|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
tutaj masz tez ze mozna ![]() http://www.dobra-mama.pl/apteczka-ma...rde-forte.html a tutaj ze nalezy konsultowac z lekarzem.. co strona to inna opinia..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-01 o 11:15 |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
My
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-01 o 11:27 |
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
tez słyszałam że można tantum verde, z resztą sama stosowałam trochę czasu
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzuszek
|
|
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie i "świątecznie"
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22982164]Dziewczynki czy u Was tez tak dzieciaki biegały po cukierki ? Nas dzisiaj nie było w domu,wróciliśmy ok 20 i się zaczeło ...normalnie co chwilę "cukierek albo psikus" diabełki,duchy,wampiry ,wilkołaki,zombie... w poprzednich latach tak nie bylo w zeszłym roku tylko znajomych blizniaki nas nawiedziły ,a w tym roku dobrze żekupiłam cukierki ,teściowa mi opowiadała że w zeszłym roku nie pomyślała ,zapomniała kupić cukierków to jak rano wyszła z domu to prawie zawału dostała ...obrzucili dom jajami... ![]() dlatego ja kupiłam ...jak by nie przyszli to i tak by się cuksy nie zmarnowały [/QUOTE]u nas cisza ![]() Cytat:
6 body, 4 rajstopki, 26 koszulek / kaftaników / sweterków z dlugim rękawem, 16 śpiochów, 6 spodenek, 5 bluzek z krótkim rękawkiem, 10 pajacyków, 3 kurteczki - cieńsze i grubsze, 1 kombinezon zimowy i 1 spiworek do spania... masakra... :/ ale w tej liście są i nowe, i z lumpexów i ciuszki po mnie i sis [tych najwięcej] tych w najmniejszym rozmiarze 50/56 albo 56 samo to mam coś 7 sztuk.. ale po wadze młodego sądząc, to nie będą wykorzystane ![]() jaki maleńki [znaczy w porównaniu do mnie] ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze dostałam do płukania takie paskudztwo jak sól emska, ale po tym to tylko na wymioty się mi zbierało..
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-01 o 11:36 |
|||
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
JeSuisUnPapillon prześliczny !
Ja stosowałam w pierwszej ciąży tantum i teraz też stosuję. ja niestety mam za dużo na głowie i mam powoli dość + nie widzę rozwiązania sytuacji a tego nie znoszę ... idę wstawić 2 z 3 prań na dzisiaj przewidzianych ...
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() JesuisUnPapillon piekny brzusio. Co do lekarstw w ciazy mi przepisuje lekarz to, co mozna niemowlakom, obojetnie antybiotyk, syrop na kaszel czy co innego, co maluszki moga, to my tez .Ja kopniaczki odczuwam jako cos cudownego poki co, bolesnych nie wspominam z poprzednich ciaz tez, tzn. mlode ladowaly czasem noge pod zebro, skakaly po pecherzu, niewygodne i troche nieprzyjemne to bylo, ale zeby bolesne to raczej nie. Ta malutka poki co najdelikatniejsza jest, albo ja na starosc bardziej wytrzymala .Nic pozniej popisze moze, bo zmykamy na cmentarz, a pozniej do tesciowej. U nas dzieciaki po cukierki nie chodzily, ale ogolnie moda na to tu jest, moje tez nie chcialy isc, stwierdzily, ze za glupie i wstydliwe to jest
|
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
JeSuis, cuuudne zdjęcie!!!
Muszę w końcu TŻa nagonić, żeby też zrobił mi kilka takich fajnych zdjęć na pamiątkę ![]() vilya, u mnie też się nie sprawdziło U mnie dzieci po domach nie biegały, ale pewnie za jakiś czas i tutaj ten zwyczaj dotrze ![]() Ależ dziś piękna pogoda!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-01 o 12:31 |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu spokojnie.... wszyscy wybyli na cmentarz
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
Co prawda nie ta od rozstępów, ale inna... Ok, wiem, szczupła nie jestem, ale bez przesady...
Ślicznie. Nas znajomi chcieli na sesję brzuszkową zabrać, ale jakoś się nie składa... Poza tym czuję się już jak słoń. Jakoś średnią mam ochotę. U nas dzisiaj też było ładnie. Zastanawiałam się nad spotkaniem Mama rozmawia w Katowicach, ale po 1. to 70km od nas, po 2. mąż nie ma wtedy wolnego, po 3. rodzina mnie wyśmiała Edit. Vilya, ja bym się na ten koc nie zdecydowała, niby antyalergiczny, ale jednak mam jakieś opory. No i cena dla mnie zaporowa. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-01 o 16:53 |
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynamy: - jak sama zauważyłaś za duuuużo białego pieczywa, jak dla mnie to wogóle duzo, ale Ty chudzina;-) Zastąp go pełnoziarnistym, niekoniecznie ciemnym. Jak kupujesz i widzisz, że jest w kolorze czekolady-odłóż, jest barwiony karmelem bądź słodem, pewnie tak naprawdę to jasne pieczywo. Jak ma etykietkę przevczytaj. Jak czasem zjesz bułkę to nic się nie stanie, ale ona jest jak widze podstawą żywienia - sztuczne puree??? WYRZUCAMY, nawet jak w ciązy nie jesteśmy. To E, konserwanty, glutaminian i spulchniacze. Gotujesz ziemniaku, ubijasz dolewasz parę łyżek mleka ( w wersji tłustej masło jeszcze-ale stop;-) i gotowe. Ja czasem dodaję łyżeczkę musztardy z cała gorczycą, albo papryki w proszku i czosnku. - w Twojej diecie UBOGO w owoce i warzywa. Nie to że dasz plasterek ogórka i pomidorka. Zrób jedną kanapkę zamiast dwóch, a obok pokrój w cząstki warzywka, może być ich góra przykro mi, ale serek topiony to praktycznie nie nabiał a sam tłuszcz Jak nie masz pomysłu na nabiał to ser biały możesz wkroić pomidora, ogórka , i inne warzywka. Albo zmiksować z rybą wędzoną, wiem brzmi dziwnie ale dobre.Jajecznica mniam, ale dobre tez gotowane jajka, jakai cebulka- ciężko. Ale też uwielbiam\ Poza tym wcale tak źle nie jest poza tym: odrzucić część chleba, dodać warzywa i owoce w większej ilości. Dobrzez, że nie trafił się jadłospis z burgerami i frytami. Nie jest źle wera No i brawo za indyka, teraz znowu mówią, że to najzdrowsze mięso;-)
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam takie dwie
http://allegro.pl/tippee-butelka-260...292392906.html i do tego jedną 150ml i 260ml zwykłą będę miała też z TT dzięki dziewczyny ja swojego TŻ próbuję namówić żeby mi cyknął kilka fotek ale twierdzi ze nie ma czasu więc muszę sama kombinować z aparatem...a to nie lada wyczyn
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zdecydowałam się ostatecznie na TT. Ale te butelki są szerokie i to jest wadą - oczywiście jak chodzi o podgrzewacze/sterylizatory. O Avencie czytałam, że lubi przeciekać. Ale to nie norma. Kupiłam zestaw 2x150 + 2x 260 + niekapek. Mam zamiar próbować karmić piersią (ponoć przy smoczkach TT dziecko się nie oducza ssania piersi). Jeśli którejś butli nie będę używać do oddam/sprzedam.
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za uwagi do mojego menu na pewno wezme je pod uwage wiadomo, ze hamburgery, frytki tez sie zdarzaja, ale tez czasem mam takie dni, ze moglabym jesc wlasnie caly czas owoce i warzywa ![]() Jeszcze raz dzieki Ja kupuje zestaw startowy z TT, czyli 4 butle i 2 dodatkowe smoczki + ten niekapek.
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie przyjechałam od teściów;D i wogóle byłam na grobach i u babci. Kiedys Wam pisałam, ze miała udar. Niestety, to już nie ta sama babcia. Rodzice nie radzą sobie z opieką nad nią, bo oboje pracują, a jej potrzebna jest pomoc 24h na dobe.. więc babcia będzie mieszkać w jakims ośrodku opieki. Żal...
a z pozytywnych rzeczy.. jutro jedziemy na wieeeelkie zakupy dla małego. Kupujemy łózeczko i prawdopodobnie wózek. Zaraz bede robić listę zakupów i bede oglądać na all, jeśli bedzie mi się opłacac coś kupic na all to w sklepie nie kupie ale jestem szczęśliwa!!!!
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
kolezanka karmi naturalnie, ma butle TT, które ze swoim mlekiem zabiera na wyjścia do sklepu, knajpki- małe je i tak i tak;-)
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
mi też na tym zależy, dlatego zastanawiam się czy nie wymieć butelek avent na TT, ale teraz mam 2x125 i 2x260 ml z aventa
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
moja "mała" używała smoka i butli TT okazjonalnie, ale była 11,5 m karmiona piersią - faktycznie TT nie zaburza odruchu ssania
Są bardzo wygodne łatwo się jej myje Ja nigdy nie sterylizowałam butelek i smoków przelewałam wrzątkiem lub wstawiałam do miltona http://allegro.pl/milton-tabletki-do...291876451.html
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio kupiłam sobie gazete M jak mama czy jakos tak i była tam reklama butelek firmy lovi..
znacie je?? widziałyście dynamiczny smoczek który odkształca sie tak jak piers w buzi dziecka w zależności od ssania?? http://www.lovi.pl/produkty,butelka_lovi.html u nas właśnie w tym nowym sklepie koło mnie sa produkty tej firmy i tak sie właśnie zastanawiam.. wiem ze laktator kupie pewnie aventu z racji ze go sprawdziłam a butelki własnie zastanawiam sie na TT i lovi.. a i uspokajacze tez takie maja z tym dynamicznym czyms
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-01 o 20:24 |
|
|
|
#1192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak ślicznie
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam Lovi i zastanawiałam się ale chyba juz nie zmienię skoro te sie sprawdziły Porównywałam smoczki z TT i Lovi kształt maja inny ...
Oj z tymi laktatorami i moim biustem sie namęczyłam za pierwszym razem z tym ręcznym aventu oszaleć można mój aż skrzypiał z wysiłku
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
kma ja Ci chyba nie podziekowalam za ten przepis, bo w koncu zniknelam na pare dni stad...wiec dziekuje, babeczki wyszly bardzo dobre
tylko po kilku godzinach zaczely przemakac od owocow ;/ wiec najlepiej jest je zjesc od razu albo znalezc cos na spod zeby nic nie przemakalo...
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
wera, cieszę się że wyszły...u mnie zawsze bardzo szybko znikają...a nie można by pędzelkiem nasaczonym galaretką ich pomalowac...jak galaretka wyschnie może nie będą przemakac
kurcze nie wiem, nigdy nie próbowałam...
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Ja te butelki TT te widzialam u nas w sklepie, sa duzo tansze jak Aventu.
Ale z Aventem mam doswiadczenie, wiec kupilam aventowe, laktator tez taki chce, ja na szczescie nie mialam przypadku, zeby mi butelka Avrnt przeciekala, a juz innych firm tak, TT nie znam, bo u nas to nowosc jakas, ale ze butelki predzej czy pozniej bede chciala wymienic (pod warunkiem ze w czestym uzytku beda), to kupie na probe tez jedna TT, i bede miala porownanie .Mialam tez Nuk, tez byly ok., ale to jak dzieciatka starsze troche byly. A, karmic zamierzam piersia, ale mimo to butelki sie przydadza, na wyjscia wlasnie, czy to do sklepu, czy jakis dluzszy spacer, tym bardziej, ze tym razem, to maluszek bedzie musial sie w nasz tryb rodzinny "wtopic", nie zawsze bede miala czas na dlugie karmienie, a juz najmniej rano, jak trzeba bedzie starsze siostry do szkoly odprowadzic, wtedy mam nadzieje, butla i nosidelko rozwiaza dylemat ![]() Podgrzewacza nie kupuje, zagotuje wode w czajniku i tez sie podgrzeje, pamietam ze wczesniej tez tak robilam , tylko temperature trzeba sprawdzac, ale w podgrzewaczu tez. mysiopez udanych zakupow jutro ![]() Ja poki co jakies drobiazgi kupuje, a to pizamka do spania, a to inne drobnostki, TZ ostatnio kupil malenstwu grzechotke .Dziewczynki z kolei znalazly swojego Kubusia Puchatka taka maskotke, co "raczkuje", na baterie oczywiscie, ale powiedzialam, ze to sie przyda najwczesniej za ponad rok .My na cmentarzu bylismy, u tescia, dziadka meza, i wujostwa .Zmeczona jestem, wiec grzecznie dobranoc Wam mowie
|
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
ja tez juz mowie dobranoc moje dziecko o dziwo o tej godzinie chce spac isc..
a jutro szybko trzeba wstac bo płytki mam robic i uz sie boje...
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od teściów, ale toczyły się rozmowy. Teściowa coś tam kwiliła o wózku, a teściu, że dadzą nam kasę, bo to my wiemy co chcemy.
Ta opcja spodobała mi się bardziej. Już nie mówiąc o tym, że ponoć mamy dostać w grudniu te pieniądze. Hmmmmmmmmm nie chcę się napalać na tę obietnicę, ale myślę, że chyba teściowa trochę pomyślała o tych przesądach.Tak samo na temat łóżeczka, że w sumie to możemy kupić wcześniej i wstawić. Nie wiem co z tą kobitką się dzieje? na ile to obiecanki? Hmmmmmmmmmm czyżby jakieś babcine zmiany?? ![]() Zaskoczyła mnie również (teściowa), że zadzwoni do mojej matki (z nią nie mam w ogóle kontaktu) i porozmawia z nią na temat tego, że skoro ma zostać babcią to wypadałoby się jakoś zaangażować. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Bo przyznam, że jak kiedyś moja mama zadzwoniła i rzekła, że po świętach ja mam przyjechać do niej to pooglądamy ubranka w jakimś tam sklepie (mieszka w innym mieście) to ją wyśmiałam delikatnie bo w tym stanie raczej nie będę miała ochotę na wyprawy autobusowe. Widzę, że debatowałyście na temat butelek. Ja zakupiłam zestaw startowy z TT i konsekwentnie, jeżeli to będzie potrzebne to z tej samej firmy zakupię laktator. Co do sterylizatora i podgrzewacza na razie nie kupuję (jak będzie nadmiar kasy po porodzie itp. to się zastanowię) z tego względu, że teraz są ważniejsze wydatki, a bez tego można się obejść. Sądząc po waszych ilościach ubranek to ja mam mikroskopijną część . Czekam jednak cierpliwie na paczkę z allegro i od koleżanki. ![]() A na pewno coś się jeszcze dokupi, bo te ciuszki są takie śliczne.
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-3 prześcieradełka 3x13,5-40,5 -kołderka - wypełnienie - ok. 30-35 zł -łozeczko 349zł -2x materac (jeden dla nas, drugi będzie u teściów, bo tam jest już łozeczko po mnie) ok120zł -przewijak 40 zł -smoczki (tu pojawia się problem: nie wiem czy aventa czy TT bo nie wiem, z której firmy będe używac produktów!) 20zł -15 pieluch tetrowych 30zł -5 flanelowych 20zł -frida 25 zł -termoopakowanie na butelki ok 15 zł -folia/cerata na łozeczko 3zł -podkłady do przewijania (na wyjazd) 6 zł -wózek (zależy od opcji) 1100 albo 1400 zł RAZEM 1803 zł albo 2103 zł ![]() o ku... masakra.. ale to już wszystko co nam potrzebne dla malucha. Zostają tylko rzeczy dla mnie...
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
mysiopez po prostu wymiękam..............naw et nie liczę swoich wydatków......po prostu nie chcę wiedzieć......
ja też kupuję tak na raty i już nie mogę się doczekać kolejnej wypłaty z ZUS-u, bo będę mogła znowu coś dzieciaczkowi kupić tak jak już pisałam, teraz te najgorsze pierdółki będę kupować, bo niby tanie a tyle tego jest, że wychodzi sporą kasę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

, i inne warzywka. Albo zmiksować z rybą wędzoną, wiem brzmi dziwnie ale dobre.
kurcze nie wiem, nigdy nie próbowałam...
.