|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
Cytat:
-marchewka ok. 1 kg zależy ile chcesz zrobić ja robię taki średni garnek 3/4 w nim - korzeń pietruszki ze 3 sztuki nie za dużo w każdym razie - 1 porę - 1 cebulę - groszek - przecier pomidorowy - ketschup - sól, pieprz, cukier - niekoniecznie paprykę słodką odrobinkę jak czegoś komuś brakuje do smaku Marchewkę tarkujemy na grubych oczkach tarki, tak samo i pietruszkę, następnie drobniutko kroimy cebulkę w kosteczkę i por w plasterki cienkie a następnie każdy plasterek na ćwiartkę powinno być ok. dolewamy troszeczkę wody i dusimy aż wszystko zmięknie doprawiamy przecierem pomidorowym, troszkę ketchupu wtedy jest bardziej słodki ten farsz, wymieszać i na małym ogniu dusić doprawiając solą, pieprzem, odrobiną cukru jeśli brakuje i papryki słodkiej do smaku, Na pewno soli i ketchupu sporo pod koniec gotowania dodajemy groszek i max 10 minut na ogniu i gotowe.Rybka zależy od was ja zazwyczaj daję paluszki rybne lub takie kwadratowe większe bo mój tż za inna postacią ryby nie przepada. Moja mama kupuje rybkę np. tradycyjny karp :P i podsmaża. Paluszki rybne należy ułożyć na jakimś półmisku a następnie nakryć je sporą warstwą farszu, po ostygnięciu włożyć do lodówki i podjadać. Lub trzymać farsz osobno i wtedy świeżo podsmażyć paluszki rybne lub podgrzać w mikrofali i farsz osobno. wersja na ciepło ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze codziennie klikam przynajmniej na jednym komputerze na Pajacyka, Polskie serce, Okruszek, Habitat, Poza tym goście poszli wyjedli całą sałatkę i rybkę po grecku ![]() Dobranoc Za pamięci podam przepis na sałatkę ![]() - 1 słoik ogórków konserwowych - 7 jajek - 1 - 2 jabłka zależy od wielkości - 1 por - 2 puszki kukurydzy - 2 puszki groszku majonez - sól, pieprz, cukier ogórki kroimy drobniutko w kosteczkę, tak samo jajeczka zagotowane na twardo, porę na plasterki i w ćwiarteczkę chyba że ktoś woli drobniej, jabłko zupełnie drobniutką kosteczkę, dodajemy groszek i kukurydzę, odrobina majonezu doprawiamy do smaku i gotowa ![]() Przepis jest na dość dużą porcję więc można pomniejszyć Oj idę spać bo padam już miłych i spokojnych snoff
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-12-05 o 02:28 Powód: przepis na sałatkę |
|||
|
|
|
#1382 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dzień dobry
![]() Ja się zastanawiam dzisiaj nad zapiekanką ziemniaczaną. A, i przyznam się, że odkąd jestem tutaj na wątku to udało mi się więcej oszczędzić
|
|
#1383 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam, że będę pierwsza w ten niedzielny poranek
Witajcie Dziewczynki Miłej niedzieli ![]() Ja znów do pracy |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka dziekuje za przepis
|
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj piękne słoneczko świeci ale pewnie mrozi. TŻ już zapowiedział, że bierze Julusię na długi spacer więc będę mogła w papierkach zrobić porządek Teraz TŻ robi śniadanko. Dzisiaj gofry Punto o tej godz to ja drugą stronę się przewracałam. Julia dopiero przed 9 wstała. Teraz tatusiowi pomaga a ja mam trochę czasu dla siebie
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulunia widzę że uwielbiacie gofry, takie mi smaka zrobiłaś, że może ja też bym dzisiaj sobie zrobiła
|
|
|
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, dostałam @, teraz musi być już tylko lepiej
![]() Ijaa co do kremów to ja mam też skórę suchą/ wrażliwą a do tego z tendencja do zatykania porów- cuda na kiju normalnie na zimę polecam kremy z Neutrogeny, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6709,formula-norweska-optymalne-nawilzenie-krem-na-dzien-z-aktywna-soja-spf15.html i mimo, że nie jest to krem stricte na zimę u mnie dał radę nawet przy -11 stopniach na dworze, ma fajną konsystencje, skóra jest nawilżona, nie zostawia filmu i chyba nie ma wody bo buzia nie marznie i nie czerwieni sie na dworze Evilcia na suche, szorstkie nogi (i nie tylko) polecam balsam La Roche Posay Iso-Urea, drogi ale skuteczny Haniula ja jestem też raczej typem domatorki, lubie gdzies wyjsc od czasu do czasu ale nie za często, poza tym nie jesteśmy typem klubowiczów z P. jak jest fajna pogoda w PL (od wiosny do jesieni) to lubimy jeździć na wycieczki krajoznawcze, co weekend pakujemy się w samochód albo pociąg i jeździmy w jakieś fajne miejsca, których w naszej rodzimej Polsce jest mimo wszystko bardzo dużo ![]() co do szerloka to myślę, że do podpisu nikt sie nie przyczepi, też klikam od jakiegoś czasu, bardzo fajna inicjatywa Lili Ty jesteś niemożliwa, albo mi sie wydaje, albo Ty ciągle coś jesz Kurde dziewczyny od wczoraj mamy stres bo najwyraźniej z naszymi wodomierzami, a dokładnie z tym od zimnej wody jest coś nie tak :yyyyy: minęło 5 dni od wymiany wodomierzy a my mamy już wykulane 2,5 kubika zimnej wody co najlepsze wczoraj wszystkie krany pozakręcane a wodomierz się kręci no jak my w taki cudowny sposób "zużywamy" wodę to się nie dziwię, że przez ostatnie 1,5 miesiaca uciekło nam 11 kubików P. idzie jutro z rana wyjaśnić to do administracji, tak być nie może, jak stwierdzą że wszystko jest ok to na własną rękę weźmiemy hydraulika żeby doszedł co jest nie tak bo inaczej ta woda puści nas z torbami
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mi przeszło a wycieczki uwielbiam, to prawda, w Polsce jest wiele pięknych miejsc, które warto odwiedzić![]() o matko koniecznie idźcie to wyjaśnić bo to jest przesada, my mieliśmy kiedyś taką sytuację że nam podliczyli zużycie ciepła na 2000zł okazało się że facet ze spółdzielni źle odczytał liczniki![]() witam ![]() u mnie całą noc padał śnieg i ciągle pada, ale jest przyjemnie na dworze ![]() byłam z psem na spacerze i zaraz biorę się za sprzątanie kuchni, mam w planach porządnie wysprzątać łącznie z lodówką i szafkami w środku
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też jesteśmy typem domatorów, lubimy siedzieć w domku, jakieś piwko wypić albo posiedzieć ze znajomymi w knajpie, ale w najbliższym gronie. Nom i jak jest cieplutko to lubimy jeździć i zwiedzać
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w mroźny lecz słoneczny poranek
Dziś pospaliśmy do 10.00, śniadanko zjedliśmy, a teraz zalegamy przed kompami, ja w celach naukowych, bo muszę jakieś pomoce naukowe sobie porobić a Tż rekreacyjnie, on to ma szczęście. ja tam lubię zwracać uwagę na takie szczegóły ![]() Cytat:
http://www.pustamiska.pl/ I ja też w nią klikam co dzień kashmirka obstawiam że coś z wodomierzem jest nie tak i sam z siebie sie kręci, bo to niemożliwe, że przy zakręconych zaworach zużycie wody nabija
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj obowiązkowo muszę iść na spacer, bo od kilku dni nie wychodziłam i już nie mogę wytrzymać, muszę się dotlenić bo zwariuje
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Kash bo golden przebijesz
![]() Ja sobie trzasnęłam "tapete" jak to tż nazwał i jakoś mi sie humor poprawił Ostatnio ciągle w dresie, bez makijażu poginam to chociaż od niedzieli coś ze sobą zrobieCo macie dziś na obiadek ? U nas gołabki, ziemniaczki i kapustka szmurowana bo oprózniamy zamrażarke
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję kochana za pomoc ![]() Poczytam i o tym bo DobraDusza, też już mi coś poleciła. Wszystkiego nie dam rady kupić na raz, więc muszę coś wybrać. Dzisiaj jakby lepiej z moją skórą odrobinę, ale to zmiana chwilowa zapewne. Spowodowana tym że wczoraj ledwo do sklepu wyszłam. A od jutra ponowne stanie na przystankach od rana, więc znów wysuszę się na skwarka. ![]() Pospaliśmy do 10. Zjedliśmy śniadanko. Teraz chwilę lenistwa i się szykujemy do wyjścia. Najpierw idzie zagłosować (w Łodzi II tura wyborów), później do "teściów" na obiadek, a później marzy mi się spacer bo pogoda jest dosłownie przepiękna. Wczoraj projektu niestety nie ruszyłam - leń mnie totalny ogarnął, więc chciałabym to zrobić dzisiaj. I mam jeszcze do dokończenia coś z pracy. Miłej niedzieli życzę.
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj będę miała chyba wątróbkę z cebulką, ale jeszcze nie wiem chyba, że coś innego wymyslę.
Haniula a przyszły ci pędzle? Mi się marzą takie pędzle do makijażu, może pod choinkę dostanę, bo przez tą obronę nie miałam czasu nic kupić, dlatego ustaliśmy z tż, że dajemy sobie prezenty pod choinkę
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku a kiedy masz obrone
![]() Nie pędzle jeszcze nie przyszły Ostatnio dużo rzeczy zamawialiśmy na all i juz nawet mam watpliwości czy to ma przyjść kurierem czy pocztą ![]() a pojutrze będzie pralka |
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę pralki, puki co ja na razie ręcznie piorę, chyba że jadę do rodziców to wtedy u nich robię większe pranie
|
|
|
|
|
#1399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś ostatnio często mamy na nie ochotę ![]() Cytat:
![]() A wieczorem zrobie ciasteczka na które przepis podawała Lili ![]() Cytat:
Jak będzie ciepło pewnie wszystko się zmieni ![]() Kashmirka naprawdę musicie tą sprawę jak najszybciej wyjaśnić. 50l to wcale nie jest mało. Tak jak dziewczyny piszą napewno z wodomierzami jest coś nie tak ![]() TŻ właśnie zabrał Julinkę na spacer a ja biorę się za papierki
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2010-12-05 o 11:57 |
|||
|
|
|
#1400 |
|
Konto usunięte
|
witam!!
ja też pospałam dziś do 10 mieliśmy jechać do moich rodziców na obiad ale Tż tak mnie wkur***, że chwile po tym jak mama zadzwoniła o której mamy być, oddzwaniałam, że nie przyjdziemy oczywiście zdenerwowała się, bo wszystko już poszykowane w dużych ilościach no ale trudno, nie mam ochoty nigdzie z nim jeździć do szału doprowadza mnie to, że nie mam samochodu i przez to jestem całkowicie uzależniona od Tzta ![]() moi rodzice mieszkają ode mnie jakieś 7km, a ja musiałabym tam jechać z dwoma przesiadkami około godziny, a na bilety wydałabym 12 zł Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-12-05 o 12:00 |
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
![]() Żołądek mnie bolał od antybiotyku Zaraz muszę wziąć znowu..Ja za zwyczaj również ![]() Cytat:
![]() Dodaliśmy wczoraj trochę zmian do forum i portalu Jak chcecie zobaczyć to portal jest tu a forum tutaj (klik) To o tematyce akwarystycznej, nie konkurencyjne Wciągnęłam się w ten projekt na maksa ![]() Poza tym jest słonko, wypiłam kawkę, lepiej się czuję i git majonez
|
|
|
#1403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My też !
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki rozmiar nosi Julcia?Cytat:
![]() Będę trzymała kciuki ![]() Kash straszne co piszesz z tą wodą! Jak najszybciej to wyjaśnijcie, bo naprawdę pójdziecie z torbami ![]() Dzień dobry )Wczorajszy dzień był cudny Heh. Zjadłam tylko połowe i byłam mega pełna. Kolacji nie zjedliśmy bo nie daliśmy rady, ale dziś będzie jak znalazł. Poszliśmy na Barbórkę do mojej mamci, spacer w mroźny wieczór przydał się Wieczorem obejrzeliśmy film z winkiem i pocornem, niewątpliwie było miło ![]() Teraz oglądam Rewolucje kuchenne bo wczoraj nie miałam okazji. Potem biore się za kończenie 3 rozdziału
|
|||||
|
|
|
#1404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana nie denerwuj się. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko się pogodzicie. Cytat:
A tak serio one poprawiają mi humor na 5 minut a potem dupka rośnie
|
|
#1405 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Śmigam do kuchni, coś trza na obiad skołować
![]() Tymczasem SPD
|
|
#1406 |
|
kobieta za ladą
|
dodaja juluś nosi rozmiar92/98
![]() witam sie laseczki ja już po obiedzie tż robi herbatkę musze sie ogarnąć bo łaże w spodniach od piżamy ,tż stwierdził ze wyglądam jak własna matka
|
#1407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z Tżtem niestety szybko zgody nie będzie, bo w sumie nie poszło o nic poważnego, ale wszystko wskazuje na to, że jego dwutygodniowa poprawa była tylko chwilowa i znowu wraca do nawyków z ostatnich miesięcy... nie mam siły i ochoty na godzenie się z nim, mam go gdzieś znów mnie naszły czarne myśli, w dodatku pokłóciłam się przez niego przed chwilą z mamą w związku z czym siedzę i ryczę aż mnie głowa znowu rozbolała
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Witam sie tylko i uciekam. Jutro nadrobię, obiecuję (więc nie szalejcie za bardzo dzisiaj jak możecie )Buziaki
|
|
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja osttanio strasznie zaganiana jestem ale wszystko nadrobiłam teraz właśnie pisze esej na temat: ,,Porównaj koncepcję roli społecznej według Goffmana i Mertona.” i idzie mi tak, że lepiej nie mówić |
||||
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tż to wielki miłośnik się stał akwarystyki zawsze marzyło mu się wielkie akwarium i tak już się stało teraz myśli nad morskim ale to zbyt drogi interes ale może kiedyś ...http://www.youtube.com/watch?v=pu4SatcSvA4 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

chyba mam gorszy dzien
tzn z sokiem na ciepło, i średnio mi to pasuje

na zimę polecam kremy z Neutrogeny, ja mam ten:
co najlepsze wczoraj wszystkie krany pozakręcane a wodomierz się kręci

Jaki rozmiar nosi Julcia?