|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Erwi dziękuje za brawa ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Ma bardzo duży kosz na zakupy, naprawdę wiele w niego wchodzi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() Madzia,bo Ty masz ten,tak? http://allegro.onet.pl/x-lander-xv-s...351461528.html i poszukam tego z 2010
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze półleżąco, drugie na leżąco.(złożona rączka, no i fotki robione jak mały zasypia z góry, może jutro na spacerku coś pstryknę).
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
jakieś te fotki niebardzo, ale podnóżek można wziąść wyżej, jest w takiej niższej pozycji.
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Mnie trochę wkurza x-lander a konkretnie to, że za taki jakby sznurek/tasiemkę podnosi lub opuszcza się oparcie. Dodatkowo niefajne jest to że dziecka nie da się posadzić tak zupełnie pod kontem ok. 90stopni.
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny jak jedziecie z dziećmi na zakupy do CH to jak w sklepie macie je ubrane?bo my bedzimy musieli wziąć mała na kilku godzinne zakupy świąteczne i nie wiem jak ją w sklepie trzymać ubraną? ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- dzięki Madzia za fotki;*
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek nie może mieć całkiem pionowo oparcia, bo tak dla was byłoby wam wygodnie siedząc przy ścianie i się o nią opierając?
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie
A gdzie konkretnie bo Barbórka to mi jakoś tak bardzo domowo brzmi ![]() Cytat:
Moja mama ma AZS spowodowane alergią pokarmową i kontaktową. To się okazało po wielu mieisacach badań, testów i leczenia.Uwierz mi, że jak ma atak to ciało ją swędzi jak cholera a o włożeniu ubrania nie ma mowy. Oprócz silnych leków bierze też środki uspokajające przez to swędzenie, które badzo komplikuje życie. Jakbys ją zobczyła to strach. Ciało wygląda jak świeżo poparzone. Twoja pani dr poszła po najmniejszej linii oporu czyli zrzuciła wszystko na AZS. Powolne wprowadzanie pokarmów jest ok. Cytat:
A może facet chciał Cię zniechęcić żeby nie zostać posądzonym o dyskryminację Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Aniup. masz CAŁKOWITA raCJĘ... moja michalina też z takich jak Olunia twoja.. nie raczkuje nie siada sama.. z ato długo potrafi sie bawic jedna rzecza i w dodtaku dzis prawie cały dzien sama w pokoju bo ja miałam robote z kabiną, praniem i wekami. tylko ja dogladałam a ona caaały dzien gadała i sama sie baiwła! mrowcia ... u nas tez to było 2 dni temu jeszcze.. przestawiła sie na drzemki i nawet po 19 potrafiła mi do 20 zasnąć potem spac ok 22-23!! osz.. a że my tez póxno chodzimy to ja jej nie zmuszałam nie budział inaczej.. i samo wróciło do normy. dusiaczku pisałam ci juz??? olcia super raczkuje mój bąbel tylko do tyłu ze wszystkim.. ale ja złego nie doszukuje.. wiem że sie unormuje.. PYTANKO... poprosze kilka propozycji na prezent pod choinke dla michaliny zaznaczam że mamy tylko ten pociąg z chicco i to pudełko co wylicytowałam. Brat kupuje Szczeniaczka uczniaczka.... a potrzebuje cos na prezent od nas i od mojej mamy. Myślałam nad stoliczkiem i nad super sankami za ok 150 zł. Prosze podajcie czym sie dzieci lubia abwic.. co wy kupuijecie?
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
moja 8-miesięczna Pannica
![]()
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
czytam was non stop, chociaż nie nadążam i trochę poomijałam. dzieciaczki śliczne, gratulacje z okazji 8miesięcy, 9 miesięcy itd.
![]() ![]() dzisiaj dowiedziałam się, że w PONIEDZIAŁEK MAMY ZABIEG!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze nie wiem czy w tej cenie znajdziesz równie dobry wózek jak xlander . Ja lubie swojego MX maclarena ma go też POp to może Ci coś już pewnie o nim napisac . ale skubaniec ponad 1500 kmosztuje . Podobny do tego xlandera jest casiualplay S4 http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=990 podobna chyba też jest mura ale to już typowy kubełek . Mi się też od zawsze podobał quinny to było kiedyś moje marzenie ten wózek . http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=804 O ten jaki fajowy nigdy nie widziałam takiego http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1415 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas dziś pierwsze sanki zaliczone ![]() Mała wniebowzięta . Podłozyłam jej poduche pod plecy , wziełam spiworek z wózka i drugą taką płaską miała pod nogami że w razie czego by się nie ssuneła do przodu , super była zadowlona . Do tego woził ją brat . a mama szła obok. Musze nagrać filmik jak ją wozi , bo widok bezcenny jak sapie he he ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
sidorcia, ogromniaste kciuki się meldują!!!!!
ależ cudeńko!!! ![]() melduje, ze dzis nie dalismy jej usnac pod wieczor w zwiazku z czym padla o 19.45 a z opiekunka byla na spacerze (dzis juz beze mnie) i spala na nim 1h15 minut!
#1785 |
Wtajemniczenie
|
Ania - planować nie planuje (póki co
![]() ![]() ![]() madzia to Ty masz lepszy model x-landera ![]() Michalina cudeńko - pannica!! sidorcia trzymam mocno kciuki za Natalcie!! I czekam na wieści ze zniecierpliwieniem!! Powodzenia ![]() madziwnia gąsiennica gawędziarka jest super!! Marcel dostanie od babci na mikołaja ![]() ![]() Co macie dla dzieciaków na Mikołaki?? Ja mam dla Hani sweter z H&Mu taki dłuższy gruby (ala "norweski") i kolczyki malutkie swarovskiego. A Dyziowi to chyba sanki kupię ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-03 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Sidorcia - to dobrze że tak szybko wyznaczyli wam następny termin. Trzymam kciuki i boję się wraz z Wami. Daj znać jak będziecie już w domu. I trzymaj się w tym okropnym szpitalu.
Anakazar- ja tak jak AniaP już napisała mam maclarena MX3. I jestem z niego baaaadrzo zadowolona. Pytałam się dzisiaj mamy TZ jak się sprawdza na śniegu ( ja nie miałam jeszcze okazji na przetestowanie go), powiedziała że prowadzi się badzo lekko. Mamy też Xlanera z tą dużą budą 2010 i też jest OK. NA wiosnę planuję kupić jeszcze jakiś lekki. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Na Mikołajki Oliwka już dostała od taty sanki ze śpiworkiem. A ja jeszcze nic nie kupiłam ![]() ![]() I z tymi zabawkami to jest tak ze małą się nimi pobawi trochę i nudzą się jej. Wiecie powinnyśmy sobie na wzajem przesyłać zabawki. Tak tydzień i zmiana - coś nowego przychoodzi. ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A dla swoich siostrzenic zastanawiam się nad czymś takim: http://www.youtube.com/watch?v=6KKgtN4T8V8&feature=fvw tzn cały zestaw aby mogły się tym bawić. To technologia przyszłości. Już niedługo nie będzie pilotów będzie tylko kinect. Są różne gry do tego. Świetna zabawa dla większych i mniejszych ![]() ![]()
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop - ja tam wiem co to bedzie to coś lekkiego ![]() rób tak jak robiła moja przyjaciółka podziel na dwie cześci i chowaj na dwa tyg . Za dwa tyg wymieniaj wsio . Zobaczysz jaka bedzie radocha. Ja na mikołajki nic nie kupiłam ![]() A nie kupuje bo mamy mikołaja 21.12 o TZta w pracy a dzieciakom narazie bez różnicy czy to 6 czy 21 i tam dostaną prezenty
![]() |
#1788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ty Ania jesteś wykończona bo masz dwa małe dzieciątka ![]() ![]() ![]() PoP a co z Twoją drugą córką?? Igorek czeka ![]() Ja Hance zakupiłam bo Ona wie kiedy Mikołaj i się doczekać nie może ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-03 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Tomek chciał cos kupic do zabawy dla michaliny na 6 grudnia.. a że z kasa krucho to skoro chce wydac ok 50 zł to podpowiedziałam mu aby poszedł do coccodrillo - jedyny porzadny sklep w Darłowie ...
i tam sam wybrał i kupił jej komplecik czapka szaliczek.. do tego kombinezonu... nie wnikam jaki kupi ważne że od tatusia! Sama nie wierze ze mu dałam wolna reke ale co tam niech sie poczuje jak mu to radosc sprawi ... a włąsnie ja widziałam świetne sanki za 149 zł.. i tak własnie pod choinke mysle może.. a jakie wy macie snaki??? jakie slepsze.. czy zwykłe,, bo tamte sa z funkcja pchania , ciagania, i maja odczepiane oparcie na później.
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - na troje to juz bym nie miała
![]() Jak mi zacznie brakować małych dzieci to sobie otworze klub malucha he he Zresztą jak napisałaś - kasa ![]()
#1791 | |
Wtajemniczenie
|
Sidorcia pewnie że będę mocno trzymała kciuki,tak szybko zaraz chwila moment i będzie po.Wracajcie szybko!
![]() Madzia świetne te filmiki-jak on szybko wstał,w szoku jestem i jeszcze jedną rączką zaraz będzie biegał ![]() Dusiaczka teraz widziałam ![]() ![]() Cytat:
miał blade i poszedł spać po południu,wstał z rumieńcami-nie wiemczy od ciepła(prawdopodobnie)czy jednak to na czym śpi go uczula. Gmyrelka myślę,że Dusiaka dała wyczerpującą odpowiedź ale moim skromnym zdaniemza 200,300zł bym nie przeszła tu wiesz co masz a tam nie jesteś pewna niczego(zarobków,umowy i czasu jej trwania itd)już się nauczyłam trochę,że wszędzie pięknie gdzie nas nie ma. Sama zmieniam pracę kilka lat.... Madziwnia cudowna jest ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-03 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zwykłe drewniane . 149 jak dla mnie za sanki to sporo . Ja kupiłam za 50 używam do nich śpiwora z wózka i jest cacy o mniej wiecej takie mam http://allegro.pl/solidne-drewniane-...350019309.html ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- tu jest super oferta jak ktoś szuka sanek http://allegro.pl/sanki-gucio-z-opar...332178663.html
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
A czy sa sanki któe wytrzymaja mój ciezar i dziecka
![]() ![]() ![]() ![]() bo wszedzie że dla dzieci dla dzieci!!! a dla mamy??
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1795 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ola dziś już śmiga na czterech po całym mieszkaniu. Trzeba pilnować psich misek bo psie chrupki w rączki bierze, szuflady otwiera. Ale to zlecialo, ech...Dopiero było takie małe, a już łazi gdzie chce. Też jestem za gąsienicą, też planujemy ją kupić pod choinkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Raczkowanie
|
Mój mężo wygonił mnie na wizaż, bo skoro już się ujawniłam, powinnam często pisać.
Podczytywałam, oglądałam fotki (wszystkie dzieciaczki śliczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli już nie jestem ostatnia ![]() Pl_Madzia - brawa dla Erwiego ![]() Sidorcia - trzymam kciuki ![]() Madziwnia - jaki słodziachny kangurek ![]() Mój Michał też ma od paru dni czerwone policzki i bródkę, takie drobniutkie krostki, jakby połączone ze sobą. On nigdy nie miał uczulenia (poza jednym przypadkiem, prawdopodobnie witamina D), ani na jedzenie, ani na kosmetyki. Jak karmiłam piersią, jadłam praktycznie wszystko, oprócz wzdymających i cytrusów (nie przepadam). O jedzenie więc raczej nie chodzi. Zaczęło się od bródki, potem pojawiło się na policzkach. Mężo twierdzi, że to od śliny. Rzeczywiście, ślini się bardzo mocno, co 5 minut trzeba go wycierać, bo cała buzia mokra. Zgadzam się co do bucików. U mnie jest kilka małych sklepów z polskimi butami, tylko nigdy nie zwracałam uwagi na to, czy są też dla dzieci. Mam nadzieję, że tak, bo jak nie, to pozostaje net. Czytam tak o tych sankach i juz nie wiem, co mam robić. W pierwszej wersji mieliśmy kupić teraz, ale po namyśle doszliśmy do wniosku, że chyba kupimy dopiero na następny rok. Michał jeszcze słabo siedzi, więc to chyba nie jest dobry pomysł. A myślałam o takich http://allegro.pl/sanki-z-oparciem-i...332556268.html Nie wiem, co będzie za miesiąc, dwa, może wtedy się kupi, a może już śniegu nie będzie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę bo padam na pyszczek
![]() Nadrobię was jutro, coś mało piszecie więc chyba dam radę ![]() Bo ja ze sprawą ![]() Czyli nasze wszystkie cudowne wątki są bez zdjęć naszych ślicznych i mądrych dzieciaczków ![]() AgaZ prosiła, że jeżeli ktoś ma taką możliwość oraz chęci to żeby przejrzał swoje załączniki i uzupełnił zdjęcia. Jasne jest, że myśmy tyle zdjęć dawały że trudno będzie je wszystkie tutaj wrzucić, no i też ja osobiście nie pamiętam gdzie jakie zdjęcia dawałam ![]() I tym, które nie mają avatarków, to niech jeszcze raz wgrają zdjęcia, bo niestety są nie do odzyskania ![]() Ok, to ja uciekam spać ![]()
#1798 |
Zakorzenienie
|
ja mam 3 kołowy
A trójkę dzieci to też planowaliśmy przed ślubem, miało być dwóch chłopców i najmłodsza dziewczynka, że jak narazie by pasowało, tylko chęci na trzecie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- tylkooliwka, april28 Dziekuję w imieniu Erwinka Ku wyjaśnieniu ja te filmiki wkleilam ze względu na ten chodniczek żeby pokazać, chodzi o to że wiele miejsca nie zajmuje, szybko zwinąć można, a jak dziecku życie ulatwia, nogi się nie ślizgają i się nie przewraca. Więc to taka podpowiedz dla mam których pociechy mają problem z przemieszczaniem na panelach.Tylko ważne żyby był podgumowany, bo inaczej cały z dzieckiem jeździ ![]() Sanki ja mam te metalowe, niestety Erykowi w zeszłym roku oparcie ukradli na górkach jak zostawili z tatulkiem na górce zjechali, wrócili, to już nie było. Ale Emil waży 90 kg Eryk 30 kg, i dawały radę, tylko raz nie dały jak był taki niewielki skok i 120 kg ze skoku je troche naruszyło, ale wystarczyło dogiąć i jeżdzą dalej. W tesco teraz są w promocji za 39 zł. Ja chcę Erwiemu kupić drewniane, w biedronce były za 59 zł, ale już niema ![]() A z prezentami świątecznymi to już kilka lat to przerabiam, jak dziecko dostanie za dużo zabawek to się niczym nie bawi, chwilę potrzyma i następna, więc ja wolę zrobić z babciami zrzute na coś konkretnego i pod choinkę Erwi dostanie jeździk Chicco, a Eryk chyba taka lepszą hulajnogę na dużych kolach. A na Mikolajki u nas daje się drobnostki w stylu czekoladek, i np małego autka. Więc chłopakom kupię po takim średnim metalowym aucie, bo i jeden i drugi uwielbia.
![]() |
#1799 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my jej kupujemy na gwiazdke tylko to http://allegro.pl/smoby-bubble-go-ii...339675104.html mam nadzieję,że się spodoba ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co z tym wózkiem dalej,najbardziej ze wszystkich podoba mi sie i tak x lander xv 2009,ale jeszcze szukam,wiem,że podobał mi się jeszcze jakiś model quinny,ale coś go nie widzę... sidorcia trzymam mocno kciuki za Natalke ![]() madziwnia mała super ![]() A i to bolerko co ma Michasia na sobie to my też takie mamy-z lumpka jest moje ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dziewczyny wy tak wszystkie z sankami,a ja sie tak zastanawiam czy dzieci nie są jeszcze za małe?bo my sanek nie mamy,a te ze śpiworkiem co Aniap dała link do nich fajne są tylko ja nie wiem czy Nina jezdziłabym już...
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamulki
![]() Ja poszukuje sanek w stylu tych drewnianych co pokazała Ania bo mają lepsze oparcie - taki jeden drut jak w tych ze śpiworkiem mnie nie przekonuje. Bałabym się Marci opierając się przeleci przez nie i spadnie na ziemie ![]() madzia a w tesco są drewniane czy metalowe w promocji?? http://allegro.pl/nowosc-bespieczne-...350430246.html te są też całkiem fajne tylko dziecko "na ziemi" siedzi ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-04 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.