|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Tak tak tak ![]()
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
nie jest za krótko to w razie "w" szybko odrosną![]() Że też tak daleko mieszkam ![]() ![]() A na moje oko nie patrzeć, robione o 6 rano Cytat:
![]() Zu grzeczną tylko udaje...ale tutaj akurat z piany sie cieszy![]() Anulka i dla Ciebie
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widać widać... Skądś to znam ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Kurka tak mnie teraz naszło... Tak sobie rozmawiamy kameralnie... Szkoda, że nie możemy się spotkać w realu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Dobrze, ja mówię Dobranoc
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jakbym była, ale ciężko szczerze mówiąc będzie w ten week...to się odezwęDwa diabełki Nam rosną ![]() Szkoda szkoda...tak sobie usiąść na kawce wszystkie... ![]() Dobranoc ![]() Ja się zabiorę za kartkę dla córki kumpeli...póki nie zrobię to nie pojadę odwiedzić Maleństwa...a weny brak...weno wróć
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj troche placzu przy zasypianiu bylo , chyba zeby.....bo mala gryzla smoka
wogole przed kapiala juz zaczela plakac , nie chciala wejsc do wody nawet tylko kurczowo trzymala mnie za szyje, jak malz wyszedl z lazienki to jescze bardziej plakala, nie wiem skad taki napad miala, a wszystko sie zaczelo jak poszlam na dol i "mama " stracila sie z zasiegu wzroku![]() Cytat:
no i co nie bylo tak strasznie z malzem ![]() Angy gratuluje zakupu sprzetu-jaki w koncu kupilas orbitrek? ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- moze uda sie zorganizowac spotkanko jakies , tylko to na wiosne moze oczywiscie z maluszkami ![]() aaa Zu jak zwykle urocza
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się podobają takie przerwy
|
|
|
#3757 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co zamówiłaś od kumpla? Cytat:
Nie bardzo uśmiecha mi się płacić prawie 500 zł za miesiąc nieuczęszczania Tymka do żłobka. Bez sensu ![]() Pocieszyłyście mnie trochę z tym chodzeniem po futrynach itp. Bo ja robię to samo Mąż wciąż nie może się nadziwić, że zawsze znajdę coś, w co mogę wejść i się uderzyć ![]() Cytat:
.
|
|
#3758 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy też lubi myć pod prysznicem, a w wanience jest wrzask O, kurczę, to Amelka nie sika po przebudzeniu się? Cytat:
![]() Ja kiedyś raz się odważyłam i miałam podobną - myślałam, że będzie masakra z nią na moich puszących się włosach, a była super wygodna - tak jak piszesz Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|
#3759 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje Wam dziewczyny
![]() mam nadzieje, ze bedzie dobrze
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() svinecko jak tam Marcelek po nocy? Mam nadzieję, że w porządku ![]() Zmykam dzisiaj na angielski , wpadnę może w porze drzemki małej z kawką.
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, jak nocka
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakładałam jak szłam gdzieś i nie musiałam ściągać, albo na spacer, no i musiało być już mega mroźno Cytat:
Svi ja niby na bierząco, ale nie mogę sobie przypomnieć mały miał jakieś objawy oprócz tego jak 1 napisałaś że miał gorączkę? Unholy jak wasze samopoczucie? L wczoraj padła chwilę przed 23 Apetyt jej tak dopisał że zjadła suchy chleb, sporo szynki, spore pomarańczko, pół parówki i jeszcze stówkę mleczka na to. Zasnęła między nami w hałasie i o świetle. Obudziła mnie o 6:30, 1szy raz pokazując że ma kupę w galotach Pokręciła się, wypiła mleko i spałyśmy do 9:40. Mąż zaspał do pracy. Dziś już też ładnie zjadła.Cały jogurcik z ziarnami zbóż i szynkę-bez chleba. Czy któraś z was podaję BioGaję? czy to można podawać np przy antybiotyku zamiast Lacidofilu czy innych takich? No i czy to rzeczywiście od otwrciu 4tyg jest przydatne do użycia? chyba nie wypije całej butelki jak to po ileś kropelek, a u mnie prawie 40zł kosztują. Macie jakieś doświadczenie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się trzymam tego czasu otwarcia. Miałam Dicoflor, ale to trzeba rozpuścić w płynie, a nigdy nie wiem, ile Kuba wypije, więc wolę te kropelki, przynajmniej mam pewność, że wziął tyle, ile trzeba. No i ten Dicoflor kiepsko mi się rozpuszczał, zawsze coś zostawało przyklejone do łyżeczki.
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak była mała to do herbatki wsypywałam, a później-do teraz wsypuje jej całą kapsułkę do buzi na raz i popija piciem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nawet jakbym miała krótkie włosy to bym nosiła czapkę, bo nie lubię marznąć. naprawde nie marzniesz? ja to moze mam specyficzną głowę jakąś, bo u mnie byle wiatr powoduje migrene, o mrozie już nie wspominając. a bólu głowy nienawidze jak nie wiem co. A cholerstwo dzisiaj się przypałętało i od rana mnie boli. Wrrr. Co ja bym dała, zeby mnie w koncu nic nie bolało ![]() a i dzien dobry, bo zapomniałam z tego wszystkiego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3766 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nocka w miare spokojna, maly juz nie mial goraczki w nocy o 25 oddechow na minute wiec luz mam nadzieje, ze tak zostanie bo nie chcialabym go faszerowac antybiotykiem kat on zaczal mi kaszlec bardzo brzydko, dostawal ataki wrecz i od 2/3 dni strasznie rzezilo mu wlasnie w oskrzelach, na tyle glosno, ze siedzac metr od niego slyszalam jak swiszczy no i do tego doszla ta goraczka i zupelny brak apetytu wiec musielismy juz zareagowac
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej marzne choć poniekąd przyzwyczajona jestem do zimna w głowe.Mnie bardzo rzadko boli głowa.Czapkę mam 1, taką futrzastą z klapami, wiązaną i ją tylko zakładam Jeszcze w liceum pamiętam że ze świeżo umytą...mokrą głową pędziłam na przystanek zamarzając w drodze.Nigdy mnie nic nie bolało, ale teraz bym się nie odważyła ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Raczej marzne choć poniekąd przyzwyczajona jestem do zimna w głowe.Mnie bardzo rzadko boli głowa.Czapkę mam 1, taką futrzastą z klapami, wiązaną i ją tylko zakładam Jeszcze w liceum pamiętam że ze świeżo umytą...mokrą głową pędziłam na przystanek zamarzając w drodze.Nigdy mnie nic nie bolało, ale teraz bym się nie odważyła
||
|
|
|
#3769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
super Maciulek Cytat:
![]() Svinecka zdrówka dla Marcelka ![]() Zazwyczaj nie, a jak już to w czasie mycia puści parę kropelek ![]() Cytat:
na płucnym bym wylądowała chybaUchodziłam się z teściową po mieście bo poprosiła o pomoc w wyborze kurtki a, że ona niezdecydowana to nam "trochę"zeszło ![]() Małż mi ciśnienie podniósł rano. Kazałam mu małej dać antybiotyk bo już się śpieszyłam i wyjść chciałam szybko i dał... nie 2,5 ml tylko 5 ml myślałam, że go uduszę. Zadzwoniłam do dwóch aptek i powiedzieli, że nie powinno się nic dziać i wieczornej dawki mamy już nie dawać a i tak dzisiaj ostatni dzień miała go wziąć.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małż się napalił, myślałam, że będzie ciężko go namówić na taki sprzęt, ale mile mnie zaskoczył ![]() Jestem za ![]() ![]() Svi fajnie, że z Marcim lepiej Kasia ma rację-krótkowłose rzadko noszą czapki ![]() W tamtym roku nosiłam często, bo wychodziłam dużo na spacery i nie musiałam się nigdzie rozbierać po drodze. Chociaż w tym roku nabyłam już jedną czapkę uszatkę z królika, ale jest taka milutka i mięciutka i dość luźna, więc nie powinna mocno przyklepywać ![]() Dzień dobry tak w ogóle Zosia śpi, posprzątane, racuchy rosną. Nocka średnia, obudziła się o 3, potem o 5, trochę marudziła i jeszcze pospaliśmy do 8. Buro dzisiaj, że hej, i cały dzień pada , więc ze spaceru nici, a do rana słyszę tylko dada, dada, dada dada.Miłego dzionka
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-11-06 o 13:40 |
|
|
|
|
#3771 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Svi, ciesze sie, ze z Marcim lepiej Kat, u nas lepiej. Apetyt sie poprawia (choć nie mi ), brzuszki wydaja sie zdrowsze.Czytam, ze Laurka tez juz lepiej, bardzo sie ciesze Ja nosze czapke w mróz (ponizej -10) na spacerach zima, a tak w ogóle. Do samochodu nawet przy -30 nie ![]() Nie lubie, zle sie czuje, wygladam jak w garnku na głowie... angy, super sprzet ![]() Olu, pamietasz, kiedyś wklejałaś link do "bezpiecznego" różu To był Golden Rose?Miłej soboty życzę. Antoś wstał, Małż pojechał do fryzjera i do tesco, Bartek ogląda Puls. A ja idę nalać pomidorówki i czekam na zakupy, zeby mielone zrobić. papa
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
![]() Ale nuda... leje od rana ![]() Senny dzien, nic mi sie nie chce robic, ledno obiad ugotowałąm Zmywac mi sie juz nie chce ![]() Tak przegladam All i szukam prezentu gwiazdkowego dla Kubcia. Jest tyle fajnych zabawek, nie wiem na co sie zdecydowac. ![]() Nie chce drogich rzeczy bo Kuba szybko sie nudzi a po drugie cienko teraz z kasa. Mam w planie taki traktorek z przyczepka (Kuba uwielbia pach-pach ), albo taki jezdzik do odpychania nozkami (ma juz taki jeden samochod ale ciezko mu odpychac - jest jakos dziwnie zrobiomy) , drewniane klocki, i taki namiot z piłkami. Zimą byłby w domu a latem rozstawiłabym w ogrodzie i mały by sie bawił. Juz upatrzyłam taki na All i nawet nie drogi. Mama i brat tez chca sie dołozyc do prezentow. ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Co myślicie o TYCH klockach?
|
|
#3773 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() ja tez czapek nie nosze bo nie lubie i nie pasuja mi po prostu rzaaaadko zaloze jak jest duzy mroz i ide np z dziecmi na sanki a tak normalnie to nie
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas dzisiaj pol dnia pradu nie bylo mialam isc z mala na spacer ale ciemne chmury jakies sa i tak jakby mialo lunac zarazwstawie zaraz filmik z Werka w sumie za duzo to ona tam nie gada bo potrafi nawijac non stop , wiec bede probowala nagrac ja jak bedzie bardziej rozgadana ale z ukrycia ![]() tylko nie smiac sie prosze z mojego akcentu ![]() ja w zeszlym roku nosilam czapke na dlugie wlosy ale teraz nie bede ![]() Angy niezly sprzet
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, a Ty miałaś ten Dicoflor w kapsułkach, tak? Bo my mamy w saszetkach i za dużo by było do wsypywania prosto do buzi
![]() Svinecko, oby Marci zdrowiał szybko *** U nas też buro i pada ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cass klocki wyglądają fajnie, pytanie jak są wykonane? I moim zdaniem za dużo ich jest dla dzieci takich, jak nasze.
|
|
#3777 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Zużyliśmy kilka buteleczek. Co prawda nie przy antybiotyku, ale pamiętam, że przy antybiotykach jak najbardziej można. Nie miałam nigdy problemu z przekroczeniem terminu przydatności, bo ona zwyczajnie wystarcza na dużo krócej Ja stosowałam 5 kropli raz dziennie i wystarczała zaledwie na 2 - 2,5 tygodnia.Buteleczka ma 5 ml, a BioGaia jest taka "średniogęsta" więc gdyby przyjąć średnią wielkość kropli to w buteleczce mamy ok. 67 kropli (może plus-minus kilka), ale jednak malutko - zużyjesz w try-miga. I trzymać w lodówce Cytat:
by tak zostało ~~~~~~~~~~ No i zamówiłam dzisiaj pchacza Pelikana ![]() A! Gdyby ktoś chciał poczytać o rowerkach biegowych to TU jest fajny blog, są też recenzje rowerków różnych firm i takie tam różności o rowerkach i nie tylko ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-06 o 14:27 |
||||
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wg mnie to dobrze, ze jest ich za duzo, posłużą małemu na dlugie lata. Svi, duzo zdrowka dla Macelka Czeko, bardzo podoba mi sie Twoj akcent Czekam na filmik Kasiu, nam kiedys tez lekarka przepisała BioGaję A co do czapek to ja zawsze je nosze Ostatnio kupiłam sobie fajna - taka brązowa - zeby pasowała do szalika
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie? Bo na all nie ma aktualnie
, a ja też chcę ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
No to skoro Ci pasuje tyle, to OK
|
|
|
#3780 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, która się zna na kaloszach dla dzieci?
![]() Zastanawiam się dzisiaj czy miałby sens taki zakup na resztę jesieni i zimowe dni pluchy. Bo dzisiaj na spacerze padało i padało, i Tymek musiał cały spacer przesiedzieć w wózku, a pewnie chętnie pospacerowałby po kałużach. Przypomniało mi się, że Unholy pisała kiedyś o ocieplanych kaloszach i znalazłam na allegro np. takie i takie, i jeszcze takie.... Co myślicie? Ja nie mam pojęcia czy w takich kaloszach da się funkcjonować w cieplejsze dni zimy w śniegowym błotku? ![]() Edit. Już sobie sama poczytałam, że na zimę raczej nie ![]() ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-06 o 17:38 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

nie jest za krótko to w razie "w" szybko odrosną

wogole przed kapiala juz zaczela plakac , nie chciala wejsc do wody nawet tylko kurczowo trzymala mnie za szyje, jak malz wyszedl z lazienki to jescze bardziej plakala, nie wiem skad taki napad miala, a wszystko sie zaczelo jak poszlam na dol i "mama " stracila sie z zasiegu wzroku

zazdroszczę. Ja małą też zaraz po spaniu myję itd i tak czekamy nieraz ze 3 godziny 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a i tak dzisiaj ostatni dzień miała go wziąć.
Zmywac mi sie juz nie chce