w Stanach kupi biotynę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Pod koniec lipca zrobiłam kolczyk w pępku. U koleżanek po miesiącu był wygojony bez problemu. Jest już prawie listopad, a ja się dalej męczę z ropieniem i czerwonymi dziurkami. Masakra. Chciałam w prezencie na urodziny zrobić industrial lub tragus (czy jak to tam;p) ale chyba zrezygnuję..
to lepiej sobie daruj, zebyś potem nie miała jakiś blizn
Stary 2010-10-30, 18:00   #2097
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10900
dodałam zdjęcie z przed około dwóch tygodni taki kolor mi się nawet podoba, ale nie wiem czy znajdę dobrą farbę o takim odcieniu

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

od dłuższego czasu marzy mi się dodatkowy kolczyk w uchu, chociaż pojedynczy w chrząstce ale właśnie to gojenie

Stary 2010-10-30, 18:00   #2098
saming
Zakorzenienie

Ja na urodziny sobie zrobię kolczyk w pępku
A po nowym roku - tatuaż na nadgarstku

Stary 2010-10-30, 18:01   #2099
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja łykam (ale niesystematycznie) Zincas Forte, szkoda, że nie bardzo chcą go bez recepty sprzedawać ostatnio

a na rutinoscorbin nie wpadłam... ogólnie nie lubię brać tabletek bo zapominam... juz łatwiej mi jest np pametać o tym żeby wypić drożdże

Siostra może mi w Stanach kupi biotynę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

to lepiej sobie daruj, zebyś potem nie miała jakiś blizn
Mi na szczęście zawsze sprzedają w mojej ulubionej aptece, bo od lat tam kupuję i chyba już pamiętają, że regularnie mi lekarze przepisuję

A biotynę rzeczywiście bardziej opłaca się w Stanach kupić, fajnie, gdyby Ci przywiozła

Stary 2010-10-30, 18:13   #2100
Amazing_Girl
Raczkowanie

GG do Amazing_Girl

Co można nałożyć do teatru? ;o

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości