|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dobra ale gdzie ten test z krwi zrobię? bo ja bym ten wolała w sumie
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- to że Ty może masz z jakieś 40 lat albo więcej nie znaczy ze musisz być nie miła nigdy nie miałam do czynienia z ciążą ani z dziećmi to co ja Ci na to poradzę? |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Prosisz o beta HCG, pobiorą krew i wynik pewnie następnego dnia. A następnym razem radzimy nie iść na żywioł. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Przeczytaj swoje pytanie i nam się nie dziw;-) ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
chodzi o to że musze ten test zrobić jak najszybciej bo chcę mieć tomografię głowy a jak jestem w ciąży to podobno nie można
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
no to zrób co napisałyśmy;-) Bardziej pomóc Ci nie możemy
![]() |
#1415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj była u nas przyjaciółka z 3 miesięczną córeczką, jakie to dziecko spokojne było, kwiliło tylko, jak była głodna... Gotować dzisiaj nie muszę, bo mam zupę meksykańską z mięskiem mielonym, sałatkę brokułową ze słonecznikiem, rybkę i kotlety ![]() Powiedzcie Ci mi jedną rzecz, czy dziecko po porodzie od razu je? Bo mi koleżanka mówiła, że przez 2 dni dziecko może nie jeść, i że to jest normalne. Pierwszy raz o czymś takim słyszę, i się zdziwiłam. Myślałam, że dziecko od razu się przystawia do piersi...?
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-03 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
po TAKIM komentarzu z palca 18-latki pozostaje mi tylko położyć się i umrzeć
![]() a o tomografii głowy to już nawet nic nie napiszę choć palce mnie swędzą ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabishing Czas edycji: 2010-11-03 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Dziekuje tym ktore sie za mna wstawily i ze chociaz probujecie mnie zrozumiec
![]() ![]() ![]() No to zaczynam swoj odwet ![]() Najwyrazniej jestesmy totalnie innymi osobami... Dla mnie zawsze mlodosc byla czyms bardzo waznym, zawsze chcialam ja przezyc tak, zeby potem nie zalowac, ze cos mnie ominelo... Rodzice dosc krotko mnie zawsze trzymali...pierwsza powazniejsza impreza dopiero od 18 lat. Zawsze otaczaly mnie osoby rozrywkowe, pelne zycia, takie ktore korzystaly w 100% z mlodosci i ja tez do taki osob sie zaliczalam. Moj TŻ sporo zarabial wiec moglismy sobie pozwolic na beztroskie spedzanie weekendow, na wyjazdy do jakichs super apartamentow na weekend, na imprezy kiedy tylko mamy ochote.... Do tego zawsze lubilam bardzo dbac o siebie...o to zeby miec figure, zeby byc opalona (teraz mam prawdopodobnie anemie, jestem bada jak sciana, kazdy az sie mnie pyta czy zaraz nie zemdleje ;/), zawsze bylam wydepilowana ![]() ![]() Nie wiem czy studiujesz... Ja tak. Jestem na 3 roku, najwazniejszym, bo w koncu zdaje licencjat... Na roku z 13 osob zostalo 5...wiec przesiew jest ogromny i trzese tylkiem zeby mnie nie wywalili tym bardziej ze nie bedzie mnie przez jakis czas na zajeciach ze wzgledu na dziecko...wiec mam kolejny problem na glowie, jakim sa studia... Kolejna sprawa to TŻ...nie jestes tu nowa...wiec wiesz jaka mam sytuacje, wieksze szczegoly opisane sa na innym watku, gdzie dokladnie widac, co sie w moim zyciu dzialo... Moze jestem glupia a nie niedojrzala, bo przez 4 lata nie zauwazylam, ze moj TŻ mozliwe ze jest nie do konca taki dobry... Mysle ze gdyby Tobie facet w mojej sytuacji powiedzial, ze masz usunac ciaze, ze jak nie to on Cie zostawi, ze nigdy nie pokocha tego dziecka, itd. to tez bys inaczej patrzyla na to wszystko... Bo co innego gdyby moj TŻ z miloscia patrzyl na moj brzuch, na nasze dziecko, na nasza przyszlosc...a on jest DOPIERO na etapie oswajania sie z ta mysla... Ty juz masz rodzine...wiec dziecko bylo normalna kolejnoscia... Ja mialam chlopaka...nawet nie narzeczonego, zadnego slubu... Wiec musialam szybko o kilka etapow przeskoczyc. Wiem ze dziecko to nie jest jakies uziemienie, ale na pewno to juz nie bedzie to samo... Na poczatku moje myslenie bylo takie: "Dziecko to koniec swiata/mlodosci/fajnego zycia" Na chwile obecna mysle sobie "zal mi tych spontaniczntch imprez..." ale mozliwe ze za jakis czas pomysle "Dziecko jest wazniejsze od wszystkiego" a moze za rok bede jeszcze inaczej myslec "Dziecko w niczym nie przeszkadza"... Wg mnie to moje zachowanie nie jest kwestia braku dojrzalosci...tylko proba odnalezienia sie w tej calej sytuacji. Uwierz ze jest ogromna roznica kiedy sie planuje dziecko a kiedy jest to wynik wpadki... Poza tym tak jak jedna z Was pisala...ze mam jeszcze czas zeby sie oswoic z ta cala mysla...i to jest prawda...i ten czas jednak daje efekty, bo widze jak sie moje nastawienie zmienia. Nie opisuje tu Wam jak patrze na moj brzuch...a ja ostatnio to caly czas go odkrywam i potrafie godzine patrzec jak faluje...jak mi wciaga moj pepek...ze wczoraj udalo mi sie tak jakby nawiazac pierwszy raz kontakt z tym dzieckiem... Widzisz...ja tego chce...a to juz jest chyba duzy sukces... Poza tym piszesz, ze znasz wiele osob, ktore w tym wieku sa juz mamami...a ja wrecz przeciwnie...mam 2 kumpele (takie blizsze) ktore w wieku 18 lat urodzily... A reszta? Weekendy spedzaja na imprezach i planuja sobie wakacje na Guadelupie... ![]() ![]()
#1418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie bądź taka, noooo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli to to Bielsko to prosze http://www.bielsko.pl/index.php?poz=3 ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do chusteczek: kazde dziecko ma inna skore i kazdemu podpasuje inny produkt. z tych przetestowanych: faktycznie huggiesy takie papierowe, dra sie, pampers ok tylko mi sie zapach nie podoba, uzwyalam czesto dzidzius rozowe, potem zielone, bambino. jak juz byla starsza dada (ale b. rzadko) teraz chyba kupię dzidzisuie i bambino, napewno 2 albo i 3 firmy na zmiane zeby zobaczyc co podpasuje malemu. dostalam w weekend koleja torbe ciuchow. mam juz sporo, ale brakuje mi takich sklepowych, bede kupowac niedlugo. nie mam zadnych skarpetek i bodziakow nowych. (no dobra mam 2 szt ale to za malo) za to mam chyba z 5 kombinezonow!! w pepco sa ladne rzezcy i tanie, widzialyscie?? wiecei jak sie wkur... na mojego psa... zeżarł mi jedyny stanik,ktroy byl na mnie dobry. w dodatku nie ksoztowal malo wiec ryczalam caly ranek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki popołudniowo
właśnie wróciłam z paczką od dziadków ![]() Ciuszki są śliczne!!! Szczególnie ten pajacyk z kubusiem puchatkiem, który Wam pokazywałam. Na prawdę jak nowy. ![]() ![]() Widzę, że macie ostre dyskusje na temat wieku i macierzyństwa. Uważam, że każda kobieta , wie kiedy chce mieć dziecko i kiedy jest na to gotowa. I nie ważne czy ma 16 czy 40 lat. A wpadki zdarzają się każdemu.................. ........... shg_88 uważam, że z Twojej strony takie wypowiedzi są niegrzeczne. Dziewczyny starają się Tobie pomóc itp. a Ty dajesz jakieś fochy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
przyślę piękne lilie;-)
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
gabishing szybko dojrzałaś
![]() shg_88 mamy prawo byc niemiłe tym bardziej, że grzecznie odpowiadają dziewczyny na Twoje pytania wypadałoby grzecznie podziękować i przemyśleć jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym google nie gryzie można tam znaleśc co to jest Beta i jak oraz gdzie sie ja robi Odnośnie karmienia mieszane karmienie najczęściej szybko kończy sie samą butelką, bo dziecku łatwiej ciągnąć ze smoczka, z piersią na początku trzeba się namęczyć ![]() ![]() ![]() - ale mi pean wyszedł ![]() Ja mam wózek, ale łóżeczka brak myślę o koszu mojżesza, akcesoriów brak, mam ciuszki (za dużo nawet) kocyki coś tam dla siebie ale z większymi zakupami chyba jeszcze poczekam jakos nie mam weny ...
![]() |
#1424 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
A gdzie we Wrocku jest pepco?
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
zeszłam do piwnicy (4 p.) i wleźć nie mogłam. Jeszcze mies. temu TŻ jechał do pracy a ja do auta i jeździłam: sklepy, kuzynki, mama, babcia. A teraz ło masakra. Jak to dobrze, ze została tylko wanienka, podkłady i klapki do szpitala;-)I lampka z Ikei, ozdóbki na ścianę pocztą przyjdą.
A mnie tak zawsze nosiło. Mam Jane Eyre w końcu przeczytam, w bibliotece czatuję na I tom Wiedźmina, żeby przed porodem skończyć całą sagę;-) a mnie Pepco wzięli i zamknęli. A z tego co widze to oni raczej w mniejszych miastach, więc nie ma na co liczyć. Cjoć tu miasta wszelkiej maści są, to może jednak. Ja lubiłam kapcie i piżamki w Pepco:-(
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Louboutinka no cóż, nie popisała się Twoja siostra... Najgorsze, że "jak trwoga to do Boga" - w tym przypadku do mamy - nie wiem tylko jaki ma interes nastawiać ją przeciwko Tobie, przecież nie zrobiłaś nic złego , a najwidoczniej ją prawda w oczy kole. Nie denerwuj się, szkoda Maluszka (będziesz miała synka, prawda?) A ja Was trochę podczytuję, aktualnie mam w domu remont i cierpię na chroniczny brak czasu, już nie mogę sie doczekać urządzania pokoju dla naszego Bąbla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
mam tą kołyskę coneco (z "darów") przyda się na pierwsze 2 miechy przy łóżku, choć i tak w dzien Mała będzie spać normalnie w pokoju u siebie w łóżęczku, żeby potem to szokiem nie było. Kurcze beznadzieja. W życiu 300 zł bym nie dała
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...294200481.html wszystko fajnie wykonane, nie trzeba się bać używać http://allegro.pl/tommee-tippee-szcz...265707034.html A tu znalazłam takie coś: http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...301191606.html
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-03 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Google nie gryzie. Brak odpowiedzialności i brak kultury. Wpadasz do wątku z pytaniem zamiast użyć wyszukiwarki. Szkoda sobie palce męczyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
jak ten twardy brzuch poznać??? Bo ja już nie wiem i mam schizy;-)Nie pamiętam jaki miałam np3 godziny wcześniej
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps.biedna siostra... no i Twoja mama ja robilam jakiś tani ![]() Cytat:
moja data tydzien wczesniejsza niz z OM pójdzie do rosmanna to nawet mówić nie będzie musiała, tylko z półki weźmie ;D
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to najtansza opcja: http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...304392161.html
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zachowuje sie na swoj wiek tylko jak durna gówniara.. a ze jest tak do mnie nastawiona to zadna nowosc.. bo od zawsze chciala rywalizowac ze mną ... mama zawsze mnie wychwalala za szkole a ona byla matolkiem to sie stawiala tylko zamiast sie mobilizowac to rzucala wszystko i robila na odwrot.. a chcąc umnijszyc swoim zlym zachowaniom wymyslala dziwne historie o mnie by mnie oczernic w oczach rodziców.. ostatnio nawet wyszlo na jaw.. ze ona pali papierosy od 8 lat..(tz ja wiedzialam dziwie sie za mam sie nie domyslala) i moja mam zdziwona tym tematem czy ja o tym wiem...??no to jej powiedzilam ze tak i sie dziwie ze ona nie wie bo ciezko bylo 8 lat nieczuc smrodu tytoniu od siostry.. a moja mam mi na to ze siostra jej powiedziala ze to ja palę ![]() a teraz pewnie ma mi za zle przez to ze cala rodzina cieszyla sie na wyczekiwanego wnuczka... a tu nagle jej wpadka o ktorej wstyd powiedziec.. no wiec pewnie bedzie mnie oczerniac by nie wypasc tak blado.. najbardziej szkoda mi mamy bo widac ze kobieta przezywa to bardzo ciezko.. eh.. ale tak jak piszesz proboje sie nie denerwowac.. tylko ze ja mam nerwową nature ![]() na pocieszenie przyszedl mi pajacyk z allegro to sobie na niego patrze jaki jest sliczny i slodki i proboje o niczym innym nie myslec jak o moim syneczku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
a niech to...rozpisałam się i zawiesiło mi strony
![]() Cytrynko śmietniczek przedstawiam w załączniku - kupiłam go za 8zł w SPOŁEM z art. do domu. PIŁKĘ - mam 65cm i jest fajna ![]() AVENT - słyszałam że nie ma problemów z karmieniem piersią, ale oczywiście nie wiem tego na pewno ![]() WIEK - myślę że to nie chodzi o to kto ile ma lat tylko na jakim etapie swojego życia jest. Ja czuję się bardzo dorosłą osobą, wiele czynników mi dopomogło, dlatego też w wieku 21lat mogę powiedzieć że cieszę się z ciąży - a mimo że nie była planowana. Co nie zmienia faktu że przechodzę też przykre momenty z tym związane, bo już praktycznie każda koleżanka myśli tylko o grupie znajomych jako "Oni i ich znajoma w ciąży" czyli nawet już mi nie zaproponują wyjścia gdziekolwiek...smutno mi, nawet tematy nam się urywają mimo że ja absolutnie nie rozmawiam o ciąży i dziecku - tylko ich nastawienie jest jakieś takie.
#1436 |
Zadomowienie
|
prezenciki od mojej mamy dla przyszłego wnusia
![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
hawea specjalnie dla Ciebie i innych zainteresowanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,bylam dzis na tym usg 3d/4d. generalnie dziewuchy nie chcialy pozowac, twarzy pokazywac, zwlaszcza ta z mojej prawej strony,a jak juz zostala sprowokowana do tego to sobie twarz ręką zasłoniła. wrzucam kilka zdjątek, choc lekarka nie byla z nich zadowolona i zaprosila mnie za tydzien gratis,moze wtedy sie uda mordki dokladnie zobaczyc. a od lerzenia na plecach i dociskania mi brzucha podczas usg prewie zemdlałam(juz drugi raz tak mialam), wiec wcale to przyjemne dla mnie nie bylo.
a,dwa ostatnie zdjecia to nogi, na ostatnim widac nawet cipkę wg mnie ![]()
#1439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
o ten z misiem z 3 zdjecia cuudny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.