|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------------ czesc dziewczyny, zaczynam podejrzewac, ze cierpie na bezsennosc...w dzien nie potrafie sie zdrzemnac choc na chwilke, wieczorem klade sie kolo 2, chodze, ukladam, sterylizuje butle, ogarniam kuchnie, dzis po 1 Maly sie obudzil zlany po pachy, wiec musialam przebrac, zmienic mu posciel, nakarmic, zasnal kolo 2.30 a ja z boku na bok...w koncu usnelam - budze sie o 6...i doopa, juz nie moge spac ![]() ![]() Jak juz zasne to spie troche, ale nie daj boszeeee sie przebudze to kaplica, Malusio ladnie dzis spal i jeszcze spi, malz mnie goni jeszcze do spania, powiedzial, ze zajmie sie Bibulkiem ![]() ![]() no to sie wygadalam ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Ja wiem,że to są skutki niedotlenienia ![]() Co do ćwiczen VOJTY to serce mi się kroi.Rehabilitant uciska pewne partie ciała tak że dziecko wyje z bólu ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() dołączam zdj.Nie uwazacie,ze dziwnie rozchodzą jej się ręce? Spadek napięcia mieśniowego przyszedł nagle ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-27 o 06:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() a tak naprawde Ami nie potrafi długo z tyłkiem usiedziec na jednym miejscu tak jej zabawa dłuzej trwa bo ona sobie z tego worka wyjmie te zabawki o to sie nie bój ![]() kurcze siedzi se pyza koło mnie dobiera sie do klawiatury gryzie mnie ciagnie za rekaw bo jej nie dam rekami o klawiature walic haha przed 5 min wył mi prad pociagneła za kabel ktory i tak schowałam ![]() nie no to dziecko wogóle nie idzie z mama na kompromis ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
ty to masz sie fajnie mloda ostatnio wcale nie chce byc w wózku ryczy tak glosno ze wszyscy sie na mnie patrza nie wiem co mam zrobic mam juz w gondolce podwyzszone oparcie i nic to nie daje ona poprostu nie lubi byc grubo ubrana smieje sie ze to majówka to nieprzyzwyczajona w kożuchu chodzic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
trzymam kciuki za rehabilitacje czesto kladz na brzuch rób jej samolot przełoz przez noge na brzuchu Michasia wszystko nadgoni nie martw sie bratanek mojego tż jak mial 9 miesiecy dopiero zaczynał siadac teraz ma 12 miesiecy i chodzi ale nie sam tylko przy meblach ale chwila malenka i sam sie pusci jak mial 4 miesiace zaczal rechabilitacje i trwała do 6-7 miesiaca tylko on to inna inkszosc ale nadrobil ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23466878]Bydgoś - guza? ![]() Amelka super ![]() Za to najnowsza ukochana zabawa to berek (ja ją na ręce, a ktoś nas goni), no i skradanie się do dziecka ![]() ![]() ![]() ona ma frajde jak sobie je z niego wyciaga ![]() ![]() dokladnie moja tak sie smieje ze az jej łzy leca ![]() ![]() gada 0itp033 , ,,, to wiadomosc dla Agatki od Amelki jacie jaka z niej wiercipieta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- mniam ale smakowicie wyglada
![]() |
#1894 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ale się dziś wyspałam ![]() i chwalę się, że Wiktorek kończy dziś 5 miesięcy ![]() iza mi się nie chce otworzyć to zdjęcie
#1895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też tak mam - w dzień od dziecka spać nie umiem, jedynie co to w nocy, a jak mnie już przebudzą to masakra usnąć problem, więc czasem już od 4 jestem na nogach. ![]() Cytat:
![]() Teściową się nie przejmuj. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Migotko gratulacje dla Wiktorka ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- A mi od rana "froterka" zajęła się podłogą w pokoju dziennym. Mam nadzieję, że ładnie mi podłogę wyfroteruje. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Konto usunięte
|
Iza spokojnie
![]() ![]() I nie nastawiaj się na Voytę. Pisałyśmy ci już - przy niewielkich problemach to częściej jest Bobath, no i przy osłabionym napięciu tym bardziej. Osobiście polecam basen - niekoniecznie zajęcia takie zorganizowane, ale idźcie z małą gdzieś gdzie maluchy mogą chodzić, poruszajcie się z nią w wodzie. No i konie, ale chyba za malutka jest córa. Aczkolwiek musiałabyś dopytać. Piszę to na podstawie tego, jak ćwiczą moi podopieczni, a mam też ze słabym napięciem. Nie wkręcaj się, że to skutki niedotlenienia. Co do niespania - dziewczyny, mam to samo, chyba sobie kupię jakieś zielarstwo na sen ![]() Zaraz spadam myć łazienkę, a potem oszołom i zabawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23474112]Osobiście polecam basen - niekoniecznie zajęcia takie zorganizowane, ale idźcie z małą gdzieś gdzie maluchy mogą chodzić, poruszajcie się z nią w wodzie. No i konie, ale chyba za malutka jest córa. Aczkolwiek musiałabyś dopytać. Piszę to na podstawie tego, jak ćwiczą moi podopieczni, a mam też ze słabym napięciem. [/QUOTE]
Mi fizjoterapeutka mówiła, że nie poleca basenu dopóki właśnie maluch sobie z grawitacją nie poradzi. Tym bardziej, jak z utrzymaniem główki problemy to bym nie poszła. Jak już dobrze trzyma to wtedy można. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Konto usunięte
|
No widzisz, a moje dzieciaki chodzą. Podejrzewam, że to jak z lekarzami - co inny, to inna opinia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zadomowienie
|
No tak Szaju ale one mają już po kilka lat a nie kilka miesięcy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Konto usunięte
|
No też fakt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw sie kochana i kładz małą dużo na brzuchu a bedą efekty ![]() Niby powinna juz tą głowe trzymac prosto ale nie ma reguły napewno w krótce bedą efekty - każdy dziec rozwija sie w swoim tepie , no i jakie niedotlenienie ![]() ![]() bo u mnie akcja trwała niby 5 godzin , ale młoda cieżko sie przeciskała - wody w koncówce były juz zielone , młoda była niedotleniona i cała sina , punktów dostała zaledwie 6, a napisali jej że urodziła sie w zamartwicy !!!! Ty wiesz jak to brzmi... ![]() jak zaczełam czytac co to oznacza to myślałam że w paranoje wpadne .... A skutków ubocznych nie ma i każdy lekarz sie dziwi jak ona szybko sie rozwija , na dobrą sprawe co drugie dziecko rodzi sie niedotlenione .... bedzie dobrze ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-11-27 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tesciowej nie sluchaj!! Wiadomo ze dzieci tak maja ze zaczynaja gowozyc a pozniej jakis przestuj nie wiadomo skad ale po jakims czasie znowu zaczynaja. A jesli chodzi o Vojte to dziecko nie placze z bolu tylko jest unieruchomione, niewygodnie mu i dlatego placze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
zajmuje sie
BRATKAB-dzieki,znalazłam ten post ze zdjeciem ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-27 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do gaworzenia to nic się nie przejmuj ten etap przechodzą wszystkie dzieci. W poradii rehabilitacyjnej do której chodzimy z Kubusiem oprócz rehabilitacji są jeszcze wizyty z psychologiem, pedagogiem i logopedą, który to wytłumaczył mi, że tak przed 6m dziecko na jakiś czas "milknie" ponieważ wiecej wtedy słucha. Rzeczywiście rano Kubuś jak wstanie gada jak najęty, ale dopóki do niego nie przyjdziemy, a później przez cały dzień bardziej słucha i piszczy, albo właśnie buczy ![]() ![]() Więc ważne, żeby się z dzieckiem udać po fachową poradę ![]() Tak przy okazji z innej beczki to mam pytanie do Was Kochane. Mogę zblendować ugotowane swoje mięsko (bez hormonów ![]() ![]() Dziewczynki napisze coś tu jeszcze, ale nie zlinczujcie mnie. Nie chce się wymądrzać tylko przekazać info jakie uzyskałam w poradnii. Z racji, że często niektóre z Was (ja też ![]() Przewrót z pleców na brzuszek powinien wystapić jako pierwszy i pojawia sie około 6 miesiąca. Przewrót z brzuszka na plecy około 7 miesiąca i wszystkie te przwroty w 3-4 miesiącu są przypadkowe i wynikiem przeciążenia głowki. Siad skośny około 7,5 miesiąca i wtedy jest sygnał, że dziecko jest gotowe do siadu. Rehabilitant przestrzegał mnie, żeby nie sadzać dziecko mimo, że posadzone będzie siedziało ponieważ mieście są jeszcze słabe. Bratka co na ten temat mówią u Was? Ok to tyle i mam nadzieję, że nie odbierzecie to jako wymądrzanie się bo nie taki był zamysł tego posta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś idziemy na imprezę więc mi przejdzie głupota ![]() -------------------------------------------------------------------------------------- DZIEKI DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-27 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanie czy któraś z was ma taki wózek,albo jakąś opinie na jego temat. ![]() ![]() http://allegro.pl/inglesina-max-prak...321819073.html bo tak jak mówiłam chce wymienic....tylko te kółka mi nie pasują ![]() ew.pójdę na wątek o spacerówkach ![]()
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
Bratka dzięki
![]()
#1908 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie,
czasem podczytuję, ale ostatnio nie mam czasu odpisać. Nie wiem co się dzieje z moją Olą. Od dwóch tygodni tylko płacze, czyli dokładnie od momentu, gdy zaczęłam wprowadzać coś innego do jej jadłospisu. Póki co to tylko kleik ryżowy, marchewka, ziemniak, jabco, dynia. Nawet przy jedzeniu jest prężenie i krzyk ![]() Mam pytanie, czy czerwone policzki to zawsze efekt alergii pokarmowej, czy może być spowodowane ząbkowaniem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A teściowej to ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego, więc złożę wszystkim hurtem gratki za miesięcznice i nowe umiejętności. Dzieciaczki na zdjęciach jak zwykle cudne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pamietam jak moja mala czasami wypychala mi lewa czesc brzucha tylko ![]() hehe, pies i to obydwa ![]() fajnie, u nas na basenie nie mozna robic zdjec ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23469566]Ponawiam apel - gdzie jest JamaicaP ![]() pewnie jak dziewczyny mowia, przeprowadza sie i neta niet. Wroci. Jamaica wracaj kochana! Cytat:
Nie wiem czy u nas to alergia bo moja nie placze..w poniedzialak dopytam na wizycie bo policzki sa tez suche.. Pewnie Ola musi sie przyzwyczaic do innego jedzenia dlatego podawaj stopniowa po kilka lyczeczek dziennie i mleko (jesli karmisz cycem to mozesz wymieszac jedzenie ze swoim mlekiem, mi tak doradzali). Piekna noc byla dzisiaj. Spalam ciurkiem 7,5 h, dalam mleko i jeszcze 2h snu. Cud jakis. Teraz tez kima od 1,5 h. ![]()
![]() |
#1910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do kąpieli - niby nie muszę, ale długo nie wytrzyma i tak. no chyba, że ta nowa metoda usypiania będzie czynić cuda, to może uda się ją uśpić troszkę w ciągu dnia. znaczy więcej niż zwykle. (właśnie przed chwilą się udało). małż mi trochę narozrabiał i teraz się stara ![]() na basenie znów super, ale dwoje dzieci darło się całe zajęcia, co chyba na Ewcię wpłynęło, bo miała momenty, gdy była chwilowo niespokojna. zdjęcia później, bo jeszcze nie było okazji ich zgrać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Rozeznanie
|
Witam w ten mroźny dzionek
![]() Nie mam dzis nastroju...nie wiem czego to wynik,ot tak.. Za tydzien chrzciny, a my dalej w rozsypce. Mam wrażenie, że z niczym nie zdążymy ![]() ![]() U nas nocki dziwne..dalej śpie razem z A., bo nie mam siły co chwilę wstawać- dzis już na pewno wsadzam go do łóżeczka...niech się dzieje co chce. Gratuluję wszystkim dzieciakom miesięcznic ![]() My wczoraj skończylismy 5 miesięcy...ale ten czas zleciał...a jeszcze niedawno szykowałam torbę do szpitala ![]() AAaa, z "newsów":moja siostra jest w ciąży ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi, czy Sinlac zastepuje cały mleczny posiłek?? Jesli zrobie go jak na opakowaniu- 12oml wody chyba i kilka łyżek proszku, to traktuję to jako danie????A może by jakis owoc do tego?? \buziaki, lece , bo książę wstał ![]()
![]() |
#1912 |
Rozeznanie
|
ja na chwilke, wieczorkiem ogarne dzisiejsza posciki
![]() wklejam fotki, wczorajsze zakupki, grube skarpetki i super spodenki, bluzeczka i bardzo ladny sweterek na wigilje ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tesciowa jak chce niech robi, narobi sie a Wy zjecie ![]() Cytat:
![]() A eskimoscik super sobie kima i mroz mu nie straszny ![]()
![]() |
#1915 | |
Zadomowienie
|
Justynko - ubranka i eskimosik
![]() Cytat:
![]() A ja się chwalę. Na zdjęciach zrobiony przeze mnie prezent dla małego na Mikołaja. Zainspirowała mnie Szaja. Taka sobie powłoczka na poduszkę dwustronna, i do domu, i na spacer. Może być?? Podoba się?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
o proszę, kolejny talent się marnuje
![]() wpadam z foteczkami basenowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-27 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
bratkab ale fajniusia poducha
![]() justin fajne ciuszki. Granatowy sweterek ![]() margo fajne fotki, a Ewcia z tymi ząbkami jak roczniak wygląda ![]() A moje dziecko już dwie godziny śpi, nawet mogłam się chwilkę zdrzemnąć. Już nie pamiętam kiedy on tak długo spal w dzień.
#1919 | ||||
Zakorzenienie
|
Jaką cudną ma minkę na trzecim zdjęciu.
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Dzięki. ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23474112] Zaraz spadam myć łazienkę, a potem oszołom i zabawki ![]() ![]() ![]() Swoją drogą masz w nos, jak jesteś w Gliwicach, a ja nic o tym nie wiem. ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jasne, że możesz. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Chyba bardzo jej się tam podoba. ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Ktoś wie do którego Oszołoma pojechała Szaja?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zadomowienie
|
Zakładam, że do tego w Sosnowcu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.