Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 02:21   #1381
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Oliwka czekam na przepis na rybke

Ja sie dziś coś nienajlepiej czuje chyba mam gorszy dzien

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Ala ja tez pije piwko
Pierwszy raz zrobiłam sobie grzane tzn z sokiem na ciepło, i średnio mi to pasuje
Podaję przepis na farsz do rybki po grecku:
-marchewka ok. 1 kg zależy ile chcesz zrobić ja robię taki średni garnek 3/4 w nim
- korzeń pietruszki ze 3 sztuki nie za dużo w każdym razie
- 1 porę
- 1 cebulę
- groszek
- przecier pomidorowy
- ketschup
- sól, pieprz, cukier
- niekoniecznie paprykę słodką odrobinkę jak czegoś komuś brakuje do smaku

Marchewkę tarkujemy na grubych oczkach tarki, tak samo i pietruszkę, następnie drobniutko kroimy cebulkę w kosteczkę i por w plasterki cienkie a następnie każdy plasterek na ćwiartkę powinno być ok. dolewamy troszeczkę wody i dusimy aż wszystko zmięknie doprawiamy przecierem pomidorowym, troszkę ketchupu wtedy jest bardziej słodki ten farsz, wymieszać i na małym ogniu dusić doprawiając solą, pieprzem, odrobiną cukru jeśli brakuje i papryki słodkiej do smaku, Na pewno soli i ketchupu sporo pod koniec gotowania dodajemy groszek i max 10 minut na ogniu i gotowe.

Rybka zależy od was ja zazwyczaj daję paluszki rybne lub takie kwadratowe większe bo mój tż za inna postacią ryby nie przepada. Moja mama kupuje rybkę np. tradycyjny karp :P i podsmaża.

Paluszki rybne należy ułożyć na jakimś półmisku a następnie nakryć je sporą warstwą farszu, po ostygnięciu włożyć do lodówki i podjadać.
Lub trzymać farsz osobno i wtedy świeżo podsmażyć paluszki rybne lub podgrzać w mikrofali i farsz osobno. wersja na ciepło

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam nie raz. Ledwo pozmywam i znów coś w zlewie jest.
I odnoszę wrażenie że gdyby chcieć mieć wszystko na wysoki połysk, to trzeba by nie rozstawać się ze ścierką i mopem.
Ja mam kuchnię na wysoki połysk i powiem tak nic nie widać chyba że na blatach bo są czarne i podłodze jak słońce zaświeci ale wystarczy odkurzyć i jest dobrze. ja się strasznie obawiałam takiej kuchni ale to była kuchnia moich marzeń i taką zrobiliśmy z tż i nie żałuję białe fronty na wysoki połysk trzeba stanąć pod określonym kątem by się dopatrzyć paluchów na nich na wprost nic nie widać jednak połysk nie jest taki zły.

Cytat:
Jak na moje to być mogła przyoszczędzić kupując duży chleb korytkowy, kosztuje coś ok 2 złotych, a jest dużo większy niz normalny, zamiast tych połówek
I ziemniaki zamiast frytek

Tak z innej beczki, myślicie ze moj podpis może być? nikt sie nie przyczepi, ze jakaś reklama czy cos?[COLOR="Silver"]

[
Sama klikam na tą stronkę i fajnie że podajesz może więcej osób zechce pomóc.
Ja jeszcze codziennie klikam przynajmniej na jednym komputerze na Pajacyka, Polskie serce, Okruszek, Habitat,

Poza tym goście poszli wyjedli całą sałatkę i rybkę po grecku posprzątałam, tż usnął a ja chyba też już pójdę spać

Dobranoc

Za pamięci podam przepis na sałatkę

- 1 słoik ogórków konserwowych
- 7 jajek
- 1 - 2 jabłka zależy od wielkości
- 1 por
- 2 puszki kukurydzy
- 2 puszki groszku
majonez
- sól, pieprz, cukier

ogórki kroimy drobniutko w kosteczkę, tak samo jajeczka zagotowane na twardo, porę na plasterki i w ćwiarteczkę chyba że ktoś woli drobniej, jabłko zupełnie drobniutką kosteczkę, dodajemy groszek i kukurydzę, odrobina majonezu doprawiamy do smaku i gotowa

Przepis jest na dość dużą porcję więc można pomniejszyć

Oj idę spać bo padam już miłych i spokojnych snoff

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-12-05 o 02:28 Powód: przepis na sałatkę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 04:52   #1382
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dzień dobry

Ja się zastanawiam dzisiaj nad zapiekanką ziemniaczaną.

A, i przyznam się, że odkąd jestem tutaj na wątku to udało mi się więcej oszczędzić

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 07:44   #1383
Martita88
Rozeznanie

Myślałam, że będę pierwsza w ten niedzielny poranek

Witajcie Dziewczynki

Miłej niedzieli

Ja znów do pracy
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:56   #1384
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry w ten mroźny poranek

Punto spać nie możesz, że już o 4 na wizażu siedzisz

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:01   #1385
Haniula
Zakorzenienie

oliwka dziekuje za przepis
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:08   #1386
Paulunia8713
Zadomowienie

Dzień dobry
U mnie dzisiaj piękne słoneczko świeci ale pewnie mrozi. TŻ już zapowiedział, że bierze Julusię na długi spacer więc będę mogła w papierkach zrobić porządek

Teraz TŻ robi śniadanko. Dzisiaj gofry

Punto o tej godz to ja drugą stronę się przewracałam. Julia dopiero przed 9 wstała. Teraz tatusiowi pomaga a ja mam trochę czasu dla siebie
Stary 2010-12-05, 10:56   #1387
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
Teraz TŻ robi śniadanko. Dzisiaj gofry
Paulunia widzę że uwielbiacie gofry, takie mi smaka zrobiłaś, że może ja też bym dzisiaj sobie zrobiła

Stary 2010-12-05, 10:57   #1388
201604250957
Konto usunięte

Dzień dobry, dostałam @, teraz musi być już tylko lepiej

Ijaa co do kremów to ja mam też skórę suchą/ wrażliwą a do tego z tendencja do zatykania porów- cuda na kiju normalnie na zimę polecam kremy z Neutrogeny, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6709,formula-norweska-optymalne-nawilzenie-krem-na-dzien-z-aktywna-soja-spf15.html i mimo, że nie jest to krem stricte na zimę u mnie dał radę nawet przy -11 stopniach na dworze, ma fajną konsystencje, skóra jest nawilżona, nie zostawia filmu i chyba nie ma wody bo buzia nie marznie i nie czerwieni sie na dworze z tego co piszesz to masz bardzo przesuszona skóre wiec na Twoim miejscu spróbowałabym ktoregos kremu z serii własnie tych zimowych z Neutrogeny a dodatkowo ratowała sie maseczkami nawilżającymi.

Evilcia na suche, szorstkie nogi (i nie tylko) polecam balsam La Roche Posay Iso-Urea, drogi ale skuteczny

Haniula ja jestem też raczej typem domatorki, lubie gdzies wyjsc od czasu do czasu ale nie za często, poza tym nie jesteśmy typem klubowiczów z P. jak jest fajna pogoda w PL (od wiosny do jesieni) to lubimy jeździć na wycieczki krajoznawcze, co weekend pakujemy się w samochód albo pociąg i jeździmy w jakieś fajne miejsca, których w naszej rodzimej Polsce jest mimo wszystko bardzo dużo zalezy kto co lubi, po prostu a nocne życie pewnie byśmy bardziej uskuteczniali gdyby było z kim, niestety moje "sparowane" przyjaciółki albo mieszkają daleko albo mają dzieci więc trudno o systematyczne wyjścia, a reszta znajomych to albo single albo nie przepadają za takimi sposobami spędzania wolnego czasu
co do szerloka to myślę, że do podpisu nikt sie nie przyczepi, też klikam od jakiegoś czasu, bardzo fajna inicjatywa

Lili Ty jesteś niemożliwa, albo mi sie wydaje, albo Ty ciągle coś jesz

Kurde dziewczyny od wczoraj mamy stres bo najwyraźniej z naszymi wodomierzami, a dokładnie z tym od zimnej wody jest coś nie tak :yyyyy: minęło 5 dni od wymiany wodomierzy a my mamy już wykulane 2,5 kubika zimnej wody co najlepsze wczoraj wszystkie krany pozakręcane a wodomierz się kręci odłączyliśmy zawór bo stwierdzilismy moze ze to spłuczka ciągnie tyle wody, wstajemy rano i okazuje sie ze przez noc jakims cudem uciekło 50l
no jak my w taki cudowny sposób "zużywamy" wodę to się nie dziwię, że przez ostatnie 1,5 miesiaca uciekło nam 11 kubików
P. idzie jutro z rana wyjaśnić to do administracji, tak być nie może, jak stwierdzą że wszystko jest ok to na własną rękę weźmiemy hydraulika żeby doszedł co jest nie tak bo inaczej ta woda puści nas z torbami
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:11   #1389
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

Haniula ja jestem też raczej typem domatorki, lubie gdzies wyjsc od czasu do czasu ale nie za często, poza tym nie jesteśmy typem klubowiczów z P. jak jest fajna pogoda w PL (od wiosny do jesieni) to lubimy jeździć na wycieczki krajoznawcze, co weekend pakujemy się w samochód albo pociąg i jeździmy w jakieś fajne miejsca, których w naszej rodzimej Polsce jest mimo wszystko bardzo dużo zalezy kto co lubi, po prostu a nocne życie pewnie byśmy bardziej uskuteczniali gdyby było z kim, niestety moje "sparowane" przyjaciółki albo mieszkają daleko albo mają dzieci więc trudno o systematyczne wyjścia, a reszta znajomych to albo single albo nie przepadają za takimi sposobami spędzania wolnego czasu
co do szerloka to myślę, że do podpisu nikt sie nie przyczepi, też klikam od jakiegoś czasu, bardzo fajna inicjatywa

Kurde dziewczyny od wczoraj mamy stres bo najwyraźniej z naszymi wodomierzami, a dokładnie z tym od zimnej wody jest coś nie tak :yyyyy: minęło 5 dni od wymiany wodomierzy a my mamy już wykulane 2,5 kubika zimnej wody co najlepsze wczoraj wszystkie krany pozakręcane a wodomierz się kręci odłączyliśmy zawór bo stwierdzilismy moze ze to spłuczka ciągnie tyle wody, wstajemy rano i okazuje sie ze przez noc jakims cudem uciekło 50l
no jak my w taki cudowny sposób "zużywamy" wodę to się nie dziwię, że przez ostatnie 1,5 miesiaca uciekło nam 11 kubików
P. idzie jutro z rana wyjaśnić to do administracji, tak być nie może, jak stwierdzą że wszystko jest ok to na własną rękę weźmiemy hydraulika żeby doszedł co jest nie tak bo inaczej ta woda puści nas z torbami
ja też jestem domatorką, ale kiedyś imprezowałam 2-3 razy w tygodniu chyba mi przeszło a wycieczki uwielbiam, to prawda, w Polsce jest wiele pięknych miejsc, które warto odwiedzić
o matko koniecznie idźcie to wyjaśnić bo to jest przesada, my mieliśmy kiedyś taką sytuację że nam podliczyli zużycie ciepła na 2000zł okazało się że facet ze spółdzielni źle odczytał liczniki

witam
u mnie całą noc padał śnieg i ciągle pada, ale jest przyjemnie na dworze
byłam z psem na spacerze i zaraz biorę się za sprzątanie kuchni, mam w planach porządnie wysprzątać łącznie z lodówką i szafkami w środku
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:12   #1390
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry, dostałam @, teraz musi być już tylko lepiej

Ijaa co do kremów to ja mam też skórę suchą/ wrażliwą a do tego z tendencja do zatykania porów- cuda na kiju normalnie na zimę polecam kremy z Neutrogeny, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6709,formula-norweska-optymalne-nawilzenie-krem-na-dzien-z-aktywna-soja-spf15.html i mimo, że nie jest to krem stricte na zimę u mnie dał radę nawet przy -11 stopniach na dworze, ma fajną konsystencje, skóra jest nawilżona, nie zostawia filmu i chyba nie ma wody bo buzia nie marznie i nie czerwieni sie na dworze z tego co piszesz to masz bardzo przesuszona skóre wiec na Twoim miejscu spróbowałabym ktoregos kremu z serii własnie tych zimowych z Neutrogeny a dodatkowo ratowała sie maseczkami nawilżającymi.

Evilcia na suche, szorstkie nogi (i nie tylko) polecam balsam La Roche Posay Iso-Urea, drogi ale skuteczny

Kashmirka nie ciekawie macie z tą wodą, pewnie liczniki macie źle ustawione albo podpiął się ktoś pod was i nabija na wasz rachunek. Dobrze, że tż idzie jutro to wyjaśnić bo to nie możliwe chyba, żebyście tak dużo wody zużywali.

My też jesteśmy typem domatorów, lubimy siedzieć w domku, jakieś piwko wypić albo posiedzieć ze znajomymi w knajpie, ale w najbliższym gronie. Nom i jak jest cieplutko to lubimy jeździć i zwiedzać

Stary 2010-12-05, 11:13   #1391
alazkrainy
Zakorzenienie

Witajcie w mroźny lecz słoneczny poranek
Dziś pospaliśmy do 10.00, śniadanko zjedliśmy, a teraz zalegamy przed kompami, ja w celach naukowych, bo muszę jakieś pomoce naukowe sobie porobić a Tż rekreacyjnie, on to ma szczęście.

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Ala dziękuję za pochwałe firanek

ja tam lubię zwracać uwagę na takie szczegóły

Cytat:
Też tak myśle To klikać dziewuchy klikać !!

Dasz rade lili, SPD wkoncu jesteś !
Jeszcze jest taka stronka :
http://www.pustamiska.pl/
I ja też w nią klikam co dzień

kashmirka obstawiam że coś z wodomierzem jest nie tak i sam z siebie sie kręci, bo to niemożliwe, że przy zakręconych zaworach zużycie wody nabija

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:15   #1392
motylek1
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj obowiązkowo muszę iść na spacer, bo od kilku dni nie wychodziłam i już nie mogę wytrzymać, muszę się dotlenić bo zwariuje

Stary 2010-12-05, 11:22   #1393
Haniula
Zakorzenienie

Kash bo golden przebijesz

Ja sobie trzasnęłam "tapete" jak to tż nazwał i jakoś mi sie humor poprawił Ostatnio ciągle w dresie, bez makijażu poginam to chociaż od niedzieli coś ze sobą zrobie

Co macie dziś na obiadek ?
U nas gołabki, ziemniaczki i kapustka szmurowana bo oprózniamy zamrażarke
Stary 2010-12-05, 11:24   #1394
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dokładnie taką samą skórę. Sucha/wrażliwa ale potrafi się zapchać.
I dziękuję kochana za pomoc
Poczytam i o tym bo DobraDusza, też już mi coś poleciła. Wszystkiego nie dam rady kupić na raz, więc muszę coś wybrać.

Dzisiaj jakby lepiej z moją skórą odrobinę, ale to zmiana chwilowa zapewne. Spowodowana tym że wczoraj ledwo do sklepu wyszłam. A od jutra ponowne stanie na przystankach od rana, więc znów wysuszę się na skwarka.

Pospaliśmy do 10. Zjedliśmy śniadanko. Teraz chwilę lenistwa i się szykujemy do wyjścia. Najpierw idzie zagłosować (w Łodzi II tura wyborów), później do "teściów" na obiadek, a później marzy mi się spacer bo pogoda jest dosłownie przepiękna.

Wczoraj projektu niestety nie ruszyłam - leń mnie totalny ogarnął, więc chciałabym to zrobić dzisiaj. I mam jeszcze do dokończenia coś z pracy.

Miłej niedzieli życzę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:25   #1395
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:

Pizza będzie

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:29   #1396
motylek1
Wtajemniczenie

Dzisiaj będę miała chyba wątróbkę z cebulką, ale jeszcze nie wiem chyba, że coś innego wymyslę.

Haniula a przyszły ci pędzle?
Mi się marzą takie pędzle do makijażu, może pod choinkę dostanę, bo przez tą obronę nie miałam czasu nic kupić, dlatego ustaliśmy z tż, że dajemy sobie prezenty pod choinkę

Stary 2010-12-05, 11:32   #1397
Haniula
Zakorzenienie

Motylku a kiedy masz obrone

Nie pędzle jeszcze nie przyszły Ostatnio dużo rzeczy zamawialiśmy na all i juz nawet mam watpliwości czy to ma przyjść kurierem czy pocztą

a pojutrze będzie pralka
Stary 2010-12-05, 11:37   #1398
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Motylku a kiedy masz obrone

Nie pędzle jeszcze nie przyszły Ostatnio dużo rzeczy zamawialiśmy na all i juz nawet mam watpliwości czy to ma przyjść kurierem czy pocztą

a pojutrze będzie pralka
10 grudnia, na samą myśl o tej dacie się denerwuje

Zazdroszczę pralki, puki co ja na razie ręcznie piorę, chyba że jadę do rodziców to wtedy u nich robię większe pranie

Stary 2010-12-05, 11:40   #1399
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Paulunia widzę że uwielbiacie gofry, takie mi smaka zrobiłaś, że może ja też bym dzisiaj sobie zrobiła
U nas już tylko zapach gofrów pozostał. Pyszne były
Jakoś ostatnio często mamy na nie ochotę

Cytat:
Haniula a u nas na obiadek pulpety w sosie pomidorowym. Do tego ugotuje ziemniaczki i dla TŻ zrobię jakąś surówkę bo on inaczej nie zje
A wieczorem zrobie ciasteczka na które przepis podawała Lili

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
ja też jestem domatorką, ale kiedyś imprezowałam 2-3 razy w tygodniu chyba mi przeszło a wycieczki uwielbiam, to prawda, w Polsce jest wiele pięknych miejsc, które warto odwiedzić
Ja typem domatora nigdy nie byłam. Uwielbiam gdzieś wychodzić, spotykać się z ludzmi, jeżdzic na wycieczki ale teraz z Julią nie ma jak, pozatym tutaj znajomych nie mam więc jestem tak czy siak skazana na domek
Jak będzie ciepło pewnie wszystko się zmieni

Kashmirka naprawdę musicie tą sprawę jak najszybciej wyjaśnić. 50l to wcale nie jest mało. Tak jak dziewczyny piszą napewno z wodomierzami jest coś nie tak

TŻ właśnie zabrał Julinkę na spacer a ja biorę się za papierki

Edytowane przez Paulunia8713
Czas edycji: 2010-12-05 o 11:57
Paulunia8713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:58   #1400
201608051010
Konto usunięte

witam!!

ja też pospałam dziś do 10
mieliśmy jechać do moich rodziców na obiad ale Tż tak mnie wkur***, że chwile po tym jak mama zadzwoniła o której mamy być, oddzwaniałam, że nie przyjdziemy
oczywiście zdenerwowała się, bo wszystko już poszykowane w dużych ilościach no ale trudno, nie mam ochoty nigdzie z nim jeździć

do szału doprowadza mnie to, że nie mam samochodu i przez to jestem całkowicie uzależniona od Tzta
moi rodzice mieszkają ode mnie jakieś 7km, a ja musiałabym tam jechać z dwoma przesiadkami około godziny, a na bilety wydałabym 12 zł

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2010-12-05 o 12:00
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:59   #1401
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas już tylko zapach gofrów pozostał. Pyszne były
Jakoś ostatnio często mamy na nie ochotę
Paulunia oj kusisz mnie tymi goframi, chyba na odstresowanie pójdę sobie zrobić

Stary 2010-12-05, 12:07   #1402
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Myślałam, że będę pierwsza w ten niedzielny poranek

Cytat:
Punto spać nie możesz, że już o 4 na wizażu siedzisz
Żołądek mnie bolał od antybiotyku Zaraz muszę wziąć znowu..

Cytat:
Punto o tej godz to ja drugą stronę się przewracałam.
Ja za zwyczaj również

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Jeszcze jest taka stronka :
http://www.pustamiska.pl/
I ja też w nią klikam co dzień
Już dodałam do linków/banerków na mojej stronie

Dodaliśmy wczoraj trochę zmian do forum i portalu Jak chcecie zobaczyć to portal jest tu a forum tutaj (klik) To o tematyce akwarystycznej, nie konkurencyjne Wciągnęłam się w ten projekt na maksa

Poza tym jest słonko, wypiłam kawkę, lepiej się czuję i git majonez

Stary 2010-12-05, 12:07   #1403
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Tęskniłam
My też !

Cytat:
Sosik robi się podobnie do tego z potrawki z kurczaka, czyli ok 2 łyzki masła, łyzka mąki, troche bulionu, tudzież wody sól, pieprz i musztarda. Ja dziś dałam ok 3 łyzek, miałam sarepską z kamisa. Ale ilość tej musztardy zalezy od tego jak intensywny chcemy smak No pozostałe składnikirownież w zależności od ilości jaka ma wyjść
ziemniaczki ugotowane , może byc puree, jajeczka ugotowane na twardo, i wszystko polane sosikiem szykie, tanie i smaczne
Uwielbiam!! Podobnie jak u Niniony, też często jadałam jak byłam mała

Cytat:
Mam dość komputera. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem/napiszę bo dla mnie życie bez komputera to jak bez rąk czy głowy. Jak go nie mam, to jestem na poważnym głodzie.
I ostatnio... no nie mogą! Zwłaszcza w weekendy. To chyba przesyt. W pracy non-stop, po pracy też albo jakiś projekt, albo coś czytam, szukam, piszę. Oglądam czasem.
Bleeeeeeech, mam dość chyba.

A z drugiej strony... nie moge się za bardzo zmobilizować by zrobić coś innego

Tak źle i tak nie dobrze. Chyba marudzę.
Ja ostatnio mam podobnie. Wkurza mnie to, że nie moge się zmobilizować do ćwiczeń, tylko komputer i kanapa!

Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam nie raz. Ledwo pozmywam i znów coś w zlewie jest.
I odnoszę wrażenie że gdyby chcieć mieć wszystko na wysoki połysk, to trzeba by nie rozstawać się ze ścierką i mopem.
Otóż to !

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
heloo
jestem na chwilkę ,dzisiaj 2 razy w tesco byłam więc tak jutro będzie rosół na obiadek a w poniedziałek zrobie z mięsa(2 duże udka) sos ciemny do tego ziemniaki i sałatka z buraków(którą kochamy) we wtorek /środę te gołąbki bez zawijania a potem upiekę pizze mamy dudiny i w kńcu wstawie foto tż ma zapowiedziane ze ma zrobić zdjęcia hehehe

dzwonilam do mamy znowu Juluśce pokupowała ciuchy i jakieś maskotki siedziala sobie z "ciocią"(znają sie 38 lat więc mowie do niej ciocia)piły winko hee życie emerytów
Juluśka po kąpieli spi a my sobie siedzimy
I ja ją będę robić, bo uwielbiam ją Jaki rozmiar nosi Julcia?

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość

Mi ta zima już dała nieźle w kość jeśli chodzi o ciało . Ręce jak język od mojego kota - szorstkie niczym tarka, rany na dłoniach i w ogóle ble. Twarz przesuszona i szczypie ;( Kupiłam sobie z Ziai krem oliwkowy opakowanie rodzinne i nakładam na buzię kilka razy dziennie co by podratować. Do rąk natomiast w tym roku mam z Nivei jakiś balsam, który mi pachnie truskawkami (TŻ wybrał ) i stan moich łapek już duuuuuuuuużo lepszy. W zeszłym roku miałam coś podobnego do Nivei tylko że z Neutrogeny i też bardzo szybko poratowało i co najważniejsze starczyło na bardzo długo, bo praktycznie całą zimę aż do lata połowy używałam .
Szukam jeszcze czegoś skutecznego na nogi, bo mam jeden wielki sucharek.
Mi pomagają wszelkie masełka do ciała, skóra jest super nawilżona i aksamitna

Cytat:
10 grudnia, na samą myśl o tej dacie się denerwuje
Będę trzymała kciuki

Kash straszne co piszesz z tą wodą! Jak najszybciej to wyjaśnijcie, bo naprawdę pójdziecie z torbami

Dzień dobry)

Wczorajszy dzień był cudny Tż zaserwował na obiad golonke jak to w Barbórke Heh. Zjadłam tylko połowe i byłam mega pełna. Kolacji nie zjedliśmy bo nie daliśmy rady, ale dziś będzie jak znalazł. Poszliśmy na Barbórkę do mojej mamci, spacer w mroźny wieczór przydał się Wieczorem obejrzeliśmy film z winkiem i pocornem, niewątpliwie było miło

Teraz oglądam Rewolucje kuchenne bo wczoraj nie miałam okazji. Potem biore się za kończenie 3 rozdziału
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:15   #1404
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
witam!!

ja też pospałam dziś do 10
mieliśmy jechać do moich rodziców na obiad ale Tż tak mnie wkur***, że chwile po tym jak mama zadzwoniła o której mamy być, oddzwaniałam, że nie przyjdziemy
oczywiście zdenerwowała się, bo wszystko już poszykowane w dużych ilościach no ale trudno, nie mam ochoty nigdzie z nim jeździć

do szału doprowadza mnie to, że nie mam samochodu i przez to jestem całkowicie uzależniona od Tzta
moi rodzice mieszkają ode mnie jakieś 7km, a ja musiałabym tam jechać z dwoma przesiadkami około godziny, a na bilety wydałabym 12 zł
Ja też uzależniona jestem od TŻ ale z bardzo poważnych problemów na prawko iść nie mogę Kochana nie denerwuj się. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko się pogodzicie.

Cytat:
Paulunia oj kusisz mnie tymi goframi, chyba na odstresowanie pójdę sobie zrobić
Cieszę się A tak serio one poprawiają mi humor na 5 minut a potem dupka rośnie
Stary 2010-12-05, 12:27   #1405
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Śmigam do kuchni, coś trza na obiad skołować

Tymczasem SPD

Stary 2010-12-05, 12:54   #1406
dudipopka
kobieta za ladą

dodaja juluś nosi rozmiar92/98

witam sie laseczki ja już po obiedzie tż robi herbatkę musze sie ogarnąć bo łaże w spodniach od piżamy ,tż stwierdził ze wyglądam jak własna matka

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:55   #1407
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Ja też uzależniona jestem od TŻ ale z bardzo poważnych problemów na prawko iść nie mogę Kochana nie denerwuj się. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko się pogodzicie.
ja mam prawko, ale co z tego...
z Tżtem niestety szybko zgody nie będzie, bo w sumie nie poszło o nic poważnego, ale wszystko wskazuje na to, że jego dwutygodniowa poprawa była tylko chwilowa i znowu wraca do nawyków z ostatnich miesięcy...
nie mam siły i ochoty na godzenie się z nim, mam go gdzieś
znów mnie naszły czarne myśli, w dodatku pokłóciłam się przez niego przed chwilą z mamą w związku z czym siedzę i ryczę aż mnie głowa znowu rozbolała
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:59   #1408
anoola
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Witam sie tylko i uciekam. Jutro nadrobię, obiecuję (więc nie szalejcie za bardzo dzisiaj jak możecie )
Buziaki
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:00   #1409
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Wraca "siostra marnotrawna" Pamiętacie mnie?

Nie jestem w stanie nadrobić ale postaram się być chociaż na bieżąco

Tęskniłam
ja Ciebie pamiętam i tęskniłam

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
przeglądam właśnie allegro i szukam prezentów
znalazłam coś takiego i pomyślałam, że moglibyśmy kupić mamie Tżta

http://allegro.pl/piekny-komplet-lan...349535102.html

co o nim myślicie?
mi podobają się kolczyki i zawieszka, ale łańcuszek wymieniła bym na żmijkę bo ten jest okropny
mnie tam się podobają a czy teściowej się spodobają to nei wiem zależy od jej gustu ale łańcuszek niecznie trzeba kupić

Cytat:
Duszyczko może z biedronki Byly takie kuferki czarne i kremowe Fajnie to wyglądało
mnie też się odrazu nastuneło, że to ten z biedronki

Cytat:

Tak z innej beczki, myślicie ze moj podpis może być? nikt sie nie przyczepi, ze jakaś reklama czy cos?
ja też już na to klikam i mojemu psiakowi brakuje jeszcze 77%

ja osttanio strasznie zaganiana jestem ale wszystko nadrobiłam teraz właśnie pisze esej na temat: ,,Porównaj koncepcję roli społecznej według Goffmana i Mertona.” i idzie mi tak, że lepiej nie mówić gorzej niż źle.
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:01   #1410
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość

Żołądek mnie bolał od antybiotyku Zaraz muszę wziąć znowu..

Ja za zwyczaj również

Już dodałam do linków/banerków na mojej stronie

Dodaliśmy wczoraj trochę zmian do forum i portalu Jak chcecie zobaczyć to portal jest tu a forum tutaj (klik) To o tematyce akwarystycznej, nie konkurencyjne Wciągnęłam się w ten projekt na maksa

Poza tym jest słonko, wypiłam kawkę, lepiej się czuję i git majonez
Puntodivista a to twoje forum?? Już pokazałam tż bo my po remoncie mamy w domku olbrzymie akwarium a tu filmik z rybkami naszymi A tż to wielki miłośnik się stał akwarystyki zawsze marzyło mu się wielkie akwarium i tak już się stało teraz myśli nad morskim ale to zbyt drogi interes ale może kiedyś ...
http://www.youtube.com/watch?v=pu4SatcSvA4
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości