|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
velluto gratulacje miesięcznicy
![]() A odnośnie pytania to swoje ciuszki mam zamiar sprzedać- małej oczywiście zostawiam dla kolejnego dzidzia. bratkab podusia fantastyczna ![]() ![]() justini ślicznie wyglądacie ![]() My saneczki już mamy w domu- od Mikołaja- chrzestnego ojca- jak się będzie korzystać w tym roku to się okaże ale też na pewno na równym ![]() My pampki używamy i jest ok ![]() Mam pytanko bo od przeszło tyg wprowadziłam gluten- nie posłuchałam lekarki żeby do roku czekać- mała skończyła 7 mies więc może za późno albo co bo boję się że ma uczulenie- już piszę o co chodzi. Pod kolankiem pojawiło się troszkę chrostek i tworzą jakby taką suchą plamkę. Taką suchą plamkę zauważyłam też nad pupcią jedną ale dziś są już trzy. I nie wiem czy to może reakcja alergiczna na gluten- może źle że teraz wprowadziłam? O te plamki podejrzewam też kaszkę mleczno- ryżową o od kilku dni wprowadziliśmy - bo mi się mleka nie chciało odciągać. I teraz mam dylemat- bo uczulenie na gluten o ile dobrze pamiętam po tyg dopiero podawania może się ujawnić tak? Czy od razu po podaniu? Innych objawów nie mamy- no dziś była kupka rzadsza ale to na ząbki bo chciała pogryźć i ślini się strasznie- kolejny idzie. Na razie zrobiłam tak że odstawiłam kaszkę mleczno-ryżową wróciłam do ryżowej, a gluten na razie zostawiłam. Jak w ciągu kilku dni jej nie zejdzie to pewnie gluten? Bosze boję się że przez to że podałam jej gluten w nieodpowiednim okresie sama zwiększyłam prawdopodobieństwo alergii ![]() Przyszło mi do głowy że może nad pupcią to jeszcze od pampersa- ostatnio więcej sika jak częściej pije z butli- i parę razy miała full nasikane i troszkę w tym była i może to od tego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ciekawe kiedy u mnie nadejda takie czasy i czy w ogole kiedys nadejdą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Moje dziecko dopiero zasnelo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
witam po przerwie technicznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
jestem pierwsza? cześć kobity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zadomowienie
|
ja tez witam....ale odwyk...nie wiedziałam,co ze sobą zrobic....i jeszcze ta pogoda
![]()
#2016 |
Rozeznanie
|
Witam po przerwie, tego to sie chyba nikt nie spodziewal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez witam ![]() A mi dobrze zrobił taki "odwyk" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Bardzo dziekuje wszystkim za gratulacje z okazji pół roczku ![]() Olivko - my też mamy takie suche plamy na ciele, ostatnio pokazały się właśnie pod kolankami, ale u nas pojawiły się one wcześniej, przed wprowadzeniem glutenu. Pokazywałam to pediatrze, to powiedziała, że to prawdopodobnie reakcja na rozszerzenie diety, kazała smarować bepanthenem i rozszerzać dietę dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam ostatnio głowy do książek....ani weny na czytanie ciężko mi się skupic,ale czas to zmienić ![]() zaś byłam na zakupach i wreszcie udało mi się kupić kurtkę ![]()
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Mała przerwa dobrze mi zrobiła
![]() Suche placki Szymon miał jeszcze przed wprowadzeniem stalych pokarmów. Ma je w okolicach łokci... Starszy syn znowu suche placki dostał w 4 miesiącu, jak wprowadzilam marchewkę, przedtem zero problemów ze skórą. Ja smaruję Emolium specjalnym. A u nas sukcesik. Ostatnio się żaliłam, że mały nic nie robi. Wczoraj przewrócił się z plecków na brzuch dwa razy ![]()
#2020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co chwile sprawdzałam, czy juz mozna się zalogować...ehh I w skrócie: Wczoraj byliśmy na szczepieniu i jakos to przeżyliśmy ![]() Wymiary mojego "okruszka": 72cm i 9850g....normalnie szok ![]() Dzis wybywamy na wieś do teściów- i zostajemy już do chrzcin(sobota), więc trzymajcie kciuki, bym wytrzymała to nerwowo ![]() Kupiłam siateczke do owoców, bo o dziwo znalazłam ją u mnie w dzieciowym sklepie... Ps. Kardashi- jam z Kozienic ![]() buziaki, do "po weekendzie"
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Ja też witam.
Cytat:
![]() U nas zima na całego.Córce szkołe zamkneli, maż siedzi w firmie bo drogi zasypało i nie puszczają vanów.Mąż jest kierowcą. A wczoraj zakupiłam nowe kloscki sensoryczne z zyrafą za 63zł i się zdziwiłam bo po tyle to używki chodza.http://allegro.onet.pl/nowa-zyrafa-f...346964768.html Olcia wczoraj zaliczyła pierwszy śnieg i nie bardzo jej się podobał spacer w kombinezonie bo mało świata widziała. Dziś na miasto musze iść na nogach lub autobusem (jak pojedzie) bo mi mąz zabronił jeździć autem. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-12-01 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | ||
Zadomowienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję ząbków ![]() no i kciuki za weekend z teściami ![]() ![]() U nas zima na całego, mróz trzyma non stop ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszyska
![]() Ale nas załatwili cooo???? Chociaż moje dziecko to pozytywnie odczuło.... ![]() No tak , mi została jeszcze do nadrobienia sobota i niedziela więc ponadrabiam zaraz. A póki co: Mroźno -15 ![]() Dzisiaj i wczoraj bez spaceru ale znalazłam sposób, mamy taki pusty pokój który teściowie remontują już 100 lat- wszystko już jest poza meblami, więc usypiam małego, ubieram trochę , pakuje w wózek i wstawiam tam , po uprzednim otwarciu okna jak szeroko. Swieże powietrze ze hej a mamusia ma czas dla siebie ![]() Poza tym, sobota w Krakowie bossska, wypluskałam się na basenach, odpoczęłam, połaziliśmy po rynku, wróciliśmy dopiero około 22, niestety bez noclegu w końcu bo był z nami szwagier i znajomy i nie chcieli, ale co się naśmiałam po drodze ![]() Dzieć dostał maskotkę smoka wawelskiego of kors, i góralskie kierpce, mama dostała czapę uszankę ![]() A poniżej fotki z pierwszych śnieżnych chwil Jasia i jego nowy pojazd. Kierpce i czapka widoczne na zdjęciach. DSCN2756.JPG nk1.JPG nk2.JPG nk3.JPG nk4.JPG I wyjaśnienie - Jasio jeszcze nie siedzi a tym bardziej nie stoi, taki się jakoś oparł o kierownice że tak wygląda jakby.... a mamusia z tyłu asekuruje ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-01 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hoho ale klocuszek ![]() A bylam kiedyś w Kozienicach ![]() Witam i ja po odwyku. Matko, aż wariowałam ![]() U nas zima, mróz -22* i siedzimy w domku. Wczoraj byłam na spacerze, ale z wózkiem w te śniegi to samobójstwo ![]() Chodniki nic a nic nie poodśniezane, tylko wydeptane ścieżki. Kurde, Blanka mi zaczęła wstawać na nogi. Martwie się trochę, no bo to gdzie tak wcześnie. Ledwo usiadla a sie podnosi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
Kardashi mój Michał miał 6,5 miesiąca jak sam stanął. Jeszcze wtedy nawet nie siedział. U niego najpierw było stanie i raczkowanie, dopiero potem siedzenie. Ja wychodzę z założenia, że jeśli dziecko samo jest w stanie wstać to znaczy, że już jest gotowe. Przecież organizm wie co robi.
Spradka ale Jaś fajnie wygląda na tym jezdzikiu ![]() ![]()
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
witajcie laski
jestem od was uzależniona ![]() na kartce sobie pisałam co mam wam odpisac zeby nie zapomniec i ta kartke zgubiłam ![]() kurkuma no no z Adasia to kawał chłopa my po wizycie u lekarza wsio ok mała zdrowa strasznie płakała przy szczepieniu nastepne mamy w maju i uwaga waga na ktorej wazyłysmy mała miala awarie i zle wazyla ![]() co do drapania moja drapie po wszystkim i wszystkim nogami rekami hihihi to jej najlepsza zabawa ![]() moja spryciula przekreca sie na plecki jak mnie nie widzi jak jestem obok ryczy marudzi i musze jej pomagac ![]() zrobilam jej kaszke mleczno ryzowo kukurydziana jablkowa z bebilonu i mloda dostala takiego zatwardzenia ze 2 dni robila kupki jak kulki z ziemi zelowej i twarde jak zelazo ![]() ale dalam rtade i wiem ze juz tej kaszki u mnie w domu nie bedzie a przynajmniej tego mleka gratki za Pół roku i za nowe ząbki nam tez ida nowe ale nie wiem sama juz które bo na dole mamy tak popuchniete ze wyglada jakby lada chwila mialo to tam wybuchnąc gory nie da sobie nawet namazac nie spi juz 2 noc wiec wpisuje sie do klubu zoombiaków ![]() mloda pokochala swoj wozek na nowo tylkio ze teraz kocha sie w spacerowie nie lubi tylko sie grubo ubierac ale to chyba przypadłosc kazdego dziecka ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2027 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na wsi jeszcze większy mróz niż w mieście ![]() ![]() Cytat:
tez po cichu liczę na to,ze jutro juz bedzie lepiej ![]() ![]()
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
no odwyk że hej ja też świra dostawałam ale przynajmniej wystawiłam wreszcie swoje ciuchy na all
![]() ![]() Dilayla gratki za pół roczku ![]() ona ![]() spradka śliczne zdjęcia ![]() My też w domu siedzimy -12 i nie wychodzimy. Złapałam przez odwyk bakcyla na coś- ale powiem co to jak mi się uda ![]() plamki znikają powoli- właśnie bepanthenem smaruje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Konto usunięte
|
cześć babeczki... i ja się melduję po najgorszym odwyku w życiu...
w poniedziałek mój małż pojechał służbowo do wawy, w dodatku rozładował mu się telefon już na dzień dobry, także zero kontaktu, a tu akurat przyszła śnieżyca, drogi zablokowane, trasa lublin - wawa masakra, z powrotem jeszcze gorzej... jak wyjechał o 8 rano, to wrócił na 23 a to tylko w tę i z powrotem. no po ścianach łaziłam, w tv tylko kolejne relacje o wypadkach, korkach... na net wsiadłam i tylko lookałam czy nigdzie nie ma info o oplu na lubelskich rejestracjach co to wypadek mógł mieć... i nawet Wam tu pokwękać nie mogłam, z nikim pogadać, a małą mi dawała w kość, bo też chyba za ojcem tęskniła... i nie wiem właśnie co gorsze... brak tż'ta, czy brak wizażu... a już oba braki na raz to myślałam że w psychiatryku skończę ![]() idę sobie poczytać, co w weekend nasmarowałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
serwery im zasypało ![]() ![]() pózniej wpadne na dłużej i popisze na razie spadam - chciałam sie przywitac ![]()
#2031 |
Rozeznanie
|
Dilayla Gratulacje dla Adrianka
![]() My pol roczku konczymy za 12 dni ![]() Suche placki tez zauwazylam u Macka wczoraj po kapieli. Poki co niczym nie smarowalam, zobaczymy co to bedzie. Nie sadze zeby to od glutenu bylo, ja wprowadzam gluten juz 3 tydzien a dopiero teraz sie pojawily. Zima u nas zadomowila sie na dobre, wczoraj jeszcze wyszlam na krotki spacer ale dzis z domu sie nie ruszam ![]() spradka pojazd Jasia bombowy, ale bedzie laski na ta fure wyrywal ![]() kumkura gabaryty Adasia podobne jak mojego, 15 grudnia idziemy na szczepienie i wydaje mi sie ze 10 kg juz bedzie ![]() Udanego weekendu i chrzcin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez na nogi staje i sprezynki robila teraz juz próbuje ustac sama i zabiera mi rece tzn nie chce bym ja trzymala a sama przeciez nie ustoi w lozeczku tez probuje wstawac znizylam lozeczko bo balam sie ze przy siedzeniu przeleci to teraz jak jest obnizone próbuje wstawac i tak zle i tak niedobrze a raczkowac nie chce ani pelzac mowilam ze ona wsio robi odwrotnie ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny po przerwie
![]() ile ja rzeczy ugotowałam ![]() ![]() ![]() gratulacje wszystkim solenizantom ![]() u nas w sumie bez zmian, kupy ze śluzem już nie było, ale odstawiłam ten słoiczek z rossmanna. Nie no, jest zmiana, Szczepanek zaczął wstawać o 6 ![]() Szaja, oglądałam tą serię zabawek BABY z auchan, którą polecałaś, naprawdę są fajne i bardzo tanie. Kupiłam takie coś, co ma odgłosy zwierzątek. Dziś mamy dzień maruda.
#2034 |
Zakorzenienie
|
gringoo jasne ze pamietamy wpadaj czesciej
![]()
#2035 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłyśmy na dworze - temp. -8, mała jak eskimosik ubrana ani się uśmiechnęła, ani poruszyła tylko siedziała jak mumia i oglądała śnieg. a ja wózkiem jak pługiem po zasypanych chodnikach, oczywiści pełno ludzi zaczepiających czy aby dziecku nie za zimno i że w taką pogodę się z dziećmi w domu siedzi ale widziałam małżeństwo na spacerku z takim maleństwem może dwu miesięcznym - i brawa dla nich że wbrew wszystkim dziecko hartują. Dzisiaj nie idziemy bo -15 to jak dla mnie za dużo troszkę. Ja niedługo ogłuchnę, mama twierdzi że tak rozkrzyczanego dziecka nie widziała, a mała testuje siłę swojego głosu ![]() ![]()
#2036 |
Zadomowienie
|
A jestem ,młoda jeszcze kima to skorzystam
![]() Dilaya gratki dla młodego ![]() U nas minus 10 dzis i nie spacerujemy - odpuszczam ![]() wczoraj było minus 7 i byłysmy godzinke - młoda ubrana na cebule plus śpiworek - była dzielna ![]() tesciowie mnie wczesniej odwiedzili - własciwie sama zadzwoniłam żeby mi tesciowa małej przypilnowałam bo chciałam troche poodsnierzac i wymienic w aucie płyn do spryskiwaczy a z Gabi nie za wiele da sie zrobic . choc w poniedziałek sypało masakrycznie - miałam około 40 cm śniegu przed domem a że mam mega długi podjazd i niestety dalej samam , musiałam ją ubrac - wystawiłam do garażu a sama wziełam sie za odśnieżanie - jeszcze mam zakwasy - tyle tego było ![]() najlepiej że tescie podjechali do nas zobaczyc jak mnie zasypało - zobaczyc ![]() ![]() ale i tak teścia zagoniłam żeby mi pomógł - nie ma lekko . jakoś sobie radzimy - moja mama znów wpadnie na kilka dni chyba koło niedzieli a mąż za dokładnie 18 dni ![]() ![]() w niedziele doszałysmy od niego paczke na mikołaja ![]() ![]() po zatym młoda ok nawet nire marudna i nocki w miare choc w poiedziałek wymiekałam budzona co godzine - juz miałam dośc . w każdym razie jest znośnie i czekamy na ocieplenie ![]() przy minus 10 i wiezrze nie bede spacerowac - czasem mona przedobrzyc ![]() spradka super focie ![]() pokaże wam ileeee miałam śniegu w poniedziałek za nim z nim powalczyłam i mojego mikołajka ![]() ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-12-01 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zadomowienie
|
Velluto jeszcze tobie bo doczytałam a właściwie to młodej
![]() ![]()
#2038 |
Zadomowienie
|
Hi babeczki,
ale jazda....tesknilam za Wami ![]() ![]() Kumkura, ![]() ![]() Spradka, swietny zimowy Jas i rodzice i czworonozna bestia ![]() W pon. bylismy na wizycie i Malvinka wkoncu urosla, przez miesiac prawie 5 cm i obecnie mierzy 69,5 cm a wazy 6950 g. Brawo dla niej ![]() I zaczela sie wspinac wszedzie, nie wyrabiam z pilnowaniem. Zlapie sie czegos i podnosi... milego dnia!
#2039 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Silpe, fajna "mikołajka" ![]() i w ogóle gratuluję miesięcznic, i nowych umiejętności. wybaczcie że tak hurtem ale łeb mnie boli jak nie wiem co... jeszzce się tylko pochwalę, że mała moja od dwóch dni gada jak najęta. ogarnia już "ma ma aaa aaa ba ba, daaa" a na widok kota robi "miaaa aaa aaa uuu". przypadek oczywiście, ale jak to bosko wygląda jak jej się akurat tak uda ![]() zmykam tymczasem obiad robić jakiś... wieczorem na dłużej zajrzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Velluto, nie wem czy juz gratulowalam polroczniaka ale za wiele nie zaszkodzi! Wiec huraa
![]() Cytat:
Odsniezania nie zazdroszcze. Wiem co to znaczy ![]() Zdjecia super zimowe.Piekne widoki a mala Gabrysia jako Mikolajka urocza i super ma ciapuszki na nogach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.