Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 06:30   #991
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić przyszło nam krzesełko do karmienia- mała zadowolona my też
wzór RED
http://allegro.pl/avangarde-nowoczes...308639108.html
swietne

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Tak, zgłosiła. Policja była, zebrali odciski. Ale jak znam życie ( już 2 napady miała w ciągu 3 lat, przeważnie przed świętami ), to za 3 m-ce przyjdzie pismo, ze sprawa umorzona

Lusia jak nie chce jeść, to odwraca głowę, albo zaciska usta i się śmieje Jak czegoś jej nie chcę dać, to robi taką śmieszną minę, ściąga brwi, marszczy czoło i warczy

Zauważyłam u niej kolejny etap rozwojowy - łapie coś palcem wskazującym i kciukiem.

.
wiesz co, to sie w glowie nie miesci, gnojki, cale szczescie, ze nic sie tesciowej nie stalo
warczy, hehehe,

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23266239]
Młoda rano wypiła zagęszczone kaszką mleko - 150ml, potem słoiczek owoców, pół dużego obiadku, no i niespecjalnie mleko chciała - to o 17 zrobiłam jej normalnie gęstą kaszkę na mleku, by to mleko przemycić, no i taką gęstą łyżeczką wsunęła, w sumie też jakieś 150ml. Potem po 20 130ml mleka. Dalej mało :/ mam nadzieję, że zje od męża jeszcze.[/QUOTE]

jej, skad ja to znam

-----------------------------------------
u nas nocka srednia, maly sie b.czesto budzil, potrzebowal zlapac mnie za raczke i znow spal dalej, nie wiem o co kaman skok?? zeby?? jedyne co dobre, ze zjadl dwa razy mleczko juz
oczywiscie sie nie wyspalam,
zaraz za prasowanie sie biore, wzielam prysznic i maseczke sobie trzasnelam dziewczyny czy wy podajecie maluchom wit.d3?
Stefek ma d3w mleku i dostaje codziennie tran i nie wiem czy to wystarczy

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

zapomnialam sie pochwalic, kupilam pod choinke sobie i malzowi nowy monopol z terminalem bankowym
czyli bedzie zabawa na swieta oprocz scrabli
znacie jeszcze jakies fajne gry?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 06:33   #992
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

-----------------------------------------
u nas nocka srednia, maly sie b.czesto budzil, potrzebowal zlapac mnie za raczke i znow spal dalej, nie wiem o co kaman skok?? zeby?? jedyne co dobre, ze zjadl dwa razy mleczko juz
zaraz za prasowanie sie biore, wzielam prysznic i maseczke sobie trzasnelam dziewczyny czy wy podajecie maluchom wit.d3?
Tak, podaję.

Dzień dobry........... nie śpimy od 6.20 Za oknem szaro i pada

Luizka dostała jeszcze to. Bluzeczkę będzie miała założoną na święta, pod nią białe body.

justin, Monopoly fajna sprawa. My mamy jeszcze tą http://www.czaszabawy.pl/p/pl/hasbro...nie+04139.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-11-16 o 06:38
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 07:08   #993
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23254608]jak ta ośmiorniczka "działa" ? co z nia można robić?

[/QUOTE]
mają przyzsawki dzięki którym możesz je przyssac np na wannie
------------------------------------------------------------------------------------
witam.Dziś spaliśmy do 6.40 Dla nas to póżna godzina
Dziewczyny dziecko mnie bije.......jak ubieram ją to tłucze mnie rękoma z całej sily.
Po dyni z ziemniakami nie bylo rewelacjii więc dzis jemy szpinak.Ciekawe czy będzie jesc.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

[QUOTE=bydgoszczanka;23268 113]

Luizka dostała jeszcze to. Bluzeczkę będzie miała założoną na święta, pod nią białe body.

ślicznie.Ja narazie nie myśle o ubiorze małej

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
zapomnialam sie pochwalic, kupilam pod choinke sobie i malzowi nowy monopol z terminalem bankowym
buuu a mój mąz w nic nie chce sie bawić tylko ciagle nażeka ze jest zmeczony.Ja pracowalam i miałam jeszcze siły na sprzątanie i gotowanie.A dziś tak wogule to mamy pomiksowany objad:zupa fasolowa i zwijki schabowe z pieczarkami

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-11-16 o 07:03
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 07:13   #994
ona1981
Zakorzenienie

Justin ja podaję dwie kropelki dziennie. Jeśli codziennie dajesz tran to chyba nie musisz już ten d3. Witaj w klubie niewyspanych
Stary 2010-11-16, 07:30   #995
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Luiza kończy dzisiaj 7 miesięcy Stawiamy po soczku

kropka, najlepszego dla Dania za pół roczku

Luiza

Stary 2010-11-16, 07:40   #996
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje dla dzieciaczków ale ten czas pedzi
do mnie jakos jeszcze nie dociera że Gabi na świeta bedzie miała pół roku

My nie spimy od 6,20 , młoda co dzien tak sie budzi po tej zmianie czasu wiec mysle że nie jest zle
za to wieczorem pada o 18tej - godzine wczesniej niz zwykle - ale jak jej nie położe o 18tej to jest tak zmeczona że nie może pózniej usnąc -
wiec co dziwne - idzie spac godzine wczesniej a przesypia jak zwykle bez pobudek o 5tej
najwyrazniej tak potrzebuje - tymbardziej że w dzien moje dziecko spi mało i mam wrażenie że jest ciągle nie dospana ..
choc wczoraj spała przed południem pół godzinki , na spacerze z godzinke i po południu jeszcze półtorej .
zauważyłam że teraz jak sie wczesniej robi ciemno to ona tak koło 16tej potrzebuje sie przespac troszke , tyle tylko że usypianie w dzien zawsze jest z płaczem ostatnio - meczy sie a szkoda jej usnąc

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 07:52   #997
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
co za może ich jeszcze złapią?

możesz dodać kaszy manny lub pokruszonego biszkopta do słoiczka z owockami, ja też zacznę dawać w przyszłym tygodniu, tylko ja szybciej bo cycowa
dzięki biszkopt u nas na razie odpada(mleko) ale manna jak najbardziej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23266239]Ja daję właśnie tę Do porannej kaszki dodaję pół miarki. Zaczęłam jak Agu miała 5,5 miesiąca.

[/QUOTE]Super, dam mu od jutra. Poł miarki tej od nutramigenu? i normalny smoczek wtedy?

Cytat:

U nas z tą Vit d3 było troche śmiesznie. W szpitalu powiedzieli żeby dawać, pediatra nasza, że mleku jest, inna do której poszłam, że dawać koniecznie i jeszcze cebion multi. No to daje 1 krople d3 i 3 krople cebionu multi, ale teraz zamierzam odstawić cebion multi i podawać sam cebion, tylko więcej ( na czas przeziębienia )

A co do tranu, to ja właśnie mam problem. Kupiłam już Mollersa i chcę podawać, tylko właśnie, co wtedy z vit d3? czy nie za dużo tego będzie?
Dziś idziemy się osłuchać do pani doktor, ale wątpie, że coś doradzi.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
mają przyzsawki dzięki którym możesz je przyssac np na wannie
A z czego są zrobione te ośmiorniczki? Czy są twarde czy miękkie?
podobają mi się

Wczoraj w Auchan widziałam takie delfinki do kąpieli z tej samej firmy co ośmiorniczki, ale ośmiorniczki bardziej mi się podobają.

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 08:00   #998
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

Gratki dla Luizki i gratki dla Dania

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
U nas z tą Vit d3 było troche śmiesznie. W szpitalu powiedzieli żeby dawać, pediatra nasza, że mleku jest, inna do której poszłam, że dawać koniecznie i jeszcze cebion multi. No to daje 1 krople d3 i 3 krople cebionu multi, ale teraz zamierzam odstawić cebion multi i podawać sam cebion, tylko więcej ( na czas przeziębienia )

A co do tranu, to ja właśnie mam problem. Kupiłam już Mollersa i chcę podawać, tylko właśnie, co wtedy z vit d3? czy nie za dużo tego będzie?

.
daj znac Kochana co lekarka poradzila

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 08:11   #999
ona1981
Zakorzenienie

Kafuniax lepiej zapytaj pediatry. Ja jak wprowadzałam tran to kazała odstawić d3.

Gratulacje dla Luizki

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-16 o 08:13
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 08:12   #1000
kafuniax
Raczkowanie

Luiza i Danio

Justin, dam znać, idę na 17. 30

Moi chłopcy

Stary 2010-11-16, 08:41   #1001
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
Tak, podaję.

justin, Monopoly fajna sprawa. My mamy jeszcze tą http://www.czaszabawy.pl/p/pl/hasbro...nie+04139.html
Ładna bluzeczka.
Fajna gra.Musze sie za nią rożejzej jak w pl będziemy.
Cytat:

7 miesiecy ale duża panna już z Luizy

No i dla Dania również gratki za poł roku

U nas nocka ok.Olcia poszła spać o 22.00,obudziła sie o 3.00 i o 6.00 na cyca.O 7.00 zaczeła już gadać do sufitu.
Teraz śpi znowu po cycu.

Wczoraj Olcia wtrąbiła cały słoiczek ziemniak+dynia i po 4 godzinach go zwróciła za dużo może jej dałam?

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:12   #1002
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Wczoraj Olcia wtrąbiła cały słoiczek ziemniak+dynia i po 4 godzinach go zwróciła za dużo może jej dałam?
Możliwe że za dużo, ja słoiczek dziele na dwa dni , daje tylko pół , przepijam herbatką i juz nam zastepuje jedną porcje mleka ,dynia z ziemniakiem jest bardzo syta .

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A co myślicie o tych zabawkach...

http://allegro.pl/fisher-price-bawis...307812098.html

http://allegro.pl/fisher-price-bawis...264771818.html

Stary 2010-11-16, 09:19   #1003
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Może nie grzechotki ale i nie zabawki skierowane dla starszych dzieci
Ja wiem że Ty juz jedno odchowałaś i masz wieksze doświadczenie - ja sie dopiero ucze
ale nie jestem za kupowaniem zabawek na wyrost - jak kupie małej teraz takie zabawki to co jej kupie pózniej
klocki materiałowe ok, ale te szczeniaczki które uczą liczyc wydają mi sie troche na wyrost .
Do tego ta gorączka przedswiąteczna - bo mikołaj bo gwiazdka , bo to pierwsze dziecko to kupmy mu na zapas niech ma ,
ja nie potrzebuje specjalnych okazji żeby małej cos kupic wiec na wszystko przyjdzie kolej
nie wiem jeszcze co jej kupie - napewno cos wybiore jak sie przejde po sklepach - tym bardziej że moja przed wygilją bedzie miała 6 miesiecy , wiec bede sie starała cos odpowiedniego do tego wieku , napewno cos edukacyjnego ale nie na wyrost.

staram sie obserwowac moje dziecko i widze co ją interesuje - na pewno nie zabawki do kąpieli nie teraz - mamy jedną ale nie zwraca na nią uwagi - odkąd młoda kąpie sie na siedząco , jest tak zafascynowana własnymi stopami i chlapaniem wody na około że nie wgłowie jej zabawki

bardzo mi sie podobała kula pełzak którą tu pokazywałam - zachecająca do raczkowania , ale któras pisała że głośna bardzo wiec u nas na parkiecie i płytkach odpada, zresztą młoda juz zaczyna pełzac ale do tyłu

do świąt jeszcze troche czasu - napewno coś mi wpadnie w oczy , w przyszłym tygodniu przyjedzie chyba do nas moja mama na kilka dni to sie wyrwe i pobuszuje po sklepach.

a napewno na swieta młoda dostanie swoje kszesełko żeby mogła z nami siedziec podczas wigilii przy stole .
Dokładnie tak samo ja myśle w kwestiizabawek...drian narazie bawi się wszystkimi które ma a sa to tylko grzechotki,mata,pluszaczk i no i et sza na kauzele i sięganie po zawieszone zabawki na niej

Cytat:
Wiecie jak mnie dzis młoda wystraszyła masakra ..
tak przed 18tą wziełam ją na kolana i dałam pare łyżeczek jabca z morelami ot tak nie za duzo bo o 17tej zjadła flache - mały deserek.
Dałam , młoda ładnie jadła , zjadła , wziełam na rece i szłam miseczke do zlewu włożyc a ta nagle zaczeła mi sie ksztusic , i czerwona sie zrobiła nie mogła powietrza złapac
Pierwsze co mi przyszło do głowy i zrobiłam błyskawicznie to siadłam na krzesło , młodą położyłam na udach głową w dół i delikatnie udeżyłam pare razy w plecki - uff pomogło po chwili zwymiotowała wszystko i przeszło jej
a jak ją położyłam do wózka juz zaczeła usmiechy do mnie , no masakra , nie było mi jeszcze przez chwile do smiechu...
Całe szczescie ,ze nic się nie stało,ja tez bardzo się boję takich sytuacji...

Cytat:
Kurcze, moja teściowa miała dzisiaj napad w swoim zakładzie złotniczym Zabrali trochę złota Na szczęście jej się nic nie stało.W biały dzień sku*****le przyszli
Dobrze ,ze nic jej nie zrobili,u mnie naosiedlu ostatnio tez była taka akcja normalniew biały dzień weszli,to jest masakra co sie na tym śecie wyprawia
Ja zaś mam obsesje,jak wychodzę z małym,że ktoś mnie napadnie,ze np.ukradnie torebke itp no bo przeciez wiadomo,że z wózkiem ne będe gonić za złodziejem...

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
co za może ich jeszcze złapią?

możesz dodać kaszy manny lub pokruszonego biszkopta do słoiczka z owockami, ja też zacznę dawać w przyszłym tygodniu, tylko ja szybciej bo cycowa
ja zamierzam podac 3 łyżeczki kaszki babydream...
Cytat:
Tak, podaję.

bluzeczka prześliczna,ja włąśnie zamierzam kupic małemu jakąś biała fajną koszule co by z tatą wyglądali tak samo

Cytat:

gratki za 7 miesięcy i za 6 dla Dania

Cytat:

Super, dam mu od jutra. Poł miarki tej od nutramigenu? i normalny smoczek wtedy?

podobają mi się

Wczoraj w Auchan widziałam takie delfinki do kąpieli z tej samej firmy co ośmiorniczki, ale ośmiorniczki bardziej mi się podobają.
no i znów ile lekarzy tyle opinii.....
jak byłam na szczepieniu to pediatra powiedziała,ze wit d3 cały cza,naet jak tran podam....a ten cebion można normalne tez dawać czy muszą byc jakieś wskazania?

My wczoraj jedliśmy cukinie z łososiemi ziemniczkami,położyłam spać i jak się obudził dostał pierś i owocki i zaczoł tak płakać że odrazu pomyślałam,że topo tym łososiu...ale okazało się ,że biedakowi cciło się strasznie pić...podałam mu łyżeczką soczekbobovity winogrona z koprem włoskim i rumiankiem...pół buteleczki wypił a za parę minut wyszedł ładny kupsztal spóźniony pare godzin bo powinien być rano
zamierzam zamówić małemu takie bucik wydają mi się ok a wy co sądzicie?
https://www.bobo-kids.pl/pl/buciki-n...-12-m-cy,6,718
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:45   #1004
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Danielka i dla Luizki!!!!!

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
widzę że ten nalot to normalna sprawa, ja przestraszyłam się i wywaliłam cały słoiczek następnym razem podam...
My byliśmy wczoraj i dziś na spacerku... pogoda piękna więc trzeba korzystać, póki mała nie wyrosła jeszcze z gondoli
Mamy pierwszego ząbka! wychodzi nam górna lewa DWÓJKA... jest na razie malutka biała kropeczka, moja córka nie wykazuje żadnych objawów ząbkowania oprócz troszkę wzmożonego snu i zmniejszonego apetytu na mleko
mój cud:
slicznosci

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Szaja ja właśnie niedawno założyłam konto na chomiku ze względu na piosenki dla dzieci i słuchowiska itp. Jakbyś mogła dać namiary na siebie to chętnie skorzystam i coś zachomikuję

..dajcie mi namiary na strone. Dzieki

Silpe a nie zgodzę się co do szczeniaczka bo on nie tylko uczy liczyć- co owszem jest na później- uczy też między innymi części ciała co dziecko poznaje przecież teraz, są tam też fajne piosenki- ale oczywiście kwestia gustu. Dla mnie jednak to zabawka bardziej uniwersalna i na dłużej.

Bydgoś dlatego mam zamiar kupić dwa zestawy puzzli
Super że na kontroli wszystko ok

marhalczar śliczna Amelcia
Ja się jeszcze ciągle boję jak mała się tak przegina do przodu że sobie krzywdę zrobi- wiem głupol ze mnie

Dzieki.
Normalnie, ze sie boisz..ja tez, bo czasami tak sie przechyli , ze zaczyna plakac, bo nie moze sie podniesc sama.

kardashi wracaj do zdrowia

xxNiuniaxx faktycznie piękne oczy

kafuniax właśnie też muszę o liście pomyśleć
Cytat:
Też się tego boję
Niedługo kupujemy jej krzesełko do jedzenia i chyba zrezygnuje z leżaczka.

Amelia juz od tygodnia siedzi w krzeselku ale tylko do obiadu. W lezaczku jeszcze posiedzi ale w naszej obecnosci. Do zabawy pozostaje lózeczko i lózeczko podrózne typu kojec.

Piękna....a te oczy

Musi być wszystko dobrze
Łukasz też miał szmery jak miał 3 latka, ale wszystko wyszło ok.

My też. Teraz jest takie biadolenie aaaaaaaaaauuuuuuuuuu, buuuuuuuuuuu, aaaałłłłuuuu

Ciesz się bratem .......ale potem wracaj do nas

Luizka zjadła wczoraj troszkę kaszki z owocami Cieszę się, bo ona ma długie zęby na kaszę Jak przeczytałam ile ona powinna zjadać dziennie różnych rzeczy, to się trochę przeraziłam, bo chyba za mało je. Cyca ma na żądanie, ale zupki zje tylko połowę dużego słoika, deseru też. I to całe jej jedzenie. Od jutr wprowadzam rano kaszkę, obiadku może 2 razy będę dawać i owoce też.
Dałam jej też troszkę kisielku i jadła z apetytem

A ja wszamałam wczoraj pomelo i jest ok

kropka, to zależy ile je. W szpitalu leżał chłopiec 1,5 roku i waga 12 kg
http://forum.gazeta.pl/forum/w,566,9..._do_18kg_.html

http://www.dejzy.pl/czytelnia/poradniki/dzieci0012.html

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-11-16 o 10:02
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:49   #1005
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Możliwe że za dużo, ja słoiczek dziele na dwa dni , daje tylko pół , przepijam herbatką i juz nam zastepuje jedną porcje mleka ,dynia z ziemniakiem jest bardzo syta .

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

kiedyś Szaja chyba pokazywała bawiskoczki. Mi się bardzo podoba. Lubię zabawki

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

no i znów ile lekarzy tyle opinii.....
jak byłam na szczepieniu to pediatra powiedziała,ze wit d3 cały cza,naet jak tran podam....a ten cebion można normalne tez dawać czy muszą byc jakieś wskazania?
Cebion multi - to zestaw witamin, można podawać bez wskazań, a cebion to witamina C.
No właśnie... każdy lekarz mówi co innego. Jeszcze moja teściowa jest pielęgniarką to też mi mówi co u niej panie doktor polecają i też inaczej gadają niż moi.

Moi chłopcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 09:59   #1006
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
...
jutro mam egzamin na prawko-teorie,a ta wredota nie da mi sie pouczyc,jak nie zdam testów to bedzie taki wstyd ze ahhhh.

...
trzymam kciuki . jeszcze parę miesięcy temu zarzekałam się, że ja nieee... w życiu prawka, nie nadaję się...

okazuje się, że macierzyństwo jednak duuużo zmienia. nie chcę z małą jeżdzić autobusami. zwłaszcza, że mieszkam w pobliżu akademików i uczelni, masakra co się dzieje. a poza tym wygodniej sobie siąść za kółkiem i jechać gdzie się chce. no a dreptania wokół bloków to już mam serdecznie dosyć. także lada dzień zapisuję się na kurs
Cytat:
Kurcze, moja teściowa miała dzisiaj napad w swoim zakładzie złotniczym Zabrali trochę złota Na szczęście jej się nic nie stało.W biały dzień sku*****le przyszli
dobrze, że jej się nic nie stało. to chore... można by pomyśleć, że w buszu mieszkamy... jak silniejszy to se bierze co chce... skąd się to bierze?
Cytat:
...
Dziewczyny... jak to jest z tym glutenem. Wiem, że po 5 miesiącu, przez 3 tygodnie codziennie... ale co to może być? ...
ja od tygodnia podaję codziennie po pół słoika deserku hippa (z biszkoptami) ale chcę właśnie kupić jakąś kaszkę, żeby dodawać do obiadków albo deserków (bo ten co mamy jest tylko w dwóch wersjach, w tym na jeden mamy uczulenie. przecież nie mogę małej dawać dzień w dzień banana z jabłkiem i biszkoptem - niby mogę, ale trochę monotonne to). tylko nie wiem jaką. małża wysłałam, niech się wysili i coś kupi.
Cytat:

Luizka to już kawał baby , sto lat
i dla Danielka też ma się rozumieć
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:04   #1007
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

O bawiskoczku pisała szaja, że cholernie ciężki jest

Dziękujemy za życzenia
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
zamierzam zamówić małemu takie bucik wydają mi się ok a wy co sądzicie?
https://www.bobo-kids.pl/pl/buciki-n...-12-m-cy,6,718
Bardzo ładne, widziałam na żywo u chłopca jak byliśmy na wizycie kontrolnej

Luiza

Czas edycji: 2010-11-16 o 10:05
Stary 2010-11-16, 10:04   #1008
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

buiole dla miesięczniaków!!!

nie widziałam na żywo, ale tak mi coś świta, że któraś tutaj pisała, że są ciężkie, i w ogóle be...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:28   #1009
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

podobają mi się

ośmiorniczki są z miękkiej gumy.A ile kosztowały w auchan te delfinki?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

LUIZA I DANIO

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

michasia ma 4 mieś i zjada cały słoiczek.Może poprostu żoładek nie jest jeszcze gotowy na nowosci?Albo za dużo dla niej.Daj jej pół słoiczka i zrób trochę mleka.Jak będzie najedzona to nie tknie mleka
------------------------------------------------------------------------------------
moje dziecko lezy w łózeczku i smakuje swoją bluzkę.Tak fajnie wysuwa jezyczek

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-11-16 o 10:30
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 10:29   #1010
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Witajcie dziewczyny!

Ale duuużo piszecie, w życiu tego nie nadrobię!
U Nas dzisiaj świeto - wyczułam prawą, dolną jedyneczkę 5 dni przed skończeniem 7mego miesiąca
Niunia i Olcia jak wizyta u kardiologa? Wszystko ok??

Zmykam, Niunia się obudziła i będzie jadła obiadek.
Pozdrowienia

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:42   #1011
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Jak pamiętam, to podaję. Bo to jest tak, ze jak dodam do mleka, to często akurat tej porcji Agatka nie wypije

Współczuję strasznie tego niejedzenia Stefanka, doskonale wiem, co przechodzisz

My scrabble mamy, eurobusiness, może wreszcie uda nam się zagrać w szachy (co prawda wiele lat nie grałam i nie pamiętam już...), grywamy w warcaby, no i fajny rummikub jest - coś jak remik w karty. A, no i w karciochy lubimy grać na przedporodowej w tysiąca grałam, już ze skurczami

Zaram PMa ci napiszę.

Cytat:

Gratulejszyn dla Luizki i Dania Kropka, pół tortu jest?

Cytat:
Gratulacje dla dzieciaczków ale ten czas pedzi
do mnie jakos jeszcze nie dociera że Gabi na świeta bedzie miała pół roku

My nie spimy od 6,20 , młoda co dzien tak sie budzi po tej zmianie czasu wiec mysle że nie jest zle
za to wieczorem pada o 18tej - godzine wczesniej niz zwykle - ale jak jej nie położe o 18tej to jest tak zmeczona że nie może pózniej usnąc -
wiec co dziwne - idzie spac godzine wczesniej a przesypia jak zwykle bez pobudek o 5tej
najwyrazniej tak potrzebuje - tymbardziej że w dzien moje dziecko spi mało i mam wrażenie że jest ciągle nie dospana ..
choc wczoraj spała przed południem pół godzinki , na spacerze z godzinke i po południu jeszcze półtorej .
zauważyłam że teraz jak sie wczesniej robi ciemno to ona tak koło 16tej potrzebuje sie przespac troszke , tyle tylko że usypianie w dzien zawsze jest z płaczem ostatnio - meczy sie a szkoda jej usnąc
Agu się już przestawiła, budzi się koło 7, gada do siebie w łóżeczku jakieś 20 minut, potem przewijamy i bierzemy do siebie na zabawę i karmienie.

Cytat:

Super, dam mu od jutra. Poł miarki tej od nutramigenu? i normalny smoczek wtedy?

podobają mi się

Pół miarki od nutra daję Natomiast nie wiem jaki smoczek, bo ja rano daję mleko z kaszką ryżową i dopiero do tego ten gluten, więc jest gęste no i leci przez smoczek do kaszek.

Cytat:

Po 4 godzinach nie wydaje mi się, by to od tego?

Z całego serca odradzam. Waży na oko 40-50dag, tylko chrumka po naciśnięciu nosa, wibruje i śpiewa głupią piosenkę. Młoda w ogóle nie jest zainteresowana - no bo co z tym robić?
No i ta waga przesadzona jest

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327074 7]trzymam kciuki . jeszcze parę miesięcy temu zarzekałam się, że ja nieee... w życiu prawka, nie nadaję się...

okazuje się, że macierzyństwo jednak duuużo zmienia. nie chcę z małą jeżdzić autobusami. zwłaszcza, że mieszkam w pobliżu akademików i uczelni, masakra co się dzieje. a poza tym wygodniej sobie siąść za kółkiem i jechać gdzie się chce. no a dreptania wokół bloków to już mam serdecznie dosyć. także lada dzień zapisuję się na kurs

ja od tygodnia podaję codziennie po pół słoika deserku hippa (z biszkoptami) ale chcę właśnie kupić jakąś kaszkę, żeby dodawać do obiadków albo deserków (bo ten co mamy jest tylko w dwóch wersjach, w tym na jeden mamy uczulenie. przecież nie mogę małej dawać dzień w dzień banana z jabłkiem i biszkoptem - niby mogę, ale trochę monotonne to). tylko nie wiem jaką. małża wysłałam, niech się wysili i coś kupi.
[/QUOTE]

Też chcę na prawko iść po nowym roku.
A ja najczęściej teraz robię tak, że blenderuję owoc własny i dodaję tylko słoiczek. Dzisiaj np. dałam troszkę gruszek do startych winogron i troszkę jabłek z dziką różą i winogronami, no i wtryniam do tego miksu od razu trochę mleka, 30ml wody + miarka, coby go więcej miała. Tyle, że rzadkie wyszło, nawet mimo zagęszczenia nutritonem.

A wczoraj robiłam banana z mlekiem też i słoikowym bananem z marchwią i czymś tam.

Wieczorem wczoraj dałam jej łyżeczką kaszkę bananową, no i znów zatwardzenie - czyli po mleku z kaszką do wypicia nic, ale już po gęstym zonk. Więc dzisiaj dam kleik kukurydziany tak, ale zmieszam może z owocem jakimś? Albo z sokiem.

Chyba wiem, czemu młoda tak śpi niespokojnie - za gorąco jej. Od kilku dni kołderką była przykryta, bo śpiworki w praniu, no i jak o 3 dzisiaj ją przewijalam (a w śpiworku nigdy się tak nie budzi - widać ciepło i uwierały ją siuśki), to nogi miała cholernie ciepłe.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:43   #1012
kardashi
Zakorzenienie

Bydgoś gratulacje 7 miesięcy
O matko jak ten czas leci
A jaka dama będzie na święta.. fiu fiuuu..

Mi paediatra kazała odstawić na wizycie 2 szczepienia temu. Teraz będzie pewnie kazała podawać Bo mówiła że na zimę znów wrócimy do niej.

Blanka ma uczulenie na pomidory. Dałam jej indyka z pomidorami i straszne krostki wyskoczyły na policzkach.
Za to po deserkach z jogurtem nic nie jest i strasznie smakowało

Coś jeszcze miałam napisac noo ale zapomniałam

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:55   #1013
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
o zesz...ludzie niczego sie juz nie boją..
Cytat:

Gratki dla Lusi
I dla Dania
a my dzis pobudka o 6.30 popiszcelismy w wyrku do 8.30 , papu i spanko do 9.30...poranne rytuały, potem podałam owocki-jablko z jagodami bobovity, a o 11.30 drzemka po cycku oczywiscie
chce wprowadzac gluten i chyba skusze sie na te biszkopty do owocow...tylko jakie? jakies specjalne dla niemowlat? jakie podajecie? a do obiadkow co moge dac? bo biszkopt to jakos tak slodko brzmi..i ile tego biszkopta?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 11:01   #1014
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23271565]...
Też chcę na prawko iść po nowym roku.
...[/QUOTE]

ale wiesz, że od stycznia prawko drożeje? vat dowalają... 23%
dlatego ja jeszcze chcę w tym roku się zapisać.

a właśnie... moja córa wstała dziś 8:45

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
...
chce wprowadzac gluten i chyba skusze sie na te biszkopty do owocow...tylko jakie? jakies specjalne dla niemowlat? jakie podajecie? a do obiadkow co moge dac? bo biszkopt to jakos tak slodko brzmi..i ile tego biszkopta?
hipp ma biszkopty, ale na nich jest napisane że od 7 m-ca. tylko że chyba te same biszkopty dodają do deserków od 5 m-ca. chyba chodzi tylko o to że te od 7 są w całości, a w słoiku rozdrobnione, pewnie to to samo, ale ręki nie dam uciąć.
Stary 2010-11-16, 11:08   #1015
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Emko, wiem, ale nie mam kasy teraz.

Te ciasteczka hipp po 7 miesiącu są, ale do jedzenia w całości, na opakowaniu napisali, że po 5 można wkruszyć właśnie do owoców. 1-2 sztuki.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:19   #1016
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23272123]Emko, wiem, ale nie mam kasy teraz.
...[/QUOTE]

tak tylko wspomniałam, jakbyś nie wiedziała jednak

ja też kasy nie mam
ale zapisuję się teraz, w większości szkół można płacić na raty, także wyskrobię teraz na pierwszą wpłatę, będzie jeszcze po starej cenie.

zaraz mnie coś trafi... sąsiadka od 2 godzin nosi jakieś wielkie rzeczy do i z piwnicy (donice, jakieś kwietniki) i nie dość że napieprza na klatce to jeszcze tłucze non stop drzwiami od piwnicy (ja na parterze mieszkam)... pomijam, że mi małą obudziła... i tak była pora 2 śniadania... ale te dźwięki...
Stary 2010-11-16, 13:16   #1017
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Ale duuużo piszecie, w życiu tego nie nadrobię!
U Nas dzisiaj świeto - wyczułam prawą, dolną jedyneczkę 5 dni przed skończeniem 7mego miesiąca
Niunia i Olcia jak wizyta u kardiologa? Wszystko ok??

Zmykam, Niunia się obudziła i będzie jadła obiadek.
Pozdrowienia
Witaj, dawno Cię nie było.
za ząbka.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
o zesz...ludzie niczego sie juz nie boją..

Gratki dla Lusi
I dla Dania
a my dzis pobudka o 6.30 popiszcelismy w wyrku do 8.30 , papu i spanko do 9.30...poranne rytuały, potem podałam owocki-jablko z jagodami bobovity, a o 11.30 drzemka po cycku oczywiscie
Ja daję zwykłe biszkopty, wkruszam do deserku pół ciastka. Do zupek możesz dodać kaszkę manną.

kumkura, sto lat, sto lat.....

Luiza

Czas edycji: 2010-11-16 o 13:22
Stary 2010-11-16, 13:24   #1018
kardashi
Zakorzenienie

Ja też dałam normalny biszkopt
Tzn ten z Petitków, bo sama je jadłam to pokruszyłam

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:35   #1019
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23271565]

Z całego serca odradzam. Waży na oko 40-50dag, tylko chrumka po naciśnięciu nosa, wibruje i śpiewa głupią piosenkę. Młoda w ogóle nie jest zainteresowana - no bo co z tym robić?
No i ta waga przesadzona jest

.[/QUOTE]

a tak ładnie wygląda....

Stary 2010-11-16, 14:08   #1020
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Blanka ma uczulenie na pomidory. Dałam jej indyka z pomidorami i straszne krostki wyskoczyły na policzkach.
Za to po deserkach z jogurtem nic nie jest i strasznie smakowało
pomidory lubią uczulać.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości