|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
miód sztuczny może być. Tylko na naturalny jestem uczulona a sztuczny to chyba sam cukier.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa
![]() ![]() Mój mąż jak je przymierzyłam powiedział : "Jak na ciążę to ładne" ![]() ![]() Ale w sumie liczy się to że wygodne ![]() Chantalle ja właśnie ubolewam nad tym, że już nie widać mi różnicy między udami a łydkami bo w kolanach wszystko zlewa się w całość. Tak to zawsze lubiłam swoje nogi ![]() ![]() Mówiłyście tutaj o pieluszkach Lidlowskich, które kupowałyście? Bo są większe paczki nazywają się jakoś z francuska i takie małe paczuszki po 16 szt. pakowane. Które były dobre, bo chciałam je dzisiaj kupić. A odnośnie płynów do płukania dla dzieci. Ja piorę tylko w proszku, płuczę dwa razy w pralce i tyle. Potem je prasuje. Nie będę stosowała żadnych płynów bo nie widzę potrzeby ![]() Zmykam do mężulka, bo przygotował mi ciepłą kąpiel co by mógł się wielorybek trochę popluskać ![]() Dobrej Nocki ![]()
#2553 |
Zakorzenienie
|
to nie koniec.....
zeszłam na dół. I co??? Nie kupiłam tych bułek!!!! Zostawiłam przy kasie, bo w biedronie nie mozna kartą płacić, a już więcej kasy nie miałam. A że byłam wkurzona sytuacją z ziemniakami to nie pamiętałam co wzięłam! wrzucę jutro browniesy tylko przypomnijcie mi;-) Ale jestem głupia. Dobrze, że w zamrażalce miałam kawałek chleba;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-12 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
s_a_j, za Feminatal zapłaciłaś 60zł.?
![]() muron ![]() A swoją drogą, niezły numer ![]()
#2555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś byłam na USG i chłopak jest na 100% już, waży 1500 i z jest z nim wszystko jak najlepiej tylko - ułożony jest cały czas miednicowo i mam nieco podwyższony poziom wód płodowych i muszę to kontrolować... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Muron orientujesz się po ile w mothercare są koszule? We wrocku jest i chyba tam podjade kupić ale za miesiąc dopiero.
Ja dziś poprawilam sobie humor spodnami ciazowymi z hm z najnowszej kolekcji, cena mnie zabiła bo 150 zł ale to w ramach prezentu na 7 rocznice poznania z mezulkiem. On dostał grę ![]() Jeszcze kupię ta bluzkę z happy mum hot mama bo mi się bardzo podoba i będę szczęśliwa ![]() Moje małe coś skromnie się wierci dzisiaj... Anka bzz ale ten Stanik to na noc wiec nie musi aż tak podtrzymywać cyckow. Zobaczymy, wolałabym go w realu pomacac. Mi na szczęście większość wyprawki odpada to sobie kupię dwa lepsze staniki do karmienia Idę spać dobranoc łaski Aha ja tez mam język niemowląt jak coś podajcie maile papa Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-12 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Rozeznanie
|
witam sie wieczorowa pora
![]() ja jakos ostatnio nie mam weny na pisanie.. czytam Was w miare na bieżąca ale pisac nie idzie.. we wtorek miała wizyte.. z maluszkiem wszystko okey.. lezy sobie miednicowo centralnie na moim pęcherzu i za nic nie dał sie potwierdzic jakis wstydzioszek czy cos.. według mojego ginekologa to jezeli nie bedzie ze strony płytek potrezby rozwiązania ciąży przed 38 tygodniem to chyba bedzie normalny ![]() ![]() i normalnie teraz co noc pospie dwie godziny po tym jak sie przewracam z boku na bok poki nie zasne i chocby nie wiem co w głowie mam tylko ten poród.. czy wszystko bedzie okey itp.. ja nie wiem ale w nocy normlanie nie moge o niczym innym myślec same czarne myśli po głowie chodza.. chyba najnormalniej w swiecie zaczynam sie bac.. najbardziej chyba tego cc w ogólnym.. boje sie ze sie nie obudze, tej intubacji i normalnie o niczym innym nie moge myslec.. cały czas sie ostatnio czyms stresuje.. jak nie tym to znow płytkami, to ze cos bedzie nie tak z dzieckiem, to znów cukrem ze mam za niski.. jejciu i tak mi tydzien uciekł na stresach.. ![]() a mały wazy 1318 ![]() wy tez sie tak martwicie??
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie zaczynamy się martwić co to dalej będzie i jak to będzie. Nie martw się, skoro gin powiedział, że wszystko dobrze to ciesz się, prawdopodobnie tak na ciebie działa ta dieta dla cukrzyków ![]() A mnie dalej boli biodro, noga, kręgosłup i nery. Czyżby dziecko się tak śmiesznie przemieściło, że działa mi dzisiaj "na nerwy"?? Sama już nie potrafię sobie odpowiedzieć na to pytanie. A ból nie do wytrzymania. Na szczęście poniedziałek już tuż, tuż. I zaczynam mieć stresa małego. Dzidzia też mało się kręci dzisiaj, ale za to nóżką, albo rączką tak wierciło/wierciła, że myślałam, że zaraz zobaczę ją na własne oczy ![]() Muron oj nachodziłaś się niepotrzebnie po tych schodach ![]() ![]() Koperco mój mąż też zobaczy w poniedziałek pierwszy raz maleństwo ![]() Co do sklerozy u lekarzy, to ja wiecznie zapominam zapytać się mojego ginekologa odnośnie znieczulenia u dentysty, bo ta pani dr w zastępstwie mojego gina powiedziała, że mogę, no ale wolę się upewnić. i mam nadzieję, że tym razem nie zapomnę się zapytać. Bo chyba warto zrobić przegląd swojej szczęki ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- A w ogóle to która z Was nie była jeszcze u dentysty?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Nadia dopiero sie teraz obudzila..chyba cały dzień przespała ale niema co sie dziwić taka pogoda. Wystrszyłam sie bo mnie brzuszek pobolewał wieczorkiem...położyłam sie i jest lepiej, tak mnie ciagneło takie napiecie czułam .. Była u mnie moja przyjaciólka..nie dawno poszła ale sobie fajnie pogadałyśmy...a u męża jest jego dobry kolega...dawno sie nie widzieli niech sobie pogadaja zostawilam ich samych i przyszłam do was ![]()
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
ale śpiochy
![]()
#2561 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc z powodu bólu nieprzespana ![]() Powiedzcie mi co macie dzisiaj w planach obiadowych, bo ja to z pomysłów wypruta jestem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki,
ale jestem głodomor. Wczoraj bardzo wcześnie kolacyjkę zjadłam i dziś aż rano miałam mdłości z głodu. Ale już wcinam i już dobrze ![]() No właśnie też się zdziwiłam, ale byłam w 3 aptekach, w jednej nawet chcieli 68 zł ![]() ![]() ![]() Ale wcześniej brałam Prenatal DHA i on kosztuje 38 zł, skład jest wydaje mi się bardzo podobny, więc się zastanawiam czy nie kupować tego Prenatalu, który jest tańszy, chyba wyślę maila do swojego gina ![]() Cytat:
Dokończę bułę, podczytam newsy na necie i czas się zabierać za pieczary. Buziole laski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Rozeznanie
|
już sobie przypomniałam o co chciałam Was pytać
![]() jak to jest z kąpielą w wannie ,czy taka 15 min. kąpiel może przyczynić się do wywołania skurczy? czy może lepiej na ostatni trymestr przejść na prysznic ?
#2564 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja postanowiłam sama namalować drzewko na ścianie i jestem właśnie w trakcie i nigdy nie myślałąm że kolorowanie na ścianie jest takie trudne ![]() ![]() miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- aha, a czy wy też macie taki apetyt??!! ja to ciągle głodna jestem! marzenie o +12kg w ciąży wielkimi krokami się oddalają bo ciągle jem i to wcale nie słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Rozeznanie
|
Witam i ja
![]() Ja poki co porodem sobie glowy nie zaprzatam, przenosilam obie dziewczynki, wiec teraz nastawiam sie na to samo, i biore tak jak Scarlett "pomysle o tym jutro" ![]() Pewno ginka znow mmnie "uswiadomi", ale na drugi dzien, i tak zapomne ![]() Co do kapieli w wannie, ja sie kapalam zawsze do konca, tylko woda nie moze byc za goraca, ja tam dluzej leze jak 15 minut. Wlasnie przypomnialo mi sie gosiaczek a Ty nie mozesz tego Spa zrobic jak maz w domu jest?? Niech sie zajmie mala, chocby w wekend, a Ty bys miala te 2 godziny dla siebie, ja mam dwojke dzieci, ale nigdy nie bylo tak, ze nie moglam sobie w wannie polezec, chyba ze niemowlak wrzeszczal, i maz nie dawal rady ![]() ![]() Co do dentysty, tu gin poleca kontrole co najmniej dwa razy w ciazy, trzeba tylko zglosic, ze w ciazy sie jest, to znieczulenie jest slabsze, plus ekstra ochrona w razie rentgena, a tak nie ma problemu, ja mialam profesjonalne czyszczenie zebow, plus przeglad szczeki 3 razy, na poczatku ciazy, bo wlasnie zapalenie dziasel mi sie wdalo, ale oczywiscie wtedy ciazy nie podejrzewalam (zreszta ona na bank nie byla przyczyna), rentgena tez mialam, ale to chyba jeszcze w ciazy nie bylam, tzn. dziecko nie mialo w brzuchu wiecej jak 2 tygodnie, w kazdym badz razie nieswiadomie, ale podobno rentgen zeba nie jest tak szkodliwy, jak innych czesci ciala. Rozmawialam tez z dentysta, i on twierdzi, ze duzo gorzej jest miec popsute zeby, bo na dzidzie tez ma to wplyw, niz te znieczulenia, bo one naprawde bezpieczne sa. Kamien nazebny tez mi w ciazy usuwali, teraz na kontrole ide w grudniu, i mysle, ze jak cos trzeba bedzie robic, to na pewno mi zrobi, mimo ze to 8 miesiac bedzie. Tylko pewno rentgena nie, a ja mam tak glupio, ze jak sie nie przeswietli, to czasem nie widac, czy tam od dolu cos sie nie psuje, wiec sama zawsze rentgen chce. A, moze zrobi, tylko fartuch ochronny mi da. Ze srednia cora, leczylam normalnie zeby, bo popsulo mi sie chyba ze 3, dostawalam znieczulenie, nawet jakies leczenie kanalowe bylo, i bylo ok. Nic milego dnia, i zmykam sernik piec, na obiad poki co tez pomyslu brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
ja ciągle wcinam a to słodkie...a to bułki a to mięsko a to WSZYSTKO pochłaniam...
jak zjadałam 1 kanapkę zawsze na kolację tak teraz zjadam 2...albo i 3; w ogóle dzisiaj wypuściłam się na łowy ![]() nic mi się nie chce, pogoda jest bardzo fajna wbrew pozorom...aż się zgrzałam, pospacerkowałabym gdyby nie to że TŻ nie ma czasu i ja też niezbyt bo muszę nadrobić w końcu zaległości z zajęć
#2567 |
Wtajemniczenie
|
jejku nie bylo mnie pare dni, a tu z 15 str do nadrobienia, chyba nie dam rady nadrobic
ja bylam w szpitalu, bo zaczely mi sie saczyc wody ![]() potwierdzili mi córeczke, która ma sie dobrze, i wazy 1250g mam nadzieje ze u was ok buziaczki
#2568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
agape dziękuję za książkę, nie wiedziałam że jest taka długa:P ale zabieram się do lektury-zobaczymy co to za rady
![]() ![]() a dziś w Gdańsku piękna pogoda i zaraz idę na spacer ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie lewniwe i te aktywne mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Mówił mi i gin i dentystka. nie ma czegoś takiego jak nagła próchnica w ciązy czy coś. łatwiej o nią u osób, które mjaą problemy z dziąsłami, wtedy szyjka nie jest tak chroniona, resztki z jedzenia i wiadomo. Ja sama kontroluję bo jak mówi moja dentystka, że robię to tak dobrze u siebie jak ona. Zawsze jest w szoku że coś znalazłam, biorąc pod uwagę tylko ciemniejszy ton zęba. Ale ja zawsze miałam problemy i nauczyłam się manewrować 3 lusterkami i poznawać zmiany. Poza tym byłam zaraz przed ciążą na leczeniu. Jedyny problem to ukruszyłam plombę w 2. z przodu-kącik, ale pójdę po bo i tak muszę całą wymienić, a potrzebuję porządnego znieczulenia na przód.
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Rozeznanie
|
bo przy moich płytkach jest zagrożenie ze powstanie krwiak na kręgosłupie.. dlatego ryzykowac nie beda jak bede miec niskie płytki...
co do dentysty to ja zaliczyłam go raz kiedy zrobiło mi sie ciazowe zapalenie dziąsel.. na razie sie nie wybieram bo ubytków nie mam a przy moich płytkach nic i tak mi nie zrobią.. ![]() u nas dziś tez pieknie ale wiatr to chyba mi głowe urwie.. musze zaraz isc na jakies małe zakupy bo w lodówce światło a tz dzis w robocie..
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lilijka a ja dziś wątróbke robie z cebulką + ziemniaczki + jakaś sałatka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam przez całą ciążę problemów z dziąsłami U mnie wieje to mało powiedziane, boję się nam antenę sat. urwie (4 p mało bezpieczne) ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- lubię wątróbkę, jako jedyny "podrób", ale tylko drobiową, tylko rozbitą i tylko spaloną na podeszwę;-)
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba padne jak pomaluje to drzewo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
ale wklej potem
![]()
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie dentysty i obiadku.
Trochę pospałam, bo ból nie do wytrzymania, no ale poniedziałek już nie długo, mam nadzieję, że to nic poważnego. A co do dentysty to zapiszę się w poniedziałek i pójdę na kontrolę dla samej siebie, bo przed ciążą miałam wyleczone wszystkie zęby, a coś jednak mnie kusi i nie chciałabym z tym czekać na po ciąży. I dalej nie wiem co na obiad, może ugotuję jakiś rosół i dam sobie spokój dzisiaj z całą resztą, bo przecież nie będę się katować. agape też mam taki apetyt, co chwilę coś podjadam, no i poszalałaś z tym drzewem ![]() stokrotka81 wszystko dobrze się ułoży muron ja też mam radar na swoje zęby ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-13 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
a Ty nadal sama? Czy już nie?
Kurcze boję się pakować torbę;-) 33 tc będzie więc warto by było, choć na razie szyjka normalna a łożysko I stopnia. Mam mieć to cc, boję się, żeby się jakis oród nie zaczął, bo lepsze cc na spokojnie
![]() |
#2578 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o listy, to ja tak patrzę i wydaje mi się, że część rzeczy sobie odpuszczę. Zwłaszcza, że dla dziecka mamy niewiele. Brat TŻa wczoraj nam przywiózł przewijak, ale musimy do niego i tak podkłady kupić. Widzę to czarno. Cytat:
A termometr kupiony? Nam facet w sklepie medycznym powiedział, że taki najbardziej "wypasiony" ok 125zł. Cytat:
![]() A co do kremu - można go w czasie ciąży używać? Bo ja się boję i omijam wszelkie kosmetyki antycellulitowe i mające właściwości wybielające albo przeciw wrastaniom włosków np. Veet. U mnie na jednej też jest bociek. Jakoś przeżyję. Ważne żeby nie rozrosła się w biuście za nadto bo będę wyglądać komicznie. Zawsze w pierwszej kolejności patrzę na szerokość w biuście i mało co mogę dobrać na siebie. ![]() Cytat:
![]() Moja ma mieć 5 szuflad, każda dzielona na dwa. Ale jak pomyślałam, że przecież nie mam jeszcze żadnych pieluch ani w sumie kosmetyków, to się podłamałam... Będę musiała się do BRW przejechać po pudła. Cytat:
![]() A takie śniegowce są na pewno wygodne, ciepłe - czyli to co najważniejsze, a do tego bardzo Ci pasują. Bo niestety nie każdy będzie w nich dobrze wyglądać. Cytat:
![]() Cytat:
Następny do kolekcji. Merci. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko też się wczoraj mało ruszało. W pierwszym okresie ciąży chodziłam regularnie, ale potem musiałam odwołać wizytę i jakoś od tej pory cisza. Nie chce mi się już tam iść przed rozwiązaniem... (Zwłaszcza, że w karcie ciąży mam konsultację dentystyczną wpisaną.) Cytat:
![]() ![]() Miłego weekendu. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Ja z ubrań do końca ciąży nie zamierzam sobie już nic kupować, chodzę w większości rzeczach sprzed ciąży, w jedne spodnie biodrówki jeszcze wchodzę, ale i tak rzadko noszę, bo mój główny zestaw to leginsy plus tuniki bądź dłuższe sweterko-sukienki. Mam też dwa płaszcze w które się mieszcze, w jednym nie chodzilam bo za duży kupiłam a ja zawsze wolałam dopasowane do figury rzeczy
![]() ![]() Kapucha w garncu, gotuje się z garścią grzybów. Pieczary obrane, ale kroić to już nie dam rady póki nie odsapnę. Kręgosłup już mnie zaczyna boleć. Szybko, coraz szybciej :/
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny?
Czy Wy też macie takie bóle w okolicach pachwin? ;/ Jej aż chodzic nie mogę od wczoraj normalnie ;( Nie wiem czemu ,ale mi od jakiś 3 miesiący nic nie mówił o stopniu łozyska ;/ a i przy badaniu tylko spojrzy i nawet nic nie powie,więc mam nadzieję,że wszystko w porządku.... Nie wiem czy w nieswystarczającym stopniu dbam o higiene ;O bo mam okropne swedzenie warg sromowych ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.