|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
witaj April28
![]() śliczne foteczki dzieciątek-Machaj ale będziesz musiała pilnować tej Twojej kruszynki kiedyś Darusia kombinatorko ![]() Bardzo mnie cieszy,że piszecie jakieś konkretne przepisy bo monotonia jest najgorsza. Ja dzisiaj na śniadanko dałam Danielowi 1 raz kanapkę,czyli chlebek z masełkiem i szyneczką,całą zjadł ale za pół godzinki i tak musiałam mu dać kaszkę. jakie masełko najlepiej dawać?wiem,że naturalne ale jakie naj naj? zrobię mu ten kisielek co napisałyście,bo soków nie lubi tylko woda do picia jest ok,próbowałam już jabłko mięta i marchwiowo-jabłkowy,nie chce tego pić krzywi się. Minka co słychać? chciałam się zapytać czy nie chciałabys 3 wejściówek na ten basen tylko,że w sobotę,bo mi sie nie chce już tam jeżdzić,bym zadzwoniła i powiedziała,że Amelka będzie chodziła-chcecie? a po za tym mam 4 dni wolnego!!!!!!!!!!! ![]() Dusiaka jak tam u Was?znalazłaś już jakieś małe plusiki tego,że pracujesz?Ola śpi dłużej jak Cię nie ma? Mysia no to ufff ![]() własnie czytam o zapaleniu ucha środkowego piszą,że jest to porównywalne do bólu zęba lu bóli porodowych. sprawdzony sposób na zapalenie ucha: wlej do szklanki 2-3 łyżki oliwy,wrzuc pokrojone 2-3 ząbki czosnku.Odczekaj 10-20 minut.Zrób małą kuleczkę z wacika,włóż do szklanki,lekko odciśnij i włóż dziecku do ucha,jak wyschnie to wymienić. Może się komuś kiedyś przyda-oby nie Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-11 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
masło takie co ma 80% tłuszczu chyba ?
która tu studiowała te tematy ? Ja tam nie wiem bo SZymek je rame i nie kupuje mu osobno . to lurpak chyba jest dobre http://www.arla.pl/produkty/nasze-ma...lasyczny-200g/ ono ma właśnie 82% tłuszczu . bo niektóre to nie masło tylko jakas żenada . szczególnie jak kostka kosztuje 2zł . Dobre masło niestety jest dość drogie .
#573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj tez mu dałam w zasadzie margarynę z masłem która miałam a nie maslo,ale chciałam coś kupic dla niego lepsiejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
takie masełko to mozesz tez dodac do obiadku lub oliwe z oliwek
#575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam jedne zajęcia do odebrania i będę teraz w sobotę, nie przedłużam chyba bo doaleko troche i zima idzie, będę się bała troche z małą jeździć jak śnieżyca przyjdzie, może na wiosnę znów się zapiszemy. Ostatnio nawet udało mi się Amelkę zanurzyć ![]() ![]() ![]() my teraz ostro zajmujemy się organizacją biura, brakuje mi czasu na wszystko, mała zostaje z moją mamą rano i wieczorem ją odbieram, ale teraz już będzie z górki, bo już kończymy ![]() w sobotę jak byłam w Łodzi na zjeździe to ukradli mi radio z auta i nawigację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() policja przyjechała, spisali zeznania i kazali na allegro patrzeć czy ktos nie wystawi ![]() ![]() ![]() ![]() Amelka raczkuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uciekam, musze w końcu posprzątac, bo nie miałam kiedy ![]()
![]() |
#576 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta
Wszystkie dzieciaki jak zwykle śliczne i mądre Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
ie przesadzaj jednak z tym lenistwem niedzelnym bo ja osobiście niedzielna jestem ![]() Cytat:
To mój Tż nasze dziecko rozpuszcza. Ja byłam przeciwna. A dziecko nie powinno mieć kontaktu z TV do 2 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja 3-cia dziesiątka to było +7kg wagi ![]() Cytat:
My też jemy rame
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciez teraz je inne rzeczy oprócz cycka? nie jest na samej piersi dlatgeo juz trzeba dawac pić bo odpowiednie nawodnienie to podstawa rozwoju.... trawienie itd.. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dzien dobry !!! ja od 7 na nogach ale cały dzien w szlafroczku i jakies 30 inut temu sie ubrałam po kapieli hehe Czekam na plmadzię bpo bede szła Michalinę do fotelika przymierzyć... ![]() papapa ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- aniup. zobacz!!! tu tez licytowałam... ale przegieli z ceną!!! wiec wcale tak źle 29zł nie zapłaciłam rany zwariowakli http://allegro.pl/biale-sliczne-koza...261441260.html
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Rozeznanie
|
Darusiaaaa-fajny kolor. W rudym też było Ci dobrze.
![]() Oliwka pięknie wygląda w swoim nowym bolidzie ![]() Cytat:
A - śpi nadal tak jak wcześniej, 25-30 minut, chyba ma stoper w główce :-( A ja mogę Wam polecić bardzo prosty i samczny deserek. Od razu dodam, że dla maluchów, które nie mają problemu z załatwieniem się. Zrobiłam go dziś pierwszy raz, poleciła mi koleżanka, która ma trochę starszą dziewczynkę. Ścieram jabłuszko na tarce, potem je próżę na łyżeczce masła, dodaję troszkę rozgotowanego ryżu i dwie łyżeczki jogurtu naturalnego. Wszystko mieszam i już. Oluni smakowało, pierwszy raz jadła jogurcik naturalny. Jak dla mnie to smakuje trochę jak deserek Belriso, oczywiście mniej słodki bo nic nie słodziłam ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-11-11 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |||||
Zakorzenienie
|
Minka GRATULUJĘ RACZKOWANIA
![]() I Nowych zębów u wszystkich co sie pojawiły ![]() Zdjęcia super ![]() Darusia u Ciebie wszystkie kolory tęczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ania 2 złote to nawet nie kosztuje margaryna taka co zjeżdża z noża podczas smarowania ![]() Dzieciom kupuję masło a sama nie smaruje w ogóle jak kiedyś przeczytałam co maja w składzie te różne smarowidła do chleba,to dzięki chociaż rama to i tak z tych dobrych ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
To przez ryz mogą być problemy? Deserek ciekawy ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Zabawki to fajne wynajdujecie , może tez coś poszperam ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-11-11 o 16:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() minka gratuluje Amelce raczkowania ![]()
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty to skorpion to i charakterek pewnie masz wyjątkowy ![]() Cytat:
![]() Za nami to jest IzaZula a potem mamy Fasolkę. No włąśnie gdzie jest Fasolka? Fasolka odezwij się do nas. Tęsknimy za Tobą. April28 - to faktycznie jesteś teraz na 1 miejscu. ![]() ![]() Ja to też mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko ale strasznie się boję ciąży bo u mnie nie było tak różowo ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-11 o 19:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
No i nie udało mi sie zobaczyc z madzią... buuuuu
michalina lubi mi w palnach mieszac .. poszła sobie spac od 14 do ok 17.15 w szoku byłam!! ale wogóle jakas marudna jest, cycka nie chciała wydaje mi sie że może zabek bedzie się sie wyrzynał... pcha paluchyb do buzi i tam grzebie...
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tych Waszych eksperymentów z nowym jedzeniem. JA też bym chciała już podawać kanareczki i jogurciki, kisielki itp. Itd.
A tu nie dość że ma skazę, to nie gryzie i na słodkie albo kwaśne reaguje wymiotami. Ale próbuję. Dzisiaj rano dostał piętkę chleba do zabawy. I oczywiście się zakrztusiła i zwymiotowała. Ale był to jeszcze przed jedzeniem więc bardzo niewiele. Potem spróbowałam jej dać (dosłownie kropelka) serka homogenizowanego i od razu odruch wymiotny. ![]() ![]() My dzisiaj wraz z matką TZ pojechaliśmy do Częstochowy na Jasną Górę. Było zimno i deszczowo i pełno ludzi. Ale nie było tak źle. Tylko trochę kolana mnie i TZ-a bolały. My nie przyzwyczajeni do klęczenia. A mała się strasznie nudziła i krzyczała na całe gardło a wszyscy dookoła się na nas dziwnie patrzyli. Nawet jedna Pani dała Oliwce różaniec do zabawy aby nie krzyczała. Oczywiście nie dałam małej się tym bawić co wzmogło tylko krzyki. ![]() ![]()
#584 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakoś przywykłam , wkurza mnie w maśle że jest twarde ![]() leń ze mnie i tyle . Ola śpi SZymek bajki oglada , błogi spokój nastał w domu
![]() |
#586 |
Rozeznanie
|
witam po dlugiej przerwie,
Dzis kupilam bilety na swieta , jade do Polskie na miesiac, moj TZ do mnie dojedzie ![]() ![]() Od dwóch dni u mnie Ala marudzi , kweta, poprostu mam dosc , z jedzeniem tez ciezko idzie , zjada zupki i kaszki ale w malych ilościach(albo moze ja je za geste robie sama nie wiem), mleko pije nutramigene, skaza cala ustapila. Coraz wiecej raczkuje, juz sobie wyobrazam co to bedzie jak zacznie chodzic -wielki sajgon w domu. Siedzi ale woli sie bawic na brzuchu bo ma wieksze pole manewru.Wczoraj walnela sie w tył główki o łózeczko jak ja podnosilam , tak sie wyprostowala ze sie uderzyła , byl krzyk i duzo łez ,teraz mysle czy aby jej sie nic nie stało.zaczne czytac wasze posty mam tyle do nadrobienia ![]()
#587 | |||
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Moje dziecię usnęło i mogę wejść na wizaż. Czas wolny, taki tylko dla siebie, mam dopiero około godziny 20. I jeszcze trochę zajęła mi nauka cytowania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytałam oczywiście. Trzymałam za Was kciuki i wiedziałam, że wszystko dobrze się skończy. Od tamtej pory, jak widzę takie maluszki, mam łzy w oczach. Zawsze byłam typem wrażliwca, ale będąc w ciąży, moja wrażliwość wzrosła 1000 razy. U mnie inaczej, książkowo, na Twoim miejscu też bym się bała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jemy ramę (oczywiście nie łyżkami ![]() ![]()
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam ja też sobie żatruję
![]() No PoP kochana. Po Tobie to wszystkiego można się spodziewać
#592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
osobiście jakoś by mi nie przyszło nawet do głowy żeby to robić . Taki juz ze mnie dziwol . A wogóle to marza mi się u nas takie msze jak np mają murzyni ( nie raz w TV pokazują ) ludzie w kościele śpiewają ciesza się , a nie u nas takie smęcenie i smuty ciagle same i do tego właśnie polityczne kazania . Do tego jeszcze księża powinni miec normalne rodziny a nie kochanki na boku . Potem taki naucza przyszłe małżeństwa , a sam wie tylko tyle co przeżyl gdzies na boku . przecież każdy ma jakies potrzeby Dobra już się nie wywnętrzniam bo religia to drazliwy temat i kazdy może sądzić co innego . I jak pisałam mam nadzieję że nikt się tu na mnie nie pogniewa ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#593 |
Rozeznanie
|
Mysia wszystkiego naj z okazji urodzinek
NO jak to czemu, za podgladactwo i pozne dolaczenie ![]() ![]() Kobietki, to miesko jak sie wprowadza to codziennie sie daje, czy jak sie chce, czy jakas minimalna przerwa ma byc? I kiedy mozna podawac przetwory mleczne z mleka krowiego, wlasnie taki jogurcik np? Czy moglybyscie wrzucic, jesli ktoras ma pod reka, jeszcze raz ten schemat zywienia dla mam cyckowych? ![]() I co jest jeszcze beglutenowe procz ryzu i kukurydzy?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robiłam bardzo uproszczoną wersję, czyli starte jabłko i ryż. Trzpiot był zachwycony. Teraz spróbuję też z jogurtem (z masłem trochę później). A tak w ogóle to nie wiem, czy jest coś, co mu nie smakuje, poza szpinakiem, czemu się wcale nie dziwię, jego nie da się zjeść bez dużej ilości czosnku. Zjada mamine obiadki, słoiczki, kaszki, owoce, jogurciki (kupiłam na próbę, więcej tego nie zrobię), pije wszystkie soczki, mleko. Firma mu obojętna. I nie pluje jedzeniem. Chyba ma to po mamusi, bo ja lubię i zjadam wszystko, oprócz mięsa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A w kosciele to ja tylko ziewam, niestety, taki mdly ten kosciol, bez energii, bez pasji, a jak jeszcze czasem jakis ksiadz cos walnie... to.... ![]() Jest tak, ze te nieeuropejskie odmiany kosciola wprowadzaja do niego swoja osobowosc, etniczna ze tak powiem; ten kosciol jest tam kwitnacy, duzo wieksza i glebsza wiara i taka pozytywna. I piekne to jest. Przeciez wiara pomoc i nadzieje powinna niesc. I tez w sumie nie mam nic przeciwko mozliwosci zawierania malzenstw przez duchownych, a ci ktorzy decyduja sie na celibat mogliby np wybierac klasztory takie z dyscyplina; nie znam sie wiec moze jakas glupote napiasalam. Ale fakt, ze kontemplacje lepiej uprawia sie w samotnosci, stad np klasztory takie prawdziwe powinny byc i zakonnicy powinni miec celibat. Ania, a procz kochanek to jeszcze homoseksualizm i pedofilia. No niestety, taka prawda... ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Wegetarianka jestes? Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-12 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
http://diety.wieszjak.pl/tabele/2171...utenowych.html
jak już dałaś mięsko możesz dawac codziennie . Jogurcik ja juz daje małej , ma 7 miechów ale zaczełam od kilku łyżeczek naturalnego , wczesniej dałam jej taki ze słoiczka bobovity . Schemat http://www.nutricia.com.pl/images/do...ch_piersia.pdf
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tematu to ja sama lat temu wiele bardzo czynnie udzielałam się właśnie w zespole przykościelnym, który obstawiał głownie mszę dla młodzieży- tam to się działo ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#599 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem za tym, żeby księża mieli swoje rodziny. Ale skoro KK sam sobie wprowadził celibat, to raczej go nie zniesie. Mógłby na tym sporo stracić. I piszę to jako wierząca. Cytat:
Ja mojemu trzpiotowi daję słoiczek z mięsem 2-3 razy w tygodniu, ale ja matka wyrodna, robię tak jak chcę, a nie jak w "przepisach". ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- I jeszcze jedno. Mój mężo był kiedyś w zakonie. I jak mi opowiadał, co tam się dzieje... włos się jeży na głowie. Zakonnicy z powołania to jakieś 5%, dla reszty to taki sposób na życie, nie wiedzieli co mają z tym życiem zrobić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jej tego mieska w koncu jeszcze nie dalam; Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.