|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
BAN stały
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzisz? Nawet meble nie chcą, żebyś grzeszyła ![]() A jak masz kuchnię w pokoju, to go wygoń do kibla, jak chce jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1746 |
Raczkowanie
|
To ja teraz z innej paki...
Byłam przed chwilką z psem na dworze, żeby się załatwił przed nocą. A na dworze co??? MRRRRRRRRRRRRRÓZ! I to jaki! -15 stopni! Powietrze jest tak zmrożone, że wygląda jakby mgła była, no a jak się sztachnęłam tym powietrzem, to myślałam, że mi wszyskie pęcherzyki płucne zamarzną. U was też tak okropnie zimno... ? Wygląda na to, że najbliższe parę dni spędzę kisząc się w domu, bo strach się bać wychodzić! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Raczkowanie
|
echhh a u mnie wzrost... byłam na PW - spadało na łeb na szyję; a na P - w górę :/
Na weekend wybywam, oczywiście z arcy-ambitnym planem dukanowego jedzenia ![]()
![]() |
#1748 |
Czekam na Ragnarok
|
Zrobiłam właśnie babkę piaskową z olejkiem arakowym - będzie na jutro
![]() A poza tym mało dzisiaj zjadłam. Jakoś nie chce mi się teraz dużo jeść, za to chce mi się słodkiego. Miałam ostatnio urodziny i też zgrzeszyłam - ucięłam sobie mały cienki kawałek ciasta firmowego. Normalnie orgazm ![]() Ale następnego dnia miałam duży spadek. A wcześniej był bardzo długi zastój, także może to rozruszało mój żołądek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieładnie grzeszyć, ale super że spadek masz ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Robiłam sernik jeden, drugi i teraz zrobiłam babkę wyszła obrzydliwa ![]() Co jest nie tak skoro robiłam wszystko zgodnie z przepisem dokładnie tym: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4882 Z wierzchu się zrobiła chrupka skorupka ale w środku fuuuuj gorzkie/słone sama nie wiem jakie.. obleśne w smaku.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ogólnie b. zdrowe oczywiście... ale nie dopuszczalne podczas tej diety... My wszystkie zaczynałyśmy z dnia na dzien... i nikt nie mówił ze będzie łatwo... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kobiety jutro mam rocznice z Tżem... zaprosił na kolacje... bla bla bla... no i co teraz????????? a ja jutro mam czyste białeczko... nie ma szans... nie mogę zgrzeszyć... jestem w trakcie zastoju!!!
13.10 - Pilates z JF ![]() Edytowane przez legalna_blondynka Czas edycji: 2010-12-03 o 02:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Czyli aromatu tylko kilka kropelek, a proszku ok 1,5 łyżeczki lub nawet mniej.Arakowy pachnie bosko, ale ciasto dopiero dzisiaj spróbuję w pracy ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-12-03 o 04:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki! U mnie dziś spadek o 500 czyli w końcu chyba faktycznie zastój za mną
![]() Tak sobie czytam o tych grzechach.... Ja nie zaczęłam diety z porywu serca - była to bardzo przemyślana decyzja i zakodowałam sobie w głowie co można a czego nie. Co drugi dzień kupuję mężowi mnóstwo słodyczy (muszę go utuczyć bo moim kolejnym celem jest ważyć mniej od niego - chyba jakieś 5kg mi zostało, by go dogonić) i szykuję mu różne rzeczy i mimo, że leżą moje ukochane krówki to wiem, że ich nie można i koniec tematu! Mogę mieć tonę niedozwolonych słodyczy przed sobą a i tak ich nie ruszę - po to jest tyle naszych przepisów, żeby to przezwyciężyć i sobie nie żałować. Tyle mojego na ten temat - kto chce niech grzeszy ale żeby potem nie było płaczu, bo "ja nie chudnę, znowu wzrost albo zastój, ta dieta jest do bani!". Poza tym gratki za spadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() U mnie dziś spadek 0,2 kg a porcelanki nie było - to chyba przez to, że w pracy zimno, w domu zimno, a zimno sprzyja chudnięciu ![]() Dziś pierwszy dzień PW, więc kolejne 5 dni może być ciężko o spadek. Żeby tak ten I plan osiągnąć - tylko 1 kg brakuje ![]() Nadal nie wchodzę w żadne spodnie sprzed wakacji - ledwo na dupsko wciągam, a o zapięciu mogę zapomnieć, ale jak osiągnę II cel i 85 kg, to już powinno być lepiej znacznie, bo tyle mniej więcej wtedy ważyłam. Cóż - zobaczymy ![]() Myślę, że zmiana celów na co 5 kg jest w moim przypadku bardzo trafna. Zwłaszcza, że ostatni cel nigdy nie został przeze mnie osiągnięty - najmniej ważyłam 78 kg jakieś... 9 lat temu! Ehhh... więc przypuszczam, że poniżej 75 kg będzie baaaardzo trudno zejść. Gratuluję spadeczków i 3mam kciuki żeby zastoje i wzrosty jak najszybciej minęły!! ![]() No i miłego dnia oczywiście ![]() P.S. Ostatnio dostałam czekoladę - odrobinkę korciło, ale nie dałam się! I jestem dumna z siebie ![]() ![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg Edytowane przez Nikita_8 Czas edycji: 2010-12-03 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
BAN stały
|
dzien dobry
![]() u mnie dzis spadek tylko o 0,3kg pewnie przez ten napad na owoce ![]() ![]() poza tym to dziś tak zimno w nocy ze spałam w tż-towej zimowej pidżamie i z kotem coby mnie lepiej grzał ![]() ![]() dziewczyny a macie pore o której jecie ostatni posiłek?bo ja jem sobie właściwie cały czas to wieśniaka to jajo to plasterek szynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny jedzą nawet w środku nocy, no i Dukan tego nie zabrania, wręcz zachęca by jeść kiedy tylko mamy ochotę.
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wszystkich spadków!
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
wreszcie spadek..niewielki ale jest..powoli gubie nadwyzke...- 300 dzis
![]()
#1759 |
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
![]() mam nadzieje ze dzisiaj nie będzie tyle grzechów wpadam się przywitać jak wagowo nie wiem zobaczymy za tydzień ![]() dzisiaj zjem pomidorówke z naleśnikowym makaronkiem xD miłego dzionka ![]()
![]() |
#1760 |
Raczkowanie
|
![]() Spadek -200g dziś. Nie za dużo, ale się cieszę! A czemu? A bo pokazało się wielgachne 6 z przodu! Niesamowite uczucie! Nie pamiętam kiedy miałam wagę poniżej 70 kg... W 1 klasie gimnazjum chyba ![]() Tak! Teraz trzeba grzeczni dukać, żeby zrzucić 5 kg do świąt... Mam nadzieję, że mi się uda.... ![]() Jej! Co ja bym bez tego forum i was wszystkich, kobitki, zrobiła...? Penie już dawno bym przerwała dietę i bym wróciła do tych moich 80,9 , albo nawet bym miała więcej. Ale nie! Trwam! i będę trwać do końca życia, bo nie chcę być grubasem. Chcę wyglądać ładnie, chcę się mieścić w ciuchy z sieciówek w rozmiar "M" i nie chcę wałów tłuszzu na brzuchu, plecach, wielkich ud i pyzowatej buzi. O! I chcę, żeby mój TŻ nosił mnie na rękach! O! OOOO! Koniec wywodu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super waga i super wywód. Motywujący!!!!!
Obecnie ok. 69 kg ![]() Edytowane przez frywolna franka Czas edycji: 2010-12-03 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
wszyscy mają dziś spadki, mam i ja!
![]() u mnie dziś po 3 dniowym zastoju, w końcu, -400g i weszłam wreszcie na 64 kg ![]() brakuje mi 0,1 kg do utraty pełnych 7kg, dukam sobie od 2.11, więc jestem zadowolona. Co do grzeszków - to każdego indywidualna sprawa jak podchodzi do diety, nie uważam za potrzebne pieklenie się i wytykanie innym jacy to są strasznie nieodpowiedzialni i "miętcy", bo grzeszą już w 1, 5 czy 20 tyg dukania, to nie moja sprawa, ewentualne zastoje też będą nie moje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-12-03 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz rację, aczkolwiek drugiego dnia to nie jest grzech - to raczej... brak diety ![]() Ale ok - nie ma co wałkować. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
gratuluje wszystkim spadeczków wielkie brawa
![]()
#1766 |
Zakorzenienie
|
Spadek mam i ja
![]() Tylko kurcze... Wczoraj zżarłam tylko śniadanie: placki otrębowe i jajecznica a potem tylko wieśniak z czosnkiem... Jakoś apetytu wczoraj zabrakło no i nie mogę się zmusić do jedzenia... Bardzo często mam takie ubytki w jedzeniu.. Ale waga spada... CO tu zrobić? Boję się, że jak przejdę na III fazę co już niedługo ma nastąpić to okaże się że nieźle przytyję bo mam zamiar poczuć smak tego chlebka i żółtego sera... Z niecierpliwością czekam na owoce... Na pomarańćze ![]() Chociaż wiem, że większość zarełka z teraz mi pozostanie, bo ten nawyk już się chyba nie zmieni tak bardzo...
![]() |
#1767 |
Przyczajenie
|
Witam dziś wszystkich!
Powiem Wam, że przed dietą to nie mogłam żyć bez słodyczy. A teraz to mam ochotę na słodycze jak jestem głodna, wtedy zjadam sobie dukanowski posiłek i przechodzi mi ochota na słodycze. Ale już mam plan jutro upiec sobie serniczek ![]()
dukam od 30.10.2010 - 79,8 kg przy 173 cm I faza - 77,7 kg II faza - 67,4 kg ![]() III faza od 05.02.2011 III faza obecnie - 66 kg Powiedzenie mojego TŻ: "co się martwisz, co się smucisz, i tak do swojej wagi wrócisz" - oby to nie nastąpiło! |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Słuchajcie możecie mi powiedzieć, co to jest ten wieśniak, bo widzę, że często się tu pojawia?
#1769 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
dukam od 30.10.2010 - 79,8 kg przy 173 cm I faza - 77,7 kg II faza - 67,4 kg ![]() III faza od 05.02.2011 III faza obecnie - 66 kg Powiedzenie mojego TŻ: "co się martwisz, co się smucisz, i tak do swojej wagi wrócisz" - oby to nie nastąpiło! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
jecie jogurty naturalne z otrębami ? jeśli tak to ile dodajecie łyżeczek otręb ? ps : mam tylko w domu jogurt naturalny 5% (chyba) z danona, taki : http://i-jedynka.pl/images/produkty/..._naturalny.jpg myślicie że mogę go zjesć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.