|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() Oooo....niezła jesteś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Itakasia za tego sprzedawcę od sukienki dostaniesz ode mnie nawet 2 kawy ![]() No i Anuszka- skoro Ty możesz, to ja też. Od poniedziałku będę MMować. Nie wiem jak to zrobię przy Alisie, ale chociaż spróbuję.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-10 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Siala 100 laaat! http://patrz.pl/filmy/sto-lat
Frania, padłam ![]() Dzidzia, współczuję i wiem, jak się czujesz, ale bądź twarda, bo jak to śpiewa Cugowski "po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój" ![]() Eleo, fryzura Sary bardzo stylowa. Papi, po czasie dopiero zauważyłam,ze pędzle mają drewniane trzonki, ale te "gołe" były ładniejsze. Do tego jeszcze ta cena... Pytałaś o beżowy korektor - testowałam wczoraj pod oczy i koło nosa i jest fajny, ale nie dorasta żółtemu do pięt ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do kąpania, też kładę tetrę pod pupę, tyle, że Natalia jest taka długa, że zapiera się nogami o brzeg wanny i tak leży dziwnie ![]() Dajcie znać jak z MM, ja idę od przyszłego tygodnia na fitness i siłownie z koleżanką, która 15 miesięcy temu urodziła. Ciekawe co z tego wyniknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
dzidzia to może założymy w naszym klubie podklub kwadransowych grubasów?
![]() ![]() frania ale paszczury zapodałaś siali hehe, żaden mnie nie robi ![]() Co do obiadu to u mnie dziś faszerowana papryka (dla mnie i dla siostry- odchudzamy się razem), a dla reszty bandy spaghetti ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
fakt, w pierwszej chwili sie napalilam i poszlam na calosc
![]() ![]() ale co obcy chlop to obcy! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- martysek ![]() ![]()
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
aga jesli chodzi o kasę na wychowawczym, to jeśli przysługuje Ci rodzinne (czyli zarobki z ostatniego roku nie przekraczają 504/0s) to tak samo przysługuje Ci kasa na wychowawczym. nie pamiętam ile dokładnie, ale razem z rodzinnym coś koło 500zł, chyba nieco poniżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A po mojej stluczce, samochod pojechal dzis do naprawy, a ja sie napalilam, zeby go sprzedac i kupic terenowy. Teraz kombinujemy skad wziac kaske. Ale odkad to sie stalo, to caly czas sobie wyobrazam jakies wypadki i mysle, ze w terenowym bym sie bezpieczniej czula. Tz to juz sie nawet napalil na jednego, ale drogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Tylko na mnie nie krzyczcie
![]() Wczoraj był mój drugi pierwszy raz może nie do końca ale był ![]() ![]() To normalne? Chyba nic mi nie zrobił co? ![]() Naderwanie jakieś, czy coś?... Nie krzyczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||
Zadomowienie
|
Dzien doberek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eleonoremio ale slodka lysinka ![]() hd a na czym polegaja te eko pieluszki? Bo szczerze sie przyznam, ze nie znam tego... marta to Franek silny chlopak juz ![]() scoobs ja bym nie lekcewazyla tych objawow Wczoraj byly u nas nalesniki na ostro, a dzisiaj jeszcze nie wiem, co wymysle... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
SIALA - Wszystkiego najlepszego!!!
Moja Dagusia kończy dziś 3 miesiace. Zaprasza wszystkie wizażowe ciocie na torcika i kawke!!! A to zdjecie z dnia dzisiejszego.
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
aa to tak myslałam ze chodzi ci o sam wychowawczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zartowalam ![]() bolalo Cie? rozerwac chyba by Cie nie rozerwal? ![]() ![]()
![]() |
#1276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie jadłam ... a tak za nimi tęsknię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie kuście na odchudzanie, bo moja mama mnie przeklnie jak zacznę mniej jeść...
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Dagusi
![]() anuszka - strasznie dużo tego wychowawczego ja nie wiedziałabym co z nim zrobić ![]() U nas zimno, że szok...5 stopni, Mała śpi ja robię obiadek, tzn. w piekarniku się piecze ![]() Przyszedł dziś fotelik, ale mam w aucie, jak TZ wróci to go zobaczymy ![]() martysek - och ty...zakupocholiczko, obejżyj ten film ![]() kinia - współczuje krwawienia, nie wiem czemu tak masz... Kupiłam produkty do grzańca ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
gratki dla Dagusi
![]() Bylismy u dermatologa, no i znowu jestem niezadowolona, maść z hydrokortizonem. No i co ja mam robić, do u.sranej śmierci szukać kogoś kto mi przepisze maść bez sterydów?? quiz dla mam dzieci skazowych: 1. jakim proszkiem pierzecie? 2. czy stosowałyście maść ze sterydami, zwłaszcza na buzi? 3. czy którejś jakiś lekarz przepisał maść bez sterydów????? Siala od rana imprezuje czy jak? ślę życzenia.... lazurowa przy karmieniu piersią chyba nie można się odchudzać, co najwyżej ćwiczyć tylko Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-11-10 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
karolcia jak to co zrobić? Wykorzystać na maxa
![]() hd ja też jem brokuły i kalafior ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Nie ma. i kalafior tez jem. Spróbuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
2. tak pimafucort ![]() 3. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Inny lekarz kazal smarowac oliwke Bambino i efekt jest duzo lepszy.
![]() |
#1285 | |||||
Rozeznanie
|
no cos ty hehe przestań
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do pieluszek nawet kuszace są ale się ich troche boje że sie z nimi nie ogarne. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do masci tez smaruje sterydową, kutivate jakos tak ale tylko jak wyskoczy przez 2 dni. Bez sterydow nie mielismi. Jeszcze miałam elocom taka masc ale to jak Bastus był malytki a i jako balsam do cialka proponuje cos z firmy emolim duzo tego i do kapieli mydlo szare. Bastus już trzy lata ma te azs ![]() ![]()
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W skrócie: pieluszki z materiału z wkładami z bambusa lub mikrofibry. niżej wiadomości z ekorodzice.pl 1. Pieluszki z materiału zapewniają właściwą cyrkulację powietrza 2. Pieluszki z materiału nie wydzielają aż tak bardzo przykrego zapachu, jak pieluchy jednorazowe. 3. Rodzice dokładnie widzą, jakie ilości są przez dziecko wydalane i, szczególnie w przypadku niemowląt karmionych piersią, nie muszą się martwić, że dziecko wypróżnia się zbyt rzadko. 4. Pieluszki z materiału pomagają dzieciom pojąć "przyczynę i skutek" oraz uświadamiają im zachodzące w organizmie procesy fizjologiczne. 5. Ciepłe i wilgotne środowisko, które panuje w pielusze jednorazowej, sprzyja rozwojowi bakterii. 6. Bardzo chłonne pieluchy jednorazowe powodują, że dzieci przewijane są coraz rzadziej i ich skóra przez długi czas narażona jest na kontakt z amoniakiem zawartym w moczu. 7. Istnieją badania, które dowodzą, że skóra może wchłaniać do 48 różnych substancji zawartych w pieluchach jednorazowych i chusteczkach nawilżających. Nie wiadomo jeszcze zbyt wiele o długoterminowych skutkach odkładania się tych substancji w organizmie. 8. Na opakowaniach pieluszek jednorazowych rzadko podany jest ich pełny skład. 9. Zamiana poliakrylanów w żel redukuje właściwości oddychające pieluchy. 10. M.in. poliakrylany odpowiedzialne są za wywoływanie astmy, wysypek, osłabienie zmysłu powonienia, chronicznych bólów głowy i sztywnienie mięśni. 11. Twoje dziecko zanim osiągnie zupełną "czystość" w pieluszce spędzi około 25 000 godzin, będzie przewijane około 4 000 do 6 000 razy. 12. Jedno dziecko zużywa od 6 do 8 pieluch dziennie, co daje około 6 000 pieluch w ciągu 2,5 roku. To z kolei skutkuje 6 000 litrami śmieci. 13. Tylko w Europie rocznie zużywanych jest około 20 miliardów pieluch. 14. Do produkcji plastiku zawartego w jednej pielusze jednorazowej zużywa się szklankę ropy. 15. Na wyprodukowanie papieru zawartego w pieluchach zużywanych przez jedno dziecko trzeba poświęcić 4-5 drzew. 16. Szacuje się, że pieluchy jednorazowe rozkładają się od 300 do 500 lat. ODE MNIE: są wielorazowe, zdrowe bo oddychają i nie zawierają środków rakotwórczych jak jednorazowe, służą przez cały okres pieluchowania bo można je swobodnie regulować. I są ładne ![]() i kilka zdjęć z netu ![]() Załącznik 3523141Załącznik 3523142 Załącznik 3523143Załącznik 3523144 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-11-10 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to za mało kasy, nie ma takiej opcji bym została w domu, a po za tym ja nie czuję się dobrze w domu, to nie dla mnie siedzenie w domu z dzieckiem, ja się do tego nie nadje, może gdybym wiedziała, że mamy dużo kasy i mogę wybierać to może bym się zastanowiła, choć co raz więcej kobiet wybiera pozostanie w domu i podziwiam takie kobiety, to wymaga poświęceń, ja chyba nie potrafię aż tak..
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kawocholiczka ![]() Cytat:
![]() co prawda mam jeszcze 3m-c ale muszę się zastanowić co dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
agamarcio właśnie wypiłam trzecią
![]() No kasa kiepska, a jeszcze gorzej jak Ci nie przysługuje. Ja nie mówię, że będę na wychowawczym 3 lata, ale minimum rok na pewno. Szkoda mi Igi, żeby szwędała się po opiekunkach, mamy nie chcę absorbować (chociaż na bank by się zgodziła) ze względu na jej stan zdrowia, a poza tym moja wypłata też jest kiepska, muszę dojeżdżać pociągiem do pracy, godziny pracy beznadziejne (10-18) i tym sposobem w ogóle nie widziałabym Igusi. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- hd czy te pieluszki pierze się w pralce? Nie planuję zakupu, ale jestem ciekawa. A co do tych jednorazowych, to pewnie trochę prawdy w tym jest, ale wg mnie przesadzone. |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno coś w tym jest. Pewnie nie wszystkie są takie złe ale jednak coś w nich musi być skoro nie przepuszczają, pochłaniają mocz itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.