Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 14:23   #271
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

i ostatnie niestety starsznie pochmurno u nas, bo snieg sypie masakrycznie i ciemne troche te zdejcia wyszly,a przez to kolorki sa takie nijakie troche, ale generalnie jestem zadowolona z zakupow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00071.jpg (83,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00072.jpg (84,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00073.jpg (82,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00074.jpg (95,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00075.jpg (94,7 KB, 27 załadowań)
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:25   #272
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Witam i ja melduje się w kolejnej części po długiej nieobecności. Piękne macie brzuszki dziewczyny
A mam pytanie czy macie celulit i co na niego stosujecie jakie balsamy?

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:25   #273
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziewczyny Wy mówicie o wymiarach gondolki w środku czy z zewnątrz? Bo teraz tak zerknęłam na wymiary z tego wózka co będziemy kupować i ma takie GONDOLA:80x38x22cm
to są chyba zewnątrze, bo martwię się by nie była mała

jokr3 jak patrze na te Twoje ciuszki co kupiłaś to mam ochote zerknąć na allegro, a nie mogę. Chyba popatrze na to co kupiłam a czekam na wysyłke

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:27
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:25   #274
87czarna
Zakorzenienie

Montii zostałam w szoku...matkooo,jak to widac!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:30   #275
Montii
Zakorzenienie

czarna co widać? bo zgłupiałam

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

aa ruchy dziecka... kurcze ja to mam skleroze coraz większą

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:31   #276
diatoma
Zadomowienie

subtelle super że dzidzia się odezwała
zauważyłam że Tymek po jedzeniu, a nawet juz w trakcie jedzenia zaczyna się wiercić a potem to już apogeum osiąga!!! szok
obawiam się że dostanę od ludzi -znajomi czy rodzina- mnóstwo pluszaków, lubię na nie popatrzeć ale nie lubię ich mieć dla mnie są zbiorowiskiem kurzu :/ na szczęście na wesele dostaliśmy tylko 2 miśki, z czego od razu jednego oddałam swojej świadkowej. drugiego też bym od razu komuś dała ale to prezent od szwagra i tż by się wkurzył. więc muszę poczekać ja w ogóle mam tendencje do wyrzucania i pozbywania się rzeczy nie potrzebnych. co kilka dnia chodzę po mieszkaniu i szukam co można wyrzucićtż mówi że jestem chora jak moja mama, bo ona robi to samo ...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:32   #277
subtelle
Raczkowanie

Dziewczyny, Maleństwo wylało miód na mą duszę... Jestem rozanielona.
Taaaaaka ulga!!!!!
I mam nadzieję, że już nie wykręci takich numerów matce.

Jok3r piękne zbiory! tylko się zastanawiam, co przedstawia ostatnie zdjęcie? te takie a'la majtasy w serduszka i misie. Bo się gapię i nie wiem.

A ten filmik jest szokujący!!!! Czegoś takiego jeszcze nie widziałam! żeby aż tak brzuchol falował??? To aż nienaturalne!!! Muszę mężowi link poslać, szok!

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:32   #278
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

no ja tez jestem w szoku to moje 2 dziecko i nie przypominam sobie zeby 1 az tak szalaloSZOK
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:34   #279
Montii
Zakorzenienie

diatoma też nie lubię pluszaków.. wolę już jakieś zabawki edukacyjne :/ a nie pluszaki bo to słodkie, ale pożytku żadnego ;-))
mam 3 bo dostałam i mam nadzieję,że więcej nie będzie

[LEFT]
Stary 2010-12-02, 14:38   #280
aja1
Zakorzenienie

Co do filmiku, to ja to znam :/ potwornie boli wtedy skóra po jakimś czasie i takie dzieci zostają zwierceńcami jak moja Kaśka.
Dlatego mam nadzieję, że to będzie spokojniejsze :P

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:38   #281
diatoma
Zadomowienie

dokładnie, ale wiesz Monti tak najłatwiej, misiek i po sprawie.
a co myślicie o materacach z ikei? czy to takie ważne z tą gryką czy kokosem?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 14:40   #282
Montii
Zakorzenienie

diatoma dlatego ja bym chciała zasugerować komuś.. jakby przyszło im do głowy coś kupowac, bo miśki takie tanie nie są , z 40-50 zł to ja już wolę zabawkę jakąś, albo album na zdjęcia maluszka bo nie mam

a w ikei jakie są? sama pianka?

[LEFT]
Stary 2010-12-02, 14:45   #283
Eirene1987
Zakorzenienie

subtelle przede wszystkim strasznie się cieszę że dziecinka skopała matkę gorsze dni miała po prostu

dzięki dziewczyny za rady w sprawie łóżeczka my też chcemy się zmieścić do 250-300zł

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene1987 uwierz mi,że są dni,kiedy obcięłabym się na łyso! Nie raz klnę,jak chce sie inaczej uczesac,a gęstośc włosów mi na to nie pozwala! Wolę nie myślec,jaką fryzurę będę miała na kościelnym!?
wierzę wierzę chyba najlepiej jak będziesz miała troszkę upiętych a resztę rozpuszczonych bo piękne są szkoda koka robić

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Monti czy ten kocyk, ktory masz w wozku to ten z dziany co go z Izka bodaj zamawialyscie z alle?, bo kolor jest powalajacy i pieknie komponuje sie w niebieskim wozeczku. I chyba sie skusze na cos takiego
hehe śliczny nie? ja też mam zamiar sobie sprawić mam w zakladkach stronkę taki inny jest ten kocyk niż te kołderki wszystkie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie sobie : http://www.youtube.com/watch?v=iMZ2x...layer_embedded

niesamowite
widziałam ten filmik tż uwierzyć nie mógł że tak się brzuch może ruszać chociaż ostatnio jak na mój patrzy jak mały szaleje to się nadziwić nie może że to dziecko tyle siły ma w tych maleńkich nóżkach

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość

Gorzej jest ze mna na usg dzis mam i o niczym innym nie mysle a gdzie tu do 17 ????zwariuje !!!!
trzymam kciukasy jeszcze godzinka ci została nie tak dużo

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Jok3r piękne zbiory! tylko się zastanawiam, co przedstawia ostatnie zdjęcie? te takie a'la majtasy w serduszka i misie. Bo się gapię i nie wiem.
też miałam pytać właśnie - to chyba nosidełko?

jokr piękne ciuszki już się doczekać nie mogę jak będziemy się chwaliły maleństwami w nie ubranymi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:49   #284
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

u mnie mąz robi takie łóżęczko

http://www.90n.pl/sklep/product/p/93...lozeczko.html#

do tego bedzie materac gryka pianka kokos
i taka pościel
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...335048366.html
wzór księżyc ciemny beż

co do filmiku to ja naocznie własnie kuzynki do ktorej idziemy na chrzciny mogłam obserwowac takie ruchy
normalnie obcy ósmy pasażer nostromo

a ja własnie wróciłam z zakupów i dowiedziałam ze ze rzeczy ktore oddalam do pralni w sobote bedą ponoc do odbiporu w poniedziałek

swietnie a w niedziele chrzciny maz został bez garnituru i płaszcza

świetnie

ale sie z babką umowiła ze bede w sobote wieczorem dzwonic bo postaraja sie wczesniej zrobic

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:50   #285
Castia
Wtajemniczenie

czesc, jaki fajny tytuł

zniknął mi avek oczywiście nie mogłam was znaleźć gaduły!!!!!

my już w domku, wyszłam we wtorek ale u mnie takie kable oszronione na wsi że wczoraj cały dzień bez prądu byliśmy

w sumie to wam powiem,że ten szpital nic mi nie pomógł
leczyli mnie...magnezem no ale wiem że z dzidzią wszystko ok i to najwazniejsze, skurcze mam nadal ale rzadzsze na szczescie, brzuchol tez boli tak wiec mam duzo lezec i juz, z medycznego punktu widzenia jest wszystko dobrze
dobrze ze nie trzymali mnie tam dluzej.

teraz postaram sie was nadrobic. troche mi zejdzie

widzę, że rozmawiacie o ruchach ja tez cala truchleje jak sie niunia nie rusza długo i nie daje znaku, ale za to jak się rozkreci to juz na calego szaleje, wtedy nie ma zmiłuj się, torpeduje brzuch na maksa
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:55   #286
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czesc, jaki fajny tytuł

zniknął mi avek oczywiście nie mogłam was znaleźć gaduły!!!!!

my już w domku, wyszłam we wtorek ale u mnie takie kable oszronione na wsi że wczoraj cały dzień bez prądu byliśmy

w sumie to wam powiem,że ten szpital nic mi nie pomógł
leczyli mnie...magnezem no ale wiem że z dzidzią wszystko ok i to najwazniejsze, skurcze mam nadal ale rzadzsze na szczescie, brzuchol tez boli tak wiec mam duzo lezec i juz, z medycznego punktu widzenia jest wszystko dobrze
dobrze ze nie trzymali mnie tam dluzej.

teraz postaram sie was nadrobic. troche mi zejdzie

widzę, że rozmawiacie o ruchach ja tez cala truchleje jak sie niunia nie rusza długo i nie daje znaku, ale za to jak się rozkreci to juz na calego szaleje, wtedy nie ma zmiłuj się, torpeduje brzuch na maksa
oooo jestes juz z nami super ze z dzidzia ok szkoda ze skurczy nie udalo sie zniwelowac
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:00   #287
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
oooo jestes juz z nami super ze z dzidzia ok szkoda ze skurczy nie udalo sie zniwelowac
no szkoda, taka moja uroda niby
a tak w ogole to jeden lekarz powiedzial, że mozemy miec juz takie skurcze przepowiadajace, i jesli ich jest z 10 na dzien to jest ok
Stary 2010-12-02, 15:02   #288
Montii
Zakorzenienie

castia co do avatarka to byla awaria na wizazu, takze ciebie ominęła
i musisz na nowo cos sobie wgrac

[LEFT]
Stary 2010-12-02, 15:03   #289
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia nareszcie czyli jednak był szpital
dobrze że wszystko ok ale teraz musisz baaardzo o soebie dbać leżeć dużo odpoczywać

Anika222
no to cię załatwili a umawiałaś się z nimi na konkretny termin?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 15:04   #290
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
castia co do avatarka to byla awaria na wizazu, takze ciebie ominęła
i musisz na nowo cos sobie wgrac
aaaa, to widze ze porządna jakas ta awaria skoro takie szkody powstały
kurde ale starego nie mam na kompie, musze poszukac czegos nowego

Eirene no był był niestety, odrazu mnie zgarneli z izby na oddział bez gadania bo na KTG miałam skurcze porodowe....ale na szczescie ujscie zamkniete, szyjka tez jakos nie za krotka tragicznie no ale napisali mi ze zagrozenie porodem przedwczesnym wiec sama sie wystraszylam no i zostalam te kilka dni a ze lozek zaczelo brakowac we wtorek to kogo mogli to wypisywali i takim oto sposobem jestem juz w domku

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:08
Stary 2010-12-02, 15:08   #291
gosikk_s
Zakorzenienie

Eirene, my mamy łóżeczko Radek VII ale teraz wybrałabym Klupsia, ładniejsze

Ewelqa, ja biorę euthyrox od 2 miesięcy, najpierw 50a teraz 75, ft4 podskoczyło mi z dołu normy bliżej środka, za dwa tygodnie znowu sprawdzę.

Subtelle, super no to wszystko w porządku Ależ bierzesz dawki leków, a ja myslałam że moje 75 Euthyroxu to dużo...Na jakim poziomie masz teraz ft4? A na euthyroxie przed ciążą chudłas czy tyłaś? Bo ja ostatnio siedziałam pod gabinetem endo z kobietą 12 lat po operacji tarczycy. W tym czasie mimo leków przytyła z 50kg na około 100 Przeraziłam się szczerze mówiąc...Ja hormony miałam zawsze na dole normy i dopiero teraz, od 2 miesięcy zaczęłam przyjmować euthyrox, do tej pory uważałam że wszystko jest ok.

Jok3r, to ja znam odwrotną wersję, na początku dziecko śpi na kokosie a kiedy zacznie się już obracać na brzuszek i boczki przekładamy je na stronę z gryką, żeby masowała kręgosłup. Wszystkie dziewczyny na forum tak stosowały, ja też więc mam nadzieję że dobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:08   #292
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Joker pobijasz wszystkich swoim gniazdkiem super brzucho !
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
jokr Duży ten Twój brzusio! Ale,aleeeee...mój jest prawie identyczny

no, mój w zasadzie jest podobny, tylko inaczej ułozony, bardziej nisko

Cytat:
Jok3r piękny brzuszek duży

Jadę dziś na izbę, poproszę o ktg bo nadal nie czuję ruchów. to już 4 pełne doby. bardzo się boję.
fajnie, ze juz poczułas te ruchy, jak doczytałam... teraz mozna juz liczyc ruchy dzidziusia, powinno byc minimum 10 ruchów po 3 razy dziennie, najlepiej jak sie ma wątpliwości to zapisac sobie na kartce, bo jak sie nie zapisze, a ma się schize, to czasem sie wydaje, ze dziecko sie w ogóle nie rusza, a tymczasem ono te 3 x dziennie po 10 ruchów zrobi

jak ktos jest w 3 trymestrze, jak ja, to ruchy staja sie juz mniej wyczuwalne, dzidzia ma juz mniej mijesca,, poza tym jest bardziej "otłuszczona" i generalnie mniej ruchliwa, więc nie ma co sie niepokoić

co do tego filmiku, to moja mała tez sie tak mocno rusza, ale u tej lasencji widac, że ona jest masakrycznie chuda, wystające żebra, kości biodrowe... stąd na jej brzuchu praktycznie nie ma powłoczki tłuszczowej i te ruchy widac tak wyraxnie.
u mnie tez widac, ale jednak mój tłuszczyk ( nie na darmo przytyło sie juz ponad 10 kg) powoduje "wytłumienie" tych efektów wizualnych.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:09   #293
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość
ja pewnie też z wami będę w sylwestra siedzieć na forum bo mąż w nowy rok ma pierwszą zmiane miałam nadzieje ze gdzieś wyskoczymy bo przez ten remont przez miesiąc nawet nigdzie nie wyskoczyliśmy, ale planujemy w niedzielę nadrobić
Jee niezła ekipa już się zebrała na wizażowego sylwestra

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

Coralady, ja taką kiece kupiłam na ślub. Ciemnoniebieska, błyszcząca, ołówkowa, podobny krój jak Czarnej
Śliczna

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam i ja melduje się w kolejnej części po długiej nieobecności. Piękne macie brzuszki dziewczyny
A mam pytanie czy macie celulit i co na niego stosujecie jakie balsamy?
Chętnie bym coś stosowała zapobiegawczo, bo ostatnio coś dziwnego dzieje się z moimi udami i podejrzewam początki cellulitu ale gin odradzał właśnie głęboko drenujące antycellulity na okres ciąży, więc się wstrzymuję...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:10   #294
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie kobiety w ciazy musze zrobic ten test na glukoze? Mieszkam w Irlandii i tutaj sie tego nie robi, wiec moze powinnam go zrobic jak bede w Polsce? Co myslicie?

A tak wogole to chcialam was sie jeszcze zapytac czy wybieracie sie gdzies na Sylwestra? W sumie ja bym poszla, ale moja tesciowa sie upiera ze nie powinnam nigdzie isc bo to nieodpowiedzialane, ze moze mnie ktos popchnac, ze petarda moze mi zrobic krzywde etc....wiec zwatpilam przez chwile
Jakie macie plany?
hej ja tez jak na razie nie dostalam na gluzkoze skierowania tak wiec moze i mnie ominie ... a co do sylwestra to ja z TŻ w tym roku siedzę w domku wolę w domu bo tak to wyjdziemy na miasto a znowu jak bym miała gdzieś iść to i tak nie mogłabym nic pić a z takim brzuchem to juz by było cieżko ....

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Kusicie brzuszkami, to i ja postanowiłam swój wstawić, tylko nieostre mi wyszło, bo trudno samemu zrobić sobie zdjęcie.
to mój brzuszek 21 tydz i 6 dni
Załącznik 3562309
śliczny

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Obiecane zdjecie brzucha i kota-nicponia malego.

Za moment zabiore sie za cykanie zdjec siaty ciuszkow.
brzuszek i ciuszki piękne

Cytat:
mam nadzieję,że się załadowało ;-)

oto ja i mieszkanie mojego synka w 27 tc
rośnie z dnia na dzień ;-)

i przy okazji zdjęcie wózka na szybko
śliczny wózek też i w wózku widzę ten kocyk dziargany
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:12   #295
Montii
Zakorzenienie

laseczka dziekuję tak to dzierganiec

Ja nie mam zamiaru nic stosowac na celulit bo u mnie sie pojawia poprzez zatrzymanie wody w organizmie i wiem,że on poźniej zniknie

[LEFT]
Stary 2010-12-02, 15:15   #296
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Castia nareszcie czyli jednak był szpital
dobrze że wszystko ok ale teraz musisz baaardzo o soebie dbać leżeć dużo odpoczywać

Anika222
no to cię załatwili a umawiałaś się z nimi na konkretny termin?

tak oddałam w sobote i miało byc na sobote gotowe ale dzis byłam przypadkiem tak i podeszłam zeby sie zapytac czy moze juz nei gotowe a ona mi ze na poniedziałek.....
wce jej powiedziałam jaka sytuacja i ma cos działac

Eriene a wiesz ja u siebie przy dobrych wiatrach bede miała ze 35 osób na chrzcinach....

Monti wstaw mi link do tego kocyka
moze bedzie zieloniutki

LAski wyjełam takie ocieplane butki na zamek i na 30 cm zamka zapiełam może z 5 cm....
masakra tak przytyłam ze szok

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:18
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:18   #297
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, Maleństwo wylało miód na mą duszę... Jestem rozanielona.
Taaaaaka ulga!!!!!
I mam nadzieję, że już nie wykręci takich numerów matce.

A ten filmik jest szokujący!!!! Czegoś takiego jeszcze nie widziałam! żeby aż tak brzuchol falował??? To aż nienaturalne!!! Muszę mężowi link poslać, szok!
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
subtelle przede wszystkim strasznie się cieszę że dziecinka skopała matkę gorsze dni miała po prostu

dzięki dziewczyny za rady w sprawie łóżeczka my też chcemy się zmieścić do 250-300zł

wierzę wierzę chyba najlepiej jak będziesz miała troszkę upiętych a resztę rozpuszczonych bo piękne są szkoda koka robić

hehe śliczny nie? ja też mam zamiar sobie sprawić mam w zakladkach stronkę taki inny jest ten kocyk niż te kołderki wszystkie

widziałam ten filmik tż uwierzyć nie mógł że tak się brzuch może ruszać chociaż ostatnio jak na mój patrzy jak mały szaleje to się nadziwić nie może że to dziecko tyle siły ma w tych maleńkich nóżkach

trzymam kciukasy jeszcze godzinka ci została nie tak dużo

też miałam pytać właśnie - to chyba nosidełko?

jokr piękne ciuszki już się doczekać nie mogę jak będziemy się chwaliły maleństwami w nie ubranymi
Tak to jest nosidelko

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Ewelqa, ja biorę euthyrox od 2 miesięcy, najpierw 50a teraz 75, ft4 podskoczyło mi z dołu normy bliżej środka, za dwa tygodnie znowu sprawdzę.

Subtelle, super no to wszystko w porządku Ależ bierzesz dawki leków, a ja myslałam że moje 75 Euthyroxu to dużo...Na jakim poziomie masz teraz ft4? A na euthyroxie przed ciążą chudłas czy tyłaś? Bo ja ostatnio siedziałam pod gabinetem endo z kobietą 12 lat po operacji tarczycy. W tym czasie mimo leków przytyła z 50kg na około 100 Przeraziłam się szczerze mówiąc...Ja hormony miałam zawsze na dole normy i dopiero teraz, od 2 miesięcy zaczęłam przyjmować euthyrox, do tej pory uważałam że wszystko jest ok.

Jok3r, to ja znam odwrotną wersję, na początku dziecko śpi na kokosie a kiedy zacznie się już obracać na brzuszek i boczki przekładamy je na stronę z gryką, żeby masowała kręgosłup. Wszystkie dziewczyny na forum tak stosowały, ja też więc mam nadzieję że dobrze
W sumie to powiem Ci, ze poki co to sie jakos tym specjalnie nie interere. Tylko chyba nawet na "metce" z materaca jest opis, ze wlasnie najpierw gryka. Zobaczymy do lutego/marca zdaze sie dokladnie dowiedziec.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:19   #298
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co endo przez cala ciaze kazal mi tylko tsh robic nic mi o ft4 nie mowil spytam go teraz na wizycie mam 14.12 a tsh mam teraz w normie wczesniej przed ciaza to roznie nawet 5,o a ja przytylam z 56 do 76 kg wiec z tarczyca bywa roznie
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:19   #299
gosikk_s
Zakorzenienie

Castia, dobrze że już jesteś i najważniejsze że skurcze się uspokoiły

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:28   #300
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia, dobrze że już jesteś i najważniejsze że skurcze się uspokoiły
też się cieszę, mam nadzieję że następna moja wizyta w szpitalu będzie 8 marca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości