|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() warczy, hehehe, ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23266239] Młoda rano wypiła zagęszczone kaszką mleko - 150ml, potem słoiczek owoców, pół dużego obiadku, no i niespecjalnie mleko chciała - to o 17 zrobiłam jej normalnie gęstą kaszkę na mleku, by to mleko przemycić, no i taką gęstą łyżeczką wsunęła, w sumie też jakieś 150ml. Potem po 20 130ml mleka. Dalej mało :/ mam nadzieję, że zje od męża jeszcze.[/QUOTE] jej, skad ja to znam ![]() ----------------------------------------- u nas nocka srednia, maly sie b.czesto budzil, potrzebowal zlapac mnie za raczke i znow spal dalej, nie wiem o co kaman ![]() ![]() oczywiscie sie nie wyspalam, ![]() zaraz za prasowanie sie biore, wzielam prysznic i maseczke sobie trzasnelam ![]() Stefek ma d3w mleku i dostaje codziennie tran i nie wiem czy to wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- zapomnialam sie pochwalic, kupilam pod choinke sobie i malzowi nowy monopol z terminalem bankowym ![]() czyli bedzie zabawa na swieta oprocz scrabli ![]() znacie jeszcze jakies fajne gry?
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Dzień dobry........... nie śpimy od 6.20 ![]() ![]() Luizka dostała jeszcze to. Bluzeczkę będzie miała założoną na święta, pod nią białe body. justin, Monopoly fajna sprawa. My mamy jeszcze tą http://www.czaszabawy.pl/p/pl/hasbro...nie+04139.html
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-16 o 06:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23254608]jak ta ośmiorniczka "działa" ? co z nia można robić?
![]() [/QUOTE] mają przyzsawki dzięki którym możesz je przyssac np na wannie ![]() ------------------------------------------------------------------------------------ witam.Dziś spaliśmy do 6.40 ![]() Dziewczyny dziecko mnie bije.......jak ubieram ją to tłucze mnie rękoma z całej sily. Po dyni z ziemniakami nie bylo rewelacjii więc dzis jemy szpinak.Ciekawe czy będzie jesc. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- [QUOTE=bydgoszczanka;23268 113] Luizka dostała jeszcze to. Bluzeczkę będzie miała założoną na święta, pod nią białe body. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-16 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Justin ja podaję dwie kropelki dziennie. Jeśli codziennie dajesz tran to chyba nie musisz już ten d3. Witaj w klubie niewyspanych
![]()
#995 |
Zakorzenienie
|
Luiza kończy dzisiaj 7 miesięcy
![]() ![]() kropka, najlepszego dla Dania za pół roczku ![]()
#996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do mnie jakos jeszcze nie dociera że Gabi na świeta bedzie miała pół roku ![]() My nie spimy od 6,20 , młoda co dzien tak sie budzi po tej zmianie czasu wiec mysle że nie jest zle ![]() za to wieczorem pada o 18tej - godzine wczesniej niz zwykle - ale jak jej nie położe o 18tej to jest tak zmeczona że nie może pózniej usnąc - wiec co dziwne - idzie spac godzine wczesniej a przesypia jak zwykle bez pobudek o 5tej ![]() najwyrazniej tak potrzebuje - tymbardziej że w dzien moje dziecko spi mało i mam wrażenie że jest ciągle nie dospana .. choc wczoraj spała przed południem pół godzinki , na spacerze z godzinke i po południu jeszcze półtorej . ![]() zauważyłam że teraz jak sie wczesniej robi ciemno to ona tak koło 16tej potrzebuje sie przespac troszke , tyle tylko że usypianie w dzien zawsze jest z płaczem ostatnio - meczy sie a szkoda jej usnąc ![]()
![]() |
#997 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23266239]Ja daję właśnie tę ![]() [/QUOTE]Super, dam mu od jutra. Poł miarki tej od nutramigenu? i normalny smoczek wtedy? Cytat:
A co do tranu, to ja właśnie mam problem. Kupiłam już Mollersa i chcę podawać, tylko właśnie, co wtedy z vit d3? czy nie za dużo tego będzie? Dziś idziemy się osłuchać do pani doktor, ale wątpie, że coś doradzi. A z czego są zrobione te ośmiorniczki? Czy są twarde czy miękkie? ![]() podobają mi się ![]() Wczoraj w Auchan widziałam takie delfinki do kąpieli z tej samej firmy co ośmiorniczki, ale ośmiorniczki bardziej mi się podobają.
![]() |
#998 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Kafuniax lepiej zapytaj pediatry. Ja jak wprowadzałam tran to kazała odstawić d3.
Gratulacje dla Luizki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-16 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Raczkowanie
|
Luiza i Danio
![]() ![]() ![]() Justin, dam znać, idę na 17. 30 ![]()
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Fajna gra.Musze sie za nią rożejzej jak w pl będziemy. Cytat:
7 miesiecy ![]() ![]() ![]() ![]() No i dla Dania również gratki za poł roku ![]() ![]() U nas nocka ok.Olcia poszła spać o 22.00,obudziła sie o 3.00 i o 6.00 na cyca.O 7.00 zaczeła już gadać do sufitu. Teraz śpi znowu po cycu. Wczoraj Olcia wtrąbiła cały słoiczek ziemniak+dynia i po 4 godzinach go zwróciła ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- A co myślicie o tych zabawkach... http://allegro.pl/fisher-price-bawis...307812098.html http://allegro.pl/fisher-price-bawis...264771818.html
![]() |
#1003 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaś mam obsesje,jak wychodzę z małym,że ktoś mnie napadnie,ze np.ukradnie torebke itp no bo przeciez wiadomo,że z wózkiem ne będe gonić za złodziejem... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak byłam na szczepieniu to pediatra powiedziała,ze wit d3 cały cza,naet jak tran podam....a ten cebion można normalne tez dawać czy muszą byc jakieś wskazania? My wczoraj jedliśmy cukinie z łososiemi ziemniczkami,położyłam spać i jak się obudził dostał pierś i owocki i zaczoł tak płakać że odrazu pomyślałam,że topo tym łososiu...ale okazało się ,że biedakowi cciło się strasznie pić...podałam mu łyżeczką soczekbobovity winogrona z koprem włoskim i rumiankiem...pół buteleczki wypił a za parę minut wyszedł ładny kupsztal spóźniony pare godzin bo powinien być rano ![]() zamierzam zamówić małemu takie bucik wydają mi się ok a wy co sądzicie? https://www.bobo-kids.pl/pl/buciki-n...-12-m-cy,6,718 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-11-16 o 10:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie... każdy lekarz mówi co innego. Jeszcze moja teściowa jest pielęgniarką to też mi mówi co u niej panie doktor polecają i też inaczej gadają niż moi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() okazuje się, że macierzyństwo jednak duuużo zmienia. nie chcę z małą jeżdzić autobusami. zwłaszcza, że mieszkam w pobliżu akademików i uczelni, masakra co się dzieje. a poza tym wygodniej sobie siąść za kółkiem i jechać gdzie się chce. no a dreptania wokół bloków to już mam serdecznie dosyć. także lada dzień zapisuję się na kurs Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() i dla Danielka też ma się rozumieć ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-16 o 10:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------------------ moje dziecko lezy w łózeczku i smakuje swoją bluzkę.Tak fajnie wysuwa jezyczek ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-16 o 10:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Ale duuużo piszecie, w życiu tego nie nadrobię! U Nas dzisiaj świeto - wyczułam prawą, dolną jedyneczkę ![]() ![]() Niunia i Olcia jak wizyta u kardiologa? Wszystko ok?? Zmykam, Niunia się obudziła i będzie jadła obiadek. Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Współczuję strasznie tego niejedzenia Stefanka, doskonale wiem, co przechodzisz ![]() My scrabble mamy, eurobusiness, może wreszcie uda nam się zagrać w szachy (co prawda wiele lat nie grałam i nie pamiętam już...), grywamy w warcaby, no i fajny rummikub jest - coś jak remik w karty. A, no i w karciochy lubimy grać ![]() ![]() Zaram PMa ci napiszę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i ta waga przesadzona jest ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327074 7]trzymam kciuki ![]() okazuje się, że macierzyństwo jednak duuużo zmienia. nie chcę z małą jeżdzić autobusami. zwłaszcza, że mieszkam w pobliżu akademików i uczelni, masakra co się dzieje. a poza tym wygodniej sobie siąść za kółkiem i jechać gdzie się chce. no a dreptania wokół bloków to już mam serdecznie dosyć. także lada dzień zapisuję się na kurs ja od tygodnia podaję codziennie po pół słoika deserku hippa (z biszkoptami) ale chcę właśnie kupić jakąś kaszkę, żeby dodawać do obiadków albo deserków (bo ten co mamy jest tylko w dwóch wersjach, w tym na jeden mamy uczulenie. przecież nie mogę małej dawać dzień w dzień banana z jabłkiem i biszkoptem - niby mogę, ale trochę monotonne to). tylko nie wiem jaką. małża wysłałam, niech się wysili i coś kupi. [/QUOTE] Też chcę na prawko iść ![]() A ja najczęściej teraz robię tak, że blenderuję owoc własny i dodaję tylko słoiczek. Dzisiaj np. dałam troszkę gruszek do startych winogron i troszkę jabłek z dziką różą i winogronami, no i wtryniam do tego miksu od razu trochę mleka, 30ml wody + miarka, coby go więcej miała. Tyle, że rzadkie wyszło, nawet mimo zagęszczenia nutritonem. A wczoraj robiłam banana z mlekiem też i słoikowym bananem z marchwią i czymś tam. Wieczorem wczoraj dałam jej łyżeczką kaszkę bananową, no i znów zatwardzenie - czyli po mleku z kaszką do wypicia nic, ale już po gęstym zonk. Więc dzisiaj dam kleik kukurydziany tak, ale zmieszam może z owocem jakimś? Albo z sokiem. Chyba wiem, czemu młoda tak śpi niespokojnie - za gorąco jej. Od kilku dni kołderką była przykryta, bo śpiworki w praniu, no i jak o 3 dzisiaj ją przewijalam (a w śpiworku nigdy się tak nie budzi - widać ciepło i uwierały ją siuśki), to nogi miała cholernie ciepłe. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś gratulacje 7 miesięcy
![]() O matko jak ten czas leci ![]() A jaka dama będzie na święta.. fiu fiuuu.. Mi paediatra kazała odstawić na wizycie 2 szczepienia temu. Teraz będzie pewnie kazała podawać ![]() Blanka ma uczulenie na pomidory. Dałam jej indyka z pomidorami i straszne krostki wyskoczyły na policzkach. Za to po deserkach z jogurtem nic nie jest i strasznie smakowało ![]() Coś jeszcze miałam napisac noo ale zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla Dania ![]() a my dzis pobudka o 6.30 ![]() ![]() chce wprowadzac gluten i chyba skusze sie na te biszkopty do owocow...tylko jakie? jakies specjalne dla niemowlat? jakie podajecie? a do obiadkow co moge dac? bo biszkopt to jakos tak slodko brzmi..i ile tego biszkopta?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23271565]...
Też chcę na prawko iść ![]() ...[/QUOTE] ale wiesz, że od stycznia prawko drożeje? vat dowalają... 23% ![]() dlatego ja jeszcze chcę w tym roku się zapisać. a właśnie... moja córa wstała dziś 8:45 ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- hipp ma biszkopty, ale na nich jest napisane że od 7 m-ca. tylko że chyba te same biszkopty dodają do deserków od 5 m-ca. chyba chodzi tylko o to że te od 7 są w całości, a w słoiku rozdrobnione, pewnie to to samo, ale ręki nie dam uciąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Konto usunięte
|
Emko, wiem, ale nie mam kasy teraz.
Te ciasteczka hipp po 7 miesiącu są, ale do jedzenia w całości, na opakowaniu napisali, że po 5 można wkruszyć właśnie do owoców. 1-2 sztuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23272123]Emko, wiem, ale nie mam kasy teraz.
...[/QUOTE] tak tylko wspomniałam, jakbyś nie wiedziała jednak ![]() ja też kasy nie mam ![]() ale zapisuję się teraz, w większości szkół można płacić na raty, także wyskrobię teraz na pierwszą wpłatę, będzie jeszcze po starej cenie. zaraz mnie coś trafi... sąsiadka od 2 godzin nosi jakieś wielkie rzeczy do i z piwnicy (donice, jakieś kwietniki) i nie dość że napieprza na klatce to jeszcze tłucze non stop drzwiami od piwnicy (ja na parterze mieszkam)... pomijam, że mi małą obudziła... i tak była pora 2 śniadania... ale te dźwięki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kumkura, sto lat, sto lat..... ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-16 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Ja też dałam normalny biszkopt
![]() Tzn ten z Petitków, bo sama je jadłam to pokruszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23271565]
Z całego serca odradzam. Waży na oko 40-50dag, tylko chrumka po naciśnięciu nosa, wibruje i śpiewa głupią piosenkę. Młoda w ogóle nie jest zainteresowana - no bo co z tym robić? No i ta waga przesadzona jest ![]() .[/QUOTE] ![]() ![]()
#1020 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.