Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 13:10   #391
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
czesc Asia milo, ze zajrzalas do nas

a ja dowiedzialam sie w pracy, ze bedac w ciazy stalam sie osoba ulomna. kolezanka mi oswiadczyla, ze nie chce juz ze mna pracowac (nie pytajcie ile razy jej d... krylam) bo nie chce barzc odpowiedzialnosci za mnie.... (hmm chyba musze isc do psychiatry a nie do ginekologa) i zarzadala ode mnie aby poprosic szefowa o zebranie calej grupy z ktora pracuje aby mogal sie dowiedzuec od szefostwa, ze jestem w ciazy i kazdy mogl sie wypowiedziec czy che abym pracowala dalej tam gdzie pracuje czy tez chce aby mnie przeniesc. zaje.... mile powitanie po urlopie
pieknie, pieknie...widze, ze bardzo madra ta kolezanka..powiedz jej, ze ciaza to nie choroba i nie zarazasz....
A szefowa niech zrobi pogadanke z pracownikami-bo to kpina normalnie jest...
A na zwolnienie nie musisz isc(prawo pracy jest za toba)...ale to juz twoj wybor ostatecznie.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 13:16   #392
madzik2221
Zakorzenienie

Sylfiaa piekne sny - przynjamniej normalne a nie tak jak moje jakies paranoje mi sie snia albo inne bzdety co do wagi to mam nadzieje ze poza 15 nie wykrocze,z reszta kto to potem za mnie zrzuci

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 13:22   #393
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Syfiaaa sen cudowny a mnie się nic nie śni
Stary 2010-11-08, 14:02   #394
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja dzis nie wstalam do pracy, tzn probowalam, ale jak usiadlam na lozku to malo moj tz nie biegl po miske, wiec polozylam sie spowrotem. czuyje sie do bani dzis. ide zaraz dalej lezec. za jakies 40 minut upieszcze mi sie ciasto polbiszkoptowe z jablakmi, ktos reflektuje?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
pieknie, pieknie...widze, ze bardzo madra ta kolezanka..powiedz jej, ze ciaza to nie choroba i nie zarazasz....
A szefowa niech zrobi pogadanke z pracownikami-bo to kpina normalnie jest...
A na zwolnienie nie musisz isc(prawo pracy jest za toba)...ale to juz twoj wybor ostatecznie.
nie chce isc na zwolnienie bo znam siebie
a z szefowa i tak pogadam sobie
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 14:51   #395
madzik2221
Zakorzenienie

ale mnie dzisiaj lamie drzemnelam sie 15 minut i szczerze mowiac moglabym chyba caly dzien przespac jest tak brzydko i szaro
poza tym dziwnie mnie krocze pobolewa?czy to normalne? i ten krzyz

22/23.05.2010
Stary 2010-11-08, 16:18   #396
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hej dziewczyny, wpadłam na chwilę bo zaraz jadę na 4 urodziny chrześniaczki, tylko coś przegryzę- kartacza-i zaraz jedziemy. Byłam dzisiaj w lab, zrobiłam betę, ale wyniki będą czwartek-piątek dopiero, ale zrobiłam też test ciążowy z krwi i wyszedł pozytywny, dziś lepiej się czuję, ten wredny ból okresowy minął na szczęście
Ale za to się zdołowałam bo jak się jednak okazało zabierają mi męża na całe 3 m-ce na kurs skoszarowany, miałam nadzieję że jednak go nie wezmąnie wiem co ja teraz zrobię

Bella14 ja urodziłam w dzień który sobie wybrałam, po prostu kochaliśmy się z mężem do końca, bo jak wiadomo nasienie działa jak oksytocyna i wywołuje skurcze, po godzinie dostałam skurczy, po 12h urodziłam moją kochaną córcię

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:20   #397
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadłam na chwilę bo zaraz jadę na 4 urodziny chrześniaczki, tylko coś przegryzę- kartacza-i zaraz jedziemy. Byłam dzisiaj w lab, zrobiłam betę, ale wyniki będą czwartek-piątek dopiero, ale zrobiłam też test ciążowy z krwi i wyszedł pozytywny, dziś lepiej się czuję, ten wredny ból okresowy minął na szczęście
Ale za to się zdołowałam bo jak się jednak okazało zabierają mi męża na całe 3 m-ce na kurs skoszarowany, miałam nadzieję że jednak go nie wezmąnie wiem co ja teraz zrobię

Bella14 ja urodziłam w dzień który sobie wybrałam, po prostu kochaliśmy się z mężem do końca, bo jak wiadomo nasienie działa jak oksytocyna i wywołuje skurcze, po godzinie dostałam skurczy, po 12h urodziłam moją kochaną córcię
Nie martw sie Asiu bedzie dobrze.3 mies zleci nawet nie bedziesz wiedziala kiedy poza tym masz jeszcze nas co prawda meza nie zastapimy ale zawsze wesprzemy

22/23.05.2010
Stary 2010-11-08, 18:06   #398
agiagi82
Raczkowanie

ja już po wizycie nic się nie skraca, nic się nie otwiera, także jestem spokojna Oprócz witamin, muszę łykać aspargin, bo potas mi poleciał w dół, a tak poza tym OK
Synek waży 1264g
agiagi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 18:18   #399
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agiagi82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie nic się nie skraca, nic się nie otwiera, także jestem spokojna Oprócz witamin, muszę łykać aspargin, bo potas mi poleciał w dół, a tak poza tym OK
Synek waży 1264g
super!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 18:29   #400
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Synek waży 1264g
no to fajnie ze dobrze z malym i z toba

22/23.05.2010
Stary 2010-11-08, 18:36   #401
Pamela86
Zakorzenienie

hejka
ja juz po wizycie, nie dawno wrocilam ale wpierw musialam zjesc
wszystko w porzadku, Oliwcia ma juz 1600gram, leży głowka do góry i pupcią w dół, lekarz powiedzial ze jesli do nastepnej wizyty sie nie obróci to byc może bede miala cc zreszta mam mało wód płodowych i musze DUZO pic zgode na poród rodzinny dostałam (chyba ze bedzie cc to nie)...

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 18:48   #402
agiagi82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
hejka
wszystko w porzadku, Oliwcia ma juz 1600gram, leży głowka do góry i pupcią w dół, lekarz powiedzial ze jesli do nastepnej wizyty sie nie obróci to byc może bede miala cc zreszta mam mało wód płodowych i musze DUZO pic zgode na poród rodzinny dostałam (chyba ze bedzie cc to nie)...
super ze wszystko dobrze, ja co prawda nie spytalam o ułożenie, ale jak mi robił usg to glowka byla na dole, tak mi się wydaje tez pytalam o porod z mężem, gin powiedział że jak tż chce to będziemy razem rodzić
3mam kciuki żeby Oliwcia się przekręciła, pij dużo żeby miała możliwość jeszcze popływać i zmienić pozycje
agiagi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 18:54   #403
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko dobrze, ja co prawda nie spytalam o ułożenie, ale jak mi robił usg to glowka byla na dole, tak mi się wydaje tez pytalam o porod z mężem, gin powiedział że jak tż chce to będziemy razem rodzić
3mam kciuki żeby Oliwcia się przekręciła, pij dużo żeby miała możliwość jeszcze popływać i zmienić pozycje
super ze u was tez jest o.k

pije pije zaopatrzylam sie juz w zgrzewke wody i nadrabiam choc bardzo nie lubie pic na sile no ale jak trzeba...
bedzie co ma byc najwazniejsze zeby młoda była zdrowa a jesli sie nie obróci trudno swiat sie na zawali

Stary 2010-11-08, 18:55   #404
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

to teraz Oliwcia bedzie Ci wszystko wystawiać rączki i nóżki, bo co raz mniej miejsca będzie mieć
Stary 2010-11-08, 19:18   #405
sylfiaaa
Zadomowienie

Ja też drzemałam sobie popołudniu, ogólnie cały czas wylegiwałam się na wyrku. Miałam małe spięcie z TŻ i mała cały czas kopie od tego czasu, szkoda że nie jego po d****
zaraz zmykam poleżakować w wannie i do łóżka spaciu bo o 6 pobudka

Cytat:

pije pije zaopatrzylam sie juz w zgrzewke wody i nadrabiam choc bardzo nie lubie pic na sile no ale jak trzeba...
bedzie co ma byc najwazniejsze zeby młoda była zdrowa a jesli sie nie obróci trudno swiat sie na zawali
tez nie lubie pić na siłe.................... w ogóle woda jakoś mi nie podchodzi, tylko latem

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 20:38   #406
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Pamela moja mała też tak siedziała prawie całą ciążę,na 3 tyg przed porodem się przekręciła główką w dół...nie martw się,trzeba być dobrej myśli trzymam mocno kciuki ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------
Madzik2221 ja wiem że te 3mce szybko miną ale dla mnie to oznacza albo zwolnienie lek albo przeprowadzkę do rodziców bo mieszkam daleko od centrum a jeszcze dalej mam do pracy-5 km,nie mam prawka a jakoś będę musiała dowozić córkę do przedszkola i dojechać do pracy!!! A pogoda nie sprzyja ostatnio spacerkom! Niestety komunikacji miejskiej u nas nie ma, zostają taksówki, ale kto na nie zarobi??? Złapałam ogromnego doła...

Edytowane przez asiago
Czas edycji: 2010-11-09 o 07:33
Stary 2010-11-09, 07:41   #407
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka
Nie martw sie Kochana, nawet jesli bedzie cc to ma to tez swoje plusy
Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
tez nie lubie pić na siłe.................... w ogóle woda jakoś mi nie podchodzi, tylko latem
Ja tez....a teraz tez musze zeby mleczko sie produkowalo
Cytat:
Synek waży 1264g
Super
Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
ale mnie dzisiaj lamie drzemnelam sie 15 minut i szczerze mowiac moglabym chyba caly dzien przespac jest tak brzydko i szaro
poza tym dziwnie mnie krocze pobolewa?czy to normalne? i ten krzyz
Krocze moze bolec, mnie bolala kosc lonowa
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
A ja po terminie i dalej NIC
juz na głowe mi sie rzuca.
Oj biedaku, a moze jakis seksik?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
dziś na śniadanie wypiłam mleko z miodem i do tego kanapka z smalcem i kiszonym ogórkiem... mąż się ze mnie śmiał-jak to można jeść...
Hehe jak pomysle o takim zestawieniu to od razu

Asia gdzie mieszkasz na Mazurach?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 10:18   #408
Pamela86
Zakorzenienie

asiago, caprica thx za pocieszenie

Stary 2010-11-09, 10:41   #409
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw sie napewno jeszcze zdarzy sie przekrecic i urodzisz sn trzeba sie cieszyc ze zdrowa i wszystko jest ok bo to najwazniejsze z reszta sobie poradzicie

Asiu no to faktycznie masz ciezko i chyba wyjazd do rodzicow to jedyne rozwiazanie dobrze ze masz gdzie sie przeprowadzic na ten czas nie smutaj sie bedzie dobrze

Capricia dzieki za odpowiedz bo juz sie zaczynalam martwic.w sumie boli mnie tylko jedna czesc krocza-prawa i to tez jakby kosc albo co nie wiem nie znam sie ale pojde do gina w pt to zapytam,chyba zaczne spisywac te pytania bo wejde i znowu nie bede nic pamietala

U nas nadal zimno.nie chce sie wysciubiac nosa za drzwi.wieje i leje ciagle brrrr.nie znosze takiej pogody jade po zakupy,chyba zupke ogorkowa zrobie dzisiaj

22/23.05.2010

Edytowane przez madzik2221
Czas edycji: 2010-11-09 o 10:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 10:48   #410
Pamela86
Zakorzenienie

madzik to ja na tą zupke ogórkową wpadnę do ciebie i wezmę ze soba nalesniczki

Stary 2010-11-09, 10:50   #411
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
madzik to ja na tą zupke ogórkową wpadnę do ciebie i wezmę ze soba nalesniczki

no zapraszam serdecznie moje drzwi stoja dla was owtworem a jeszcze jak masz nalesniki to ci dywan rozwine

wlasnie robie liste pytan do lekarza i polowa juz mi wypadla z glowy.o co go mozna spytac na moim etapie ciazy?

22/23.05.2010
Stary 2010-11-09, 11:04   #412
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
no zapraszam serdecznie moje drzwi stoja dla was owtworem a jeszcze jak masz nalesniki to ci dywan rozwine

wlasnie robie liste pytan do lekarza i polowa juz mi wypadla z glowy.o co go mozna spytac na moim etapie ciazy?
Nie wiem w sumie o co, ja o nic gin nie pytałam, dopiero teraz zaczelam o poród rodzinny i o znieczulenie (bo trzeba zrobic badania zeby je dostać) ale powiedzial ze on mnie zbada w szpitalu i wtedy bedziemy decydować

jeju jak dawno nie jadlam ogórkowej ale mi smaka narobilas, chyba ugotuje w pt bo nie mam pomyslu na obiadek

Stary 2010-11-09, 11:16   #413
dentina
Raczkowanie

Witam
Ja tylko na minutkę wpadłam sie pochwalić.
23 pazdz. urodzilam prześliczną Córcię siłami natury 3540 g ,53 cm,apgar 10Najpiekniejsza chwila w życiu
Jeszcze w szpitalu zdiagnozowano u Małej zapalenie płuc.2 dni przeryczałam bo miałam najczarniejsze myśli.Tydzień antybiotyku na oddziale neonatologicznym,ja na krzesełku (po nacieciu to bylo wyzwanie).Małutka do teraz dochodzi do siebie ...Udalo mi się i karmie piersia co bylo dla mnie priorytetem szczególnie w tej sytuacji...
Córcia wyczekana:pierwsze poronienie ,potem nie chciała się wykluć z własnej woli(cewnik zadziałał,na sam koniec to zapalenie no i wkońcu jesteśmy razem
Dziewczyny w ciąży jest fajnie ale mieć dzieciątko przy sobie CUDOWNIE

Pozdrawiamy
Serdecznie pozdrawiam

Lominka jak u Ciebie?

Znów mam serca dwa
dentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 11:36   #414
caprica6
Wtajemniczenie

Gratulacje Dentino!!

Fajna bluzka, moze sie przydac http://moda.allegro.pl/bluzka-dla-ma...297768146.html

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-11-09 o 11:53
Stary 2010-11-09, 11:54   #415
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Asia gdzie mieszkasz na Mazurach?
W takim małym miasteczku, (czytaj dziurze) na końcu Polski przy granicy z obwodem kaliningradzkim - w Gołdapi

Stary 2010-11-09, 12:01   #416
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
W takim małym miasteczku, (czytaj dziurze) na końcu Polski przy granicy z obwodem kaliningradzkim - w Gołdapi
O to daleko, myslalam ze gdzie blizej mnie (Olsztyn)
Patrzcie na to http://moda.allegro.pl/sexi-koszulka...310807578.html

Stary 2010-11-09, 12:27   #417
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem w sumie o co, ja o nic gin nie pytałam, dopiero teraz zaczelam o poród rodzinny i o znieczulenie (bo trzeba zrobic badania zeby je dostać) ale powiedzial ze on mnie zbada w szpitalu i wtedy bedziemy decydować

jeju jak dawno nie jadlam ogórkowej ale mi smaka narobilas, chyba ugotuje w pt bo nie mam pomyslu na obiadek
ja juz zapisalam pare pytan ale czuje ze bedzie wiecej
na zupe to i ja smaka mialam tylko robic sie nie chce za bardzo ale bedzie na 2 dni wiec jutro mam spokoj z obiadkiem

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dentina Pokaż wiadomość
Witam
Ja tylko na minutkę wpadłam sie pochwalić.
23 pazdz. urodzilam prześliczną Córcię siłami natury 3540 g ,53 cm,apgar 10Najpiekniejsza chwila w życiu
Jeszcze w szpitalu zdiagnozowano u Małej zapalenie płuc.2 dni przeryczałam bo miałam najczarniejsze myśli.Tydzień antybiotyku na oddziale neonatologicznym,ja na krzesełku (po nacieciu to bylo wyzwanie).Małutka do teraz dochodzi do siebie ...Udalo mi się i karmie piersia co bylo dla mnie priorytetem szczególnie w tej sytuacji...
Córcia wyczekana:pierwsze poronienie ,potem nie chciała się wykluć z własnej woli(cewnik zadziałał,na sam koniec to zapalenie no i wkońcu jesteśmy razem
Dziewczyny w ciąży jest fajnie ale mieć dzieciątko przy sobie CUDOWNIE

Pozdrawiamy
Serdecznie pozdrawiam

Lominka jak u Ciebie?

GRATULACJE
Super ze mala juz z Toba ja sie juz doczekac nie moge bidulka sie nameczyla strasznie no i ty razem z nia Szybkiego powrotu do zdrowia dla Malutkiej a dla Ciebie do formy.No i foteczki jakies poprosimy

Caprcia ta koszulka jest bombowa ale jakos sobie nie wyobrazam ze mialabym ja zalozyc po porodzie

22/23.05.2010
Stary 2010-11-09, 12:27   #418
mokra6
Zadomowienie

Dentina gratulacje!!! A jak nazwaliście malutką?

Caprica fajne rzeczy, ale drogie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 13:06   #419
grusia85
Rozeznanie

GG do grusia85

Dentina gratuluję córci, no i zdrówka dla małej

Ja dzisiaj jakaś senna jestem, spałam do 10 a potem położyłam się jeszcze na gpdzinkę

Dzisiaj mam wizytę i gina i ciekawa jestem co i jak

Pamelka
Oliwka na pewno zdąży się obrócić, jeszcze kilka tygodni ma
grusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 13:08   #420
lulka265
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

ja tylko na chwilke,nie czuję sie najlepiej niestety,jestem potwornie słaba,ciągle spać mi sie chce nie wspomne już o potwornych bólach głowy zaczęłam odstawiac duphaston i mam nadzieje,że będzie lepiej.

Jak mi troche przejdzie nadrobie wszytko a tak pozdrawiam Was serdecznie
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości